Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7739)

ovidiu-s 11.12.2009 12:12:02

Citat:

În prealabil postat de tricesimusseptimus
Se întâmplă că "învățăturile ei" să fie de fapt învățăturile Domnului nostru Iisus Hristos, "punctele ei doctrinare" să fie de fapt ale Bibliei.

Foarte bine, eu te-am întrebat de ce nu existau aceste învățături în Biserica lui Hristos și până la profetesa voastră? Adică: interdicțiile alimentare, cinstirea sabatului evreiesc, inexistența sufletului după moartea omului, inexistența iadului, "rămășițele" Bisericii etc.
Dacă aceste învățături erau de la Dumnezeu atunci de ce nu au existat în Biserica lui Hristos și până la nașterea lui Ellen White, profetesa voastră?

Doar spune bibllia că "adevărul Domnului ține în veac"? Sau nu ține? :45: Au ținut doar în primul secol, după care au fost pervertite până s-a născut "profetesa" voastră în America?
Ce mai spune Biblia
Col 1.18 “Și El [Hristos] este capul trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morți, ca să fie El cel dintâi întru toate. ”
Efeseni 3.21 „Lui fie slava în Biserică și întru Hristos Iisus în toate neamurile VEACULUI VEACURILOR. Amin!”
Matei 28.20 "și iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la SFÂRȘITUL VEACULUI. Amin."

Scrie aici că Hristos va lucra prin Biserica sa, doar o perioadă de timp, după care o va părăsi ca să revină iar când se va naște secta voastră?

AndruscaCIM 11.12.2009 12:54:49

Citat:

În prealabil postat de ovidiu-s (Post 190159)
Foarte bine, eu te-am întrebat de ce nu existau aceste învățături în Biserica lui Hristos și până la profetesa voastră? Adică: interdicțiile alimentare, cinstirea sabatului evreiesc, inexistența sufletului după moartea omului, inexistența iadului, "rămășițele" Bisericii etc.
Dacă aceste învățături erau de la Dumnezeu atunci de ce nu au existat în Biserica lui Hristos și până la nașterea lui Ellen White, profetesa voastră?

Doar spune bibllia că "adevărul Domnului ține în veac"? Sau nu ține? :45: Au ținut doar în primul secol, după care au fost pervertite până s-a născut "profetesa" voastră în America?
Ce mai spune Biblia
Col 1.18 “Și El [Hristos] este capul trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morți, ca să fie El cel dintâi întru toate. ”
Efeseni 3.21 „Lui fie slava în Biserică și întru Hristos Iisus în toate neamurile VEACULUI VEACURILOR. Amin!”
Matei 28.20 "și iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la SFÂRȘITUL VEACULUI. Amin."

Scrie aici că Hristos va lucra prin Biserica sa, doar o perioadă de timp, după care o va părăsi ca să revină iar când se va naște secta voastră?

Asa este, nici eu nu inteleg de ce fiecare secta vine cu aceasta minciuna la pachet cu doctrina!!!

Niciodata Adevarul nu dispare..numai unii oameni refuza sa il mai vada, pentru a-si croi alte Adevaruri, mulate pe intelegerea, initiativa si scopul lor!!

Nu a disparut nici un Adevar, nicio Lucrare si nici Biserica lui Hristos...ei asta nu vor sa inteleaga, si numai cei rupti de Sfanta Traditie, Credinta Adevarata si Unitatea ei...ajung sa traiasca minciuna ca fiind Adevar!

AndruscaCIM 11.12.2009 13:36:53

Citat:

În prealabil postat de tricesimusseptimus (Post 189928)
Pentru tine doctrina biblică (adevărul biblic), începe și se sfârșește cu sinoadele ecumenice? Inspirația Duhului Sfânt în scrierea Sfintei Scripturi nu mai înseamnă nimic?

Eu ti-am adresat multe intrebari, toate logice ...care imi vin pe scoarta in stilul dicteului automat!:21:

De ce White nu a mai crezut in profetul Miller si a parasit secta infiintata de el, a infiintat alta secta si nu a mai crezut in nici un alt profet din cei aparuti ca ciupercile dupa ploaie si dupa ea?

Au existat adepti care nu au mai crezut in ea si au migrat spre alte culte/adunari? De ce?

A fost demascata in repetate randuri si intreaga lume stie, iar cand faci profetii ca si cum ar veni din partea ta...nu au cum sa fie profetii culese din tratatele unor oameni cinstiti si culti, nu esti de acord?

Da, Sinoadele Ecumenice sunt specifice Bisericii Ortodoxe ( de aia le contesti) care a combatut erezii grave, care a stabilit temelia de Credinta ca pavaza exact impotriva ereticilor, si care a luptat pentru Unitatea Bisericii!

Luther nu avea nimic de reprosat Bisericii Ortodoxe, nici nu o cunostea macar, iar aspectele negative criticate dur de el Bisericii Catolice, nu se regaseau in BO si nu s-au regasit niciodata!

De ce acum toti sectarii contesta Biserica Ortodoxa, cand Luther nici macar nu a facut acest lucru...si nici nu intentiona sa infiinteze Protestantismul, dar l-a infiintat de fapt atunci cand a fost excomunicat si nu inainte???

De ce acum toate sectele contesta totul pana la aparitia lor, spicuiesc din Sfanta Traditie ce le place, cine a scris si cules aceste date importante pentru voi...pentru ca noi toti sa stim si acum ce se intampla in acele vremuri, cum au trait Sfintii Apostoli, cum au trecut la Domnul, cum si-au dat viata mucenici si martiri pentru Hristos??? Cine...voi, Adventistii ...sau Biserica Lui Hristos, in care Duhul Sfant a lucrat neintrerupt si Dumnezeu a protejat-o de mintile inselate de Diavol, insa voi sustineti uniti in aberatia ca Adevarul nu mai exista si Duhul Sfant nu mai lucra ( desi despartiti in doctrine)...in opinia voastra totul s-a uitat, Cuvantul lui Dumnezeu disparuse vezi Doamne, si au aparut Miller si White cazuti din cer te pomenesti!

Dar ce te faci cu toti profetii astia veniti fiecare cu interpretarea, darul lui, si Adevarul personal " revelat" de Dumnezeu si care mustra pe unde apuca...cum explici bogatia asta de profeti mustratori, trimisi de Dumnezeu, dar atat contradictorii????

Crezi ca Hristos mai avea ceva de spus in plus unei femei ca White, fata de ce a transmis Sfintilor Apostoli si prin ei intregii lumi?

Da, Sinoadele Ecumenice au fost convocate inca din anul 325, de catre Sfantul Imparat Constantin....pentru ce crezi, pentru risipirea Cuvantului lui Dumnezeu, sau tocmai pentru protejarea Lui?????

Toate hotararile Sinodale s-au facut numai pe baza Sfintei Scripturi, sub inspiratia Duhului Sfant, si de catre reprezentanti ai intregii Biserici Crestine din intreaga lume...deci nu un singur om a facut ce a vrut si cum i-a trasnit lui pe scoarta!!! Asta inseamna Unitatea in Credinta si lucrearea Duhului Sfant, atunci cand intreaga Biserica Crestina raspandita in intreaga lume, este intr-un singur gand si cu acelasi gand, acela de a pastra Cuvantul lui Dumnezeu cu sfintenie si nu a-l interpreta la nesfarsit si ii tot gasi sensuri, asa cum fac " luminatii profeti" fara nicio importanta pentru Biserica...intelegi?
Citat:

Le găsești pe toate în Biblie, ele existau și înainte de White, chiar și înainte de Biserica Ortodoxă. Trebuie să ai doar ochi să le poți citi (și nu mă refer doar la ochii fizici).

Nu imi spune mie ca gasesc ceva din ce a spus White in Biblie, White este un nimic...unde era ea in primul secol crestin sa auda cele spuse de Sfintii Apostoli lumii intregi, care este legatura ei cu Crestinismul Adevarat...a scuze, a trait in America..I see??? A trecut femeia asta vreodata pe la Ierusalim, a avut dorinta asta, exista cultul Adventist la Ierusalim, acolo unde este Biserica Ortodoxa, mama intregii crestinatati?
Daca Biserica Ortodoxa ne sta acolo marturie din primele secole, si noi ne inchinam la fel ca si atunci si o cinstim la fel de mult....care e relatia sectei tale cu Crestinismul Adevarat, pe ce taram a aparut secta ta si ce stie White ce s-a intamplat pana la ea? Ea l-a avut de model pe Miller si nu a fost profeteasa decat cand a vrut ea, nicidecum cu voia lui Dumnezeu asa cum ne tot spui tu pe aici...asta este Adevarul...punct!

Nu exista nici una, deci inceteaza sa ne mai spui noua ce spunea White si cum intamplator a tesut erezii pe baza Bibliei!:37:

Si Dan Brown tot intamplator a creat un roman pe baza Bibliei...dar uite cum sunt " luminati" unii de cel rau!!!
Citat:

P.S. Nu mai răspund la murdăriile ce cu atâta plăcere le împrăștii despre White. Oare cum poate o femeie inteligentă și educată să se complacă în așa ceva?

White a fost si este o murdarie pentru Crestinismul Adevarat, o epileptica mincinoasa si plagiatoare, doar nu crezi ca am avut eu o revelatie legata de ea...toata lumea poate citi despre ea cate in luna si in stele, dar majoritatea minciuni, profetii mincinoase si o secta fondata din contestarea profetului ei...pe care l-a parasit cand ceva nu i-a convenit si a infiintat o noua secta, pretinzand ca se transformase in profeteasa cand a considerat ca e momentul potrivit!!!

Inainte nu era profeteasa, sau cum??...i-a placut pozitia lui Miller si modul cum interpreta el in lanul se secara Biblia in timp ce era chinuit de insolatie si avea frisoane, deci a inspirat-o Miller in toata aceasta panarama si nicidecum Dumnezeu, recunoaste si nu te mai fofila!!

Femeia aia nu era in regula, asa ca nu insinua ca asa aratau si se comportau alesii lui Dumnezeu..ca nici asta nu ai cum stii, de ce??... din cauza sectei infiintate de ea si Miller si fara nicio baza!!!!!

Nu ma mai peria tu pe mine, ca nu am nevoie!:3: Esti simpatic dar eretic, pacatul tau de capatai!!!!

anaana71 11.12.2009 13:50:04

pt tricesimusseptimus

"Să stăm dar neclintiti în dreapta credintă si să ne bucurăm că suntem fii ai Bisericii lui Hristos de două mii de ani. Necredinciosii se leapădă si caută să vadă pe Dumnezeu cu ochi trupesti; îndoielnicii vor să pipăie rănile Domnului; cei slabi în credintă caută minuni; sectele părăsesc Biserica, răstălmăcesc dogmele credintei si vestesc altă Evanghelie; cei robiti de patimi amână pocăinta, iar noi, fiii învierii si fiii lui Dumnezeu după har, să-I rămânem credinciosi până la sfârsit, stiind că cel ce va răbda toate până la sfârsit, acela se va mântui. Amin."
Parintele Cleopa.:8:

daca ai sa reusesti sa rumegi acest citat si sa-l accepti ai sa intelegi cum gandeste un ortodox si ar trebui sa nu mai incerci sa-l smintesti. stiu ca ai sa gasesti jdemii de variante si modalitati in care sa arati contrariul. stii zicala: "ce tie nu-ti place altuia nu-i face":1:
ps: cand am zis ca de mine nu lipeste erezia, ca sa fiu mai pe inteles, a fost ca nu voi accepta sa las ortodoxia pentru nici o secta.:48:

hoinarul 11.12.2009 17:20:11

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM;190175[B
Da, Sinoadele Ecumenice sunt specifice Bisericii Ortodoxe ( de aia le contesti) care a combatut erezii grave, care a stabilit temelia de Credinta ca pavaza exact impotriva ereticilor, si care a luptat pentru Unitatea Bisericii![/b]

Da, Sinoadele Ecumenice au fost convocate inca din anul 325, de catre Sfantul Imparat Constantin....pentru ce crezi, pentru risipirea Cuvantului lui Dumnezeu, sau tocmai pentru protejarea Lui?????

[/b]
[u][b]Toate hotararile Sinodale s-au facut numai pe baza Sfintei Scripturi, sub inspiratia Duhului Sfant, si de catre reprezentanti ai intregii Biserici Crestine din intreaga lume...deci nu un singur om a facut ce a vrut si cum i-a trasnit lui pe scoarta!!!

Hotararile sinodale au un caracter relativ. Au fost sinoade ecumenice nerecunoscute de biserica. Istoria consemneaza anumite sinoade care au fost convocate ca fiind ecumenice si in cele din urma nerecunoscute de Biserica . Sinodul de la Efes din 449 a fost numit "talharesc" . Nici Sinodul de la Hieria din 754, unde au participat 338 de episcopi, nu a fost recunoscut. Aceste sinoade au intrunit un numar chiar mai mare de episcopi decat cele proclamate ca fiind ecumenice.

Pe ce criteriu s-a stabilit valabilitatea hotararilor sinodale? O explicatie se poate gasi in "Enciclica Patriarhilor Ortodocsi" de la 1848: : "In Biserica Ortodoxa n-au putut niciodata, nici patriarhii, nici sinoadele, sa introduca lucruri noi, pentru ca aparatorul religiei este corpul Bisericii, adica poporul insusi, care vrea ca religia sa-i fie vesnic neschimbata si la fel cu a parintilor sai".

Deci, avem de-a face cu o religie a poporului (nici macar a sinoadelor).

P.S. Cu invataturile Sfintilor Parinti s-a intamplat la fel. Biserica a considerat ca unele invataturi ale Sfintilor Parinti sunt gresite. Se pune aceeasi intrebare: pe ce criterii s-a facut o astfel de catalogare?

dani2004 11.12.2009 17:25:47

Citat:

În prealabil postat de hoinarul (Post 190234)
P.S. Cu invataturile Sfintilor Parinti s-a intamplat la fel. Biserica a considerat ca unele invataturi ale Sfintilor Parinti sunt gresite. Se pune aceeasi intrebare: pe ce criterii s-a facut o astfel de catalogare?

Cine sunt Sfintii Parinti?

Danut7 11.12.2009 17:53:51

Nu orice sinod e recunoscut de Biserica.Alea doua pe care tu le-ai adus in discutie au fost doua sinoade eretice si combatute.

AndruscaCIM 11.12.2009 18:39:59

Citat:

În prealabil postat de hoinarul (Post 190234)
Hotararile sinodale au un caracter relativ. Au fost sinoade ecumenice nerecunoscute de biserica. Istoria consemneaza anumite sinoade care au fost convocate ca fiind ecumenice si in cele din urma nerecunoscute de Biserica . Sinodul de la Efes din 449 a fost numit "talharesc" . Nici Sinodul de la Hieria din 754, unde au participat 338 de episcopi, nu a fost recunoscut. Aceste sinoade au intrunit un numar chiar mai mare de episcopi decat cele proclamate ca fiind ecumenice.

Pe ce criteriu s-a stabilit valabilitatea hotararilor sinodale? O explicatie se poate gasi in "Enciclica Patriarhilor Ortodocsi" de la 1848: : "In Biserica Ortodoxa n-au putut niciodata, nici patriarhii, nici sinoadele, sa introduca lucruri noi, pentru ca aparatorul religiei este corpul Bisericii, adica poporul insusi, care vrea ca religia sa-i fie vesnic neschimbata si la fel cu a parintilor sai".

Deci, avem de-a face cu o religie a poporului (nici macar a sinoadelor).

Dar oare de ce eu intotdeauna vorbesc despre cele 7 Sinoade Ecumenice cunoscute, recunoscute si respectate de noi de atunci si pana acum, fara nici un dubiu(asta pentru ca stiu ca ai multe de fel)..iar tu imi vorbesti exclusiv de Sinoadele nu stiu care...nerecunoscute, bla bla??? De ce vorbim in paralel, eu fiind directa si stiind despre ce vorbesc, iar tu pe dupa zarzar mereu?????:3:

Poti sa imi spui pe ce criteriu s-a stabilit "validitatea" profetesei White de catre secta ta, si numai a ta...nu e ciudat asa, deloc...deloc?

Avem de a face cu o singura religie, o singura Biserica, un singur Adevar complet cap -coada, si un singur Cuvant al lui Dumnezeu cunoscut de intreaga lume crestina pana la initiativa lui White de a deveni profeteasa...pentru ca s-a suparat pe Miller si s-a gandit ca nu i-ar sta nici ei prea rau sa interpreteze si sa fie ascultata de " poporul american"...de asta ce zici?

Ti-am zis, daca as avea nevoie de interpretarea Bibliei si de profetii, ma pot duce si la un boschetar drogat, si ala bate una doua toata interpretarea lui White si profetiile ei nu mai spun!!!

De ce secta ta se bazeaza pe un fondator, o individa, o interpretare singulara care nu a mai existat pana la ea, si nu pe Adevarul si Cuvantul lui Dumnezeu?

Sugerezi ca noi nu cunoastem Cuvantul lui Dumnezeu, dar cand a uitat Biserica Ortodoxa Cuvantul lui Dumnezeu...si din partea cui adica a venit White si a primit un alt Adevar decat cel propovaduit de Sfintii Apostoli?...a mai primit o completare sau cum, Iisus Hristos nu ne-a spus totul, Dumnezeu trimite profeti asa ca si cum ploua " cats and dogs" ca sa faca zazanie si varietate in Biserica Unica, trimite interpretari non stop, sau cum?

Peste tot sunt profeti, in America parca era/este Incubatorul de Profeti nu alta, toti cu Adevarul...toti cu mustrari, si nici unul de acord cu celalalt, dar adepti din plin, doar nici Gregorian Bivolaru nu duce lipsa :71:!!!

P.S. Nu intelegi un lucru, Biserica lui Hristos adica Biserica Ortodoxa are Sfinti Parinti si Sfinti ( plural)...asadar avem cum sa triem, sa verificam, sa selectam si in baza a e....tu ai un singur fondator, si de moment ce a gresit de la inceput pana la sfarsit...trage concluzia!!!

Singurul om care a inteles Biblia asa, desi nu a existat nimic din ce a inteles White in Crestinism pana la Miller pe care l-a si parasit?????:13:....

Voi veniti hat incolo dupa Luther care nici macar nu intentiona sa se separe de BC, si dupa ce a fost excomunicat reformat tot ( ia sa le arat eu astora ca sunt mai crestin si o sa le dau eu peste nas!), dar celelalte secte de ce reformeaza mereu si mereu, daca el a reformat odata, voi cat o mai tineti asa si la a cata reformare va situati voi fata de prima, aia din sec. XVI????

hoinarul 11.12.2009 19:28:58

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 190259)
Dar oare de ce eu intotdeauna vorbesc despre cele 7 Sinoade Ecumenice cunoscute, recunoscute si respectate de noi de atunci si pana acum, fara nici un dubiu(asta pentru ca stiu ca ai multe de fel)..iar tu imi vorbesti exclusiv de Sinoadele nu stiu care...nerecunoscute, bla bla???

Andrusca, nu te mai preface ca esti grea de cap si nu ai priceput problema pe care am ridicat-o. Eu am vorbit despre toate sinoadele bisericesti. Intrebarea mea este simpla: pe ce criterii, unele sinode au fost recunoscute iar altele au fost considerate eretice.

Aceeasi intrebare am pus-o si referitor la invataturile Sfintilor Parinti, recunoscuti de biserica ortodoxa: pe ce criterii s-a stabilit ca unele invataturi ale Sfintilor Parinti sunt bune iar altele sunt gresite?

Te intreb acestea deoarece tu esti o marturisitoare a Sinodelor, a Sfintilor Parinti si Sfintei Traditii lasata de acestia.

Eu nu voi raspunde la fabulatiile tale despre Ellen White pentru ca nu sunt un marturisitor al acestei femei. Ellen White este o obsesie a ta, pe care va trebui sa ti-o rezolvi singura.

Ceea ce cred si faptuiesc pot argumenta cu Sfanta Scriptura (Cuvantul lui Dumnezeu).

dani2004 11.12.2009 19:35:52

Citat:

În prealabil postat de hoinarul (Post 190272)
Ceea ce cred si faptuiesc pot argumenta cu Sfanta Scriptura (Cuvantul lui Dumnezeu).

Hai sa te vad de ce esti in stare.
Argumenteaza Sfanta Scriptura, prin Sfanta Scriptura.

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:16:07.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.