Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Alte Religii (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5034)
-   -   Ateismul (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=379)

cristitodoran 17.07.2008 13:30:14

Citat:

În prealabil postat de 7th_Brigade_TzHL
2 Corinteni 4:18. Neprivind noi la cele ce se vad, ci la cele ce nu se vad, fiindca [color=green]cele ce se vad sunt trecatoare[/color], iar [color=red]cele ce nu se vad sunt vesnice.[/color]

Din experienta proprie, stiu ca nu exista oameni care nu cred din cauza ca nu ar avea motive sa creada. Nu. Oamenii au toate motivele sa creada, dar ALEG ei sa nu creada. Este o problema de alegere.

Orice om inteligent isi poate construi o filosofie asha cum ii place ca sa isi justifice ce ii place. Dar oare ce va fi cand omul se va intalni cu justitia Creatorului nealegand iertarea Lui care i-a oferit-o prin Domnul Iisus fara plata?

La fel orice om isi poate construi o filosofie ca sa creada. N-am nevoie de justitia creatorului vostru. Nu am cerut sa fiu creat. Oricum pretindeti ca stie tot ce o sa fac in viata asa ca ce rost mai are...

georgeval 17.07.2008 15:40:49

[quote=cristitodoran]
Citat:

În prealabil postat de georgeval
Citat:

În prealabil postat de cristitodoran
Citat:

Crezi doar in ceea ce se vede? Exista doar ceea ce se vede cu ochiul liber?? Traiesti intr-o eroare frate, sunt discipline care vorbesc despre sentimente, ganduri, le vezi??

Pentru ca nu ai avut un argument solid ai sarit la microscop. De ce esti asa de arogant? Nu poti purta un dialog? Ai venit pe acest forum cu idei preconcepute. Noi misticii ne folosim de credinta, iar voi rationalistii de microscop, mai informeaza-te ca sunt lucruri care nu se vad la microscop, cel putin ce? si cum gandesti?

Asa-i de obicei planetele aflate la mii de ani lumina si intreg universul se poate observa cu ochiul liber. Scuza-ma.

Un fanatic religios spune unui ateu ca are idei preconcepute. Amuzant. Voi aveti idei preconcepute. De peste 2000 de ani nu v-ati schimbat ideile, decat ca sa scapati de cele ridicole. Eu am ajuns la ideile mele pe parcursul a cel putin 7-8 ani de abordare din ce in ce mai critica a lucrurilor.

Ce bine era daca ideile mele erau prejudecati ale tuturor... :))

Doar daca am idei care difera de ale tale asta nu inseamna ca sunt preconcepute.

PRECONCEPÚT, -Ă, preconcepuți, -te, adj. (Despre idei sau păreri) Admis, adoptat dinainte, fără o cercetare sau o experimentare prealabilă.

Ai citit vreo sursa care a facut vreun experiment stiintific prin care se demonstreaza existenta prietenului vostru imaginar? As dori o sursa din secolul nostru sau cel trecut.

Eu contest ideile voastre invechite si eu am idei preconcepute. :))

Nu esti obiectiv, bati campii si esti si arogant.

vsovi 17.07.2008 16:00:27

Citat:

Am vazut postul lui vsovi vinerea trecuta, inainte sa plec in concediu. Desi sunt ateu convins (care poate fi usor convins de existenta prietenilor vostrii imaginari cu niste dovezi stiintifice) mi-am facut 3 cruci mari. Cand am vazut ce a putut sa debiteze omul acela am zis ca nu mai are rost sa mai scriu, era clar ca prin logica nu rezolv nimic aici. Noroc de cristi88. Bine maaa! Am sa mai scriu zilele astea, sa ma mai odihnesc dupa concediu. Am fost prin Maramures, saracii oameni, in loc sa mai dezvolte infrastructura baga bani in biserici.

In fiecare sat prin care am trecut cel putin o biserica NOUA era construita, intr-un sa chiar am vazut 4 biserici noi una langa alta. Oare cand bisericile vor fi doar niste muzee ale ignorantei umane? Sanatate, numa bine.

:) deci un rost tot a avut discutzia ca facandu-tzi cele trei cruci mari ai pus un inceput de mantuire peste tine... revenind de unde ai cazut...

iar Bisericile nu sunt pentru dreptzi ci pentru pacatoshi din ashtia ca mine ca sa se indrepte... shi nu vezi cat de multzi sunt in sarmana Romanie? multzi suntem, deci trebuie multe biserici ca daca ar fi atatea biserici cate locuintze tot nu ar fi deajuns la cata necredincioshie shi pacatuire exista shi cata mai vine de la rasarit pana la miaza zi shi de la apus pana la miazanoapte shi toate peste noi... ca sa avem de aia vine fiecare la noi shi ne dau la concerte shi spectacole shi deschid baruri shi shtranduri ca sa ne imbogatzim noi... in pacatuire...

cu logica ce faci cand logica itzi arata ca e normal sa pacatuieshti? eshti capabil sa vii cu alta logica pentru a o combate? nu cred ca ai vrea sa reushim ci e mai simplu sa-i dai dreptate logicii shi sa sari intre lupi ca sa potzi urla cu lupii la luna ca doar pentru ce s-au facut atatea unelte ademenitoare decat sa ne imbogatzim cu filme shi iar filme... shtintzifico-fantastice pline de tarfe shi mafiotzi... filme de groaza... ca sa se sperie shi sa se mire unii ca tine de credintza noastra stramosheasca... nu ca suntem absurzi ashtia cu stramoshii lor cu drapta credintza, poi dupa logica ta mai bine bordeluri ca tot nu merge nimeni la biserica... iar dupa ce ai fost la bordel macar te-ai eliberat de tensiuni cum zic psihologii ... lui antichrist... folosind aceiashi logica sanatoasa... ???

7th_Brigade_TzHL 17.07.2008 16:01:46

Citat:

La fel orice om isi poate construi o filosofie ca sa creada.

Crestinismul nu este o filosofie:
1 Corinteni 1
17. Caci Hristos nu m-a trimis ca sa botez, ci sa binevestesc, dar [color=blue]nu cu intelepciunea cuvantului, ca sa nu ramana zadarnica crucea lui Hristos.[/color]
18. Caci cuvantul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mantuim, este puterea lui Dumnezeu.
19. Caci scris este: "Pierde-voi intelepciunea inteleptilor si stiinta celor invatati voi nimici-o".
20. Unde este inteleptul? Unde e carturarul? Unde e cercetatorul acestui veac? [color=green]Au n-a dovedit Dumnezeu nebuna intelepciunea lumii acesteia?[/color]
21. Caci de vreme ce intru intelepciunea lui Dumnezeu lumea n-a cunoscut prin intelepciune pe Dumnezeu, a binevoit Dumnezeu sa mantuiasca pe cei ce cred prin nebunia propovaduirii.
22. Fiindca si iudeii cer semne, iar elinii cauta intelepciune,
23. Insa noi propovaduim pe Hristos cel rastignit: pentru iudei, sminteala; pentru neamuri, nebunie.
24. Dar pentru cei chemati, si iudei si elini: pe [color=red]Hristos, puterea lui Dumnezeu si intelepciunea lui Dumnezeu.[/color]
25. Pentru ca fapta lui Dumnezeu, socotita de catre oameni nebunie, este mai inteleapta decat intelepciunea lor si ceea ce se pare ca slabiciune a lui Dumnezeu, mai puternica decat taria oamenilor.

Citat:

N-am nevoie de justitia creatorului vostru. Nu am cerut sa fiu creat.

Ioan 15
22. [color=blue]De n-as fi venit si nu le-as fi vorbit, pacat nu ar avea;[/color] dar acum n-au cuvant de dezvinovatire pentru pacatul lor.
(...)
24. [color=red]De nu as fi facut intre ei lucruri pe care nimeni altul nu le-a facut pacat nu ar avea;[/color](...)

Citat:

Oricum pretindeti ca stie tot ce o sa fac in viata asa ca ce rost mai are...

Dumnezeu stie ca suntem predispusi la pacat, dar tot El stie ca daca ne intoarcem la El vom fi iertati:
Isaia 55:7. Cel rau sa lase calea lui si omul cel nelegiuit vicleniile lui si sa se intoarca spre Domnul, [color=green]caci El Se va milostivi de dansul, si catre Dumnezeul nostru cel mult iertator[/color]

costel 17.07.2008 16:05:45

Cristi, cand vei intelege ca stiinta ii descopera omului caile spre modul de a sti, vei intelege ca religia arata caile omului spre modul de a fi. Nu uita ca fara credinta nu-l poti descoperi pe Dumnezeu. O astfel de viata e "ca un clopot ce nu bate".

cristitodoran 17.07.2008 21:02:04

Citat:

Nu esti obiectiv, bati campii si esti si arogant.

Tocmai prin obiectivitate am ajuns la concluzia ca dumnezeu a fost inventat de om.

Daca nu intelegi ce spun asta nu inseamna ca bat campii.

Arogant nu, deranjat de ignoranta voastra si de continua repetare a aceleasi poezii.

cristitodoran 17.07.2008 21:05:03

Citat:

În prealabil postat de costel
Cristi, cand vei intelege ca stiinta ii descopera omului caile spre modul de a sti, vei intelege ca religia arata caile omului spre modul de a fi. Nu uita ca fara credinta nu-l poti descoperi pe Dumnezeu. O astfel de viata e "ca un clopot ce nu bate".

Daca citesti cu atentie biblia ai sa observi ca isi asuma si rolul pe care il are stiinta. Multe date "stiintifice" din biblie sunt complet absurde.

Daca dumnezeu a creat lumea aceasta in care logica functioneaza perfect, de ce nu poate fi descoperit prin logica?

georgeval 17.07.2008 21:17:59

Citat:

Citat:

În prealabil postat de costel

Daca citesti cu atentie biblia ai sa observi ca isi asuma si rolul pe care il are stiinta. Multe date "stiintifice" din biblie sunt complet absurde.

Daca dumnezeu a creat lumea aceasta in care logica functioneaza perfect, de ce nu poate fi descoperit prin logica?

Foloseti des cuvantul logica. Am postat din logica lui Aristotel, dar se pare ca nu-ti este favorabil raspunsul.

cristitodoran 17.07.2008 21:26:34

Citat:

În prealabil postat de vsovi
:) deci un rost tot a avut discutzia ca facandu-tzi cele trei cruci mari ai pus un inceput de mantuire peste tine... revenind de unde ai cazut...

iar Bisericile nu sunt pentru dreptzi ci pentru pacatoshi din ashtia ca mine ca sa se indrepte... shi nu vezi cat de multzi sunt in sarmana Romanie? multzi suntem, deci trebuie multe biserici ca daca ar fi atatea biserici cate locuintze tot nu ar fi deajuns la cata necredincioshie shi pacatuire exista shi cata mai vine de la rasarit pana la miaza zi shi de la apus pana la miazanoapte shi toate peste noi... ca sa avem de aia vine fiecare la noi shi ne dau la concerte shi spectacole shi deschid baruri shi shtranduri ca sa ne imbogatzim noi... in pacatuire...

cu logica ce faci cand logica itzi arata ca e normal sa pacatuieshti? eshti capabil sa vii cu alta logica pentru a o combate? nu cred ca ai vrea sa reushim ci e mai simplu sa-i dai dreptate logicii shi sa sari intre lupi ca sa potzi urla cu lupii la luna ca doar pentru ce s-au facut atatea unelte ademenitoare decat sa ne imbogatzim cu filme shi iar filme... shtintzifico-fantastice pline de tarfe shi mafiotzi... filme de groaza... ca sa se sperie shi sa se mire unii ca tine de credintza noastra stramosheasca... nu ca suntem absurzi ashtia cu stramoshii lor cu drapta credintza, poi dupa logica ta mai bine bordeluri ca tot nu merge nimeni la biserica... iar dupa ce ai fost la bordel macar te-ai eliberat de tensiuni cum zic psihologii ... lui antichrist... folosind aceiashi logica sanatoasa... ???

Nu am facut crucile, e doar o "metafora". Nu mi-am mai facut cruci de foarte mult timp.

Da sunt multi oameni semianalfabeti, cu nevoi primitive, speriati de paranormal in sarmana Romanie. Bisericile nu fac decat sa amplifice aceasta stare. Poti dormi in biserica? Nu. Poti adaposti animale in biserica? nu. Poti pune la dispozitie paturi permanente pentru oamenii nevoiasi fara casa, in biserica? nu. In locul acestor mamuti ai trecutului plin de frica al omenirii ar putea fi construite adaposturi, centre de ajutorare, scoli, biblioteci, spitale, drumuri. Mai ales in satele noastre acestea sunt necesare.

Am fost anul trecut in Franta. Am stat intr-un asa numit "sat". Era mai curat si mai modern decat galatiul. Avem nevoie de modernizarea Romaniei, nu de biserici in sate in care mai miroase a balegar pe strada in secolul nostru.

Poate ca dumnezeul vostru v-ar aprecia mai mult daca v-ati ajuta cu cap semenii decat daca i-ati construi monumente inutile.

Cu banii veniti din stranduri si adusi de cei din strainatate s-au putut construi bisericile in Maramures, poate chiar cu donatii de la mafioti care isi sfintesc masinile de sute de mii de euro in manastirile voastre.

Sa spui ca realizarile stiintei ar trebui distruse datorita folosirii lor in scopuri indoielnice inseamna sa uiti toate realizarile bune ale acestora. Logica asta pe care o dispretuiti atat de mult v-a facut posibila comunicarea pe internet, realizarea bisericilor grandioase cu care va mandriti, inventarea hartiei si a cartii legate pe care ati scris singura carte pe care o rastalmaciti, aparitia la televizor ca sa impanziti toate colturile tarii cu vorbe despre pacat si frica etc etc etc.

Domnilor, dumneavoastra folositi logica numai cand va convine si apelati la stiinta la fel.

Mi s-a reprosat ca sunt arogant. Nu, m-am saturat sa va suport prostiile si ineptiile. Peste tot auzi, lasa-i in pace in legea lor ca nu se intampla nimic. Nu, pentru ca voi pe noi nu ne lasati in pace. Veniti la usi in fiecare weekend sa cersiti bani pentru biserici, veniti cu apa sa stropiti in casa de "sarbatori", influentati deciziile conducatorilor nostri, si asa corupti, pentru a va satisface dorinta de construire a cat mai multor biserici, preotii sunt platiti din bani publici, doriti construirea unei uriase biserici fara rost in centrl capitalei din bani publici, incercati sa introduceti religia obligatorie in scoli, probabil ati avut de-a face cu scoaterea studiului lui darwin din scoli, va bagati pestre dreptul femeilor de a face ce vor cu corpul lor, incurajati ura fata de homosexuali si minoritati, vreti sa fiti alesi primari intr-un stat laic si lista continua.

Deci domnilor voi nu ne lasati in pace si sunteti un pericol pentru dezvoltarea acestei tari prin mentinerea superstitiilor unor ciobani analfabeti de acum 6000 de ani.

"Doamne ajuta" - ton sarcastic ca sa nu confundati cu mantuirea mea, sau mai stiu eu ce alte bazaconii.

cristitodoran 17.07.2008 21:36:04

Citat:

Credinta nu este un act irational, ci suprarational. Ai invocat logica. Dupa logica lui Aristotel, sau mai exact, dupa principiul tertiului exclus, raspunsul la intrebarea: Cine L-a facut pe Dumnezeu? nu este omul. Iata rationamentul. Daca intreb cine L-a facut pe Dumnezeu? Un alt Dumnezeu. Si pe Dumnezeul lui Dumnezeu? Un alt Dumnezeu. Si ca sa nu cadem in regresiune la infinit(sau sa intreb la infinit), conform principiului tretiului exclus, trebuie sa existe din vesnicie un Miscator Nemiscat sau o Cauza Necauzata (Vezi Aristotel). Atentie principiul nu trebuie demonstrat.

Ti-am raspuns, dar nu direct ci printr-un post unui alt coleg de-al tau de deziluzii, dar nu ma deranjeaza sa ma repet. Am sa fiu mai clar.

1. Apelul la autoritate nu este un argument valid, cu totii facem greseli, Aristotel nu e fara de greseala.
2. Orice lucru trebuie demonstrat, mai ales un principiu FILOZOFIC. Ce ai citat nu este o axioma stiintifica ci un principiu filosofic, ca de exemplu "COGITO ERGO SUM" sau "Dumnezeu este mort!" cred ca stii de cine e spus. Dupa rationamentul tau nici ultimul nu trebuie demonstrat. Am fost obiectiv cu ocazia asta, puteam folosi argumentul dupa logica ta.
3."Daca intreb cine L-a facut pe Dumnezeu? Un alt Dumnezeu. Si pe Dumnezeul lui Dumnezeu? Un alt Dumnezeu. Si ca sa nu cadem in regresiune la infinit(sau sa intreb la infinit)" - asta se numeste un paradox. Daca se ajunge la un paradox inseamna ca undeva rationamentul este gresit.

O mica remarca rautacioasa:

Dumnezeul este ateu, deoarece el nu crede ca are creator.

Daca va deranjeaza prea tare, nu o luati in seama.

Cred ca iar am fost cam arogant, imi cer scuze, am sa incerc sa ma mai moderez.

Astept comentariile.

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:26:52.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.