![]() |
Citat:
Ca ce o fi daca nu ii mai da inapoi, ca ce o fi daca si la noi vine asta.... Daca ne simtim cu musca pe caciula, ca dovada ca multi se simt, normal ca ne tremura pantalonii ca se apropie ziua cand se va respecta si la noi legea si ne vor fi luati copiii. Daca suntem nevinovati nu avem de ce ne teme. |
Citat:
Ca legea nu a fost respectata de barnevernet, ca au are metode naziste inca de pe vremea Lebensbornului norvegian in care au schingiuit, au maltratat si au snopit in bataie zeci si sute de copii, ca a avut o actiune in forta disproportinata in raport cu datele pe care le aveau, pentru ca asa au fost obisnuiti sa procedeze, pentru ca asa au actionat mereu, dupa ce, in prealabil statul norvegian si-a spalat constiincios pe creier proprii cetateni. In rest cine sustine interventia brutala a statului in treburile familiei si crede ca statul e proprietarul copiilor si principalul lor educator, sa fie sanatos, el si toti extraterestrii vecini si preteni, carora le trimit calde salutari... scurt pe doi. :1: A, mai era ceva: in minunata Scandinavie homosexualitatea a cazut in dizgratie, n-o mai amintiti ca inversionismul e deja desuet. Pedofilia si necrofilia sunt obiectivul legislativ al civilizatiei multilateral dezvoltate. |
Citat:
|
Citat:
Nu sesizezi ridicolul? Citat:
Citat:
Sfanta Presa care in urma accidentului de la #colectiv a scos Biserica mai vinovata decat clasa politica care a permis sa se intample asta. Mai nou, aparatoarea copiilor agresati si agresoarea celor care nu agreeaza ideea ca Statul sa rapeasca discretionar copiii in numele "binelui". Citat:
Citat:
Nici o problema, schimbam adresarea. Citat:
Tu esti pe panta evident pierzatoare. |
Citat:
Acei copii care au supravietuit Lebensbornului norvegian,nu pot insa sa taca: Every possible crime the human race can do was done to innocent kids after 1945 in Norway," he added. Many of the Lebensborn children claim that they were sexually abused, beaten, mass raped, urinated on and washed in chemicals. |
Citat:
Interesant insa cum in urma cu cca. 60 ani, notiunea de "familie crestina" era inca un reper iar acum au ajuns unde au ajuns. Cum se poate reeduca dupa doar o generatie si ceva un intreg popor? Noi trebuie sa fim un soi de miracol daca macar la nivelul de recensamant inca ne mai declaram in mare parte ortodocsi. |
Curios lucru, in urma cu vreo doua decenii Norvegia concepea si aplica un proiect de anvergura, care a devenit model chiar si pentru tara noastra, in legatura cu educatia copiilor deficienti. Semn al unei revolutii in educatia speciala, norvegienii au luptat pentru dezinstitutionalizarea minorilor, pentru normalizare si integrare. Astfel, daca inainte un copil deficient intelectual sau vizual erau crescuti in cusca institutiilor speciale, prin acest proiect de anvergura copiii au fost reintrodusi in mediul scolar obisnuit, de masa.
Pe atunci mi se parea o idee foarte buna, aceasta. Am studiat si cunoscut concret, pe viu, multime de copii si adolescenti care au avut parte de acest nou gen de recuperare. De aceea ma mira ce aud spunindu-se azi despre noul stil de abordare a copiilor cu "probleme" de un fel sau altul. Sunt sceptic fata de interpretarile/speculatiile presei. Cred ca temerile si conflictele de pretutindeni s-au varsat in capul norvegienilor, al institutiilor lor, si ca realitatea de acolo nu e deloc cum ni se pare noua de aici. Desi n-ar fi exclus, desigur, sa se fi petrecut o serie de schimbari in mentalitatea si practicile nordicilor. P.S. In ce priveste problema spinoasa a celor cu tulburari in sfera vietii sexuale (homosexuali, lesbiene), eu am inteles ca Norvegia si alte tari europene lupta nu pentru raspandirea acestor conditii, nu pentru transformarea lor in model dezirabil, ci pentru acceptarea alteritatii (intre anumite limite). S-au facut mult prea multe abuzuri in trecut, s-a aruncat prea mult cu pietre in oameni care au devenit diferiti de majoritate, pentru a nu fi fost necesar, la un moment dat, sa se ia o serie de masuri concrete pentru protejarea lor. Ca de acest lucru, insa, s-au folosit unii mai mult decat era cazul - e deja o alta problema. Una destul de mare si de urata, ce-i drept. |
Nu prea inteleg despre ce vorbesti tu acolo.
Copii respectivi cu deficiente aveau familii sau erau institutionalizati, parintii refuzand sa-i creasca? Apropo de proiectul asta, nu stiu exact la ce genuri de deficiente se refera, dar in mod categoric un copil cu deficiente severe nu se va integra in mediiul "de masa". Am vazut la un moment dat un reportaj cu o mama a unui astfel de copil, din Anglia, care a luptat pentru "integrare" dar si-a dat seama rapid ca nu e o solutie. Copilul era mult mai frustrat, vazand pe cei din jur facand lucruri pe care el nu le putea face. Si probabil sesizand o doza de respingere din partea celor din jur. Pentru ca poti pretinde copiilor sa-l tolereze pe cel cu deficiente dar nu le poti impune sa gaseasca placere in interactiunea cu el mai ales daca el are impusuluri negative care nu si le poate controla. Despre care "temeri si conflictel" presupui ca s-ar fi varsat "varsat in capul norvegienilor, al institutiilor lor"? Vorbim aici de o singura institutie si nu neaparat de "norvegieni" care mai degraba par a fi victime a unui sistem care a crescut peste noapte mai puternic decat traditiile si bunul simt. Si sa fim seriosi, chestiunea cu expansiunea homosexualitatii e mai mult mai grava si complexa decat e descrisa in termenii "elibearea de opresori" si "unii s-au folosit unii mai mult decat era cazul". Daca se va confirma vreodata ca aceasta strategie Barnevernet are ca scop foarte precis, printre altele, de creaarea de "familii" de homosexuali cu copiii altora, lucrurile trec deja de sfera aberantului. Dar probabil ca nimeni nu va reusi vreodata sa oblige Barnevernet sa dea publicitatii statistici vizavi de statutul in acest sens al familiilor adoptive. Si chiar daca o vor face, cine va putea sa-i verifice? |
Citat:
Unul dintre acei copii a fost membra formatiei ABBA (au scapat fugind in Suedia). |
Mi-a scapat atunci.
Sunt bune discutiile astea, cu cat cred unii (unele) ca pot sa ingroape situatia sub tot felul de minciuni cu atat ies mai multe lucruri la iveala. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:58:35. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.