![]() |
Citat:
Pe ce criterii???? Pai cum pe ce Criterii, pe criteriile atator oameni luminati, Intai Statatori ai Bisericii Crestine din toata lumea increstinata de Sfintii Parinti...normal, uniti in Credinta si insuflati de Duhul Sfant, care si-au inchinat viata lui Hristos, toti cu acelasi gand si aceeasi intelegere a Cuvantului lui Dumnezeu si pentru pazirea Lui, ..pentru ca daca era pe criteriul unui singur Sfant Parinte...nu se chema nici Sinod, nici Biserica...si nici Crestinism si nici nimic, nu? Sau tie nu ti se pare deloc logic, si asta pentru ca secta ta se bazeaza pe criteriul autovalidat si autentificat al unui singur om, fost adept al lui Miller, parasit si asta de un alt profet identic, ti se pare normal??? Vezi vreo asemanare intre Religia Ortodoxa, Istoria Crestinismului, Biserica in cadrul careia s-a scris Sfanta Scriptura si s-a alcatuit canonul Bibliei si.... cultul tau?? Citat:
Pe Criteriul Sfintei Scripturi, pe criteriul Sfintei Traditii, pe credinta in Dumnezeu, mintile luminate (muuulte si din toata lumea crestina increstinata direct de Sfintii Apostoli si care a pastrat cu sfintenie Cuvantul lui Dumnezeu, pentru ca altfel nici nu se poate), pe criteriul pastrarii Unitatii in Credinta si cristalizarea temeliei ei, si a Bisericii lui Hristos nestirbita...nu le cunoasteai vrei sa spui sau nu esti de acord? Unitatea de credinta este un atribut cunoscut sectei tale?? Cum sa fie cand White a parasit o secta si a infiintat o alta dupa acelasi tipar??? Citat:
Dar de ce tot spui ca sunt fabulatii, minciuni...vrei sa spui ca femeia asta nu a fost contestata de atatia adventisti inca de la inceput, ca au plecat adventisti la alte adunari din cauza aberatiilor emise de ea, ca nu s-au descoperit plagiaturi, ca nu s-a dovedit ca a facut profetii mincinoase si o schimba atfel incat sa reiasa ca nu a inteles lume bine...ca cei care credeau in ea erau laudati, si in momentul in care incepeau sa li se para obscura erau catalogati de dansa ca fiind patati si pacatosi?? Tu crezi in interpretarea lui White, singura fondatoare a sectei tale si singura interpretare a Bibliei, iar eu nu sunt interesata de interpretari bombastice pe seama Bibliei din secol in secol, in Biblie imi pot gasi si eu argumente pentru orice...sunt oameni care nu si-au dat seama cintind-o ca Biblia priveste homosexualitatea ca pe un pacat grav...deci nu imi spune tu mie ca White a inteles Biblia, a interpretat-o gresit...si cu asta basta! Nu incerca sa imi sugerezi mie ca tu faci abstractie de istoria sectei tale, pentru ca mie nu mi se pare normala aceasta atitudine!!! Asa cum eu am respect pentru Sfanta Scriptura, Sfanta Traditie, Istoria Ortodoxiei, Sfintii Parinti si Invatatura de Credinta...se dovedeste ca tu esti un ipocrit pentru ca te debarasezi cu extrem de mare usurinta, fara sa vezi vreo problema, exact asa cum fac toti sectarii in legatura cu orice le subliniaza erezia si punctul de plecare obscur al interpretarii fondatorului! Te rog frumos da o cautare pe google pentru Sfintii Parinti si Sinoadele Ecumenice, Sfantul Imparat Constanti si Mama sa Elena si daca imi gasesti plagiaturi, dogme contradictorii introduse in Biserica, anii in care s-au introdus ereziile, carti ascunse bine, profetii mincinoase facute de ei si averi stranse pe spinarea acestor profetii mai vorbim!!!...pana atunci nu imi spune tu mie cine este White, ca tu nu ai nici un credit...o lume intreaga stie cine a fost si de aia e respectata numai de Adventisti si legata de istoria lor si de nimic altceva din Crestinism! |
Citat:
Tot in ceata m-ai lasat. La toate sinoadele au participat "oameni luminati si Intai Statatori ai Bisericii". Intrebarea ramane in picioare: de ce unele sinoade bisericesti au fost considerate ecumenice iar altele eretice? Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Cele care nu sunt recunoscute sau sunt considerate eretice !?!, au avut loc in mare parte dupa Schisma de la 1054, si evident intre cele 2 Biserici si cu Intai Statatori ai amandurora deja. Au fost practic incercari de a remedia neintelegerile, de a le a explica,expune, de reconciliere si unire, dar esuate din pacate....si dupa cum se stie fiecare a mers pe drumul ei pentru ca nu s-au putut lua hotarari sau ajunge la un punct de vedere comun, asa cum tu fiind eretic nu vrei sa intelegi Adevarul!! Daca aceasta Schisma a avut loc dupa atata timp in care Biserica a fost Una, s-a luptat si a combatut atatea erezii, timp de 1000 de ani practic..e clar in ce hal i-a incercat cel rau pe fondatorii sectelor de s-au despartit la foc armat, si cum sectarii au picat precum tantarii rapusi de Raid!!!! Daca mai ai intrebari...voi incerca sa iti raspund, dar eu asta cunosc si numai datorita Sfintei Traditii, iar daca tu nu stii de ce si cum...inseamna ca nu vrei sa citesti nimic din Istoria Crestinismului desi ea te asteapta pentru a-ti arata Adevarul si sta marturie pentru Dreapta Credinta....dar asta e decizia ta, nu ma bag! Citat:
"Eu sunt Adevarul de acum inainte, urmati-ma si lasati toate ale voastre in urma, Biserica lui Hristos s-a evaporat, nu mai exista..s-a pierdut, s-a evaporat!! Hocus-pocus...acuma e, acum nu mai e..haideti dupa mine prin ciulini, poate poate ajungem undeva!!!":71: Citat:
De ce lupta Biserica lui Hristos cu ereziile si le combatea daca era eretica? Cand au aparut ereziile, in timpul persecutiilor sau cand...in timp ce Mucenicii se jertfeau pentru Hristos, in timp ce Sfintii Apostoli propovaduia Cuvantul lui Dumnezeu, erau Sfintii Apostoli eretici, asta incercati voi sa spuneti de fapt...zi si mie ca nu inteleg ce vor sa insemne aceste afirmatii ciudate si spuse de un fondator sectar???? Lasa textele astea fara fundament, incearca sa citesti Istoria Crestinismului pana la White..si daca vezi o continuitate cu ceea ce a zis ea pana in secolul XIX mai vorbim!!! Scuze dar momentul cum aparut ea, secta pe care a parasit-o pentru Miller, apoi secta lui Miller din care a iesit ca din cocon, fluturoiul nebun in care s-a transformat singura si culorile profetiilor care nu erau profetii de fapt...nu o pot caracteriza decat ca pe o persoana extrem de dubioasa, si nula pentru oricare dintre crestini din orice punct de vedere...in afara de Adventisti bineinteles!!! Citat:
Este secta voastra fondata de Mantuitorul, a fost White Apostol al Mantuitorului, cum sa vina sa decida ea singura asa ca e timpul sa se separe de secta lui Miller si sa fondeze alta prin plagiat total..era intreaga la cap femeia asta, pai ea credea in orice dupa cum s-a vazut..din ce alta secta a plecat ea ca adept a lui Miller?? Pai marturiseste-o pe White pe fata, ca doar nu putem vorbi despre Crestinism fara Hristos...Secta ta se numeste Adventista de ziua a 7 a fondata de White, deci nu apare decat ea in Istoria sectei voastre, ce mai vrei??? In Ortodoxie nu exista alt fondator in afara de Hristos si Sfintii Apostoli, astfel intre Hristos si Adevar nu a aparut nici un nene sau vreo tanti profeta, Sfintii Parinti sunt doar cei care au cristalizat temelia de Credinta primita direct de la Sfintii Apostoli si ucenicii lor, prin succesiune apostolica...deci Cuvantul lui Dumnezeu primit si respectat cu inima si cu multa sfintenie inca din sec.I!!!! A existat insa Schisma Bisericii Crestine si Apostolice, deci ca sa existe Schisma a existat si Biserica lui Hristos, Una si Nedespartita...logic au ba? Iar daca s-a produs o schisma, inseamna ca cele doua Biserici au avut puncte de vedere diferite, unii au introdus ceva nou, o erezie si altii nimic...unii nu au fost de acord cu ceva ce a facut altii, altfel nu ar fi aparut nicio Schisma, corect?? Protestantismul in schimb s-a nascut dintr-un protest care nu era adresat sub nicio forma Bisericii Ortodoxe, deci sectele protestante nu au ce protesta fata de Biserica Ortodoxa...asa ca ia si taci si renunta la mai face pacate pe care nici macar nu le constientizezi!!! Daca traiesti in erezie, asumati-o si nu ridica ochii unde nu i-a ridicat nici macar Luther, fondatorul tuturor sectelor si dezbinarilor!!!!!!:36: |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Biserica Ortodoxa nu exista in Europa, in Egipt, la Ierusalim, in Africa, in America, unde nu exista si nu a ajuns Biserica Ortodoxa???...Dar cand a inceput sa ajunga secta ta si de unde a plecat ea, cumva de la Ierusalim, si eu nu stiu?:21:...E cumva catalogata mama Crestinatatii si nu secta??? Citat:
Citat:
Pentru Istoria Crestinismului Adevarat si Apostolic aceasta femeie nici nu exista si nu e decat o eretica..pentru tine lucrurile stau insa altfel, si atunci...chiar imi pare rau pentru tine!!!:4: Scuze, dar eu chiar nu pot fi murdarita prin imaginea si inventiile ei, pentru ca uiti probabil ca eu sunt Ortodoxa si nu exista nici un ortodox care sa fi crezut vreodata in aceasta individa si sa fi publicat vreo carte a acestei femei...deci??? Citat:
Of of of cate secte si profeti mincinosi....tu totusi de ce crezi numai in ea?:39: Mai am o intrebare, care este Biserica lui Hristos: BC sau BO???...pentru ca ele erau o singura Biserica, cea a lui Hristos, instituita de Hristos, si singura Apostolica ( singurele Biserici care au si ramas de altfel Apostolice ) inainte de Schisma din 1054. Deci...secta ta a aparut din voia lui Dumnezeu sau la initiativa lui White??? ( dezamagita de un alt profet de talie mondiala si de o alta secta premergatoare...ooops de fapt vreo 3-4 , ea fondand-o pe a 5 a sau a nu stiu cata ca se pierde numarul, dar stai al catalea profet e ea, parca mai era si Joanna Cuthbert tot inaintea ei...uuuu...urata treaba cu sectele astea, nu esti de acord)?? Asteapta numai putin ca iti arat acusica harta sectelor cat e de stramba, variata, bogata si plina de profeti, profetii si daruri..si tu crezi numai intr-unul..of of of!!!! |
Citat:
|
Andrusca vad ca esti neobosita :67: si poti sa scrii ingrosat literele, abia ies mai bine in evidenta, si mesajul la fel :16: (pe unii ii dor ochii, au si de ce :71:)
|
"Cînd vorbim despre credinta crestină, întelegem că aceasta este virtutea, adică puterea prin care primim ca adevăr neîndoielnic tot ce ne-a descoperit Dumnezeu si ne învată Sfînta Biserică Ortodoxă pentru mintuirea noastră. Prin credintă cunoastem ceea ce nu putem vedea si adeverim ceea ce nădăjduim de la Dumnezeu, cum citim în Sfînta Scriptură : Credinta este încredintarea celor nădăjduite, dovedirea lucrurilor nevăzute (Evrei XI, 1).
Una din îndatoririle de căpetenie ale fiecărui crestin ortodox este de a sti ce crede si cum crede ; de a cunoaste cuprinsul dreptei sale credinte, pentru a nu fi amăgit de învătături gresite si desarte. El este chemat să-si însusească această învătătură cu mintea, nu insă mai putin cu simtirea si mai ales cu vointa, pentru că de Dumnezeu nu te poti apropia decît ducand o viată în curatie sufletească si trupească, cum lămurit ne învată sfîntul Grigorie Teologul, zicînd : Nu este în puterea oricui să cugete despre Dumnezeu, fiindcă aceasta pot să o facă numai cei care s-au cercetat cu de-amănuntul, ...care si-au curătit sufletul si trupul sau care cel putin se silesc să se curete;. Invătătura crestină ortodoxă pe care avem datoria să o cunoastem, ne-a dat-o Dumnezeu însusi prin Fiul Său intrupat, Domnul nostru Iisus Hristos. Mîntuitorul Hristos ne-a adus invătătura dumnezeiască, despre care însusi mărturiseste : învătătura Mea nu este a Mea, ci a Celui ce M-a trimis(Ioan VII, 16) si a propovăduit-o în vremea cît a locuit între oameni. După El, sfintii apostoli si urmasii lor au răspîndit această învătătură "pînă la marginile lumii" cunoscute atunci, iar iubitorii de Dumnezeu au îmbrătisat-o cu adîncă si curată evlavie." asta aviz amatorilor care nu prea stiu ce inseamna sa fii ortodox :5: http://www.sfaturiortodoxe.ro/invata...a-ortodoxa.htm |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:33:46. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.