Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre viclenia sectantilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11810)

Adriana3 10.09.2011 15:15:28

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 398704)
Nu vreau să treacă această zi de sabat, fără a vă face un compliment pentru declarația dvs. După ce aproape doi ani ați fost un fervent apologet al "dospiturii" pe acest forum ortodox și pe celălalt (unde din motive obiective anul acesta ați cam vorbit singur), iaca v-a dat Domnul gândul cel bun... Felicitări!
Înțeleg că rămâneți fidel Bisericii Ortodoxe inclusiv în ce privește folosirea pâinii dospite la Cina Euharistică. Rămân și eu fidel Bisericii Adventiste în ce privește folosirea pâinii nedospite la Cina Domnului. Așa să ne ajute Dumnezeu!

Doamne ajută și o după amiază plăcută!

Si eu cred ca Euharistia cu paine dospita este valabila chiar daca Domnul a mancat Pastile, iar painea de Pasti este nedospita la evrei. Deci orice paine este bine-primita :)
Si intr-adevar, este zi de Sabat azi. Si mie mi-a luat mult timp sa inteleg. Dar mai bine mai tarziu decat niciodata :)
Dar ca veni vorba de Sabat, dvs. il tineti ca si evreii, in sensul ca nici macar focul nu il aprindeti in casa, sau il tineti la modul duhovnicesc?

osutafaraunu 10.09.2011 15:24:37

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 398707)
Dar ca veni vorba de Sabat, dvs. il tineti ca si evreii, in sensul ca nici macar focul nu il aprindeti in casa, sau il tineti la modul duhovnicesc?

Îl ținem (mai corect spus încercăm să-l ținem) cum l-a ținut Domnul Hristos: și în literă și în spirit.

ioanna 10.09.2011 15:28:41

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 398707)

M-ai facut sa zambesc :cum sa n-aprinda focul la aragaz, insa deschid calculatorul? :)

Adriana3 10.09.2011 15:38:05

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 398611)
marți seara: Cina
marți noaptea spre miercuri: Ghetsimani, prinderea lui Iisus, interogatoriul la Anna
miercuri: prima parte a procesului prezidat de Caiafa
miercuri, seara: Lepădarea lui Petru
joi, prima parte a zilei: a doua parte a procesului prezidat de Caiafa
joi la amiază: prima înfățișare la Pilat
joi, a doua parte a zilei: "vizita" la Irod Antipa
joi noaptea: în arest sub custodia romanilor, vezi și visul soției lui Pilat
vineri, dimineața: a doua înfățișare la Pilat, biciuire, propunerea de eliberare cu opțiunile Iisus sau Baraba, condamnare la răstignire
vineri, amiază: Via Crucis, răstignire
vineri, după-amiaza: moartea lui Iisus pe Cruce
vineri, spre seară: așezarea Domnului în mormânt
vineri, după asfințit: începutul paștelui oficial al iudeilor

Multumesc Mihai. Si acum pentru a completa tot tabloul, avand in vedere ca prima zi de Pasti la evrei este ziua de 15 Nissan, poti adauga te rog, in dreptul fiecarei zi a saptamanii pe care ai scris-o, care zi din luna era? De exemplu:

marți seara, 12 Nissan: Cina
marți noaptea spre miercuri, 12 Nissan: Ghetsimani, prinderea lui Iisus, interogatoriul la Anna
miercuri, 12 Nissan: prima parte a procesului prezidat de Caiafa
miercuri, seara, 13 Nissan: Lepădarea lui Petru ( remarca : lepadarea lui Petru s-a facut la cantatul cocosului iar cocosii canta mai ales dimineata, mai putin in timpul zilei, si cam deloc seara cand, inainte chiar sa se faca intuneric, cocosii si gainile merg la culcare)
joi, 13 Nissan, prima parte a zilei: a doua parte a procesului prezidat de Caiafa
joi, 13 Nissan, la amiază: prima înfățișare la Pilat
joi, 13 Nissan, a doua parte a zilei: "vizita" la Irod Antipa
joi noaptea, 14 Nissan: în arest sub custodia romanilor, vezi și visul soției lui Pilat
vineri, 14 Nissan, dimineața: a doua înfățișare la Pilat, biciuire, propunerea de eliberare cu opțiunile Iisus sau Baraba, condamnare la răstignire
vineri, 14 Nissan, amiază: Via Crucis, răstignire
vineri, 14 Nissan, după-amiaza: moartea lui Iisus pe Cruce
vineri, spre seară, 14 Nissan: așezarea Domnului în mormânt
vineri, după asfințit, 15 Nissan: începutul paștelui oficial al iudeilor

Este bine asa? In modul acesta le-ati enumerat?

osutafaraunu 10.09.2011 15:39:26

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 398709)
M-ai facut sa zambesc :cum sa n-aprinda focul la aragaz, insa deschid calculatorul? :)

Din fericire, Domnul nostru Iisus Hristos n-a respectat Sabatul precum [unii] evreii - de unde și zâmbetul condescendent al doamnei ioanna. El s-a aplecat peste groapa păcatului și Și-a ridicat oaia pierdută în ziua sabatului (Mat.12,11).

ioanna 10.09.2011 15:54:50

Adriana, iti spun eu ce face de sabat o familie de adventisti pe care o cunosc, caci de la domnul osutafaraunu scoti doar teoria biblica, nimic despre comportamentul practic, real al adventistilor. Nu spun ca e o regula, e un caz particular. Sabatul lor nu e diferit fata de duminica la ortodocsii practicanti. Merg la biserica, nu fac menajul locuintei, nu gatesc in ziua respectiva, (normal ca-si incalzesc mancarea, doar nu-s habotnici sa nu deschida focul) si evita pe cat posibil sa faca cumparaturi, nu merg la supermarket, ci e o zi dedicata odihnei si uneori studiului Bibliei.

Adriana3 10.09.2011 15:56:25

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 398713)
Din fericire, Domnul nostru Iisus Hristos n-a respectat Sabatul precum [unii] evreii - de unde și zâmbetul condescendent al doamnei ioanna. El s-a aplecat peste groapa păcatului și Și-a ridicat oaia pierdută în ziua sabatului (Mat.12,11).

Cu oita, perfect deacord.
Cu gatitul mancarii insa? Avem niste exemple: cand evreii primeau mana din Cer, vinerea (ziua a sasea) primeau portie dubla ca sa aiba si pentru Sabat. Ca atare in Sabat a devenit interzisa pregatirea mancarii. Asta era litera legii. Duhul legii arata ca daca dintr-un motiv independent de tine n-ai avut cum pregati de vineri mancarea pentru sambata, poti manca ce gasesti la indemana: spice pe camp, macare jertfita la Templu chiar daca era rezervata preotilor etc. Deci litera nu trebuie luata la modul absurd in care sa mori de foame daca nu ti-a fost dat sa ai mancare pregatita de vineri, dar nu permite nici inselare de genul a lenevi toata vinerea si a gati sambata ca de, vineri nu ai putut. Deci dvs. in ce mod aplicati raportat la exemplele date?

Adriana3 10.09.2011 16:01:58

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 398718)
Adriana, iti spun eu ce face de sabat o familie de adventisti pe care o cunosc, caci de la domnul osutafaraunu scoti doar teoria biblica, nimic despre comportamentul practic, real al adventistilor. Nu spun ca e o regula, e un caz particular. Sabatul lor nu e diferit fata de duminica la ortodocsii practicanti. Merg la biserica, nu fac menajul locuintei, nu gatesc in ziua respectiva, (normal ca-si incalzesc mancarea, doar nu-s habotnici sa nu deschida focul) si evita pe cat posibil sa faca cumparaturi, nu merg la supermarket, ci e o zi dedicata odihnei si uneori studiului Bibliei.

Ok, nu o gatesc ci doar o incalzesc. Imi pare rezonabil :)
Nu stiu daca ai vazut pe site-ul evreiesc ca la ei se poate incalzi si gati cu conditia sa aprinzi focul din ziua precedenta si sa il lasi aprins fara sa mai modifici temperatura. Asta este dupa parerea mea viclenia evreiasca condamnata de Domnul pentru ca incalca regula de a nu gati prin viclesugul cu aprinderea focului de cu ziua precedenta :))

osutafaraunu 10.09.2011 16:03:09

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 398719)
Cu oita, perfect deacord.
Cu gatitul mancarii insa? Avem niste exemple: cand evreii primeau mana din Cer, vinerea (ziua a sasea) primeau portie dubla ca sa aiba si pentru Sabat. Ca atare in Sabat a devenit interzisa pregatirea mancarii. Asta era litera legii. Duhul legii arata ca daca dintr-un motiv independent de tine n-ai avut cum pregati de vineri mancarea pentru sambata, poti manca ce gasesti la indemana: spice pe camp, macare jertfita la Templu chiar daca era rezervata preotilor etc. Deci litera nu trebuie luata la modul absurd in care sa mori de foame daca nu ti-a fost dat sa ai mancare pregatita de vineri, dar nu permite nici inselare de genul a lenevi toata vinerea si a gati sambata ca de, vineri nu ai putut. Deci dvs. in ce mod aplicati raportat la exemplele date?

Îmi place că gândești sănătos, în spiritul Scripturii... ți-ai răspuns singură nedumeririlor enunțate. Principiul este acesta: în sabat faci doar lucrările ce nu se pot amâna și cele ce nu pot fi prevăzute. Bineînțeles gătitul și curățenia e prevăzută în programul săptămânal pentru orice om organizat.

osutafaraunu 10.09.2011 16:05:14

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 398721)
Nu stiu daca ai vazut pe site-ul evreiesc ca la ei se poate incalzi si gati cu conditia sa aprinzi focul din ziua precedenta si sa il lasi aprins fara sa mai modifici temperatura. Asta este dupa parerea mea viclenia evreiasca condamnata de Domnul pentru ca incalca regula de a nu gati prin viclesugul cu aprinderea focului de cu ziua precedenta :))

Producătorii de cuptoare cu microunde sunt și mai vicleni (dacă n-or fi evrei și ei): au conceput niște cuptoare speciale (pentru evrei) fără leduri (considerate "foc")...:21:

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:57:00.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.