Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Iranul este in alerta de razboi (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9894)

Kronos 07.12.2011 18:34:52

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 413620)
Dar pe cine sa sustin? Pe SUA? Adica jidanii,masonii... ??
Mai bine ascultam de liderii masonici? Iluminati,jidani etc.?

Tu habar n-ai nimic despre Masonerie, dar îți dai cu părerea. Mai bine susțin o societate ai cărei membri s-au luptat până la moarte pentru promovarea și apărarea principiilor democratice în lume, decât niște maimuțe sălbatice.

Citat:

Faza cu "considerentele religioase" e manipulare occidentala.
Câtă conspirație, câtă manipulare!! Vezi că atunci când e prea multă s-ar putea să fim noi doar paranoici și să nu păstrăm în totalitate contactul cu realitatea :1:

Citat:

Toata lumea stie de ce sunt in stare jidanii si cate au facut si fac in lumea asta! Normal ca n-ar merita sa traiasca pe pamantul asta,dar noroc ca e Dumnezeu milostiv.
„Jidanii” nu spânzură și nu decapitează pe nimeni în piața publică pentru că femeile nu au purtat vălul sau au ieșit neînsoțite după 22 sau pentru că doi tineri au avut relații deși nu sunt căsătoriți. Cu tote acestea, ți se pare perfect normal ca cei care încă practică asemenea metode punitive să trăiască și să aibă și arme de distrugere în masă. Ce pot să zic.. Dumnezeu chiar e milostiv. Și nu numai cu evreii sau islamiștii ;) .

Citat:

Daca ceea ce au facut in Vietnam,Africa,Yugoslavia,Afganistan,Irak,Libia etc. etc. e rodul educatiei lor atunci imi dau seama care e nivelul educatiei tale
Mai bine îi lăsau pe Muhammad sau Gaddafi să omoare în continuare oamenii pentru că sufereau ei de grandomanie, nu? Nu mă interesează ce avantaje obțin în urma operațiunilor pe care le întreprind. Atâta timp cât scapă lumea de niște psihopați care sunt la conducerea unei țări și oferă șansa instaurării unui regim democratic, din partea mea să invadeze și China.
Bine că te-ai apucat să comentezi despre educația mea, dar la unele afirmații ai gândit cu pectoralii. Vezi că sassciv și războintrucuvânt nu sunt surse veritabile pentru o cultură creștină adevărată. Nu fac decât să-ți modeleze o perspectivă paranoică asupra realității. Raoul, ai niște dorințe atât de sadice, încât nu ești departe de agresivitatea islamistă. Dacă te-ai fi născut mahomedan cred că ai fi fost un extremist prin excelență.

stefan florin 07.12.2011 19:15:24

Citat:

În prealabil postat de Kronos (Post 413684)
Tu habar n-ai nimic despre Masonerie, dar îți dai cu părerea. Mai bine susțin o societate ai cărei membri s-au luptat până la moarte pentru promovarea și apărarea principiilor democratice în lume, decât niște maimuțe sălbatice.

Câtă conspirație, câtă manipulare!! Vezi că atunci când e prea multă s-ar putea să fim noi doar paranoici și să nu păstrăm în totalitate contactul cu realitatea :1:

„Jidanii” nu spânzură și nu decapitează pe nimeni în piața publică pentru că femeile nu au purtat vălul sau au ieșit neînsoțite după 22 sau pentru că doi tineri au avut relații deși nu sunt căsătoriți. Cu tote acestea, ți se pare perfect normal ca cei care încă practică asemenea metode punitive să trăiască și să aibă și arme de distrugere în masă. Ce pot să zic.. Dumnezeu chiar e milostiv. Și nu numai cu evreii sau islamiștii ;) .

Mai bine îi lăsau pe Muhammad sau Gaddafi să omoare în continuare oamenii pentru că sufereau ei de grandomanie, nu? Nu mă interesează ce avantaje obțin în urma operațiunilor pe care le întreprind. Atâta timp cât scapă lumea de niște psihopați care sunt la conducerea unei țări și oferă șansa instaurării unui regim democratic, din partea mea să invadeze și China.
Bine că te-ai apucat să comentezi despre educația mea, dar la unele afirmații ai gândit cu pectoralii. Vezi că sassciv și războintrucuvânt nu sunt surse veritabile pentru o cultură creștină adevărată. Nu fac decât să-ți modeleze o perspectivă paranoică asupra realității. Raoul, ai niște dorințe atât de sadice, încât nu ești departe de agresivitatea islamistă. Dacă te-ai fi născut mahomedan cred că ai fi fost un extremist prin excelență.

prietene NU ai dreptate! Unde ai vazut tu ca SUA a luptat pt democratie in lume? O duc acum irakienii mai bine? A crescut nivelul lor de trai cumva? Sau afganii? Bunastarea americana in Afganistan consta in culturile lor de opiu pe care le pazesc cu trupe NATO. Afganii tot in corturi dorm si acum in "noua oranduire democratica americana". Halal democratie si bunastare...visul american...Doamne ajuta!

WhiteChakra 07.12.2011 20:12:50

Citat:

În prealabil postat de Kronos (Post 413684)

"Lumineaza-ne" si pe noi, ce este Masoneria dupa parerea ta ? Cat despre SUA, exista o vorba: SUA este farul democratiei.. care ne orbeste pe toti ! Democratia actuala nu reprezinta nimic altceva decat libertatea de a ne alege propriul dictator. Vizavi de "maimutele salbatice", inteleg ca traditiile lor (fie ele rele sau bune) nu sunt pe placul tau, nici eu nu sunt de acord cu unele (cele barbare, "primitive"), insa musulmanii traiesc in conditiile astea de mult timp si multi dintre ei isi construiesc viata in mod voit pe baza acestor principii, nu crezi ca ar trebui sa-i lasam in pace si sa ne vedem de viata noastra, sa lasam prejudecatile la o parte ? Oricum Judecata de Apoi e aproape.

Kronos 07.12.2011 20:17:37

Nu am spus că SUA luptă pentru democrație, ci că prin operațiunile militare, indiferent de scopul acestora, oferă șansa creării unui regim democratic, în timp, prin abolirea celui totalitar.

Nu americanii se fac vinovați de faptul că oamenii dorm în corturi și nu văd de ce ar veni cineva să le construiască case și locuri de agrement. De această situație se fac răspunzători tocmai cei care au condus națiunea până atunci. Cu toate că au primit miliarde de dolari pe barilii de petrol vânduți de-a lungul timpului, și-au construit palate în loc să ajute la dezvoltarea infrastructurii și a economiei. Așa că decât să trăiesc sărac și cu frica în sânge că mâine-poimâine mă ridică un militar de pe stradă și mă omoară în bătaie că așa are el chef (invocând, desigur, conspirație împotriva „regimului”), mai bine trăiesc sărac și liber să am propria opinie, fără să mă tem că voi fi pedepsit pentru asta și, în plus, șansa progresului personal dacă sunt deștept.

Tot se plâng unii că mai bine era pe timpul comunismului. Erau toți săraci (deci să moară și capra vecinului), dar măcar nu murea nimeni de foame, în timp ce acum unii au vile când sunt atâția care nu au ce pune pe masa. Dar cine a spus că democrație înseamnă că toți vor fi bogați? Democrația, atunci când principiile ei sunt respectate, doar oferă șansa bogăției materiale, dar nu ți-o și asigură.

Diferența dintre comunism și democrație tocmai aceasta e:
Comunismul, prin nebunia de uniformizare a maselor, pedepsește intelectualul și favorizează mediocritatea (toți sunt răsplătiți la fel, indiferent de calitatea sau cantitatea efortului depus) în timp ce democrația creează mediul propice concurenței, deci progresului. Ca să reușești într-un regim democratic trebuie să te și ducă capul; să citești mult, să gândești mult, să-ți faci relații multe, să ai afaceri.. Nu să aștepți să-ți bată norocul la ușă.

Kronos 07.12.2011 20:32:08

Citat:

În prealabil postat de WhiteChakra (Post 413700)
Vizavi de "maimutele salbatice", inteleg ca traditiile lor (fie ele rele sau bune) nu sunt pe placul tau, nici eu nu sunt de acord cu unele (cele barbare, "primitive"), insa musulmanii traiesc in conditiile astea de mult timp si multi dintre ei isi construiesc viata in mod voit pe baza acestor principii, nu crezi ca ar trebui sa-i lasam in pace si sa ne vedem de viata noastra, sa lasam prejudecatile la o parte ?

E problema fiecăruia pe baza căror principii își organizează viața. Dar când îi pedepsești pe alții pentru că aleg alte principii, atunci nu, nu cred că astfel de oameni trebuie lăsați în pace să-și impună în continuare propriile idei în viața altora prin violența și pedeapsă.

Citat:

Oricum Judecata de Apoi e aproape.
Consolați-vă cu gândul Sfârșitului, în timp ce viața va trece în continuare pe lângă dvs.

stefan florin 07.12.2011 21:54:33

Citat:

În prealabil postat de Kronos (Post 413704)
E problema fiecăruia pe baza căror principii își organizează viața. Dar când îi pedepsești pe alții pentru că aleg alte principii, atunci nu, nu cred că astfel de oameni trebuie lăsați în pace să-și impună în continuare propriile idei în viața altora prin violența și pedeapsă.

Consolați-vă cu gândul Sfârșitului, în timp ce viața va trece în continuare pe lângă dvs.

prietene, tarile musulmane vor sa fie lasate in pace, sa traiasca cum vor, nu sa fie "luminate" de acest "far al democratiei" care este (ce gluma buna) SUA. Ce au cautat in fosta Iugoslavie americanii? Au bombardat-o si au plecat. Era Iugoslavia o amenintare la adresa securitatii SUA si a tarilor membre NATO? Nu, dar trebuiau americanii sa-si testeze noile arme. Acum o duc mai bine? Si spui ca e vina lor ca o duc asa, ca nu vor sa munceasca. OK , dar unde? In ruinele fabricilor bombardate de americani?Fratele meu mai mare a lucrat in Iugoslavia intre anii 1994-1997 si chiar erau foarte civilizati si instariti marea majoritate a iugoslavilor, pana sa vina "civilizatorii" cu pax americana de a dezmembrat tara asta si au dus-o cu 60-70 ani inapoi. Si iugoslavii erau mainute? Si astia aveau bombe atomice sau arme de distrugete in masa? Nu cred! Asta fac americanii, iar noi europenii ca fraierii, ii pupam in...dos.Nu degeaba Jean Monnet a zis ca adevarata amenintare a Europei este America si de aceea de a contracara expansiunea americana este de a lua fiinta Statele Unite ale Europei. Din pacate pt noi, nu s-a intamplat asta. Doamne ajuta!

Raoul 07.12.2011 22:20:26

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 413625)
Aveti report post pentru aceasta instigare la ura si, in general, pentru antisemitismul de care dati dovada.

Hei,ce e asa revoltator termenul de "jidan"? E un cuvant ca oricare altu! Doar nu vreti sa insinuati ca e sinonim cu "evreu"? Evreii sunt evrei,si jidanii sunt jidani!!!

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 413625)
De altfel, va asigur ca Israelul va șterge pe jos cu orice stat pe care îl percepe ca fiind o amenințare directă și serioasă la adresa existenței sale; în speță, nu va permite existența unui Iran înarmat nuclear.

Din pacate asa este...

Erethorn 07.12.2011 22:22:37

Din fericire, nu din păcate.

Chestiunea e simplă. Unui stat care a declarat că intenționează distrugerea altui stat nu îi poate fi permis să posede arma nucleară.

Un stat a cărui existență este pusă în pericol de alt stat are dreptul să se apere prin orice mijloace. Punct.

Erethorn 07.12.2011 22:23:29

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 413726)
prietene, tarile musulmane vor sa fie lasate in pace, sa traiasca cum vor,

și să-i arunce pe evrei în mare.

stefan florin 07.12.2011 22:25:35

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 413737)
și să-i arunce pe evrei în mare.

e valabil si viceversa prietene! Doamne ajuta!

Erethorn 07.12.2011 23:01:23

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 413738)
e valabil si viceversa prietene! Doamne ajuta!

Scopul declarat al Israelului este dispariția statelor arabe/musulmane ? Dan Brown, tu erai ? Când ai învățat, frate, românește ?

WhiteChakra 07.12.2011 23:03:26

Citat:

În prealabil postat de Kronos (Post 413704)

Vroiam sa spun ca numai Dumnezeu stie ce e bine si ce-i rau, intr-un final. Si cum anume putem interveni noi in cultura lor ? Aceste principii, obiceiuri nu vor disparea niciodata.. ca nu sunt eu sau tu de acord cu ele, e alta treaba. Dar nimeni (din mediul extern) nu va putea sa schimbe ceva. Eventual, masonii si noua ordine mondiala ? Ar presupune un singur guvern mondial, o singura religie + multe alte lucruri din cate am citit (va rog sa ma corectati daca gresesc), insa ma indoiesc ca se va intampla prea curand.

Mihnea Dragomir 07.12.2011 23:34:17

Pretextele de acest tip, cu posesia armei de distrugere în masă, nu mai conving pe nimeni, după ce SUA au atacat Irakul sub acest pretext, negăsind nimeni nicio armă de distrugere în masă acolo.
Ceea ce americanii numesc "război preventiv" nu corespunde doctrinei catolice asupra condițiilor războiului just.

Nu o spun eu, o spune episcopul greco-catolic din SUA, Monseniorul Ion Mihai Botean, care în scrisoarea pastorală din Postul Paștelui anului 2003 definește participarea la acest război ca păcat grav și, cu autoritate apostolică, interzice greco-catolicilor aflați sub jurisdicția sa să participe în vreun fel în război.

Iată, mai exact, un extras din cuvintele preasfinției sale: "Eu, prin grația lui Dumnezeu și favoarea Scaunului Apostolic Episcop al Eparhiei Sf Gheorghe din Canton, trebuie să vă declar vouă, poporul meu, de dragul salvării voastre ca și salvării mele, că orice participare directă sau suport acordat acestui război împotriva poporului din Irak este în mod obiectiv un păcat grav, o materie de păcat de moarte. Dincolo de orice dubiu rezonabil este faptul că acest război este incompatibil moral cu Persoana și Calea lui Isus Cristos. Cu certitudine morală eu vă spun vouă că nu întrunește nici măcar standardele minimale ale doctrinei catolice privind războiul just."

Prin urmare eu, ținând la sufletul meu, nu susțin în niciun fel un eventual război în Iran, așa cum nu am susținut nici pe cel din Irak.

Erethorn 07.12.2011 23:47:13

Iranul nu a negat faptul că dezvoltă tehnologia nucleară, ci a recunoscut acest lucru. E o imensă diferență față de problema WMD-urilor irakiene.

Iranul, prin vocea unor înalți oficiali, a proferat amenințări la adresa unui alt stat; nu mai departe de anul 2000, ayatolahul Khamenei a caracterizat statul Israel drept "o tumoare canceroasă care trebuie extirpată".

Iranul este o țară în care cei condamnați penal (spre pildă, doi adolescenți homosexuali) sunt spânzurați cu ajutorul macaralelor, în piața publică - cu alte cuvinte, o țară de barbari.

Iranul este una dintre doar 6 (șase) state de pe întregul mapamond care execută, legal, minori. Eu nu doresc ca un asemenea regim de animale să dețină puterea nucleară.

Mihnea Dragomir 08.12.2011 00:00:30

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 413758)
Iranul nu a negat faptul că dezvoltă tehnologia nucleară, ci a recunoscut acest lucru. E o imensă diferență față de problema WMD-urilor irakiene.

Împrejurarea că un stat posedă o anumită tehnologie nu este un motiv just de război, potrivit doctrinei catolice a războiului just.

Citat:

Iranul, prin vocea unor înalți oficiali, a proferat amenințări la adresa unui alt stat; nu mai departe de anul 2000, ayatolahul Khamenei a caracterizat statul Israel drept "o tumoare canceroasă care trebuie extirpată".
Nici faptul că liderul unei țări proferează amenințări nu face parte dintre motivele juste de război.

Citat:

Iranul este o țară în care cei condamnați penal (spre pildă, doi adolescenți homosexuali) sunt spânzurați cu ajutorul macaralelor, în piața publică - cu alte cuvinte, o țară de barbari.

În sfârșit, faptul că legile unei țări condamnă aspru un delict pe care o altă țară tocmai l-a dezincriminat, poate că face parte din exportul de doctrină penală, dar nu din motivele juste de război potrivit principiilor catolice ale războiului just.
Acestea sunt sintetizate în art 2309 din Catehismul Bisericii Catolice, aici: http://www.catehism.ro/CBC_074.htm#III

stefan florin 08.12.2011 00:11:31

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 413754)
Scopul declarat al Israelului este dispariția statelor arabe/musulmane ? Dan Brown, tu erai ? Când ai învățat, frate, românește ?

crezi ca daca ar putea Israelul nu ar rade de pe fata pamantului statele arabe musulmane? Ce, scopul Iranului este de a eradica toti evreii (statul Israel)? Iranul vrea sa traiasca in pace si sa fie lasat in pace. Doamne ajuta!

Erethorn 08.12.2011 00:14:17

Pentru domnul Dragomir:

Prima și a doua împrejurare, combinate și analizate într-un anumit context socio-istoric-militar pot fi ușor subscrise doctrinei catolice a războiului just (deși, în speță, discutăm despre Israel, și ca urmare doctrina catolică nu se aplică din punctul lor de vedere...).

Să presupunem:

Dacă avionul iranian cu bombardeaua nucleară la bord șade pe pistă cu motoarele ambalate iar liderul suprem urlă la tembelizor: "Israelul e un cancer, o să-i aruncăm în mare" sau ceva de genul ăsta; dacă serviciile secrete ale Israelului confirmă că Iranul face mișcări de trupe la graniță care sunt specifice unei desfășurări prealabile atacului;

în acest context, este justificat ca Tsahalul să dea ordinul de atac ?

În ce privește al treilea criteriu enunțat de mine, recunosc că nu justifică în mod necesar un război, dar nici nu strică în calitate de motiv secundar. Un regim care execută în piața publică copii de 16 ani nu are dreptul să existe.

Pentu domnul Ștefan Florin:

Dacă și cu parcă se dădeau în barcă.... Credeți că dacă ar putea jidanii nu ar bea sângele fiecărui copil creștin ? Teorii antisemite pseudoapocaliptice s-au mai auzit, ba chiar mai aberante decât acestea....

Pe de altă parte, liderul Iranian a declarat că Israelul este un cancer care trebuie extirpat; dacă, în raport de acest fapt, dumneavoastră continuați să credeți că Iranul vrea doar să trăiască în pace, ce să spun... Dumnezeu să vă dea minte multă.

Mihnea Dragomir 08.12.2011 00:29:16

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 413765)
Să presupunem:
(...)

Dacă și cu parcă se dădeau în barcă....

Domnule Erethorn,

Deocamdată, nu a văzut nimeni avioanele iraniene cu bombardeaua nucleară având motoarele ambalate pe pistă la Teheran. Nici lideri șiiți urlând ca descreierații.

Ceea ce lumea vede este că Israelul continuă să ocupe teritorii care de drept nu-i aparțin, prin "drept" înțelegând, mai exact, rezoluții ONU.

Iarăși, dacă stăm să contabilizăm, vom vedea că Israelul, ca și SUA, mai des au atacat ele decât au fost atacate. Deocamdată, singurul caz de folosire a unei arme nucleare de distrugere în masă este acela care are drept autor SUA. Alte cazuri în care energia atomică a fost folosită deliberat împotriva oamenilor, eu nu cunosc.

Raoul 08.12.2011 00:33:38

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 413758)
nu mai departe de anul 2000, ayatolahul Khamenei a caracterizat statul Israel drept "o tumoare canceroasă care trebuie extirpată"

Pai si nu e asa? :22:

stefan florin 08.12.2011 00:34:54

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 413765)
Pentru domnul Dragomir:

Prima și a doua împrejurare, combinate și analizate într-un anumit context socio-istoric-militar pot fi ușor subscrise doctrinei catolice a războiului just (deși, în speță, discutăm despre Israel, și ca urmare doctrina catolică nu se aplică din punctul lor de vedere...).

Să presupunem:

Dacă avionul iranian cu bombardeaua nucleară la bord șade pe pistă cu motoarele ambalate iar liderul suprem urlă la tembelizor: "Israelul e un cancer, o să-i aruncăm în mare" sau ceva de genul ăsta; dacă serviciile secrete ale Israelului confirmă că Iranul face mișcări de trupe la graniță care sunt specifice unei desfășurări prealabile atacului;

în acest context, este justificat ca Tsahalul să dea ordinul de atac ?

În ce privește al treilea criteriu enunțat de mine, recunosc că nu justifică în mod necesar un război, dar nici nu strică în calitate de motiv secundar. Un regim care execută în piața publică copii de 16 ani nu are dreptul să existe.

Pentu domnul Ștefan Florin:

Dacă și cu parcă se dădeau în barcă.... Credeți că dacă ar putea jidanii nu ar bea sângele fiecărui copil creștin ? Teorii antisemite pseudoapocaliptice s-au mai auzit, ba chiar mai aberante decât acestea....

Pe de altă parte, liderul Iranian a declarat că Israelul este un cancer care trebuie extirpat; dacă, în raport de acest fapt, dumneavoastră continuați să credeți că Iranul vrea doar să trăiască în pace, ce să spun... Dumnezeu să vă dea minte multă.

mda...o expresie scoasa din context...intelegi ce vreau sa zic...prea mult televizor strica...Doamne ajuta!

Erethorn 08.12.2011 00:43:54

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 413768)
arăși, dacă stăm să contabilizăm, vom vedea că Israelul, ca și SUA, mai des au atacat ele decât au fost atacate.

Dimpotrivă.

Pentru că, dacă ați adera la ideea mea că, în anumite situații, atacul preventiv în cadrul unui război care este oricum, inevitabil, echivalează cu legitima apărare, veți vedea că Israelul nu a jucat rolul de agresor niciodată. Spre pildă, este recunoscut astăzi că, dacă Israelul nu ar fi atacat primul în timpul Războiului de Șase Zile, foarte probabil că nici n-am mai fi vorbit despre Israel.

Doctrina catolică cu privire la războiul just va trebui, inevitabil, să se adapteze la anumite realități din teren. Când vine vorba despre un adversar supradimensionat numeric și care posedă arme care fac posibilă dispariția statului tău în câteva zeci de minute (cel mult), trebuie să recunoaștem că Dumnezeu ne-a dat dreptul să ne apărăm, și, în același timp, Dumnezeu nu ne obligă să fim stupizi și să așteptăm ca racheta cu focos nuclear să treacă granița...

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 413768)
Deocamdată, singurul caz de folosire a unei arme nucleare de distrugere în masă este acela care are drept autor SUA. Alte cazuri în care energia atomică a fost folosită deliberat împotriva oamenilor, eu nu cunosc.

Și trebuie oare să așteptăm ca Haifa și Tel Aviv-ul să se facă sticlă ca să admitem că, totuși, ar fi posibil să se repete povestea ?

Erethorn 08.12.2011 00:46:10

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 413769)
Pai si nu e asa? :22:

Nu, nu e așa. Dacă gândiți altfel, să vă fie rușine....

Spuneți-mi, vă rog, de când a devenit ortodoxismul sinonim cu antisemitismul ?

Mihnea Dragomir 08.12.2011 00:58:59

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 413771)
Dimpotrivă.

Pentru că, dacă ați adera la ideea mea că, în anumite situații, atacul preventiv în cadrul unui război care este oricum, inevitabil, echivalează cu legitima apărare,

Deosebirea aceasta este: că nu ader la această idee. De fapt, sunt convins că nu aderați nici dv.

Să presupunem următoarea speță: cetățeanul Abdul, despre care există unele zvonuri publice că ar avea undeva ascuns un Kalashnikov, despre care Autoritatea Locală de Supraveghere a Kalashnikoavelor a declarat, dialectic, că: "în urma unor inspecții, nu am depistat niciun Kalashnikov, dar nu excludem posibilitatea ca ele să existe" este împușcat mortal de cetățenii Șloim și Jack, care, trecând pe lângă cetățeanul Abdul, au scos mitraliera și au tras în plin.
Întrebare: inculpații Șloim și Jack au acționat sau nu în legitimă apărare ? Eu nu mai vorbesc de principiile catolice, ci de cele ale dreptului penal.
Dacă veți susține că cetățeanul Șloim și cu cetățeanul Jack au fost în legitimă apărare, fiindcă s-au temut că, într-o bună zi, cetățeanul Abdul ar putea face uz de Kalashnikov-ul despre care lumea spune că îl posedă, sau că nu îl posedă, dar avansează spre tehnologia necesară ca să îl posede, atunci eu am să spun instanței că cetățeanul Șloim nu mai are credibilitate, deoarece a mai tras în Abdul de multe ori în ultimii 50 de ani invocând aceeași legitimă apărare. În ceea ce îl privește pe cetățeanul Jack, am să susțin, cu probe, că singurul Kalashnikov care a ucis vreodată oameni a fost tocmai cel din casa lui Jack, care acum are tupeul să pretindă lumii ca Abdul să nu aibă Kalashnikov, întrucât ar fi iresponsabil.

Acuma e mai limpede ? Dacă nu, propun suspendarea ședinței și ne judecăm mâine pe fond.

Erethorn 08.12.2011 01:09:31

Domnule Dragomir, principiile și regulile dreptului penal nu se aplică mot-a-mot la dreptul internațional, și aceasta pentru niște motive bine întemeiate.

După aceeași logică, am putem arăta că francii nu fuseseră atacați de către sarazini și, prin urmare, cruciadelor le cam lipsea justificarea... Dar știm amândoi că nu e așa.

Asta pe de o parte. Pe de altă parte, exemplul dumneavoastră este grav exagerat. Pentru a-l readuce la proporții, ar trebui formulate următoarele corecturi:

1. Cetățeanul Abdul a declarat public, în repetate rânduri, că scopul lui este să-l ucidă pe cetățeanul Șloim, că cetățeanul Jack este progenitura Satanei și că el, Abdul, are de gând să-și cumpere Kalashnikov; despre cetățeanul abdul s-a dovedit că a plătit în repetate rînduri pe cetățeanul Ahmed ca să-i arunce cărămizi în cap lui Șloim;

2. Cetățenii Șloim și Jack nu l-au ucis pe cetățeanul Abdul, ci l-au rănit și l-au dezarmat.

Raoul 08.12.2011 01:24:07

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 413772)

Ei nu e asa... Hai scuteste-ma! Si cine a pomenit de antisemitism? Suntem anti-jidani,nu anti-evrei!

Erethorn 08.12.2011 01:27:14

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 413782)
Ei nu e asa... Hai scuteste-ma! Si cine a pomenit de antisemitism? Suntem anti-jidani,nu anti-evrei!

Și care ar fi distincția, susținută prin definiții exacte, între jidan și evreu, în accepțiunea dumneavoastră ?

bogdan81 08.12.2011 08:16:55

Erethorn,

Sunt de acord cu dvs. Cred ca Israelul are dreptul sa se apere. Mai mult decat atat, evenimentele de la 11 septembrie au aratat clar de ce sunt in stare fanaticii musulmani.
Iranul oricum, aveti dreptate, e un stat barbar. Un stat ca ucide copii nu poate fi catalogat altfel decat barbar.

bogdan81 08.12.2011 08:47:41

Si mai cred ca Israelul o sa mature pe jos cu Iranul.

Mihnea Dragomir 08.12.2011 08:56:32

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 413779)
După aceeași logică, am putem arăta că francii nu fuseseră atacați de către sarazini și, prin urmare, cruciadelor le cam lipsea justificarea...

Dar nu este de loc aceeași logică. Spre deosebire de americani, care nu au fost atacați de iranieni niciodată, francii chiar au fost atacați de sarazini. Ei ocupaseră integral Spania și Portugalia, întemeindu-și califat la Cordoba. Trecuseră Pirineii și intraseră adânc în teritoriul francilor, numai intervenția divină făcându-i să se oprească la Poitiers. Sarazinii au fost opriți definitiv în a-i ataca pe "franci" abia în anul 1600 și ceva, la Lepanto. Deci, sarazinii intraseră adânc în hinterlandul catolic, ceea ce dă cruciadelor caracter de contraatac legitim. Nu este cazul războiului din Irak, nici din Afgansitan, nici a unui eventual război din Iran. În plus, cruciadele au fost convocate de Papa, cu concursul unor sfinți considerați sfinți în timpul vieții lor, precum Francisc. Nu am auzit ca atacul contra Irak-ului, al Afganistanului ori agitația din jurul Iranului să fie convocată de Papa, nici să aibă susținerea oamenilor eminenți din Biserică, ci tocmai am prezentat pe larg poziția episcopului greco-catolic din SUA. Eu cred că Papa și episcopii știu mai bine decât mine dacă ceva corespunde sau nu principiilor războiului just, că de asta avem învățători.

Citat:

1. Cetățeanul Abdul a declarat public, în repetate rânduri, că scopul lui este să-l ucidă pe cetățeanul Șloim,
Dacă s-au proferat amenințări, eu, ca judecător, am să-i dau lui Abdul ordin să nu se apropie de Șloim la mai puțin de 100 de metri. Dacă, totuși, Șloim este cel care se apropie, intră la Abdul în casă și trage cu pușca, am să-l socotesc vinovat pe Șloim care pușcă și nu pe Abdul care e pușcat. Acesta e verdictul meu. Desigur, în dozarea pedepsei lui Șloim, am să țin cont dacă a fost sau nu provocat de Abdul.

Citat:

că cetățeanul Jack este progenitura Satanei
asta îl deranjează pe Jack drept în posterior. Parcă îl și aud: "kiss my ass !"

Citat:

și că el, Abdul, are de gând să-și cumpere Kalashnikov;
Dar, deocamdată, nu l-a cumpărat. Mai mult, bănuim că Șloim are Kalashnikov, știm sigur că Jack are de mult ditai Kalashnikovul, ba chiar că l-a și folosit.

Citat:

despre cetățeanul abdul s-a dovedit că a plătit în repetate rînduri pe cetățeanul Ahmed ca să-i arunce cărămizi în cap lui Șloim;
Mă faceți să zâmbesc. Să nu știți, oare, că Israelul este un stat construit cu mitraliera ? Că teroriștii evrei de alaltăieri au fost miniștrii israelieni de ieri ? Dați "o goaglă" după cuvintele cheie "Moshe Dayan", de exemplu.

Citat:

2. Cetățenii Șloim și Jack nu l-au ucis pe cetățeanul Abdul, ci l-au rănit și l-au dezarmat.
Doar rănit și dezarmat ? Războiul din Irak a însemnat peste 500 de mii de morți. Oare câți dintre ei se numeau chiar Abdul ?

Avem, deja, un pic de perspectivă istorică asupra războiului din Irak (războaielor, de fapt, că au fost două: primul purtat de bătrânul Bush, celălalt de succesorul lui la președinție, Bush junior). Pentru mine, este clar că Jack a fost agresor, iar Abdul agresat. Dar, pentru dv exact inversul pare a fi adevărat.

bogdan81 08.12.2011 09:11:53

Sigur, papa stie care sunt principiile razboiului just.
Se pare insa ca inainte, cand papa conducea el insusi razboaie si armate nu prea stia care sunt aceste principii. Bine ca le-a invatat intre timp.

lore86 08.12.2011 10:44:18

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 413772)

Am gasit odata un citat foarte frumos, care mi-a placut foarte mult:
"Nu am fost și nu sunt antisemit, pentru că ar însemna să fiu anticreștin.
Pentru ca, sa fim cinstiti, Hristos nu e din Fălticeni. ... "

lore86 08.12.2011 10:59:01

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 413735)
Hei,ce e asa revoltator termenul de "jidan"? E un cuvant ca oricare altu! Doar nu vreti sa insinuati ca e sinonim cu "evreu"? Evreii sunt evrei,si jidanii sunt jidani!!!
.

da, si care e diferenta?
asta e ca tiganii sunt tigani si rromii sunt rromi.

Raoul 08.12.2011 13:57:40

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 413783)
Și care ar fi distincția, susținută prin definiții exacte, între jidan și evreu, în accepțiunea dumneavoastră ?

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 413816)
da, si care e diferenta?
asta e ca tiganii sunt tigani si rromii sunt rromi.

V-as recomanda sa cititi cartea parintelui Adrian Fageteanu - Viata mea. Marturia mea :1: Acolo da raspuns la aceasta intrebare.

Dar hai ca va spun eu. Evreii tin Vechiul Testament,pe cand jidanii au Talmudul! E o diferenta intre ei,meditati putin la ce a spus parintele.

lore86 08.12.2011 14:15:14

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 413840)
V-as recomanda sa cititi cartea parintelui Adrian Fageteanu - Viata mea. Marturia mea :1: Acolo da raspuns la aceasta intrebare.

Dar hai ca va spun eu. Evreii tin Vechiul Testament,pe cand jidanii au Talmudul! E o diferenta intre ei,meditati putin la ce a spus parintele.

ei, si asta e motiv sa-i urati pe unii?
Ca sa folosesc termenii folositi de dvs Evreii l-au ucis pe Hristos si pe alti crestini, iar dintre jidani exista, cu siguranta si oameni buni. Dovada e o profetie care spune ca dintre ei unii se vor mantui primii, vor devenii primii mucenici din vremea lui antihrist.
In vartutea numelui care il purtam nu avem voie sa uram pe nimeni. Sfanta Scriptura ne invata sa uram pacatul si nu pacatosul. Uram crimele facute de unii dintre ei, dar nu pe ei stiind ca sunt de aceeasi origine ca Domnul.
Asta se extinde la orice popor, oricat de rai ar fi ei.

Raoul 08.12.2011 14:38:37

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 413844)
Dovada e o profetie care spune ca dintre ei unii se vor mantui primii, vor devenii primii mucenici din vremea lui antihrist

Aceia vor fi dintre evrei,nu dintre jidani! Adica evreii-evrei isi vor da seama ca au gresit ca nu L-au recunoscut pe Hristos ca Mesia si o vor face. Insa jidanii nu. Dar asta e alta poveste,deja deviem de la subiect. Eu am spus ce zic Sfintii Parinti,din vocabularul carora face parte si termenul "jidan". Parintele Adrian ii numeste numai in acest fel. Cu evreii autentici nu are nimic.

Doamne-ajuta!

Erethorn 08.12.2011 14:39:18

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 413840)

Domnule, autoritatea duhovnicească a unui părinte nu se extinde asupra sensului cuvintelor în limba română; în acest domeniu, autoritate are Academia.

Iată ce înseamnă "jidan" în limba română, conform forului autoritativ:

JIDÁN, jidani, s. m. (Fam.) Evreu. – Jid (reg. „evreu” < sl.) + suf. -an.
Sursa: DEX '09 Comentariu: Această definiție elimină conotația peiorativă a cuvântului, ceea ce pare a fi o greșeală («... în procesul de editare a ultimei ediții a DEX-ului, s-a înlocuit din eroare indicația „(popular și peiorativ)”... cu indicația „(familiar)” » – Marius Sala, directorul Institutului de Lingvistică „Iorgu Iordan-Al. Rosetti”, răspuns publicat în evz.ro din 11 august 2011). -

JIDÁN, jidani, s. m. (Pop. și peior.) Evreu. – Jid (reg. „evreu” < sl.) + suf. -an.
Sursa: DEX '98

Mai pe scurt și pe înțelesul tuturor, "jidan" este un cuvânt cu conotații peiorative, adică injurioase în intenție și în efect, și se referă la evrei.

Față de cele de mai sus, vă rog încă o dată să dați dovadă de moderație și de civilizație, abținându-vă să-l mai utilizați.

Raoul 08.12.2011 14:48:15

Si dictionarele astea de cine sunt facute? Tot de ei! Ei fac mereu pe victimele,desi sunt raul suprem din aceasta lume! Eu ascult de "una Sfanta,,Soborniceasca si Apostoleasca Biserica",si nu de lume! Mai ai putin si mi-l definesti pe Hristos tot dupa DEX,nu? Nu ai decat sa le citesti si sa le accepti tu minciunile si manipularile anticrestine!

Tot jidanii i-au numit pe unii preoti criminali,si i-au aruncat in temnite si lagare pe motiv de crima si antisemitism! Iar unii dintre acei oameni nu erau in stare sa omoare nici o musca,insa jidanii le-au atribuit ce insusiri au vrut ei si i-au bagat la puscarie (parintele Adrian, Valeriu Gafencu, Arsenie Papacioc etc. si multi altii nestiuti,sau a caror pomenire o gasim doar in scrierile celor care au supravietuit). Asa ca nu mai imi spune tu de jidani!

bogdan81 08.12.2011 14:50:15

Acum si dictionarele intra la capitolul "teoria conspiratiei".
Halal crestinism, n-am ce zice.

bogdan81 08.12.2011 14:57:49

Dar de unde stiti, domnule Raul, ca dictionarul explicativ al limbii romane e facut de evrei?
Ce dovezi aveti?

stefan florin 08.12.2011 15:00:03

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 413844)
ei, si asta e motiv sa-i urati pe unii?
Ca sa folosesc termenii folositi de dvs Evreii l-au ucis pe Hristos si pe alti crestini, iar dintre jidani exista, cu siguranta si oameni buni. Dovada e o profetie care spune ca dintre ei unii se vor mantui primii, vor devenii primii mucenici din vremea lui antihrist.
In vartutea numelui care il purtam nu avem voie sa uram pe nimeni. Sfanta Scriptura ne invata sa uram pacatul si nu pacatosul. Uram crimele facute de unii dintre ei, dar nu pe ei stiind ca sunt de aceeasi origine ca Domnul.
Asta se extinde la orice popor, oricat de rai ar fi ei.

Atunci de ce Israelul si SUA sunt buni iar Iranul este rau? Cam asta reiese din unele mesaje de aici. Nu ar trebui sa-i iubim si pe unii si pe altii? Doamne ajuta!

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:33:59.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.