![]() |
Citat:
Eva in starea ei de dupa cadere nu putea sa sfarme capul sarpelui. Numai cineva precum Eva dinaintea caderii ar fi putut. Astfel o avem pe noua Eva, Maica Domnului, cea fara pacat precum Eva cand a fost creata. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Interesant, prin "noua Eva" intelegi fara de pacat, dar prin "fiica a lui Adam" nu mai intelegi cu pacat stramosesc. |
Citat:
Fecioara Maria a avut o viata normala, de om, pana la Bunavestire. Tocmai asta o face sa fie "mai cinstita decat heruvimii si mai marita fara de asemanare decat serafimii", ca prin virtutea, credinta si smerenia ei a fost aleasa pentru rascumpararea neamului omenesc. O fericesc toate neamurile. Ea si-a ales o astfel de viata, nu i-a fost impusa. |
Citat:
Citat:
A avut intr-adevar o viata normala, dar normala in sensul pe care Dumnezeu il vede. Noi toti suntem chemati sa fim perfecti, precum El este. Asta a facut si Maica Domnului, a trait in normalitatea lui Dumnezeu. Dar nu cu puterea de la sine insasi, fiindca fara ajutorul si harul lui Dumnezeu noi oamenii nimic nu putem face... |
Citat:
Inteleg ca catolicii de pe forum sunt deranjati, dar de ce sunt ortodocsii de vina ca biserica lor a inventat niste dogme fara sa aiba cap? Sa stam si sa ne minunam cum catolicii spun ca vaca are doua picioare si pamantul e patrat? Daca va tine cineva cu forta in BC de ce nu spuneti, ca nu mai e pe timpul inchizitiei. Eu acum ce sa fac? Sa trimit adminului mesajul? Daca nu sunt mai dur probabil o sa faceti asa tot timpul, ca vad ca cu blandetea nu s-a rezolvat nimic. Revin cu demonstratia pentru a saptea oara ca iar ati aberat si m-ati facut pe mine vinovat. |
Citat:
Citat:
Pai daca nu prin credinta ei a avut o viata curata, si a fost harul lui Dumnezeu asupra ei, care o impiedica sa greseasca, unde este meritul. Intelegeti ce vreau sa zic? Apostolii au fost umbriti cu Duh Sfant dupa Inaltarea Domnului. Sf. Apostol Pavel s-a lepadat de 3 ori, a fost vointa sa, nu a Lui Dumnezeu. La fel si Iuda, prin vointa sa L-a vandut pe Hristos. Astfel, si Fecioara Maria, prin alegerile sale a devenit vrednica sa fie Nascatoare de Dumnezeu. Nu stiu daca am reusit sa ma fac inteleasa. |
Citat:
Iata link-ul dat in mesaj: http://www.predici.cnet.ro/arhive/1474/ Articolul e scris de un preot, nu de un credincios. Ce scrie acolo? "Destinul final al Fecioarei Maria, adică moartea, învierea și ridicarea în slava cerească, începe să se contureze în lucrările conciliilor." Nu v-am spus data trecuta cand tot asa ati facut de ce nu ati intrebat inainte sa dati cu bata? Peste cateva zile o sa faceti iar acelasi lucru? |
Citat:
2. Iisus S-a intrupat de la Duhul Sfant, de aceea S-a nascut fara pacatul adamic, nu fara posibilitatea de a pacatui. 3. Chiar am spus ca prin aceasta catolicii o desconsidera pe Maica Domnului, care nu a avut vreun merit: a fost predestinata de la nastere, i s-a sters si pacatul original si i s-a luat si liberul arbitru (posibilitatea de a pacatui, pentru ca catolicii spun ca prin har nu avea posibilitatea de a gresi). |
Citat:
|
ca sa ajungem undeva pe subiectul, discutie se incepe de aici "Ce este pacatul stramosesc"? iar apoi "cum se mosteneste pacatul stramosesc" ... orice alt fel de discutii sunt derizorii.. eu zic asa... aialaltii zic invers.. in felul asta topicul poate ajunge si la 100 de pagini... de dovedit am sa va dovedesc eu..
Deci pentru catolici : 1.Ce este pacatul stramosesc? 2.Cum se mosteneste pacatul stramosesc? Datii bataie! |
Citat:
|
Citat:
Dna Noesia poate sustine ce doreste, fie ca o face din cunostinta sau din necunostinta de cauza. Asta cred ca o priveste. Eu daca nu am fost de acord, am combatut-o, constructiv zic eu. Sunt altii care sustin purgatoriu, din comoditate. Departe de minte acest gand, cum sa zic eu daca e sau nu e ortodoxa. Ma puneti intr-o postura ciudata. Ca nu suntem de aceiasi parte a baricadei in aceasta privinta, nu stiu ce sa zic, decat ca toti suntem supusi greselilor. Facem un sondaj si va demonstrez ca mai mult de jumatate dintre ortodocsi si catolici nu au habar ca exista o diferenta intre cele doua confesiuni. |
Citat:
|
Citat:
După ce am înălțat rugăciuni de cerere iarăși și iarăși lui Dumnezeu și am chemat lumina Spiritului Adevărului, pentru gloria Atotputernicului Dumnezeu care a arătat afecțiunea Sa specială pentru Fecioara Maria, pentru a-L onora pe Fiul ei, nemuritorul Rege al Vremurilor și Biruitor asupra păcatului și morții, pentru a crește gloria aceleiași auguste Maici și pentru bucuria și exultarea întregii Biserici; cu autoritatea Domnului nostru Isus Cristos, a Fericiților Apostoli Petru și Paul și cu autoritatea noastră proprie, pronunțăm, declarăm și definim că este o dogmă divin revelată: aceea că Neprihănita Maică a lui Dumnezeu, pururea Fecioară Maria, sfârșind cursul vieții ei pe pământ, a fost luată cu trupul și cu sufletul în gloria cerească. Documentul relevant aici: http://www.papalencyclicals.net/Pius12/P12MUNIF.HTM Ulterior acestei postări, mai exact chiar în postarea 42, dv ați afirmat că BC susține că Sf Fecioară mai întâi a înviat, apoi s-a ridicat cu trupul la cer. Nu este aceasta minciună, cât timp dogma catolică nu spune asta ? Nu este aceasta dovadă de rea-credință ? Și apoi, vă mirați că sunt chiar utilizatori ortodocși care nu iau în considerare postările dv, intuind măsluirea ? |
d-le Mihnea cum se transmite pacatul stramosesc?
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Dacă așa considerați, de ce atunci opinia contrară ar fi ortodoxă ? |
Citat:
Trebuie să admitem că anumite lucruri pe care Dumnezeu ni le-a revelat nu le putem înțelege pe deplin. Din fericire, nici nu este necesar, este necesar însă să credem în ceea ce ne învață Dumnezeu și, în ceea ce privește înțelegerea, să sperăm că o vom dobândi în viața de veci, în special după Judecata cea de Obște, când toate se vor da în vileag. |
Citat:
|
Citat:
Ce intrebare imi puneti, cum credeti ca pot raspunde la astfel de intrebare. In general, multi ortodocsi nu stiu multe, nu ca ar fi cazul de fata, ca nu am cunostinta de ceea ce stie doamna Noessia. Eu imi sustin ideea, ca am explicatia clara, dar asta nu inseamna daca dumneaei sustine contrariul nu e ortodoxa, aceasta chestiune o stie dumneaei. Pentru dumneavoastra cei care nu cunosc astfel de detalii devin automat "necatolici"? Opinia contrara acestei dogme este explicata in BO. |
Citat:
|
Citat:
In acelasi link, si mai clar decat atat scrie: "Dumnezeu a făcut-o să beneficieze de învierea trupului, ridicând-o “cu trupul și cu sufletul în slava cerească." "Sfântul Francisc de Sales, pătruns de un sănătos spirit al credinței, ne pune această întrebare: Care copil, dacă ar putea, nu ar învia-o pe mama sa și nu ar pune-o în paradis, cât mai curând după moartea ei? " " în sfârșit, papa mai citează un alt scriitor din vechime, care afirmă la rândul său: Cristos, Mântuitorul și Dumnezeul nostru, dătătorul vieții și al nemuririi, a fost de datoria lui de a-i reda viața mamei. A fost de datoria lui de a o învia din morți și de a o primi alături de el, traversând o cale numai de el cunoscută." |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Veți înțelege imediat deosebirea dacă am să vă pun același tip de întrebare cu termeni schimbați: "un ortodox care nu crede în Sfânta Treime încetează să mai fie ortodox ?". |
Citat:
|
Citat:
Nu este aceiasi intrebare, in primul caz e vorba despre negarea Sfintei Scripturi in principiu si a tuturor parerilor Sfintilor Parinti, o intoarcere impotriva lui Dumnezeu, in cel de-al doilea caz e o supravenerare, o dogma care reduce meritul Sfintei Fecioare Maria. |
Citat:
|
Citat:
|
Sa reluam adevaratele argumente, care bineinteles ca nu sunt ale mele personale.
Desi pare o mica invatura gresita de fapt schimba si neaga toata invatatura crestina, atat ortodoxa dar si catolica. Catolicii, ca si ortodocsii, spun ca inainte de jertfa Mantuitorului nimeni nu se putea mantui din cauza caderii lui Adam si a transmiterii acestui pacat. De aceea Enoh si Sf. lie au fost rapiti la cer, pentru ca nu exista alte posibilitate ca ei sa nu ajunga in iad. Dogma ca Fecioara Maria s-a nascut fara pacat contrazice nu numai invatatura ortodoxa, dar si pe cea catolica. Practic face inutila jertfa Mantuitorului, din moment ce se putea sterge si altfel pacatul stramosesc. 1.Mantuitorul a venit si S-a jertfit pentru ca nimeni nu putea ajunge in Rai din cauza pacatului stramosesc. Dogma catolica spune ca Fecioara Maria, inainte de venirea Mantuitorului, nu mai avea pacatul stramosesc. Deci oamenii se puteau mantui si asa, pentru ca fapte si credinta aveau unii, doar acest pacat ii impiedica sa ajunga in rai. 2.De asemenea, e in stransa legatura si cu eroarea Fer. Augustin, predestinarea. Pe o persoana Fecioara Maria, Dumnezeu a ales-o sa-i stearga pacatul stramosesc, iar altii nu au aceasta posibilitate din nastere. 3.De asemnea, catolicii mai spus ca Fecioara Maria nici nu a putut face pacate, fiind ocrotita de Dumnezeu prin har. Daca bunul Dumnezeu poate sterge unui om de la nastere pacatul adamic si toate pacatele inseamna ca ar putea face asta fiecarui om, sa-l mantuiasca fara sa mai conteze alegerea personala sau faptele. De aceea are liberul arbitru, altfel ar fi un fel de robot. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
În ceea ce privește sfințenia, deși atât Sf Vasile cel Mare, cât și Sf Fecioară Maria sunt deopotrivă sfinți, între ei este o diferență ierarhică: numai pe Neprihănita o cinstim cu un grad de cinstire nemaiacordat niciunei alte ființe pur umane. Este hyperdoulia, sau supravenerarea. |
Citat:
Tocmai am citit Acatistul intrarii in biserica a Maicii Domnului si in Icosul al 3-lea se zice "Ana cea neprihanita s-a bucurat ca implinind fagaduinta sa, aduce pe ceea ce s-a nascut din fagaduinta lui Dumnezeu, ca dar de mare pret...." Aceasta formulare ii anuleaza Sfintei Ana, pacatul stramosesc? Am uitat sa precizez, ca "femeie intinata in pacat" suna drastic si nerealist. Doar cu pacatul stramosesc, ulterior indepartat. |
Citat:
Citat:
|
Domnule Mihnea, eu v-am dat sansa si am asteptat sa va recunoasteti greseala. Insa avand in vede ca ultimul dvs. mesaj adresat mie a fost tot o serie de acuzatii penibile, ma face sa cred ca dvs. considerati ca ati fost corect si in viitor veti proceda in acelasi mod. De altfel cum s-a mai intamplat de cateva ori. Pentru ca nu sunt dator sa va suport rabufnirile si atacurile o sa il rog pe admin sa cerceteze mesajele dvs.
Dar ca sa nu spuneti ca sunt rau intentionat sau ca am ceva cu dvs. o sa il rog pe admin sa nu ia nicio masura, si doar la a treia atentionare sa actioneze cum va dori. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:16:07. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.