Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Teoria PacMan3D (în care pământul nu e nici plat nici glob) (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=19555)

gpalama 31.01.2021 08:54:49

Petre, ce zici tu sa nu asculti este osandirea ta la moarte vesnica.

Ai zis sa nu asculti de Biserica si de "tatucii" Bisericii - de toti Sfintii Teologi care au facut dofma Bisericii.

In schimb te apuci si asculti "si cercetezi tu" in cartile sectarr scrise de diavol ca sa iti gasesti pieirea.

Ce ai gasit acolo? Ca nu ai gasit nimic.

Tatucii de care vorbesti sunt sfintii bisericii. Ca de la ei recitam si spunem in Biserica.

Biserifa nu are sffinti noi care sa spuna diferit de sfintii vwchi. Iar aceasta "veronica" este o deminizata ca toti demonizatii din istorie care au inselat pe altii.

Vezi ca te pierzi pe tine ascultand de demonizati si nu de Biserica.

ASCULTAREA MANTUIESTE -DAR ASCULTAREA DE BISERICA NU DE DIAVOLUL DIN NOUL IERUSALIM.

Asculta de Biserica nu de mintea ta incapatanata si de sectarii care te trag la ei.

gpalama 31.01.2021 09:02:25

Am duplicat din greseala postul rog sa se stearga

gpalama 31.01.2021 13:17:16

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 666750)
Daca la punctul 1 spui Credinta ortodoxa (asa cum o stim din BOR) atunci ce vrea sa insemne Credinta de la punctul 2?

Acelasi dat de gol ca-s diferite, nu-i asa?

Bine zis, ca si-a bagat si diavolul codita, cu o alta "credinta" care sa stalceasca credinta ortodoxa si sa duca in ratacire pe multi.

Al 2-lea apendice este al diavolului pentru a strica credinta ortodoxa.

Iar pentru Petru - tu ce ai cercetat - invatatura sectara sau invatatura ortodoxa? Care ti s-a parut mai dreapta?

Si este al tau sa iti dai cu parerea sau al Bisericii sa se pronunte?

Daca Biserica a condamnat, un sinod de ierarhi, tu esti mai teolog si mai destept decat un sinod? Ai cercetat tu "mai bine decat un sinod" ??? Cercetarea lui Petru a invataturii sectare, mai buna decat cercetarea sinodului????

Asta spui Petru, ca esti mai bun in cercetare si mai teolog decat un sinod de vreo 55 de ierarhi teologi care a luat o decizie in urma unor analize profunde ????

Si care a decis sa condamne explicit pentru intreaga Biserica invatatura din Noul Ierusalim si miscarea drept sectara?

Moroco 31.01.2021 16:53:52

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 666735)
Citat:

In prealabil postat de Moroco
Tot ce este scris acolo este proorocie si este Adevarat caci Domnul este Adevarul.
Deci tocmai ai afirmat:
- cartea eretica folosita de Noul Ierusalim este proorocie si este ADEVARUL

Nu am afirmat ca este eretica. Tu afirmi ca este eretica nestiind ce este erezia si nearatand care ar fi erezia. Eu am zis exact ce ai citat si dovada e ca in ea sunt multe proorocii care s-au implinit intocmai dar nu numai asa ca o fatalitate ci prin lucrarea Divinitatii. Cartea incepe din 1955 si continua pana azi de 65 de ani neintrerupt. Imi mentin afirmatia caci stiu ce vorbesc si oricine poate verifica, nu fac afirmatii desarpte.

Citat:

- ai facut o afirmatie contrara Bisericii, care condamna ereziile din cartea respectiva in special milenarismul, dar si intreg sectarismul penticostal
De ce ar fi contra ortodoxiei a marturisi cu probe ceea ce spui? Citeste si dumneata incepand din 1955 si vei gasi in ea proorocii care s-au implinit, texte de la Dumnezeu scrise in carte de ucenicii care scriau dupa dictare texte pe care le graia Trambita-Virginia in stare de somn profund, fara ca ea sa stie ce graieste sau ce a grait exact asa dupa spune psalmistul "Doamne, buzele mele vei deschide şi gura mea va vesti lauda Ta."

Sigur ca exista tot felul de secte ce sustin farsitul lumii si penticostalii ce te invata sa tii sambata fiind contra ortodoxiei. Toti cei ce merg acolo sunt ortodocsi-practicanti sau crestini ce sustin ortodoxia chiar daca unii foarte apostoli, foarte ortodocsi ii prigonesc fara putinta de a se opri din hule si lovituri la adresa lor la fel ca iudeii de acum 2000 de ani la adresa ucenicilor si a bisericii. Iata ca nici dupa ce i-a exclus si omorat duhovniceste unii foarte teologi nu se opresc. Ortodoxia nu este exclusivista dar se pare ca unii din ea s-au inspirat de la ereticii care au instaurat inchizitia si de la nazistii-comunisti care au infintat lagarele de exterminare, gulagurile si zarca si s-au luat dupa ei si culmea o fac cu cei mai credinciosi ortodocsi, cu cei mai mici si mai cuminti dintre frati, sustinand ca se lupta cu satana. Greu se scot din om aceste metehne totalitare, teroriste. Tuturor le place sa silniceasca pe cei drepti si asta e moda lumii care in trecut a adus potopul peste oameni. Penticostalii nu au carti albe dictate de Dumnezeu ci au carti cu cuvintele Domnului de acum 2000 de ani pe baza carora se prelucreaza unii pe altii ca sa sustina cu degetul pe textele biblice niste rastalmaciri ale scripturii.

Citat:

- ai afirmat ca este Adevarul, contrar afirmatiei Bisericii ca "DOGMA BISERICII" este Adevarul.
N-am afirmat ceva in contra cuiva si mai ales nu am contrazis dogmele ortodoxiei ci tu spui asta ca sa invinovatesti, sa judeci, sa osandesti dupa formula "dai in mine dai in tine dai in fabrici si uzine, in tarani si in tractoare, dai in clasa muncitoare" ca sa afirmi si sa "demonstrezi" logic apoi ca sunt vinovat strigand apoi impreuna cu hiarele "mars la canal" ca esti dusmanul poporului (Ortodoxiei). Ai terminat teologia si nu stii nici faptul ca Domnul Hristos este Adevarul si Duhul Sfant-Mangaietorul si toti sfintii au marturisit Adevarul de la Dumnezeu prin Iisus si prin Duhul Sfant si apoi biserica a pus totul in dogme, dreptare, canoane. Sigur ca am afirmat ca este Adevarul din moment ce proorociile scrise s-au implinit si se implinesc si de aceea cred neindoielnic ca Domnul Iisus Hristos a grait si graieste prin cele 7 Trambite Apocaliptice care au fost ortodocsi prigoniti de sistemul comunist si de colaborationistii din BOR si din toate sectele si cultele crestine. (Cele 7 Trambite: 1. Iosif Trifa si Traian Dorz, Oastea Domnului si ucenicii, 2. Petrache Lupu si Mosul Dumnezeu de la Buturugi si poporul venit la minuni, 3. sf.par.prooroc Arsenie Boca si calugarul Nil Dorobantu si ucenicii care marturisesc multe proorocii si minuni adevarate, 4. par. Ioan Iovan de la Recea si ucenicii care a facut puscarie pentru Hristos 5. Maica Veronica de la Vladimiresti care a facut puscarie si a scris carti avand vedenii in copilarie de la Dumnezeu. 6. Maica Virginia de la Maluri prin care a Trambitat Domnul respectiv sora ei Maria si ucenicii, 7. Maica Mihaela si preotul Nicusor de la Glodeni-Pucioasa si ucenicii de acolo si cu cei ce cred in Cuvant, crestinii de pretutindeni.)

Citat:

- nu afirmi NIMIC despre Dogma Ortodoxa si eviti raportarea intre Dogma Ortodoxa si afirmatiile eretice din lucrarea sectara a sectei Noului Ierusalim "Cuvantul lui Dumnezeu"
Nu afirm ce vrei tu care ma interoghezi ca la ghestapo ca sa ma dovedesti ce vrei tu si ce vrea necredinta ta.

Citat:

- de unde stii tu ca este proorocie? pentru ca soborul sfintilor ortodocsi nu cunosc asa ceva - iar presupusa Veronica din carte nu este canonizata de BOR ci este doar numita in acest fel de aceasta secta. Cine a ridicat cartea la nivel de proorocie? O adunatura de sectari care si-au fabricat proorociri?
Cuvantul vine impreuna cu soborul sfintilor. E vorba de Maica Virginia si Maica Mihaela. Maica Veronica a fost o calugarita ortodoxa de la manastirea si biserica din Vladimiresti care a avut vedenii si a scris carti marturisind. Cum ar fi putut fi canonizati ca sfinti cand ei au fost prigoniti de sistemul comunisti si de colaborationistii din toate cultele crestine?

Citat:

- Te separi de Biserica Ortodoxa si o folosesti doar pentru a avea dreptate, dar nu pentru a te sprijini in afirmatiile ei
Afirmi, afirmi, afirmi, afirmi, afirmi... de parca ai stii adevarul. Asta se numeste lansare de barfa. Nu pe mine ma indreptesc, eu n-am merite decat pacate. Indreptatesc prin teoria PacMan3D-nD valabilitatea celor scrise la Facerea exact asa cum se intelege din text. Indreptatesc ceea ce cred si e de crezut. Ma indreptatesc si pe mine ca fac bine crezand ceea ce cred intru Harul divin: teoria PacMan3D-nD si Scriptura, Ortodoxia cu sfintii si BOR, cele 7 Trambite Apocaliptice si Cuvantul lui Dumnezeu.

Citat:

Pe scurt ai iesit din Biserica Ortodoxa Romana si te-ai separat de ea la nivel de dogma si esti in secta Biserica Ortodoxa a Noului Ierusalim...
Nu am discutat de dogmele ortodoxiei dar tu "stii" si afirmi ca le-am lepadat lansand barfe. Logic asa ca o basculare logica, demonstratia ta e falsa din moment ce Dogmele bisericii ortodoxe se pazeaza pe cunoasterea Domnului Iisus Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu si om, ca Mantuitorul Cel promis de Dumnezeu la inceput si ca si Cuvantul lui Dumnezeu nume nou pe care Il are Domnul cand implineste Apocalipsa. Marturisindu-l pe Hristos-Cuvantul marturisesc implicit si toate dogmele ortodoxiei si nu le contrazic implict dupa cum afirmi minciuni in mod repetat cu valoare de barfe sau de "adevaruri" lansate de un teolog ortodox raspopit.

Multi au mare curaj sa lupte cu mai micii Domnului dar cand vin ateii comunisti, lumea cu teoriile lor false, ereticii, adevaratii sectanti sau duhurile rele necredincioase ca sa te innebuneasca si sa te ia fug sau devin colaborationisti, adoptand ce zic mincinosii, teorii false, propagande, interese pagane, slujindu-le lor si lepadand ortodoxia despre care toate cele 7 Trambite marturisesc de la Dumnezeu, inaintea lumii, ca fiind Calea cea dreapta spre indumnezeire si spre mantuirea sufletului.

Este scris in Apocalipsa pe undeva ca oamenii nu vor crede si ca nu vor lepada faptele lor rele si nici idolii lor dar nu ma asteptam sa se intample asta si in randul unora din ortodoxie incat sa nu le pese ca implinesc in rau proorocia calugarilor nemteni.

gpalama 31.01.2021 17:36:37

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 666757)
Nu am afirmat ca este eretica. Tu afirmi ca este eretica nestiind ce este erezia si nearatand care ar fi erezia. Eu am zis exact ce ai citat si dovada e ca in ea sunt multe proorocii care s-au implinit intocmai dar nu numai asa ca o fatalitate ci prin lucrarea Divinitatii. Cartea incepe din 1955 si continua pana azi de 65 de ani neintrerupt. Imi mentin afirmatia caci stiu ce vorbesc si oricine poate verifica, nu fac afirmatii desarpte.

De ce ar fi contra ortodoxiei a marturisi cu probe ceea ce spui? Citeste si dumneata incepand din 1955 si vei gasi in ea proorocii care s-au implinit, texte de la Dumnezeu scrise in carte de ucenicii care scriau dupa dictare texte pe care le graia Trambita-Virginia in stare de somn profund, fara ca ea sa stie ce graieste sau ce a grait exact asa dupa spune psalmistul "Doamne, buzele mele vei deschide şi gura mea va vesti lauda Ta."

N-am afirmat ceva in contra cuiva si mai ales nu am contrazis dogmele ortodoxiei ci tu spui asta ca sa invinovatesti, sa judeci, sa osandesti dupa formula "dai in mine dai in tine dai in fabrici si uzine, in tarani si in tractoare, dai in clasa muncitoare" ca sa afirmi si sa "demonstrezi" logic apoi ca sunt vinovat strigand apoi impreuna cu hiarele "mars la canal" ca esti dusmanul poporului (Ortodoxiei). Ai terminat teologia si nu stii nici faptul ca Domnul Hristos este Adevarul si Duhul Sfant-Mangaietorul si toti sfintii au marturisit Adevarul de la Dumnezeu prin Iisus si prin Duhul Sfant si apoi biserica a pus totul in dogme, dreptare, canoane. Sigur ca am afirmat ca este Adevarul din moment ce proorociile scrise s-au implinit si se implinesc si de aceea cred neindoielnic ca Domnul Iisus Hristos a grait si graieste prin cele 7 Trambite Apocaliptice care au fost ortodocsi prigoniti de sistemul comunist si de colaborationistii din BOR si din toate sectele si cultele crestine. (Cele 7 Trambite: 1. Iosif Trifa si Traian Dorz, Oastea Domnului si ucenicii, 2. Petrache Lupu si Mosul Dumnezeu de la Buturugi si poporul venit la minuni, 3. sf.par.prooroc Arsenie Boca si calugarul Nil Dorobantu si ucenicii care marturisesc multe proorocii si minuni adevarate, 4. par. Ioan Iovan de la Recea si ucenicii care a facut puscarie pentru Hristos 5. Maica Veronica de la Vladimiresti care a facut puscarie si a scris carti avand vedenii in copilarie de la Dumnezeu. 6. Maica Virginia de la Maluri prin care a Trambitat Domnul respectiv sora ei Maria si ucenicii, 7. Maica Mihaela si preotul Nicusor de la Glodeni-Pucioasa si ucenicii de acolo si cu cei ce cred in Cuvant, crestinii de pretutindeni.)

Nu afirm ce vrei tu care ma interoghezi ca la ghestapo ca sa ma dovedesti ce vrei tu si ce vrea necredinta ta.

Cuvantul vine impreuna cu soborul sfintilor. E vorba de Maica Virginia si Maica Mihaela. Maica Veronica a fost o calugarita ortodoxa de la manastirea si biserica din Vladimiresti care a avut vedenii si a scris carti marturisind. Cum ar fi putut fi canonizati ca sfinti cand ei au fost prigoniti de sistemul comunisti si de colaborationistii din toate cultele crestine?

Nu am discutat de dogmele ortodoxiei dar tu "stii" si afirmi ca le-am lepadat lansand barfe. Logic asa ca o basculare logica, demonstratia ta e falsa din moment ce Dogmele bisericii ortodoxe se pazeaza pe cunoasterea Domnului Iisus Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu si om, ca Mantuitorul promis de Dumnezeu si ca si Cuvant al lui Dumnezeum nume nou pe care Il are cand implineste Apocalipsa. Marturisindu-l pe Hristos-Cuvantul marturisesc implicit si toate dogmele ortodoxiei si nu le contrazic implict dupa cum afirmi minciuni in mod repetat cu valoare de barf sau de teolog ortodox raspopit.

Este scris in Apocalipsa ca oamenii nu vor crede si ca nu vor lepada faptele lor rele dar nu ma asteptam sa se intample asta si in randul ortodoxiei incat sa nu le pese ca se implineste proorociia calugarilor nemteni.

1. Miscarea Noul Ierusalim este CONDAMNATA SI ANATEMIZATA de un Sobor/Sinod BOR, in 1993.
Adica:
- se condamna DOGMA noului Ierusalim, continuta in lucrarea voastra
- se condamna lucrarea

2. Adica oricine tine ceva din miscare este condamnat

Nu ai facut nici un comentariu asupra faptului ca BOR a anatemizat oficial dogma Noului Ierusalim. Sunt zeci de teologi, zeci de ierarhi care au analizat si semnat. Ma indoiesc ca vreun sectar poate comenta ceva despre asta.

Eviti intr-o nerusinare ordinara sa amintesti si sa comentezi faptul ca 1. miscarea este condmanata, 2. dogma miscarii este condamnata.

3. Folosesti obscuritatea afirmatiilor teologice.

Citat:

Dogmele bisericii ortodoxe se pazeaza pe cunoasterea Domnului Iisus Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu si om, ca Mantuitorul promis de Dumnezeu si ca si Cuvant al lui Dumnezeum nume nou pe care Il are cand implineste Apocalipsa
Dogma BOR este continuta in DOGMATICA. Intr-o colectie de dogme.
Textul sectar "Cuvantul lui Dumnezeu" contine abateri dogmatice sectare, OPUSE invataturiii ortodoxe - precum milenarisum.

Nu ai comentati nimic, si eviti orice punct important al discutiei. Esti un sectar care cand e prins la colt evita subiectul.

Exact acest punct il condamna in primul rand BOR, dogma sectara gresita. Cum poti sa spui ca e corecta atunci cand e condamnata?

4. Nici un profet si nici un sfant nu face descoperiri in stare de transa.
Doar vrajitorii - BABA VANGA facea descoperiri instare de transa precum femeia asta Veronica.
Veronica era DEMONIZATA.
La fel si cea de la Vladimiresti.
Si Vladimiresti-ul si Pucioasa au fost fenomene eretice si sectare condamnate de Biserica. Refuzi sa mentionezi si sa spui ce a facut Biserica pentru asta.

5. Cele 7 Trambite - Biserica nu vorbeste nimic despre nici o trambita - doar sectarii vorbesc despre nebunii - folosesti referinte infara Bisericii

6.
Citat:

Tu nu esti capabil sa scoti 2 vorbe articulate pe gura, doar repeti pe negandite ce ai invatat ani de zile pe de rost, de asta eviti atunci cand vezi ca nu mai merge playback-ul si discul.

De asta nici nu comentezi, pentru ca tot ce spui sunt aberatii si apoi ti se intorc inapoi.
Halal credinta ai, ti-e rusine cu ea si nu poti sa ti-o marturisesti si nici sa ti-o aperi.

Sectaru' lu' peste cu dogma stricata pe care o tine ascunsa ca pute...

7. Este scris in Evanghelie ca la sfarsitul lumii multi vor veni si vor spune "Eu sunt Hristos" cum fac sectarii din Noul Ierusalim in textul lor sectar si cum fac toti protestantii.

De asta ai uitat? Pentru ca este exact ce faceti voi, spuneti ca Hristos este la voi...

8. Chiar este HRistos intr-o adunatura de 10-20 de oameni care au apucat-o pe o cale rupta de orice era inainte in dogma? Chiar nu va duce capul ca sunteti o gramada ratacita prin iad?

9. De ce aceasta cale NU FOLOSESTE DOGMA ORTODOXA si FOLOSESTE O CARTE SECTARA????

10. De ce nu am vazut la tine nici o referinta la vreo carte de dogmatica ortodoxa???? De ce nu exista la tine decat doar vorbirea despre ortodoxie si nimic din dogma ortodoxa? Pentru ca nu esti ortodox.

Gura mica, esti sectar condamnat de BOR pentru erezie si folosesti texte sectare
Nu ai raspuns pana acum nimic la faptul ca textul sectar este condamnat de BOR.

Moroco 31.01.2021 17:51:30

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 666758)
1....10. .... Gura mica....! Nu ai raspuns pana acum nimic....

Raspuns rapid in stil blablabla cu valoare de "teologie" venita de la un absolvent raspopit. Ciocu mic zici? Atunci de ce ma mai intrebi daca vrei sa tac? Ilogic, absurd, asta te dovedeste ca ai un comportament de huligan terorist politician gen ciuma rosie.

Reciteste daca vrei sa discutam caci abea acum am terminat de scris si mediteaza mai inainte de a ma combate si a ma contrazice si de a te afirma ca fiind o foarte mare valoare in timp ce versi dupa mine amazoane si lava unor vulcani noroiosi ca sa ma intinezi in timp ce pe tine te autodistrugi duhovniceste ca un fraier exact ca si teroristii uslamisti ce se detoneaza intre crestini dupa formula samurailor din cel de al doilea razboi mondial ce calareau pe bombe.

Iata textul corectat de analizat teologic, domnule teolog:

Citat:

În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Citat:

In prealabil postat de Moroco
Tot ce este scris acolo este proorocie si este Adevarat caci Domnul este Adevarul.
Deci tocmai ai afirmat:
- cartea eretica folosita de Noul Ierusalim este proorocie si este ADEVARUL

Citat:

Citat:
- ai facut o afirmatie contrara Bisericii, care condamna ereziile din cartea respectiva in special milenarismul, dar si intreg sectarismul penticostal
De ce ar fi contra ortodoxiei a marturisi cu probe ceea ce spui? Citeste si dumneata incepand din 1955 si vei gasi in ea proorocii care s-au implinit, texte de la Dumnezeu scrise in carte de ucenicii care scriau dupa dictare texte pe care le graia Trambita-Virginia in stare de somn profund, fara ca ea sa stie ce graieste sau ce a grait exact asa dupa cum spune psalmistul "Doamne, buzele mele vei deschide şi gura mea va vesti lauda Ta."

Sigur ca exista tot felul de secte ce sustin sfarsitul lumii si penticostalii ce te invata sa tii sambata fiind contra ortodoxiei. Toti cei ce merg acolo sunt ortodocsi-practicanti sau crestini ce sustin ortodoxia chiar daca unii foarte apostoli, foarte ortodocsi ii prigonesc fara putinta de a se opri din hule si lovituri la adresa lor la fel ca iudeii de acum 2000 de ani la adresa ucenicilor si a bisericii. Iata ca nici dupa ce i-a exclus si omorat duhovniceste unii foarte teologi nu se opresc. Ortodoxia nu este exclusivista dar se pare ca unii din ea s-au inspirat de la ereticii care au instaurat inchizitia si de la nazistii-comunisti care au infintat lagarele de exterminare, gulagurile si zarca si s-au luat dupa ei si culmea o fac cu cei mai credinciosi ortodocsi, cu cei mai mici si mai cuminti dintre frati, sustinand ca se lupta cu satana. Greu se scot din om aceste metehne totalitare, teroriste. Tuturor le place sa silniceasca pe cei drepti si asta e moda lumii care in trecut a adus potopul peste oameni. Penticostalii nu au carti albe dictate de Dumnezeu ci au carti cu cuvintele Domnului de acum 2000 de ani pe baza carora se prelucreaza unii pe altii ca sa sustina cu degetul pe textele biblice niste rastalmaciri ale scripturii.

Citat:

Citat:
- ai afirmat ca este Adevarul, contrar afirmatiei Bisericii ca "DOGMA BISERICII" este Adevarul.

Citat:

Citat:
- nu afirmi NIMIC despre Dogma Ortodoxa si eviti raportarea intre Dogma Ortodoxa si afirmatiile eretice din lucrarea sectara a sectei Noului Ierusalim "Cuvantul lui Dumnezeu"

Citat:

Citat:
- de unde stii tu ca este proorocie? pentru ca soborul sfintilor ortodocsi nu cunosc asa ceva - iar presupusa Veronica din carte nu este canonizata de BOR ci este doar numita in acest fel de aceasta secta. Cine a ridicat cartea la nivel de proorocie? O adunatura de sectari care si-au fabricat proorociri?

Citat:

Citat:
- Te separi de Biserica Ortodoxa si o folosesti doar pentru a avea dreptate, dar nu pentru a te sprijini in afirmatiile ei
Afirmi, afirmi, afirmi, afirmi, afirmi... de parca ai stii adevarul. Asta se numeste lansare de barfa. Nu pe mine ma indreptesc, eu n-am merite decat pacate. Indreptatesc prin teoria PacMan3D-nD valabilitatea celor scrise la Facerea exact asa cum se intelege din text. Indreptatesc ceea ce cred si e de crezut. Ma indreptatesc si pe mine ca fac bine crezand ceea ce cred intru Harul divin: teoria PacMan3D-nD si Scriptura, Ortodoxia cu sfintii si BOR, cele 7 Trambite Apocaliptice si Cuvantul lui Dumnezeu.

Citat:

Citat:
Pe scurt ai iesit din Biserica Ortodoxa Romana si te-ai separat de ea la nivel de dogma si esti in secta Biserica Ortodoxa a Noului Ierusalim...
Nu am discutat de dogmele ortodoxiei dar tu "stii" si afirmi ca le-am lepadat lansand barfe. Logic asa ca o basculare logica, demonstratia ta e falsa din moment ce Dogmele bisericii ortodoxe se pazeaza pe cunoasterea Domnului Iisus Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu si om, ca Mantuitorul Cel promis de Dumnezeu la inceput si ca si Cuvantul lui Dumnezeu nume nou pe care Il are Domnul cand implineste Apocalipsa. Marturisindu-l pe Hristos-Cuvantul marturisesc implicit si toate dogmele ortodoxiei si nu le contrazic implict dupa cum afirmi minciuni in mod repetat cu valoare de barfe sau de "adevaruri" lansate de un teolog ortodox raspopit.

Multi au mare curaj sa lupte cu mai micii Domnului dar cand vin ateii comunisti, lumea cu teoriile lor false, ereticii, adevaratii sectanti sau duhurile rele necredincioase ca sa te innebuneasca si sa te ia fug sau devin colaborationisti, adoptand ce zic mincinosii, teorii false, propagande, interese pagane, slujindu-le lor si lepadand ortodoxia despre care toate cele 7 Trambite marturisesc de la Dumnezeu, inaintea lumii, ca fiind Calea cea dreapta spre indumnezeire si spre mantuirea sufletului.

Este scris in Apocalipsa pe undeva ca oamenii nu vor crede si ca nu vor lepada faptele lor rele si nici idolii lor dar nu ma asteptam sa se intample asta si in randul unora din ortodoxie incat sa nu le pese ca implinesc in rau proorocia calugarilor nemteni.

gpalama 31.01.2021 17:54:05

Raspunde la ce am scris eu in post ca esti pe langa.... nu ai rasupns la nimic.

Mai reciteste o data postul pentru ca nu ai acoperit niciunul din punctele improtante.... eviti cu mare nerusinare discutia pe punctele importante.

Raspunde si tu la fiecare punct din ce am scris ca sa fii credibil - acum esti incredibil in sensul de aburistic.

Am vreo 10 puncte, daca stii sa numeri.

gpalama 31.01.2021 17:56:31

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 666759)
Reciteste daca vrei sa discutam

Gigele, am scris 10 puncte si nu ai raspuns la niciunul pentru ca nu esti capabil sa fii sistematic si organizat...

Gura mica inainte sa acuzi cu ceva, cand postul tau este pe coclauri.

Am scris 10 intrebari, vreau 10 raspunsuri, daca esti capabil.

Pana acum am primit 10 evitari de rapsunsuri pentru ca nu esti capabil sa raspunzi...

Moroco 31.01.2021 18:39:26

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 666760)

Mai reciteste o data postul pentru ca nu ai acoperit niciunul din punctele improtante.... eviti cu mare nerusinare discutia pe punctele importante.

Raspunde si tu la fiecare punct din ce am scris ca sa fii credibil - acum esti incredibil in sensul de aburistic.

N-am ajuns sa citesc si nu vreau sa intru intro frenezie egoista lipsita de cugetare care dupa un minut imi da alta si alta postare de analizat. Reciteste ce am scris si nu-mi tot da de raspuns la intrebari si abea apoi posteaza ca sa se vada ca ai citit, abea dupa ce intelegi fiecare raspuns ca sa nu-l mai tot repeti. :28::52:

Citat:

Ce sa recitesc, n-am ajuns cu raspunsurile atat de departe, sunt la postarile anterioare. Reciteste dumneata si bifeaza raspunsurile la care ti-am raspuns ca sa nu ma intrebi iar pana ma innebunesti si poate o sa pricepi realitatea, nu fii neglijent, noteaza la ce intrebari ti-am raspuns si esti multumit de raspuns. :28:

Am sa raspund mereu (pana ma omori cu intrebarile si afirmatiile tale cu valoare de barfa ca altceva nu faci) dar nici intrun caz ca si cum as fi in beciurile securitatii si cu far(ise)ul in ochi si interogat de unul care repeta aceleasi intrebari sustinind mereu ca nu-i raspund.

"Draguta, daca nu te superi, inca un pahar cu apa":104:

Deci domnule absolvent de teologie si inginerie te rog sa ai putintica rabdare sa-mi trag sufletul ca abea am terminat un post ce mi-a luat doua ore. Nu pot gandi si tasta asa rapid, neglijent si frenetic ca altii.

gpalama 31.01.2021 18:42:06

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 666762)
Deci domnule absolvent de teologie si inginerie te rog sa ai putintica rabdare sa-mi trag sufletul ca abea am terminat un post ce mi-a luat doua ore. Nu pot gandi si tasta asa rapid, neglijent si frenetic ca altii.

Si eu care eram sigur ca eviti raspunsurile, dar tu oboseai la posturile anterioare evitand (totusi) raspunsuri....

Am facut o greseala, o sa astept cu mare nerabdare raspunsurile la cele 10 intrebari puse anterior..:24::24::24: care or sa vina la fel ca restul, imprastiate si pe langa...

Moroco 'Slalom' (Printre Raspunsuri) Vsovi, hai ca acum gasii si ceva care sa ti se prinda bine... Moroco 'Slalom' Vsovi...

Domnu' Slalom, iti astept raspunsurile. Uite, ti-am dat un nume de luptator al credintei, "Slalom"... Slalom cel mare..

Moroco 31.01.2021 18:54:06

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 666763)
Si eu care eram sigur ca eviti raspunsurile, dar tu oboseai la posturile anterioare....

Am facut o greseala, o sa astept cu mare nerabdare raspunsurile la cele 10 intrebari puse anterior..:24::24::24: care or sa vina la fel ca restul, imprastiate si pe langa...

Ai stilul psdistilor "ortodocsi" trufasi, afirmi mereu minciuni cu valoare de adevar de tipul se stie, s-a dovedit, asta s-ar deduce sigur, atacand la persoana si evitand subiectul si argumentele crezand ca te ajuta sa faci afirmatii viclene de genul: esti imprastiat, confunzi, incurci, etc...

Nu la mine m-am referit ca dorm ci la tine, esti ca un pui de... care dormi cu ochii deschisi in timp ce ca un frenetic postezi la doua secunde ca sa te certi si sa frustrezi-provocand sustinand iar si iar ca nu ti-am raspuns nimic la ce ai intrebat si ca am evitat sau ca raspund imprastiat. Razi ca sa provoci, postezi ca sa provoci, esti ca un copil rau ce se crede intelept nestiind ca din neglijenta a luat locul duhurilor rele facandu-le jocul.

Trebuie sa ne pazim de ispite ca orice ortodocsi seriosi. Tu n-ai decat sa intri in frenezie.

Ai rabdare si-ti voi raspunde, insa sfintii parinti nu se hazardau sa deschida gura fara sa cugete mai intai si fara sa se corecteze daca greseau afirmand lucruri gresite. Tu nimic, tu tooot intrebi si te distrezi.... fara sa stii ca cine rade la urma rade mai bine. (Dupa ce ajunge in Cer)

gpalama 31.01.2021 19:40:06

11. Intrebarea 11

Adaug o intrebare foarte pertinenta - ce este la Noul Ierusalim in secta si nu este in ortodoxie?

1. Dogma? Nu cred ca gasesti dogma inafara Ortodoxiei.

2. Profetie? Pai sunt sute de profetii corecte - Sfantul Paisie Aghioritul, Lavrentie al Cernigovului si toti spun totul despre Apocalipsa.

3. Practica liturgica? Pai este deja totul in ortodoxie.

Pentru ca de fapt tu nu vezi dar Noul Ierusalim exact in astea 3 directii MODIFICA ortodoxia - dogma, profetie, si practica liturgica.

Este ceva diferit/mai bun/mai corect decat in ortodoxie pe care tu o marturisesti ca si buna, corecta si completa?

Daca este asa, ce este "mai complet" in Noul Ierusalim???

Dragule, iti scriu toate astea mustrandu-te in continuu, dar nu spre batjocorirea ta ci spre indreptare. Pentru ca o constiinta se trezeste prin mustrare de aceea trebuie facuta asa... Pentru ca un suflet indreptat mult valoreaza in fata lui Dumnezeu. Cu multa consideratie fata de fiecare suflet scriu, chiar daca tonul poate fi diferit. Constiinta nu se trezeste doar fiind politicos ci fiind ferm, categoric si aratand clar care este problema...

Scrie pe o hartie pentru constiinta ta ce este diferit in Noul Ierusalim comparativ cu ortodoxia... si ce gasesti diferit si ce gasesti in plus dar si ce gasesti in minus...

Daca noi toti in ortodoxie spunem ca Noul Ierusalim este gresit, cum poti tu spune ca este corect?

Te rog din toata inima raspunde punctual la fiecare cuvant scris.

Moroco 31.01.2021 21:00:35

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 666765)
11. Intrebarea 11

Adaug o intrebare foarte pertinenta - ce este la Noul Ierusalim in secta si nu este in ortodoxie?

1. Dogma? Nu cred ca gasesti dogma inafara Ortodoxiei.

2. Profetie? Pai sunt sute de profetii corecte - Sfantul Paisie Aghioritul, Lavrentie al Cernigovului si toti spun totul despre Apocalipsa.

3. Practica liturgica? Pai este deja totul in ortodoxie.

Pentru ca de fapt tu nu vezi dar Noul Ierusalim exact in astea 3 directii MODIFICA ortodoxia - dogma, profetie, si practica liturgica.

Este ceva diferit/mai bun/mai corect decat in ortodoxie pe care tu o marturisesti ca si buna, corecta si completa?

Daca este asa, ce este "mai complet" in Noul Ierusalim???

Dragule, iti scriu toate astea mustrandu-te in continuu, dar nu spre batjocorirea ta ci spre indreptare. Pentru ca o constiinta se trezeste prin mustrare de aceea trebuie facuta asa... Pentru ca un suflet indreptat mult valoreaza in fata lui Dumnezeu. Cu multa consideratie fata de fiecare suflet scriu, chiar daca tonul poate fi diferit. Constiinta nu se trezeste doar fiind politicos ci fiind ferm, categoric si aratand clar care este problema...

Scrie pe o hartie pentru constiinta ta ce este diferit in Noul Ierusalim comparativ cu ortodoxia... si ce gasesti diferit si ce gasesti in plus dar si ce gasesti in minus...

Daca noi toti in ortodoxie spunem ca Noul Ierusalim este gresit, cum poti tu spune ca este corect?

Te rog din toata inima raspunde punctual la fiecare cuvant scris.

Luand de data asta o atitudine mai ortodoxa pare ca vii de acasa si are rost sa continuam discutia desi eu nu am cum sa discut cu voi, cu toti ortodocsii, cu voi toata ortodoxia, cu voi toti sfintii parinti, cu voi toti calugarii si ierarhii din BOR, caci tu vorbesti in numele tuturor. Daca discutam atunci discut cu un coleg ortodox de pe forum care desi se afla in unitate cu toata ortodoxia nu se hazardeaza sa faca afirmatii in numele tuturor.
Ca si ortodox nu am cum raspunde la intrebari nici in numele tuturor din ortodoxie si a fratilor ortodocsi din BOR si nici in numele tuturor fratilor ortodocsi de la Noul Ierusalim de la Glodeni-Pucioasa. Voi raspunde la intrebari doar in numele meu de pe forum, Mooroco, ca ortodox apartinand ambelor tabere, caci asta sunt, fac parte din BOR ca mirean ortodox si cred si in Cuvantul lui Dumnezeu incat sunt ortodox in unitate cu fratii de acolo.
Trebuie sa poti pricepe asta si sa accepti ca sa stii ca nu am pacalit pe nimeni si nu m-am ascuns numindu-ma ortodox ca sa pacales. Sunt ortodox de la nastere caci parintii m-au botezat ortodox si mai inainte de a afla de Noul Ierusalim si cuvantul lui Dumnezeu am citit din sfinti si din Ilie Cleopa si Arsenie Papacioc si Arsenie Boca si proorociile lui Lavrentie si ale altor prooroci asa ca nu sunt pe dinafara de ce spune Biserica.

gpalama 31.01.2021 21:20:09

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 666766)
Trebuie sa poti pricepe asta si sa accepti ca sa stii ca nu am pacalit pe nimeni si nu m-am ascuns numindu-ma ortodox ca sa pacales. Sunt ortodox de la nastere caci parintii m-au botezat ortodox si mai inainte de a afla de Noul Ierusalim si cuvantul lui Dumnezeu am citit din sfinti si din Ilie Cleopa si Arsenie Papacioc si Arsenie Boca si proorociile lui Lavrentie si ale altor prooroci asa ca nu sunt pe dinafara de ce spune Biserica.

Aici nu sunt de acord si nu este nimeni din BOR de acord cu tine..

Intreg BORul a condamnat si condamna Noul Ierusalim. Este hartie oficiala de condamnare a dogmei, a miscarii a tot ce este acolo. Tu esti constient de asa ceva? Esti constient ca Biserica interzice aproprierea de miscarea Noul Ierusalim?

Nimeni din BOR nu e de acord cu tine aici. Vorbesc in numele intregii Biserici, pe baza hotararii sinodului si a lucrarilor dogmatice facute in acest sens. Pot sa fac asta si fac asta ca teolog dar si ca membru al Bisericii care poate discuta subiectul asta.

Iesirea cu o VIRGULA din BOR este lepadare si erezie.

Poti sa afirmi singur cat vrei ca esti in BOR. Absolut toate canoanele spun clar - daca citesti carti sectare si daca te apuci de alta dogma esti inafara identitatii.

Din pacate esti exact in situatia asta. Sunt nenumarate canoane care interzic:
1. Citirea cartilor sectare, afurisirea dar si izgonirea din Biserica pentru asa ceva.
2. Interzicerea altei dogme.

Ori tu deschizi discutia despre:
1. Citirea de alte carti.
2. Alte dogme neaccpetate de Biserica.
3. Apartenenta si lucrarea in altceva decat BOR

Daca Noul Ierusalim este condamnat de Biserica Ortodoxa, si neapara SCOS DIN BISERICA, cum poti tu sa pastrezi legatura cu acestia si sa spui ca esti ortodox?

Si Arie zicea ca e ortodox...

Moroco 31.01.2021 21:25:17

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 666761)
Citat:
Citat:

În prealabil postat de Moroco Vezi mesajul
Reciteste daca vrei sa discutam
Gigele, am scris 10 puncte si nu ai raspuns la niciunul pentru ca nu esti capabil sa fii sistematic si organizat...

Gura mica inainte sa acuzi cu ceva, cand postul tau este pe coclauri.

Am scris 10 intrebari, vreau 10 raspunsuri, daca esti capabil.

Pana acum am primit 10 evitari de rapsunsuri pentru ca nu esti capabil sa raspunzi...

Sigur vrei sa discutam? Dovedesti ca ai un stil huliganic de a dialoga, cred ca ai gresit forumul. Ma numesti in batjocura Gigel, nu ca ar fi un nume urat, imi spui ca nu-s capabil sa raspund dar insisti cu intrebarile (ilogic), imi ceri mereu sa raspund dar imi spui sa fac ciocul mic (frustrezi si esti absurd), apoi zici ca eu n-am voie sa acuz dar tu ai voie sa acuzi, sa judeci sa osandesti, sa umilesti, sa batjocuresti, sa hulesti (esti neglijent, nedrept).Nu vrei sa dialogam respectand amandoi aceleasi reguli? Iar ai dovedit ca ai stil de huligan psdist "ortodox" trufas foarte jmecher. Zici ca postul meu la care am muncit doua ore cica este pe coclauri, ca gresesc, confund, incurc, evit... ma faci mereu sa raspund la aceleasi provocari si afirmatii cu valoare de barfa pe post de argumente sustinand ca n-am raspuns si ceri sa-ti raspund de parca ai fi seful politiei. Aici pe forum suntem doi useri ortodocsi. Ti-e greu sa intelegi asta? Cum crezi ca ma poti forta sa dialoghez in felul asta cand dovedesti ca tu nu dialoghezi ci executi, distrugi, calci in picioare?

Daca vrei sa ne balecarim atunci ai gresit forumul. Aici suntem pe un forum ortodox. Daca vrei sa te lupti cu zmeul, atunci mergi si lupta cu zmeul si nu confunda ortodocsii cu zmeul. OK?

Inainte de a ma pune sa-ti raspund trebuie sa stiu daca are rost discutia, daca esti om serios, daca respecti regulile unui dialog care poate avea rost.

Chiar vrei sa-ti raspund? Atunci reformuleaza cele 11 intrebari si sterge ce e in plus si de prost gust.Ok?

Citat:

Ori tu deschizi discutia despre:
Nu tu ai deschis discutia asta legandu-te de semnatura mea? Nu tu ai gasit ca argument orice pentru ca sa-mi spulberi teoria PacMan3D-nD? Acuma sustii ca eu am deschis sdiscutia? Esti mitoman de profesie. Eu ti-am cerut sa nu incurcam lucrurile si daca vrei sa discutam pe subiectul asta ti-am cerut sa deschizi un nou fir de discutie si discutam.

Tu nu vrei sa discutam, tu esti crud, executi, batjocuresti si te comporti ca un huligan terorist! Asta nu te dovedeste de ortodox si nu te sustine in afirmatii ca ai vorbi in numele BOR sau a ortodoxiei. Stii si tu de condamnarea si de circulara din BOR de parca eu n-as stii. Cu toate astea continui sa cred pentru ca stiu unde se afla Adevarul si Credinta, dreptatea. Au osandit si au murit. Stii ce a patit ierarhul locului care i-a blestemat socotindu-i secta? I s-a intors blestemul in cap si si-a pierdut piciorul si a murit. Nu satana sau Dumnezeu a facut asta ci blestemul sau, pacatul sau, nu l-a iertat si fratii s-au dus la el sa-l ierte pe patul mortii. N-a stiut ce face, deci nu e de joaca si de aceea te rog sa nu te hazardezi in afirmatii caci nu vreau sa te ajut s-o patesti. Trebuie sa ma gandesc ca esti un frate ortodox care ai terminat teologia si nestiind ce faci ai s-o patesti de la pacatele tale si hulele, nu de la altcineva la care nu-ti va pune nimeni pile si te vor spulbera. Drebuie sa intelegi, sa fi constient, sa-ti dai seama ca daca unui inalt ierar i s-a intamplat sa fie spulberat de propriile fapte rele si blesteme si n-a avut pile si n-a scapat atunci pe tine te vor manca duhurile rele cu fulgi cu tot.

Te rog, nu vreau sa te folosesti de mine sa-ti faci rau.

Opreste-te din cearta si daca esti interesat deschide al post si pune intrebari tinand seama de pericole!

gpalama 31.01.2021 21:40:30

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 666768)
Chiar vrei sa-ti raspund? Atunci reformuleaza cele 11 intrebari si sterge ce e in plus si de prost gust.Ok?

Lol ??? Nu poti sa raspunzi la nici una, iti gasesti scuze ieftine... ca de obicei.:24: Deja-vu?

Nu imi faci mie nici o favoare, iti faci tie cand raspunzi, tu esti cel care castiga.

Eu te ajut pe tine nu tu pe mine... Intelege asta, tu nu cunosti dogma ortodoxa si nu stii in ce pozitie grava esti.

Ce fac este sa iti intind o mana de ajutor pe care din ce vad nu te intereseaza... nu vrei sa asculti nimic.

Ce poti sa zici si tu cand esti in offside la toate intrebarile? Ca nu poti sa raspunzi :) ? Evident ca o dai pe scuze.

Nu raspunde, nu am nevoie de raspunsurile tale, sunt doar problematizari care trebuie sa ramana pe viitor pe forum pentru cine mai cauta pe aici.. sa stie de unde sa apuce problema.

Tu ti-ai facut ce trebuia sa faci ti-ai dat arama pe fata, nu ai raspuns la nimic, tipic, comportament obisnuit, trebuie sa ramana si lipsa asta de raspuns detaliat ca o confirmare ca toti cei care se duc la secte nu pot sa raspunda, evita raspunsurile si sunt inafara Bisericii, pe care o recunosc, cand evita raspunsurile grele, de ce citesc carti sectare, de ce frecventeaza organizatii condamnate de Biserica, de ce sunt inafara dogmei ortodoxe...

Moroco 31.01.2021 21:55:10

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 666769)
Lol ??? Nu poti sa raspunzi la nici una, iti gasesti scuze ieftine... ca de obicei.:24: Deja-vu?

Nu imi faci mie nici o favoare, iti faci tie cand raspunzi, tu esti cel care castiga.

Eu te ajut pe tine nu tu pe mine... Intelege asta, tu nu cunosti dogma ortodoxa si nu stii in ce pozitie grava esti.

Ce fac este sa iti intind o mana de ajutor pe care din ce vad nu te intereseaza... nu vrei sa asculti nimic.

Ce poti sa zici si tu cand esti in offside la toate intrebarile? Ca nu poti sa raspunzi :) ? Evident ca o dai pe scuze.

Nu raspunde, nu am nevoie de raspunsurile tale, sunt doar problematizari care trebuie sa ramana pe viitor pe forum pentru cine mai cauta pe aici.. sa stie de unde sa apuce problema.

Tu ti-ai facut ce trebuia sa faci ti-ai dat arama pe fata, nu ai raspuns la nimic, tipic, comportament obisnuit, trebuie sa ramana si lipsa asta de raspuns detaliat ca o confirmare ca toti cei care se duc la secte nu pot sa raspunda, evita raspunsurile si sunt inafara Bisericii, pe care o recunosc, cand evita raspunsurile grele, de ce citesc carti sectare, de ce frecventeaza organizatii condamnate de Biserica, de ce sunt inafara dogmei ortodoxe...

Citat:
Citat:

În prealabil postat de gpalama
Citat:Ori tu deschizi discutia despre:

Oare nu tu ai deschis discutia asta legandu-te de semnatura mea? Nu tu ai gasit ca argument orice pentru ca sa-mi spulberi teoria PacMan3D-nD? Acuma sustii ca eu am deschis sdiscutia? Esti mitoman de profesie. Eu ti-am cerut sa nu incurcam lucrurile si daca vrei sa discutam pe subiectul asta ti-am cerut sa deschizi un nou fir de discutie si discutam.

Tu nu vrei sa discutam, tu esti crud, executi, batjocuresti si te comporti ca un huligan terorist! Asta nu te dovedeste de ortodox si nu te sustine in afirmatii ca ai vorbi in numele BOR sau a ortodoxiei. Stii si tu de condamnarea si de circulara din BOR de parca eu n-as stii. Cu toate astea continui sa cred pentru ca stiu unde se afla Adevarul si Credinta, dreptatea. Au osandit si au murit. Stii ce a patit ierarhul locului care i-a blestemat socotindu-i secta? I s-a intors blestemul in cap si si-a pierdut piciorul si a murit. Nu Dumnezeu a facut asta ci blestemul sau, pacatul sau, nu l-a iertat si fratii s-au dus la el sa-l ierte pe patul de suferinta . N-a stiut ce face, deci nu e de joaca si de aceea te rog sa nu te hazardezi in afirmatii caci nu vreau sa te ajut s-o patesti. Trebuie sa ma gandesc ca esti un frate ortodox care ai terminat teologia si nestiind ce faci ai s-o patesti de la pacatele tale si de la hulelele tale, nu de la altcineva si la pacatele astea mari pe care nu le vei spovedi nu-ti va pune nimeni pile si te vor spulbera consecintele, pacatele. Drebuie sa intelegi, sa fi constient, sa-ti dai seama ca daca unui inalt ierarh i s-a intamplat sa fie spulberat de propriile fapte rele si blesteme si afirmatii de secta si n-a avut pile si n-a scapat atunci pe tine te vor manca pacatele tale cu fulgi cu tot spre bucuria scarboasa a duhurilor rele care te ajuta sa te sinucizi cu frenezie si cearta distractiva.

Te rog, nu vreau sa te folosesti de mine sa-ti faci singur rau.

Opreste-te din cearta si daca esti interesat deschide al post si pune intrebari tinand seama de pericole!

Dovedesti acelasi stil iresponsabil. Ti-am zis ca daca vrei sa discutam pe subiectul asta te rog sa deschizi tu un nou fir de discutie si acolo sa ma intrebi ce vrei tinand seama de pericole si de faptul ca ne aflam pe un forum ortodox. Ok? Hai ca poti, reformuleaza cate intrebari vrei si discutam, daca poti fi serios. Altfel n-are rost. Aici subiectul e altul.

Cum sa evit sa raspund cand am sute de postari pe alte fire de discutie. Crezi ca esti primul care ma iei la intrebari si ma osandesti la infinit? Cauta postari mai vechi legate de cele 7 Trambite sau cauta postarile lui vsovi, vsovivi sau vsovivi sau Trimisul, vei vedea ca am raspuns mereu tuturor.

Tu ai o viclenie, repeti mereu intrebari si sustii ca nu-ti raspund si apui zici iata evita sa raspunda asa ca sectantii. Esti penibil. Toata lumea poate cauta si gasi toate raspunsurile date in ultimii 15 ani aici pe forum.

gpalama 31.01.2021 21:59:48

Amice iti cauti scuze.

Aceeasi incapacitate de a raspunde pe threadul asta o ai si pentru problemele Bisericii, fiind inafara Bisericii.

De aceea vreau sa vezi ca procedezi gresit pe toata linia.

Acum te legi de probleme de logistica pentru a intinde discutia.

Tot ce faci este sa fii jenant in abordare, cautand orice scuza pentru a evita o.confruntare de argumente. Specific protestantiloe care dau ctul si evita subiectul.prin "sarire, ocolire si evitare" numai sa iasa ei bine. E o lectie cunoscuta a protestantilor vad ca ai invatat-o bine.

De 4 posturi doar iti cauti scuze... Lol?

Moroco 31.01.2021 22:26:54

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 666771)
Amice iti cauti scuze.

Aceeasi incapacitate de a raspunde pe threadul asta o ai si pentru problemele Bisericii, fiind inafara Bisericii.

De aceea vreau sa vezi ca procedezi gresit pe toata linia.

Acum te legi de probleme de logistica pentru a intinde discutia.

Tot ce faci este sa fii jenant in abordare, cautand orice scuza pentru a evita o.confruntare de argumente. Specific protestantiloe care dau ctul si evita subiectul.prin "sarire, ocolire si evitare" numai sa iasa ei bine. E o lectie cunoscuta a protestantilor vad ca ai invatat-o bine.

De 4 posturi doar iti cauti scuze... Lol?

Mai inainte de a repeta niste viclenii provacandu-ma ai putea cauta fire de discutie mai vechi pe aceasta tema si ti-ai da seama cat de rau aberezi cu evitatul si scuzele. Reciteste postarea anterioara ca sa stii ce useri sa cauti si poti apoi gasi tot ce am postat pe tema asta.

Daca nu ai chef de lectura si vrei sa o luam de la inceput atunci poti deschide un fir nou de discutie si discutam. Aici e altul subiectul. Ok? Dovedeste intelegere ortodoxa caci nu vreau sa-ti faci rau si nu te pot ajuta sa te autodistrugi, nestiind ce faci si in Cine lovesti.

Daca vrei sa continuam discutia trebuie sa dai dovada de buna credinta, sa pui intrebari serioase si sa discuti serios caci altfel n-are rost sa intrebi din moment ce tu le stii pe toate dinainte si intrebi doar ca sa osandesti si sa provoci si sa "demonstrezi" cu viclenie vreo afirmatie de a ta... sigura de tot.

Hotatreste-te ce vrei de fapt. Cauti raspunsuri si intrebi serios sau le stii pe toate dinainte? Te distrezi sau esti serios? Respecti colegul de forum cu care dialoghezi sau cauti doar sa-l umilesti si sa-l batjocuresti starnind valuri tzunami si fumuri toxice ca sa-l excluzi din ortodoxie?

Hotaraste-te ce vrei si continuam. Te sfatuiesc insa ca esti in mare pericol si ca nu am de gand sa te ajut sa-ti faci rau. Ma rog sa te ierte Dumnezeu pentru ce ai scris pana acum pe subiectul asta la care ai deviat discutia si daca vrei continuam.

Aici este despre teoria PacMan3D-nD

Aici se pun intrebari si se fac afirmatii pe subiectul asta. Ok? N-are rost sa incurcam borcanele. Astept sa deschizi un topic nou.

Am raspuns la toate mizeriile mereu de vreo 15 ani asa ca nu-mi spune ca nu rasund sau ca evit confruntarile sau argumentele, sau ca ma comport ca sectantii. Cauta ce a scris vsovi-vsovivi-vsovivivi-Trimisul (De Dumnezeu si nu de cei din NIP)

Analizeaza citind postarile si vezi daca am evitat raspunsurile sau confruntarile. Erau si altii mult mai necredinciosi ca tine care m-au asaltat ca o haita de lupi dupa care s-au dat victime la admin, culmea tot ei impreuna cu toata ortodoxia erau victimele unui user si asa m-au parat la admin in cor de "curajosi" si veterani sustinand ca-s troll, ca-s nebun, ca hulesc ortodoxia, ca-s sectant, ca-s diavolul si tot ce le venea la gura.
Lucrurile se confirma!!!

gpalama 31.01.2021 22:34:54

Amice, asa cum nu esti in stare sa raspunzi penteu teoria ta la fel nu esti in stare sa raspunzi nici pentru ereziile din secta Noul Ierusalim.

Eu am demonstrat acum ce trebuia sa demonstrez ca nu ai capacitatea sa aduci nici 2 vorbe logice in nici o directie ci doar ai un stil negationist obscur sectar mistificator...

Adica vorbesti si tu ca sa vorbesti cum fac toti sectarii care cand sunt luati la bani marunti nu mai stiu replicile invatate pe de rost.

Ti-ai pierdut replicile? Nu ai putut sa raspunzi la nici o inttebare pentru absurditatea ta nu poti nici pentru secta noul ierusalim din care favi parte dar pentru care iti negi adeziunea.

Asa ca ai pierdut si in teoria ta dar si la capitolul eretic care nu isi poate explica erezia.

Am demonstrrat ce trebuia ca un eretic nu o sa caute adevarul niciodata si ca este in mana satanei rob al satanei neputand niciodata sa vina in adevar.

Pana acum ai refuzat orice discutie si raspuns la intrebari serioase.

De tipul de ce nimeni din stiinra nu a observat teoria ta si de tipul cum de ai pretenria ca esti in BOR cand BOR te-a excomunicat si anatemizat?

Din pacate esti excomunicat si anatemizat dar refuzi sa admiti acest lucru fluturandu-ti ortodoxia devkarata din spatele unei carti sectare.

Ce ai facut in discutia despre secta ai facut si in disxutia despre teoria ta adica negationism si eludare a logicii bunului simt.

Moroco 31.01.2021 22:42:09

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 666773)
Amice, asa cum nu esti in stare sa raspunzi penteu teoria ta la fel nu esti in stare sa raspunzi nici pentru ereziile din secta Noul Ierusalim.

Eu am demonstrat acum ce trebuia sa demonstrez ca nu ai capacitatea sa aduci nici 2 vorbe logice in nici o directie ci doar ai un stil negationist obscur sectar mistificator...

Adica vorbesti si tu ca sa vorbesti cum fac toti sectarii care cand sunt luati la bani marunti nu mai stiu replicile invatate pe de rost.

Ti-ai pierdut replicile? Nu ai putut sa raspunzi la nici o inttebare pentru absurditatea ta nu poti nici pentru secta noul ierusalim din care favi parte dar pentru care iti negi adeziunea.

Asa ca ai pierdut si in teoria ta dar si la capitolul eretic care nu isi poate explica erezia.

Am demonstrrat ce trebuia ca un eretic nu o sa caute adevarul niciodata si ca este in mana satanei rob al satanei neputand niciodata sa vina in adevar.

Pana acum ai refuzat orice discutie si raspuns la intrebari serioase.

De tipul de ce nimeni din stiinra nu a observat teoria ta si de tipul cum de ai pretenria ca esti in BOR cand BOR te-a excomunicat si anatemizat?

Din pacate esti excomunicat si anatemizat dar refuzi sa admiti acest lucru fluturandu-ti ortodoxia devkarata din spatele unei carti sectare.

Ce ai facut in discutia despre secta ai facut si in disxutia despre teoria ta adica negationism si eludare a logicii bunului simt.

Mai inainte de a repeta niste viclenii provacandu-ma ai putea cauta fire de discutie mai vechi pe aceasta tema si ti-ai da seama cat de rau aberezi cu evitatul si scuzele.

Daca nu ai chef de lectura si vrei sa o luam de la inceput atunci poti deschide un fir nou de discutie si discutam. Aici e altul subiectul. Ok? Dovedeste intelegere ortodoxa caci nu vreau sa-ti faci rau si nu te pot ajuta sa te autodistrugi, nestiind ce faci si in Cine lovesti.

Daca vrei sa continuam discutia trebuie sa dai dovada de buna credinta, sa pui intrebari serioase si sa discuti serios caci altfel n-are rost sa intrebi din moment ce tu le stii pe toate dinainte si intrebi doar ca sa osandesti si sa provoci si sa "demonstrezi" cu viclenie vreo afirmatie de a ta... sigura de tot.

Hotatreste-te ce vrei de fapt. Cauti raspunsuri si intrebi serios sau le stii pe toate dinainte? Te distrezi sau esti serios? Respecti colegul de forum cu care dialoghezi sau cauti doar sa-l umilesti si sa-l batjocuresti starnind valuri tzunami si fumuri toxice ca sa-l excluzi din ortodoxie?

Hotaraste-te ce vrei si continuam. Te sfatuiesc insa ca esti in mare pericol si ca nu am de gand sa te ajut sa-ti faci rau. Ma rog sa te ierte Dumnezeu pentru ce ai scris pana acum pe subiectul asta la care ai deviat discutia si daca vrei continuam.

Aici este despre teoria PacMan3D-nD

Aici se pun intrebari si se fac afirmatii pe subiectul asta. Ok? N-are rost sa incurcam borcanele. Astept sa deschizi un topic nou.

Am raspuns la toate mizeriile mereu de vreo 15 ani asa ca nu-mi spune ca nu rasund sau ca evit confruntarile sau argumentele, sau ca ma comport ca sectantii. Cauta ce a scris vsovi-vsovivi-vsovivivi-Trimisul (De Dumnezeu si nu de fratii din NIP)

Analizeaza citind postarile si vezi daca am evitat raspunsurile sau confruntarile. Erau si altii mult mai necredinciosi ca tine care m-au asaltat ca o haita de lupi dupa care s-au dat victime la admin, culmea tot ei impreuna cu toata ortodoxia erau victimele unui user si asa m-au parat la admin in cor de "curajosi" si veterani sustinand ca-s troll, ca-s nebun, ca hulesc ortodoxia, ca-s sectant, ca-s diavolul si tot ce le venea la gura.

Lucrurile se confirma!!!

gpalama 31.01.2021 22:51:49

Nu ai spus tu sa se poarte discutia pe threadul asta anterior? Ai uitat asta? Acum te-ai razgandit si nu mai vrei sa discuti pe threadul asta pentru ca.. ???

De fapt orice disctutie cu tine duce in acelasi punct. Un sectar nu poate decat sa sara la urmatorul subiect si nu va reusi niciodata sa raspunda la cel de fata. Nu esti nici primul nici ultimul sectar care face asta.

Atata poti, atata puteti cand nu aveti raspunsuri gasiti.modalitati de a ebita diacutia.

Iar discutia este legata de fapt de threadul asta pt ca aceeasi nebunie din secta o aduci si aici.

Moroco 31.01.2021 22:58:31

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 666775)
Nu ai spus tu sa se poarte discutia pe threadul asta anterior? Ai uitat asta? Acum te-ai razgandit si nu mai vrei sa discuti pe threadul asta pentru ca.. ???

De fapt orice disctutie cu tine duce in acelasi punct. Un sectar nu poate decat sa sara la urmatorul subiect si nu va reusi niciodata sa raspunda la cel de fata. Nu esti nici primul nici ultimul sectar care face asta.

Atata poti, atata puteti cand nu aveti raspunsuri gasiti.modalitati de a ebita diacutia.

Iar discutia este legata de fapt de threadul asta pt ca aceeasi nebunie din secta o aduci si aici.

De ce vrei sa deviem de tot de la subiect? Deschid eu un fir nou daca ti-e lene sau caut un fir mai vechi si te invit sa ma intrebi acolo. Ok?

Moroco 01.02.2021 01:19:13

Putem continua discutia pe un fir nou. Intra aici si pune cate intrebari vrei. Ok?

Petru7 01.02.2021 13:08:35

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 666779)
Putem continua discutia pe un fir nou. Intra aici si pune cate intrebari vrei. Ok?

Bine ca ați ajuns la soluția unui dialog citibil, inteligibil.
Vroiam să mai aflu lucruri noi legate de teoria PacMan însa nu am cum că a început operațiunea arderea ”vrajitoarelor”. Ați deviat-o in Ceartă. Tentativa facută de gpalama de a nega teoria PacMan3D-nD cu argumente colaterale, legnâdu-se de orice a culminat cu descoperirea linkului din semnatură și iată a găsit el argumentul suprem susținând că de asta nu e valabilă teoria. Așa știu unii să poarte o discuție pe argumente valabile și pe realitate. Dacă cred ei că te-au prins că nu te-ai spălat pe dinți (Nu recomand spălatul pe dinți) atunci gata, teoria e falsă și ești un drac, nu ai ce să comentezi și tot ce spui e fals și ei au toată dreptatea în orice pentru că luptă cu ”dracii”. Așa ca polițistul care te pândește și dacă te-a oprit tot te găsește el cu ceva în neregulă și te amendează. Dacă intri în conflict și te dezvinovățești s-ar putea să te pună pe burtă, te lovește, se urcă cu picioarele și cu genunchii pe gâtul tău ca să te încătușeze, iar dacă reacționezi începe să susțină că ai agresat organul și-ți iei câțiva ani de pușcărie oricât ai protesta și ai prezenta filme de pe telefon că nu tu l-ai agresat ci el pe tine. Te pune să faci sluji și dacă nu te execuți te execută el știind că întotdeauna ei au dreptate în fața justiției lor.

gpalama 01.02.2021 13:14:25

Vezi tu Petru, un pacat nu vine niciodata singur.

Erezia aduce erezie.

De asta am si deschis discutia despre erezid.

Pentru ca de fapt Moroco este un explorator de erezii. Asta este ocupatia lui, sa se preumble prin ereziile acestei lumi. De oricare.

I-a dat Dumnezeu putina minte, acum crede ca toate sunt dupa parerea lui... este o problema a inginerilor.

Incepand cu secta Noul Ierusalim, apoi cu teoriisi fantasmagorii cu tot felul de elucubratii care nu pot fi sustinute. Este o ocuoatie in sine care se vede in nenumarate fatete.

Iar atgumentil fundamental pentru discutie este "Biserica a condamnat Noul Ierusalim ca dogma in 1993 si accepta stiinta in nenumarate dimensiuni".

Adica Biserica este argumentul fundamental. Biserica SPUNE si DECIDE nu tu, nu eu, nu Moroco. Biserica este REFERINTA.

O dai pe negationism si victimizare. Nu sunteti victime ci sunteti eretici prin adoptarea de erezii.

@Petru, daca BOR a cindamnat expkicit dogma Noului Ierusalim cum poti afirma ca este buna??? Adica ridici cuvant impotriva ierarhiei a teollgilor si a jnui sobor al Bisericii care pe fapte si analiza a dogmei a luat o hotarare. O astfel de decizie se ia dupa o analiza detaliata, dupa verificarea dogmei, dupa verificarea a foarte multe lucruri, nu e un forum pe care se cearta niste ierarhi. Se verifica in detaliu de nenumarati teologi erezia...

Adica sunteti eretici care va ridicati impotriva Bisericii.

Tu personal dar si Moroco va opuneti Bisericii si ierahiei si dogmaticii. Asta faceti acum..

Iar teoria absurda adusa de Moroco este identic o absurditate si o opozitie la ceea ce Biserica accetpa pe acewasi filiera. De asta discutiile sunt una si aceeasi, adica explorarea eretica a lumii de catre Moroco...

Moroco este ereticul prin excelenta, care nu asculta de Biserica, nu asculta de zeci de oameni (AlinB, Igor, eu) care il invata corect cele ale Bisericii. Un NEASCULTATOR care TRAGE PE ALTII DUPA EL.

Si carduri de naivi se iau dupa el... de asta trebuie infierat cat de tare se poate acest tip de cadere de amagire, de inselare...

Un singur Moroco trage zeci si sute de naivi dupa el. Pentru ca parasind dogma, parasesti pe Dumnezeu, parasesti harul, parasesti mantuirea... Si asta prin unul singur care omoara 100. Moroco este un ucigas de suflete prin ereziile propuse in continuu. Pentru ca el face si propovaduire la astea si le promoveaza si promoveaza iesirea din Biserica in paralel, doar nu este un simplu dialog pe un forum, cu siguranta ca are si partea lui de "propovaduire" a noii credinte...

Petru7 01.02.2021 13:39:28

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 666788)
Vezi tu Petru, un pacat nu vine niciodata singur.

Erezia aduce erezie.

De asta am si deschis discutia despre erezid.

Pentru ca de fapt Moroco este un explorator de erezii. Asta este ocupatia lui, sa se preumble prin ereziile acestei lumi. De oricare.

Incepand cu secta Noul Ierusalim, apoi cu teoriisi fantasmagorii cu tot felul de elucubratii care nu pot fi sustinute. Este o ocuoatie in sine care se vede in nenumarate fatete.

Iar atgumentil fundamental este "Biserica a condamnat Noul Ierusalim ca dogma in 1993 si accepta stiinta in nenumarate dimensiuni".

Adica Biserica este argumentul fundamental.

O dai pe negationism si victimizare. Nu sunteti victime ci sunteti eretici prin adoptarea de erezii.

@Petru, daca BOR a cindamnat expkicit dogma Noului Ierusalim cum poti afirma ca este buna??? Adica ridici cuvant impotriva ierarhiei a teollgilor si a jnui sobor al Bisericii care pe fapte si analiza a dogmei a luat o hotarare

Adica sunteti eretici care va ridicati impotriva Bisericii.

Tu personal dar si Moroco va opuneti Bisericii si ierahiei si dogmaticii. Asta faceti acum..

Iar teoria absurda adusa de Moroco este identic o absurditate si o opozitie la ceea ce Biserica accetpa pe acewasi filiera.

Iar ai deviat-o de la subiect și cine nu minte ca tine e condamnat de biserică. Ce legatura are teoria omului cu ce a făcut biserica? Tu aduci argumentele altora, tu discuți în numele altora. Ești cumva aici purtătorul de cuvant al patriarhiei sau al vreunui înalt ierarh să vorbești în numele BOR sau al lor? Aici suntem colegi de forum. Fiecare postează ceea ce crede el, ce susține el. Nu crezi că Dumnezeu poate să spună ce vrea fără ca să se gasească oameni care să vorbească în numele Lui fără ca el să le fi dat voie? La fel și BOR, nu crezi că are cine să vorbească în numele ei? Tu te erijezi în a fi polițistul și justițiarul BOR. Ce treabă ai tu ce crede fiecare în viașa lui? E problema fiecăruia. Aici nu suntem ca pe vremea comunismului ca să căutăm oameni cu origine sănătoasă și să le facem dosar și să0 dăm în urmărire generala sau să-i dăm afara din BOR.

Tu ca om din BOR ar trebui să discuți nu pe ce a condamnat BOR și pe ce a acceptat din știință BOR ci pe ce crezi tu și pe ce accepți tu deoarece aici nu discută BOR cu cineva ci niște useri ai unui forum care sunt ortodocși sau nu.

Tu te-ai erijat în a vorbi în numele BOR și a întregii ortodoxii inclusiv în numele sfinților. N-ar fi mai cinstit să-i lași pe ei să-și aleagă un purtător de cuvânt pentru a le exprima acela părerile și credința? A discuta fără trimitere în numele cuiva e furt de prerogative și asta se pedepsește conform legii și e imoral. Cum ai putea vorbi în numele meu dacă eu nu te-am delegat? Nimeni nu te ia în serios și orice act fără să fie un act notarial valabil e declarat nul.

Deci tot ce marturisești tu așa ca și cum ai vorbi în numele BOR e nul de drept. Poți vorbi doar în numele tău și al credinței tale ortodoxe. Nu poți induce ideea păguboasă că ce spui tu și ce faci tu e defapt ce spune patriarhia sau sfântul sinod sau vreun ierarh. Nu poți să folosești biserica pentru a susține ca vorbești în numele ei. Așa poate oricine susține și dacă sunt două păreri divergente atunci iată cum BOR are în același timp două opinii contrare. Doar ortodcșii pot avea opinii contrare căci vorbește fiecare în numele lui ca ortodox. Biserica are păreri pe care le exprimă purtătorul de cuvânt al patriarhiei și al sfântului sinod.

Te rog frumos, am obosit să văd cum preiei funcții și prerogative și incepi să judeci și să afirmi lucruri care sunt cu valoare de părere personală, e fix părerea ta contra părerii altora, așa că nu mai încerca să pui afirmațiile tale în dreptul BOR căci există din câte știu un purtător de cuvânt al BOR.

Moroco 01.02.2021 13:42:38

@Petru7, eu nu ma cert, eu dialoghez in duh ortodox.

@gpalama, @Petru7
Va rog sa va opriti si sa reveniti la teoria PACMAN3d-nd.

Moroco 01.02.2021 13:45:59

Asta e Teoria PacMan3D-nD, dar mai sunt si alte lucruri.

Teoria PacMan3d-nD
Locul fizic-spiritual în care ne aflăm pe pământ așa cum se poate deduce și înțelege din scripturi si realitate.

Intuiesc și cred că ne aflăm într-un spațiu fizic finit.
De aceea pornind din orice punct ales ca origine și mergând tot drept pe orice direcție aleasă, în același sens, depășind dimensiunea finită a spațiului o să ajungi de unde ai plecat.
Adică o să treci iar și iar prin originea aleasă ca punct de pornire căci nu se poate depăși dimensiunea spațiului fizic existent definit și creat așa ca într-un joc PacMan dar nu 2D ci 3D sau nD (n dimensiuni-proprietăți fizice măsurabile) programat pe calculator.

În acest spațiu PacMan3D sau nD orice dreaptă teoretică ce depășește dimensiunea spațiului va trebui să se conformeze practic și să se supună legilor fizice ale creației ca să încapă în creația fizică finită deci dimensiunea dreptei teoretice dacă va depăși dimensiunea spațiului fizic va trebui să încapă practic pe aceiași dreaptă maximă. (De exemplu, e ca și cum ai avea de parcurs, de desenat 100 de metri liniari pe o riglă unidimensională sau pe o hârtie bidimensională de 1m pătrat și o vei putea face doar trăgând peste aceiași linie de 100 de ori cu creionul luând-o mereu de la capăt de parcă extremitățile dreptei ar coincide și astfel linia de 100m iată că a încăput în rigla de 1m sau în pătratul de hârtie de 1m prin desenarea de 100 de ori a dreptei de 1m peste ea însăși. O dreaptă de dimensiunea 1000m va putea exista doar ca o parcurgere de 1000 de ori a dreptei de 1m. O dreaptă teoretică infinită va putea exista practic doar prin parcurgerea infinită a dreptei de 1m.)

Problema marginilor e rezolvată prin faptul că doar la depășirea dimensiunii spațiului fizic extremitățile oricărei drepte coincid astfel că mergând pe o dreaptă cu dimensiunile mai mari decât dimensiunea creației, mergând în același sens pe ea nu vei da de nicio margine a dreptei sau a creației, de niciun capăt ci vei da de punctul din care ai pornit și de punctele pe care le-ai mai parcurs deja astfel realizând și înțelegând finitatea spațiului în care ne aflăm și în care a încăput dreapta ta pe care mergi în același sens.

Acestă proprietate ca la depășirea dimensiunii spațiului extremitățile să coincidă și de a se ajunge în originea oarecare aleasă definește practic mărimea spațiului 2D sau 3D sau nD. (Unde nD nu se referă la lungimi spațiale ci la orice dimensiune a unei proprietăți fizice măsurabile.)

În jocul PacMan se vede că se poate ieși pe sus și se intră pe jos sau se iese prin dreapta și se intră prin stânga sau invers.

Nu exclud existența altor spații fizice finite conectate sau neconectate cu spațiul nostru fizic finit.
Nu exclud existența spiritual-duhovnicească infinită care poate încăpea fizic în spațiul finit existent.
Nu exclud posibilitatea facerii-creerii unor alte spații fizice mai mici sau mai mari de către Dumnezeu și persoanele îndumnezeite.

Deci Pământul nu este nici plat nici glob ci într-un spațiu finit este o suprafață a unui nivel gros spre care cade apa din ambele sensuri de la o înălțime maximă finită. Odată trecută bariera înălțimii maxime finite de la care cad apa și corpurile se iese din stratul din proximitatea pământului și mărilor și se ajunge în zona de imponderabilitate, în stratul în care apa și corpurile se mișcă liber în Cer fără a fi supuse atracției între ele sau atracției ”gravitației” respectiv căderii accelerate pe pământ. Există însă forțe electromagnetice care fac să existe cicluri repetabile ale mișcăriilor soarelui, lunii și a stelelor existând atracții și respingeri.

Cerul si Pamantul (inclusiv apele) sunt asa ca niste straturi ale unui tort intro creatie finita. Pamantul si apele care s-au adunat formand marile au greutate si stau sub picioarele noastre pe un strat gros de pamant care are si el greutate si care sta si el pe Intaritura Pamantului indesat. Dincolo de Intaritura avem iar strat gros de pamant cu greutate ce actioneaza in sens invers si apoi iar pamantul si marile-apele de deasupra Cerurilor care au greutate ce actioneaza in sens invers si ele se afla defapt tot dedesubtul nostru.

Cerul este situat in toata Creatia finita si este Forta-Credinta-Taria ce desparte apele de ape avand un Miez unde nu se manifesta greutatea si 2 Coji in care se manifesta greutate. Miezul este partea de mijoloc a Cerului ca un strat gros de spatiu unde se manifesta si azi Credinta-Forta de despartira a apelor de ape insa in Miez sunt apele despartite de ape sunt chiar toate aceste Forte de greutate astfe incat ele nu se mainfesta in Cer ci se manifesta doar in Coji. Acolo Sus in Miezul Cerului ca un strat gros de spatiu nu exista forte de atractie a maselor sau de respingere a maselor produse de mase ci acolo actioneaza doar Taria si fortele E-M care sunt responsabile de invartirea Stelelor in jurul a doua axe polare, nord si sud si de miscarea Soarelui si a Lunii pe Cer in Miezul Cerului, pe deasupra Cojilor. Cojile Cerului se intind de la marginea Miezului Cerului si pana la Intaritura Pamantului inclusiv, de ambele parti ale Intariturii. In Coji Credinta-Forta-Taria desparte apele de ape incat apele si corpurile grele se supun acestei Forte (Greutate) si cad dinspre marginea Miezului Cerului spre Intaritura Pamantului din ambele sensuri. De aceea s-a si adunat pamantul si apele si s-a format Intaritura Pamantului in zilele Facerii, deoarece Creatia fiind finita aceasta Credinta-Forta-Tarie a impins apele si pamantul spre exteriorul Cerului-Tariei insa neexistand exterior si infinit caci Creatia este finita au fost impinse masele de pamant si de ape unele catre altele incat s-a format Intaritura Pamantului ca si cum ai indesa din doua parti pamant si ape. Pe Intaritura Pamantului sta deasupra in ambele parti ale stratului greutatea unor alte straturi groase de pamant si deasupra lor alte straturi de pamant si marile, in ambele parti ale Intariturii apasand greutatea lor din sensuri opuse.

Avem deci a singura Tarie care se manifesta in toata Creatia . Avem Miezul Tariei si doua Coji ca niste straturi care se intalnesc la granita spre "exterior". Taria din Coji ce se manifesta prin fortele de greutate si strange asa ca intrun cleste straturile de pamant si volumurile de apa, ca intro menghina actionata de fortele de greutate incat la mijloc, acolo unde este presiunea cea mai mare se formeaza Intaritura Pamantului unde din ambele sensuri actioneaza greutatea pamantului si apelor de deasupra ce apasa una pe alta.

In Miezul cerului ca strat gros de spatiu 3D-nD avem Soarele si Luna care sunt semisferice si la eclipsa de Soare se formeaza pe Cer o Sfera Perfecta.

Din Soare iese lumina si caldura direct spre noi ca dintro veioza iar din Luna iese intuneric si frig tot ca dintro veioza dar care bate ca o lanterna in sens opus. Lumina fierbinte si intunericul rece sunt impinse de izvoarele din Soare si din Luna si merg liber prin Miez asa ca niste ape-unde-energizate purtatoare de informatie luminoasa fierbinte sau intunecata foarte rece. Privind fata semisferica a Lunii vedem ca in interior e Luna din ghiata si din intuneric racitor.

Stelele sunt asa ca niste discuri-cilindrii cu diametru si inaltimea egala si asa ca niste pui foarte mici de Soare si Luna, pui in sensul ca stelele sunt mult mai mici decat Soarele si Luna si ca unele nu sunt neaparat cilindrice ci sunt semisferice ca Soarele si Luna si dau si ele lumina si caldura spre noi sau dau intuneric si frig in directie opusa.

Mai exista in Cer formatiuni sferice ce contin gaze in stare lichida, solida, sau vapori dar nu contin pamanturi si oamenii le-au numit planete. Sunt sferice din pricina faptului ca vaporii si lichidele tind in Cer sa ia forma sferica deoarece neexistand forte de greutate caci au fost despartite de Tarie apele sau vaporii se aduna laolalta din pricina vascozitatii substantei. Mai exista in Cer formatiuni de ghiata cu coada numite comete care merg liber prin Cer si acestea sunt defapt meteoritii care cad si explodeaza in atmosfera.

Nu exista meteoriti care sa cada din Cer decat pietre sau obiecte de pe pamant ridicate pe sus de cicloane si apoi acestea cad iarasi pe pamant unii crezand ca a vinti din Miez, din spatiu meteoriti. In Miez nu exista planete continand pamanturi grele sau bolovani sau roci.

Finitatea Creatiei impune si altor dimenisuni sa se afle intrun cerc-ciclu astfel ca la capatul luminii si al caldurii se afla intunericul si frigul pe o scara-cilcu-cerc de valori astfel la maximul extrem de fierbinte si luminos urmeaza maximul de intuneric si de frig. Asta se intampla la toate proprietati-marimi fizice masurabile. La capatul distantei maxime se afla punctul din care am pornit, la capatul greutatii maxime se afla zona de imponderabilitate, la capatul incarcarii si al tensiunii E-M maxime se afla curentul si descarcarea, la capatul masei maxime se afla spatiul, la capatul temperaturii maxime se afla temperatura minima, la capatul densitatii de masa se afla vidul, la capatul luminozitatii maxime se afla intunericul maxim, la capatul extrem al oricarei marimi fizice masurabile se afla extrema inversa a aceleiasi marimi de parca scara de valori ar fi pe un cerc iar asta inseamna nD din numele Teoriei PacMan-nD.

Astea din Teoria PacMan3D-nD sunt valabile in mate-fizica Creatiei de jur imprejur ca o casa mare dar in mijlocul Creatiei avem Biserica Ortodoxa si Templul si o casuta si mai mica, o bila-sfera de pamant binecuvantat pe un schelet, Omul credincios nepacatos si neegoist, asa ca Soarele si Luna la eclipsa de Soare formand o Sfera Perfecta formata in partea de jos din capul omului feciorelnic in unitate feciorelnica cu fecioara lui ce-l ajuta sa asculte de Dumnezeu iar in partea de sus Capul Domnului Hristos, unde Soarele este Cuvantul iar Luna este Barbatul-pocainta si Femeia lui ce traiesc impreuna in Credinta.

gpalama 01.02.2021 13:54:23

Citat:

În prealabil postat de Petru7 (Post 666789)
Iar ai deviat-o de la subiect și cine nu minte ca tine e condamnat de biserică. Ce legatura are teoria omului cu ce a făcut biserica? Tu aduci argumentele altora, tu discuți în numele altora. Ești cumva aici purtătorul de cuvant al patriarhiei sau al vreunui înalt ierarh să vorbești în numele BOR sau al lor? Aici suntem colegi de forum. Fiecare postează ceea ce crede el, ce susține el. Nu crezi că Dumnezeu poate să spună ce vrea fără ca să se gasească oameni care să vorbească în numele Lui fără ca el să le fi dat voie? La fel și BOR, nu crezi că are cine să vorbească în numele ei? Tu te erijezi în a fi polițistul și justițiarul BOR. Ce treabă ai tu ce crede fiecare în viașa lui? E problema fiecăruia. Aici nu suntem ca pe vremea comunismului ca să căutăm oameni cu origine sănătoasă și să le facem dosar și să0 dăm în urmărire generala sau să-i dăm afara din BOR.

Tu ca om din BOR ar trebui să discuți nu pe ce a condamnat BOR și pe ce a acceptat din știință BOR ci pe ce crezi tu și pe ce accepți tu deoarece aici nu discută BOR cu cineva ci niște useri ai unui forum care sunt ortodocși sau nu.

Tu te-ai erijat în a vorbi în numele BOR și a întregii ortodoxii inclusiv în numele sfinților. N-ar fi mai cinstit să-i lași pe ei să-și aleagă un purtător de cuvânt pentru a le exprima acela părerile și credința? A discuta fără trimitere în numele cuiva e furt de prerogative și asta se pedepsește conform legii și e imoral. Cum ai putea vorbi în numele meu dacă eu nu te-am delegat? Nimeni nu te ia în serios și orice act fără să fie un act notarial valabil e declarat nul.

Deci tot ce marturisești tu așa ca și cum ai vorbi în numele BOR e nul de drept. Poți vorbi doar în numele tău și al credinței tale ortodoxe. Nu poți induce ideea păguboasă că ce spui tu și ce faci tu e defapt ce spune patriarhia sau sfântul sinod sau vreun ierarh. Nu poți să folosești biserica pentru a susține ca vorbești în numele ei. Așa poate oricine susține și dacă sunt două păreri divergente atunci iată cum BOR are în același timp două opinii contrare. Doar ortodcșii pot avea opinii contrare căci vorbește fiecare în numele lui ca ortodox. Biserica are păreri pe care le exprimă purtătorul de cuvânt al patriarhiei și al sfântului sinod.

Te rog frumos, am obosit să văd cum preiei funcții și prerogative și incepi să judeci și să afirmi lucruri care sunt cu valoare de părere personală, e fix părerea ta contra părerii altora, așa că nu mai încerca să pui afirmațiile tale în dreptul BOR căci există din câte știu un purtător de cuvânt al BOR.

Dragule, BISERICA ESTE SI A MEA.

Cu totii suntem BISERICA.

Tu nu ai inteles ce este Biserica - nu este o institutie, nu este o organziatie, este o COMUNITATE. SI functioneaza cu totul altfel.

Si daca in comunitatea asta unii dau gherle cas a spunem asa CU TOTII treubie sa raspundem.

Aici nu e pe cont propriu, este o gradina a tuturor...

Nu prea ai inteles ce e Biserica.

Iar daca eu POT sa duc o discutie din asta, da AM OBLIGATIA SA O DUC.
Si o POT DUCE si o SI DUC.

De asta voi duce de fiecare data orice discutie de acest tip si in numele meu si pe cat posibil in numele Bisericii FOLOSIDN DOGMA SI INVATATURA Bisericii.

Pentru ca daca folosesti DOGMA atunci ESTI IN SPIRITUL SI IN BISERICA.

Nu prea va pricepeti la teologie, o dati cu vrajeala in nume propriu... Dragilor, teologia nu e cu fiecare vorbeste ca la piata... este cu "recitarae din manual".

Nic tu Petru si nici Moroco nu ziceti o boaba din manual... Asa ca sunteti si inafara Bisericii si ianfara manualului (de dogmatica).

Draga Petru, din nou, si tu ca si Moroco, eviti sa te confrunti cu condamnarea facuta de Biserica, invocand "libertatea". In Biserica avem LIBERTATEA ADEVARULUI DOGMEI, nu avem LIBERTATEA diavolului de a stramba dogma dupa capul lui....

Incurci liberatile si drepturile...

gpalama 01.02.2021 13:56:38

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 666791)
Teoria PacMan3d-nD
Locul fizic-spiritual în care ne aflăm pe pământ aČ™a cum se poate deduce Č™i înČ›elege din scripturi si realitate.

Intuiesc Č™i cred că ne aflăm într-un spaČ›iu fizic finit.

Noi nu avem voie sa folosim INTUITIA in Biserica.

Avem voie sa folosim REVELATIA si DOGMA si invataturile sfintilor parinti... :).

Poti te rog sa ne spui cum iti fundamentezi intuitia ta???

Cum ai "INTUIT" tu acest lucru?

Si exact ce intelegi prin intuit?

Presupunere, teorie... certitudine, propunere??? Ce anume intelegi in cuvantul intuitie?

Si cum este in acord INTUITIA ta cu invatatura Bisericii (pe care nu ai referentiat-o niciodata pana acum...).

gpalama 01.02.2021 14:00:42

Citat:

În prealabil postat de Petru7 (Post 666789)
Iar ai deviat-o de la subiect Č™i cine nu minte ca tine e condamnat de biserică. Ce legatura are teoria omului cu ce a făcut biserica? Tu aduci argumentele altora, tu discuČ›i în numele altora.

Vezi Petru, ai inceput deja sa ai DUH SECTAR... fara sa iti dai seama vorbesti ca Moroco. Esti deja in duhul si in barca lui si nu in barca Bisericii.

1. Nu ai raspuns la nimic din ce am spus - adica de afpt pe tine NU te intereseaza ce zice Biserica.

2. Esti un Moroco in devenire... mai ai putin si il ajungi din urma.

3. Vad ca deja gandesti ca Moroco si folosesti frazele lui.

4. In postul tau nu adresezi nici o obiectie a Bisericii - nu sunt obiectiile mele ci sunt ale Bisericii. Din pacate nu te inteerseaza ce zice Biserica, esti orbit de erezie ca si Moroco.

5. Din pacate sumarizand postul tau: "nu ma intereseaza ce zici pentru ca cine esti tu sa vorbesti in numele Bisericii".

Dragule ti-am dat citat din ce a zis Biserica, eu nu dau de la mine niciodata. Vrei citate ??? Degeaba vi le dau, v-am dat o hotarare a Bisericii si nu v-a interesat.

Sunteti eretici si nu va intereseaza ce zice Biserica....

gpalama 01.02.2021 14:03:05

In fapt tot threadul asta si toata discutia lui Moroco este de ignorare a Bisericii..

Moroco si cei ca el IGNORA Biserica...

Nici nu stiti ce este Biserica dar nici nu va intereseaza... tot ce aveti este calea voastra eretica inafara Bisericii.

Petru7 01.02.2021 14:28:49

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 666790)
@Petru7, eu nu ma cert, eu dialoghez in duh ortodox.

@gpalama, @Petru7
Va rog sa va opriti si sa reveniti la teoria PACMAN3d-nd.

Dacă tu zici.....
Am observat că și tu îl înfierai pe ici pe colo când îi răspundeai iar asta înseamna a raspunde certei cu ceartă și nu se cuvine a răspunde răului cu rău. Ne învață ortodoxia când se citește din Evanghelia sf. ap. Pavel să nu răspundem răului cu rău.

Iartă-mă dacă mi s-a părut că ai intrat în horă și ai început să joci.

Domnule @gpalama, am încheiat discuția căci nu vreau să mă iei și pe mine peste picior și să începi să-ți permiți să verși troaca cu lături și peste mine vrând să mă mănânce porcii pentru cărțile pe care-mi permit să le citesc sau pentru filmele pe care-mi permit să le urmăresc. Nu te-a pus nimeni judecător peste popor ci văd că te pui singur. Dă-mi voie să nu-ți accept judecățile și sentințele ca fiind valabile și peste mine căci aici nu suntem la tribunal ca să vina executorul silit să mă pună la punct. Mergi și fă-te judecător dacă cu teologia și ingineria ai dat-o în bară. Poate-ți iese la a treia încercare. Văd că ai stofă dar nu de judecător ci de milițian și de procuror. Se câștigă foarte bine. Aici ne judecă doar Dumnezeu și adminul dar adminul o face pe baza unor reguli clare, pe care dumneata le calci flagrant la fiecare postare.

gpalama 01.02.2021 14:43:01

Citat:

În prealabil postat de Petru7 (Post 666796)
Domnule @gpalama, am încheiat discuČ›ia căci nu vreau să mă iei Č™i pe mine peste picior Č™i să începi să-Č›i permiČ›i să verČ™i troaca cu lături Č™i peste mine vrând să mă mănânce porcii pentru cărČ›ile pe care-mi permit să le citesc sau pentru filmele pe care-mi permit să le urmăresc.

Nu te-a pus nimeni judecător peste popor ci văd că te pui singur. Dă-mi voie să nu-Č›i accept judecăČ›ile Č™i sentinČ›ele ca fiind valabile Č™i peste mine căci aici nu suntem la tribunal ca să vina executorul silit să mă pună la punct. Mergi Č™i fă-te judecător dacă cu teologia Č™i ingineria ai dat-o în bară. Poate-Č›i iese la a treia încercare. Văd că ai stofă dar nu de judecător ci de miliČ›ian Č™i de procuror. Se câČ™tigă foarte bine. Aici ne judecă doar Dumnezeu Č™i adminul dar adminul o face pe baza unor reguli clare, pe care dumneata le calci flagrant la fiecare postare.

Dragule, daca recitam din mine aveai toata dreptatea sa spui asa ceva.

1. Din pacate nu varsa nimeni laturi peste tine ci singur te-ai pus in troaca porcilor. Nu te-a pus nimeni sa te balacesti acolo, ci singur prin "cartile citite dupa capul tau" si prin "filemele citite dupa capul tau" stai in mocirla porcilor de care ai amintit - si te complaci bine.
Nu atat cartile ci "duhul" in care esti, un duh sectar in care te balacesti surprinzator, intr-o placere maxima...

2. Cat despre Biserica - se pare ca o ignori din nou - Biserica a condamnat mocirla porcilor de care vorbesti - cartile sectare si comportamentul acesta - succes in continuare in "explorarea cotetului" de care ai amintit.

3. Sunt valabile sentintele pentru tine, nu sunt ale mele.

Biserica a condamnat cartile sectare, citirea acestora si A AFURISIT pe toti cei care le citesc...
Succes in "propria ta Biserica", facuta dupa capul tau.

4. De mine puteti scapa, dar de judecata Bisericii? De judecata lui Dumnezeu? Acolo ce veti face?

Pentru ca pe forum inchizi discutia, dar cu Dumnezeu cum o veti scoate la capat??? Nu o sa spuna altceva decat spune Biserica... Acolo nu poti sa dai "ignore"...

5. Ne invata acelasi apostol Pavel "mustra pe fratele tau daca iese din Biserica"... pentru ca dogma este cel mai de pret bun al Bisericii. Traim prin dogma, de asta murim pentru dogma.

Sa ma ierte adminul daca mai gresesc... excesul de zel.. :).

Petru7 01.02.2021 15:43:20

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 666797)
............
Sa ma ierte adminul daca mai gresesc... excesul de zel.. :).

Să ne ierte adminul. Iarăși nu faci decât să judeci, să condamni, să osândești și să tai ”porci”. Ți-e lăcomie? Fă-te procuror. Eu urmez Domnului care atunci când cineva a cerut să-i judece o pricină a întrebat: ”cine M-a pus pe Mine judecător peste voi?” .

M-am oprit mai sus și aș vrea să respect ce am scris. Nu răspund răului cu rău. Nu vreau să cad în ceartă, nu vreau să cad în judecată.

Pe de altă parte, nu vezi domnule gpalama că-i stricăm omului firul de discuție? Ne-a rugat să nu ne certăm pe firul lui și ne-a repostat teoria așa că hai să dovedim un pic de respect.

gpalama 01.02.2021 16:21:37

Citat:

În prealabil postat de Petru7 (Post 666798)
Să ne ierte adminul. IarăČ™i nu faci decât să judeci, să condamni, să osândeČ™ti Č™i să tai ”porci”. Čši-e lăcomie? Fă-te procuror. Eu urmez Domnului care atunci când cineva a cerut să-i judece o pricină a întrebat: ”cine M-a pus pe Mine judecător peste voi?” .

M-am oprit mai sus Č™i aČ™ vrea să respect ce am scris. Nu răspund răului cu rău. Nu vreau să cad în ceartă, nu vreau să cad în judecată.

Pe de altă parte, nu vezi domnule gpalama că-i stricăm omului firul de discuČ›ie? Ne-a rugat să nu ne certăm pe firul lui Č™i ne-a repostat teoria aČ™a că hai să dovedim un pic de respect.

Ce este judecata?

Analiza, constatare, invinovatire si osandire.

Culpabilizare - aceasta este problema "juedcatii" - ca ii culpabilizam, ii punem sa plateasca - asta zice Hristos ca sa fim mai clari...

Din pacate noi nu judecam ci doar analizam conform invataturii ortodoxe.

Incurci foarte tare lucrurile... asta nu este judecata ci este o analiza pertinenta a faptelor.

Invinocatirea si osandirea sa o faca Dumnezeu. Dar noi avem voie sa analizam si sa constatam -despre plata si rasplata sa ii ramana lui Dumenzeu cum e drept. Dar nici sa stai ca prostul si sa taci cand ereticul isi face numarul in fata ta tu gandind ca "nu judeci", cand in fapt nu mai rationezi...

Avem voie SA RATIONAM, nu avem voie SA OSANDIM - SA CONDAMNAM.

Iar petnru restul, trebuie sa subliem ca Moroco este eretic in toata linia, in toate threadurile. Si ca asta porneste de la pornirea lui fundamentala spre erezie, care este legata si vizibila in toate threadurile.

Si nu ai cum sa o rupi de propunerile lui fantasmagorice, tocmai pe un forum ortodox unde erezia este o discutie importanta, legata de fiecare subiect...

Moroco 01.02.2021 17:09:50

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 666793)
Noi nu avem voie sa folosim INTUITIA in Biserica.

Nu avem voie sa ne folosim darurile naturale firesti date de parinti, de Dumnzeu? Nu avem voie sa ne folosim mintea cu facultatile ei, inima cu sentimentele ei, sufletul cu simtirea si puterile lui, trupul cu fizicul si musculatura lui? Cine esti dumneata sa-mi interzici a intui, simti, gandi, crede etc. facand cenzura in numele BOR acuzandu-ma de erezii?

Citat:

Avem voie sa folosim REVELATIA si DOGMA si invataturile sfintilor parinti... :).
Eventual poti sa afirmi ce crezi tu ca ai tu voie si ce crezi tu ca nu ai tu voie sa faci in BOR. Ca mirean ortodox din BOR am citit si am auzit la liturghie ca toate imi sunt perminise si ingaduite dar nu toate imi sunt de folos si ca n-ar fi indicat sa folosesc libertatea pentru a face din ea un acoperamant al pacatului, al vicleniei si rautatii. De ce-mi interzici dumneata in numele BOR sa nu folosesc altceva decat dogmele si revelatia? Esti cumva stapanul meu? Esti cumva duhovnicul meu? Esti cumva preotul meu? Dumneata nu respecti si nu cunosti dogmele si revelatiile dar ma acuzi pe mine cu ele si-mi interzici sa scriu pe forum facand din dogme o lege de respectat dupa care ma osandesti in numele legii. Dogmele sunt despre Adevar si nu sunt legi, sunt cai-drumuri-calauze spre cunoasterea Adevarului. Canoanele sunt un fel de legi-dreptare dupa care se ghideaza biserica. Mai marii bisericii si slujitorii bisericii pot fi acuzati de alti slujitori ai bisericii ca nu respecta canoanele dar chiar si acolo, canoanele nu sunt o noua lege ca sa fii judecat pe baza lor si osandit ci sunt un dreptar dupa care sa te ghidezi in slujire ca diacon, ca preot, ca protopop, ca ierarh sau inalt ierar, arhiereu sau patriarh. E vorba de slujirea lui Dumnezeu si nu de slujirea justitiei. Dumneata nu respecti nimic dar ma pui pe mine sa respect canoanele si dogmele. Eu le respect prin teoria mea si tu prin pamantul sferic nu le respecti caci ai adoptat teoriile false ale lumii si zici ca ortodoxia le-a adoptat. Ti-am mai spus ca daca le adopta ar fi isemnat sa adopte inexistenta lui Dumnezeu si sa se desfinteze ca biserica deoarece oamenii de stiinta sustin bigbangul si evolutia din maimuta care sunt teorii false ateiste. Daca dumneata le-ai adoptat nu inseamna ca BOR le-a adoptat caci uite eu ca mirean din bor desi le-am invatat la scoala le-am lepadat ca fiind false si am venit cu o teorie ce sustine Facerea in care cred.

Citat:

Poti te rog sa ne spui cum iti fundamentezi intuitia ta???

Cum ai "INTUIT" tu acest lucru?

Si exact ce intelegi prin intuit?
Asta inteleg prin intuitie.

Citat:

Presupunere, teorie... certitudine, propunere??? Ce anume intelegi in cuvantul intuitie?

Si cum este in acord INTUITIA ta cu invatatura Bisericii (pe care nu ai referentiat-o niciodata pana acum...).
Domnule intuitia se refera la cunoasterea intuitiva a unor mecanisme de functionare, la gasirea de solutii in rezelvarea unei probleme, la un simt mental prin care intelegi ceva mai inainte de a stii exact ca acela este adevarul dovedit prin probe, prin fenomene. Iti dai seama cum functioneaza ceva, care sunt fenomenele care se manifesta si mecanismele care pun lucrurile in miscare, pricepi desfaci si faci la locsi repari fara sa strici un aparat intuind cum functioneaza, stii dinainte cum ai putea realiza o lucrare buna intuind calea pe care vei merge ca sa atingi acel scop. E asa ca un simt mental prin care poti sa faci un lucru bun, o ascultare, o porunca intuind ce vrea de la tine cineva, iti dai seama fara sa-l intrebi.

gpalama 01.02.2021 17:43:00

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 666800)
Nu avem voie sa ne folosim darurile naturale firesti date de parinti, de Dumnzeu? Nu avem voie sa ne folosim mintea cu facultatile ei, inima cu sentimentele ei, sufletul cu simtirea si puterile lui, trupul cu fizicul si musculatura lui? Cine esti dumneata sa-mi interzici a intui, simti, gandi, crede etc. facand cenzura in numele BOR acuzandu-ma de erezii?

De unde erezia asta de mai sus, ca eu iti interzic sa iti folosesti intuitia?

Poti sa ti-o folosesti cat vrei in ereziile tale.

Dar pe dogme, ai nevoie de STUDIU si de folosire a DOGMEI EXISTENTE pe care INSPIRATIA DUHULUI SFANT si nu INTUITIA ERETICA DE LA DIAVOL a descoperit-o Bisericii si nu unor sectari.

Vezi tu intuitia este lucratul dupa capul tau...

Citat:

Eventual poti sa afirmi ce crezi tu ca ai tu voie si ce crezi tu ca nu ai tu voie sa faci in BOR. Ca mirean ortodox din BOR am citit si am auzit la liturghie ca toate imi sunt perminise si ingaduite dar nu toate imi sunt de folos si ca n-ar fi indicat sa folosesc libertatea pentru a face din ea un acoperamant al pacatului, al vicleniei si rautatii. De ce-mi interzici dumneata in numele BOR sa nu folosesc altceva decat dogmele si revelatia? Esti cumva stapanul meu? Esti cumva duhovnicul meu? Esti cumva preotul meu? Dumneata nu respecti si nu cunosti dogmele si revelatiile dar ma acuzi pe mine cu ele si-mi interzici sa scriu pe forum facand din dogme o lege de respectat dupa care ma osandesti in numele legii. Dogmele sunt despre Adevar si nu sunt legi, sunt cai-drumuri-calauze spre cunoasterea Adevarului. Canoanele sunt un fel de legi-dreptare dupa care se ghideaza biserica. Mai marii bisericii si slujitorii bisericii pot fi acuzati de alti slujitori ai bisericii ca nu respecta canoanele dar chiar si acolo, Canoanele nu sunt o noua lege ca sa fii judecat pe baza lor si osandit ci sunt un dreptarr dupa care sa te ghidezi in slujire ca diacon, ca preot, ca protopop, ca ierarh sau inalt ierar, arhiereu sau patriarh. E vorba de slujirea lui Dumnezeu si nu de slujirea justitiei. Dumneata nu respecti nimic dar ma pui pe mine sa respect canoanele si dogmele. Eu le respect prin teoria mea si tu prin pamantul sferic nu le respecti caci ai adoptat teoriile false ale lumii si zici ca ortodoxia le-a adoptat. Ti-am mai spus ca daca le adopta ar fi isemnat sa adopte inexistenta lui Dumnezeu si sa se desfinteze ca biserica deoarece oamenii de stiinta sustin bigbangul si evolutia din maimuta care sunt teorii false ateiste. Daca dumneata le-ai adoptat nu inseamna ca BOR le-a adoptat caci uite eu ca mirean din bor desi le-am invatat la scoala le-am lepadat ca fiind false si am venit cu o teorie ce sustine Facerea in care cred.
Hai sa iti luam falsurile pas cu pas.

1. Dogmele sunt despre Adevar si NU SUNT LEGI - dogmele sunt legi ale vietii care trebuie asumate - verifica definitia dogmei - adevar de credinta - lege a credintei.

2. Canoanele fac parte din LEGISLATIA BISERICEASCA - chiar se numesc in felul asta - deci dpdv teologic esti zero.

3. Canoanele au rol mult in administratie - nu sunt DREPTARE ci sunt LEGI - nu stii nimic despre Biserica - fa un curs de DREPT BISERICESC inainte sa produci aberatii.

4. In slujirea de preot te ghidezi dupa LITURGICA. In viata duhvonicasca te ghidezi si dupa canoane care au dual scop, de LEGE intai si apoi DE INDREPTARE.

5. Un canon al Bisericii spune sa NU CITESTI CARTI SECTARE - L-ai incalcat.

6. Un alt canon spune ca este eretic oricine iese din Biserica si se duce la sectari - acum tu esti cu sectarii in brate, l-ai incalcat.

7. Un alt canon al Bisericii spune ca doar dogma Bisericii trebuie folosita in credinta. Tu folosesti alta dogma si mai rau, nu ai facut nici oreferinta la dogma ortodoxa pe care nu o cunosti.

Cat timp ai incalcat canoanele Bisericii referitoare la erezie, cum poti spune ca esti in BOR cand esti inafara BOR si reteic?

Petru7 01.02.2021 17:50:23

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 666799)
Ce este judecata?
.....
Incurci foarte tare lucrurile... asta nu este judecata ci este o analiza pertinenta a faptelor.
......

Adică ce poate reciti oricine nu e o batjocuă și o călcare peste Dumnezeu ci ”asta nu este judecata ci este o analiza pertinenta a faptelor.” :71:
Citat:

... propunerile lui fantasmagorice...
Nu a propus ceva. Și teoria lui nu mi se pare o fantasmagorie, un vis urât, ceva incoerent matematico-fizic, ceva ilogic. Pot pricepe ce intuiește si să-mi fac o idee frumoasă. Fantasmagoriile apar în urma unui coșmar. Aici e vorba de o explicare intuitivă. Nestăpânind prea bine gramatica limbii române și din neglijență și nepăsare încurcând litere și cuvinte se pare că nici cu termenii limbii române nu ești familiar, îți scapă înțelesurile cuvintelor. Dovedești că nu respecti și că neglijezi nu numai poruncile BOR dar inclusiv sensul termenilor îi folosești pe dos. Folosești termeni grozavi și provocatori așa după ureche chemand prin ei la darâmare și strigând : ”Hai să distrugem cât mai mult pe colegul incomod ortodocs, că cică ar fi eretic și sectant. Nu mai luptati cu pacatul si cu duhurile rele din văzduhuri căci iată am identificat cine era păcatul și ereticul, Moroco și teoria lui.” Ești penibil zău așa mai ales când faci afirmții de genul ăsta și încurci termenii aflându-te cu bârna în ochi și încercând să scoți la alții paiul repetând mereu: ”te rog dă-mi voi, te rog dă-mi voie să-ți scot paiul, lasă-mă să lupt cu dracul”.

Ai auzit dumneata ca BOR osândește păcatul și nicidecum păcătosul? Și te dai mare teolog... :35:

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:49:48.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.