![]() |
Citat:
|
Citat:
De unde sa stranga echipa?Fa o lista cu zece parlamentari de prima mana.De ce spui ca dezbina natia,este unita?Dintre toti postdecembristii cred ca este cel mai bun. |
Citat:
Dar era mai usor sa nu se poata. Reimproprietarirea cui? Ca nici o fabrica n-a mai ramas ca in anii '50. Ca sa nu mai vorbim ca fostii proprietari, aia harnici si interprinzatori erau cam trecuti la cele vesnice sau in cel mai fericit caz cu mintea in alta parte decat la afaceri, iar mostenitorii de drept putin probabil ca s-ar fi dovedit mai vrednici decat neocomunistii nostri. |
Citat:
|
Citat:
1. In primul rand n-ar fi fost corect..de ce sa se dea moca o fabrica la nivelul anilor '90 in schimbul a ceea ce a fost in anii '50? Chiar, pana la urma totusi au fost despagubiti cat de cat? 2. De gasit s-au gasit firme care sa le cumpere, nu asa s-a procedat? Dupa care le-au inchis, au vandut terenul, utilajele la fier vechi, etc. 3. Cum poti spune ca statul nu putea face nimic? Dar cum de statul a putut timp de 40 ani sa dea de lucru la oameni, salarii si conditii de munca decente si sa plateasca si datoria externa pe deasupra, iar "statul" asta nou in 20 ani a dus datoria externa de la zero la cote inimaginabile, si asta fara sa faca nimic concret ba mai mult, a ajuns tara in pragul falimentului? Statul are un rol marginal intr-o economie perfecta. Ori asa ceva nu exista in realitate. Cum scria in manualele noastre de economie ca intervine statul in situatii de criza? Creeaza locuri de munca, asumandu-si riscul (ca de aia e stat) unor investitii substantiale si de anvergura. Ce face statul acum? Ne face sa imprumutam bani pe care le imprumuta bancilor ca sa ne imprumute pe noi cu dobanzi enorme, de dragul carora daca suntem suficient de nebuni sa riscam si putinul care ne-a ramas, ne asumam riscul sa dam drumul in plina criza la o afacere cu 2-3 angajati si aia din familie si cu evaziune fiscala ca sa nu dam faliment prea repede, si uite asa cica scoatem tara din criza. Bani pentru care, ca i-am imprumutat si am facut bancile fericite, trebuie sa suportam TOTI reduceri de venituri prin taxe si impozite care sa franeze si mai mult economia, ori sa trimitem pensionarii care si asa traiesc pe muchie la moarte sigura. Te umfla rasul-plansul. Pai cum sa uitam, ca realitatea ne aduce mereu aminte. Si nu mergem inainte, ci mergem in jos. |
Citat:
Unde ajungi?La 1989.Solutia?Pui ferma in mana unui intreprinzator(sau o vinzi),poti ramane sa muncesti daca pui osul la treaba sau emigrezi si muncesti la ferma vecinului pana iti vine mintea la cap.Statul este bun cand este Stat de-adevaratelea,cand este interesat in bunul mers al tarii si din pacate inca nu este cazul la noi.Hai ca am vorbit ca o vaduva de 50 de ani... |
Eu totusi nu pot sa imi explic ceva,vazand ca o sa scada si salariile invatatorilor cu 25% care si asa erau foarte mici:
daca nu o sa mai mearga prea multi invatatori si copii romanii nu vor mai avea unde sa faca scoala generala de unde vor iesi noi chelneri (ca tot a zis dl Basescu ca e nevoie de mai multi chelneri) care sa serveasca pe la mesele si receptiile acestor inselati de draci,noii ciocoi,anume cei din PDL de guverneaza acum Romania,de unde vor iesi noi soferi si personal care sa ingrijeasca averile acestora mentionati mai sus? Ca si ca sa fii sofer sau chelner trebuie acolo macar 8 clase. |
De rugat ne-om ruga, de schimbat ni l-o schimba, problema este insa cu cine ni l-o schimba, ca tot din randurile noastre ale romanilor ar trebui sa fie. Daca 60% dintre romanii aflati in parlament s-ar strofoca macar un pic pt binele tarii lucruile cu siguranta ca ar fi fost alt fel. Dar uite ca parlamentul e plin tot de romani si marea majoritate au uitat de binele comun, fiecare tragand sa-i fie inainte de toate lui bine, si daca tot ii este bine de ce sa nu-i fie si mai bine, ca aici, in ceea ce priveste situatia actuala a Romaniei, intervine si lacomia.
|
Citat:
Intrebare retorica : Omul asta si clica lui, ori fi avand vreun Dumnezeu ? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
da
lasati in pace guvernul si presedintele,mai oameni buni ! Oricum,sunt de o mie de ori mai buni decat mafia rosie a psd-ului,criminalii comunisti,care nu s-au sfiit sa verse sange romanesc nevinovat intr-o revolutie si cateva mineriade la rand !
Roamnul sa nu mai astepte de la basescu sa-i bage papa in gura, sa merga sa munceasca la tara, de unde a venit, pamanturile is nelucrate, si acuma e o rusine sa fii taran ! Nu? nu crede-ti ca suntem cam...lenesi si ne tot plangem sa ne dea politicienii...ce ?... mancare ??? asa nu mai e nici o diferenta intre romani si tigani ~! |
Citat:
Teoriile tale ar putea fi sustinute doar daca statul ar avea interesul sa ne scoata din criza, insa cum toti, mai mari sau mai mici, sunt pusi pe furat si pe capatuiala... ce sa mai vorbim? Iar de muncit de dimineata pana seara ca un rob, pentru a castiga niste banuti in plus, cu pretul urias al neglijarii casei si familiei mi se pare de-a dreptul aberant! Dar in fine, Dumnezeu sa aiba mila de noi, pentru ca tot ce se intampla este plata pacatelor noastre! |
Adevarat graiesti ca totul vine ca plata pentru pacatele noastre.
Chiar crezi ca nu se vor mari si taxele si impozitele in viitorul apropiat?!! Nu pot sa spun ca eu cred asa ceva. Insa imi doresc sa nu se intample. Sincera sa fiu, cred ca nici masurile acestea anuntate de dl presedinte nu vor fi aplicate sau ca vor fi, in asa masura, incat sa nu fie suparati cei multi sau cei bine pusi. Chiar crezi ca banii astia smulsi de la toti amaratii vor fi suficienti sa rezolve asa-zisa criza? Cu siguranta, nu. Solutia unei crize sau multitudinea de solutii, nu consta in cantitatea de bani adunata, economisita ci in maniera noastra de a gestiona acesti bani, incat sa smulgem raul de la radacina si nu sa amelioram doar un simptom. e nevoie de o gandire globala, vizionara, pe termen lung. Asta ne lipseste. Ne lipseste si un interes adevarat pentru a iesi din criza si solidaritatea. Cu totii sar acum ca bugetarilor li se ia banii, anul trecut a sarit cineva in sus cand in privat, in industrie, zeci de mii de oameni au fost dati afara? Teoriile tale ar putea fi sustinute doar daca statul ar avea interesul sa ne scoata din criza, insa cum toti, mai mari sau mai mici, sunt pusi pe furat si pe capatuiala... ce sa mai vorbim? Nu am vorbit in teorii.ai dreptate, nu exista un interes in acest sens. de la doamna care rupe o creanga de liliac din parc, pana la cei care favorizeaza atribuirile de achizitii publice...pana la cei care ne pun in jug noua si generatiilor urmatoare imprumuturi . Iar de muncit de dimineata pana seara ca un rob, pentru a castiga niste banuti in plus, cu pretul urias al neglijarii casei si familiei mi se pare de-a dreptul aberant! Dar in fine, Dumnezeu sa aiba mila de noi, pentru ca tot ce se intampla este plata pacatelor noastre! Si aici ai dreptate. Eu zic ca trecem printr-o perioada grea pentru multi si ca trebuie sa fim solidari in suferinta. Sa speram ca totul va avea un sens. |
Cred ca ar trebui sa luam in serios indemnul si chiar sa incepem sa ne rugam pentru o soarta mai buna pentru poporul acesta oropsit. Sa incercam cu totii!
|
Gluma se ingroasa ! Chiar e de rau fratilor ! Cand se ia,in loc sa se dea,chiar a ajuns cutitul la os !
Dumnezeu ne mantuieste iar prin suferinta.Mult mai putin si mult mai usor,de milioane de ori mai usor,cat a fost in al 2 lea razboi mondial .Atunci s-a murit foarte real:eu ,tu ,el Si noi,in loc sa recunoastem avertismentul lui Dumnezeu ne uitam la presedinte?In loc sa ne ruugam lui Dumnezeu,ne rugam sa se schimbe presedintele? Cum oare credeti ca va primi asta Dumnezeu?Il va schimba si ne va da unu de o suta de ori mai rau,ca sa recunoastem si sa stim,ca nu de la un om vine necazul nostru,ci de la multimea pacatelor noastre. Cei intelepti sa se roage in continuare,cum fac de sute de ani,pentru conducatorii nostri,maine la Liturghie,indiferent ca acestia au fost Ceausescu sau Iliescu ,sau Stefan cel Mare. Rugati-va pentru Basescu,pentru ca DUMNEZEU SA NU SE MANIE MAI RAU PE NOI ! |
Intrebare : Cu ce suntem noi, romanii, mai rai decat americanii ori jidanii sau alta natie de pe lume asta ? :22:
|
Citat:
|
Citat:
Ca si acelora le va scadea salariul cu 25%. Din cate se pare un invatator debutant avea salariul brut sub 1000 ron daca ii scade salariul o sa se duca la salariu net sub 600 ron. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Munceam in scoala pe branci pentru acelasi salariu ca oricare dintre colegii mei care lasau copiii singuri in clasa si se adunau la barfa intr-o salita. Cand vedeau ca vrei sa faci o activitate erau super priceputi la sabotat, iti luau elevii de la activitati (ca sa-i trimita sa le plateasca facturile etc.). In fine, nu are rost sa spun mai mult. Am facut tot ce mi-a stat in putinta ca pe baza a ceea ce stiu sa plec. In Franta nu e roz totul, dar intre colegi ma simt respectata si apreciata pentru ceea ce fac. Ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a rasplatit rabdarea si increderea ca voi gasi o solutie mai buna! "Maseria, bratara de aur!" |
Citat:
Si, ar mai fi o problema cu "conducatorii" nostri, sunt pupincuristi, le face placere sa "nogocieze" din genunchi...si din genunchi, cu capul plecat, vezi doar praful de pe...toba. Ce sa mai, am zis-o si-o repet, OAMENI PREA MICI PENTRU JILTURI PREA MARI...Pacat de romanasii nostri, mare pacat... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Nici un om sanatos nu poate muri de foame daca puna mana pe munca ! Dar toti vor la oras, si se feresc de tara si de animale ca draku de tamaie ! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Evident, razbunarea e arma prostului. |
Citat:
Și mulți au inimă bună etc Deci faptul că s-a creat un grup de rugăciune(oscilant,de la un post la altul),nu înseamnă că e diferit față de ceilalți care nu vor să intre. Faptul că îi cunoști pe majoritatea îl pot nega,pentru că nu cred că te-ai întâlnit cu vre-unul,față în față.Și nu poți sa spui că-i poți cunoaște bine numai prin ceea ce scriu. Iar privitor la exigența cu care sunt primiți,nu trebuie decât să spună că vrea și el o catismă,și gata i se oferă. Așa că sunt destule carențe în răspunsul tău. Iar când mă refeream la lider,mă refeream la cel ce își asumă responsabilitatea. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:32:05. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.