Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Despre bioterapie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8836)

cristina2012 19.04.2010 15:11:09

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 236765)
NU

(Tratamentul homeopatic este una din cele mai mari aiureli despre care am citit. Cica ceea ce te imbolnaveste, in doze mici, te vindeca (un principiu de baza al homeopatiei). Deci se ia substanta toxica, se dilueaza, se agita, iar se dilueaza etc.. mai pocnesti sticla de masa ca sa eliberezi "energia".. iar si iar si iar.. pana cand din substanta activa, prin diluari repetate, uneori nu mai ramane nici macar o molecula in flaconul care se da pacientului! Dar homeopatii au venit cu ideea de "memorie a apei".. adica substanta nu mai este, dar apa a tinut minte proprietatile substantei. Asa ca homeopatia este vindecare cu apa chioara si cu increderea pacientului in tratament.
Nu sunt o experta, asta este ce am inteles din diverse emisiuni/srticole despre homeopatie).

Anna, eu nu aveam incredere in homeopatie, am incercat mai mult de gura altora, dar m-am vindecat cu ea. Si de vreo cativa ani problema respectiva nu a mai aparut. De atunci am invatat si eu sa folosesc remedii homeopate.
Homeopatia da rezultate bune si la animale. Sa nu-mi spui ca bietul caine stie ce e aia homeopatie si are atata incredere in ea incat sa apara efectul placebo.

anna21 19.04.2010 15:36:56

Citat:

În prealabil postat de cristina2012 (Post 236771)
Anna, eu nu aveam incredere in homeopatie, am incercat mai mult de gura altora, dar m-am vindecat cu ea. Si de vreo cativa ani problema respectiva nu a mai aparut. De atunci am invatat si eu sa folosesc remedii homeopate.
Homeopatia da rezultate bune si la animale. Sa nu-mi spui ca bietul caine stie ce e aia homeopatie si are atata incredere in ea incat sa apara efectul placebo.

Nu, Cristina, cainele nu a stiut si nu a crezut.. dar tu ai crezut :1: cand s-a vindecat cainele.
Nu vreau neaparat discutii in contradictoriu..
Ader la opiniile dr. Alexandru Anastasiu.

Fani71 19.04.2010 15:50:41

Citat:

În prealabil postat de cristina2012 (Post 236771)

Si eu cunosc persoane care s-au vindecat de diverse boli si suferinte prin homeopatie.
Si nu genul de persoane credule si inclinate spre diafan, mistic si energii. Persoane foarte terre à terre.

Annei ii amintesc ce am scris mai sus, ca au fost pana si sfinti care sustineau homeopatia - sfantul Teofan Zavoratul daca nu ma insel.

Mihnea Dragomir 19.04.2010 16:08:05

Câteva mici observații:
-homeopatia nu operează neapărat cu substanțe care, dacă nu ar fi diluate, ar fi toxice.
-încrederea pacientului în tratament sau în medicul terapeut, deși ajută ca întotdeauna, nu este esențială tratamentului.
-remediile homeopatice nu au efect imunostimulator și nu prea au legătură cu sistemul imunității.

topcat 19.04.2010 16:10:57

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 236810)
Câteva mici observații:
-homeopatia nu operează neapărat cu substanțe care, dacă nu ar fi diluate, ar fi toxice.
-încrederea pacientului în tratament sau în medicul terapeut, deși ajută ca întotdeauna, nu este esențială tratamentului.
-remediile homeopatice nu au efect imunostimulator și nu prea au legătură cu sistemul imunității.

Dar in ce fel opereaza, avind in vedere ca nimeni nu a putut pune in evidenta efectul sau?

Mihnea Dragomir 19.04.2010 16:18:54

Efectul său a fost pus în evidență de numeroase ori. Așa cum s-a văzut și aici, pe forum există mărturii.
Mecanismul de acțiune este necunoscut.

topcat 19.04.2010 17:41:03

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 236819)
Efectul său a fost pus în evidență de numeroase ori. Așa cum s-a văzut și aici, pe forum există mărturii.
Mecanismul de acțiune este necunoscut.

Ma refeream la efecte dovedite stiintific, bineinteles.
Mecanism nu exista.

Mihnea Dragomir 19.04.2010 19:58:09

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 236851)
Mecanism nu exista.

Prin urmare, dv nu credeți în eficiența homeopatiei. Asta înseamnă că nici dovezile științifice nu vă folosesc, deoarece veți găsi un motiv sau altul de a le contesta. Mutatis mutandis: pentru cei care Îl neagă pe Isus, nu există nici o dovadă care să îi convingă, găsesc mereu un motiv sau altul ca să conteste orice evidență contrară (non)credinței lor.

Fani71 19.04.2010 20:13:02

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 236765)
Asa ca homeopatia este vindecare cu apa chioara si cu [i]increderea pacientului in tratament.

As mai adauga: si in medicina clasica se pare ca jumatate din efectul medicamentelor se pazeaza pe placebo.
Medicina recunoaste acum oficial acest efect.

topcat 19.04.2010 20:34:32

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 236910)
Prin urmare, dv nu credeți în eficiența homeopatiei. Asta înseamnă că nici dovezile științifice nu vă folosesc, deoarece veți găsi un motiv sau altul de a le contesta. Mutatis mutandis: pentru cei care Îl neagă pe Isus, nu există nici o dovadă care să îi convingă, găsesc mereu un motiv sau altul ca să conteste orice evidență contrară (non)credinței lor.

Nu contest nici o dovada stiintifica, din nici un domeniu. Eventual le combat.

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:36:54.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.