Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Teoria evolutiei - un basm! spun oamenii de stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13089)

Adriana98 27.09.2011 02:10:58

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 403302)
Am ascultat inregistrarea, stiu ce a zis, doar ca se poate interpreta si cu totul altfel, daca nu esti genul care reactioneaza tip "knee jerk".
In plus, controlul populatiei va fi o necesitate in curand, fie ca ne place, fie ca nu. Ori asta, ori o schimbare majora a modului in care traim si folosim resursele. Probabil solutia va fi o combinatie intre cele doua.

neo-hitleristi. Asa s'ar putea numi cei care gândesc astfel. Cine se crede îndreptatit sa controleze (de ce nu-i zici pe nume? adica sa reduca) populatia?
Citat:

Da. Zi-mi tu cum sclavia putea fi justificata folosind argumente crestine, iar in prezent respinsa, folosind tot argumente crestine. Sau cum puteai eticheta un om drept "eretic" si sa il arzi pe rug pentru ca a aratat ca geocentrismul e o greseala (atentie, nu poti fi eretic decat raportat la o dogma), si sa iti ceri scuze cateva secole mai tarziu?
1. Cu astfel de basme veneau si politrucii comunisti, repetând ca niste papagali ceea ce li se inoculase...
2. Nu prea rimeaza compasiunea ta pentru sclavi sau pentru unii eretici arsi pe rug cu convingerea necesitatii reducerii populatiei.
3. Îmi pare ca din toata istoria de mai sus, cel mai mult te deranjeaza geocentrismul.
Citat:

O idee are valoare daca e sustinuta de argumente, indiferent de unde vine ea. In plus, sa stii ca nu ma informez nici din presa, nici de la televiziune.

In plus, mi se pare nostim sa imi spui mie ca as fi victima dezinformarii, cand tu ai ales sa crezi fara drept de apel intr-o carte antica, cu origini obscure, care contine evenimente centrale, care nu sunt coroborate cu nici o alta sursa istorica contemporana.
Eu am ales sa cred în Dumnezeul Cel Viu, (Care te-a creat si pe tine), dupa ce am fost obligata sa înghit gunoaiele ateilor, care nu fac decât sa arunce omenirea în abisuri.
Originile Sfintei Scripturi sunt vazute ca obscure doar de mintile obscure.

bin000 27.09.2011 10:56:39

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 403302)
Zi-mi tu cum sclavia putea fi justificata folosind argumente crestine, iar in prezent respinsa, folosind tot argumente crestine.

Tot asa cum teoria relativitatii putea fi justificata folosind argumente stiintifice iar acum e contrazisa folosind tot argumente stiintifice.http://www.freesmileys.org/smileys/s...aughing025.gif

Citat:

Sau cum puteai eticheta un om drept "eretic" si sa il arzi pe rug pentru ca a aratat ca geocentrismul e o greseala (atentie, nu poti fi eretic decat raportat la o dogma), si sa iti ceri scuze cateva secole mai tarziu?
Aia care au ars pe rug oameni erau ateii. Cine nu respecta cuvantul lui Dumnezeu din Biblie e ateu chiar daca minte ca e crestin.Se analizeaza faptele oamenilor raportat la Noul Testasment ,nu declaratiile si cuvintele lor.

Citat:

Nu ii incurc deloc. Din pozitia mea, sunt zei toti. Tu, pentru ca ai ales sa crezi in unul, ai ales sa il numesti altfel, si sa il tratezi diferit. Obiectiv vorbind, e un zeu ca oricare din cei 3000 inventati de omenire pana acum.
http://www.freesmileys.org/smileys/s...aughing021.gifAi auzit de zeul SuntDestept ? De ce ai ales sa crezi in zeul asta ,desi minti ca tu nu crezi in zei? L-ai ales pe zeul SuntDestept din cei 3432,02 de zei si l-ai denumit altfel si il tratezi diferit.Obiectiv vorbind e un zeu ca oricare din cei 47474 de zei inventati de omenire pana acum.

Citat:

nu inseamna ca ce e sfant pentru tine trebuie sa fie si pentru mine. Bunul simt nu implica sa il ridic in slavi pe un anumit zeu, sau sa il plasez deasupra altora (in ciuda a ceea ce cred), doar pentru a nu-ti rani tie sentimentele sau credinta.
Atunci de ce il ridici pe zeul tau SuntDestept deasupra altora ? Ia arata cu ce e mai breaz zeul tau decat ceilalti zei ? Poti sa-l demonstrezi stiintific ?Ai dovezi obiective despre el? Prezinta-le.
Apoi ,vorba ta, bunul simt nu implica sa il ridic in slavi pe zeul tau sau sa il plasez deasupra altora.Eu il plasez pe zeul tau SuntDestept dedesubtul tututror celorlalti zei.Nu trebuie sa te simti ofensat ca l-ai ales pe cel mai prost zeu din cati erau pe piata dar ,asta e.

Citat:

In plus, mi se pare nostim sa imi spui mie ca as fi victima dezinformarii, cand tu ai ales sa crezi fara drept de apel intr-o carte antica, cu origini obscure, care contine evenimente centrale, care nu sunt coroborate cu nici o alta sursa istorica contemporana.
Nu esti victima dezinformarii,esti doar credincios in zeul tau SuntDestept .Si intradevar e destept zeul ala de chiar te-a facut sa crezi ca e cel mai destept ,desi e ultimul dintre toti zeii.

Adriana98 27.09.2011 11:23:01

Citat:

În prealabil postat de FlaviusM (Post 403397)
Inteligenta umana are cauze strict biologice, nu are nici o legatura cu supranaturalul.

La atâta certitudine, ce sa mai spui ? Nu stiam ca avem aici pe forum o persoana care le-ar sti pe toate, adica, o persoana care a cercetat toate cauzele, a verificat mersul lucrurilor si acum se simte îndreptatita sa ne comunice concluziile.
La varianta în care ai fost inoculat cu astfel de ineptii te-ai gândit vreodata?
Citat:

Zeii sunt toti la fel nu pentru ca religiile ar fi identice, ci pentru ca toti sunt produsul imaginatiei umane. Nu exista nici o dovada obiectiva care sa dovedeasca existenta Dumnezeului crestin sau a lui Thor.
Desigur! Ai studiat tu toate credintele omenirii, esti expert în mitologii, ai citit tot despre învatatura crestina, ai cercetat, ai experimentat, stii cum functioneaza imaginatia umana, ai verificat toate ipotezele, ai cercetat posibilitatile de a dovedi tot ce sustii si acum crezi ca le stii pe toate. În realitate, nu dai dovada decât de ignoranta, aroganta si o gândire marginita.

Tot ce sustineti voi, ateii, precum si maniera în care o faceti sunt rasuflate de mult timp si sunt extrem de plictisitoare. Parca ar fi trase la xerox opiniile "voastre" de împrumut. Nici macar nu va dati seama cât de jalnice sunt (non) argumentele voastre pretentioase. Într-o anumita epoca, erau împânzite manualele de o astfel de pseudo-cunoastere de tip marxist. Vad ca au avut grija neo-marxistii sa perpetueze astfel de tâmpenii.

O recomandare: Cautati sa aflati adevarul ! Pentru aceasta trebuie sa va puneti întrebari despre tot si toate, nu sa preluati fraze gaunoase.

richard_d 27.09.2011 11:30:04

Citat:

În prealabil postat de FlaviusM (Post 403397)
Zeii sunt toti la fel nu pentru ca religiile ar fi identice, ci pentru ca toti sunt produsul imaginatiei umane. Nu exista nici o dovada obiectiva care sa dovedeasca existenta Dumnezeului crestin sau a lui Thor.

Thor a alungat uriasii de gheata. Mai vezi tu vre-un urias de gheata in zilele noastre?
Nu. Inseamna ca Thor si-a facut datoria.

richard_d 27.09.2011 11:35:13

Citat:

În prealabil postat de bin000 (Post 403451)
Aia care au ars pe rug oameni erau ateii. Cine nu respecta cuvantul lui Dumnezeu din Biblie e ateu chiar daca minte ca e crestin.Se analizeaza faptele oamenilor raportat la Noul Testasment ,nu declaratiile si cuvintele lor.

Ateii nu ucid oameni in numele credintei lor.
Ateii nu intra cu avioane in cladiri si nu comit atentate sinucigase.
Dupa logica ta mai mult de jumatate din Sfintii Crestinatatii sunt atei, intrucat au comis crime in numele religiei lor.
Daca ai fi citit cu atentie Biblia ai fi observat ca Dumnezeu este un criminal, la fel de crud precum Jupiter, Zeus, Baal sau oricare alt zeu din epoca bronzului.

bogdan81 27.09.2011 11:35:48

Dar nu exista nici dovada ca Dumnezeu nu exista.
Asa incat ateismul e o religie, o credinta.
Religia ateilor e ateismul.

bogdan81 27.09.2011 11:37:42

Richard D,

Spui ca ateii nu ucid oameni.
Stii cumva cati oameni a ucis regimul ateu comunist?
Iti spun eu: cam 200 de milioane.
Putin nu?

bin000 27.09.2011 12:06:53

Citat:

În prealabil postat de richard_d (Post 403460)
Ateii nu ucid oameni in numele credintei lor.
Ateii nu intra cu avioane in cladiri si nu comit atentate sinucigase.

Eu cred ca aia care au intrat cu avioanele in cladiri si cei care au comis atentate sinucigase erau atei militanti care au lucrat incognito si s-au jertfit pentru ca ateismul sa devina religia predominanta .

Citat:

Daca ai fi citit cu atentie Biblia ai fi observat ca Dumnezeu este un criminal, la fel de crud precum Jupiter, Zeus, Baal sau oricare alt zeu din epoca bronzului.
N-are cum sa fie criminal cineva care nu exista. Trebuie sa existe ca sa fie criminal.Deci ,hotaraste-te odata, exista sau nu exista Dumnezeu? Daca nu exista, n-are cum sa fie criminal iar daca exista ,de ce esti inca ateu?

Citat:

Dupa logica ta mai mult de jumatate din Sfintii Crestinatatii sunt atei, intrucat au comis crime in numele religiei lor.
De cand sunt pe internet asta-i cea mai tare perla ateista pe care am auzit-o. Felicitari.Da un exemplu de sfant care a ucis pentru credinta.

richard_d 27.09.2011 12:30:49

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 403463)
Richard D,

Spui ca ateii nu ucid oameni.
Stii cumva cati oameni a ucis regimul ateu comunist?
Iti spun eu: cam 200 de milioane.
Putin nu?

N-am zis asta

richard_d 27.09.2011 12:34:31

Citat:

În prealabil postat de bin000 (Post 403469)
De cand sunt pe internet asta-i cea mai tare perla ateista pe care am auzit-o. Felicitari.Da un exemplu de sfant care a ucis pentru credinta.

Sfantul Paul, Constantin cel Mare, Stefan cel Mare, Sfantul Vasile, Grigore de Nyssa, Ioan Gura de Aur si lista poate continua.

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:38:10.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.