Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Romano-Catolica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5029)
-   -   Papalitatea (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8723)

Adriana3 18.06.2011 22:50:44

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 369922)
Pentru ortodocsi, cum v-am mai spus, parerea mea este ca nu trebuie sa mai discutam cu cei ce au idei ecumeniste, e ca un fel de boala sufleteasca, cel mai bine e sa ne rugam pentru ei. Conceptia lor principala e ca toate cultele (pentru unii, care sunt si cu conceptii new-age chiar toate religiile) sunt la fel de bune.
Nu are nicio importanta adevarul sau vreun argument, nu isi vor schimba nicicum aceasta conceptie de baza. De aceea nu ii plac pe cei care nu sustin aceste lucruri, si in special nu ii plac pe ortodocsi, considerandu-i fundamentalisti, fanatici. Din acelasi motiv nu ii plac nici pe sfinti, pentru ca acestia condamnau ereziile. Sunt adeptii tuturor ideilor si dogmelor din toate cultele, desi nu are nicio noima.
Pana acum am intalnit doi ortodocsi cu idei ecumeniste pe forumul catolic. La fel ca Adriana nu stiau aproape nimic despre ortodoxie, decat ceea ce au citit impotriva ei, in schimb isi exprimau parerile cu mare siguranta, ca si cum ar fi fost teologi. Au obiceiul sa poarte discutii interminabile, nu isi schimba niciodata opiniile. Pe forumul catolic, desi scriau in favoarea catolicilor, erau criticati si de catolci pentru ideile lor protestante. Ca sa nu fie vreo confuzie, acei doi erau doar pe forumul catolic, nu sunt activi si pe forumul ortodox.
Cuviosul Paisie Aghioritul a spus: "Cu durere în suflet mărturisesc că, dintre toți filo-unioniștii pe care i-am cunoscut, nu am văzut pe nici unul să aibă nu miez, dar nici măcar coajă duhovnicească. Cu toate acestea, știu să vorbească despre dragoste și unire, deși ei înșiși nu sunt uniți cu Dumnezeu, fiindcă nu L-au iubit."

Catalin,
Daca ai ceva sa imi spui, atunci ai curajul si fa-o direct pentru ca este deja a nu stiu cata oara in care imi pomenesti numele fara sa mi te adresezi mie. Sau poate Domnul Iisus ti-a cedat scaunul Sau de judecata si nu stiu eu? Deci exprima-ti parerile fara atacuri constante la persoanele de pe forum, dintre care vad ca tinta preferata pe moment sunt eu. Poti sa exprimi parerile si fara a arunca cu pietre in altii, nu? Sau e chiar asa de greu? Iar daca totusi vrei sa imi arunci pietre, atunci ai bunul simt si (si curaj) si adreseaza-mi-te mie in mod direct. Multumesc!
Numai bine!

cristiboss56 18.06.2011 22:53:40

Atentie , cel in cauza nu este supervisor !

Citat:

În prealabil postat de supervizor (Post 369218)
Va rog sa va exprimati mai politicos si sa comentati subiectele nu sa atacati persoana!

Nu va lasati inselati ! Am semnalat pe admin de aparitia acestui " excroc "

supervizor 18.06.2011 23:04:37

Observ ca perseverati.
Nu va voi da deocamdata un al doilea avertisment.

Va cer sa nu mai jigniti si sa invatati sa scrieti.
Nu exista "excroc" in limba romana. Termenul corect este escroc.

cristiboss56 18.06.2011 23:30:55

Citat:

În prealabil postat de supervizor (Post 369982)
Observ ca perseverati.

Nătâng, besmetic , este mult mai corect , domnule ultravizor , viitor banat , din Banat !

Miha-anca 18.06.2011 23:33:00

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 369878)
In prima postare exact asa ati spus: parerile unei persoane.....(de parca Sfantul Teofan este o simpla persoana) si ca nu rezonati cu sfintii zavorati.

Atat ortodocsii, cat si catolicii stiu ce e un sfant. Nu acelasi lucru putem afirma despre neo-protestanti. Ei nu o cinstesc nici pe Maica Domnului.

bogdan81 18.06.2011 23:35:22

Ca sa completez exemplul dat de Catalin cu papa Vigiliu. Papa Vitalian, in timpul ereziei monotelite, trimite patriarhului eretic de Constantinopol niste scrisori in care face el insusi concesii ereziei monotelite, refuzand sa condamne Typos-ul, document monotelit promulgat de imparat. Papa nu numai ca refuza sa condamne documentul monotelit, dar intra in comuniune cu patriarhul de Constantinopol care si el era eretic.
La fel si patriarhul reintroduce pe papa Vitalian in diptice.
Asta e un alt exemplu care infirma infailibilitatea.

Adriana3 18.06.2011 23:39:54

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 369924)
Pentru ortodocsi. Orice om isi poate da seama ca daca Sf. Grigorie a scris impotriva unui primat al vreunui patriarh sau episcop, nu putea sustine in acelasi timp si un primat papal care e acelasi lucru.
Cum am dat si intr-un citat Sf. Grigorie, papa al Romei, spune ca urmasi ai Sf. Petru sunt si patriarhii Alexandriei si Antiohiei si il certa pe patriarhul Antiohiei ca il numise cu o cinste mai mare decat pe ceilalti patriarhi. Toate cele trei patriarhii sunt scaunele lui Petru, in opinia Sf. Grigorie.
Ce s-a intamplat in timpul papei Pelagius II. Papa Vigiliu semnase o aprobare a unor documente ce condamnau dreapta credinta si acceptau monofizismul (inca o dovada a inexistentei infailibilitatii, recunoscuta si de Bc, dar gasindu-i scuze). Din cauza acestui fapt in vest se produsese o schisma, unii ierarhi nedorind sa accepte monofizismul. Papa Pelagiu II a condamnat monofizismul si a reusit sa impace ierarhii respectivi. intre timp la Constantinopol s-a tinut un sinod local si Patriarhului Constantinopolului i s-a dat titlul de patriarh ecumenic. Episcopii Romei au crezut ca e vorba de un patriarh cap peste toti patriarhii, de aceea Sf. Grigorie si papa Pelagius II nu au fost de acord.
Asa ca papa Pelagius II nu a recunoscut acel sinod si acea hotarare, de aceea spunea Sf. Grigorie de el. De mai multe ori se intampla aceasta, ca un patriarh sau mai multi sa nu fie de acord cu altii. Mai ales ca in rasarit au fost multe erezii, de multe ori papii ii criticau si acuzau pe unii patriarhi. La fel si patriarhii din Constantinopol care erau eretici ii condamnau pe papi. Era ceva reciproc.
De remarcat e ca si Sf. papa Grigorie, si cel caruia ii este adresata scrisoarea, patriarhul Constantinopolului, sunt sfinti in BO.
E logic ca nu exista niciun primat, din moment ce trei sinoade ecumenice (din cele sapte), plus sinodul din 879 hotarasc egalitatea Romei cu Constantinopolul. Sinoadele ecumencie sunt recunoscute si de BC.

Considera Sf. Grigorie scaunul sau propriu mai mare decat al celorlalti Patriarhi? Era el primul intre egali? A luat vreo decizie fara sa consulte sinodul? Doresc raspuns argumentat si strict la intrebarile puse. Ca sa fie clar ceea ce vreau sa spun, nu ma inteteseaza sa imi repeti faptul ca sfantul nu accepta existenta unui primat intre ceilalti Patriarhi ( care a fost cunoscut la un momeng dat sub numele de al doilea intre egali) ci ma intereseaza daca Papa se considera pe el insusi primul intre egali, cu precedenta fata de ceilalti. Doresc raspuns argumentat.

supervizor 18.06.2011 23:43:57

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 369994)
Nătâng, besmetic , este mult mai corect , domnule ultravizor , viitor banat , din Banat !

Va rog sa va masurati cuvintele, altfel voi fi nevoit sa iau masuri.
Va recomand sa nu mai scrieti cand sunteti obosit: nu se scrie "besmetic" ci bezmetic.
Odihna placuta!

Adriana3 18.06.2011 23:44:34

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 369996)
Ca sa completez exemplul dat de Catalin cu papa Vigiliu. Papa Vitalian, in timpul ereziei monotelite, trimite patriarhului eretic de Constantinopol niste scrisori in care face el insusi concesii ereziei monotelite, refuzand sa condamne Typos-ul, document monotelit promulgat de imparat. Papa nu numai ca refuza sa condamne documentul monotelit, dar intra in comuniune cu patriarhul de Constantinopol care si el era eretic.
La fel si patriarhul reintroduce pe papa Vitalian in diptice.
Asta e un alt exemplu care infirma infailibilitatea.

Sau dimpotriva, poate ca Domnul Iisus va arata la sfarsitul acestei lumi ca El era prezent si la monoteliti. La asta v-ati gandit?
Iar daca Patriarhul de Constantinopol era eretic, ce anume va da siguranta adevarului la ortodocsi?

Adriana3 19.06.2011 00:02:28

Citat:

În prealabil postat de Mihai36 (Post 369951)
Faptul ca nu iti faci griji ce vei raspunde unora care critica inseamna ca esti ispirat in acel moment sa dai un raspuns care are efectul potrivit asupra celui care intreaba , o ispiratie , am trait si eu asemnea momente (in acel moment simti ca ce spui tu are efect adica esti crezut si inteles fara sa ai nevoie de confirmare ,dar am si fost acuzat ca ii citesc gindurile ceea ce nu era cazul , pesemne ca ii veneau din memorie informatiile necesare iar ce m-i se inspira mie era doar concluzia logica care trebuia trasa). Insa eu nu spuneam mai mult decit stiam si ce deja intelegeam deci nu era revelatie sau duhul cunoasterii era mai degraba doar un fel de intuitie-inspiratie si nu revelatia a ceva nou. Deci nu se poate vb de infailibilitate , poate eram si ajutat adevarat in ceea ce prieveste puterea de convingere dar in rest ..mai e de studiat si aflat multe taine. plus ca nu am nici darul deosebirii macar.
Daca tin bine minte cel mai sfint papa este considerat papa Ignatius (al..?) ale carei moaste eman parfum si care ar fi afirmat in discuti particulare ca institutia papalitatii nu este intru totul justificata sau complet infailibila, ceva de genul..si ca deocamdata ea nici nu trebuie desfintata ci mers asa inainte pina cind Dumnezeu insusi va hotari un lucru nou. Nu oamenii ci insusi Dumnezeu.
In legatura cu vestita profetie a Sf Malachia in legatura cu cei 112 papi care vor mai fi pina la sfirsitul papalitatii lista nu cuprinde numele lor ci cite un antet care cuprinde simbolic cite un amanunt unic in legatura cu fiecare.
Profetia lui s-a potrivit in acele amanunte de fiecare data asa incit in zilele noastre numaratoarea a ajuns la 111 deci la penultimul.
In dreptul celui de-al 112 lea antetul este "Petrus Romanus"
De atunci absolut toti papii au evitat sa poarte ca nou nume de ungere Petru de teama sa nu cumva sa se opreasca papalitatea la ei fiindca nu au fost in masura pe baze istorice sa numere si sa urmareasca acele semne distigntive particulare. Lucru care a fost facut abia in zilele noastre.
Intre timp au mai venit si alte revelatii de la calugari asa incit papa actual stia deja ca el este penultimul.
Find vorba de un antet simbolic este deci foarte posibil ca pe ultimul sa nu il cheme Petrus ci sa se refere la taria de caracter sau la incheierea unui ciclu care a inceput cu Sf.Petru. Sau la cu totul altceva ..
In legatura cu mesajele si aparitiile mariale care nu intotdeauna au fost pe placul urechilor marilor dregatori intr-unul din mesaje Ea spunea ca BC dintre toate bisericile lui Hristos este biserica care a pastrat cel mai bine adevarul si indemna cu precadere conducerea ei sa afirme in mod public cu curaj acest adevar asa incit lumea sa devina unita si sa fie pace , fiindca doar prin pacea si unirea intre biserici se va putea face pace cu Dumnezeu.
Evident ca de atunci papalitatea a dat o declaratie publica in legatura cu aceasta revelatie chemind la convertire insa ..adevarul este altul fiindca Fecioara s-a referit in realitate la cu totul altceva.
Un preot catolic nu mai retin numele a avut si el o vizine in care i-a aparut Fecioara in care i-a spus doar atit "Mergi la sfintul scaun si cere-i dogma, cere-i cu staruinta adevarul!"
Lucru care insemna ca acel adevar pastrat cel mai bine nu este dogma oficala ci alte taine care daca s-ar dezvalui ar putea conduce la unirea bisercilor si chiar mult mai mult. Ar aduce pacea religioasa peste tot.
Si pentru asta cu adevarat este nevoie de curaj nu doar sa pastrezi tainele mai bine decit altele. Asta se intimpla in vremea fostului papa. Nu am mai gasit si daca preotul a fost la papa sau nu insa am gasit altele -revelatii- care spun ca papa actual va declansa niste schimbari in cadrul BC insa ramine de vazut cum anume si cind.
Am mai dat si de alte revelatii mariale mai putin cunoscute insa ceea ce vreau sa spun este in legatura cu a treia profetie de la Fatima: nici una dintre versiunile sau bucatile de versiune prezentate oficial sau semioficial nu justifica nici ascunderea ei atita vreme fata de opinia publica si nici incalcarea promisiuni ca ea va fi dezvaluita in intregime dupa moartea Luciei si nici izolarea comunicatioala a ei pe viata prin ordin papal prin care totodata a fost obligata sa jure pastrarea scretului.
Pe buna dreptate unii dintre preotii catolici au strigat din spate sa se fotocopieze si nimic mai mult dar la tribuna ..stiti trebuie redactat si facem o comisie care va analiza, va dezbate ..nimic.

Foarte interesant ceea ce spuneti.
Revenind la primatul Papal, spre deosebire de cel Petrin, nu se respecta partea acordului din partea tuturor celorlalti frati asa cum era in cazul Ap. Petru. Asa ca nu m-ar mira sa dispara din voia lui Dumnezeu pentru ca ceilalti sa nu mai il aiba pe Papa ca si piatra de poticnire in calea unirii bisericii.

Cat despre dogma care poate aduce pacea, nu inteleg de ce ar fi tinuta ascunsa, ciudat.

Apropos de profetii, exista una facuta in Vechiul Testament dar din pacate nu imi mai amintesc acum cui, in care i se spune sa inchida cartea care va fi deschisa abia la sfarsitul timpurilor cand multa lume va primi cunoasterea Adevarului. Mereu m-am intrebat daca se refera la timpul scurs de la venirea lui Iisus sau se refera chiar la ultimii ani inainte de sfarsitul lumii acesteia...

Miha-anca 19.06.2011 01:13:23

Citat:

În prealabil postat de supervizor (Post 369999)
Va recomand sa nu mai scrieti cand sunteti obosit: nu se scrie "besmetic" ci bezmetic.
Odihna placuta!

Va rugam sa va prezentati. Cine sunteti?

Adriana3 19.06.2011 01:36:23

Tocmai citeam mesajul transmis de Fecioara Maria la La Salette si in el il numeste pe Papa "vicarul Fiului meu, suveranul pontif Pius al IX-lea"

bogdan81 19.06.2011 08:47:42

Adriana, va recomand sa cautati si sa cititi cartea lui Mihai Urzica, care se numeste "Minuni si false minuni". O sa gasiti acolo si unele consideratii despre asa-zisele aparitii mariale care, daca nu va vor schimba neaparat opinia, va vor face cel putin sa fiti mai circumspecta.

bogdan81 19.06.2011 09:22:19

Si va mai recomand si o alta carte de acelasi autor, Mihai Urzica, in care este un capitol intreg despre aceste viziuni, care se numeste "Biserica si viermii cei neadormiti" sau Cum lucreaza in lume taina faradelegii.
De asemenea o carte remarcabila.

Adriana3 19.06.2011 11:06:03

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 370025)
Si va mai recomand si o alta carte de acelasi autor, Mihai Urzica, in care este un capitol intreg despre aceste viziuni, care se numeste "Biserica si viermii cei neadormiti" sau Cum lucreaza in lume taina faradelegii.

Multumesc Bogdan,

Se pot gasi si in format electronic?

Cat despre faptul de a fi circumspecta, eu sunt mereu circumspecta si compar cu Biblia iar ce contrazice Biblia nu accept. Citind ieri despre aceste aparitii am constatat mai multe neconcordante. In primul rand se prezinta o distrugere a lumii asemanatoare potopului dar prin foc, ori Dumnezeu a zis clar ca asa ceva nu va mai face si avem curcubeul ca si semn al promisiunii sale. Apoi, in Evanghelie ne-a zis sa ii iertam pe oameni si sa ne rugam pentru ei, inclusiv vrajmasi pentru ca asa face si Tatal nostru Ceresc care da soarele si ploaia si peste buni si peste rai. Si in plus de asta Domnul Iisus insusi a zis ca nu a venit sa judece lumea ci sa o mantuiasca. Deci o razbunare a lui Dumnezeu ca cele din revelatiile mariale este apriori exclusa. Si in plus, sfarsitul lumii asa cum este descris in Apocalipsa Sf. Ev. Ioan nu seamana de loc cu apocalipsa din aceste viziuni.

Ramane intrebarea: ce anume vedeau copiii aceia? Pentru ca din poze se vede ca erau cu
adevarat in extaz. Scria ca la un moment dat, cu ocazia unei alte aparitii, niste femei au stropit cu apa sfintita locul spre care priveau copiii si acestia au inceput sa tipe speriati pentru ca "fecioara" s-a transformat in diavol. Insa nu la fel s-a intamplat la toate aparitiile ci Fecioara pare sa fi fost chiar amuzata de aruncarea apei sfintite. Mi s-a parut totusi ciudat ca Fecioara sa se amuze si apoi sa transmita niste mesaje de o asa gravitate. Asa ca m-am intrebat daca apa sfintita nu si-o mai fi facut efectul de data asta. Mi-a trecut prin cap si argumentatia unui user cum ca apa sfintita de la catolici n-ar fi tocmai sfintita insa aceasta varianta pica din moment ce intr-una din ocazii a avut efect. Si in plus de asta, se pare ca la catolici cam 80 de statui si icoane de ale sfintei Fecioare au lacrimat in lumea intreaga in ultimii ani, uneori chiar cu sange, si au lacrimat inclusiv in tari necatolice ca Japonia sau intr-o tara majoritar musulmana unde catolicii sunt sub 1% din populatie ( n-am retinut exact numele tarii). In fata unor astfel de minuni (si altele cum ar fi cele de vindecare etc) eu nu ma pot indoi de veridicitatea bisericii catolice, asa ca ramane intrebarea: ce s-a intamplat cu acei copiii? Mai ales ca profetiile legate de razboaiele mondiale s-au implinit.

Si daca tot s-a pomenit de profetiile Sf. Malachia m-am uitat si eu pe net sa vad despre ce este vorba si intr-adevar este uimitor cum s-a implinit totul cu fiecare Papa in parte. Sfarsitul profetiilor este controversat pentru ca unii zic ca ar fi doar 111 Papi iar randul scris despre Petrus Romanus ii este dedicat Papei ultim, deci Benedict XVI, in timp ce altii zic cap Petrus Romanus va fi de fapt inca un Papa, cel cu nr. 112. Iar in timpul acestui Papa Petrus Roanus vor fi zilele din urma, lucru care coincide cu o viziune data unui copil care intr-un mod asemanator anunta ca vor mai fi doar trei Papi, cei care au fost inaintea lui Benedict XVI, si apoi vor incepe vremurile din urma, deci coincide cu profetia originala a Sf. Malachie care a indicat aceste zile din urma in timpul Papei nr 111, actualul Benedict XVI si a prezis, exact ca in viziunile mariale, distrugerea completa a Romei si ca atare a bisericii catolice.

In paralel cu aceste viziuni este Apocalipsa Sf. Ev. Ioan care spune la un moment dat ca in zilele din
urma diavolul va fi dezlegat pe pamant si asta va conduce la un mare razboi mondial. Razboiul a avut loc in 1914 ceea ce m-a condus la ideea ca diavolul trebuie sa fi fost dezlegat candva in secolul XIX, lucru care explica aparitia ca ciupercile dupa ploaie a numeroaselor secte si culte. Este opera puternica a diavolului de a diviza. Asa ca ieri, citind despre o viziune care indicase anul precis din secolul XIX ca an al dezlegarii Satanei (n-am retinut exact anul dar pot regasi profetia) mi-am zis ca iata, exista o profetie care aratase ceea ce eu am dedus printr-o simpla logica bazata pe cartea apocalipsei.
Traim cu adevarat timpurile din urma, toate semnele o indica, si ceea ce este profetit pentru aceste zile a fost profetit inca din Vechiul Testament: cunostinta adevarului se va raspandi in lume, deci practic, daca intr-adevar asistam la zilele din urma inseamna ca va fi un misionarism de raspandire a Evangheliei mai puternic ca oricand, si exact asta se intampla in zilele noastre.

Concluzia pe care am tras-o punand totul cap la cap este ca traim intr-adevar zilele din urma, toate profetiile biblice si nebiblice par sa o indice, Evanghelia se raspandeste pe tot globul conform profetiilor, si nu atat prin ortodocsi cat mai ales prin ceilalti ceea ce arata clar ca nu este doar Ortodoxia detinatoarea Adevarului, adica a lui Hristos, in acelasi timp diavolul are puteri mai mari ca oricand pe pamant in aceste zile asa ca relele se inmultesc pe masura, iar institutia atacata cel mai crancen de el este chiar Biserica, si o ataca inclusiv prin dezbinarea creata intre crestini...

nutucutu 19.06.2011 11:08:54

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 370025)

Este foarte interesant cum combateti cu atita fervoare institutia papala (care are si atributul infailibilitatii), si cum, pe de alta parte, considerati infailibila orice persoana care va impartaseste convingerile!

user11 19.06.2011 11:14:28

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 370006)
Foarte interesant ceea ce spuneti.
Revenind la primatul Papal, spre deosebire de cel Petrin, nu se respecta partea acordului din partea tuturor celorlalti frati asa cum era in cazul Ap. Petru. Asa ca nu m-ar mira sa dispara din voia lui Dumnezeu pentru ca ceilalti sa nu mai il aiba pe Papa ca si piatra de poticnire in calea unirii bisericii.

Cat despre dogma care poate aduce pacea, nu inteleg de ce ar fi tinuta ascunsa, ciudat.

Apropos de profetii, exista una facuta in Vechiul Testament dar din pacate nu imi mai amintesc acum cui, in care i se spune sa inchida cartea care va fi deschisa abia la sfarsitul timpurilor cand multa lume va primi cunoasterea Adevarului. Mereu m-am intrebat daca se refera la timpul scurs de la venirea lui Iisus sau se refera chiar la ultimii ani inainte de sfarsitul lumii acesteia...

Daniel 11:
30. Corabii din Chitim vor veni impotriva lui; si el va pierde curajul, se va intoarce si se va intarata impotriva legamantului sfant si va lucra si se va invoi iarasi cu cei ce au parasit legamantul sfant.
31. Si osti trimise de el vor sta si vor pangari locasul sfant si cetatea, iar jertfa de fiecare zi o vor da de o parte si vor pune in loc uraciunea pustiirii.
32. Si pe cei ce au savarsit faradelegi impotriva legamantului ii va insela prin lingusiri, iar poporul care cunoaste pe Dumnezeul sau va ramane statornic si il va urma.
33. Cei mai intelepti vor invata pe cei multi, dar ei vor cadea un timp de sabie si foc, de temnita si pustiire.
34. Si in vremea caderii lor, vor primi putin ajutor si multi se vor uni cu ei, dar din fatarnicie.
35. Si printre intelepti, multi vor cadea ca sa se lamureasca, sa se curateasca si sa se albeasca pana la sfarsitul vremii, ca mai este inca pana la vremea randuita.
...
Recunoaste-ti vremurile!
...
36. Si regele va face dupa placul sau si se va ridica si se va trufi impotriva oricarui dumnezeu si impotriva Dumnezeului dumnezeilor va spune lucruri nemaiauzite si va propasi pana ce sfarsitul maniei va veni, ca ceea ce este hotarat se va intampla.
37. Si nu va lua aminte la dumnezeii parintilor lui si nici la dumnezeul placut femeilor si nu va baga in seama pe nici un alt dumnezeu caci el se va ridica deasupra tuturor.
38. Iar in locul lui va cinsti pe dumnezeul cetatilor, pe un dumnezeu pe care nu l-au cunoscut parintii lui; aceluia i se va inchina cu aur, cu argint, cu pietre scumpe si lucruri de pret.
...

Daniel 12:
8. Si eu am auzit, dar nu am inteles si am zis: "Stapane, care va fi sfarsitul acestora?"
9. Si mi-a raspuns: "Du-te, Daniele, ca sunt inchise si pecetluite cuvintele acestea pana la sfarsit!
10. Multi vor fi curatiti, albiti si lamuriti, iar cei nelegiuiti se vor purta ca cei nelegiuiti; toti cei fara de lege nu vor pricepe, ci numai cei intelepti vor intelege.
...

Ce ne spune Iisus despre vremurile din urma:

MT 24:
3. Si sezand El pe Muntele Maslinilor, au venit la El ucenicii, de o parte, zicand: Spune noua cand vor fi acestea si care este semnul venirii Tale si al sfarsitului veacului
4. Raspunzand, Iisus le-a zis: Vedeti sa nu va amageasca cineva.
5. Caci multi vor veni in numele Meu, zicand: Eu sunt Hristos, si pe multi ii vor amagi.
6. Si veti auzi de razboaie si de zvonuri de razboaie; luati seama sa nu va speriati, caci trebuie sa fie toate, dar inca nu este sfarsitul.
7. Caci se va ridica neam peste neam si imparatie peste imparatie si va fi foamete si ciuma si cutremure pe alocuri.
8. Dar toate acestea sunt inceputul durerilor.
14. Si se va propovadui aceasta Evanghelie a imparatiei in toata lumea spre marturie la toate neamurile; si atunci va veni sfarsitul.

15. Deci, cand veti vedea uraciunea pustiirii ce s-a zis prin Daniel proorocul, stand in locul cel sfant - cine citeste sa inteleaga -
16. Atunci CEI DIN IUDEEA SA FUGA IN MUNTI.
17. Cel ce va fi pe casa sa nu se coboare, ca sa-si ia lucrurile din casa.
18. Iar cel ce va fi in tarina sa nu se intoarca inapoi, ca sa-si ia haina.
...

LC 17:
23. Si vor zice voua: Iata este acolo; iata, aici; nu va duceti si nu va luati dupa ei.
24. Caci dupa cum fulgerul, fulgerand dintr-o parte de sub cer, lumineaza pana la cealalta parte de sub cer, asa va fi si Fiul Omului in ziua Sa.
25. Dar mai intai El trebuie sa sufere multe si sa fie lepadat de neamul acesta.

Ce ne spune Iisus pentru recunoasterea vremurilor:

MC 13:
32. Iar despre ziua aceea si despre ceasul acela nimeni nu stie, nici ingerii din cer, nici Fiul, ci numai Tatal.
33. Luati aminte, privegheati si va rugati, ca nu stiti cand va fi acea vreme.

Razboaiele sunt controlabile de oameni, insa:
LC 21:
...
25. Si vor fi semne in soare, in luna si in stele, iar pe pamant spaima intru neamuri si nedumerire din pricina vuietului marii si al valurilor.
26. Iar oamenii vor muri de frica si de asteptarea celor ce au sa vina peste lume, caci puterile cerurilor se vor clatina.
27. Si atunci vor vedea pe Fiul Omului venind pe nori cu putere si cu slava multa.
28. Iar cand vor incepe sa fie acestea, prindeti curaj si ridicati capetele voastre, pentru ca rascumpararea voastra se apropie.
29. Si le-a spus o pilda: Vedeti smochinul si toti copacii:
30. Cand infrunzesc acestia, vazandu-i, DE LA VOI INSIVA STITI ca vara este aproape.
31. Asa si voi, cand veti vedea facandu-se acestea, sa stiti ca aproape este imparatia lui Dumnezeu.
32. Adevarat graiesc voua ca nu va trece neamul acesta pana ce nu vor fi toate acestea.
33. Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.

"DE LA VOI INSIVA STITI" - acesta este mesajul lui Iisus - dar ne sunt spuse si indiciile pentru a sti "...dar cuvintele Mele (*ale lui Iisus) nu vor trece".
Vedem zi de zi profeti mincinosi care ne comunica tot felul de date exacte ale sfarsitului pentru ca iau in considerare numai cuvintele prevestitoare ale sfarsitului (si nici acelea in intregul lor) si neglijeaza intregul cuvintelor Sfintelor Scripturi si pe Iisus Mantuitorul nostru.

IN 14:
5. Toma i-a zis: Doamne, nu stim unde Te duci; si cum putem sti calea?
6. Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal Meu decat prin Mine.

Adriana3 19.06.2011 11:31:35

Multumesc!!
Este exact pasajul din Profetul Daniel cel pe care il aveam in minte.
Iar completarile sunt excelente!
Domnul fie laudat!

bogdan81 19.06.2011 12:41:41

Nu e bine sa interpretam profetiile dupa mintea noastra, mai ales cele din apocalipsa, pe care nici macar parintii nu s-au grabit sa le explice in amanunt.
Nu stie nimeni cand va fi sfarsitul, decat Dumnezeu.
Pozitia crestinului autentic este aceasta: sfarsitul lumii este sfarsitul meu, daca eu mor, pentru mine s-a terminat lumea. Asa spunea parintele Cleopa.

bogdan81 19.06.2011 12:49:04

Adriana, uite aici e Biserica si viermii cei neadormiti a lui Mihai Urzica
http://www.cartiok.ro/citeste/671295...i-mihai-urzica

dobrin7m 19.06.2011 13:30:42

Citat:

În prealabil postat de supervizor (Post 369982)
Observ ca perseverati.

Iertare, nu suntem la concurs de literatura.
daca scopul forumului este de a face cursuri de gramatica si vocabular, in loc de a ne impartasi credinta crestin-ortodoxa in limbajul si exprimare proprie fiecaruia, rog administratorul acestui forum sa ne anunte si pe noi sa stim unde ne aflam.
Domnul asculta gandul si dorintele tuturor inclusiv analfabetilor.

dobrin7m 19.06.2011 13:36:03

Citat:

În prealabil postat de supervizor (Post 369999)
Odihna placuta!

Va rugam si sinonimele, va rog, si antonimele , daca tot suntem la lectia de fonetica si morfologie si sintaxa. de ce nu va faceti treaba pana la capat? predati lectia toata nu cu jumatati de masura ca de abia asteptam sa ne reamintim si noi acestia care am terminat scoala acum, 25 - 30 ani si mai mult.
Ca mintea noastra de cand doreste sa se umple de Dumnezeu, se goleste de lucruri efemere.
Iertare si Dumnezeu sa va lumineze!

Adriana3 19.06.2011 13:37:56

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 370037)
Nu e bine sa interpretam profetiile dupa mintea noastra, mai ales cele din apocalipsa, pe care nici macar parintii nu s-au grabit sa le explice in amanunt.
Nu stie nimeni cand va fi sfarsitul, decat Dumnezeu.
Pozitia crestinului autentic este aceasta: sfarsitul lumii este sfarsitul meu, daca eu mor, pentru mine s-a terminat lumea. Asa spunea parintele Cleopa.

Intr-adevar nu s-au grabit sa interpreteze pentru ca, dupa cum arata profetia lui Daniel din Vechiul Testament, numai cei din timpurile din urma vor fi capabili sa o inteleaga.
Intr-adevar numai Dumnezeu Tatal stie ziua exacta a sfarsitului, asta nu inseamna ca Fiul nu a stiut semnele dupa care vor fi recunoscute vremurile si nu anuleaza faptul ca Sf. Ev. Ioan a primit descoperire despre aceste vremuri. Doar ziua exacta a sfarsitului nu o stim, vremurile insa da.

Multumesc de carte, sunt tare curioasa ce scrie in ea.

bogdan81 19.06.2011 13:54:46

Bineinteles ca si Fiul stie, doar e Dumnezeu. Am spus ca nu stie nimeni afara de Dumnezeu.
Cat despre vremuri, eu nu m-as grabi sa fac nici o consideratie, chiar daca unii sfinti au spus ca traim vremurile de pe urma. Parintele Staniloae spune ca toate aceste semne, razboaie, ciuma, cutremure etc. sunt echivoce, adica nu putem sa stim cu certitudine.
Repet, parerea parintelui Cleopa mi se pare aici cea mai buna.
Scuze ca e in afara topicului.

Mihai36 19.06.2011 14:08:17

Din cite am citit pe net studiind tema eschatologica am inteles ca oamenii de stiinta au facut si ei cercetari in legatura cu multe dintre miracole atit ale Fecioarei cit si inlegatura cu Iisus conformind autenticitatea din punctul lor de vedere.
De ex au analizat ADN-ul picaturilor e singe de la o statuie de-a lui Iisus si au vazut ca are o structura genetica care in zilele noastre este demult pierduta dar care era prezenta in acele vremuri in aria biblica respectiva.
Alte analize s-au facut la unii copii carora le-a aparut Fecioara si au observat chiar in timpul unei viziuni in care era vazuta o lumina puternica faptul ca pupila copilului nu se miscsora cum ar fi fost normal la vederea unei lumini ci se marea ca in toate cazurile de trairi profund religioase fie cu vedenii fie fara.
Apoi despre cazurile in care chipurile fecioara s-ar fi transformat in diavol ulterior s-a recunoscut ca au fost doar minciuni dupa ce mincinosii au patit diferite necazuri find nevoiti sa se caiasca.

Dealtfel una din taine este ca chipul Fecioarei si al Lui Iisus si nici identitatea lor divina nu pot fi luate de cel rau ca sa ne amageasca cu ele, apoi cel rau nu poate binecuvinta cu trairi pozitive de o profunzime deosebita si nici cu iubire divina in inima -el lucreaza mult mai pe ascuns prin diferiti oameni rau intentionati infiltrati inclusiv in sinoade de unde sa aibe controlul dogmei fara ca norodul sa priceapa.

Cel rau nu poate face sa infloreasca sau sa rodeasca un pom in extrasezon ci doar Dumenzeu , cel rau nu are control asupra elementelor naturii si nu poate dicta unde sa nu ploua si unde sa ploua asa cum s-a intimplat in unele miracole unde ploua doar deasupra locului sau doar pe linga in conditiile in care nici nori nu prea erau. Apoi nu poate fulgera dintr-un mic nor singur pe cer.
Au fost facute si alte masuratori medicale si psihologice si toate au confirmat ca lucrurule sint Ok valorile indicind o sanatate sporita atit fizica cit si psihica.
Deasemena revelatii venite din partea lui Iisus au continut mesaje prin care sintem sfatuiti sa luam avertismentele si indemnurile Ei cu cea mai mare seriozitate avind in vedere ca Dumnezeu intotdeauna a prevenit oamenii cind nu se aflau pe calae cea buna si cind in fata lor stateau grave pedepse divine (sodoma si gomora etc ) -cu atit mai mult cu cit urmeaza Judecata cu urgiile ultimelor ei zile ei in care vor supravietui doar o singura treime din intreaga populatie.

Mesajul cel mai important al Fecioarei este ca ea doreste pacea si impacarea religioasa intre toate religiile si pocainta tuturor catre o viata plina de iubire si sfintenie findca ii iubeste pe toti deopotriva.

Pe de-o parte vedem aparenta partinire a fecioarei fiindca apare cu precadere in lumea catolica iar pe de alta vedem ca acolo unde ea are observati critice (inclusiv cazul calugaritei din japonia) suparatoare la adresa marilor dregatori catolicui ei reactioneaza impotriva-i si impotriva persoanelor revelate.
Asta ar putea sa ne faca sa intelegem ca tocmai datorita unei insuficiente in privinta conducerii sau al necesitatii dezvauirii ulterioare a mai multor taine secretizate Ea este nevoita sa completeze ceea ce marii dregatori nu fac in conditiile in care ar trebui.. Asadar un ajutor si nu o favorizare.

Revenind la distrugerea orinduirii actuale pt inlocuirea ei si la pieirea celor doua treimi din populatie trebuie studiat VT in legatura cu urgia si efectele ei principale dar si cap 17 in Apocalipsa.
Este adevarat ca prea multe dintre profetiile VT cu tema justitiara/urgie se refera mai ales la teritoriile din Israel si din jur insa sint si altele care vb de intregul pamint.
Acea treime care va ramine va fi cea albita si lamurita despre care vb un verset pt. vremea cind va incepe Imparatia sfintilor. Adica purificata si calauzita atit prin duh cit si prin o noua doctrina- superioara- plina de cunoastere care va umple intreg pamintul.
Asa incit toate profetiile cunoscute in versiune lor originala (La Salette, Garabandal, etc ) se imbina perfect cu revelatiile din VT si u NT.

Adriana3 19.06.2011 14:46:40

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 370049)
Bineinteles ca si Fiul stie, doar e Dumnezeu. Am spus ca nu stie nimeni afara de Dumnezeu.
Cat despre vremuri, eu nu m-as grabi sa fac nici o consideratie, chiar daca unii sfinti au spus ca traim vremurile de pe urma. Parintele Staniloae spune ca toate aceste semne, razboaie, ciuma, cutremure etc. sunt echivoce, adica nu putem sa stim cu certitudine.
Repet, parerea parintelui Cleopa mi se pare aici cea mai buna.
Scuze ca e in afara topicului.

Domnul Iisus a spus ca ziua precisa nici macar Fiul nu o stie ci doar Tatal.
Tot El a zis ca razboaiele, ciuma, cutremurele sunt doar inceputul, insa inca nu-i sfarsitul. Si tot El a zis foarte clar ca sfarsitul va veni abia dupa ce Evanghelia va fi propovaduita la toti oamenii. Aceasta parte abia in zilele noastre se realizeaza cu putere.

Adriana3 19.06.2011 15:08:35

Citat:

În prealabil postat de Mihai36 (Post 370051)
Din cite am citit pe net studiind tema eschatologica am inteles ca oamenii de stiinta au facut si ei cercetari in legatura cu multe dintre miracole atit ale Fecioarei cit si inlegatura cu Iisus conformind autenticitatea din punctul lor de vedere.
De ex au analizat ADN-ul picaturilor e singe de la o statuie de-a lui Iisus si au vazut ca are o structura genetica care in zilele noastre este demult pierduta dar care era prezenta in acele vremuri in aria biblica respectiva.
Alte analize s-au facut la unii copii carora le-a aparut Fecioara si au observat chiar in timpul unei viziuni in care era vazuta o lumina puternica faptul ca pupila copilului nu se miscsora cum ar fi fost normal la vederea unei lumini ci se marea ca in toate cazurile de trairi profund religioase fie cu vedenii fie fara.
Apoi despre cazurile in care chipurile fecioara s-ar fi transformat in diavol ulterior s-a recunoscut ca au fost doar minciuni dupa ce mincinosii au patit diferite necazuri find nevoiti sa se caiasca.

Dealtfel una din taine este ca chipul Fecioarei si al Lui Iisus si nici identitatea lor divina nu pot fi luate de cel rau ca sa ne amageasca cu ele, apoi cel rau nu poate binecuvinta cu trairi pozitive de o profunzime deosebita si nici cu iubire divina in inima -el lucreaza mult mai pe ascuns prin diferiti oameni rau intentionati infiltrati inclusiv in sinoade de unde sa aibe controlul dogmei fara ca norodul sa priceapa.

Cel rau nu poate face sa infloreasca sau sa rodeasca un pom in extrasezon ci doar Dumenzeu , cel rau nu are control asupra elementelor naturii si nu poate dicta unde sa nu ploua si unde sa ploua asa cum s-a intimplat in unele miracole unde ploua doar deasupra locului sau doar pe linga in conditiile in care nici nori nu prea erau. Apoi nu poate fulgera dintr-un mic nor singur pe cer.
Au fost facute si alte masuratori medicale si psihologice si toate au confirmat ca lucrurule sint Ok valorile indicind o sanatate sporita atit fizica cit si psihica.
Deasemena revelatii venite din partea lui Iisus au continut mesaje prin care sintem sfatuiti sa luam avertismentele si indemnurile Ei cu cea mai mare seriozitate avind in vedere ca Dumnezeu intotdeauna a prevenit oamenii cind nu se aflau pe calae cea buna si cind in fata lor stateau grave pedepse divine (sodoma si gomora etc ) -cu atit mai mult cu cit urmeaza Judecata cu urgiile ultimelor ei zile ei in care vor supravietui doar o singura treime din intreaga populatie.

Mesajul cel mai important al Fecioarei este ca ea doreste pacea si impacarea religioasa intre
toate religiile si pocainta tuturor catre o viata plina de iubire si sfintenie findca ii iubeste pe toti deopotriva.

Pe de-o parte vedem aparenta partinire a fecioarei fiindca apare cu precadere in lumea
catolica iar pe de alta vedem ca acolo unde ea are observati critice (inclusiv cazul calugaritei din japonia) suparatoare la adresa marilor dregatori catolicui ei reactioneaza impotriva-i si impotriva persoanelor revelate.
Asta ar putea sa ne faca sa intelegem ca tocmai datorita unei insuficiente in privinta conducerii sau al necesitatii dezvauirii ulterioare a mai multor taine secretizate Ea este nevoita sa completeze ceea ce marii dregatori nu fac in conditiile in care ar trebui.. Asadar un ajutor si nu o favorizare.

Revenind la distrugerea orinduirii actuale pt inlocuirea ei si la pieirea celor doua treimi din populatie trebuie studiat VT in legatura cu urgia si efectele ei principale dar si cap 17 in Apocalipsa.
Este adevarat ca prea multe dintre profetiile VT cu tema justitiara/urgie se refera mai ales la teritoriile din Israel si din jur insa sint si altele care vb de intregul pamint.
Acea treime care va ramine va fi cea albita si lamurita despre care vb un verset pt. vremea cind va incepe Imparatia sfintilor. Adica purificata si calauzita atit prin duh cit si prin o noua doctrina- superioara- plina de cunoastere care va umple intreg pamintul.
Asa incit toate profetiile cunoscute in versiune lor originala (La Salette, Garabandal, etc ) se imbina perfect cu revelatiile din VT si u NT.

Mihai,
Ce ati inteles din capitolul 17? Credeti ca este vorba de Roma ca in celelalte profetii?

Eu sunt convinsa ca Fecioara Maria ii iubeste pe toti oamenii deopotriva si doreste pacea, stii doar ce ma mira, ca in nici un mesaj nu spune ca doreste ca toti oamenii sa ajunga la cunoasterea Evangheliei. Asta mi se pare foarte suspect.
Si iar mi se pare suspecta treaba cu pedepsirea mincinosilor, imi miroase mai mult mana celui rau suparat ca a fost dat in vileag. Pentru ca, daca mincinosii ar fi pedepsiti atunci nu se explica de ce scapa mereu nepedepsiti cei care refuza sa se supuna indicatiilor din revelatii.

In legatura cu ce poate si nu poate cel rau, de unde stiti ca nu poate face cele spuse de dvs? Eu stiu ca dimpotriva, tocmai in aceste zile din urma va face mari semne si minuni ca sa ii insele pana si pe cei alesi. Nu poate sa faca exorcizari, asta da, sau vindecari, insa restul de ce sa nu poata face daca lumea ii apartine?

Si inca ceva, inteleg eu bine din ceea ce scrieti ca pentru dvs. Imparatia sfintilor inca nu a inceput?

Mihai36 19.06.2011 16:49:40

Eh, ei scapa doar deocamdata, lucrurile inca nu s-au incheiat , deocamdata sintem in faza in care trebuie sa ne ridicam din incredintarea oarba in cinstea si preafericirea lor (sa nu ne incredem in oameni) intro intelegere mai realista a faptului ca si ei sint oameni si pot gresi,
caci altfel in viitoarele etape cind alte adevaruri mai grele vor iesi la lumina impotriva vointei lor vom avea tendinta sa ii credem orbeste in loc sa ne dam un pas inapoi sa cintarim mai bine lucrurile. Farisei mereu au fost peste tot iar intre ei cu siguranta astepta momentul lor si oameni sinceri care vor arata de partea cui este adevarul. Totul e sa fim dispusi sa ascultam cu aceeasi nepartinire si pe unii si pe altii in conditiile in care s-ar putea sa existe chiar documente "clasificate " care scoase atunci la lumina vor arata de partea cui este adevarul.
Nu ma refer doar la BC ci si la celelalte , de ex.ce spunea cuviosul Selafiil cel orb:
“Părintele spunea că vremea este aproape. O să înceapă mare învălmășeală în Biserică, eu n-o s-o prind, dar voi o s-o prindeți." Mai spunea că e aproape timpul cînd cărțile ortodoxe vor fi nesemnate și se vor răspîndi din mînă în mînă. Atunci vor propovădui femeile, ca pe vremea sfinților apostoli, deoarece preoții nu o vor putea face. Dreapta credința va fi păstrată prin epistole răspîndite printre credincioși, deoarece partea oficială a Bisericii nu va mai propovădui adevărul. Cu toate acestea, părintele spunea să mergem așa înainte, fără să ne rupem de episcopi“.

http://www.razbointrucuvant.ro/2008/...a-in-biserica/
Selafiil cel orb a trait in republica Moldova la manastirea Noul Neamt deci face referire la Biserica ortodoxa a Moldovei.
Textul trebuie analizat cu mare atentie in legatura cu posibile semnificatii care reies.
De ce /cum anume partea oficiala nu este de partea adevarului?
De ce sa fie invalmaseala?
De ce sa fie cartile si epistole raspindite din mina in mina?
Ce au in plus cartile nesemnate si epistolele fata de orinduielile de pina atunci?
De ce femei care propovaduiesc si nu preoti?
De ce si pina cind sa nu se rupa de episcopi?

La capitolul 17 m-am referit doar fiindca este un rezumat al veacului judecatii si in care se aminteste si de pieirea in doua rinduri a cite o treime din oameni
-veacul-secolul judecatii din cite se pare a inceput cu veacul celui rau in 1910 (dupa o profetie a fecioarei din anul 1909) dar inca nu s-a icheiat Judecata -asadar multe nebunii deja au trecut cum sint cele doua razboaie si prigonirea crestinilor prin comunism si alte amanunte albinele nebune din Sua ,cei doi sfinti imbracati in saci tot in 1910 in orasul Irakklyon (Grecia)- insa a mai ramas razboiul si urgia care il va incheia si restu de evenimente colterale.

Roma este zugravita doar in privinta orasului Vatican (aur si purpura cardinalilor) vinovat de singele sfintilor si alte indulgente.
Da stiu ca interpretarea oficiala a Imparatiei sfintilor se refera la crestinatate dar cum ea este legata de razboiul lui Gog prin pustiirea locasului sfint si intreruperea ofrandei pt aceleasi 2300 zile inseamna ca se refera la evenimente care inca nu au avut loc deci la o alta biserica -biserica viitoare care cu adevarat va darima uriasul vechilor orinduiri si sisteme si va pune unul singur in loc pe tot pamintul.

Dealtfel albirea si lamurirea treimii legata de inceperea domniei Imparatiei sfintilor este prezenta si in legatura cu rabdarea pina la sfirsit(ul Judecatii) inca un nr de zile dupa care vom fi albiti si lamuriti- ele facind referire la una si aceeasi lamurire din vremurile sfirsitului (Judecatii) -"cel incet la minte se va ntelepti, cei pacatosi se vor umple de virtute, iar sfntii se vor sfinti si mai mult in faptele lor."

Mihai36 19.06.2011 17:11:47

Despre vindecari nu mai trebuia sa amintesc fiindca sint binecunoscute in cazurile aparitiilor mariale.
In legatura cu indemnul cunoasterii evangheliei exista indemnuri indirecte adica sa ascultam si sa urmam pe Iisus iar asta nu se poate fara citirea Evangheliei -e de la sine inteleasa, odata indeamna pe o calugatita sa citeasca si Apocalipsa.

Da semne si minuni va face si cel rau si Dumnezeu, fiecare semnele lui insa semnele pe care le va da Dumnnezeu sint adresate tuturor popoarelor pe cind semnele celui rau nu ating toti credinciosii ci decit pe unii dintre cei alesi insa ei nu se vor lasa ademeniti findca semnele lui vor parea apa de ploaie dupa cum spunea un calugar rus in comparatie cu semnele lui Dumnezeu.
Din cite stiu au fost deja vreo 3 in ultimul secol care au facut diferite semne ca sa amageasca unele fiind doar paranormale ca la toti paranormalii si altele simple artificii si rachete dinainte pregatite de altul.

E bine sa studiem cu atentie scripturile , facute legaturile ca sa fim in masura sa "deosebim trimbita" adica sa recunoastem implinirea profetiilor la momentul respectiv. In conditiile in care "in acele zile multi vor citi si nu vor intelege" -ceea ce inseamana ca lucrurile nu sint spuse chiar pe fata ci subintelese sau redate prin simboluri care trebuie interpretate.

Adriana3 19.06.2011 18:06:38

Deci dupa parerea dvs. sfintii sunt deja cu Domnul Iisus in Cer sau nu?
Si ce anume a fost revelat de sfanta Fecioara pentru anul 1910?

Cat despre una din intrebarile puse, de ce sa propovaduiasca femeile ca pe vremea apostolilor si nu preotii, pot sa iti spun ceea ce mi-a zis responsabilul de la Vatican pentru crestinii din Orientul Mijlociu: mi-a zis ca femeile se simt mult mai libere ca ei, preotii, si de aceea se pot implica mai mult decat ei si ca atare majoritatea activitatilor sunt organizate de femei.

bogdan81 19.06.2011 18:14:49

Adriana, iar interpretati gresit. Dvs. aici gresiti, ca va bazati doar pe mintea dvs. cand cititi Biblia. Cand spune ca nici Fiul nu stie, ci numai Tatal, Mantuitorul vorbea ca om care se adresa unor oameni, apostolilor si noua tuturor, carora nu nu e dat sa stim ziua aceea.
Dar ca Dumnezeu desavarsit ce este, Fiul stie toate acestea impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant.
Dvs. intrepretati literal Biblia si de aceea ajungeti si la concluzii din acelea cum ca pasajul din Matei 16 induce primatul absolut al lui Petru care ar fi superior celorlalti apostoli.
De fapt, lucrurile nu stau deloc asa.

Adriana3 19.06.2011 18:54:12

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 370093)
Adriana, iar interpretati gresit. Dvs. aici gresiti, ca va bazati doar pe mintea dvs. cand cititi Biblia. Cand spune ca nici Fiul nu stie, ci numai Tatal, Mantuitorul vorbea ca om care se adresa unor oameni, apostolilor si noua tuturor, carora nu nu e dat sa stim ziua aceea.
Dar ca Dumnezeu desavarsit ce este, Fiul stie toate acestea impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant.
Dvs. intrepretati literal Biblia si de aceea ajungeti si la concluzii din acelea cum ca pasajul din Matei 16 induce primatul absolut al lui Petru care ar fi superior celorlalti apostoli.

Bogdan, nu eu am interpretat ci dvs. Eu am spus ceea ce Domnul Iisus le-a spus apostolilor intocmai cum le-a spus, ca Fiul nu stie cand va fi acea zi ci numai Tatal. Dvs. Interpretati ca lucrurile ar sta altfel si este dreptul dvs. sa interpretati cum doriti eu insa prefer sa raman la cuvintele Domnului.

Cat despre Petru am vazut foarte bine ca si Sfantul Ioan Gura de Aur a inteles la fel ca si mine, deci nu imi fac probleme. ;)

user11 19.06.2011 18:57:19

Porunca lui Iisus catre Petru

Citat:

Se poate intelege altceva decat porunca de a pastori si a-L urma!!!?
IN 21:
15. Deci dupa ce au pranzit, a zis Iisus lui Simon-Petru: Simone, fiul lui Iona, Ma iubesti tu mai mult decat acestia? El I-a raspuns: Da, Doamne, Tu stii ca Te iubesc. Zis-a lui: Paste mieluseii Mei.
16. Iisus i-a zis iarasi, a doua oara: Simone, fiul lui Iona, Ma iubesti? El I-a zis: Da, Doamne, Tu stii ca Te iubesc. Zis-a Iisus lui: Pastoreste oile Mele.
17. Iisus i-a zis a treia oara: Simone, fiul lui Iona, Ma iubesti? Petru s-a intristat, ca i-a zis a treia oara: Ma iubesti? si I-a zis: Doamne, Tu stii toate. Tu stii ca Te iubesc. Iisus i-a zis: Paste oile Mele.
18. Adevarat, adevarat zic tie: Daca erai mai tanar, te incingeai singur si umblai unde voiai; dar cand vei imbatrani, vei intinde mainile tale si altul te va incinge si te va duce unde nu voiesti.
19. Iar aceasta a zis-o, insemnand cu ce fel de moarte va preaslavi pe Dumnezeu. Si spunand aceasta, i-a zis: Urmeaza Mie.

costel 19.06.2011 19:09:46

Citat:

Cand spune ca nici Fiul nu stie, ci numai Tatal, Mantuitorul vorbea ca om

Fiul nu traieste langa Tatal sau langa Sfantul Duh, ci in ei. Asa ca toate ale Tatalui sunt si ale Fiului si invers. Potrivit teologiei un singur lucru nu se comunica de la o persoana la alta - insusirea personala - numai Tatalui ii este specifica nenasterea, numai Fiului nasterea si numai Sfantului Duh purcederea.

Deci, si Fiul cunoaste cand va fi sfarsitul chipului acestei lumi.

user11 19.06.2011 19:25:56

1 Corinteni 3:
3. Fiindca sunteti tot trupesti. Cata vreme este intre voi pizma si cearta si dezbinari, nu sunteti, oare, trupesti si nu dupa firea omeneasca umblati?
4. Caci, cand zice unul: Eu sunt al lui Pavel, iar altul: Eu sunt al lui Apollo, au nu sunteti oameni trupesti?
5. Dar ce este Apollo? Si ce este Pavel? Slujitori prin care ati crezut voi si dupa cum i-a dat Domnul fiecaruia.
6. Eu am sadit, Apollo a udat, dar Dumnezeu a facut sa creasca.
7. Astfel nici cel ce sadeste nu e ceva, nici cel ce uda, ci numai Dumnezeu care face sa creasca.

Adriana3 19.06.2011 19:35:47

Citat:

În prealabil postat de user11 (Post 370130)
1 Corinteni 3:
3. Fiindca sunteti tot trupesti. Cata vreme este intre voi pizma si cearta si dezbinari, nu sunteti, oare, trupesti si nu dupa firea omeneasca umblati?
4. Caci, cand zice unul: Eu sunt al lui Pavel, iar altul: Eu sunt al lui Apollo, au nu sunteti oameni trupesti?
5. Dar ce este Apollo? Si ce este Pavel? Slujitori prin care ati crezut voi si dupa cum i-a dat Domnul fiecaruia.
6. Eu am sadit, Apollo a udat, dar Dumnezeu a facut sa creasca.
7. Astfel nici cel ce sadeste nu e ceva, nici cel ce uda, ci numai Dumnezeu care face sa creasca.

Ca si noi astazi cu eu sunt de-ai ortodocsilor, celalalt de-al catolicilor etc...

Mihai36 19.06.2011 20:07:08

Eu cred ca prin pilda incingerii briului se refera si la scultare si smerenie , cind esti tinar si trufas faci ce vrei tu dar cind asculti de Domnul te lasi binecuvintat de El si mergi acolo unde El doreste.
Cum ar veni atunci a fost uns ca patriarh. Despre infalibilitate e prea discutabil neavind o unitate exacta de masura si nici darul deoebirii adevarului. Ar putea exista o alternativa folosita si in servicile secrete dar ..sa zicem ca Petru a avut darul infailibilitati (cunoaaterii) dar nu pot sa bag mina in foc ca si restul au avut desi asta pina la urma mai putin conteaza din moment ce in spate ar rebui sa aibe consilieri si sinod.
Ce poate gresi el singur pot gresi si aia toti la un loc daca nu sint cei de treaba majoritari.
Eu zic sa trecem de subiectul papalitate/infailibilitate din moment ce oricum nu mai dureaza mult si prin voia divina se va schimba paradigma -cind impartirea se va face dupa calitate si nu dupa cantitate.

In ceea ce priveste sfirsitul si ziua, cesul, anul, cred ca mai intii trebuie sa vedem despre ce sfirsit este vorba caci in Noul Testament nu se vorbeste in nici un loc de sfirsitul lumii ci doar in VT si acolo f sumar in care spune ca este peste foarte multe veacuri peste veacuri si ca noi nu avem trebuinta sa stim. Daca in VT sfirsitul timpului s-ar fi referit tot la sf judecatii dupa care ne sint oricum promise vremurile fercite a veni pe pamint -atunci nu ar mai fi asteptat saracii oameni venirea lui Iisus in primele secole.
Asta nu inseamna ca VT nu are in plus o groaza de versete care se refera la zille din urma ale Judecatii care bat la usa.
Insa alte sfirsituri se refera la sfirsitul timpului (de pocainta), sfirsitul Judecatii, sfirsitul orasului "Babilon", sfirsitul veacului (celui rau).
La fel de bine poate fi vorba despre sfirsitul vietii fiecaruia in perioada in care se va injumatati populatia globului (unul luat si altul lasat) adevarata zi infricosatoare in care vezi murind oameni in jurul tau si nu sti daca si cind iti va veni si tie brusc sfirsitul.
Caci nu este exclus ca venirea lui Iisus "ca o trimbita" sa fie chiar si anuntata dinainte in mod public (evident nu de catre El) in momentul in care deja toate semnele prevestitoare vor fi fost implinite si vremea Isusilor falsi trecuta.
Nu stim cu exactitate la ce se refera vazduh si norii cerului -ca un fulger de vara pe sub nori (asta e mai usor) insa cu siguranta este vorba de o intimpinare atit din partae nostra cit si din partea unei multimi de oameni imbracati in alb (la figurat sau chiar si la propriu).
O singura daca am vazut in asemena fulger pe sub nori dar nu a fost fulger obisnuit findca nu era zimtat ci avea viteza mai mica dar totusi destul de mare si avea forma oarecum de sarpe si inainta ca un sarpe in mare viteza si mai avea in virf un ou de luimina in froma de minge de regby si apoi sa stins brus dar nu a facut zgomot deloc. Totul a durat cam un sfert de secunda maxim.
As fi crezut ca este avion sau o racheta sau chiar OZN (aparat american ori lucrare divina) dar urma f. clara limpede si la fel de luminioasa s-a stins simultan peste tot.
Si nu l-as fi vazut daca in clipa aia nu as fi ridicat capul asa fara sa vreau si sa privesc exact in sus.

Adriana3 19.06.2011 20:23:53

Si cum intelegeti capitolul 20 din Apocalipsa?

catalin2 19.06.2011 21:09:05

Unele aparitii presupuse marianice sunt recunoscute si de catolici ca fiind false.
Am mai dat acest mesaj de doua ori, dovada ca ingerul cazut se poate transforma intr-o viziune cu Fecioara Maria:
"Dar exista si la catolici aparitii despre care au presupus ca sunt ale Fecioarei Maria si s-au dovedit a fi ale unui inger cazut. Am gasit acum pe net despre falsele apariții de la Cossitano, Italia, din anii 1950. Și acolo, patru copii afirmau că o văd pe Sfânta Fecioară. Dar într-o zi, relatează istoricul Joachim Bouflet în cartea „Il diavolo“, câteva femei curioase s-au dus la biserică pentru a se lămuri despre ce este vorba:
„Cinci tinere femei de la Acțiunea Catolică s-au dus la Cossitano pentru a studia fără prejudecăți ce se petrece acolo. Aveau cu ele apă sfințită și au aruncat discret câteva picături în direcția în care câțiva copii plângeau și spuneau că o văd pe Sfânta Fecioară. S-a declanșat atunci un spectacol înfricoșător: bieții copii au început să scoată strigăte oribile, contorsionându-se la pământ și încercând în van să fugă. Când și-au revenit, copiii au declarat că la un moment anume, exact acela în care tinerele au aruncat cu apă sfințită (ceea ce ei nu remarcaseră, de altfel), figura Fecioarei, care le apărea sub forma de la Lourdes, se transformase într-un monstru hidos, amenințând și răgând, înconjurat de flăcări, zbătându-se în convulsii înfricoșătoare.“

Adriana3 19.06.2011 21:22:09

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 370231)
Unele aparitii presupuse marianice sunt recunoscute si de catolici ca fiind false.
Am mai dat acest mesaj de doua ori, dovada ca ingerul cazut se poate transforma intr-o viziune cu Fecioara Maria:
"Dar exista si la catolici aparitii despre care au presupus ca sunt ale Fecioarei Maria si s-au dovedit a fi ale unui inger cazut. Am gasit acum pe net despre falsele apariții de la Cossitano, Italia, din anii 1950. Și acolo, patru copii afirmau că o văd pe Sfânta Fecioară. Dar într-o zi, relatează istoricul Joachim Bouflet în cartea „Il diavolo“, câteva femei curioase s-au dus la biserică pentru a se lămuri despre ce este vorba:
„Cinci tinere femei de la Acțiunea Catolică s-au dus la Cossitano pentru a studia fără prejudecăți ce se petrece acolo. Aveau cu ele apă sfințită și au aruncat discret câteva picături în direcția în care câțiva copii plângeau și spuneau că o văd pe Sfânta Fecioară. S-a declanșat atunci un spectacol înfricoșător: bieții copii au început să scoată strigăte oribile, contorsionându-se la pământ și încercând în van să fugă. Când și-au revenit, copiii au declarat că la un moment anume, exact acela în care tinerele au aruncat cu apă sfințită (ceea ce ei nu remarcaseră, de altfel), figura Fecioarei, care le apărea sub forma de la Lourdes, se transformase într-un monstru hidos, amenințând și răgând, înconjurat de flăcări, zbătându-se în convulsii înfricoșătoare.“

Exact asta citisem si eu ieri seara, insa vezi ca Mihai are inca o informatie cum ca de fapt au fost minciuni denigratoare si faptasii ar fi recunoscut dupa ce au fost pedepsiti. In orice caz eu o luasem de buna si m-am gandit la tine, iata un exemplu ca apa este sfintita cu adevarat si la catolici ;)

Si tocmai mi-a venit in gand o intrebare. Mihai remarca bine ca aceste aparitii marianice sunt numai la catolici si sunt insotite de multime de vindecari miraculoase. O minune care are loc doar la ortodocsi este lumina de la Ierusalim (daca acceptam ca nu-i trucata). Cum de nu se insoteste de nici o minune de vindecare si de nici o alta minune din cele facute de Domnul, care sa ateste ca minunea luminii este intr-adevar divina si nu vine de la cel rau?...

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:20:21.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.