Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre viclenia sectantilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11810)

bairstow 02.02.2011 22:27:43

Nu am inteles niciodata de ce adventii se folosesc de crez! Ei se bazeaza numai pe biblie...

dianagroza 02.02.2011 22:27:49

Eu incep sa le pierd numarul.
De la crestini dupa Evanghelie, adventisti (astia sunt impartiti in mai multe categorii? de la ziua 1 pana la a 7a?), martorii lui Iehova si care or mai fi, nu am rabdare sa citesc pe fiecare, asa ca rog si eu pe cineva binevoitor sa-mi rezume si mie care e diferenta dintre ei, inafara de nume?

Geony 02.02.2011 22:31:50

Citat:

În prealabil postat de AdrianAamz (Post 332123)
D-le tricesimusseptimus,

ortodocsii marturisesc public, ..............

Daca n-ai stiut , trice. asculta doar de bolnavii epileptici, care cad jos si fac spume ;la gura...si-si mai zice si profet (profeteasa)....

Citat:

În prealabil postat de AdrianAamz (Post 332123)
Intrebarea mea este: ce marturiseste adventismul in plus fata de aceasta marturisire ?

Ce a marturisit EG White, aceea marturisesc toti AZS...cartile ei le impart ca pe painea cea calda...din paine te hranesti, din cartile ei te folosesti (la aprin focul...).

Iosif77 02.02.2011 22:32:13

Concluzia serii

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 332128)
Asa ca acesti tipi par foarte degazati la prima vedere.
Inainte acesti adventi erau imbracati numai in negru acum e mai altfel...

Ceva mai degazat decat penticostalii, adventistul Trice nu se mai imbraca in negru...

Geony 02.02.2011 22:36:48

Citat:

În prealabil postat de dianagroza (Post 332133)
Eu incep sa le pierd numarul.
De la crestini dupa Evanghelie, adventisti (astia sunt impartiti in mai multe categorii? de la ziua 1 pana la a 7a?), martorii lui Iehova si care or mai fi, nu am rabdare sa citesc pe fiecare, asa ca rog si eu pe cineva binevoitor sa-mi rezume si mie care e diferenta dintre ei, inafara de nume?

Unii invata si prosteste pe naivi intr-un fel, altii in alt fel.
Trice si secta lui tin SABATUL, ca iudeii din vremea lui Moise...acum nu stiu, mai aduc arderi de tot sau nu, ne-o poate confirma el.
Penticostalii, cand se roaga la adunare urla si zbeara, de zici ca-s pe stadion, zicand ca vb in limbi...daca aduci 2 translatori, risti sa-i vezi smulgandu-si parul din cap pt ca nu traduc la fel...
Baptistii, astia cu o baita (la care ii spun botez) iti ofera mantuirea...

Iata 3 posibilitati prin care ajungi cu siguranta in Iad, un drum pavat cu intentii bune...Nu trice?

Geony 02.02.2011 22:37:42

Citat:

În prealabil postat de Iosif77 (Post 332138)
Ceva mai degazat decat penticostalii, adventistul Trice nu se mai imbraca in negru...

Chiar nu mai trebuie, s-a facut pielea pe el neagra....

Geony 02.02.2011 22:39:06

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 332132)
Ei se bazeaza numai pe biblie...

Pe vechiul testament mai ales...NT conteaza mai putin...

Dumitru73 02.02.2011 23:27:30

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 332067)
Cu nimic nu ii indreptateste.
Sectele au aparut dupa ce unii oameni au rastalmacit intelesul Bibliei spre a lor pierzare.
Biblia vb de invatatorii mincinosi, de hristosi mincinosi...ori, nu cred ca trece un an fara sa nu apara o secta noua...
Toate ereziile si sectele au aparut ca urmare a neascultarii fata de Biserica...neascultarea l-a scos pe om din Rai, si azi, neascultarea ii tine pe sectari departe de Rai.
Invatatura lui Hristos UNESTE, nu desparte...ereziile NP ii separa in cul;te si culte.
Sectarul este un om mandru, omul lui D-zeu e om smerit...

Asa ca, daca nu esti avocatul lor, nu ma acuza ca nu spun decat adevarul...Unde crezi ca am gresit?

in primul rand nu sunt avocatul cuiva, in al doilea rand, prejudecatile nu sunt bune indiferent despre ce este vorba. "sectantul este mandru, ortodoxul este smerit" ... nu suna a mandrie?
"omul lui Dumnezeu" zici ... esti tu acela?

Doriana 02.02.2011 23:46:59

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 332144)
Pe vechiul testament mai ales...NT conteaza mai putin...

Si cand ma gandesc ca pe forumul np esti numai miere si zahar, numai sfintenie si pocainta...
Asta apropo de viclenie.

AdrianAamz 03.02.2011 00:32:23

Oameni buni, indiferent de orientarea confesionala, intrebarea este: DE CE va intepati si va ironizati reciproc ?
De ce va reprosati anumite gesturi si atitudini, de ce trebuie sa zicem "X face spume", "Y e un ticalos" etc. ?
Asa invata Biblia ??
Oare daca ati fi fatza in fatza, organizati pe echipe, ce s-ar intampla ? ar iesi ca la luptele de gladiatori, spre marea satisfactie a celor care stau si privesc de pe margine...
Cei care tineti sambata ca zi de odihna... ati incepe sa aplicati prescriptiile din vechiul testament si ati ucide pe cei care nu tin sambata ? Scrie la Geneza, cap. 23.
Cei care nu tineti samabata, ci duminica... ati reitera inchizitia si i-ati arde pe ceilalti pe rug ? (scrie in noul testament ca lucrul fiecaruia se va lamuri prin foc; nu ?)
Dar cu cei necrestini, fie atei, fie altceva, ce veti face ?

Nu se poate discuta un pic mai la rece, mai matematic ?

Eu sper ca nu am reusit sa ma iau de persoana nimanui in mod direct, si mai sper nici sa nu mi se intample.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:14:07.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.