Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   ETERNA INCHIZITIE VESTICA si nu se poate oprii, nu se poate opri... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18290)

Penticostalul Traditional 29.02.2016 00:55:30

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 615460)
Pai ti-am raspuns.

N-ai raspuns. Ca n-ai avut curaj :)
Doar ai schimbat subiectul.

AlinB 29.02.2016 00:55:47

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 615394)
Topicul este legat de abuzurile Barnevernet asupra familiei Bodnariu si a altor familii.
Eu cred ca ar trebui inchis atunci cand aceste abuzuri au incetat.
Sau macar atunci cand cazul Bodnariu se clarifica.

Corect.

A mai fost inchis unul asemanator tot datorita unor astfel de "binevoitori" care s-au gandit ca nu e rau totusi sa faca pe avocatul diavolului.

Iari pe urma cand au vazut ca nu o scot la capat, mai rau scotand la iveala lucruri impotriva punctului lor de vedere, cel mai bine sa cerem inchiderea topicului.

AlinB 29.02.2016 00:59:43

Citat:

În prealabil postat de delia31 (Post 615382)
Pentru cei care fac apologia sistemului norvegian de protectie a copilului si considera ca asa-zisa vatamare corporala a unui copil de catre propriii parinti ar avea pe termen lung consecinte mai grave decat vatamarea sufleteasca, in cazul in care acestia ar fi plasati in familii de homosexuali. Fiindca tre sa fii orb sa nu observi in ce scop face Barnevernetul atata exces de zel, cica spre binele copiilor.

Chiar ar fi interesant de aflat, desi nu cred ca este posibil, in ce fel de familii sunt plasati copii astia.

Eu aveam suspiciunea ca o buna parte merg in asa zise familii homosexuale.

Sunt prea multi, si an de an o cifra constanta care nu o poti mentine decat daca ai un target si o putere discretionara.

abaaaabbbb63 29.02.2016 01:04:50

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 615464)
N-ai raspuns. Ca n-ai avut curaj :)
Doar ai schimbat subiectul.

Ce curaj, domn'le? Vrei sa-ti zic direct ca daca parintii recunosc ca si-au lovit copii, consider ca, macar pe durata investigatiei, ar trebui sa aiba access limitat la copii? Pai zi-mi direct daca asta vrei, ai curaj :)

Intrarea Vagonului 29.02.2016 01:42:02

Adevarul e intotdeauna la mijloc. Pe de o parte, Bodnarii nu trebuiau sa se poarte, intr-o tara aproape fascist de secularista si rece (si nu ma refer la clima!), ca o familie de credinciosi din vreo confesiune a Reformei din secolele de aur ale protestantismului, adica XVI-XVII. Cumva, molohul etatist local a vazut asta ca o sfidare, si pe buna dreptate: "cind esti la Roma, te porti ca romanii". Deci bataia normala, educativa, cu care toti suntem de acord (adica, palme, urecheli, rasteli) si prin care toti am trecut, acolo e considerata aproape un omicid. Absurd? Da, dar nici pe departe ca si consecinta acestei legi: efectiv pedocidul in massa, prin alienarea psihicului copiilor rupti de familie si dusi in tot felul de...comunitati emergente.
Pe de alta parte, trebuiau sa nu ii invete pe copii exact lucrurile care provoaca. Fara pricesne pline de entuziasm, cintate la scoala (sau ce o fi trecind drept "scoala" in Nordul ultrasecularist).
Ambele parti exagereaza: unii ca au sfidat niste orinduieli cretine, dar legale (nu te duci intr-o tara, sa cistigi bani cu ai tai si sa sfidezi legile de acolo, ca asa ti s-a pus pata), iar altii ca indeplinesc planul de remodelare psihica a noilor (de)generatii, chestia asta fiind parte din crearea unei subspecii umane, numita initial de comunisti "omul nou", total dependenta, datorita degenerarii, de tehnologie si de stat (Statul cu majuscule, precum cel de pilda din "brave New world" de Huxley sau "A world out of time" de Larry Niven), iar asta e parte din planul Neprietenului de a remodela, pe ultima suta de metri, Creatia (a se citi "a o poci/degenera"), indeosebi pe om.
Si da, Pelerin si aba4 au si ei dreptate, in sensul mentionat de mine mai sus: sotii Bodnariu au sfidat legile locale cu buna stiinta. Legi cretine, inumane, dar legi. NU trebuiau sa mearga in asa o tara, daca nu erau de acord cu asta. Pe Pelerin il inteleg din ce ince mai bine si respect din ce ince mai mult: el este un occidental, un om care a,a ales acea cale si a trecut prin mult,e inteles multe si facut multe. Marturie stau topicele la care aparticipat sau le-a deschis. Desi sintem de parti opuse ideologic, politic si ca viziune sociala, exista empatie si respect. Dvs., d-na Lycopersicon, fara suparare, scrieti exact ca un gazetar naimit, sau ca un feisbucist aglutinat. Imi pareti totusi o persoana foarte inteligenta (nu ca inteligenta ar fi vreun garant al moralitatii sau rectitudinii, uneori dimpotriva!). De aceea, cu atit mai scabros e noroiul cu care aruncati in familia traditionala (a se citi "familia asa cum a fost lasata de Dumnezeu si modelata de puterea unui instinct sanatos" {sau de evolutie cum ar zice colegul aba4
:) }), asa cum e ea, familia, cu bune si rele, si in crestinii penticostali si cei ortodocsi, in pastori si preoti.
Deasemenea, imi face greata atitudinea unor crestini ortodocsi, care, doar fiindca e vorba de niste penticostali, gata! pun accentul acum pe greselile celor doi soti. (Vechiul "hau-hau-hau, suntem loiali "organziatiei" si daca "aia e pocaiti", da-i incolo de pocaiti, cu copii cu tot!" - asa s-ar traduce o anume atitudine). Repet: cei doi soti au gresit legal, au sfidat, si trebuie sa plateasca, dar NU prin pierderea copiilor. NU te duci sa faci bani intr-o tara, si arati degetul medius legilor din acea tara. Insa NU trebuie sa platesti prin pierderea copiilor. Amenzi, avertismente, munca comunitara, inchisoare, etc. Insa distrugerea unei familii...este stalinist, nu uman.

In incheiere, va las sa meditati la doua exprimari geniale ale lui Asimov, care capata, in culorea de apus insingerat al aacestui final de era cosmica, cu remodlelarile si conflictele ei cu tot, prin care trecem, o nuanta tulburatoare de revelatie: "La om, oricum instinctele sint slabe" (din "Soarele gol") si "Unele procese sociale sint autocatalitice" (citat aproximativ, din "Robotii si Imperiul").

Pelerin spre Rasarit 29.02.2016 07:30:49

Theo imi pare rau dar imi atribui ceva ce nu am spus. Eu afirm, cat se poate de clar, exact contrariul: situatia sotilor Bodnariu nu se datoreaza credintei lor religioase si nici nu se datoreaza manifestarii ei, in public sau privat, de catre ei sau copii lor. Aceasta este o minciuna si este manipularea de la care a inceput totul. Acesti oameni nu sunt persecutati religios dar trebuia un catalizator care sa atraga simpatia, mai ales a crestinilor, si atunci, la inceput, s-a vehiculat, in ales in mediul virtual, aceasta minciuna. Ulterior toata lumea a revenit la adevaratul motiv: violenta domestica. Minciuna initiala (persecutie pe motiv religios) a fost, discret dar abil, trecuta sub tacere. Isi indeplinise rolul.Din declaratiile sotilor Bodnariu reiese clar care este problema. Acest caz este un caz de incalcare sau nu a drepturilor civile din partea unei autoritati statale versus de abuz sau nu asupra unor copii din partea parintilor.

In Norway traiesc credinciosi cam de toate confsiunile, inclusiv penticostali, si nu sunt prigoniti religios. Poate nu sunt intr-o tara care sa-i admire foarte mult dar de aici si pana la persecutie este cale foarte lunga. Adica distanta de la Jan Hus, pe care il invoca cineva mai sus, la marturisiri ale unor minori ca sunt bauti, indiferent de intensitate, intr-o familie crestina.

DragosP 29.02.2016 08:05:21

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 615463)
Simplu!

Legea 217/2003 pentru prevenirea si combaterea violentei in familie, republicata 2014:

Art. 4
...c) violenta fizica - vatamarea corporala ori a sanatatii prin ...

Art. 7
(1) Autoritatile administratiei publice centrale si locale au obligatia sa ia masurile necesare pentru prevenirea violentei in familie si pentru preintampinarea unor situatii de incalcare repetata a drepturilor fundamentale ale victimelor violentei in familie.

Nici măcar o lege nu suntem în stare să facem ca lumea!:21:

Penticostalul Traditional 29.02.2016 08:22:03

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 615467)
Ce curaj, domn'le? Vrei sa-ti zic...

Prietene, as fi bucuros sa zici ceva despre subiectul postarii pe care o comentezi. Nu era vorba despre ce au recunoscut sau n-au recunoscut parintii, ci colega noastra scria despre "batai crancene". Reciteste in liniste daca n-ai inteles si comenteaza fara sa schimbi subiectul. Daca se poate.

Intrarea Vagonului 29.02.2016 08:29:18

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 615475)
Theo imi pare rau dar imi atribui ceva ce nu am spus. Eu afirm, cat se poate de clar, exact contrariul: situatia sotilor Bodnariu nu se datoreaza credintei lor religioase si nici nu se datoreaza manifestarii ei, in public sau privat, de catre ei sau copii lor. Aceasta este o minciuna si este manipularea de la care a inceput totul. Acesti oameni nu sunt persecutati religios dar trebuia un catalizator care sa atraga simpatia, mai ales a crestinilor, si atunci, la inceput, s-a vehiculat, in ales in mediul virtual, aceasta minciuna. Ulterior toata lumea a revenit la adevaratul motiv: violenta domestica. Minciuna initiala (persecutie pe motiv religios) a fost, discret dar abil, trecuta sub tacere. Isi indeplinise rolul.Din declaratiile sotilor Bodnariu reiese clar care este problema. Acest caz este un caz de incalcare sau nu a drepturilor civile din partea unei autoritati statale versus de abuz sau nu asupra unor copii din partea parintilor.

In Norway traiesc credinciosi cam de toate confsiunile, inclusiv penticostali, si nu sunt prigoniti religios. Poate nu sunt intr-o tara care sa-i admire foarte mult dar de aici si pana la persecutie este cale foarte lunga. Adica distanta de la Jan Hus, pe care il invoca cineva mai sus, la marturisiri ale unor minori ca sunt bauti, indiferent de intensitate, intr-o familie crestina.

Iartă-mă daca am scris aiurea; am amestecat și chestia cu pricesnele care încălcaseră corectitudinea politică. Desigur, mă referisem la bătaia administrată de soții Bodnariu, atîtă cîtă era, care încălca cu bună știință legile locale, de asta am vorbit de sfidarea legilor. Singură d-na Bodnariu a recunoscut că era caz penal ce făcea. "În Norvegia din păcate e caz penal" - sper să fi citat exact. Scuzele mele, Pelerin.

Intrarea Vagonului 29.02.2016 08:38:12

Și da, a fost i o minciună la mijloc..

Scotty, ai dreptate: da, a fost și o minciună pe parcurs. Dacă acele pricesne au deranjat/încălcat ceva, a fost legea nescrisă a corectitudinii politice, și NU niște legi explicite și în vigoare.

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:26:21.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.