Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   argumente pentru dialogul ecumenic (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6172)

Fani71 14.06.2009 23:52:04

masonii si omuletii verzi

Citat:

În prealabil postat de razvan_m (Post 145759)
La randul tau, esti absolut convinsa ca organizatiile masonice si Rockefeller sunt atat de prosti incat sa lase urme/documente care sa ii implice in mod public in toate activitatile lor subversive? Doar din acest motiv se numesc conspirationisti, tinand enorm la faptul de a nu lasa in urma lor dovezi ale implicarii in activitati carora omul de rand le-ar putea pune o singura eticheta: C R I M I N A L E, iar cei implicati in astfel de activitati ar fi fara indoiala "botezati" drept bolnavi cu capul, zurlii, care din prea multul timp liber avut la dispozitie incep sa devieze fie la stanga, fie la dreapta sau in ambele directii deodata [adica pozeaza in mari capitalisti, cand, in fapt, convingerile lor intime sunt de extrema stanga - comunism.
Si chiar daca uneltele acestor lichele imi controleaza permanent activitatea pe care o desfasor pe net, in cel mai rau caz imi pot interzice activitatea pe net - abia astept sa nu-mi mai consum prea mult timp in fata calculatorului, timp pe care il consider iremediabil pierdut, incercand sa conving persoane atinse de convingeri ecumenist-comuniste ca o iau intr-o directie periculoasa, la capatul careia se gaseste iadul !!!

Marturisesc ca uneori imi doresc si eu sa pierzi mai putin timp la calculator. Poate asa o sa primesc mai putine anateme pe centimetru patrat pe aici. O sa-l log pe varu' Rockefeller sa te baneze. :-)))

Cand un lucru nu este demonstrabil, atunci nu se face sa vorbim despre el ca despre o certitudine.
Asa as putea spune si eu ca in fiecare seara niste omuleti verzi invizibili vin si imi distrug munca la o teza geniala care va revolutiona stiinta. Daca tu imi cer sa dovedesc asta, eu o sa-ti rad in nas si o sa-ti spun ca sigur ca omuletii aia verzi nu sunt atat de prosti, invizibili cum sunt, sa lase urme.

Asa ca, acestea fiind zise, postul cu bine!

razvan_m 15.06.2009 15:18:59

Fany71:
Citat:

O sa-l rog pe varu' Rockefeller sa te baneze. :-)))
Nici in gluma, nici in visele cele mai negre nu mi-ar surade o alianta cu Rockefeller-ii.
In ce te priveste, presupun ca ai fi in al 9-lea cer in cazul unei astfel de aliante, ca doar sunt cei mai bogati oameni ai planetei[ nu Bill Gates, cel care e impins in fruntea clasamentelor internationale ale celor mai avuti oameni ai planetei pentru a-i acoperi pe domniile lor!!!].

Fani71 15.06.2009 15:23:31

Citat:

În prealabil postat de razvan_m (Post 145859)
Fany71:

Nici in gluma, nici in visele cele mai negre nu mi-ar surade o alianta cu Rockefeller-ii.
In ce te priveste, presupun ca ai fi in al 9-lea cer in cazul unei astfel de aliante, ca doar sunt cei mai bogati oameni ai planetei[ nu Bill Gates, cel care e impins in fruntea clasamentelor internationale ale celor mai avuti oameni ai planetei pentru a-i acoperi pe domniile lor!!!].

Razvan, pe mine a bate gandul ca tie iti lipseste sau uiti sa cultivi o calitate foarte importanta pentru un crestin, care ajuta la pastrarea dreptei judecati si a simtulul proportiilor: simtul umorului.

razvan_m 15.06.2009 20:01:52

Fani, chiar nu am gustat gluma la care faci referire.

Oare nu am inceput precedentul mesaj cu "Nici in gluma..." ? Mi-am dat seama de intentia ta, insa a fi ruda chiar si prin alianta cu un infumurat plin de sine care se auto-denumeste stapanul planetei, pe ceilalti considerandu-i sclavi si/sau animale de povara (goym in limba lor ebraica de tot...) imi pare a fi una dintre cele mai mari insulte la adresa inteligentei ce mi se poate aduce. Din acest motiv, sunt glume [si nu numai pentru mine...] pe care le gust si altele pe care [aproape] le ignor sau le "despic in patru" , cum este si cea care reprezinta subiectul mesajului de fata.

Apoi, chiar glumind pe seama subiectului aliantei prin rudenie cu Rockfeller-ii, ajungi, la randul tau, sa iti insulti inteligenta personala si sa mai fii si tinta ironiilor altora [...]

sherlock_holmes 15.06.2009 20:03:16

Daca dialogul acesta al "iubirii" ar mai tine 50 de ani,cred ca toti ortodocsii ar ajunge numai in pozitia culcat...bine ca va sfirsi Bunul Dumnezeu raul din lume cit de curind,cu "iubirea" lui cu tot.

............

Ereticii niciodata nu se vor intoarce la Biserica daca ii intarim in convingerea lor ca si ei au biserica si taine.

Sfintul Ciprian al Cartaginei ( sec 2 )

.............

Dar cum ecumenistii nu vor sa intoarca pe nimeni la Biserica,ci eventual sa scape de cei mai buni dinauntrul ei...pentru ei aceste cuvinte ale Duhului Sfint Dumnezeu sint desuete.

razvan_m 15.06.2009 20:06:15

Perfect de acord cu tine, detective Sherlock, nu trebuie sa ii intarati si sa ii indemni pe eretici in a crede ca si "bisericile" lor sunt Biserici si exista si Sfinte Taine valide pe care popii lor le savarsec !!!

sherlock_holmes 15.06.2009 20:26:26

Citat:

În prealabil postat de razvan_m (Post 145934)
Perfect de acord cu tine, detective Sherlock, nu trebuie sa ii intarati si sa ii indemni pe eretici in a crede ca si "bisericile" lor sunt Biserici si exista si Sfinte Taine valide pe care popii lor le savarsec !!!

draga Razvane,

Nici nu stiu daca sa ma bucur sau sa ma intristez ca tu esti de acord cu mine...

Se spune ca unii,au stat zeci de ani fara episcopi,dar tainele le mergeau inainte...prin " iconomie " se pare,nu dupa canoane.

razvan_m 15.06.2009 21:01:49

Daca te referi la pustnici, de acord. Insa si ei mergeau, mai rar, e adevarat, la vreme de spovedanie si impartasanie la duhovnicii lor.

Apoi, altceva: abuzul de iconomie in Biserica conduce cu incetul acea Biserica intai spre schisma si apoi spre erezie. Cu alte cuvinte, nu sunt in niciun fel de acord cu a doua ta afirmatie.

Si a propos, care sunt acei "unii care au stat zeci de ani fara episcopi, insa tainele le mergeau prin iconomie", caci in cea mai delicata situatie ar fi putut merge la episcopii altei Biserici locale drepte intru credinta si lua de la aceia punerea mainilor pentru a ajunge la randu-le episcopi si a-i scuti pe acei "unii" de care vorbesti cu atata siguranta de lipsa episcopilor ?!

Fani71 15.06.2009 21:02:32

Citat:

În prealabil postat de sherlock_holmes (Post 145939)
draga Razvane,

Nici nu stiu daca sa ma bucur sau sa ma intristez ca tu esti de acord cu mine...

Se spune ca unii,au stat zeci de ani fara episcopi,dar tainele le mergeau inainte...prin " iconomie " se pare,nu dupa canoane.

Sherlock, vezi, tu care ai iubire pentru cei de alte confesiuni (se vede cum scrii) si vorbesti politicos, te insotesti pana la urma cu Razvan care uite cum vorbeste despre ceilalti (Razvane, asta NU inseamna ca te vorbesc de rau pe la spate, ca ti-am spus si direct) si cu altii care scriu pe aici cu un rece dispret, mai ceva decat congelatorul ... Oare este firesc asta?

Vroiam sa mai zic ceva despre canoane si iconomie, daca tot amintesti de canoane se potriveste.

Tu scriai ca acele canoane care spun ca 'a te ruga cu ereticii' duce la afurisire sau caterisire sunt perfect valabile azi, si sa dau eu argumente ca nu ar mai fi valabile.

Mi-am amintit ca ai scris undeva ca una din fetele tale s-ar putea sa se casatoreasca cu un catolic, insa nu se va ruga cu el, daca nu se va face ortodox.
NOW, Casatoria dintre un ortodox si un eterodox dupa canoane nu se ppoate face, insa ea se face prin iconomie, de multa vreme, si tu pareai sa fii de acord cu asta.
Pai daca prin iconomie - adica: neaplicarea canoanelor in contextul dat, spre mantuirea cuiva (NB iconomie asta inseamna, nu neaparat 'pogoamant') - si daca Biserica face prin iconomie chiar casatoria cu un eterodox, adica binecuvanteaza cea mai intima relatie care exista intre doua fiinte umane, atunci de ce nu ar accepta tot prin iconomie, adica prin aplicarea diferita de acum 1700 de ani a unor canoane (respectiv neaplicarea lor), unirea prin rugaciune a unor ortodocsi cu etorodocsii?

Adica doi oameni sa aiba vori sa devina un trup, prin iconomie, dar nu sa se si roage impreuna?

razvan_m 15.06.2009 21:14:52

N-am inteles prea bine ceea ce vrei sa afirmi, Fani!

E posibil ca prin iconomie sa poti merge in "biserica" unui eretic, "biserica" care nu este Biserica Adevarata a lui Hristos, ci orice altceva, si sa te rogi impreuna cu acela acolo?

Scuza-ma, dar acesta este abuz de iconomie, este de-a dreptul indemn in practicarea ereziei, inseamna sa-l incurajezi pe acel eretic in a crede ca si "biserica" lui este pe picior de egalitate in ce priveste dreapta credinta cu Biserica Ortodoxa, ceea ce este FALS, FALS si din nou FALS.

Oare de ce ar trebui sa iesim mereu intru intampinarea ereticilor? Gata, oare ne-am curatit sufletele noastre de toate pacatelesi acum nu avem altceva mai bun de facut decat sa ne umilim la picioarele ereticilor, convingandu-i prin aceasta ca de vreme ce ne umilim si EI POSEDA DREAPTA CREDINTA, BA MAI MULT, NOI NU AM POSEDA-O IN DEPLINATATEA EI. Iti asumi, Fani, alaturi de alti pro-ecumenisti acest risc, de a-i convinge pe eterodocsi ca si ei detin dreapta credinta si ca de fapt Adevarul de credinta se releva in toate bisericile, diferind doar proportia in care se releva? Daca lucrezi in acest mod, sincer inseamna ca duci la indeplinire ceva ce este absolut pe placul lui Lucifer si cetei lui de diavoli, nu pe cel al lui Dumnezeu!

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:28:07.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.