![]() |
Citat:
Deci raspunde prin DA sau NU (ca sa stim cu cine stam de vorba): Ti se pare normal ca un barbat sa intrebe o femeie/fata daca este sau nu este virgina? |
Citat:
NU, in absenta acestor intentii. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Eu nu stiu daca as indeplini standardul pt. un barbat ca sa imi pot spune parerea , dar indrasnesc sa spun ca de multe ori m-am gindit ca cunoasterea a doi oameni este un lucru tare anevoios .
Cunoasterea nu inseamna sa o vezi ca este blonda sau satena , ca are ochii verzi sau albastrii, ca are par de abanos si ochi de mura,, ca este catifelata la temperament, ca atunci cind te saruta esti aproape de lesin, ca te simti bine cind iti este in preajma , ca... Sigur, conteaza si acestea dar alegerea unui partener de viata nu se face in primul rind somatic . Poate sa fie zina de frumoasa/frumos dar daca sufletul este diferit de ceea ce astepti si poti sa duci tu (accepti/rabzi), atunci totul este de prisos. Sa il cunosti pe om inseamna sa te lase in intimitatea lui , in mijlocul sufletului lui , acolo unde este el cel adevarat, acolo unde exista si lucrurile f. bune dar si cele nebune, acolo unde ii vezi legaturile si limitele, acolo unde temperamentul lui este liber de titrare si unde caracterul il poti vedea in toata slava lui , acolo unde nu mai este minciuna si unde nu se mai poate ascunde sau macar pune aminare pe lucruri si fapte . Acolo unde el este el si unde toate perdelele si manusile au cazut ! Dar ca cineva sa te lase sa ii intri in suflet este nevoie de mult timp , sau de multa sinceritate sau in primul si primul rind de dragoste absolut sincera si dezinteresata . In ziua de astazi , partenerul te lasa mai lesne sa il cunosti pe dinauntru decit direct in suflet ! Este o targedie ca tinerii zilelor noastre se aleg mai ales dupa criterii somatice, corporale, si dupa tendinta de fronda pronuntata la valorile morale eterne . Dar socul apare abia cind descopera ca sufleteste au prea putin in comun, ca dpv caracterial se deosebesc mult . Atinci, chiar daca s-ar potrivi de minune trupeste , nu pot duce crucea pacatelor unuia altuia. Crucea celuilalt nu i-o vezi decit in suflet. Dar mai in gluma mai in serios, putem spune ca chiar si in timpul clipelor intime sufletul se fereste sa nu se ajunga la el deoarece acolo este omul simplu, gol de meschinarie si perdele , omul asa cum este el de la Dumnezeu ! Iar sufletul nu si-l arata omul decit greu de tot ! Cum spuneam , mai repede se dezgoleste la trup decit la suflet ! De aceea , a cunoaste cu adevarat pe cineva se intimpla de multe ori , tirziu, tirziu dupa casatorie , putind fii chiar socant ! Cei ce au ajutorul si binecuvintarea lui Dumnezeu se cunosc bine de la incepuut nici nu stiu cit de mul sunt iubiti de El Scopul ancestral al logodnei, de exemplu, este pt. cunoasterea tinerilor si nu o garantie ca daca s-au intimizat se si vor casatori . De aceea , pe perioada logodnei acestia stau impreuna , in aceiasi casa , mai putin dormitul sub acelasi acoperis . Tinerii care au dorinta de a asculta de asemenea povete si se supun intocmai implinind poruncile Domnului , mult bine vor stringe la vremea secerisului . Cei care au gresit si nu au facut intocmai, bine ar fi ca sa poata indrepta degraba acest pacat si sa se opreasca de la intimitati pina la cununie , si in felul acesta si ei vor avea parte de bun seceris . Am mai amintit , ca exista un site numit "ortodoxiatinerilor" iar acolo gasiti articole deosebit de frumos scrise si si interesante despre pastrarea fecioriei . Veti vedea fete si femei care au practicat sau nu castitatea antemaritala si ce pareri au despre asta ! Celor interesati , buna lectura ! |
Citat:
chiar n-are nicio legatură ! bizantina nu o spus ce ai afirmat tu mai sus, dar mi se pare firesc ca în cadrul cunoașterii reciproce în vederea căsătoriei, să vină această întrebare legitimă. dacă tu nu ții cont de acest aspect, sunt creștini care țin cont. |
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:22:37. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.