Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Liber la droguri si prostitutie?!? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7194)

laurschepsis 25.09.2009 20:52:25

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 168560)
Unii sint sigur ca stiu dar habar nu am de unde.

Doamne-ajuta!

Catalin, iertare frate, abia acum am inteles ultimul raspuns al fratiei tale. Nu-L cauta prea departe ca a fost si este tot timpul langa tine. Ai zis ca ai sotie si copil. Dumnezeu este langa tine. Dumnezeu este Iubire.

Doamne-ajuta!

glykys 25.09.2009 21:34:49

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 168560)
Unii sint sigur ca stiu dar habar nu am de unde.

Tu ai vrea sa stii?

topcat 25.09.2009 21:56:01

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 168606)
Pai daca nu era un pacat la acea vreme, de ce ar mai fi vrut sa o ucida cu pietre pe desfranata?! Deci e clar ca era pacat in fata oamenilor. Si e clar ca e si pacat in fata lui Dumnezeu, ca altfel nu ar mai fi zis. "Iertate-ti sunt pacatele", adica nu ar mai fi avut ce sa ierte... Topcat, ma asteptam din partea ta la o intrebare care sa solicite neuronii, nu la intrebari sofistice! :).

Tu stii diferenta intre preacurvie si curvie?

topcat 25.09.2009 21:57:10

Citat:

În prealabil postat de cristina2012 (Post 168605)
Fireste ca Biblia e interpretabila, de aceea exista atatea biserici si secte si sectulite si miscari cresine si etc... De aceea avem la mare cinste pe Sfintii Parinti pentru ca au avut grija sa ne dea interpretari corecte.
Daca nu consideri teologia ca obiect de cunoastere, atunci iar e firesc ca Biblia sa nu fie izvor de cunoastere.

:)
Ai putea sa imi spui la ce foloseste Biblia?

topcat 25.09.2009 21:58:19

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 168604)
Pai, Topcat, tu ce crezi, ca Biblia o fi vreo carte de telefoane sau vreo carte de bucate? Pai nu oricine poate intelege ce e acolo, ca, daca ar fi asa, ar insemna ca toti care ar citi-o ar afla toate secretele vietii. Pune pe doi oameni sa iti povesteasca ce au inteles ei dintr-o carte si ai sa vezi ce raspunsuri diferite iti dau. Deci inseamna ca secretul nu sta doar in a citi Biblia... ;)

Dar pune tu doi oameni sa-ti povesteasca Biblia si sa vezi ce iese ;)

Antoni0 25.09.2009 21:58:54

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 168659)
:)
Ai putea sa imi spui la ce foloseste Biblia?

Cu intrebari de genul asta, nu inteleg ce cauti aici?!?

Iti place sa enervezi lumea? ... Ca asta vad ca faci...

topcat 25.09.2009 22:10:03

Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 168661)
Cu intrebari de genul asta, nu inteleg ce cauti aici?!?

Iti place sa enervezi lumea? ... Ca asta vad ca faci...

Daca te enervezi, e ok pentru mine, inseamna ca gindesti.
Tu de ce tii Biblia in mina, daca totul e interpretabil? Daca astepti de la Sfintii Parinti totul? Voi nu aveti pareri cind cititi o carte? Sigur ca aveti. Sigur ca va dati seama ca poti spune orice iti convine, sau convine unui grup de oameni, ca e dictat de Dzeu. De ce va lasati condusi de o mina de oameni care, fiind oameni, pot gresi, asa cum s-a si vazut de altfel ca au facut-o in cazul faptelor verificabile stiintific?

Antoni0 25.09.2009 22:22:22

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 168664)
Daca te enervezi, e ok pentru mine, inseamna ca gindesti.
Tu de ce tii Biblia in mina, daca totul e interpretabil? Daca astepti de la Sfintii Parinti totul? Voi nu aveti pareri cind cititi o carte? Sigur ca aveti. Sigur ca va dati seama ca poti spune orice iti convine, sau convine unui grup de oameni, ca e dictat de Dzeu. De ce va lasati condusi de o mina de oameni care, fiind oameni, pot gresi, asa cum s-a si vazut de altfel ca au facut-o in cazul faptelor verificabile stiintific?

Pai observ din postarile tale ca'ti place sa enervezi lumea. Altii se enerveaza mai usor, altii mai greu. Pe mine ma gasesti in prima categorie!

Si da... comportamentul asta de "hai sa'i enervam cat mai tare prin logica noastra" nu mi se pare de bun simt!

Mai "rebelule" eu nu pot intelege Sfintele Scripturi. Numai Sfintii le pot intelege cu adevarat, si ei ni le explica. Tu inca n'ai inteles ca creierasul tau, NU POATE INTELEGE LUMEA ASTA! Poate explica anumite fenomene dar nu poate explica TOTUL pentru ca suntem limitati!

Tu de ce te lasi condus de satana? In 1273 de posturi pe forumul asta, vad ca n'ai invatat nimic!

Ce fapte verificate stiintific? Evolutionismul? Haha! Adevarul il gasesti in Sfintele Scripturi dar daca esti "orb"...

topcat 25.09.2009 22:28:00

Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 168672)
Pai observ din postarile tale ca'ti place sa enervezi lumea. Altii se enerveaza mai usor, altii mai greu. Pe mine ma gasesti in prima categorie!

Si da... comportamentul asta de "hai sa'i enervam cat mai tare prin logica noastra" nu mi se pare de bun simt!

Mai "rebelule" eu nu pot intelege Sfintele Scripturi. Numai Sfintii le pot intelege cu adevarat, si ei ni le explica. Tu inca n'ai inteles ca creierasul tau, NU POATE INTELEGE LUMEA ASTA! Poate explica anumite fenomene dar nu poate explica TOTUL pentru ca suntem limitati!

Tu de ce te lasi condus de satana? In 1273 de posturi pe forumul asta, vad ca n'ai invatat nimic!

Ce fapte verificate stiintific? Evolutionismul? Haha! Adevarul il gasesti in Sfintele Scripturi dar daca esti "orb"...

Si cu ce ai vrea sa te enervez? Cu atacurile la persoana, asa cum faci tu?
Asta am si eu, putina logica, ce sa fac? Si fapte, gen heliocentrism.
"Orb" esti tu, pentru ca tu nu gasesti adevarul nici macar in Sfintele Scripturi, dupa cum recunosti chiar tu.
Asta am spus si eu, ca voi nu intelegeti nimic din Biblie, dar o tineti tot timpul in miini si jurati pe ea. Ti se pare normal?

Antoni0 25.09.2009 22:36:28

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 168676)
"Orb" esti tu, pentru ca tu nu gasesti adevarul nici macar in Sfintele Scripturi, dupa cum recunosti chiar tu.
Asta am spus si eu, ca voi nu intelegeti nimic din Biblie, dar o tineti tot timpul in miini si jurati pe ea. Ti se pare normal?

Vad ca nu'ti dai seama, nu constati afirmatiile facute. Ataci credinta ortodoxa, iti ataci Parintele de Sus, spurci numele lui si... tot nu intelegi unde gresesti!

Si porcu' se simte bine in noroi; la fel si tu, in "logica" ta mincinoasa! Si stim bine cine este tatal minciunii!

Halal superioritate!

Unde am scris ca nu gasesc adevarul in Sfintele Scripturi?

Singuri nu putem intelege Biblia, insa cu ajutorul scrierilor Sfintilor Parinti acest lucru este fatibil!

cristiboss56 25.09.2009 22:36:41

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 168676)

Vai Cătălin ce urât vorbești ! Unde este evoluția ( involuția ) ce o propovăduiești ? Ai fugit de la topicu Nunta , aici ! Care este deci "filozofia" ta despre viată . De unde venim și încotro ne îndreptăm ? Sensul vieții ? Văd că eviți să răspunzi , dar întrebări pui non-stop , reluând mereu mai toate de la capăt . Deci : . . .

topcat 25.09.2009 22:40:47

Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 168680)
Unde am scris ca nu gasesc adevarul in Sfintele Scripturi?

Aici:
Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 168672)
Mai "rebelule" eu nu pot intelege Sfintele Scripturi.

.,.,.,.,.,.,.

Antoni0 25.09.2009 22:48:49

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 168682)
Aici:

.,.,.,.,.,.,.

Citeste din nou ce am scris in postul 88:

Citat:

Citat:

Numai Sfintii le pot intelege cu adevarat, si ei ni le explica.

Noi nu putem intelege! E chiar asa de greu de inteles? ... Parca vorbesc cu ... turcii!

topcat 25.09.2009 22:52:53

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 168681)
Vai Cătălin ce urât vorbești ! Unde este evoluția ( involuția ) ce o propovăduiești ? Ai fugit de la topicu Nunta , aici ! Care este deci "filozofia" ta despre viată . De unde venim și încotro ne îndreptăm ? Sensul vieții ? Văd că eviți să răspunzi , dar întrebări pui non-stop , reluând mereu mai toate de la capăt . Deci : . . .

Nu vorbesc urit, vorbesc mult mai civilizat decit mi se vorbeste.
Dar ti-am spus si acolo: viata nu are sens, nu trebuie neaparat sa aibe vreun sens, si asta nu inseamna ca nu putem sa ne gasim un sens in viata.
Nu am evitat deloc raspunsul, chiar l-am dat de mai multe ori, cred ca ti-a scapat.
Nu am fugit niciunde, ceea ce vorbim pe cele doua topicuri sint lucruri diferite.

cristiboss56 25.09.2009 22:53:31

Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 168686)
Citeste din nou ce am scris in postul 88:

Noi nu putem intelege! E chiar asa de greu de inteles? ... Parca vorbesc cu ... turcii!

Turcii ? Ce au turcii cu maimuțica lui ? Nu te mai mâhni , nu are rost. Cătălin mi-a dat un răspuns măreț : "sensul vieții noastre nu este nici unul !" ce vrei mai mult de la el ?

topcat 25.09.2009 22:57:16

Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 168686)

Ce e asa de greu in a intelege ca nu TU intelegi si gasesti adevarul, ci altii?

topcat 25.09.2009 22:57:54

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 168689)
Turcii ? Ce au turcii cu maimuțica lui ? Nu te mai mâhni , nu are rost. Cătălin mi-a dat un răspuns măreț : "sensul vieții noastre nu este nici unul !" ce vrei mai mult de la el ?

Chiar petreci atit de mult cu ateii si nu stii atita lucru?

Repet intrebarea: de ce viata noastra trebuie sa aibe vreun sens?

cristiboss56 25.09.2009 23:03:18

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 168692)
Chiar petreci atit de mult cu ateii si nu stii atita lucru?

Repet intrebarea: de ce viata noastra trebuie sa aibe vreun sens?

Pai sa-i punem cap ! Foarte logic gandesti , ca un EVOLUTIONIST!:49:

Antoni0 25.09.2009 23:04:14

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 168689)

Era o vorba cu turcii!

Poate tu, defapt dumneavoastra pentru ca sunteti mult mai mare ca mine (am citit in alt topic), puteti sa va stapaniti mai usor. Dar eu... cand iti ataca credinta e greu sa te stapanesti!

topcat 25.09.2009 23:05:09

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 168693)
Pai sa-i punem cap ! Foarte logic gandesti , ca un EVOLUTIONIST!:49:

Te-ai blocat?
Ce e ilogic in a intreba "de ce ceva trebuie sa aibe neaparat vreun sens"?

Antoni0 25.09.2009 23:05:38

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 168691)
Ce e asa de greu in a intelege ca nu TU intelegi si gasesti adevarul, ci altii?

Hai ca pun aici capat conversatiei noastre! N'are rost!

O seara buna!

topcat 25.09.2009 23:10:09

Citat:

În prealabil postat de Antoni0 (Post 168696)
Hai ca pun aici capat conversatiei noastre! N'are rost!

O seara buna!

Ce e, te-ai blocat si tu?
Macar un atac la persoana, sa incheiem seara multumiti :)

cristiboss56 25.09.2009 23:21:26

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 168699)
Ce e, te-ai blocat si tu?
Macar un atac la persoana, sa incheiem seara multumiti :)

Nu ti- iesit pasenta !!! Vise frumoase , Catalin file de poveste !:103::103::103:

C0rneliu 25.09.2009 23:33:19

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 168695)
Te-ai blocat?
Ce e ilogic in a intreba "de ce ceva trebuie sa aibe neaparat vreun sens"?

Poate ceva fara sens sa aiba logica?

decebal 26.09.2009 00:49:48

?

Lumea ar fi ideala fara multe,,pacate'',dar ele sunt.Traim in tara cu multi ortocsi,dar putini in biserici.Citim ziare,pe care dam banii de pomana...inca nu stim sa apreciem un ziarist cat de cat independent si un,,tonomat''...!!!...ca de altfel majoriatatea oamenilor apreciaza banul,asa sunt si ziaristii.Si eu m-am speriat cand am auzit la un post tv,despre proiectul venit de la presedinte,in legatura cu prostitutia si ,,legalizarea drogurilor'',dar fiind un fidel ascultator a ,,nasului'',din nou am constatat ca pe primul loc in romania ,este dezinformarea.Cum au aratat si altii,este vorba de discriminarea celor care consuma...nu este normal,cel prins cu un gram de drog sa faca puscarie...ideal ar fi sa nu fie consumatori,dar Dumnezeu ne-a lasat liberi...!!!..fiecare raspunde pt faptele sale.Da e un proiect social bun,deoarece consumatorii nu se vor mai simtii marginalizati,vanati,si se pot adresa cand vor sa se lase,unui consult medical.In cea ce priveste prostitutia...nu sunt de acord ca exista,dar asta e..!!..aici trebuie sa intervina statul,si sa aibe in vedere si aceste femei batute de soarta...!!!...de ce sa fie sclavele unor oameni,care au uitat ca sunt finte a lui Dumnezeu,si le exploateaza,beneficiind de bani,castigati de aceste femei.Ele au fost si vor mai fi.Sunt de acord cu automatele de siringi,deoarece vor proteja in mare parte,pe cei care se drogheaza,de multe boli.Da,este un proiect curajos,multi nu au inteles importanta lui,dar e bine ca cineva a avut curajul sa se gandeasca si la acesti napastuiti de soarta...!!!:39:

glykys 26.09.2009 11:14:21

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 168657)
Tu stii diferenta intre preacurvie si curvie?

Hm... raspund, desi nu pricep unde vrei sa ajungi cu aceasta intrebare: curvia este atunci cand traiesti in pacat (id est desfranare) cu cineva, fara a fi casatorit, iar preacurvia, cand traiesti in pacat cu cineva, fiind casatorit cu altcineva. Inteleg de ce aceasta a doua stare este considerata mai grava (prea), pentru ca ii gresesti astfel si unei a treia persoane (sotul / sotia inselat, a), caruia i-ai fagaduit la cununie credinta vesnica.

glykys 26.09.2009 11:34:43

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 168660)
Dar pune tu doi oameni sa-ti povesteasca Biblia si sa vezi ce iese ;)

:) Pai nu trebuie sa caut prea departe raspunsul, se afla chiar in paginile acestui topic, din pacate! Pentru ca nu ai nevoie pentru a citi Biblia doar de minte limpede, ci si de rugaciune, sa te lumineze Dumnezeu sa intelegi ce citesti acolo, ca, altfel, vai si amar ce iese!
Sa stii ca ma gandesc si eu ce ar fi de raspuns la intebarea de ce totul trebuie sa aiba un sens; e o intrebare care mie imi cere timp de reflectie, desi sunt sigura ca sunt multi forumisti care stiu, dar, din diverse pricini, nu raspund. Ce imi vine minte acum (desi s-ar putea sa gresesc, identificand sensul cu scopul) este ca omul si, in principiu, viata, fiind creata, trebuie sa aiba o finalitate (vezi bine ca toate cele vazute pe pamantul asta au un inceput si un sfarsit). Tu, evolutionist fiind, ar trebui sa intelegi bine asta, ca totul exista cu un scop, ca nimic nu se pierde... Probabil ca vezi sensul omului in reproducere si perpetuarea speciei (e si asta un scop, nu zic nu), dar care este scopul, sensul ultim al acestei reproduceri? Si uite asa, orice raspuns primeste o multime de de ce-uri, pana ajungem la Sensul suprem. Pana atunci, insa... e bine sa intrebam de ce! :)
As ruga forumistii sa fie mai blanzi cu Topcat, ca sa nu ii cream vreun prilej de "sminteala" in plus. la urma urmei, e doar un forumist ca noi, pune intrebari si isi spune parerile si nu ar trebui sa ne enervam daca nu stim sa il abordam. Ne forteaza si ne provoaca sa fim mai buni, mai toleranti si sa gandim mai mult si ne arata, intr-un fel, propriile limite (care nu sunt ale crestinsmului, nicidecum), ci ale noastre, proprii! Bravo, Topcat, dar sa nu te bucuri daca ii mai reduci la tacere pe unii, nu e nici victoria ta si nici neputinta crestinismului!

elenavioletacocos 26.09.2009 12:08:59

Citat:

În prealabil postat de iulyaan (Post 168062)
:68:hei.....nu va face-ti probleme....asa trebuie sa se intample....nu avem ce face.....aceasta guvernare draceasca imita toate porcariile venite din vest.dar asta este........vorba parintelui iustin parvu:"este timpul pt mucenicie"...asa ca......hai sa incepem marturisirea adevarata a ortodoxiei......doamne ajuta

adevarat ai grait ! ce e sa fie ,va fi ! eu am trait aproape 9 ani in-afara ,sotul meu vreo 12,si cate am mai vazut .... ne asteaptam vremuri f grele ,si nu ma refer doar financiar ,ci la faptul ca ne va fi pusa la incercare credinta in D-zeu ! or sa incerce prin toate metodele sa ne faca sa ne lepadam de D-zeu ...Doamne Doamne o sa ne ajute dc o sa il lasam ,dar trebuie sa luptam si noi !

condor 26.09.2009 15:08:05

Citat:

În prealabil postat de iulyaan (Post 168062)
:68:hei.....nu va face-ti probleme....asa trebuie sa se intample....nu avem ce face.....aceasta guvernare draceasca imita toate porcariile venite din vest.

Nu guvernarea, ci poporul roman ortodox imita toate porcariile venite din vest. Cele bune nu stie sa le copieze. Cand au venit protestantii cu Sfanta Scriptura, i-au respins (doar prin Ardeal au avut ceva succes). Cand s-a venit cu obiceiul pagan al iepurasului si al oualelor rosii (obicei din mitologia germanica) acela a fost primit.

Problema nu este la cei din vest ci la noi. Alegem sa primim tot ce este prost si refuzam ce este bun.

La Chisinau a avut loc o demonstratie de "toata frumusetea" impotriva desfasurarii unui program ,intitulat "Urmeaza Biblia", in Piata Marii Adunari Nationale. Sa vezi acolo desfasurare de forte ortodoxe, in frunte cu preotii.

Impotriva prostitutiei si homosexualitatii nu stim sa demonstram. Dam vina pe vestici. De ce nu dam vina pe vestici (in special pe germani) ca am preluat de la ei respectul pentru lege, harnicia, seriozitatea, etc.?

Negroponte 26.09.2009 15:11:42

Prostiutia este asezata de invatatura crestina in randul celor 7 pacate capitale,fiind sinonima cu desfranarea.Inca din Vechiul Testament se spune in porunca a saptea:"sa nu fii desfranat".Prostitutia este pacat impotriva trupului pe care avem datoria sa-l pretuim ca pe un templu al Duhului Sfant si sa nu-l batjocorim prin desfrau.Sfantul Apostol Pavel ne sfatuieste:"Fugiti de desfranare!Orice pacat pe care-l va savarsi omul este in afara de trup.Cine se deda insa desfranarii,pacatuieste in insusi trupul sau.Sau nu stiti ca trupul vostru este templu al Duhului Sfant care este in voi,pecare-l aveti de la Dumnezeu si ca voi nu sunteti ai vostri?"(1 Corinteni6,18-19).Iar in alt loc acelasi apostol zice:"Nu va amagiti.Nici desfranatii nici inchinatorii la idoli,nici adulterii,nici malahienii,nici sodomitii...nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu"(1 Cor.6,9-10).

condor 26.09.2009 15:29:51

Citat:

În prealabil postat de Negroponte (Post 168788)
Prostiutia este asezata de invatatura crestina in randul celor 7 pacate capitale,fiind sinonima cu desfranarea.Inca din Vechiul Testament se spune in porunca a saptea:"sa nu fii desfranat".Prostitutia este pacat impotriva trupului pe care avem datoria sa-l pretuim ca pe un templu al Duhului Sfant si sa nu-l batjocorim prin desfrau.Sfantul Apostol Pavel ne sfatuieste:"Fugiti de desfranare!Orice pacat pe care-l va savarsi omul este in afara de trup.Cine se deda insa desfranarii,pacatuieste in insusi trupul sau.Sau nu stiti ca trupul vostru este templu al Duhului Sfant care este in voi,pecare-l aveti de la Dumnezeu si ca voi nu sunteti ai vostri?"(1 Corinteni6,18-19).Iar in alt loc acelasi apostol zice:"Nu va amagiti.Nici desfranatii nici inchinatorii la idoli,nici adulterii,nici malahienii,nici sodomitii...nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu"(1 Cor.6,9-10).

Si, mai sunt valabile aceste invataturi ale Sfantului Apostol Pavel? Chiar nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu, astfel de oameni? Ce este de facut? Ne pocaim de faptele noastre si ne schimbam, cu ajutorul lui Dumnezeu? Sau, o rezolvam mai simplu: mergem la biserica si ne da preotul iertare (ca doar are aceasta putere)?

laurschepsis 26.09.2009 17:09:13

Citat:

În prealabil postat de condor (Post 168791)
Si, mai sunt valabile aceste invataturi ale Sfantului Apostol Pavel? Chiar nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu, astfel de oameni? Ce este de facut? Ne pocaim de faptele noastre si ne schimbam, cu ajutorul lui Dumnezeu? Sau, o rezolvam mai simplu: mergem la biserica si ne da preotul iertare (ca doar are aceasta putere)?

Doamne-ajuta!

Foarte clara si elecventa interventia fratelui Negroponte.

Frate Condor, Cuvintele Sfantului Apostolului Pavel cred ca nu realizezi cat de actuale sunt.

Am intalnit foarte des aceasta idee cum ca Dumnezeu ar fi altfel dacat s-a relevat in Sfanta Scriptura sau in mostenirea Sfintilor Parinti. Ceea pierd din vedere cei care isi inchipuie ca Dumnezeu ar fi "putin" altfel (la fiecare acest putin este altul, semn al ratacirii generale) este corespondenta implinitoare dintre cele doua surse de invatatura ortodoxa. Si facem asta in conditiile in care Cuvantul Intrupat a spus foarte clar care sunt criteriile pentru mantuire.

Daca cei ce vor merge la spovedanie nu vor simti sincer ca au gresit, nu vor dori sa se schimbe in bine si nu vor inceta a mai face aceleasi pacate pe care le-au marturisit prin duhovnic in fata lui Dumnezeu, atunci gresesc. In ce masura? Asta doar Dumnezeu stie.

Doamne-ajuta!

condor 26.09.2009 17:29:59

Citat:

În prealabil postat de laurschepsis (Post 168809)
Doamne-ajuta!

Foarte clara si elecventa interventia fratelui Negroponte.

Frate Condor, Cuvintele Sfantului Apostolului Pavel cred ca nu realizezi cat de actuale sunt.

Doamne-ajuta!

Astfel de interventii clare si elocvente (cum este cea a fratelui Negroponte) ar trebui sa devina o obisnuinta. Oamenii au nevoie sa stie ca nu este de joaca cu pacatul. Pacatul este o grozavie. Din cauza pacatelor noastre a fost rastignit Mantuitorul, pacatele noastre lovesc, in continuare, in Dumnezeu si dau satisfactie diavolului si, tot pacatele noastre (cele nemarturisite si neparasite) ne vor duce la osanda.

adimirea 26.09.2009 17:34:50

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 168195)
:) desigur ca nu ai timp :)
Eu personal cred ca habar nu aveti (oricum, marea majoritate) de ce incriminati legalizarea prostitutiei.

Cred ca am mai spus si in alta parte ca 'eu personal' nu inteleg ce cautati voi pe forumul Dreptei Credinte, si de ce sunteti lasati sa ajungeti chiar la mii de postari.

Stiu ca sunteti copii mici, dar macar bunul simt sa va faca sa intelegeti ca pentru un crestin este ca si cum l-ai lua la bataie atunci cand ii ataci credinta.

Totusi poate este speranta si pentru voi, din moment ce tot discutati pe forumul ortodox si nu pe forumul cine stie cui.

Ce deranjeaza insa este tonul. Noi nu suntem pusi aici sa iti oferim tie explicatii [pe care oricum sunt convins ca le stii]; mai ales pe teme atat de evidente.

Aici am vazut peste zece pagini in care ai fost numai "da de ce?" "cine zice?" "da nu e asa" "adu argumente" "vreau ratiune" "asta nu e asa" si printre astea ai presarat insulte aleatoare la adresa ortodoxiei.

Iar daca ma crezi irational si prost, si nebun, si cu orizonturi inchise, si multe altele... si asta datorita credintei drepte in Hristos, atunci nu e insulta, ci e binecuvantare!

Totusi, lumesc si prietenesc, ti-as recomanda sa mai cresti. [ Sunt oameni care traiesc o viata si inca sunt niste copilasi ]

laurschepsis 26.09.2009 17:35:32

Doamne-ajuta!

Iertare frate, nu mi-am dat seama ca trebuia sa citesc textul fratiei tale, la care am facut referire, intr-o cheie ironica. Graba strica treaba.

Doamne-ajuta!

Negroponte 26.09.2009 18:34:21

Frate Condor,pocainta o realizam in Biserica prin sfintele taine cu ajutorul preotului duhovnic,care este doar un martor.Iertarea o da Dumnezeu,daca suntem sinceri in intru totul.Si nu e simplu lucrul acesta.Doamne ajuta!

topcat 28.09.2009 09:13:27

Citat:

În prealabil postat de C0rneliu (Post 168704)
Poate ceva fara sens sa aiba logica?

Nu e vorba de sens aici ci scop predeterminat

topcat 28.09.2009 09:19:33

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 168606)
Pai daca nu era un pacat la acea vreme, de ce ar mai fi vrut sa o ucida cu pietre pe desfranata?! Deci e clar ca era pacat in fata oamenilor. Si e clar ca e si pacat in fata lui Dumnezeu, ca altfel nu ar mai fi zis. "Iertate-ti sunt pacatele", adica nu ar mai fi avut ce sa ierte... Topcat, ma asteptam din partea ta la o intrebare care sa solicite neuronii, nu la intrebari sofistice! :).

Citat:

În prealabil postat de Negroponte (Post 168788)
Prostiutia este asezata de invatatura crestina in randul celor 7 pacate capitale

Confunzi, ca si glykys, adulterul cu prostitutia si desfriul.
Porunca referitoare la adulter s-a extins si s-a transformat in porunca desfrinarii. Pe ce baze? Biblice cumva? Nu. E vorba doar de bunul simt al omului, de morala care si-a schimbat referintele.

Desfrinat nu este cumva si cel ce bea alcool sau fumeaza?

topcat 28.09.2009 09:27:31

Citat:

În prealabil postat de adimirea (Post 168813)
Cred ca am mai spus si in alta parte ca 'eu personal' nu inteleg ce cautati voi pe forumul Dreptei Credinte, si de ce sunteti lasati sa ajungeti chiar la mii de postari.
Ce deranjeaza insa este tonul. Noi nu suntem pusi aici sa iti oferim tie explicatii [pe care oricum sunt convins ca le stii]; mai ales pe teme atat de evidente.

Am mai spus si eu si in alta parte: cine nu doreste, nu-mi citeste posturile si nu-mi raspunde. Eu nu oblig (cum as putea) pe cineva sa-mi raspunda :)
Daca am ajuns la mii de postari inseamna ca am avut ceva de zis si, cred, am schimbat niste stereotipii cu privire la atei.
Nu am jignit pe nimeni cu intrebarile mele, ele ar trebui puse si de voi. Faptul ca nu aveti curajul sa le puneti e un avantaj pentru mine.

sherlock_holmes 28.09.2009 11:06:48

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 169258)
Confunzi, ca si glykys, adulterul cu prostitutia si desfriul.
Porunca referitoare la adulter s-a extins si s-a transformat in porunca desfrinarii. Pe ce baze? Biblice cumva? Nu. E vorba doar de bunul simt al omului, de morala care si-a schimbat referintele.

Desfrinat nu este cumva si cel ce bea alcool sau fumeaza?

27. Ați auzit că s-a zis celor de demult: "Să nu săvârșești adulter".
28. Eu însă vă spun vouă: Că oricine se uită la femeie, poftind-o, a și săvârșit adulter cu ea în inima lui. ( Matei 5,27 )...Iisus Hristos Dumnezeu!

draga topcat ( catalin dupa nickname )

Daca sotia ta si-ar alege meseria de prostituata,tu ce i-ai spune ?

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:45:49.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.