Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   "foarte ciudat" (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9366)

catalin_ 06.05.2010 21:18:33

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 243655)
Pace frate Catalin.

Da, orice realizare semnificativa are loc mai intai intru-un vis (cu ochii deschisi) si abia apoi in realitate.

De exemplu despre Saptamana Interconfesionala de Rugaciune ai auzit ceva?

nu este atat de agreata iar nr. de participanti nu este pe cat de pompos suna. Sfintii parinti pedepsesc aspru rugaciunile alaturi de eretici.

gabriela8 06.05.2010 21:26:02

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 243714)
O, bine ai venit frate TIBS. Pai, frate, noi suntem si ortodocsi adica drept credinciosi, tot la fel cum voi sunteti si catolici adica apartineti bisericii universale.

Pai s-a dus doar pentru o rugaciune la niste oameni ai lui Dumnezeu (sper).
Daca ai sti in cate situatii a trebuit sa ne rugam pentru oameni care au solicitat aceasta...
Unii au primit vindecarea si au spus multumim frumos.
Altii au zis: „ Daca Dumnezeu m-a vindecat in aceasta biserica aici vreau sa raman!”. Asa-s oamenii...
Poate ar fi fost mai bine sa-i indemnam sa mearga in continuare in Biserica Ortodoxa, dar n-am avut intelepciunea s-o facem.
Poate pe viitor.

Important e ca oamenii sa ajunga la mantuire, celelalte sunt povesti.

Stii ca si diavolul poate face "vindecari"? Dar cu o plata foarte mare: pierzania sufletului!

gabriela8 06.05.2010 21:31:08

Citat:

În prealabil postat de cojanete (Post 243719)
Am citit despre problemele tele de sanatate .Ma intreb ce n-ai gasit la sf noastra Biserica Ortodoxa si a trebuit sa mergi la acea persooana . Personal sufar de o anumita forma de cancer dar nu mi-am pierdut niciodata speranta . Daca boala e ca urmare a pacatului ,in cazul in care m-as face sanatos oare as pacatui din nou?Asa ca nu-mi decat sa spun DOAMNE FACASE VOIA TA .

Foarte bine faci! Sa iti dea Dumnezeu puterea si curajul de a infrunta boala! Sunt sigura ca te-ai rugat mult si speri in vindecare dar sa nu deznadajduiesti NICIODATA daca vindecarea nu va veni! Dumnezeu ne iubeste si prin suferinta ne curata! Boala este crucea noastra aducatoare de mantuire si daca Ii cerem lui Dumnezeu sa ne ia crucea bolii ne-o poate lua la insistentele noastre dar mai bine sa o ducem cu credinta si nadejdea mantuirii.

gabriela8 06.05.2010 21:48:21

Citat:

În prealabil postat de annajanette (Post 243779)
scumpa mea iti multumesc din suflet, ce sa iti zic ca un calugar de la manastirea radu boda(sf nectarie) a zis ca nu impartaseste ca fumez????

Are dreptate parintele si sa nu te superi pentru asta! Tigara mai rau te imbolnaveste si te poate ucide... in schimb Sfanta Impartasanie te vindeca si iti reda viata! Este cel mai bun medicament! Cred ca asta asteapta Dumnezeu de la tine! Tu zici ca de 8 luni faci bine, te straduiesti sa fii mai buna dar daca le faci ca un "contract" ce urmeaza a fi platit deja se pierde din valoare. Nu descuraja, lupta in continuare si nu fi necredincioasa ci credincioasa pentru ca Dumnezeu nu iti vrea raul!!! Si nu Il cauta pe Dumnezeu acolo unde nu este!

almaris 06.05.2010 21:48:43

Hai mai bine diseara cand ne ducem la culcare sa spunem cateva cuvinte pentru prietena noastra intr-o rugaciune asa cum ne pricepem. Nu e locul potrivit pentru ciondanelile noastre.

penticostalulmantuibil 06.05.2010 21:50:43

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 243975)
Stii ca si diavolul poate face "vindecari"? Dar cu o plata foarte mare: pierzania sufletului!

Doamna, nu pot spune ca stiu, am auzit doar.
Dumneavoastra stiti ca Domnul Iisus a facut si inca mai face vindecari?
Despre acestea sunt sigur, am vazut si am experimentat cateva.

gabriela8 06.05.2010 21:55:06

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 243991)
Doamna, nu pot spune ca stiu, am auzit doar.
Dumneavoastra stiti ca Domnul Iisus a facut si inca mai face vindecari?
Despre acestea sunt sigur, am vazut si am experimentat cateva.

Da, eu am auzit si sunt convinsa ca Domnul nostru Iisus Hristos este Doctorul Suprem!!! Insa nu sunt sigura ca vorbim aceeasi limba...

iustin10 06.05.2010 22:54:52

annajanete
Avem 2 lucruri care ti s-au intamplat si care par a trimite un mesaj
Asteptarea ta,traind o viata 'curata' ,dar fara a dispare boala,si rugaciun ea cu lacrimi a acelui penticostal,dar fara efecte nici ea.
Aceastea toate par a arata ca:
-nici viata terna,normala,fara sclipifre,fara 'fierbinteala' ,nu aduc minunile si nici macar ameliorarea starii noastre
-nici rugaciunea cu lacrimi dar fara duhul credintei drepte ,nu aduc minunea sperata

Concluzia ar fi sa inveti sa te rogi cu lacrimi pentru aproapele tau,ca acel penticostal,dar sa o faci in duhul dreptei credinte si in rabdare,ca si pana acum

annajanette 06.05.2010 23:36:56

Citat:

În prealabil postat de almaris (Post 243794)
Esti si Anita si Annajanette? Nu e nicio jignire dar e deranjant sa vezi cum sar cate unii aducand in discutie tot felul de bazaconii cand tu ai nevoie de un sfat util, nu de clasat oamenii pe grupe de "credinta".

Roaga-te Domnului asa cum te pricepi mai bine pentru a gasi o solutie pentru problemele cu care te confrunti, sa-ti scoata un cale pe cineva priceput, un medic bun care sa nu-ti ia doar banii, ci care sa-ti poata veni cu adevarat in ajutor.

Nu stiu daca am inteles bine dar esti fumatoare nu-i asa? E o mica problema, in sensul ca vrei sa vindeci dintr-un punct de vedere, dar din altul iti faci rau. Starea de sanatate este ceva general pana la urma. Nu e usor sa te lasi de tutun, poate ca felul in care altii au scapat nu functioneaza la tine. Un viciu in general vine si se aseaza pe locul lasat liber de un om al unei nevoi normale nesatisfacute. Satisfacandu-ti acea nevoie pe care tu o cunosti mai bine sau o vei identifica, iti va fi mai usor sa renunti la viciul numit fumat. Mult succes

eu sunt annajanette atat, multumesc frumos almaris si vreau sa mai vb.

Doriana 07.05.2010 08:07:08

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 243930)
Poate o fi vreun semn... Doar voi iubiti semnele si minunile, nu?
Iarta-ma, n-am vrut sa fiu ironica...

Ai fost chiar simpatica. :1: :67:

antoradoi 07.05.2010 08:30:19

Citat:

În prealabil postat de annajanette (Post 243555)
m-am dus ieri la cineva care este pocait ptr ca de ceva timp am probleme de sanatate si desi am luat toti preotii la rand, biserici, manastiti, eu cautam niste raspunsuri. Persoana respectiva incepe se roga la Dl Hristos cu lacrimi in ochi ptr mine sa ma ajute adica parea sincera, il chema sa ma ajute si la un momenta a inceput sa vb o limba ciudata necnoscuta noua. La sfarsitul rugaciunii am intrebat-o ce limba este si mi-a spus una ingereasca si ca d efapt nu ea vb ci Dl Hristos si ea imi traducea.
Ce parere aveti?

Daca CEVA este de la Dumnezeu,atunci totul este LIMPEDE,nu bolborosit.Ce cauti asta gasesti....Nu sint eu cea mai in masura sa vorbesc,insa as vrea sa-ti amintesc ca SATAN are multe fete,si ...Stie Scriptura de de rost.Nu cunosc alta cale de rezolvare a problemelor decit: RUGACIUNEA cu POST si MILOSTENIE.Cu precadere,RUGACIUNEA PERSONALA,caci,in umila mea parere,CRED,ca nimeni nu-ti poate prezenta ,la Dumnezeu ,durerea ,mai bine decit o poti face tu.Dumnezeu este STAPINUL DARURILOR.Cere-i,si-ti va da.Ofera si tu ceva la schimb.Ceea ce poti la masurile tale.Apoi nu uita ca Hristos a zis,ZICE(si astazi,Scriptura citeaza,adica): " SI CIND STATI DE VA RUGATI,Sa CREDETI CA CEEA CE CERETI ,PRIN RUGACIUNE,VETI PRIMI!"(citat din memorie)...Iarta-ma ca m-am aflat in treaba pe aici.Dar dac ti-am fost de folos ma voi bucura....

anita 07.05.2010 10:22:57

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 243960)
Am nadejdea ca sfantul amintit de dumneavoastra a dat si invataturi duhovnicesti dar aceasta... nu prea e.

De fapt pare a fi chiar impotriva invataturilor lui Iisus

Daca ai cugeta mai profund ti-ai da seama ca sfantul are dreptate.
Ia gandeste ,incercand sa il ajuti de fapt te necajesti ca nu e cum trebuie ,judeci ,te gandesti mereu la asta ,ii impui felul tau de a vedea credinta.
Ne ajuta asta la mantuire?
Mai mult ne tulbura.
Si iti mai spun ceva.
Ai zis ca te intereseaza ca spun ceilalti penticostali daca vii la ortodocsi ,sau chiar nu se vor mai uita la tine.
In fata lui Dumnezeu la judecata noi vom fi singuri.Ei nu te vor ajuta cu nimic.
Ar trebui sa mergi duminica la o slujba la o biserica ortodoxa si vei vedea acolo traire si credinta.
Noi prin exemplul nostru ii ajutam pe ceilalti sa se schimbe ,incepand cu familia in primul rand.
Un ortodox practicant e bland ,smerit ,ingaduitor ,nu judeca.
Daca vii la ortodocsi ai sanse sa devii la fel.
Doamne ajuta !

penticostalulmantuibil 07.05.2010 11:05:24

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 244194)

Nu trebuie ascultat nici un sfant care spune ca nu trebuie sa vestim evanghelia semenilor nostri. Oamenii mai gresesc.
Iisus a spus sa o propovaduim. Iisus nu greseste.

Citat:

Ia gandeste ,incercand sa il ajuti de fapt te necajesti ca nu e cum trebuie ,judeci ,te gandesti mereu la asta ,ii impui felul tau de a vedea credinta.
Mai mult ne tulbura.

Gandim un pic diferit doamna, nu va suparati, este normal. Eu cred asa:
1. Nu trebuie sa fim egoisti si sa ne gandim doar la mantuirea noastra. Mantuirea semenilor este de asemenea importanta. Se merita sa te necajesti,sa te gandesti mereu la asta si chiar sa te tulburi si sa faci alte sacrificii.
2. Sa judeci sau sa impui cuiva felul tau de a fedea credinta este gresit dar sa prezinti evanghelia si sa te rogi pentru persoana respectiva este bine.

Citat:

Si iti mai spun ceva.
Ai zis ca te intereseaza ca spun ceilalti penticostali daca vii la ortodocsi ,sau chiar nu se vor mai uita la tine.
In fata lui Dumnezeu la judecata noi vom fi singuri.Ei nu te vor ajuta cu nimic.

Nu am spus asta doamna. Ceea ce am scris e mai greu de inteles si dumneavoastra ati citit superficial postarea. Poate o mai cititi o data mai cu atentie. De altfel eu am scris utilizatorului Costel. El a inteles despre ce e vorba.

Citat:

Ar trebui sa mergi duminica la o slujba la o biserica ortodoxa si vei vedea acolo traire si credinta.
Noi prin exemplul nostru ii ajutam pe ceilalti sa se schimbe ,incepand cu familia in primul rand.
Doamne ajuta!

Pai acum dumneavoastra incercati sa faceti exact ceea ce sfantul zicea sa nu facem. Exact ceea ce dumneavoastra spuneati sa nu fac eu :1:. Dar asa suntem noi oamenii.

Insa eu va admir incercarile dumneavoastra de prozelitism (nu sunteti singura aici pe forum, mai toti ortodocsii practicanti fac prozelitism), pentru ca stiu ca Iisus ne-a poruncit sa facem asta.

anita 07.05.2010 13:43:24

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 244220)
Nu trebuie ascultat nici un sfant care spune ca nu trebuie sa vestim evanghelia semenilor nostri. Oamenii mai gresesc.
Iisus a spus sa o propovaduim. Iisus nu greseste.

Hristos a spus sa nu aruncam margaritare porcilor si cu asta am spus totul.
Deci nu o propovaduim oricui si oriunde.
Noi ortodocsii ascultam de sfintii parintii iar sf.Ignatie a a fost un mare sfant ,foarte mare.
Voi ,protestantii va mantuiti singuri,nu aveti ajutor de experienta si de sfaturile nimanui.
Ti-am spus de ortodoxie pentru ca spuneai ca te interseaza.
Pe noi nu ne intereseaza sectele .

penticostalulmantuibil 07.05.2010 14:11:42

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 244325)
Voi ,protestantii va mantuiti singuri,nu aveti ajutor de experienta si de sfaturile nimanui.
Pe noi nu ne intereseaza sectele.

Nu eu am intrat sa comentez spusele dumneavoastra, dumneavoastra ati inceput sa le comentati pe ale mele.

Si daca ai intrat intr-o conversatie, chiar daca nu ai argumente, nu e obligatoriu sa fii rautacios.

Nimeni nu se mantuieste singur. Daca va fi vreun protestant mantuit aceasta va fi doar datorita Crucii lui Hristos.

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 244325)
Ti-am spus de ortodoxie pentru ca spuneai ca te interseaza.

Gresiti, nu v-am comunicat asta.
Mi-ati spus despre ortodoxie pentru ca ati incercat sa faceti prozelitism. Dar nu v-am judecat pentru asta, v-am felicitat.

alinnasser2010 07.05.2010 14:41:17

Citat:

În prealabil postat de annajanette (Post 243555)
m-am dus ieri la cineva care este pocait ptr ca de ceva timp am probleme de sanatate si desi am luat toti preotii la rand, biserici, manastiti, eu cautam niste raspunsuri. Persoana respectiva incepe se roga la Dl Hristos cu lacrimi in ochi ptr mine sa ma ajute adica parea sincera, il chema sa ma ajute si la un momenta a inceput sa vb o limba ciudata necnoscuta noua. La sfarsitul rugaciunii am intrebat-o ce limba este si mi-a spus una ingereasca si ca d efapt nu ea vb ci Dl Hristos si ea imi traducea.
Ce parere aveti?

toti paganii,toate sectele lucreaza cu puterea diavolului...desi ei ced ca se roaga la Dumnezeu ca minunile se fac cu puterea lui Dumnezeu se fac cu puterea diavolului si asta doar pt a insela si a indeparta de la credinta ortodoxa

Dumitru73 07.05.2010 15:33:58

Citat:

În prealabil postat de alinnasser2010 (Post 244341)
toti paganii,toate sectele lucreaza cu puterea diavolului...desi ei ced ca se roaga la Dumnezeu ca minunile se fac cu puterea lui Dumnezeu se fac cu puterea diavolului si asta doar pt a insela si a indeparta de la credinta ortodoxa

Nu ti se para ca Dumnezeu lasa ca oamenii sa fie inselati prea usor?

Doriana 07.05.2010 15:45:47

Citat:

În prealabil postat de alinnasser2010 (Post 244341)
toti paganii,toate sectele lucreaza cu puterea diavolului...desi ei ced ca se roaga la Dumnezeu ca minunile se fac cu puterea lui Dumnezeu se fac cu puterea diavolului

Cuvinte mari...Oamenii cred ca se roaga lui Dumnezeu dar se roaga diavolului...cam pe dos lumea in care traiesti, nu? Daca te rogi lui Dumnezeu si iti raspunde satan ce rost are sa te mai chinui? Poate asa e in coltisorul tau, dar Dumnezeu a spus "daca ma vei chema iti voi raspunde".

lacrimi 07.05.2010 15:48:07

Citat:

Mai mult ne tulbura.
Si iti mai spun ceva.
Doamne ajuta !

Un penticostal, venind la mine pentru niste acte si vazandu-mi Biblia pe masa, m-a intrebat la sfarsit, foarte rusinat, daca nu as putea sa i-o imprumut, pentru ca el a citit o Biblie foarte veche si nu i se pare Biblia lui intocmai cu aceea. Ar vrea insa sa vada si cea ortodoxa cum e. Ideea e ca inainte sa plece m-a rugat si a insistat atat de mult sa nu spun o vorba sotului meu sau altui "frate" de-al sau... De ce, l-am intrebat. Voi impartiti Biblii peste tot, gratis si va asteptati ca noi sa le citim. De ce voi trebuie sa fiti rusinati pentru citirea uneia ortodoxe? (poate-mi raspunde penticostalulmantuit)

penticostalulmantuibil 07.05.2010 16:47:14

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 244376)
Voi impartiti Biblii peste tot, gratis si va asteptati ca noi sa le citim. De ce voi trebuie sa fiti rusinati pentru citirea uneia ortodoxe?

Cred ca-i era frica sa nu auda toata biserica.

AlinB 07.05.2010 16:49:03

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 244376)
Un penticostal, venind la mine pentru niste acte si vazandu-mi Biblia pe masa, m-a intrebat la sfarsit, foarte rusinat, daca nu as putea sa i-o imprumut, pentru ca el a citit o Biblie foarte veche si nu i se pare Biblia lui intocmai cu aceea. Ar vrea insa sa vada si cea ortodoxa cum e. Ideea e ca inainte sa plece m-a rugat si a insistat atat de mult sa nu spun o vorba sotului meu sau altui "frate" de-al sau... De ce, l-am intrebat. Voi impartiti Biblii peste tot, gratis si va asteptati ca noi sa le citim. De ce voi trebuie sa fiti rusinati pentru citirea uneia ortodoxe? (poate-mi raspunde penticostalulmantuit)

El ce a zis cand l-ai intrebat? :1:

Oricum stim cam cum sta treaba..in orice adunare neoprotestanta functioneaza un fel de mica inchizitie, toata lumea supravegheaza pe toata lumea, daca cineva are anumite obiceiuri care ies din standard, este luat imediat in vizor, posibil sa fie si exclus.

penticostalulmantuibil 07.05.2010 17:05:17

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 244414)
Oricum stim cam cum sta treaba..in orice adunare neoprotestanta functioneaza un fel de mica inchizitie, toata lumea supravegheaza pe toata lumea, daca cineva are anumite obiceiuri care ies din standard, este luat imediat in vizor, posibil sa fie si exclus.

Sigur noi veghem unii asupra altora in dragoste. :23:
Si, da, suntem un pic mai stricti. Ai dreptate, pacatul nu trebuie tolerat.

almaris 07.05.2010 17:25:06

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 244427)
Sigur noi veghem unii asupra altora in dragoste.

Hmm, oare?
Citat:

Pacat fiind ce, sa studiezi literatura din afara "partidului" ca despre asta se vorbea.

Doriana 07.05.2010 17:32:53

Glumea. :))

Lacrimi, nu stiu de ce se ascundea fratiorul respectiv, esti sigura ca adunarea de care vorbesti nu e adunare de disidenti ? Sunt penticostali de cult? Ca pe la noi sunt frati care fac studii biblice folosind si cartile din versiunea sinodala. Si eu am diferite variante de Biblii, inclusiv cea in engleza, NIV sau Biblia Anania.

AlinB 07.05.2010 17:45:40

Citat:

Asa o zis si Inchizitia.
Apropo, eu doar am constatat, nu sustin ideea. :68:

lacrimi 07.05.2010 18:14:17

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 244410)
Cred ca-i era frica sa nu auda toata biserica.

Dar de ce? Ce e rau in a citi o Biblie Ortodoxa? Si daca aude Biserica, care-i problema?

almaris 07.05.2010 18:16:29

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 244480)
Dar de ce? Ce e rau in a citi o Biblie Ortodoxa? Si daca aude Biserica, care-i problema?

Auzi, dar la voi cum e? Daca aude preotu' sau enoriasii ca umblati cu nasu' prin Biblii "neautorizate"? Sau mai rau, sa cititi vreo carte "din afara".

gabriela8 07.05.2010 18:16:39

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 244480)

Pai cred ca problema se numeste:tradare!

lacrimi 07.05.2010 18:17:11

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 244414)
El ce a zis cand l-ai intrebat? :1:

A pus cateva intrebari "ne la locul lor" in Biserica din Dollis Hill si a fost dat afara. Acum merge in alta parte (unde merge si sotul meu) si nu vrea sa riste sa fie dat afara si de acolo. Dar, ideea e ca a gasit Biblia Ortodoxa identica cu cea foarte veche pe care o citise si a ajuns sa aiba ceva dubii... I-am recomandat niste carti... sa vedem daca le citeste...

lacrimi 07.05.2010 18:17:43

Citat:

Care pacat frate?

lacrimi 07.05.2010 18:18:43

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 244449)
Glumea. :))

Lacrimi, nu stiu de ce se ascundea fratiorul respectiv, esti sigura ca adunarea de care vorbesti nu e adunare de disidenti ? Sunt penticostali de cult? Ca pe la noi sunt frati care fac studii biblice folosind si cartile din versiunea sinodala. Si eu am diferite variante de Biblii, inclusiv cea in engleza, NIV sau Biblia Anania.

Iubita, uiti ca sunt inconjurata numai de penticostali...

lacrimi 07.05.2010 18:22:07

Citat:

În prealabil postat de almaris (Post 244482)
Auzi, dar la voi cum e? Daca aude preotu' sau enoriasii ca umblati cu nasu' prin Biblii "neautorizate"? Sau mai rau, sa cititi vreo carte "din afara".

Stii ce? Pe noi nu ne controleaza nimeni ce fel de Biblii citim. Si nici nu ne da afara din Biserica daca se aude ca am citit un altfel de Biblie...

gabriela8 07.05.2010 18:22:22

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 244484)
A pus cateva intrebari "ne la locul lor" in Biserica din Dollis Hill si a fost dat afara. Acum merge in alta parte (unde merge si sotul meu) si nu vrea sa riste sa fie dat afara si de acolo. Dar, ideea e ca a gasit Biblia Ortodoxa identica cu cea foarte veche pe care o citise si a ajuns sa aiba ceva dubii... I-am recomandat niste carti... sa vedem daca le citeste...

Pai de ce l-au dat afara? Unde e dragostea de aproapele? De ce nu i-au raspuns la intrebari? Mi se pare cam ciudat! Ce ar insemna ca pentru atatea intrebari catre se nasc in sanul BOR sa fim dati afara?!
Si sigur ca totu s-a intamplat cu voia lui Dumnezeu! Omul acela daca Il cauta sincer pe Dumnezeu, Il va gasi! Exemplu bun- Jurnalul convertirii al lui Danion Vasile caruia Dumnezeu vazandu-i inima sincera l-a scos din intuneric!

Eu cred ca toti "tin cu dintii" de comunitatea lor de teama oamenilor care ii vad sau de teama pastorului care ii poate exclude insa mi se pare firesc sa ne fie teama de raspunsul pe care trebuie sa il dam inaintea lui Dumnezeu!

lacrimi 07.05.2010 18:23:44

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 244492)
Pai de ce l-au dat afara? Unde e dragostea de aproapele? De ce nu i-au raspuns la intrebari? Mi se pare cam ciudat! Ce ar insemna ca pentru atatea intrebari catre se nasc in sanul BOR sa fim dati afara?!
Si sigur ca totu s-a intamplat cu voia lui Dumnezeu! Omul acela daca Il cauta sincer pe Dumnezeu, Il va gasi! Exemplu bun- Jurnalul convertirii al lui Danion Vasile caruia Dumnezeu vazandu-i inima sincera l-a scos din intuneric!

Asa ma gandeam si eu...

AlinB 07.05.2010 18:42:30

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 244484)

Interesul lui sincer mi se pare induiosator, chiar si cu frica..
Dumnezeu sa-l lumineze.
"biserica" aia de unde a fost dat afara, ce confesiune?

Este roman?

lacrimi 07.05.2010 18:55:01

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 244511)
Interesul lui sincer mi se pare induiosator, chiar si cu frica..
Dumnezeu sa-l lumineze.
"biserica" aia de unde a fost dat afara, ce confesiune?

Este roman?

Este roman. Si Biserica e penticostala, se numeste Maranata (asta ca sa-i fac reclama!)

penticostalulmantuibil 07.05.2010 19:09:42

M-ai facut curios si am vizionat cateva videouri cu bisericile penticostale din Londra.
Am fost foarte dezamagit.

maria-luisa 07.05.2010 19:30:58

Citat:

Am si eu o intrebare, fara intentii ascunse, doar curiozitate: ii dati afara pentru ca citesc si alte tipuri de biblii sau pentru ca au un comportament rau fata de altii?

imi cer scuze, nu am vazut toate postarile. Apoi am vazut si raspunsul Dorianei.:)
Totusi, ce este considerat pacat si care sunt considerate cele mai mari pacate?

AlinB 07.05.2010 19:45:55

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 244524)
M-ai facut curios si am vizionat cateva videouri cu bisericile penticostale din Londra.
Am fost foarte dezamagit.

Dezamagit de ce anume exact?
Detalii pls :1:

penticostalulmantuibil 07.05.2010 19:47:37

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 244533)
Am si eu o intrebare, fara intentii ascunse, doar curiozitate: ii dati afara pentru ca citesc si alte tipuri de biblii sau pentru ca au un comportament rau fata de altii?

Exista o randuiala numita „disciplinarea credinciosilor”:
1. Pastorul sau un alt membru vorbeste in particular cu persoana in cauza.
2. Se vorbeste cu el la comitetul de conducere al bisericii si este avertizat cu privire la pacatul respectiv.
3. I se da o mustrare scrisa.
4. Daca nu asculta si persista in pacat i se retrag drepturile de membru pe o perioada determinata
5. Toate acestea au fost spre indreptarea lui. Daca nu vrea sa asculte i se retrag drepturile de membru pe o perioada nedeterminata.

P.S. Aaa, am uitat sa spun, cele de mai sus se aplica pentru pacate grave NU pentru ca citeste Biblia. Pentru citirea Bibliei (inclusiv a celei ortodoxe) este recompensat cu o bataie prieteneasca pe umar si un : „-Bravo frate!”.

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:13:07.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.