![]() |
Citat:
"Dacă zicem că păcat nu avem, ne amăgim pe noi înșine și adevărul nu este întru noi." (1 Ioan 1,8 - versiunea ortodoxă) "Vrednic de credință și de toată primirea e cuvântul că Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoși, dintre care cel dintâi sunt eu."(1 Tim.1,15 - versiunea ortodoxă) Citat:
Adică un înger care poate milioane de ani a stat înaintea Feței lui Dumnezeu să fie într-o comuniune cu Dumnezeu mai prejos decât maica Domnului?! Înseamnă că ne lipsește simțul măsurii... Îmi pare rău... |
Citat:
|
Citat:
A sta inaintea fetei lui Dumnezeu e una, iar a-L purta in launtrul intregii fiinte (trup+latura spirituala) pe Dumnezeu in toata dumnezeirea Lui e infinit mai mult. Doar pe om l-a facut Dumnezeu dupa chipul Sau spre a ajunge la asemanarea deplina cu EL si astfel sa devina prin har partas dumnezeiestii firi, adica o fiinta indumnezeita. Maica Domnului e prima faptura umana indumnezeita prin har care a ajuns la scopul pentru care ne-a facut Dumnezeu:acela de a fi „partasi dumnezeiestii firi” (2Petru 1, 4). by the way -ingerii fac parte din lumea duhurilor, lume nesupusa legilor timpului, asa ca la faza cu milioanele de ani, mai gandeste-te din alt unghi. |
Citat:
Citat:
Hai să zicem că L-a purtat în trup pe Dumnezeu în "toată dumnezeirea Lui", că doar ți-am făcut o promisiune și vreau s-o respect (ți-amintești, cea cu Theotokos). Dar să afirmi că și latura spirituală, asta e prea de tot! Ar însemna ca maica Domnului e chiar Împărăteasa Cerului, Cea Atotputernică, Atotștiutoare, Omniprezentă... Doamne iartă-ne sumețirea gândului! Citat:
Citat:
|
Citat:
Prea multa buchiseala strica.......Ioi si vai! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Eu despre mine si postarile mele , cunosc f. bine ! "Tinand cont de faptul ca sunt de religie crestin ortodoxa bineinteles!" Tinind cont ca ce ? Sau , bineinteles ca ce ? Va multumesc , desi discutia a fost aiurea , pina la urma ! In sfirsit, daca acestea sunt posibilitatile ... asta este ! Pace si bucurie va doresc ! |
Citat:
______ Domnule 100-1, va recomand calduros sa luati o pauza de gandire, meditatie si rugaciune pana treceti de faza „hai sa zicem”, „hai treaca-mearga de la mine, ca si cum in marea dvs. larghete, o ingaduiti si pe asta. Va asteptati cumva din partea Maicii Domnului sa va fie si recunoscatoare pt. aceasta concesie? Nu e nevoie sa mai dati reply. Serios, nu are nici un sens vreun dialog cu dvs. daca ignorati tot ce s-a spus pana acum. V-am scris nenumarate postari si eu si altii. Recititi-le si veti gasi raspunsul ortodox la absolut tot ce ati intrebat. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:52:44. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.