![]() |
Jehovah's Witnesses Exposed
Jehovah's Witnesses Exposed
http://video.google.com/videoplay?do...6&hl=ro&emb=1# |
Citat:
Eu am o colegă iahovistă ... m-am mai uitat pe broșurile ei și am mai întrebat-o diferite chestii doar din pură curiozitate și pentru cultura mea generală. Apropo, am și eu acasă o carte cu citate biblice care argumentează cinstirea Mariei, icoanelor, Sfintei Tradiții și alte lucruri respinse de (neo)protestanți. Oare să i-o arăt și ei? Repet, eu NU-s convingătoare, așa că dacă comentează ceva, nu știu dacă aș reuși să-i răspund, chiar dacă am în minte argumente puternice. Și ar fi cam ciudat să mă bag în sufletul ei astfel, nu știu nici cât de ortodox ar fi. |
Citat:
|
,,The Watchtower Bible and Tract Society" este un fals grosolan.S-au modificat literalmente pasaje intregi din Biblie pentru a servi justificarii lor care,fara aceste falsuri,cadea la prima verificare de rutina a Bibliei.
King James Version:Geneza 1:1-2: ,,In the beginning God created the heaven and the earth.And the earth was without form, and void; and darkness was upon the face of the deep. And the Spirit of God moved upon the face of the waters." The Watchtower Bible and Tract Society:Geneza 1:1-2: ,,In [the] beginning God created the heavens and the earth.Now the earth proved to be formless and waste and there was darkness upon the surface of [the] watery deep; and God’s active force was moving to and fro over the surface of the waters." Spirit of God a devenit God's active force.Motivatia este simpla:,,Jehovah's Witnesses believe that the Holy Spirit is not a person because they see the Holy Spirit as a force--much like electricity or fire. Here is what Jehovah's Witnesses say about the Holy Spirit: In their book You Can Live Forever In Paradise on Earth, they state, "As for the `Holy Spirit,' the so-called third person of the Trinity, we have already seen that this is not a person but God's active force." Asa cum a remarcat sarcastic un exeget ,,Ephesians 4:30 states, "And do not grieve the Holy Spirit of God." Any logical person should realize you can only grieve a living being. Ask a Jehovah's Witness, "How can you grieve or bring sorrow to an impersonal force like electricity?" Dar sa nu lasam detalii precum logica elementara sa interfereze cu un asemenea tel maret.In definitiv si Luke Skywalker spunea ,,May the Force be with you".Cine ar fi crezut ca Star Wars va deveni parte a Sfintei Scripturi..oh dear.. |
Erezii au mai fost și vor mai fi. Nu sunt iehoviștii nici primii, nici ultimii care interpretează Scriptura după bunul plac, care o trunchează și îi mișmășesc traducerea după cum le convine.
Problema specifică a topicului este dacă sunt sau nu creștini. Răspunsul nu este evident, fiindcă ecuația fundamentală a creștinismului e următoarea: "Cristos este Dumnezeu". La această întrebare, care e testul oricărui creștin, iehoviștii răspund dialectic: "Cristos este Dumnezeu și nu prea". În aceste condiții de neclaritate, Biserica Catolică preferă să-i considere nu eretici, ci infideli, astfel încât, în caz de convertire, le administrează botezul ca unor infideli și nu îi pune să abjure ori să semneze Simbolul Credinței, ca pe eretici. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Eu totuși rămân la părerea mea: o viață transformată în bine și un caracter înnobilat de harul lui Dumnezeu nu pot fi contestate și nu pot trece neobservate. |
Eu din cate stiu iehovistii nu sunt inregistrati nici macar ca secta, ci ca corporatie: "Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania" (detalii: http://en.wikipedia.org/wiki/Watch_T...f_Pennsylvania)
Asa ca eu zic ca intrebarea este nu daca sunt crestini, ci daca nu cumva sunt o organizatie comerciala deghizata ca religie |
E bună întrebarea dacă sunt sau nu creștini. Eu cred că nu.
|
ILIE CLEOPA despre martorii lui iehova
- Martorii lui Iehova sunt draci fără coarne. Când veti auzi de martorii lui Iehova, asta este sectă alimentată de evreii din America cu miliarde de dolari, ca să despartă lumea de Hristos si de Biserică.
|
Citat:
|
martorii lui Iehova sunt niste naivi prostiti de liderii lor de la Brooklyn.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Cat despre trinitate(daca va documentati),nici Isaac Newton nu credea.În ciuda renumelui ca om de stiinta,el a dedicat foarte mult timp studierii Scripturii.El a spus, "Eu am o credință fundamentală în Biblie,ca fiind Cuvântul lui Dumnezeu, scris de cei care au fost inspirați.Studiez Biblia zilnic."În ochii lui Newton, închinându-ne lui Hristos,ca Dumnezeu era idolatrie,păcat fundamental.Newton a respins, de asemenea, doctrinele ortodoxe ale sufletului nemuritor.Un manuscris trimis la John Locke(filosoful englez), în care el a contestat existența Trinității nu a fost niciodată publicat. Newton,ca si alti contemporani,se confrunta cu amenințarea unei pedeapse severe,dacă ar fi vorbit deschis despre convingerile sale religioase."Erezia" era o crimă pentru care ar fi pierdut toate bunurile și statutul,sau chiar ar fi fost ucis. |
Citat:
Nu mai știu care zicea că martorii sunt cei mai rătăciți. De fapt cei mai rătăciți sunt toți protestanții care nu cred în Sf. Treime. |
Citat:
draga, martorii sunt niste falsi in predicarea lor, pentru ca aia nu e predicare, citeste Scripturile sa vezi ca primii crestini faceau lucrare de propovaduire in puterea semnelor si a minunilor, Iisus fiind cu ei si depunand marturie pentru ei - Evrei 2:4 . |
Citat:
E o mare diferență față de cum propovăduiau Apostolii Evanghelia și cum o propovăduiesc (neo)protestanții. Primii aveau Har, nu făceau nimic după capul lor, sfințeau oamenii prin Sfintele Taine, propovăduiau trăirea creștină. Cei din urmă propovăduiesc doar un text biblic. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Eu nu am nevoie sa va pun dumneavoastra intrebari. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Postasem și eu un mesaj și a dispărut.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
asta e o gaselnita, cu sisteme politico-religioase. hotarati-va, ori sistem politic, ori religios, pt ca religia este separata de stat. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:06:07. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.