nutucutu |
13.12.2011 08:49:33 |
Citat:
În prealabil postat de DragosP
(Post 414449)
Generalizați. Lăsați cunoștințele Dvs., nu sunt nici pe departe un eșantion reprezentativ, mergeți duminica pe la diverse biserici ortodoxe.
Eu unul cel puțin, și-n concediu când mă duc prin alte părți dar și-n restul timpului la mine-n oraș, văd bisericile dacă nu pline ochi, dar măcar cu mulți credincioși în ele. E drept că în general spre vârsta a 3-a, dar și destui în floare vârstei.
|
Sa dea domnul sa ma insel. Lucrez intr-o fabrica de 60 persoane, iar eu sint singura catolica, restul sint ortodocsi. Dintre acestia doar femeia de servici e cea care merge regulat la biserica.
E un lucru pe care nu l-ati inteles, cred. Eu nu incerc sa fac concurs cu dumneavoastra, ortodocsii, ca am fi noi, catolicii, mai credinciosi. Constat ca atit in zona catolica, cit si in cea ortodoxa, oamenii se indeparteaza de credinta. Iar daca un suflet Il paraseste pe Domnul, dusmanul Domnului va mai cistiga un suflet. Iar din asta avem toti de pierdut, nu numai acel suflet. Pentru ca incet, incet, raul cistiga loc in lume, iar copiii si nepotii nostri vor trebui sa traiasca intr-o lume mult mai plina de tentatii si pacat, iar lupta lor pentru mintuire va fi mai grea.
|