![]() |
Citat:
multa iubire |
Citat:
multa iubire ps titlul este ŽŽ despre viclenia sectantilor ŽŽ si eu asta discut .... adriana3 nu a spus ce confesiune are dar la locatie scrie ŽŽ oaie din turma bunului pastor ŽŽ sau ceva de genul .... dupa cum vezi la mine in colt scrie ORTODOX si am afirmat inca si in direct tuturor sectarilor sa nu incerce vrajeli la mine ca ii taxez ..... si daca adriana imi da texte lungi si asteapta ca eu sa vorbesc singur se inseala ...... multa iubire |
Melissa am mai auzit pe cineva spunand ca anumiti preoti cred in energi venite din pamant sau din energia omului bla bla bla. Nu stiu daca exista astfel de preoti dar ei sunt oameni si pot cadea in greseala.Acest ortodox ne si indruma :cauta si vei gasi. Poate se refera la o anumita biserica care ne vorbeste despre Gradina Domnului sau nu mai stiu eu ce biserici ortodoxe sconsiderate fractiuni sectare bla bla bla.In primul rand ortodocsii au o gandire libera dar nu poti sa fi ortodox si sa nu crezi in spovedanie ! Sau sa nu te inchini icoanelor! La un moment dat eram si eu influentat de secta adventa si ma gandeam sa respect sambata! Dar nu poti fi ortodox si sa nu ai incredere in ortodoxie! Deci Melissa biserica ortodoxa ne invata ca avem voie sa mancam carne. Aici nu mai vreau sa vorbesc ca si biblia ne invata acelasi lucru. Apoi poti sa fi ortodox cu numele dar el nu are o gandire ortodoxa. El "Ma face din punct de vedere teologic" iar cu altii poate sa vorbeasca la "caterinca". Chiar daca e ortodox cade in pacatul infumurarii apoi se crede mai sus decat biserica. El vorbeste intr-o postare de o biserica care invata totusi diferit. Poti sa crezi asa ceva? Biserica lumineaza pe oameni si nu piteste asa cum vrea el sa spuna lumina! Ce biserica crestina este aceea care ascunde lumina?
|
Citat:
Interesant ca si chinezii spun ca albii se aseamana ca doua picaturi de apa :)) |
Citat:
Si apropos, daca text "lung" la tine este un text de cateva randuri si 7 referinte, cum ai reusit sa citesti textele Ortodoxiei de mii si mii de pagini? :)) |
Citat:
multa iubire |
Cine stie in ce biserica asa zisa ortodoxa s-a bagat tipul o biserica care se opune patriarhului si latra ca patriarhul este antihrist! Si cand o aud si pe ortodoxa aceea ca ii ia apararea... Domnilor si doamnelor nu poti sa fi ortodox daca nu te duci la biserica si nu crezi in invataturile sale! Esti ortodox cu numele! Nu poti fi nici adventist si sa te inchini icoanelor! Esti adventist in acel moment in mintea ta dar nu si din din punctul de vedere al bisericii advente! La fel si la ortodocsi! cum termina acest baietel toate sau majoritatea postarilor :multa iubire! Dupa ce a scris:nu ai inteles nimic .... pot vorbi si la caterinca...etc etc
|
Citat:
MULTA IUBIRE CINE SPUNE SA NU TE INCHINI ICOANELOR ? SA NU CREZI IN SPOVEDANIE ? ADICA IN SFINTELE TAINE ? asadar eu sunt de acord sa ma acuzi dar inainte INTREABA-MA . ok? multa iubire ps ce spui tu acolo ? unde am spus eu ca biserica nu lumineaza pe oameni ? la ce biserica crestina te referi ? ca nu exista decit una care detine adevarul si se numeste BISERICA ORTODOXA multa iubire |
Hai ca esti amuzant. Ce vrei sa spui? Ca biserica ingaduie dar biblia interzice? A vazut biserica ca lumea e pacatoasa si ca sa se puna bine cu enoriasi ingaduie ca acestia sa mai si pacatuiasca ? Eventual o sa ingaduie in curand si betia?
|
Citat:
multa iubire ps toate ne sunt ingaduite DAR NU TOATE DE FOLOS .... stiu ca e greu sa rumegi informatia dar nu e bai , cei care pot inteleg ce spun , ceilalti o sa inteleaga mai tarziu .... SFINTII PARINTI POSTEAU MULT ..... DE CE ? CE SENS ARE POSTUL? CE FACE EL ? ETC multa iubire ps sfintii parinti posteau mult. ASTA INSEAMNA CA ERAU IMPOTRIVA BISERICII ? MULTA IUBIRE |
O dai in tangouri si la intors... Omule daca Dumnezeu imi ingaduie ceva inseamna ca eu nu am pacat! Oricum Iisus nu ar fi ajutat pe apostoli sa prinda pesti datorita slabiciuni lor. Nu toti oamenii se pot ruga permamnet sau sa tina posturi indelungate! De aceea si spune ca episcopul sa fie ales din acei crestini mai cumpatati! Nu toti suntem egali! dar tu ai lasat sa se inteleaga ca Dumnezeu interzice carnea! Eu nu am auzit nici un mare teolog sau duhovnic sa interzica carnea! Nici macar preot care sunt desigur mai multi ca primii! te recunosti invins?
|
Citat:
|
Exista prooroci ortodocsi la care s-au adeverit toate prorocirile ?
Exista prooroci catolici la care s-au adeverit toate prorocirile ? De ce srieri ale Sfintilor Parinti nu au fost incluse in Biblie ? Pentru osutafaraunu: In Apocalipsa, capitolul 12, se vorbeste despre ascunderea bisericii apostolice timp de 1260 de ani ca sa nu fie distrusa ? Puteti sa imi spuneti ce profetii ale lui E G White s-au adeverit ? |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Mai bine să vorbim despre profețiile împlinite ale Scripturii... |
Citat:
Citat:
|
Citat:
ps Psalmul 50 - citeste-l cu atentie si ma gandeste-te ca poate iti este dat sa renunti la carne ___________ "Lumea este pomul cunoștinței binelui și răului – pomul de încercare a omului." |
Acelasi persoane cu nume diferite. Ce lucruri am spus gresite Melisa? Biserica ortodoxa nu interzice consumul de carne si nici biblia! Nu stiu ce biserica intitulata parca paradisul Maicii Domnului interzice consumul de carne! Ce treaba are psalmul 50 sau un verset interpretat aiurea? Noi vorbim cum gandeste biserica ortodoxa care reprezinta adevarul si ea nu condamna consumul de carne!
|
Nu stiu daca esti aceasi persoana Melissa dar daca esti ortodoxa ai cauta pacea. Eu i-as intinde primul mana acestuia daca ar recunoaste ca a gresit. Se spune ca unii sau facut fameni pentru imparatia cerurilor. Atunci trebuie sa ne facem toti fameni? Asa si aici. Nu ma intereseaza daca The L. a mai gresit undeva pe mine m-a interesat aici unde a gresit!
Citat:
|
Citat:
INGADUIE carnea CA TU ESTI SLAB IN CREDINTA , de aia amice si ai impresia ca daca imi dai dreptate esti ca un adventist , sau orice alta secta .... GRESESTI AMICE FOARTE RAU si sa iti mai spun inca ceva .... tu pierzi bataliile cu sectarii din start TOCMAI PENTRU CA NU TE BAZEZI PE SFINTII PARINTI CARE AU TRAIT ORTODOXIA SI sunt STALPII ORTODOXIEI SI AU POSTIT MULTTTTTTT .... multa iubire |
Citat:
sa ma ierte multa iubire |
Citat:
Am cel putin 1-0 :36: Ti-am mai zis ca unii se fac fameni pentru imparatia lui Dumnezeu iar Pavel spune :e mai bine sa ramai cum esti(adica sa nu te casatoresti). Dar asta nu inseamna ca Pavel interzice casatoria sau ca biblia interzice consumul de carne. |
Citat:
Citat:
Esti foarte amuzant si ignorant..Ti-am spus sa citesti TOATE mesajele postate de Listener pe acest forum si sa ne arati si noua un singur mesaj ANTI-ORTODOX. Si mai citeste si threadul "Sa mancam sanatos" sa vezi care cu care seamana:-))) si spune-mi apoi te rog la cine te referi cand spui: "Acelasi persoane cu nume diferite":-)) Sigura ca da, caut pacea, ca altfel nu m-as stradui sa te fac sa intelegi ca bati campii si te-as lasa de izbeliste..Ca atare, iti intind o mana de ajutor, sa te opresti din aberatii. Ca altfel am sa cred ca la intrebarea "cine este mai aproape: Luna de pe cer sau Dubaiul" tu ai sa-mi raspunzi " Luna evident ca doar Dubaiul nu se vede de aici"..Aici fiind Romania desigur..:-)))..ofofofoff |
Citat:
multa iubire ps esti multumit ca ai 1-o ?:36: multa iubire |
Sfintii nu au interzis consumul de carne pentru ca nu era nevoie. Cine vrea sa se sfinteasca renunta pana la urma de la sine si de bunavoie ;)
|
Citat:
multa iubire |
E meci cu neoprotestanții și nu anunță nimeni? Am practicat și eu sportul ăsta și pot să va spun că e pierdere de vreme. Totuși, constat că "jocul" a scăzut în calitate de la ultima competiție, iar combatanții sunt preocupați mai mult cu schilodirea adversarului decât de propria performanță.
|
Citat:
Cat despre ecumenism, depinde ce intelegi tu prin ecumenism. Pana nu imi dai o definitie, nu iti pot raspunde, ca cine stie ce intelegi apoi ;) Femeia sa fie preot este ok, deja cunosc la anglicani, iar anglicanii nu sunt secta, ba chiar a slujit inclusiv cu un preot ortodox si cu altii, preoti si pastori. Si toti au fost adevarati gentlemeni, i-au cedat locul cel mai de vaza in mijlocul lor. Imi pare rau doar ca nu am avut un aparat foto sa fac o poza. Iar pe la spatele enoriasilor, atat BO cat si BC, pregatesc o surpriza pe acest subiect, dar nu ti-o spun, o sa o vezila momentul potrivit si atunci o sa intelegi mai bine ce inseamna "iubire" ;) |
Citat:
multa iub ire |
Citat:
asadar nu e zvon ,,, si te-ai suparat cind te-am facut sectara.... hmmmm asadar te mai intreb inca o data CUM POATE MINCIUNA SI ADEVARUL SA fie in acelasi loc si CE IESE DIN PROPOVADUIREA COMBINATIEI ? EXACT CE A FACUT DIAVOLUL , TATAL MINCIUNII .... anglicanii nu sunt secta ? CIND AU APARUT ? :106: daca nu ai avut aparat sa arati preotul ortodox VAX ALBINA..... si stai linista ca surpriza va fi a celor care o pun la cale ,,,,, ha ha ha multa iubire ps cine sapa groapa cade singur in ea :76: nu mai spune ca esti ortodoxa .... uite cum minciuna iese la iveala .... multa iubire |
Citat:
Spicuiesc din Catehismul Ortodox, cateva invataturi: ................................................ - din capitolul "Cele 10 Porunci"(vezi aici: http://www.crestinortodox.ro/carti-o...nci-80579.html) 126. Care este porunca a patra? Porunca a patra este aceasta: "Adu-ti aminte de ziua odihnei, ca sa o sfintesti. Lucreaza sase zile si-ti fa in acelea toate treburile tale, iar ziua a saptea este odihna Domnului Dumnezeului tau; sa nu faci in acea zi nici un lucru: nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici sluga ta, nici slujnica ta, nici boul tau, nici asinul tau, nici orice dobitoc al tau, nici strainul care ramane la tine. Ca in sase zile a facut Domnul cerul si pamantul, marea si toate cele ce sunt intr-insele, iar in ziua a saptea S-a odihnit. De aceea a binecuvantat Domnul ziua a saptea si a sfintit-o" (Ies. 20, 8-11). 127. Ce invata porunca aceasta? Aceasta porunca invata doua lucruri, si anume: datoria muncii in timpul celor sase zile ale saptamanii si datoria de a sarbatori ziua a saptea, ca zi de odihna, inchinata Domnului. - din capitolu "Legea Morala" (vezi aici: http://www.crestinortodox.ro/carti-o...ala-80574.html) 21. Cele 10 porunci stau la temelia vietii morale a crestinului? Da. De aceea, pentru a sti cum sa-si intocmeasca viata potrivit vointei lui Dumnezeu, pentru a-si castiga mantuirea, crestinul trebuie sa cunoasca si sa pazeasca cele 10 porunci.""" .................................................. ............ Cum ramane cu respectarea invataturilor privind pazirea zilei a saptea (sub "influenta" Sfintei Scripturi si a Catehismului Ortodox)? P.S. Daca ti se pare vicleana intrebarea mea, sa stii ca sunt on-topic. |
Citat:
Anglicanii nu sunt sectari, sunt mai vechi in credinta decat rusii care nici ei nu sunt sectari ;) Si in Crezul lor marturisesc credinta intr-Una Sfanta, Catolica si Apostolica Biserica, la fel ca si ortodocsii si catolicii. Deci Biserica este Una, Sfanta, Catolica si Apostolica, nici urma de secta ;) Si daca tot ai cuvantul "secta" pe buze, vad ca inca nu te-ai incumetat sa comentezi cele 7 texte care demonstreaza ca Domnul va judeca altfel decat tine. Sau poate intre timp s-a razgandit si renunta la metodole Lui pentru a-ti ceda tie locul si inca nu am apucat sa aflu si eu? Iar treaba cu groapa este distractiva, sa dea Domnul sa picam in ea! :)) |
Citat:
|
Citat:
multa iubire PSmai studiaza ... vezi daca dai pasaje lungi si pline de timpenii ca incet incet te prind cu aberatiile .... :4: multa iubire |
Citat:
Cat despre primul pasaj, atat stii sa comentezi? Slabut rau de tot :)) |
Citat:
DATA EXACTA A aparitiei lor ? si catolicii au si ei bube( multtttt mai putine decit sectarii ) de asta de la ei inca mai asteptam SA SE TREZEASCA SI SA RENUNTE LA TIMPENII .... BO SI BC nu se va uni niciodata daca BC nu renunta la UNELE aberatii pe care le sustin ... iar de femeie preot unde scrie in biblie ? ca daca spui ca nu sunt sectari DA-MI PASAJUL ... dar atentie din nou NU PASAJE SI LUNGI SI INTERPRETARI DE DOI LEI ... MULTA IUBIRE PS asadar stai pe aproape ca incet incet te dai de gol .... si textele acelea le voi explica cu tine cind te vei manifesta :10: multa iubire |
Citat:
nu te grabi .... am rabdare sa scot si bazaconiile tale in evidenta .... :41: multa iubire |
Citat:
multa iubire |
Citat:
Cat despre unirea cu catolicii nici nu este nevoie atata timp cat marturisesti credinta intr-Una Sfanta, Catolica si Apostolica Biserica ;) |
Cum Dumnezeu n-a facut creatia in 6 zile calendaristice, nici n-a inventat acest sistem de referinta-calendarul ,nici n-a numit zilele, ci noi am facut-o, data alegerii Zilei Domnului s-a facut in mod simbolic. In traditia iudaica Sabatul era sambata. In traditia crestina, inca din prima saptamana ce a urmat invierii lui Iisus, crestinii , alaturi de Sfintii Apostoli se adunau si praznuiau Invierea Mantuitorului. Deci,prima comunitatea crestina s-a autoidentificat celebrand duminica, insa baza cultica a duminicii a fost preluata din cultul sinagogal sabatic. Pentru crestinii ortodocsi Duminica e considerata prima zi a creatiunii, ziua Invierii Domnului si Ziua Pogorarii Sfantului Duh, de aceea este cinstita, iar Sambata e ziua a saptea, care a ramas ca zi de odihna pentru cei adormiti, cand se fac parastase. Cred ca important e ca fiecare sa ne amintim de Ziua Domnului si sa o cinstim, indiferent ca unii o fac vinerea (musulmanii), altii sambata ( evreii, adventistii) sau duminica (crestinii).
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 03:16:38. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.