Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre cinstirea Maicii Domnului (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2725)

osutafaraunu 25.05.2012 14:21:09

Citat:

În prealabil postat de NeInocentiu (Post 447306)
Pentru osutafaraunu:

Apostolii sarbatoreau cincizecimea ? Daca da, de ce nu o sarbatoresc si adventistii ?

Probabil că da, până în ziua când această sărbătoare tipică și-a încheiat misiunea amintitoare (la fel ca Paștele) odată cu revărsarea Duhului Sfânt.

osutafaraunu 25.05.2012 14:22:06

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 447308)
"Muta sa fie gura paganilor, care nu se inchina cinstitei icoanei tale."

Asta mi se pare a fi cea mai cool!

http://img825.imageshack.us/img825/5...ticrestini.jpg

P.S. Nu este făcută în Photoshop, e o secvență dintr-un film. Acești activiști "creștini" din Orientul Mijlociu tocmai au "amuțit gura păgânilor" musulmani incendiind un autobuz plin cu femei și copii...

NeInocentiu 25.05.2012 14:43:35

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 447316)
Probabil că da, până în ziua când această sărbătoare tipică și-a încheiat misiunea amintitoare (la fel ca Paștele) odată cu revărsarea Duhului Sfânt.

Nu scrie in Faptele Apostolilor ca Sfantul Pavel trebuia sa fie de cincizecime la Ierusalim ?

osutafaraunu 25.05.2012 14:56:32

Citat:

În prealabil postat de NeInocentiu (Post 447320)
Nu scrie in Faptele Apostolilor ca Sfantul Pavel trebuia sa fie de cincizecime la Ierusalim ?

Nu scrie că "trebuia", ci că dorea să folosească această oportunitate, probabil din rațiuni misionare. Nu am găsit că ar fi ținut această sărbătoare, probabil se referea la ea ca la o dată calendaristică.

floricica 25.05.2012 15:21:07

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 447303)
Ma surprindeti profumd ! Adevarat ca basca vorbim , basca veselim !.
Ma surprinde deosebit cum ca ati inteles ca eu vizam o incompatibilitate a dvs. cu ortodoxia !
Eu v-am pus initial o intrebare : daca altii de alte credinte (si reveneam cu exemplul copilului somalez nebotezat ortodox) se pot mintui ?
Iar la punctul " NB" si dadeam exemplu de infocati ai acestui thread , infocati in explicarea a cine este MD si cum se cinsteste , pt. ca pe alt thread sa se manifeste ca ecumenisti adevarati . Adica va exemplificam incompatibilitati si va ceream parerea vis-a-vis de credinta pe care o aveti . Adica, mai departe , un ortodox atit de infocat de MD poate fi si ecumenist , crezind ca unul care nu are nici o treaba de cinstire a Ei, se mai poate mintui (vezi exemplul copilului somalez )?
Si in final v-am intrebat ce intelegeti deci prin dreapta ctedinta si ati raspuns, din punctul meu de vedere , neinspirat .

Dar de aici si pina la a intelege ca fac mindrie de cite cunostinte am eu sau ca vorbesc la misto la adresa dvs. , ori ca va declar ca fiind cu cunostinte mai reduse , ori ca ma victimizez ... este clar ca ne-am inteles ca turcul cu pistolul ! M-ati inteles prost rau de tot .
Ma indispune , cu disgratie, modul in care intelegi cuvintul scris ! Sau chiar daca nu m-ati inteles puteati cere lamuriri decit sa intelegeti ca as face mindrie si misto .
Defapt , din moment ce intelegeti ca poliloghie raspunsul meu ... inteleg despre ce este vorba !

Va rog sa ma iertati ... ca ati inteles astfel !

Exista zeci de scrieri ale celor indreptatiti sa spuna daca cei de alte credinte au sanse de mantuire sau nu. Daca ar fi sa-mi dau cu parerea, totusi, as zice ca au mai multe sanse sa se mantuiasca ecumenistii infocati aparatori ai Maicii Domnului decat sectantii care nu o recunosc pe Maica Domnului ca fiind Imparateasa cerului si a Pamantului si nu Ii dau cinstea care I se cuvine.
Ma vad nevoita sa-mi cer iertare pentru faptul ca v-am indispus si v-am produs disgratie, cu atat mai mult cu cat astazi e si zi de post. Promit ca pe viitor sa citesc de sapte ori si sa scriu o singura data(daca am ceva de spus) atunci cand e vorba de raspunsul la postarile dvs.

ioan cezar 25.05.2012 16:17:03

Citat:

Ptr. cei mai ortodocsi dintre ortodocsi.
Paraclisul Maicii Domnului - Canonul nascatoarei de Dumnezeu

Catalogati va rog urmatoarele afirmatii:

"Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, mantuieste-ne pe noi.".

"Dumnezeiasca Mireasa"

"Nascatoare de Dumnezeu Fecioara, mantuieste cetatea si poporul."

"Tamaduieste neputinta (...) Fecioara, ca sa te slavesc."

"Preacurata, ceea ce esti slava crestinilor."

"O, prealuminate nor, Maica lui Dumnezeu, pe cei ce se lupta cu noi, surpa-i cu dreapta ta cea stapanitoare si atotputernica."

"Muta sa fie gura paganilor, care nu se inchina cinstitei icoanei tale."

"Toata nadejdea noastra spre tine o punem, Maica lui Dumnezeu."

-------------------------------------

Judecati voi daca este drept inaintea Celui PreaInalt, inaintea Tatalui nostru ceresc, sa aducem atata slavire, atata proslavire si inchinare unui om, oricare ar fi el.

Cine poate ingadui asemenea lucruri?
Dumnezeu care spune prin gura profetului ca poate face si din pietre copii ai lui Avraam, Dumnezeu care spune ca nu se uita la fata omului, Dumnezeu care spune ca nu imparte Slava Lui cu nimeni, Dumnezeu care spune despre Sine ca este un Dumnezeu gelos, sau Acest Dumnezeu care spune ca Lui sa te inchini si numai Lui sa Ii slujesti???

Sa ne luam timp, sa venim inaintea Lui, sa cerem fara partinire religioasa, lumina si cunostinta, si Dumnezeu va revarsa in noi la vremea Lui, intelepciune si pricepere dupa masura binecuvantata a harului Sau.

Prietene Ucenic, abia acum citesc postarea aceasta, abia acum vad si mult ma mir si mult ma mahnesc ...
Ce sa iti spun mai intai?
Imi amintesc ca am fost unul dintre primii prieteni pe forum ai fratiei tale. Si ca te-am primit cu dragoste frateasca si m-am aratat, spre supararea si certarea unora dintre fratii si surorile ortodoxe, foarte deschis si respectuos cu tine. Te-am gasit un om inteligent si bine crescut. Imi pastrez si acum opinia, in mare parte, in ciuda unor situatii mai putin placute in care te-ai hazardat sa te implici.
Nu cu dispret iti vorbesc, nu cu ingamfare. Ci cu multa, neasteptata dezamagire.

Prietene si frate, nu ti-a pasat nicidecum de semnatura mea? Sunt crestin ortodox si in adincul sufletului am mare dragoste pentru Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu. Nu te-ai gandit ca vorbele tale ma vor rani, ca vor ameninta prietenia noastra? Oare nu ti-a pasat? Pesemne... Ai trecut, vad, cu usurinta peste aceasta...

Pe de alta parte, fiind tu gazduit pe forumul crestinilor ortodocsi, nu ti-a parut nepotrivit sa arati, ca sa ma exprim asa la un nivel minimal omenesc, lipsit de politete prin rostirea aceasta despre Maica Domnului?

Iti pare exagerata pretuirea, cinstirea, adorarea crestinilor pentru Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu? Pentru Cea care a purtat in pantece pe Mantuitorul sufletelor noastre?
Iti pare ca suntem lipsiti de intelepciune si de smerenie inaintea Sfantului Dumnezeu pentru ca aducem nepretuita cinstire Vasului Ales de Insusi Domnul pentru nasterea si cresterea Mantuitorului? Vasului ocrotitor si protector al atator oameni, orase, natiuni?

Oh, prietene si frate Ucenic... Mult m-au mahnit cuvintele tale. Amar ai pus in bietul meu suflet ticalos.
Pesemne eu, doar eu ti-am gresit cu ceva si inca poate cu vreun lucru mult prea important de m-ai rasplatit asa.

Ma iarta, frate.
Dumnezeu sa te ocroteasca si sa te binecuvinteze!

zaharia_2009 25.05.2012 16:25:40

Citat:

În prealabil postat de floricica (Post 447324)
Exista zeci de scrieri ale celor indreptatiti sa spuna daca cei de alte credinte au sanse de mantuire sau nu. Daca ar fi sa-mi dau cu parerea, totusi, as zice ca au mai multe sanse sa se mantuiasca ecumenistii infocati aparatori ai Maicii Domnului decat sectantii care nu o recunosc pe Maica Domnului ca fiind Imparateasa cerului si a Pamantului si nu Ii dau cinstea care I se cuvine.
Ma vad nevoita sa-mi cer iertare pentru faptul ca v-am indispus si v-am produs disgratie, cu atat mai mult cu cat astazi e si zi de post. Promit ca pe viitor sa citesc de sapte ori si sa scriu o singura data(daca am ceva de spus) atunci cand e vorba de raspunsul la postarile dvs.

Da, sora, am inteles. Iti multumesc ! Sa fim cu pace si sa ne vedem de treburile noastre .
Va consider cererea de iertare si procedez in consecinta . Nu va necajiti pt. atit . Dar cred ca tipul cu mistoul nu sunt eu .

Nu pierdeti din vedere : mi-ati produs disgratie nu disgreata . Disgratia si greata nu sunt aceleasi lucruri, chiar daca este zi de post sau nu ! cautati sa intelegeti ce vorbesc cu dvs. altminteri raspunsurile sunt apropiate dar nu corespunatoare .
Este o propunere , nu este musai sa va conformati . Se poate rezolva si prin retragerea din conversatie(si aici vorbesc despre mine nu despre dvs.- ca sa va fie fara echivoc !) !

Oricum , nu mai conteaza .

Pace si bucurie !

ovidiu b. 25.05.2012 16:28:50

Citat:

În prealabil postat de ioan cezar (Post 447333)
Prietene Ucenic, abia acum citesc postarea aceasta, abia acum vad si mult ma mir si mult ma mahnesc ...
Imi amintesc ca am fost unul dintre primii prieteni pe forum ai fratiei tale. Si ca te-am primit cu dragoste frateasca si m-am aratat, spre supararea si certarea unora dintre fratii si surorile ortodoxe, foarte deschis si respectuos cu tine.

Eu am fost unul dintre cei suprinși de primirea pe care i-ai facut-o. Singurel însă și-a dat arama de pe față. Grijă mare ce prieteni îți faci, ca mai târziu să nu ai surprize. :1:

ucenic 25.05.2012 16:34:06

Citat:

În prealabil postat de ioan cezar (Post 447333)
Imi amintesc ca am fost unul dintre primii prieteni pe forum ai fratiei tale. Si ca te-am primit cu dragoste frateasca si m-am aratat, spre supararea si certarea unora dintre fratii si surorile ortodoxe, foarte deschis si respectuos cu tine. Te-am gasit un om inteligent si bine crescut. Imi pastrez si acum opinia, in mare parte, in ciuda unor situatii mai putin placute in care te-ai hazardat sa te implici.
Nu cu dispret iti vorbesc, nu cu ingamfare. Ci cu multa, neasteptata dezamagire.

Prietene si frate, nu ti-a pasat nicidecum de semnatura mea? Sunt crestin ortodox si in adincul sufletului am mare dragoste pentru Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu. Nu te-ai gandit ca vorbele tale ma vor rani, ca vor ameninta prietenia noastra? Oare nu ti-a pasat? Pesemne... Ai trecut, vad, cu usurinta peste aceasta...

Pe de alta parte, fiind tu gazduit pe forumul crestinilor ortodocsi, nu ti-a parut nepotrivit sa arati, ca sa ma exprim asa la un nivel minimal omenesc, lipsit de politete prin rostirea aceasta despre Maica Domnului?

Iti pare exagerata pretuirea, cinstirea, adorarea crestinilor pentru Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu? Pentru Cea care a purtat in pantece pe Mantuitorul sufletelor noastre?
Iti pare ca suntem lipsiti de intelepciune si de smerenie inaintea Sfantului Dumnezeu pentru ca aducem nepretuita cinstire Vasului Ales de Insusi Domnul pentru nasterea si cresterea Mantuitorului? Vasului ocrotitor si protector al atator oameni, orase, natiuni?

Oh, prietene si frate Ucenic... Mult m-au mahnit cuvintele tale. Amar ai pus in bietul meu suflet ticalos.
Pesemne eu, doar eu ti-am gresit cu ceva si inca poate cu vreun lucru mult prea important de m-ai rasplatit asa.

Ma iarta, frate.
Dumnezeu sa te ocroteasca si sa te binecuvinteze!

Dragul meu, am stiut inca dinainte de postarile acestea ca tu, singurul cu care am impreuna-simtit dintre ortodocsii de pe acest forum, vei fi lezat.

Iti mai aduci aminte prieten drag de "legamantul" nostru fratesc? Tu insuti spuneai de iminentele discutii in contradictoriu. Iata un asemenea moment nefericit.

Ce sa zic? Eu actionez conform invataturii mele despre Dumnezeu. De fapt asa am plecat din BOR, citind Biblia. Iarta-ma, nu fac prozelitism cu nimeni, mai ales cu tine. Insa Cel ce S-a revelat pe Sine in inima mea, Cel ce m-a nascut din Sine prin Iisus Hristos imi face iata, de cunoscut, ce inseamna slujire, proslavire, inchinare.

E Dumnezeul meu si nu vreau sa Il fac gelos. Nu voi da cinstirea mea cea mai inalta, lauda mea si nici inchinarea mea nimanui. Asa am citit in Biblie.

E Dumnezeul meu si ma tem de El. Daca El nu face atunci nici eu nu fac rabat de la ceea ce iubeste El mai mult, inima noastra. Ma port cu frica inaintea Lui.

Iar pe tine, drag confrate, sa stii ca te iubesc si te pretuiesc la fel de mult ca la inceputul "prieteniei" noastre insa nu imi cere mai mult decat poate inima mea sa faca. Nu ma pot inchina decat Tatalui Ceresc, Fiului Iisus Hristos sau Duhului Sfant - decat lui Dumnezeu.

ioanna 25.05.2012 16:36:26

Citat:

Ptr. cei mai ortodocsi dintre ortodocsi.
Paraclisul Maicii Domnului - Canonul nascatoarei de Dumnezeu
Catalogati va rog urmatoarele afirmatii:

N-am crezut domnule penticostal ca puteti sa denigrati Paraclisul intr-un mod atat de urat , sa reveniti cu insinuari mincinoase, doar ca sa ne faceti rau, sa pretindeti analize literare pe text, dupa ce vi s-a explicat bogatia de simboluri si semnificatii ale Paraclisului, al carui limbaj este de factura metaforica. M-am inselat in privinta d-voastra, alta impresie aveam la inceput.

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:54:02.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.