Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Iahovistii-crestini? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4124)

doctor_faustus 05.12.2010 20:40:48

Jehovah's Witnesses Exposed

Jehovah's Witnesses Exposed
http://video.google.com/videoplay?do...6&hl=ro&emb=1#

camy_d 05.12.2010 21:15:11

Citat:

În prealabil postat de Hartford (Post 83105)
Abia ce m-am intors din Romania, acolo pe strada m-a oprit o cucoana sa-mi arate o carticica si ma intreaba ce parere am eu de lumea asta?La care eu o intreb ce religie ai? ea cu tupeu imi zice ca e iahovista crestina. Wow zic daca e asa tine cartea pentru tine si am plecat. Voi ce ziceti ce trebuia sa-i mai zic?M-am abtinut ca eu pentru ortodoxie ma bat in sabii:)si nu am vrut sa fac scandal pe acolo ca doar eram in tara mea nu?

Dacă aș fi avut darul cuvântului aș fi făcut o înțelegere...ea îmi ține un discurs despre religia ei, apoi eu i-aș fi ținut un discurs despre ortodoxie. Păcat că nu-s convingătoare.

Eu am o colegă iahovistă ... m-am mai uitat pe broșurile ei și am mai întrebat-o diferite chestii doar din pură curiozitate și pentru cultura mea generală.

Apropo, am și eu acasă o carte cu citate biblice care argumentează cinstirea Mariei, icoanelor, Sfintei Tradiții și alte lucruri respinse de (neo)protestanți. Oare să i-o arăt și ei? Repet, eu NU-s convingătoare, așa că dacă comentează ceva, nu știu dacă aș reuși să-i răspund, chiar dacă am în minte argumente puternice. Și ar fi cam ciudat să mă bag în sufletul ei astfel, nu știu nici cât de ortodox ar fi.

tricesimusquintus 06.12.2010 06:31:42

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 310464)
Apropo, am și eu acasă o carte cu citate biblice care argumentează cinstirea Mariei, icoanelor, Sfintei Tradiții și alte lucruri respinse de (neo)protestanți. Oare să i-o arăt și ei? Repet, eu NU-s convingătoare

Poți să i-o arăți, însă părerea mea e că nu va avea nici un efect. Ei se consideră "studenți în Biblie" și-ți vor demonta toate argumentele. Uită-te puțin peste topicele acestui subforum și vei vedea cât de convingătoare sunt argumentele respective. Singurul lucru cu care o vei "da gata", vor fi niște argumente de adevărată trăire creștină. Acestea niciodată nu vor putea fi contestate.

Scotsman 06.12.2010 11:15:17

,,The Watchtower Bible and Tract Society" este un fals grosolan.S-au modificat literalmente pasaje intregi din Biblie pentru a servi justificarii lor care,fara aceste falsuri,cadea la prima verificare de rutina a Bibliei.

King James Version:Geneza 1:1-2: ,,In the beginning God created the heaven and the earth.And the earth was without form, and void; and darkness was upon the face of the deep. And the Spirit of God moved upon the face of the waters."

The Watchtower Bible and Tract Society:Geneza 1:1-2: ,,In [the] beginning God created the heavens and the earth.Now the earth proved to be formless and waste and there was darkness upon the surface of [the] watery deep; and God’s active force was moving to and fro over the surface of the waters."

Spirit of God a devenit God's active force.Motivatia este simpla:,,Jehovah's Witnesses believe that the Holy Spirit is not a person because they see the Holy Spirit as a force--much like electricity or fire. Here is what Jehovah's Witnesses say about the Holy Spirit:

In their book You Can Live Forever In Paradise on Earth, they state, "As for the `Holy Spirit,' the so-called third person of the Trinity, we have already seen that this is not a person but God's active force."

Asa cum a remarcat sarcastic un exeget ,,Ephesians 4:30 states, "And do not grieve the Holy Spirit of God." Any logical person should realize you can only grieve a living being. Ask a Jehovah's Witness, "How can you grieve or bring sorrow to an impersonal force like electricity?"

Dar sa nu lasam detalii precum logica elementara sa interfereze cu un asemenea tel maret.In definitiv si Luke Skywalker spunea ,,May the Force be with you".Cine ar fi crezut ca Star Wars va deveni parte a Sfintei Scripturi..oh dear..

Mihnea Dragomir 06.12.2010 11:58:25

Erezii au mai fost și vor mai fi. Nu sunt iehoviștii nici primii, nici ultimii care interpretează Scriptura după bunul plac, care o trunchează și îi mișmășesc traducerea după cum le convine.

Problema specifică a topicului este dacă sunt sau nu creștini. Răspunsul nu este evident, fiindcă ecuația fundamentală a creștinismului e următoarea: "Cristos este Dumnezeu". La această întrebare, care e testul oricărui creștin, iehoviștii răspund dialectic: "Cristos este Dumnezeu și nu prea".
În aceste condiții de neclaritate, Biserica Catolică preferă să-i considere nu eretici, ci infideli, astfel încât, în caz de convertire, le administrează botezul ca unor infideli și nu îi pune să abjure ori să semneze Simbolul Credinței, ca pe eretici.

doctor_faustus 06.12.2010 12:12:11

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 310601)
Erezii au mai fost și vor mai fi. Nu sunt iehoviștii nici primii, nici ultimii care interpretează Scriptura după bunul plac, care o trunchează și îi mișmășesc traducerea după cum le convine.

Problema specifică a topicului este dacă sunt sau nu creștini. Răspunsul nu este evident, fiindcă ecuația fundamentală a creștinismului e următoarea: "Cristos este Dumnezeu". La această întrebare, care e testul oricărui creștin, iehoviștii răspund dialectic: "Cristos este Dumnezeu și nu prea".
În aceste condiții de neclaritate, Biserica Catolică preferă să-i considere nu eretici, ci infideli, astfel încât, în caz de convertire, le administrează botezul ca unor infideli și nu îi pune să abjure ori să semneze Simbolul Credinței, ca pe eretici.

Nu există Dumnezeu creat. Ce sau cine este creat nu este Dumnezeu. Eventual poate să fie un dumnezeu după har, prin îndumnezeirea prin harul lui Dumnezeu; dar asta nu îl scoate din starea de creatură. Să faci însă din Dumnezeul necreat, un "dumnezeu" creat nu este doar erezie, este blasfemie în toată regula. "Martorii" nu sunt niște infideli, ci sunt niște dușmani fățiși ai adevărului, iar asta se vede și din traducerea mincinoasă a Scripturii.

camy_d 06.12.2010 15:14:29

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 310556)
Poți să i-o arăți, însă părerea mea e că nu va avea nici un efect. Ei se consideră "studenți în Biblie" și-ți vor demonta toate argumentele. Uită-te puțin peste topicele acestui subforum și vei vedea cât de convingătoare sunt argumentele respective. Singurul lucru cu care o vei "da gata", vor fi niște argumente de adevărată trăire creștină. Acestea niciodată nu vor putea fi contestate.

Orice poate fi contestat.

tricesimusquintus 07.12.2010 15:54:18

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 310642)
Orice poate fi contestat.

Dacă experiența vieții tale spirituale cu Dumnezeu poate fi contestată, cu atât mai mult o dogmă ce nu are niciun suport scripturistic.
Eu totuși rămân la părerea mea: o viață transformată în bine și un caracter înnobilat de harul lui Dumnezeu nu pot fi contestate și nu pot trece neobservate.

Lavrentiu 07.12.2010 17:37:04

Eu din cate stiu iehovistii nu sunt inregistrati nici macar ca secta, ci ca corporatie: "Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania" (detalii: http://en.wikipedia.org/wiki/Watch_T...f_Pennsylvania)

Asa ca eu zic ca intrebarea este nu daca sunt crestini, ci daca nu cumva sunt o organizatie comerciala deghizata ca religie

camy_d 07.12.2010 18:02:15

E bună întrebarea dacă sunt sau nu creștini. Eu cred că nu.

cristian67 13.12.2010 10:52:46

ILIE CLEOPA despre martorii lui iehova

- Martorii lui Iehova sunt draci fără coarne. Când veti auzi de martorii lui Iehova, asta este sectă alimentată de evreii din America cu miliarde de dolari, ca să despartă lumea de Hristos si de Biserică.

tricesimusquintus 13.12.2010 11:40:16

Citat:

În prealabil postat de cristian67 (Post 312676)
- Martorii lui Iehova sunt draci fără coarne. Când veti auzi de martorii lui Iehova, asta este sectă alimentată de evreii din America cu miliarde de dolari, ca să despartă lumea de Hristos si de Biserică.

Bietul părinte Cleopa, se vede că nu prea avea noțiunea miliardului de dolari și nici nu e de condamnat. Însă ar fi trebuit măcar să știe că dracii nu au coarne pentru simplul fapt că nu sunt animale ci ființe și încă spirituale (adică nu de natură fizică).

medusa 13.12.2010 13:08:10

martorii lui Iehova sunt niste naivi prostiti de liderii lor de la Brooklyn.

tricesimusquintus 13.12.2010 13:19:24

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 312708)
martorii lui Iehova sunt niste naivi prostiti de liderii lor de la Brooklyn.

"Naivi prostiți" pot fi toți cei care nu verifică singuri dogma bisericii lor cu Scriptura și nu se conving dacă aceasta este sau nu conformă. Religia, credința, este o opțiune a noastră personală, iar când ni se va cere socoteală la Judecată, nu liderii religioși vor răspunde pentru noi dacă ales o cale falsă. Ei vor fi trași la răspundere doar în măsura în care au urmat sau nu învățătura lui Hristos, bineînțeles responsabilitatea lor fiind mult mai mare.

medusa 13.12.2010 13:51:26

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 312710)
"Naivi prostiți" pot fi toți cei care nu verifică singuri dogma bisericii lor cu Scriptura și nu se conving dacă aceasta este sau nu conformă. Religia, credința, este o opțiune a noastră personală, iar când ni se va cere socoteală la Judecată, nu liderii religioși vor răspunde pentru noi dacă ales o cale falsă. Ei vor fi trași la răspundere doar în măsura în care au urmat sau nu învățătura lui Hristos, bineînțeles responsabilitatea lor fiind mult mai mare.

da, asta cam asa, dar ce ne facem cu cei care nu s-au nascut cu Biblia pe masa ci cu Coranul sau alte carti?

Ionela13 20.12.2010 16:22:37

Citat:

În prealabil postat de anatolie (Post 301843)
nu . iehovisti nu sunt crestini ! Nu cred in Hristos. Nici in Trinitate.(asa mia zis o iehovista , ca nu cred in Trinitate) Aveti mare grija cu asa ceva. Iehovistii , iertatima ca zis , sunt cei mai inselati de diavol.

Din contra,martorii cred in Isus si respecta jertfa depusa pentru mantuire.De fapt,in lucrarea lor de predicare,ei incearca sa indeplineasca ceea ce Isus a poruncit:"Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh."(Mat 28:19)."Și pe drum, propovăduiți, și ziceți: "Împărăția cerurilor este aproape!".(Mat10:7)
Cat despre trinitate(daca va documentati),nici Isaac Newton nu credea.În ciuda renumelui ca om de stiinta,el a dedicat foarte mult timp studierii Scripturii.El a spus, "Eu am o credință fundamentală în Biblie,ca fiind Cuvântul lui Dumnezeu, scris de cei care au fost inspirați.Studiez Biblia zilnic."În ochii lui Newton, închinându-ne lui Hristos,ca Dumnezeu era idolatrie,păcat fundamental.Newton a respins, de asemenea, doctrinele ortodoxe ale sufletului nemuritor.Un manuscris trimis la John Locke(filosoful englez), în care el a contestat existența Trinității nu a fost niciodată publicat.
Newton,ca si alti contemporani,se confrunta cu amenințarea unei pedeapse severe,dacă ar fi vorbit deschis despre convingerile sale religioase."Erezia" era o crimă pentru care ar fi pierdut toate bunurile și statutul,sau chiar ar fi fost ucis.

camy_d 20.12.2010 16:33:26

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 312691)
Bietul părinte Cleopa, se vede că nu prea avea noțiunea miliardului de dolari și nici nu e de condamnat. Însă ar fi trebuit măcar să știe că dracii nu au coarne pentru simplul fapt că nu sunt animale ci ființe și încă spirituale (adică nu de natură fizică).

Când am citit asta, imediat m-am uitat la locul unde apare religia ta și într-adevăr, erai (neo)protestant. :)) Ai o atitudine tipică lor, împotriva a toate valorile creștine.

Nu mai știu care zicea că martorii sunt cei mai rătăciți. De fapt cei mai rătăciți sunt toți protestanții care nu cred în Sf. Treime.

medusa 20.12.2010 16:34:52

Citat:

În prealabil postat de Ionela13 (Post 314906)
Din contra,martorii cred in Isus si respecta jertfa depusa pentru mantuire.De fapt,in lucrarea lor de predicare,ei incearca sa indeplineasca ceea ce Isus a poruncit:"Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh."(Mat 28:19)."Și pe drum, propovăduiți, și ziceți: "Împărăția cerurilor este aproape!".(Mat10:7)
Cat despre trinitate(daca va documentati),nici Isaac Newton nu credea.În ciuda renumelui ca om de stiinta,el a dedicat foarte mult timp studierii Scripturii.El a spus, "Eu am o credință fundamentală în Biblie,ca fiind Cuvântul lui Dumnezeu, scris de cei care au fost inspirați.Studiez Biblia zilnic."În ochii lui Newton, închinându-ne lui Hristos,ca Dumnezeu era idolatrie,păcat fundamental.Newton a respins, de asemenea, doctrinele ortodoxe ale sufletului nemuritor.Un manuscris trimis la John Locke(filosoful englez), în care el a contestat existența Trinității nu a fost niciodată publicat.
Newton,ca si alti contemporani,se confrunta cu amenințarea unei pedeapse severe,dacă ar fi vorbit deschis despre convingerile sale religioase."Erezia" era o crimă pentru care ar fi pierdut toate bunurile și statutul,sau chiar ar fi fost ucis.

draga, martorii sunt niste falsi in predicarea lor, pentru ca aia nu e predicare, citeste Scripturile sa vezi ca primii crestini faceau lucrare de propovaduire in puterea semnelor si a minunilor, Iisus fiind cu ei si depunand marturie pentru ei - Evrei 2:4 .

camy_d 20.12.2010 16:47:33

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 314915)
draga, martorii sunt niste falsi in predicarea lor, pentru ca aia nu e predicare, citeste Scripturile sa vezi ca primii crestini faceau lucrare de propovaduire in puterea semnelor si a minunilor, Iisus fiind cu ei si depunand marturie pentru ei - Evrei 2:4 .

Apostolii erau luminați de Duhul Sfânt, trăiau în Dumnezeu și Dumnezeu în ei. Protestanții sunt "luminați" doar de logica umană, care de multe ori scârțâie, așa cum și mie mi se pare ilogic cum o problemă la fizică are rezolvare, pentru că nu se aplică formulele și totuși problema aia se rezolvă, dar logica mea scârțâie la acest obiect. Logica i-a dus la mii de interpetări diferite ale Bibliei, care normal că nu pot fi toate adevărate în același timp.
E o mare diferență față de cum propovăduiau Apostolii Evanghelia și cum o propovăduiesc (neo)protestanții. Primii aveau Har, nu făceau nimic după capul lor, sfințeau oamenii prin Sfintele Taine, propovăduiau trăirea creștină. Cei din urmă propovăduiesc doar un text biblic.

medusa 20.12.2010 16:57:58

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 314922)
Apostolii erau luminați de Duhul Sfânt, trăiau în Dumnezeu și Dumnezeu în ei. Protestanții sunt "luminați" doar de logica umană, care de multe ori scârțâie, așa cum și mie mi se pare ilogic cum o problemă la fizică are rezolvare, pentru că nu se aplică formulele și totuși problema aia se rezolvă, dar logica mea scârțâie la acest obiect. Logica i-a dus la mii de interpetări diferite ale Bibliei, care normal că nu pot fi toate adevărate în același timp.
E o mare diferență față de cum propovăduiau Apostolii Evanghelia și cum o propovăduiesc (neo)protestanții. Primii aveau Har, nu făceau nimic după capul lor, sfințeau oamenii prin Sfintele Taine, propovăduiau trăirea creștină. Cei din urmă propovăduiesc doar un text biblic.

...asa este.

tricesimusseptimus 20.12.2010 17:17:42

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 314913)
Când am citit asta, imediat m-am uitat la locul unde apare religia ta și într-adevăr, erai (neo)protestant. :)) Ai o atitudine tipică lor, împotriva a toate valorile creștine.

Nu mai știu care zicea că martorii sunt cei mai rătăciți. De fapt cei mai rătăciți sunt toți protestanții care nu cred în Sf. Treime.

Nu sunt martor, ci azs; iar reprezentarea diavolului ca ființă hidoasă jumătate om-jumătate țap (barbă, coarne, copite) face parte din "valorile" păgâne, nu creștine.

medusa 20.12.2010 18:42:07

Citat:

În prealabil postat de tricesimusseptimus (Post 314935)
Nu sunt martor, ci azs; iar reprezentarea diavolului ca ființă hidoasă jumătate om-jumătate țap (barbă, coarne, copite) face parte din "valorile" păgâne, nu creștine.

Iar azs cred in Sfanta treime.

tricesimusquintus 20.12.2010 19:55:14

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 315004)
Iar azs cred in Sfanta treime.

Dacă aceasta este o întrebare, răspunsul este "da".

camy_d 20.12.2010 20:29:26

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 315042)

Stai ceva mai bine atunci, decât restul (neo)protestanților.

medusa 20.12.2010 21:22:54

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 315042)

Era o afirmatie, pentru ca la sfarsit am pus punct si nu semnul intrebarii.
Eu nu am nevoie sa va pun dumneavoastra intrebari.

tricesimusquintus 20.12.2010 21:43:10

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 315050)
Stai ceva mai bine atunci, decât restul (neo)protestanților.

Majoritatea neoprotestanților sunt trinitarieni.

Erethorn 20.12.2010 22:44:09

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 315073)
Majoritatea neoprotestanților sunt trinitarieni.

Dacă vreți să vă iubească de-a binelea camy_d, amintiți-i că EW susținea că BC e Fiara din Apocalips ;)

tricesimusseptimus 21.12.2010 08:46:56

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 315092)
Dacă vreți să vă iubească de-a binelea camy_d, amintiți-i că EW susținea că BC e Fiara din Apocalips ;)

Am dat vreodată impresia că cerșesc iubire?:8: Dacă tot veni vorba de fiarele din apocalips, ca să vă îmbucur deopotrivă pe ortodocși și catolici, aflați că EGW identifică a II-a fiară din Apocalipsa cu Protestantismul american. Incredibil, dar adevărat!

camy_d 21.12.2010 10:28:25

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 315092)

BC adică Biserica Catolică? Dacă-i asta, nu cred că-i fiara.

medusa 21.12.2010 12:52:08

Citat:

În prealabil postat de tricesimusseptimus (Post 315141)
Am dat vreodată impresia că cerșesc iubire?:8: Dacă tot veni vorba de fiarele din apocalips, ca să vă îmbucur deopotrivă pe ortodocși și catolici, aflați că EGW identifică a II-a fiară din Apocalipsa cu Protestantismul american. Incredibil, dar adevărat!

cred ca si cu neoprotestantii, nu numai cu protestantii.

camy_d 21.12.2010 12:53:54

Postasem și eu un mesaj și a dispărut.

tricesimusquintus 21.12.2010 13:11:55

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 315204)
cred ca si cu neoprotestantii, nu numai cu protestantii.

Când vorbește de "fiare" Apocalipsa se referă la sisteme politico-religioase, nu la oameni. Că există și oameni adevărate fiare e altă poveste, o vedem cu prisosință la știrile de la ora 17.

camy_d 21.12.2010 13:15:13

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 315225)
Când vorbește de "fiare" Apocalipsa se referă la sisteme politico-religioase, nu la oameni. Că există și oameni adevărate fiare e altă poveste, o vedem cu prisosință la știrile de la ora 17.

Cum se poate întrupa satana într-un sistem politic? Sistemul politic e o idee abstranctă, nu ceva material.

medusa 21.12.2010 13:15:25

Citat:

asta e o gaselnita, cu sisteme politico-religioase.
hotarati-va, ori sistem politic, ori religios, pt ca religia este separata de stat.

I.Calin 21.12.2010 13:16:10

Citat:

Întrebare: de unde sinonimia "fiare" = sisteme politico-religioase?

camy_d 21.12.2010 13:17:47

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 315227)
asta e o gaselnita, cu sisteme politico-religioase.
hotarati-va, ori sistem politic, ori religios, pt ca religia este separata de stat.

Și una și alta sunt tot idei abstracte, în care nu se poate întrupa satana.

medusa 21.12.2010 13:21:10

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 315229)
Și una și alta sunt tot idei abstracte, în care nu se poate întrupa satana.

nu trebuie sa se intrupeze, e suficient sa controleze...n'est pas? ...http://yoursmiles.org/msmile/wonder/m1829.gif

camy_d 21.12.2010 13:23:02

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 315233)
nu trebuie sa se intrupeze, e suficient sa controleze...n'est pas? ...http://yoursmiles.org/msmile/wonder/m1829.gif

Păi teologii spun că se va întrupa satana în om. Bine, sistemele politice pot fi uneltele lui.

medusa 21.12.2010 13:24:50

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 315234)
Păi teologii spun că se va întrupa satana în om. Bine, sistemele politice pot fi uneltele lui.

si nu poate sa se intrupeze intr-un presedinte de stat un duh de drac? sau in papa de la Roma?

camy_d 21.12.2010 13:27:54

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 315236)
si nu poate sa se intrupeze intr-un presedinte de stat un duh de drac? sau in papa de la Roma?

Ba da, într-o persoană influentă care poate fi chiar una din cele două. Dar în persoane, sistemul politic e o unealtă a lui, nu e el.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:06:07.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.