Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Sfanta Scriptura (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5014)
-   -   Unde sa gasesc ADEVARUL ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3709)

Eutifiev_EMI 28.09.2008 21:27:34

Citat:

În prealabil postat de sofiaiuga
Citat:

În prealabil postat de Eutifiev_EMI
Citat:

În prealabil postat de sofiaiuga
Citat:

În prealabil postat de Eutifiev_EMI
Se poate face o distinctie clara intre adevar si neadevar ?
Exista o linie clara de demarcatie intre bine si rau ?

adevarul va fi imitat de cel rau ,incit si pe cei alesi ii va insela ,deja fenomenul a si inceput ..vezi vinzoleala creata de atitudinea unui ierarh ortodox -mitropolitul Corneanu.Spre sfirsit ADEVARUL VA FI DEOSEBIT DE MINCIUNA F. GREU SI DE ACI NECESITATEA UNUI DUHOVNIC CARE SA NE LAMUREASCA EL ,AVIND O VIATA IN DUHUL SFINT[EXCEPTIE CEI APOSTATI ].

La inceput spuneti ca: " adevarul va fi imitat de cel rau, incat si pe cei alesi ii va insela..." si mai apoi "SI DE ACI NECESITATEA UNUI DUHOVNIC" .

Intreb, duhovnicul nu este unul din cei alesi ?
Nu este si el vazut ca fiind unul dintre cei mai buni ?

Daca da, atunci cum sa am incredere in chiar astfel de oameni, cand chiar ei sau unii din ei sau cei mai multi dim ei vor fi inselati de catre satan ?

Este o probabilitate sau o posibilitate, ca si cei alesi sa fie amagiti?

:D:D:Daci stii e ca in povestea cu drobul de sare ,poate pica in cap ..la tine.Draga nu toti vor fi din cei alesi inselati ,iar dc cei alesi vor fi inselati cu atit mai mult noi pacatosii fara un duhovnic sfatuitor cum vom scapa de capcanele celui rau!?? bazindu-ne pe noi insine ??!! Dar asta este deja o mindrie f.f.mare sa gindim asa ,caci prin noi insine nu putem sa facem nimica,asa a zis si Mintuitorul[color=red] FARA MINE NU PUTETI FACE NIMICA[/color]...IN VIATA DUHOVNICEASCA ,A SE INTELEGE CA DOAR NU IN CEA LUMEASCA ,CA IN ASTA FACEM DESTULE RELE SINGURI ..SI NE MAI AJUTA SI CEL RAU.:)

Atunci cand, sa zicem ca esti o persoana majora si sa admetem ca ai incalcat o lege, intrebarea sa ridica: cine raspunde si cine suporta consecintele?

gabriel7 30.12.2008 16:55:03

De remarcat ce a spus Mintuitorul:"Eu sunt Vita, voi sunteti mladitele. Cine ramane in Mine, si in cine raman Eu, aduce multa roada; caci despartiti de Mine, nu puteti face nimic. (Ioan.15:5)"Este adevarat ca sunt multi duhovnici deosebiti dar responsabilitatea de a verifica afirmatiile lor i-mi apartine.Scriptura afirma:"Drept raspuns, Isus le-a zis: "Va rataciti! Pentru ca nu cunoasteti nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu. (Mat.22:29) ","Sfinteste-i prin adevarul Tau: Cuvantul Tau este adevarul. (Ioan.17:17) ".

cristiboss56 30.12.2008 17:06:22

Citat:

În prealabil postat de gabriel7 (Post 106452)
De remarcat ce a spus Mintuitorul:"Eu sunt Vita, voi sunteti mladitele. Cine ramane in Mine, si in cine raman Eu, aduce multa roada; caci despartiti de Mine, nu puteti face nimic. (Ioan.15:5)"Este adevarat ca sunt multi duhovnici deosebiti dar responsabilitatea de a verifica afirmatiile lor i-mi apartine.Scriptura afirma:"Drept raspuns, Isus le-a zis: "Va rataciti! Pentru ca nu cunoasteti nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu. (Mat.22:29) ","Sfinteste-i prin adevarul Tau: Cuvantul Tau este adevarul. (Ioan.17:17) ".

Draga Gabriel, de vrei, te rog fa referire putin si la Sfintii Parinti .Care este atitudinea ta personala fata de invataturile lasate de Sfintii Parinti ?

Eutifievv_emi 04.11.2009 18:48:11

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 106454)
Draga Gabriel, de vrei, te rog fa referire putin si la Sfintii Parinti .Care este atitudinea ta personala fata de invataturile lasate de Sfintii Parinti ?

Se pare ca raspunsul tau, desi bine argumentat, nu place unora.
De care parinti vorbesti cristiboss, ca Gabriel s-a referit la cei canonici, mentionati in Scrierile Sfinte!? Sau Biblia nu e buna ? Incepeti sa va contraziceti!

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:34:34.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.