Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Combaterea evolutionismului, in 29 de puncte (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7369)

topcat 08.12.2009 21:12:09

Citat:

În prealabil postat de MariS_ (Post 189093)
Cred ca zxcvbnm vrea sa-ti spuna ca sunt 2 cai de a ajunge la Dumnezeu:
-primo: sa lasi deoparte ratiunea si sa te arunci in credinta,
-secondo: sa ajungi la capatul ei, al ratiunii, si s-o depasesti.
zxcvbnm a ales-o pe ultima.

Asa cum, in cazul evolutionismului, nu a avut nici o baza in a alege credinta si deci a ales ratiunea, la fel nu are nici o baza pentru a depasi ratiunea.

topcat 08.12.2009 21:17:28

Citat:

În prealabil postat de zxcvbnm (Post 189094)
Știam că mințile agere pot citi dincolo de semantică.

Iar un ateu, când intră în bibliotecă, nu se duce taman la Tomul XIX, din capătul raftului și citește același text de nșpe ori.
Mai trage cu ochiul și pe scara ascunsă care urcă spre ... finis Africae.
Acolo sus, în cupolă, se ascund cărți din care ai de învățat.
Sau poate că Jorge vrea să-ți ascundă drumul, deocamdată.

Și legat de sprinteneala prin care mă califici ... se acceptă.

Nu te-am calificat nicicum. Inca.
Deocamdata nu inteleg cum si de ce in cazul evolutionismului accepti dovezile stiintifice si refuzi credinta iar in cazul aparitiei universului sau in cazul existentei unei legi morale absolute crezi intr-o inteligenta care a premeditat totul. Cu atit mai mult cu cit evolutionismul exclude existenta unei legi morale absolute.
Parerea mea sincera este ca nu ai inteles evolutionismul si aici, da, te calific.

zxcvbnm 08.12.2009 23:13:02

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 189144)
Nu te-am calificat nicicum. Inca.
Deocamdata nu inteleg cum si de ce in cazul evolutionismului accepti dovezile stiintifice si refuzi credinta iar in cazul aparitiei universului sau in cazul existentei unei legi morale absolute crezi intr-o inteligenta care a premeditat totul. Cu atit mai mult cu cit evolutionismul exclude existenta unei legi morale absolute.
Parerea mea sincera este ca nu ai inteles evolutionismul si aici, da, te calific.

Brrr ... aștept să văd ce diagnostic îmi stabilești, dar o să-ți fie mai dificil cu semiologia, dar tragi tu concluzii dintr-un singur simpton, probabil.

Gardul are mai multe uluci. Vopsite. Numai una-i evoluționismul.
Mie îmi place să-l bag în sacul lui Moș Crăciun, alături de toate celelalte discipline care, integrante, schițează o teorie a evoluției globale, macro.
Poate tu îl bagi în ciorapul biologiei, ca teorie sintetică a evoluției legată strict de arborele filogenetic.

Mă bucur de o viziune mai holistică. Am în minte un puzzle cu mai multe piese.
Evoluția cosmologică, evoluții punctuale stelare, tectonica plăcilor, ciclurile de eroziune geomorfologică, hai evoluția vieții prin ereditatea caracterelor dobândite, poate și o evoluție spirituală (nimic nu-i imposibil) ... dar evoluționismul nu ocupă piedestalul.
Sincer, dacă ar fi infirmat (prin absurd) nu mi s-ar dărâma castelul din cărți de joc.
Doar mintea îmi spune că este corect și tot ea îmi va dicta dacă e cazul să-mi revizuiesc atitudinea. (știința e arbitrul și nu e măsluită de tata jean)

Însă, știința are limite, la fel și rațiunea.
Fata deșteaptă, nu se aventurează pe-afară, după lăsarea întunericului. E bine crescută.
Nu și-a propus niciodată să vadă înainte de Big Bang, nici după scenariul de Big Crunch, nu are treabă cu sensul existenței umane sau cu sufletul ulterior morții fizice.

Eu cred că există răspunsuri și în fața acestor dileme. (Iar mie nu-mi place să trăiesc cu dileme)
Nu soluții raționale, desigur.
Și cum sunt în căutarea adevărului, nu pot rămâne nesatisfăcut, nu !
Știința - am stabilit că nu poate și nici nu vrea să scormonească astfel de peisaje bizare, așa că nu-mi mai rămâne decât să cred, doar n-o să mai trăiesc 200 de ani până când se vor găsi răspunsuri raționale (dacă se vor găsi!).
Astfel mintea mea se liniștește rezolvând tot rebusul.
Știința lămurește peisajul ei, Dumnezeu tablourile abstracte, din afara sferei raționalului.
Iar eu sunt fericit.

Iar dacă vrei să înțelegi mai bine umila “împăcare” pe care o simt, îți dau și bibliografie ca temă pentru acasă.
Sarai piu felice.

Hai c-am încercat să dau eu anamneza, acum scrie-mi tu diagnosticul și-apoi dă-mi o compensată.

topcat 09.12.2009 08:30:51

Citat:

În prealabil postat de zxcvbnm (Post 189180)
Brrr ... aștept să văd ce diagnostic îmi stabilești, dar o să-ți fie mai dificil cu semiologia, dar tragi tu concluzii dintr-un singur simpton, probabil.

Gardul are mai multe uluci. Vopsite. Numai una-i evoluționismul.
Mie îmi place să-l bag în sacul lui Moș Crăciun, alături de toate celelalte discipline care, integrante, schițează o teorie a evoluției globale, macro.
Poate tu îl bagi în ciorapul biologiei, ca teorie sintetică a evoluției legată strict de arborele filogenetic.

Mă bucur de o viziune mai holistică. Am în minte un puzzle cu mai multe piese.
Evoluția cosmologică, evoluții punctuale stelare, tectonica plăcilor, ciclurile de eroziune geomorfologică, hai evoluția vieții prin ereditatea caracterelor dobândite, poate și o evoluție spirituală (nimic nu-i imposibil) ... dar evoluționismul nu ocupă piedestalul.
Sincer, dacă ar fi infirmat (prin absurd) nu mi s-ar dărâma castelul din cărți de joc.
Doar mintea îmi spune că este corect și tot ea îmi va dicta dacă e cazul să-mi revizuiesc atitudinea. (știința e arbitrul și nu e măsluită de tata jean)

Însă, știința are limite, la fel și rațiunea.
Fata deșteaptă, nu se aventurează pe-afară, după lăsarea întunericului. E bine crescută.
Nu și-a propus niciodată să vadă înainte de Big Bang, nici după scenariul de Big Crunch, nu are treabă cu sensul existenței umane sau cu sufletul ulterior morții fizice.

Eu cred că există răspunsuri și în fața acestor dileme. (Iar mie nu-mi place să trăiesc cu dileme)
Nu soluții raționale, desigur.
Și cum sunt în căutarea adevărului, nu pot rămâne nesatisfăcut, nu !
Știința - am stabilit că nu poate și nici nu vrea să scormonească astfel de peisaje bizare, așa că nu-mi mai rămâne decât să cred, doar n-o să mai trăiesc 200 de ani până când se vor găsi răspunsuri raționale (dacă se vor găsi!).
Astfel mintea mea se liniștește rezolvând tot rebusul.
Știința lămurește peisajul ei, Dumnezeu tablourile abstracte, din afara sferei raționalului.
Iar eu sunt fericit.

Iar dacă vrei să înțelegi mai bine umila “împăcare” pe care o simt, îți dau și bibliografie ca temă pentru acasă.
Sarai piu felice.

Hai c-am încercat să dau eu anamneza, acum scrie-mi tu diagnosticul și-apoi dă-mi o compensată.

Ti-am dat diagnosticul mai inainte, neintelegerea evolutiei prin selectie naturala. Daca ai fi inteles nu ai mai fi venit cu chestii de genul stiinta nu poate stii sensul existentei umane sau suflet dupa si inainte de moarte.

Danut7 09.12.2009 17:10:55

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 189236)
Ti-am dat diagnosticul mai inainte, neintelegerea evolutiei prin selectie naturala. Daca ai fi inteles nu ai mai fi venit cu chestii de genul stiinta nu poate stii sensul existentei umane sau suflet dupa si inainte de moarte.

Selectia naturala nu poate produce informatia necesara procesului de macro-evolutie.

topcat 09.12.2009 17:16:13

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 189468)
Selectia naturala nu poate produce informatia necesara procesului de macro-evolutie.

Credeam ca am stabilit ca afirmatia asta e o aberatie, ti-am dat si un exemplu, dar unii au tinere de minte scurta

Danut7 09.12.2009 17:17:43

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 189472)
Credeam ca am stabilit ca afirmatia asta e o aberatie, ti-am dat si un exemplu, dar unii au tinere de minte scurta

In exemplul acela ca si in altele e vorba de design inteligent.

topcat 09.12.2009 17:24:15

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 189475)
In exemplul acela ca si in altele e vorba de design inteligent.

Desigur :)

Danut7 09.12.2009 17:26:17

Cum nici mutatiile nu pot produce schimbari necesare evolutiei.

Ma bucur ca esti de acord cu mine :P

topcat 09.12.2009 17:30:16

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 189481)
Cum nici mutatiile nu pot produce schimbari necesare evolutiei.

Ma bucur ca esti de acord cu mine :P

Cu postulatele tale :)

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:47:19.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.