Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   IPS Corneanu a fost iertat de Sf. Sinod (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4089)

7th_Brigade_TzHL 15.07.2008 17:15:21

Daca cineva crede ca face parte dintr-o biserica ale carei sinoade ecumenice sunt pline de cearta, aceasta imagine de sine falsa va influenta negativ asupra lui, va deveni o persoana agresiva care se lupta cu foarte multi oameni, agresivitatea asta il va face sa se rushineze de el insusi (stima de sine) cand se vei compara cu ceea ce Dumnezeu vrea, si va intra intr-o bucla infinita.

Ei bine... Dumnezeul nostru este Dumnezeul indurarilor si al binecuvantarilor:
Isaia 55:7. Cel rau sa lase calea lui si omul cel nelegiuit vicleniile lui si sa se intoarca spre Domnul, caci [color=green]El Se va milostivi[/color] de dansul, si catre [color=red]Dumnezeul nostru cel mult iertator.[/color]

sofiaiuga 15.07.2008 18:18:48

Citat:

În prealabil postat de mihailt
Mai frate Emanuel vezi ca este o carte scoasa la editura Egumenita despre viata Sfantului Grigorie Palama in care se arata clar cum acesta a mancat la masa cu bogomili si cum a incercat sa ii aduca pe acestia la dreapta credinta.
Ocazia cu care era sa fie otravit.

Daca o sa citesti mata Hristoitia o sa vezi ca acolo Sfantul Nicodim Aghioritul zice ca Domnul Iisus Hristos o sa le ceara socoteala crestinilor pentru cei care au murit necrestini.
Ca 13 apostoli au convertit o lume intreaga la crestinism si milioane de crestini ortodocsi in ziua de azi nu sunt in stare sa converteasca aproape nimic.

Eu sunt cel mai vinovat ca nu fac deloc misiune si sunt in grea inselare crezand ca pot sa ma mantuiesc de unul singur.

De aceea trebuie sa mancam cu ne-crestinii si sa vorbim cu dansii spre a incerca sa ii convertim ca altfel ne cere socoteala de suflete lor Domnul Iisus Hristos la judecata.

nu reusesc de 100 ani de ecumenism sa converteasca pe sectanti la dreapta credinta pt ca nu stiu sa apere cu glas tare in acele adunari DREAPTA CREDINTA ORTODOXA ,accepta ce hotariri se iau acolo si in felul acesta saracii eretici nu mai au pe cine sa le spuna despre ADEVARUL ORTODOX.Caci acei ortodocsi care spun pe SLEAU ADEVARUL SINT INLATURATI ,tot de ei de sectanti din acele adunari numite ecumeniste.!:dozingoff:

sofiaiuga 15.07.2008 18:22:16

VAI..VAI ..VAI ..ca avem Partiarh si SINOD care nu mai iau in seama ce au spus si scris SFINTI PARINTI sub imboldul DUHULUI SFINT,,fiind lasate oile la voia lupului !!!

iosif 16.07.2008 13:53:24

Inainte sa judeci Sinodul, judeca-te pe tine! Biserica nu e formata doar din calugari si nici doar din preoti si nici doar din laici! Sfintii Parinti nu au fost habotnici! Iertarea este absolut corecta atata vreme cat a regretat gestul respectiv! Ce voi sunteti fara de pacat? N-ati primit iertarea Domnului pentru tradare, pentru lepadarea de El?

ancah 16.07.2008 15:01:03

Daca as fi greco-catolica, si eu as zice intocmai ca si Iosif, caci nu m-ar durea de Biserica Ortodoxa. Dar cum sunt crestin-ortodoxa, nu-mi da mana, sa fiu indiferenta, caci pentru asa indiferenta se va da socoteala in fata lui Dumnezeu.
"Intreaba-te si adu-ti aminte daca n-ai vazut cumva pe altul facand grele pacate si tu i-ai ingaduit sa le faca, ori te-ai facut ca nu le vezi, caci de s-a intamplat aceasta, ai luat parte la pacatul aceluia si raspunzi de el inaintea lui Dumnezeu".
Asa scrie in cartea mea de rugaciuni. In cartea ta de rugaciuni nu scrie la fel, Iosif?

achimovjan 16.07.2008 16:02:48

Citat:

În prealabil postat de ancah
Daca as fi greco-catolica, si eu as zice intocmai ca si Iosif, caci nu m-ar durea de Biserica Ortodoxa. Dar cum sunt crestin-ortodoxa, nu-mi da mana, sa fiu indiferenta, caci pentru asa indiferenta se va da socoteala in fata lui Dumnezeu.
"Intreaba-te si adu-ti aminte daca n-ai vazut cumva pe altul facand grele pacate si tu i-ai ingaduit sa le faca, ori te-ai facut ca nu le vezi, caci de s-a intamplat aceasta, ai luat parte la pacatul aceluia si raspunzi de el inaintea lui Dumnezeu".
Asa scrie in cartea mea de rugaciuni. In cartea ta de rugaciuni nu scrie la fel, Iosif?

Pai daca vezi unul facand pacate grele,ce poti face.Te duci si-i dai una,il tragi de par,de barba,ce-i faci?Poti cel mult sa-i spui frumos ca greseste,sa-i atragi atentia,sa te rogi pentru el.Inchizitia,daca pacatuiai grav,te ardea pe rug.La asta te gandeai cand ziceai ca "i-ai ingaduit sa le faca?"

mihailt 16.07.2008 16:35:57

Doamnca Ancah dvs. ati plecat din Romania si indrazniti sa judecati Sfantul Sinod?
Ma ia rasu.

mihailt 16.07.2008 16:38:54

Asa sunt crestinii-ortodocsi astia care au plecat prin alte state - acu daca au bani cred ei ca impreuna cu banii lor multi a venit si mai multa inteligenta, dreapta-credinta,harnicie,etc si ca sunt mai buni ca altii.

La ei se potriveste foarte bine vechiul proverb romanesc:
Prostul pana nu-i fudul parca nu e prost destul.

mihailt 16.07.2008 17:05:59

Va rog sa ma iertati doamna Anca pentru jignirile adresate ( va zic doamna avand in vedere diferenta de varsta :D).
Asemenea si totzi fratzii din strainatate...ei zice diavolul ce vrea prin mine ca nu am smerenie...

AlexandruP 16.07.2008 18:45:45

@mihailt: degeaba iti ceri scuze si mai dai o data cu batu-n balta, cu zambetul pe buze...
Nici nu ma mira ca esti pro Corneanu, caci cf. unui alt proverb romanesc, "cine se aseamana, se aduna".

ancah 16.07.2008 20:26:37

Citat:

În prealabil postat de achimovjan
Pai daca vezi unul facand pacate grele,ce poti face.Te duci si-i dai una,il tragi de par,de barba,ce-i faci?Poti cel mult sa-i spui frumos ca greseste,sa-i atragi atentia,sa te rogi pentru el.Inchizitia,daca pacatuiai grav,te ardea pe rug.La asta te gandeai cand ziceai ca "i-ai ingaduit sa le faca?"

Omul poate lua atitudine cu fapta, cu vorba sau cu gandul.
A doua intrebare a ta se refera la citatul din cartea de rugaciuni. Ce ai vrea sa-ti raspund la asemenea interpretare?!?

ancah 16.07.2008 20:28:11

Citat:

Asa sunt crestinii-ortodocsi astia care au plecat prin alte state - acu daca au bani cred ei ca impreuna cu banii lor multi a venit si mai multa inteligenta, dreapta-credinta,harnicie,etc si ca sunt mai buni ca altii.

Sa stii ca nu am bani.

06dec 16.07.2008 21:34:24

Ma doare...Daca ar fi metafora ce jigniri am citit aicea din partea unor forumisti,ar fi foarte simplu,dar sunt sigur ca nu e metafora!!!E intunecarea chipului cel dintâi,al sufletului,adică.Fratilor!!!Sufletul nu e un presupus,cum cred ateii si sectarii!!Sa fim atenti,dar.

sofiaiuga 16.07.2008 22:40:22

Citat:

În prealabil postat de iosif
Inainte sa judeci Sinodul, judeca-te pe tine! Biserica nu e formata doar din calugari si nici doar din preoti si nici doar din laici! Sfintii Parinti nu au fost habotnici! Iertarea este absolut corecta atata vreme cat a regretat gestul respectiv! Ce voi sunteti fara de pacat? N-ati primit iertarea Domnului pentru tradare, pentru lepadarea de El?

cine A REGRETAT??!!..Ca reiese exact altfel!ia te rog asculta ce zice si pustnicul PROCLU pe Razboi intru Cuvint..si vezi si interviul luat lui Mitr.Corneanu dupa ce a iesit de la sedinta sinodului ,la care a fost iertat fara pocainta ,lucru nemaiauzit!

sofiaiuga 16.07.2008 22:42:47

Citat:

anca parca stiu ca locuieste in Timisoara ,de ce strainatati vorbesti??!!:thumbsup:

mihailt 16.07.2008 22:51:35

Sunt pentru iertare.
Este asta o greseala?

Cunoastem noi daca IPS Corneanu a facut ce a facut cu rea intentie?
Eu nu cred.
IPS sa era nelamurit.
Preotia si episcopia in Biserica Ortodoxa sunt functii in care se pun traitorii nu teoreticienii.
Citeste si mata la "Viata si invatatura Sfantului Grigorie Palama" si ai sa vezi ca vietuirea in Hristos este mai mare decat cunostinta canoanelor.
Veti vedea ca IPS Corneanu nu se va mai impartasi pe viitor la greco-catolici ca e smerit si face ascultare de Sf. Sinod.

De ce este aici judecat IPS Corneanu ca nu intelege diferenta dintre greco-catolici si ortodocsi?
Si ce daca nu o intelege?
Sunt nenumarati draci teologi care ar putea sa iti expuna aceasta diferenta dar tot draci raman.
Dreapta credinta nu mantuieste daca nu este si aplicata !
(dreapta credinta fara dreapta faptuire duce la mai multa osanda nu duce in niciun caz la mantuire!)

mihailt 16.07.2008 23:11:00

Oricum doamna Ancah mai bine este sa ramaneti suparata pe mine!
Vedeti ca nu am dat dovada de adevarata pocainta cand v-am cerut iertare!
Eventual sa va rugati la Dumnezeu sa ma pedepseasca si dvs. si Sofiaiuga!
:D

mihailt 16.07.2008 23:24:32

Mai frate Alexandru pai nu pot sa ii zic sora daca este mai in varsta ca mine cu atatia ani nu?
Nu ar fi necuvincios din partea mea?
De ce zici ca mai dau o data cu batu in balta nu inteleg.

ancah 16.07.2008 23:29:52

Nici macar nu ai reusit sa ma superi, mihailt.

mirelat 17.07.2008 05:15:23

Citat:

Veti vedea ca IPS Corneanu nu se va mai impartasi pe viitor la greco-catolici ca e smerit si face ascultare de Sf. Sinod.

Sa dea Domnul! Foarte bine au facut ca l-au iertat.

mirelat 17.07.2008 05:21:26

Citat:

Mihaile, ma ierti ca-ti spun, dar sa stii ca proverbul asta se potriveste in general romanilor, dar mai ales celor ramasi acasa (care continua sa creda ca Romania este buricul pamantului). Chestia asta n-am descoperit-o eu, mi-a zis-o tot un roman de-al nostru plecat din RO dupa al doilea razboi mondial, si dupa multi ani de strainatate am cam ajuns si eu la aceeasi concluzie.

iosif 17.07.2008 09:42:11

Citat:

Dar tie de ce ti se pare ca esti partasa la pacatul asta? Ori ti-a fost tie cerut sa-l ierti? Ori l-ai determinat tu sa se impartaseasca acolo? Ori ti s-a cerut tie parerea?

Anca, draga, ceea ce citesti tu in cartea aceea se refera la pacatele straine, adica cele care se savarsesc de catre altii si la care ai si tu parte, fie ca i+ai indemnat, fie ca nu i-ai atentionat... E cu totul alta mancare de peste aici!

Te imbratisez!

iosif 17.07.2008 09:43:45

Citat:

În prealabil postat de sofiaiuga
VAI..VAI ..VAI ..ca avem Partiarh si SINOD care nu mai iau in seama ce au spus si scris SFINTI PARINTI sub imboldul DUHULUI SFINT,,fiind lasate oile la voia lupului !!!

Vai, vai, vai.... Hai sa nu ne mai vaitam atata si sa nu mai exageram! Ca nu e chiar asa! Nu am ramas noi oile cu lupii.... Ca nu suntem noi chiar asa de nevinovati sa ne consideram oi.... Toti avem lupi pe dinauntru

Sofia, Dumnezeu e mare si milostiv! Sinodul nu a lucrat impotriva Duhului Sfant!

7th_Brigade_TzHL 17.07.2008 10:25:42

Iezechiel 33
10. Si tu, fiul omului, spune casei lui Israel: Voi ziceti asa: "Nelegiuirile noastre si pacatele noastre sunt asupra noastra si ne stingem in ele; cum vom putea dar sa traim?"
11. Spune-le: Precum este adevarat ca Eu sunt viu, tot asa este de adevarat ca [color=red]Eu nu voiesc moartea. pacatosului, ci ca pacatosul sa se intoarca de la calea sa si sa fie viu.[/color] [color=green]Intoarceti-va, intoarceti-va[/color] de la caile voastre cele rele! Pentru ce sa muriti voi, casa lui Israel?

moro.d 17.07.2008 11:43:04

enciclica patriarhilor ortodocsi de la 1848, enciclica impotriva ereziei catolice, precizeaza ca NU Sinodul pastreaza ortodoxia, ci poporul; si cand Sinodul ia o hotarare gresita, constiinta poporului nu primeste Sinodul respectiv.

Sf Grigorie Teologul spune "a tacea inseamna a-L trada pe Dumnezeu"... indiferent cine ai fi sub soare, indiferent de statutul pe care-l ai...

anita 17.07.2008 11:59:15

Citat:

Citat:

În prealabil postat de sofiaiuga

Vai, vai, vai.... Hai sa nu ne mai vaitam atata si sa nu mai exageram! Ca nu e chiar asa! Nu am ramas noi oile cu lupii.... Ca nu suntem noi chiar asa de nevinovati sa ne consideram oi.... Toti avem lupi pe dinauntru

Sofia, Dumnezeu e mare si milostiv! Sinodul nu a lucrat impotriva Duhului Sfant!

Parintele Proclu :
"Da` cata evlavie am avut la Preasfintitul ista Daniel, asa, vai de mine cat m-am rugat pentru el, ca Duhul Sfant sa-l ajute sa ne duca-n rai… Dar nu-i vinovat el pe cat e vinovata lumea, ca noi daca ne rugam, Duhul Sfant nu ingaduia treburile astea, dar aiestea se intampla pentru pacatele noastre."

mihailt 17.07.2008 12:01:16

Te rog sa ma ierti mai soro Mirela.
Am avut o criza de mandrie si m-am crezut mai destept si mai bun ca altii...:(
Asta inseamna ca m-ati iertat doamna Anca?

ancah 17.07.2008 12:46:22

Citat:

Citat:

Dar tie de ce ti se pare ca esti partasa la pacatul asta? Ori ti-a fost tie cerut sa-l ierti? Ori l-ai determinat tu sa se impartaseasca acolo? Ori ti s-a cerut tie parerea?

Anca, draga, ceea ce citesti tu in cartea aceea se refera la pacatele straine, adica cele care se savarsesc de catre altii si la care ai si tu parte, fie ca i+ai indemnat, fie ca nu i-ai atentionat... E cu totul alta mancare de peste aici!

Te imbratisez!

Deci, Iosife, daca eu vad imaginile cu impartasania la greco-catolici si zic in gandul meu "Bine a facut!", nu am incuviintat cu gandul la acea fapta, facandu-ma partasa?!?
Chiar ma intereseaza acest aspect.
Doamne ajuta!

iosif 17.07.2008 13:25:52

Noi nu zicem ca a facut bine...insa nu stam acum sa-l ucidem cu pietre! Si incepem acum sa ponegrim Sinodul pt ca l-a iertat!

ancah 17.07.2008 18:40:54

Iosife, ma bucur ca nu esti de acord cu gestul respectiv; dar alta era intrebarea: daca suntem de acord in gandul nostru cu un pacat, devenim sau nu partasi la pacat?

mirelat 17.07.2008 20:37:26

Citat:

Te rog sa ma ierti mai soro Mirela.

no prob

ancah 18.07.2008 01:15:47

Din interviul IPS Nicolae Corneanu:

Reporter: A fost o greseala gestul pe care l-ati facut?

Nicolae Corneanu: Deocamdata Sfantul Sinod a fost, sa zic asa, cu obiectivitate critica fata de ceea ce am facut eu, dar e dreptul Sf. Sinod.

Nu inteleg ce vrea IPS sa spuna cu "Deocamdata"?!? Se asteapta cumva la o revenire asupra deciziei, avand in vedere ca "deocamdata" desemneaza ceva "limitat in timp"?

Laurentiu 19.07.2008 01:46:42

Citat:

În prealabil postat de seminaristul
Citat:

În prealabil postat de miha_str
cand a zis ips nicolae corneanu ca i pare rau ptr ca s a impartasit la catolici?

o fi zis la sinod

Frate nu este adevarat Mitropolitului Nicole Corneanu nu i-a pasat de pocainta...El dupa ce s-a terminat adunarea sinodalilor fiind intrebat de unul dintre cei reporteri daca regreta ceea ce a facut a raspuns: Imi pare rau ca s-a ajuns pana aici...DEci nu-i pare rau ca a produs sminteala ci ii pare rau ca s-a ajuns pana aici.

Iata ca dupa ce a strigat un munte de monahi, dupa ce celelalte biserici ortodoxe si-au aratat nemultumirea cu privire la cazul Corneanu si Drincec…Iata ca Sinodului nostru nu i-a pasat si a jucat cartea masonului Daniel…

Mai grav…ce mi-a fost dat sa aud urechilor Duminica trecuta la radio Romania Actualitati la asa numita emisiune “luminile noptii” o inregistrare in care I.P.S. Nicolae Corneanu era acompaniat si i se canta in struna de catre un amic de-al lui care era si realizatorul acestei emisiuni, realizator care mai in gluma mai in serios i-a numit pe monahii athoniti PAMFLETARI…luandu-i in ras si batandus-si joc dandu-se pe sine mai intelepti decat aceste FACLII ALE ORTODOXIEI…Spunan ca el s-ar ar fi astepat la o alta parere de la, citez cum i-a numit ironic “acesti luminati”.

Neavand habar despre credinta ortodoxa si-a permis sa faca niste afirmatii smintitoare.

Laurentiu 19.07.2008 01:53:20

Citat:

În prealabil postat de achimovjan
Citat:

În prealabil postat de Grigorie
S-a ales calea compromisului ... Trist! Cei doi ierarhi intruneau toate conditiile pentru a fi caterisiti si inlocuiti cu alti pastori mai vrednici. Sminteala trebuia inlaturata.

Despre pocainta celor doi am mari indoieli. Imi e greu sa cred ca mitropolitul Corneanu, care s-a impartasit la catolici in urma unui imbold launtric (dupa propria marturisire) si care in urma cu cativa ani declara ca papa trebuie recunoscut si de ortodocsi, a devenit peste noapte un bun ortodox.

Dezamagirea mea este mare cand ma gandesc ca numai IPS Bartolomeu a votat pentru inlaturarea celor doi. Cinste lui, este un ortodox cu convingeri puternice, vigilent, constient de pericolele ce ameninta ortodoxia. Era momentul potrivit pentru a marturisi prin fapte atasamentul fata de ortodoxie, dar majoritatea ierarhilor l-au ratat. Se pare ca in Sf. Sinod cancerul ecumenist este adanc inradacinat. Sau poate a contat faptul ca unii sinodali sunt santajabili, maine putand fi ei judecati pentru alte abateri. Nu-i asa, mai bine sa nu existe precedentul unor pedepse. O mana o spala pe alta.

Imi place de voi.Cand va convine,ii dati cu Sf Sinod insus,cu Sf Sinod in jos,cu Sf Parinti,prea sfintiile lor,Sfintii Parinti,iertare dragoste.Cand nu va convine,deveniti repede libercugetarori.Mi-e sila de ipocrizia voastra.Mai bine ma duc si eu sa ma impartsesc la greco-catolici,ca macar mai au o urma de bun simt.

NU liberi cugetatori si in acord cu cele sapte Soboare Ecumenice....Canoanele au fost incalcate pe fata...si inca de Membri Sinodului...de cei care trebuiau sa le aplice...in frunte cu masonul Daniel care a jucat cartea "politically correct"

Laurentiu 19.07.2008 01:58:07

Citat:

S-a ales calea compromisului ... Trist! Cei doi ierarhi intruneau toate conditiile pentru a fi caterisiti si inlocuiti cu alti pastori mai vrednici. Sminteala trebuia inlaturata.

Despre pocainta celor doi am mari indoieli. Imi e greu sa cred ca mitropolitul Corneanu, care s-a impartasit la catolici in urma unui imbold launtric (dupa propria marturisire) si care in urma cu cativa ani declara ca papa trebuie recunoscut si de ortodocsi, a devenit peste noapte un bun ortodox.

Dezamagirea mea este mare cand ma gandesc ca numai IPS Bartolomeu a votat pentru inlaturarea celor doi. Cinste lui, este un ortodox cu convingeri puternice, vigilent, constient de pericolele ce ameninta ortodoxia. Era momentul potrivit pentru a marturisi prin fapte atasamentul fata de ortodoxie, dar majoritatea ierarhilor l-au ratat. Se pare ca in Sf. Sinod cancerul ecumenist este adanc inradacinat. Sau poate a contat faptul ca unii sinodali sunt santajabili, maine putand fi ei judecati pentru alte abateri. Nu-i asa, mai bine sa nu existe precedentul unor pedepse. O mana o spala pe alta.

Frate I.P.S. Bartolomeu Anania este un Marcu al Efesului al ortodocsilor romani...Tot respectul pentru acest ierarh curajos ...Ma tem insa ca in in scurt timp ii vor astupa gura ceilalti ierarhi care majoritatea sunt condusi de masonul Daniel si nu de regulile care ar trebui sa se aplice intr-un Sinod ortodox.

Laurentiu 19.07.2008 02:19:34

Chiar daca se pocaieste un ierarh care s-a impartasit cu catolicii... nu mai are dreptul sa fie mitropolit si trebuie automat depus din treapta ....

Redau aici comunicatul biroului de presa al Patriarhiei Romane difuzat la postul de Radio Trinitaa al Patriarhiei Romane imediat dupa incheierea Adunarii sinodalilor:

Prin urmare se contrazic singuri...Saracii de ei cum le-a luat tangalachii mintile.

“În sedința de lucru, din zilele de 8-9 iulie 2008, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a luat în discutie împărtăsirea Înaltpreasfintitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, la o Liturghie greco-catolică si concelebrarea Preasfintitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, cu un ierarh greco-catolic la slujba de sfintire a Aghiazmei Mari.

Sfântul Sinod a dezaprobat gesturile necanonice ale celor doi ierarhi, care au produs tulburare în Biserică. Apoi, Sfântul Sinod a luat act de regretul si pocăinta acestora, pe care le-a primit ca prim semn de îndreptare.

În legătură cu comportamentul sacramental si liturgic al ierarhilor, preotilor, diaconilor, monahilor, monahiilor si credinciosilor mireni ai Bisericii Ortodoxe Române în relatie cu alte culte, pe temeiul Sfintelor Canoane si al învătăturii de credintă ortodoxă, Sfântul Sinod a hotărât că nu este îngăduit niciunui ierarh, preot, diacon, monah, monahie sau credincios mirean din Biserica Ortodoxă Română să se împărtăsească euharistic în altă Biserică crestină. De asemenea, nu este îngăduit niciunui cleric ortodox să concelebreze Sfintele Taine si Ierurgii cu slujitori ai altor culte.

Cei ce nu se supun acestei hotărâri pierd comuniunea cu Biserica Ortodoxă si, în consecintă, vor suporta sanctiuni canonice corespunzătoare stării pe care o ocupă în Biserică: depunerea din treaptă sau caterisirea, în cazul clericilor, si oprirea de la împărtăsanie a credinciosilor mireni.”

Deci ei singuri cunosc canoanele dar nu le aplica.. De ce pentru Mitropolitul Nicolae Corneanu si Drincec aceste reguli nu se aplica....Este iar o carte jucata de masonul Daniel a "politically correct" ci nu a invataturii de credinta ortodoxa.

cozia 19.07.2008 04:41:43

Citat:

În prealabil postat de Laurentiu
Frate I.P.S. Bartolomeu Anania este un Marcu al Efesului al ortodocsilor romani...Tot respectul pentru acest ierarh curajos ...Ma tem insa ca in in scurt timp ii vor astupa gura ceilalti ierarhi care majoritatea sunt condusi de masonul Daniel si nu de regulile care ar trebui sa se aplice intr-un Sinod ortodox.

Frate Laurentiu, reactia ta si comentariul facutde tine este EXACT ceea ce se doreste de la noi.

Lui Vladica Anania i s-a ordonat sa reactioneze ASA, deoarece el "fits the profile", are "caracteristicile personale de "individ bataioos cu rivna..." necesare acestei reactii...ei fiind de fapt toti foarte buni prieteni...

...nu este vina ta ca gindesti asa...pentru a intelege mai bine cum functioneaza aceste procese cu cite un barosan pus pe post de Gica Contra pentru credibilitate urmareste cu MARE ATENTIE la detalii dezbaterile politice de tot felul din SUA...se face chiar scoala pentru asa ceva, sunt cursuri speciale

...si mai lasati-o moarta cu IPS Nicolae care NU ESTE ARIE!....nimeni nu sustine sus si tare nici o erezie...deci sa ne intoarcem in pace la studiu duhovnicesc, si LINISTE

Doamne Miluieste!

achimovjan 19.07.2008 08:15:31

Citat:

În prealabil postat de Laurentiu
Citat:

MaiLaurentiu,la sinoadele ecumenice s-audiscutat alte probleme,pe atunci nu existau catolici si nici greco-catolici.Asa ca de unde spui tu ca ar trebui aplicate acele canoane si caterisiti cei doi.Fariseii,spuneau la fel depsre Mantuitorul,"noi stim ca acest om este pacatos",insa Nicodim,care era si el fariseu,le-a spu"Oare Legea noastra osandeste pe cineva fara sa stie ce afacut,fara judecata".Asa faci si tu,si cei ca tine.Extrapolezi niste canoane la cine nu trebuie.Crezul greco-catolic este la fel ca cel ortodox,Liturghia lor este la fel ca a noastra,preotiia lor este valabila,ce temei ai sa-i numesti eretici.Spune-mi si mie un argument,dar un argument,nu incepe si tu cu blesteme si anateme.

Laurentiu 19.07.2008 14:31:02

Inseamna ca nu cunosti invatatura ortodoxa...Noi nu avem nici crez ca al catolicilor iar liturghia noastra nu este ca a lor ...

Te contrazice un munte de monahi athoniti, celelalte biserici ortodoxe si te contrazice si Parintele Cleopa...si multi alti Sfinti...Informeaza-te ...

seminaristul 19.07.2008 14:50:28

Mai oameni buni la fel ca si pe alt topic "this case is closed" Biserica a luat o decizie, iar restul discutiilor de aci sunt inutile pt ca nu vor schimba nimic

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:15:40.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.