![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Hai mai bine diseara cand ne ducem la culcare sa spunem cateva cuvinte pentru prietena noastra intr-o rugaciune asa cum ne pricepem. Nu e locul potrivit pentru ciondanelile noastre.
|
Citat:
Dumneavoastra stiti ca Domnul Iisus a facut si inca mai face vindecari? Despre acestea sunt sigur, am vazut si am experimentat cateva. |
Citat:
|
annajanete
Avem 2 lucruri care ti s-au intamplat si care par a trimite un mesaj Asteptarea ta,traind o viata 'curata' ,dar fara a dispare boala,si rugaciun ea cu lacrimi a acelui penticostal,dar fara efecte nici ea. Aceastea toate par a arata ca: -nici viata terna,normala,fara sclipifre,fara 'fierbinteala' ,nu aduc minunile si nici macar ameliorarea starii noastre -nici rugaciunea cu lacrimi dar fara duhul credintei drepte ,nu aduc minunea sperata Concluzia ar fi sa inveti sa te rogi cu lacrimi pentru aproapele tau,ca acel penticostal,dar sa o faci in duhul dreptei credinte si in rabdare,ca si pana acum |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ia gandeste ,incercand sa il ajuti de fapt te necajesti ca nu e cum trebuie ,judeci ,te gandesti mereu la asta ,ii impui felul tau de a vedea credinta. Ne ajuta asta la mantuire? Mai mult ne tulbura. Si iti mai spun ceva. Ai zis ca te intereseaza ca spun ceilalti penticostali daca vii la ortodocsi ,sau chiar nu se vor mai uita la tine. In fata lui Dumnezeu la judecata noi vom fi singuri.Ei nu te vor ajuta cu nimic. Ar trebui sa mergi duminica la o slujba la o biserica ortodoxa si vei vedea acolo traire si credinta. Noi prin exemplul nostru ii ajutam pe ceilalti sa se schimbe ,incepand cu familia in primul rand. Un ortodox practicant e bland ,smerit ,ingaduitor ,nu judeca. Daca vii la ortodocsi ai sanse sa devii la fel. Doamne ajuta ! |
Citat:
Iisus a spus sa o propovaduim. Iisus nu greseste. Citat:
1. Nu trebuie sa fim egoisti si sa ne gandim doar la mantuirea noastra. Mantuirea semenilor este de asemenea importanta. Se merita sa te necajesti,sa te gandesti mereu la asta si chiar sa te tulburi si sa faci alte sacrificii. 2. Sa judeci sau sa impui cuiva felul tau de a fedea credinta este gresit dar sa prezinti evanghelia si sa te rogi pentru persoana respectiva este bine. Citat:
Citat:
Insa eu va admir incercarile dumneavoastra de prozelitism (nu sunteti singura aici pe forum, mai toti ortodocsii practicanti fac prozelitism), pentru ca stiu ca Iisus ne-a poruncit sa facem asta. |
Citat:
Deci nu o propovaduim oricui si oriunde. Noi ortodocsii ascultam de sfintii parintii iar sf.Ignatie a a fost un mare sfant ,foarte mare. Voi ,protestantii va mantuiti singuri,nu aveti ajutor de experienta si de sfaturile nimanui. Ti-am spus de ortodoxie pentru ca spuneai ca te interseaza. Pe noi nu ne intereseaza sectele . |
Citat:
Si daca ai intrat intr-o conversatie, chiar daca nu ai argumente, nu e obligatoriu sa fii rautacios. Nimeni nu se mantuieste singur. Daca va fi vreun protestant mantuit aceasta va fi doar datorita Crucii lui Hristos. Citat:
Mi-ati spus despre ortodoxie pentru ca ati incercat sa faceti prozelitism. Dar nu v-am judecat pentru asta, v-am felicitat. |
Citat:
toti paganii,toate sectele lucreaza cu puterea diavolului...desi ei ced ca se roaga la Dumnezeu ca minunile se fac cu puterea lui Dumnezeu se fac cu puterea diavolului si asta doar pt a insela si a indeparta de la credinta ortodoxa |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Un penticostal, venind la mine pentru niste acte si vazandu-mi Biblia pe masa, m-a intrebat la sfarsit, foarte rusinat, daca nu as putea sa i-o imprumut, pentru ca el a citit o Biblie foarte veche si nu i se pare Biblia lui intocmai cu aceea. Ar vrea insa sa vada si cea ortodoxa cum e. Ideea e ca inainte sa plece m-a rugat si a insistat atat de mult sa nu spun o vorba sotului meu sau altui "frate" de-al sau... De ce, l-am intrebat. Voi impartiti Biblii peste tot, gratis si va asteptati ca noi sa le citim. De ce voi trebuie sa fiti rusinati pentru citirea uneia ortodoxe? (poate-mi raspunde penticostalulmantuit) |
Citat:
|
Citat:
Oricum stim cam cum sta treaba..in orice adunare neoprotestanta functioneaza un fel de mica inchizitie, toata lumea supravegheaza pe toata lumea, daca cineva are anumite obiceiuri care ies din standard, este luat imediat in vizor, posibil sa fie si exclus. |
Citat:
Si, da, suntem un pic mai stricti. Ai dreptate, pacatul nu trebuie tolerat. |
Citat:
Citat:
|
Glumea. :))
Lacrimi, nu stiu de ce se ascundea fratiorul respectiv, esti sigura ca adunarea de care vorbesti nu e adunare de disidenti ? Sunt penticostali de cult? Ca pe la noi sunt frati care fac studii biblice folosind si cartile din versiunea sinodala. Si eu am diferite variante de Biblii, inclusiv cea in engleza, NIV sau Biblia Anania. |
Citat:
Apropo, eu doar am constatat, nu sustin ideea. :68: |
Citat:
Dar de ce? Ce e rau in a citi o Biblie Ortodoxa? Si daca aude Biserica, care-i problema? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
A pus cateva intrebari "ne la locul lor" in Biserica din Dollis Hill si a fost dat afara. Acum merge in alta parte (unde merge si sotul meu) si nu vrea sa riste sa fie dat afara si de acolo. Dar, ideea e ca a gasit Biblia Ortodoxa identica cu cea foarte veche pe care o citise si a ajuns sa aiba ceva dubii... I-am recomandat niste carti... sa vedem daca le citeste... |
Citat:
|
Citat:
Iubita, uiti ca sunt inconjurata numai de penticostali... |
Citat:
Stii ce? Pe noi nu ne controleaza nimeni ce fel de Biblii citim. Si nici nu ne da afara din Biserica daca se aude ca am citit un altfel de Biblie... |
Citat:
Si sigur ca totu s-a intamplat cu voia lui Dumnezeu! Omul acela daca Il cauta sincer pe Dumnezeu, Il va gasi! Exemplu bun- Jurnalul convertirii al lui Danion Vasile caruia Dumnezeu vazandu-i inima sincera l-a scos din intuneric! Eu cred ca toti "tin cu dintii" de comunitatea lor de teama oamenilor care ii vad sau de teama pastorului care ii poate exclude insa mi se pare firesc sa ne fie teama de raspunsul pe care trebuie sa il dam inaintea lui Dumnezeu! |
Citat:
Asa ma gandeam si eu... |
Citat:
Dumnezeu sa-l lumineze. "biserica" aia de unde a fost dat afara, ce confesiune? Este roman? |
Citat:
Este roman. Si Biserica e penticostala, se numeste Maranata (asta ca sa-i fac reclama!) |
M-ai facut curios si am vizionat cateva videouri cu bisericile penticostale din Londra.
Am fost foarte dezamagit. |
Citat:
imi cer scuze, nu am vazut toate postarile. Apoi am vazut si raspunsul Dorianei.:) Totusi, ce este considerat pacat si care sunt considerate cele mai mari pacate? |
Citat:
Detalii pls :1: |
Citat:
1. Pastorul sau un alt membru vorbeste in particular cu persoana in cauza. 2. Se vorbeste cu el la comitetul de conducere al bisericii si este avertizat cu privire la pacatul respectiv. 3. I se da o mustrare scrisa. 4. Daca nu asculta si persista in pacat i se retrag drepturile de membru pe o perioada determinata 5. Toate acestea au fost spre indreptarea lui. Daca nu vrea sa asculte i se retrag drepturile de membru pe o perioada nedeterminata. P.S. Aaa, am uitat sa spun, cele de mai sus se aplica pentru pacate grave NU pentru ca citeste Biblia. Pentru citirea Bibliei (inclusiv a celei ortodoxe) este recompensat cu o bataie prieteneasca pe umar si un : „-Bravo frate!”. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:13:07. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.