Citat:
În prealabil postat de nutucutu
(Post 414033)
Eu nu ma laud cu nimic. Raspund doar celor care imi spun ca m-as afla pe un drum gresit. Iar Biserica Catolica mi-a aratat ca ea a facut tot ce i-a stat in putinta pentru mintuirea mea si a sufletelor. Pe de alta parte, doar de dragul de a spune ca celalat greseste, il contraziceti pe DOmnul nostru: a duce Vestea ce Buna pina la marginile pamintului este chiar o virtute. Biserica Catolica a respectat si respecta porunca conducatorului ei, Domnul nostru Isus Cristos.
|
"Vestea cea buna" este una singura.
Ca este Papa inlocuitorul lui Hristos pe Pamant, sau ca trebuie sa tinem sabatul si sa nu mancam carne de porc, n-au nici o legatura cu ea.
O lingurita de otrava intr-un butoi de miere..
Citat:
Nu am desfiintat postul, chiar deloc.Insa, Biserica Catolica, nu pune pe umerii credinciosilor ei sarcini anevoie de purtat; asa ne-a invatat Domnul nostru Isus Cristos si asa face si Biserica.
|
..anevoie de purtat care nu le poarta nici macar maimarii lor, va rog derulati intregul context.
Asa da, va inteleg.
Citat:
Intimplator chiar a spus. Cititi pasajul in care ucenicii nu au putut goni niste duhuri necurate, iar Domnul nostru le-a spus de ce. Prin rugaciune se poate obtine orice. Se pot opri chiar si razboaie.
|
Oh, boala asta grea a ciuntirii Scripturii.
Reluati pasajul si vedeti ca pe langa rugaciune mai era ceva..
Citat:
Eu stiam ca si ortodocsii se lupta cu ei insisi sa se lepede de patimi si pacat! Iar asta o fac in fiecare zi. Pentru mine a merge in fiecare duminica la biserica inseamna deja program. Spovada o data pe luna inseamna inca un punct din program. Rugaciunea de dimineata si seara, inainte si dupa masa inseamna tot rutina zilnica. Analiza zilei care a trecut pentru a vedea unde am gresit si cum trebuie sa ma corectez in continuare inseamna tot program.
|
Si ortodocsii fac acelasi lucru si totusi nu s-au gandit ca astea ar inlocui postul alimentar.
Citat:
Necredinciosii nu fac asta, chiar daca sint minati de intentii bune.
|
Ba cum sa nu, au programul lor, doar ca axat pe alte chestii.
Stii ca nu e usor sa ratezi nici un meci din campionat?
Citat:
Credinciosii incearca sa-I ofere Domnului fiecare secunda a vietii lor, sa se ghideze dupa inspiratiile Domnului, iar disciplina ii ajuta sa-si atinga obiectivul.
|
Postul este si ea o forma de disciplina, dar una de
nivel superior.
Prelegerea ta e ceva de genul: "am fost un elev foarte bun, nu mai am nevoie de facultate".
Citat:
Imi amintesc ca am citit undeva in Sfinta Scriptura ca Domnul spunea printr-un profet, cred, ca poporul Lui nu respecta disciplina Lui (imi amintesc ca era folosit chiar cuvintul disciplina).
|
Iti amintesti gresit, probabil ai auzit-o intr-un context catolic.
Si te mai intrebi de unde a invatat Luther sa se joace cu Scriptura.
Citat:
Mie, de exemplu, nu-mi este prea greu sa tin post
|
Asta venind din partea unei persoane care chiar il tine ?
Asa ii aud si pe unii protestanti, ca ei pot sa tina post, la o adica chiar post negru, ce mare lucru, si maine imi demonstreaza ca nu manca decat paine si apa 3 zile la rand.
Eu stii ce le zic? Sa tina un an toate posturile ortodoxe si pe urma sa zica daca a fost greu sau usor.
Citat:
Stiu pe cineva care mi-a spus ca nu conteaza ca e catolic, va tine postul in fel ortodox, ca macar atita sa faca si el daca lucrurile mai grele nu le poate face.
|
Serios..ce logica..catolica.
Citat:
Pentru unii e greu postul de mincare, pentru altii altele. Important e sa luptam cu noi insine si sa nu abandonam lupta, asta ne invata pe noi Biserica noastra.
|
Mda..nu conteaza ca a binecuvantat contraceptia "naturala" ba chiar e ridicata la rang de virtute, atat timp cat nu binecuvanteaza avortul, BRC n-a abandonat lupta..
Minunat.