![]() |
Citat:
In niciun caz vindecarea cu palmele nu e ceva crestin, asta spuneau si cei de la cursul reiki, ca Iisus vindeca la fel, cu mainile. dar Isius vindeca pentru ca e Dumnezeu, nu avea o energie in maini. La fel si sfintii, vindecau pentru ca se rugau si Dumnezeu vindeca, nu erau ei cei ce vindecau cu o energie. |
Mai ce multi necrestini sunt pe aici pe site. Crestin ortodox cica. Si jumate sunt dusi cu pluta.
Cum sustineti voi asa cu tarie pe nenea Reiki si va mai si autointitulati crestini si chiar ortodocsi. Eu am auzit de la cineva care a fost pe la reikisti si spunea ca se destrabaleaza cum fac cei de la MISA lui Bivolaru. Si mi-a spus un duhovnic ca sunt irecuperabili cei care se duc la reiki ca nu mai vor sa renunte. E cumplit! Nu va duceti la reiki ca e o capcana din care s-ar pute sa nu mai puteti iesi. Dovada sunt cei multi de aici de pe forum care au fost si acum ar renunta si la ortodoxie dar la reiki ba. Doamne ajuta si rugati-va! Eu nu am auzit nici un mare duhovnic de la noi si de nici un sfant sa fi practicat reiki, yoga si alte nebunii. Oare nu vedeti ca e inselatorie? E chiar asa de greu? |
Nu conteaza ca ai auzit ca de auzit se aud multe , conteaza adevarul ,verificat, dar nu despre careva care pretinde ca practica reiki si face altceva ci sa mergi la cursuri si sa vezi ce se preda , si nu la cursuri de la tiganci care doar vor sa faca bani ci la cursuri atestate de MS.
Marturii mincinoase sint peste tot, dar cine e dispus cu obiectivitate sa fie sincer si sa verifice? Dumnezeu este tatal tuturor oamenilor nu doar al crestinilor si Duhul Sfint merge unde voieste. Nu trebuie sa crezi de la inceput in Iisus ca sa iti raspunda Dumnezeu la rugaciuni sau nazuinte spirituale pentru ca Iisus este cuprins in Dumnezeu. Si el nu opreste ubirea Sa doar pentru ca El nu ti sa revelat inca. Si apoi Iisus a venit pentru toti nu doar pentru crestini si in plus maestrii practicanti Reiki cred in Iisus chiar daca nu il promoveaza public. Daca ei vindeca boli incurabile prin punerea palmelor ca si cei din VR sau Omni Healing sau alte sisteme morale inseamna ca trebuie sa ii recunoastem dupa fapte nu dupa ce spun unii si altii, asa dupa sabloane sau de la ei. Crestinatatea l-a omorit pe galileo galilei si multialtii considerati eretici in ciuda faptului ca monahismul rasaritean a dat si sfinti, moaste si minuni insa asta nu inseamna decit ca cei de la butoane au doza lor de patinire de care scapa abia cind negarea nu mai poate fi o solutie. Iar VR sau Reiki nu pomenesc nimic de zeitati, si chiar daca ar face cine poate dovedi ca nu asa li s-a descoperit lor Dumnezeu sau ca Dumnezeu a mintit cind a spus: "Mie mi se inchina toate popoarele de la un cap la altul al pamintului." Si apoi ce fac o parte de la MISA nu reprezinta esantionul repezentativ al hindusismului ci o greseala istorica de parcurscorectata pina astazi aproape complet , daca stai sa cauti o scoala (nu ce aramas pe net inca dupa tsunami ) in india care sa predea in ramura Tantra ceea ce preda inca Bivolaru nu ai sanse sa mai gasesti. In schimb in occident o sa mai gasesti. Dumnezeu nu are nevoie de partinire ci de adevarul obiectiv. Asa inteleg eu sa fiu un bun crestin , daca Dumnezeu imi descopera adevarul nu am de ce sa il resping sau sa il murdaresc doar pentru ca o dogma sau alta inca nu il cuprind. Sistemul VR are aceeasi cazuistica si este creat in lumea crestina iar Omni Healing care are performante mult mai rapide in vindecarea teurgica nu se preda decit celor care au dovedit deja o cazuistica anterioara si o conduita pe masura. Un filozof spunea ca "Daca Dumnezeu nu exista si eu cred ca exista am de pierdut mai putin decit daca exista si eu nu cred". In cazul meu nu se pune problema de crednta caci am beneficiat de certitudini insa cei care le place sa creada doar ce se spune fara sa verifice cu ochii lor risca sa huleasca lucrarile iubirii lui Dumnezeu asupra nazuitorilor intregului pamint. "Toate neamurile asteapta mintuirea Mea" "Eu le voi judeca cu nepartinire." "Pe cine lucreza neprihanirea il voi aduce la Mine" 13. Iată că Sluga Mea va propăși, Se va sui, mare Se va face și Se va înălța pe culmile slavei! 14. Precum mulți s-au spăimântat de El - așa de schimonosită li era înfățișarea Lui, și chipul Lui atât de fără asemănare cu oamenii, - 15. Tot așa va fi pricină de uimire pentru multe popoare; înaintea Lui regii vor închide gura, că acum văd ceea ce nu li s-a spus, și înțeleg ceea ce n-au auzit. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Avem pe doctorul tuturor, Domnul Iisus. Avem pe Maicuta. Avem atata bogatie de Sfinti mijlocitori... |
Citat:
Acum, fără niciun fel de sarcasm, stau și mă întreb: cât de mult le vor trebui deopotrivă ortodocșilor și catolicilor să țină cont de afirmația Sf. Pavel: singurul mijlocitor între oameni și Dumnezeu e Iisus Omul? De ce trec mereu peste asta și invocă fel și fel de pretexte: că sfinții sunt prieteni, că nu suntem vrednici să ne închinăm lui Iisus (pentru ce și-a mai dat suflarea pe cruce, atunci?) etc. |
rei ki si tai ki si yoga si budism sunt vrajitorie.Daca destinatia dupa moarte pentru anumite pacate e iadul, la vrajitorie este tartarul, partea cea mai problematica care nu trebuie s-o dorim nici la dusmani. cUM NU EXISTA VRAJITORIE PRACTICATA PENTRU INSANATOSIRE, ASA NU EXISTA REI KI , YOGA, TAI KI PENTRU INSANATOSIRE. Cu cat faci vrajitorie,FIE ALBA FIE NEAGRA FIE CE CULOARE VREI, cu atat Dumnezeu se departeaza si dracul se apropie. Cand dracul e suficient de aproape da boli mintale sau cateodata arde omul de viu asa numita combustie spontana:http://2.bp.blogspot.com/_LHdgHms0i8...combustion.gif Ne amintim la vrajitorul din Oz cum vrajitoarea a ars de i-au ramas doar picioarele ca aici: http://2.bp.blogspot.com/_LHdgHms0i8...combustion.gif Nu exista vrajitorie buna sau rea sau de aparare. Te apara Dumnezeu prin rugaciune. Daca esti in pericol citeste psalmul 26 de trei ori pe zi si treci printre vrajitori ca in masina blindata. Daca vrei maimult citeste Psalmii 26,45,69,90. Asta e contraatacul dar psalmul 26 de trei ori e important pentru aparare. NU uita, cu cat practici rei ki, tai ki, yoga sau budism se poate departa Dumnezeu de tine si se apropie Aghiuta de tine care nu are remuscari sa faca rau din pricina bolii. Daca vrei sa pui camioane de greutati in spatele copiilor si a catorva generatii, vrajitoria este solutia.Adica si rei ki, tai ki, yoga, budism.
Kronos, vezi ca PROTESTANTISMUL S-AR PAREA CA A RENUNTAT LA VIATA VESNICA.http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=12927 |
Citat:
Citat:
Toți maeștrii pe care i-am cunoscut sunt creștini și nicăieri nu am citit sau auzit să fie negată jertfa Mântuitorului nostru. Citat:
|
Citat:
Nu m-am ocupat eu de bioenergie, ci am fost "obiectul" asupra caruia s-a aplicat, prin 1993, cand au aparut o multime de bioenergeticieni de astia, la Cluj (tocmai cand era Caritas-ul in toi...miere din plin... apoi cum a disparut Caritas-ul s-au rarit si ei) iar sora-mea, crezand ca face bine a adus unul in casa, fost coleg de serviciu, in sfarsit e complicata povestea. Bine ca ne-a scapat Dumnezeu..... Daca ai ocazia citeste "Marii initiati ai Indiei si Parintele Paisie Aghioritul" de Dyonisos Farasos (sper ca am scris bine... |
Citat:
Însă părerea mea e că este păcat să judeci ceva fără să ai toate informațiile despre acel lucru. |
Citat:
|
Mai eu nu stiu de ce voi, practicanti de reiki, yoga, bioenergie (pe care Pr. Ioanichie Balan il numea biosatanism) sau cei de alte credinte in general, nu va duceti de aici; si va bagati nasul pe niste forumuri care nu va privesc, ortodoxe. Daca ati fi sinceri da, dar voi incercati sa va promovati ideile desi ele sunt in mod Evident neconforme cu invatatura de credinta ortodoxa. Eu mi-as dori ca toti sa ganditi ortodox, nu am nimic cu voi, dar cand vad ca vorbiti aiureli, ma gandesc ca si voua si altora faceti rau ca va intinati sufleteste si veti da raspuns pt. orice cuvant desert rostit, scris sau gandit. Credinta ortodoxa este intemeiata pe o continuitate cu sfintenie pastrata, cu pret de sange, timp de 2000 de ani si voi veniti cu teorii straine de evanghelie, iar cand aduceti evanghelia in discutie o interpretati gresit. Sunt sute de carti scrise de oameni care au implinit intru totul poruncile lui Hristos si Duhul Sfant a poposit in acestia, iar pe acesti oameni care au murit in starea aceasta de har noi ii numim sfinti si ei in har fiind au scris carti, au tinut cuvantari, au sfatuit si au talcuit scripturie. Deci sub inspiratia Harului au scris si au talcuit si aceasta predanie, traditie a pastrat-o Biserica Ortodoxa cu pret de sange, cu jertfa. Nestiinta este pricina tuturor relelor.
Nu mai sustineti aceste practici care aduc in sufletul vostru duhul diavolului in loc de Duhul Sfant, duhul creatiei cazute in loc de Duhul Creatorului. Astea-s energiile pe care le folosesc toti reikistii, yoghinii, satanistii, clarvazatorii si toti vrajitorii, magicienii si ezoteristii, energii satanice, luciferice, diavolesti. Ca nu vin influente, energii decat de la Dumnezeu si de la ingerii cei rai care au cazut si care acum nu mai lucreaza conform cu voia lui Dumnezeu. Deci dracii sunt cei care lucreaza prin bioenergeticieni si nu Hristos care a lasat cele 7 sfinte taine pe care le savarsesc preotii ca sa se reverse prin ele harul. Este taina Sf. Maslu care e spre tamaduirea trupului si al sufletului, spovedania care iarta pacatele. Daca nu erau astea desavarsite, suficiente, nu mai spunea Sf. Pavel ca oricine din cer sau de pe pamant sau chiar el insusi(adica draci deghizati in infatisarea lui) de va veni si altceva va invata decat a invatat el, anatema sa fie, adica i-a blestemat. Imi pare rau sa o spun dar voi intrati sub incidenta acestui blestem. Puteti iesi, insa cred ca putini o veti face. Ceilalti care nu au fost vaccinati de satana cu invataturi straine de Adevar, de ortodoxie, sa se pazeasca de minciuni, aceste roade ale intunericului, ca sa nu intre boala in ei si sa piara. |
Amin! ++++
|
Preotii nu au cum sa stie din proprie experienta a studiului cazuisticii tuturor sistemelor (sint mii de cai spirituale in intreaga lume) asa incit nu au cum sa nu spuna la fel ca si fariseii despre Iisus :"Face vraji!".
Si apoi nu oricine sustine ca practica reiki chiar practica reiki. Trebuie sa aibe atestat si drept de practica aprobat de Ministerul Sanatatii. Daca vorbim despre mere apoi sa vb numai despre mere nu si despre pere, papaya, rudrakshe si alte fructe. Asa incit nu le putem baga pe toate in aceeasi oala , cei care trebuie sa isi dea cu parerea ar trebui s fie cei avizati adica in domeniu cit si cei care au avut ca pacienti experiente directe. Personal nu practic reiki si nici preotul meu confesor nu considera ca toate vindecarile sint neparat de la cel rau cu atit mai mult vindecarile bolilor incurabile si obtinerea unei sanatati stabile. Adriana cluj ne spune ca a avut ea si rudele o experienta negativa si ca nu o mai intereseaza si alte puncte de vedere. Insa trebuie sa ne confirme daca era vrba despre reiki sau alta tehnica de vindecare -fiindca sint mai multe si deasemenea sa n spuna daca i s-au aratat documentele de libera practica semnatae de MS. Eu personal am avut o experienta pozitiva ca pacient dar in plus stiu ca respectivul practicant reiki este un bun crestin pentru ca il cunosc si mi-a aratat si atestatul de practica aprobat de MS. Bineinteles ca MS nu verifica personal orice practicant insa in baza unei cazuistici studiata anterior pe anumite sisteme Reiki a concluzionat ca poate acorda drept de practica celor care in interiorul acestor sisteme le este atestat gradul de Master de catre profesorii lor. Cei care incearca fara a avea gradul confirmat si atestatul respectiv o fac pe propria raspundere iar esecurile lor nu trebuie cuantificate pe spinarea intregului sistem Reiki. Nu neg ca exista si bioenergeticieni din alte sisteme cum ar unele din rusia care nu au reale aptitudini si daruri in acest sens si nici norme morale obligatorii si nici ca duhurile lor sint amestecate sau doar din felul rau insa sinceritatea mea marturisitoare in fata evidentei ma impiedca sa le bag pe toate in aceeasi oala. Sistemul reiki prin vindecarile respective nu se adreseaza credinciosilor unei religii ci mai degraba necredinciosilor iar in privinta practicantilor la fel fie necredinciosi fie credinciosi indiferent de religie asa incit nu putea cuprinde regulile intilnite intro singura religie si nici a le combate. Insa regula care trebuie musai respecata este neprihanirea in toate formele ei. Asa incit adresarea catre necredinciosi nu putea sa fie din perspectiva religioasa (terminlogie religioasa si teologica) ci din punctul de vedere ateu - o terminologie aparent atee. iar in momentul cind omul isi da seama sau i se reveleaza ca de fapt este lucrarea lui Dumnezeu venita cu aceeasi iubire catre toti nazuitorii atunci acela este cistgat in credinta indiferent de religia pe care o va adopta apoi in functie de aria geografica apartinatoare si sensibilitatea fiecaruia. Degeaba a spus inchizitia ca Soarele se invirte in jurul Pamintului asa cum scrie in Eclesiastul dindu-i foc lui Galileo Galilei caci pina la urma adevarul a iesit la lumina. Degeaba a crezut Pavel ca Iisus va veni in timpul vietii lui caci s-a dovedit ca se inselase in privinta interpretarii promisunii Sale. Insa Pavel a fost cinstit apoi si a recunoscut ca noi cunoastem in parte , simtim partial si proorocim doar anumite parti de adevar. Asa incit ca certitudine ne ramine iubirea si speranta. In mod similar timpul va scoate adevarul la suprafata indiferent ce afirma unii preoti sau chiar sinoade. Ma refer la anumite aspecte care nici macar nu sint biblice. Noi credem ca stim adevarul dar un verset spune "Cei care cred ca stiu nu au cunoscut cum trebuie." Asta ce inseamna? Inseamna sa cunosti luind in calcul toate amanuntele cercetind toate lucrurile nepartinitor insa inseamna chiar mai mult decit atit - inseamna o iubire catre umanitate aproape egala cu iubirea lui Dumnezeu- nepartinitoare si o cunoastere prin darul cunoasterii -acea intuitie continua bazata pe o pace adinca in care la cerere ti se dau si revelatii suplimentare. Insa macar de am avea noi empatia psihologilor ca sa stim macar cum este celalalt pe dinlauntru. Daca Dumnezeu nu ar darui decit unei singure biserici darurile, binecuvintarile si Tainele ar fi un parinte nedrept. Insa vedem ca Dumnezeu nu este partinitor in conditiile in care taina casatoriei era si este inca lucratoare pa tot pamintul iar daca o taina lucreaza atunci de ce nu ar lucra si celelalte? Doar ca sa alinte orgoliul colectiv sau individial al unora care nu au cunoscut cum trebuie? Cine poate opri Duhul Sfint sa mearga unde Voieste? In Conferintele internationale biserica recunaoste ca toate marile religii se inchina aceluiasi Dumnezeu insa cind se intorc in parohii unii isi intorc cuvintul. Cind au mintit si cind au spus adevarul? |
Doua articole despre Lelia Bratu ,sacroterapeut:
http://www.revistazau.ro/?number=64&...ticle&aid=3536 http://www.taifasuri.ro/arhiva-taifasuri/540.html |
Citat:
|
Citat:
"Marii initiati ai Indiei si Pr Paisie" ,este O carte printre multe alte carti...am citit-o.Am cules si retinut cite ceva din ea,dar nu e CARTEA mea de capatii.Cartea Cartilor pt mine este BIBLIA,si in mod cu totul special este NOUL TESTAMENT:testamentul MINTUITORULUI,care ma invata si "ma obliga" sa am IUBIRE pt oricare dintre aproapele meu,fie el chinez,japonez,americam,turc,african etc,fara sa-mi pese de forma prin care acesta il venereaza pe Dumnezeu,sau forma prin care II adreseaza rugaciunea... .De asemeni,eu, cred ca exista si oameni care sint daruiti de catre Dumnezeu cu DARUL VINDECARII altor oameni,doar prin simpla PUNERE a MIINILOR,peste cel bolnav.Daca unii au denumit acest lucru bioenergie,reiki,sau mai stiu eu cum,nu-mi pasa.Important este pt mine ,sa stiu ca Dumnezeu are nenumarate CAI de vindecare,si cred ca orice om ,are "obligatia" de a-si cauta si a-si gasi starea de bine ..si ,mai cred ,ca Dumnezeu te calauzeste,pe una dintre aceste cai.Evident ca rugaciunea ,RUGA,te va duce pe CALE,caci daca nu te rogi,si stai nepasator ,asteptind o minune,daca nu-i incredintezi lui Dumnezeu durerea (problema ta,oricare ar fi aceea,CEREREA) ta,s-ar putea sa risti -nu tu,personal,ci oricare dintre noi- sa ramii ,mult si bine in starea aceea de rau... ..acum ,evident ca,s-au inmultit precum ciupercile dupa ploaie,acesti bioterapeuti,insa,daca esti permanent intr-o strinsa legatura cu rugaciunea ,esti asadar cu Dumnezeu,si El te va calauzi,si vei descoperi drumul spre bioterapeutul adevarat si nu spre unul fals. Nu crezi in bioterapeut? Eu da.Am sa-ti dau un mic ,simplu ,exemplu.Cind eram micuta ,fiind eu un fel de "Smarandita popii" si jucind fotbal cu baietii,mai luam cite-o trinta si-mi mai juleam genunchii...rapid,mama alerga din curte ,in strada si punea instant PALMA peste julitura,imbratisindu-ma si sarutindu-mi lacrimile care siroiau obrajii.Crede-ma ca durerea inceta ca prin minune....Sigur ti s-a intimplat si s-a intimpltat tuturor celor de pe Cr ortodox,care resping ideea ca PUNEREA MIINILOR ,AR PUTEA FI... vindecatoare. Hai dragii mei ortodocsi sa va mai aduc in prim-plan inca ceva.Noi ortodocsii ,credem ca avem PREOTI prin PUNEREA MIINILOR,de la Apostolii lui Hristos.DA?asadar HAR-ul se transmite ,prin..punerae miinilor.Da sau nu?Vorbesc aici despre HAR-ul preotiei.Asa cum Har-ul preotiei se transmite ,prin punerea miinilor Episcopului,ca urmas al urmasilor Apostolilor lui Hristos,asa si cu acesti (putini,f putini) oameni,semeni ai nostri ,care au DAR DIVIN ,pentru vindecare,pot vindeca ,simplu,prin punerea miinilor.Unii numesc asta bioenergie,altii reiki,ce stiu eu... Asa cum un chirurg este daruit de catre Dumnezeu cu un dar deosebit al chirurgisirii,si taie cu maiestrie cangrena,asa cum Ioan Gura de Aur este cel mai MARE orator recunoscut,asa cum avem MARI MUZICIENI,etc,UNICI,asa sta treaba si cu BIOTERAPEUTII,adica cei acre au DARUL VINDECARII ,prin PUNEREA MIINILOR,peste locul bolnav.CRED asta! Sa ne ajute Dumnezeu sa fim feriti de impostori!Ei poarta masti diferite.Pina mai dauna-zi pe youtube era unul asa-zis preot care facea ,la greu,Molitvele Sf Vasile,oricui dorea .Era suficient sa dai click :preot cu har,ca iti si apareau filmuletele acestuia bine-promovate pe youtube..pina cind in 12 aprilie 2011,a "evadat" unul dintre ucenicii acestuia -cred ca chiar cel care-i confectioana fimuletele...- si a dat informatia unui ziar ..si impostorul si-a inchis contulpe youtube...insa si-a pastrat publicitatea pe site-ul personal,unde trimbiteaza construirea unei manastiri de maici si a unui asezamint pr copii cu dizabilitati,cuvinte care prind f bine la inocenti...si lui ii merge fain ,nu-i lipseste nimic din cele lumesti...as merge cu exemplu si un pic mai departe ,undeva mai SUS,dar ma opresc aici... cerindu-mi ierate pt postare!,in fond cine are nev de opinia mea,pe aici,dar ,deh,am comis-o.Iar??!! |
Nu amesteca reiki cu bioenergia. Nici pe departe nu e acelasi lucru.
|
Citat:
Nici eu nu practic reiki.Rugaciunea estea cea care m-a calauzit totdeauna,deschizindu-mi CAI!Si...cred ca ,asa cum e CONFESORUL ,asa e si UCENICUL!Bucura-te ca ai unul care nu vede OPTUZ!Sa aveti LUMINA-n suflet,dragi CR ORT! |
Citat:
...iti pot spune ca,personal, nu sint preocupata nici de una (reiki) nici de alta (bioenergia).Eu am commentat asa la modul general,despre alte modalitati de vindecare decit cele conventionale si /sau ATESTATE. Atit si nimic mai mult.In ceea ce ma priveste ,CRED ca,RUGACIUNEA este cea care deschide...CALEA!Eu,spre ex,am fost 1,1/2 ani paralizata(la pat).Desi am fk tratament medicamentos-agesiv!!!- ,timp de 1 an si 2 luni -devenisem o leguma,un mort viu...-.CALEA ,spre vindecare ,am gasit-o (intimplator sau nu) in PLANTE,dupa ce in mod repetat am refuzat chirurgia,mult recomandata,in cazul coloanei vertebrale.Si,cind medicii mei se asteptau sa dau "ortul popii" cum se zice,dupa ce ma suprasaturase-ra de injectii si pilule,care mai de care cu nume mai pompos si mai costisitoare,de tot felul de procedee,ca fizioterapia si derivatele ei,si cind se asteptau ca rinichii mei suprasaturati de toate aceste super-mega-chimicale ,sa cedeze ,eu am decis ca pun STOP medicamentelor si ma pun pe ceaiuri.Si..dupa 2 luni m-am ridicat,in sfirsit ,oarecum, mai spre vertical,si mi-au slabit durerile.Apoi dupa alte 2-3,de ceaiuri ,de rugaciune si ,mai ales de IMPARTASANIE DEASA (la fiecare SF LITURGHIE),am ajuns in starea: BIPEDA.Mersesem in 4 labe destul,chiar in vazul a zeci de oameni,care se uitau ca la urs...Calea ,pt mine a fost ceaiul numit COADA CALULUI,insotita de rugaciune si Impartasanie(e valabil si inversa).Pt altcineva ,Calea spre vindecare poate fi ALTA(poate reiki,ce stim noi).Dumnezeu stie ce ne pune la indemina.Important este sa-I cerem.Dumnezeu este STAPINUL DARURILOR.EL imparte unora, unul dintre darurile SALE,darul vindecarii,iar noi ,in urma CERERII INSISTENTE,a RUGACIUNII,putem avea sansa de a fi pusi in prezenta unuia dintre POSESORII DARULUI.Eu nu aveam sansa sa merg la Clinica din Austria!!!.. dar am ajuns ,cu binecuvintarea lui Dumnezeu,in curtea unui om care,vazindu-ma, mi-a daruit vreo 2 saci( la propriu) de Coada Calului...Multumesc lui Dumnezeu! Toate bune! |
antoradoi, ai spus ca nu mai poti posta new thread...am descoperit acum 2 saptamani ca nici eu nu mai pot post dar nu am stiut de ce. oare mi-au blocat accesul? dar de ce? abia scriam si eu cate ceva pe aici..multumesc.
|
Citat:
Si vrajitorii din vremea lui Moise au putut face multe false minuni prin puterea celui rau. Iar Sfantul Ciprian, pe vremea cand era vrajitor, cate a facut! Sa luam aminte si sa cautam adevaratele minuni facute prin puterea divina. Daca Iisus Hristos ne-ar fi vorbit ceva despre bioenergia si reiki, atunci am fi indreptatiti sa alergam si noi dupa asa ceva. Marii sfinti vindecatori, prin puterea unei mari credinte in Dumnezeu au vindecat multi oameni de boli grave. Bioenergeticianul cauta de obicei o cale mai simpla, excluzand asceza. Atunci la ce fel de energie are el acces? Este o intrebare pe care trebuie sa ne-o punem cu trezvie. Caci nu e bine sa acceptam ofertele satanei, nici chiar dac-ar fi sa murim. |
Citat:
Plantele de leac, in schimb, ne-au fost lasate de Dumnezeu pentru neputintele noastre inca de la inceputuri. Iar Dumnezeu, prin sfintii Sai savarseste si in zilele noastre nenumarate vindecari. Daca unii prefera bioenergeticianul in locul sfantului, explicatia e simpla. Sfantul (preotul) il pune pe om sa posteasca , sa se roage si si sa se pocaiasca, iar bioenergeticianul nu-i cere decat bani! Slava lui Dumnezeu pentru toate. Sanatate multa iti doresc. |
In primul rind ca Iisus nu trebuia sa pronumte cuvintul bionergie si nici reiki fiindca este absolut ilogic sa-i cerem asa ceva , bioenergie este un cuvint destinat ateilor care nu cred in duh sfint iar reiki este un cuvint de origine japoneza care este echivalent cu duh sfint.
Iar punerea palmelor si vindecarea este aceeasi doar ca unii au har iar altii mai putin, iar cei de care zici tu ca vindeca cu rau acela nu poate vindeca mare lucru fiindca doar duhul sfint poate indrepta pacatele si acorda iertare, atit in cazul problemelor fizice, morale si psihice. Deci lucrurile trebuie cintarite dupa rod. pe vremea aceea erau altii care nu urmau ucenicii dar vindecau in numele lui Iisus iar Iisus a raspus luindu-le apararea caci si apostolii au avut aceeasi tendinta excluisivista.Ucenicii si aceia cita asceza aveau ? Despre practicantii serosi de reiki se poate spune ca au aceeasi asceza findca exista reguli morale si alimentare (posturi) de care trebuie sa tii cont ca sa ai si rezultate. Altfel nu merge. Plus cite minim o ora pe zi destinata curatirii hainelor spirituale personale. |
Citat:
|
Citat:
|
Rei ki si tai ki si hinduism si budhism si religiile estice sunt vrajitorie.
In lume in intelegerea mea sunt urmatoarele tipuri de religii: Religii bazate pe vrajitorie si care au zei deci probabil sunt si idolatrie: Yoga, Hinduism, Rei Ki, Tai ki. Destinatia dupa moarte probabil e cea mai teribila zona din iad, Tartarul cu flacari Religii care il cunosc pe Dumnezeu dar nu au botez pentru intrare in rai si Sfanta Impartasanie pentru viata vesnica: islamul . Aceste religii trimit opamneii in iad Religii care il cunosc pe Dumnezeu si au botezul pentru intrare in rai dar nu au Sfanta Impartasanie pentru viata vesnica: Protestantismul. Trecerea de la Ortodoxie la protestantism, islam, hindusim si oprice alta religie poate duce sufletul in iad pentru ca iesirea din Biserica lui IIsus poate fi pacat si pentru ca protestantismul si celelalte religii nu au spovedirea pentru iertyarea pacatelor, deci cum cureti pacatul iuesirii din Biserica Ortodoxa? Ortodoxia care are si botezul pentru intrare in rai si sfnata Impartasanie pentru viata vesnica si spovedirea pentru iertarea pacatelor |
Citat:
Dumnezeu sa te ajute sa simti dulceata si mangaierea Duhului Sfant, ca sa nu le mai confunzi! Asta ar insemna sa te botezi ortodox ca Nicolae Steinhardt. si apoi sa-L cauti si sa te bucuri de El. Atunci sa vad daca mai poti sa te gandesti la reiki! |
Citat:
Citat:
În altă ordine de idei, are cineva un link, un document, ceva oficial despre poziția Biserii vis-a-vis de reiki? |
Citat:
Faptul ca tu nu au simtit ca esti binecuvitat inseamna ca ai practicat prea putin sau poate prea sporadic. Iar ca sa poti deosebi cu siguranta duhurile ai nevoie de darul desebirii destinat special pentru acest lucru -dar a carui definitie nu este cea corecta in dogma , mai este una in canonul dstinat intrnrilor sinodale si ea se refera la perceptiile duhului ca o briza mai rece sau mai calda perceputa in creset si palme-Prin intermediul careia primesti raspuns pozitiv sau negativ infunctie de temperatura. ceasata perceptoe oau f multi preoti insa nu s bazeaza pe ea fiindca nu stiu ce este cu ea iar altii pentru ca nu percep Biblia racoroasa ci doar amestecat -ceea ce este f. corect -daca ai scrie Dumnezeu pe o bucata de hirtie atunci ai simti doar racoare. daca tu ai simti aceste perceptii ca orice practicant reiki atunci ele nu se pot pierde sau intrerupe daca practici o viata spirituala -ori de cite ori te vei ruga le vei simti tocmai pentru ca sint de la duhul tau sfint pe care trebuie sa il ecubnosti si astfel si sa il intaresti pe mai departe -altfel vei simti o problema energetica in piept din cauza neincrederii in duhul tau sfint. Te-am interbat si pe privat daca incerci sa te rogi lui Dumnezeu fara sa mai folosesti simbolurie -rugaciune punind palmele la fel ca in reiki simti cum curge aceeasi binecuvintare ? Are ea acelasi efect? |
Citat:
Biserica nu da pozitii oficiale despre religia din insula Trinidad sau despre Reiki pentru ca sunt in afara bisericii. Nu are importanta ce maestru am avut acum multi ani, inainte sa devin ortodox, sper ca ai inteles ca eu am spus de tot reiki, nu depinde de maestru. Citeste te rog pentru informare conferintele despre reiki, unde au scris si persoane care au practicat, nu doar din carti. Reiki e compatibil cu religiile panteiste, unde divinitate e un fel de energie prezenta in toate. Eu am inceput sa-mi pun mai multe semne de intrebare cand am citit ceva despre voodoo si am vazut cateva asemanari. |
Citat:
Citat:
Trăiești cu impresia că eu FAC apologia reiki, ceea ce este total greșit. Eu doar (te-)am întrebat de unde știi (cu surse de informare și pentru mine) de poziția Bisericii. |
Citat:
Nu vei gasi pozitia Bisericii referitoare special la reiki, cum nu vei gasi pentru fiecare practica pagana in parte. Exista doar pozitia Bisericii referitoare la conceptii in general. De exemplu vei gasi in vietile sfintilor, in paterice, cum actioneaza vrajmasul si ce minuni poate face. Iar in catehism invatatura Bisericii. Si vei gasi carti scrise de credinciosi, unele din ele chiar de la neoprotestanti (ca din SUA s-au extins praticile new-age, inclusiv Reiki-dupa ce fusese inventat de Usui). Reiki e la fel ca bioenegia, doar ca spune ca energia e luata din cosmos. Asta la gradul unu, unde "vindeci" cu mainile. La urmatorul grad deja incepi sa vezi ca seamana cu vrajitoria, folosesti semne pentru transmiterea "energiei". De fapt acele semne sunt un fel de mandale pentru chemarea spiritelor, am fost surprins cand am vazut ca se folosesc semne pentru chemarea unui spirit in voodoo. |
Ok, am înțeles punctul tău personal de vedere. Nu ai nimic concret.
|
Citat:
|
..........................
|
De unde vine reiki.
Salutare tutror,
As vrea sa incep cu scuzele de rigoare fata de cei pe care urmeaza sa ii deranjeze comentariile mele(si sper ca mesajul sa fie posatat asa cum il scriu ). As vrea sa va impartasesc cateva din cunostintele mele pe ca Dumnezeu a binevoit sa mi le dea (fie bune fie rele). Sunt maestru reiki (unul din maestrii mei este unul foarte renumit in lumea esoterica si el isi pune problema daca e bine sau nu , si el zicea „Daca e bine sau nu vedem pe parta cealalta cu siguranta”, asa ca indraznesti?)si crestin ortodox convins (si am citit cateva carti ortodoxe). As vrea sa clarific anumite lucruri: 1. BOR este o institutie si NU este acelasi lucru cu biserica lui Dumnezeu (Biserica lui Dumnezeu suntem noi crestinii si preotii pt ceea ce sunt nu pt ca fac parte din institutie.) 2. A crede ca doar noi ortodoxi ne mantuim mi se pare o stupizenie. 3. A crede ca ce nu e ortodox e de la demon mi se pare o stupizenie. 4. A crede ca energia ki este de la demon iar e stupid ca japonezii ii zic ki, ortodoxii energia Duhului Sfant este acceasi energie nu e buna sau rea Ea este doar ca o folsesc unii in rau sau bine este altceva. (asta zic si Sfintii. Cei care nu stiu sa mai caute) 5. Tehnica punerii palmelor este intradevar de la Iisus doar ca am eu o vaga impresie ca nu are nici o legatura cu Reiki. (sorry pt cei care zic asta este o tehnica de a vinde reiki ) si ce zic unii maestri ca reiki reinventeaza asta e pacaleala o sa demosterz mai jos. 6. Indiferent ca noi credem in reincarnare sau nu noi suntem romani ortodoxi deci trebuie invatata inainte ortodoxia pt ca nu ne-a trimis Dumnezeu acilea de geaba bre. 7. Noi ortodoxi il avem pe Iisus si asta ar trebui sa fie cea mai mare onoare pe care putem sa o avem si aici le dau dreptate preotilor, religia trebuie pastrata nepatata. 8. Marii nostri Sfinti, Arsenie Boca, Ilie Cleopa, etc nu au facut Reiki, samanism, radiestezie, etc, si nu cred ca poti compara cel mai mare maestu reliki cu Boca de exemplu, inclusiv minunile care le facea Boca. 9. Zicea un tip ca dupa sedintele de reiki se simtea ametit (e posibil), dar dupa ce se roaga un preot pt tine la inceput cate probleme ai pana iti revii (citeste Sfintii parinti). Si mai zicea tipul ca facea bile de energie sa il apere de vampirism energetic, si ca apoi a invatat sa se apere, hmm cea mai buna protectie e rugaciunea ar fi trebuit sa stie asta maetrul lui de Reiki 10. Unii tipi au prezentat cateva lucruri adevarate despre reiki gen initieri, ce se face pe grade, dar sunt si unii care vb aiurea gen ca se fac orgii ca la Misa, 11. Mi-a scos in cale Dumnezeu o carte scrisa de Hiroshi Doi un maestru japonez care face parte din scoala pe care a creato Usui, Usui Reiki Gakai si acolo tipul povestete multe nedevaruri si anume : Usui nu a fost preot ortodox, nu a fost doctor, semnele nu i s-au revelat pe muntele Kurama dupa ce a tinut post, cand sa iluminat el primit harul de a vindeca de care nu stia ci sa prins apoi, nu a vindecat saraci 7 ani dupa ce a coborat dupa munte pt ca la o luna dupa ce a cobort de pe munte a deschis scoala, si apoi la 4 ani dupa a murit. Deci toate astea sunt date istorice sau zise direct de el. Cei care zic altfel sunt lucruri adaugate de diferiri maestri pt a vinde initierile in functie de partea de glob unde vroia sa le vanda. 12. Ulterior au aparut zeci de feluri de reiki cu zeci sau sute de simboluri, hmm de unde apar ele asa ca ciupercile oare cai care practica nu isi pun intrebari? 13. Eu am revenit la ortodoxie prin reiki unde dupa initiere maestrul meu ma dus in manastire sa ma rog si sa ma spovedesc dupa multi ani de nespovedanie. 14. Marele mister despre semne este urmatorul: Nimeni nu stie exact de unde sunt daar pe muntele Kurama este o secta care se numeste Kurama-Kokai si ei cred in 3 zeitati (pagane clar) iar pe templu sunt niste semne foarte asemanatoare cu cele din reiki si multe din filozofiile reiki vin din acea secta deci iaca si provenienta semnelor, DECI cand faci semnele repective pe cine invocati dragilor? Ce entitati? Sunteti siguri ca sunt ingeri? De unde stiti?(doar ca va zis un maestru.) hmm pt cei care practica reiki sa se mai gandeasca la intrebarile astea si apoi sa vad daca mai practica sau nu. Cei care folosesc Crucea stiu exact de unde vine Ea si cine a stintito si cum. Pt cei care practica radiestezie ii sfatuiesc sa mai masoare. Parerea mea sincera pentru cei care cred ca Reiki este totul mai bine „RENUNTATI LA REIKI SI REVENITI LA ORTODOXIE!!!” din pacate spatiul este limitat si nu mai pot scrie. Eu am primit informatiile astea dupa ce am devenit maestru si m-am rugat mult sa mi se arate de unde vine reiki. Pentru cei care nu sunt lamuriti sau pot sa ii ajut mai mult pot sa imi scrie pe catalin.soca@gmail.com. Dumnezeu sa va lumineze pe toti. |
Citat:
Nu are nici o legătura cu fitoterapia care se folosește de principiile active din plantele create de Dumnezeu pentru tratarea diferitelor boli, fără să amestece asta cu holistica. REIKI își are originile în scrierile rărăcite ale invataturilor ZEN din templele budiste, si a fost înființat de către japonezul Mikao Usui, crescut si educat in templele budiste, care a vrut să facă vindecări precum Mântuitorul Hristos, mai înainte ca măcar să ducă o viață de creștin adevărat și din această cauză a fost înșelat de draci. |
In primul si in primul rand Salutare tuturor, ca nu am mai activat de ceva vreme pe acest forum ... :3, in al doilea rand sa vedem ce mai e noi pe aici... reiki.... la o mica privire pe acest topic si la vreo cateva post-uri mi-am facut si eu o idee despre ce e vorba.... lucrul cu energii de orice fel este o inselare, la fel si cu acest reiki, la fel si cu celelalte asemanatoare, si parerea mea, este ca mai degraba rabzi suferinta, ca si rabdarea e ceva, si eventual te rogi la Dumnezeu, Maica Domnului, la Sfinti Parinti, si daca cineva este intr-adevar bolnav, decat sa dea bani aiurea pe sedinte de reiki cum is ele si asa mai departe, mai degraba sa mearga la cateva manastiri, sa se inchine la moastele unui sfant, si dor de dor il va ajuta acel sfant.... Ganditi si voi ce e mai bine, sa te rogi lui Dumnezeu sau sa consulti un maestru reiki....
In al doilea rand sa vedem ce avem scris aici.... Citat:
Citat:
Inca ceva, ce fel de carti ati citit, sau ce fel de crestin ortodox convins sunteti din moment ce nu v-ati impiedicat sa deveniti maestru reiki? Dar presupun ca asta se vede si pe parcurs... Citat:
Faptul ca exista si oameni care se folosesc de acestea in scop material, acestea dintotdeauna s-a intamplat, noi ca credinciosi trebuie sa fim cu bagarea de seama si cu fereala.... Citat:
Daca nu e de la ortodox, adica, ce si cum? Har, nu vine decat numai de la Dumnezeu, in adevar, care este credinta ortodoxa, si in cele care s-au lasat in dansa, caci credinta noastra ortodoxa vine de la apostoli incoace. La fel si vindecarea, la fel si multe altele. Oare toate ce se fac inafara ortodoxiei minuni si vindecari miraculoase sunt de la Dumnezeu? Noi stim ca nu, ca si diavolul inseala si si acela face multe rautati. Credinta ortodoxa nu e degeaba, si oricat de multa ar fi boala si suferinta, mult mai bune sunt acestea daca omul e ortodox si le sufera pentru Dumnezeu... e in orice caz mult mai bine decat sa mearga la vrajitori si sa isi piarda sufletul si sa fie sanatos.... cititi Sfantul Ioan Gura de Aur.... Citat:
Cat despre a fi asemanata "energia" cu Duhul Sfant aceasta nu e decat pacat, Dumnezeu sa ne ierte, iar despre Duhul Sfant nimeni nu poate spune ca nu e bun nici rau, ci mi se pare o prostie, mai ales ca Acela e Persoana a Sfintei Treimi, iar Dumnezeu nu poate fi altfel decat bun.... Cauta si tu ce au zis Sfintii Parinti si arata-mi si mie si tuturor unde au zis astfel de lucruri daca macar vrei sa convingi.... desi eu nu cred ca au zis vreodata de ceva asemanator, mai ales pentru ca e pacat.... Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:24:07. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.