Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Propovadirea Evangheliei (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18249)

Ionel28 27.01.2016 12:44:18

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 611852)
Si semidoct si fara simtul umorului. Portretul slasic de Martor al lui Iehova.

Pai un crestin sa creada in Imperiul Rakata , si sf-uri din astea chiar ca e interesant , asa ceva nici nu am mai auzit. Si Biserica Ortodoxa respinge tampeniile cu OZN-uri etc. Nu stii sa razi sau sa plangi de asemenea bazaconii,,,,

Ionel28 27.01.2016 12:47:44

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 611875)
Pana cand, prostilor, veti iubi prostia? Pana cand, nebunilor, veti iubi nebunia? Si voi, nestiutorilor, pana cand veti uri stiinta?
Intoarceti-va iarasi la mustrarea mea si iata eu voi turna peste voi duhul meu si va voi vesti cuvintele mele.
Chematu-v-am, dar voi n-ati luat aminte! Intinsu-mi-am mana si n-a fost cine sa ia seama!
Ci ati lepadat toate sfaturile mele si mustrarile mele nu le-ati primit.
De aceea si eu voi rade de pieirea voastra si ma voi bucura cand va veni groaza peste voi,
Cand va veni peste voi necazul ca furtuna si cand nenorocirea ca vijelia va va cuprinde.
Atunci ma vor chema, dar eu nu voi raspunde; din zori ma vor cauta si nu ma vor afla,
Pentru ca ei au urat stiinta si frica de Dumnezeu n-au ales-o,
Fiindca n-au luat aminte la sfaturile mele si cercetarea mea au dispretuit-o.
Manca-vor din rodul caii lor si de sfaturile lor satura-se-vor,
Caci indaratnicia omoara pe cei prosti si nepasarea pierde pe cei fara minte;
Iar cel ce ma asculta va trai in pace si liniste si de rele nu se va teme

Si ce ai vrut sa zici cu versetele astea? Da acolo era vorba de evreii care l-au parasit pe Dumnezeu de DRAGUL practicilor vecinilor pagani care li sa pareau mai frumoase decat simplul monoteism al lor. Corect .Si i-a pedepsit ori de cate ori faceau lucrul asta. Si un de sant astazi ,,practici,, precrestine oare ?

Intrarea Vagonului 27.01.2016 12:49:01

Citat:

În prealabil postat de Ionel28 (Post 611932)
Pai un crestin sa creada in Imperiul Rakata , si sf-uri din astea chiar ca e interesant , asa ceva nici nu am mai auzit. Si Biserica Ortodoxa respinge tampeniile cu OZN-uri etc. Nu stii sa razi sau sa plangi de asemenea bazaconii,,,,

Bah anti-transfuzie, eu scriam la modul semi-glumet, dupa cum bine a vazut Mihai si orice om intreg. In timp ce voi, martorii lu ebola, credeti pe bune in turnu de veghe si alte cretinisme russeliene, 144000 de martori ai nustiucui care de fapt dupa voi sunt milioane adica toti membrii sectei, etc., etc. Si nu cred in Imperiul Rakata, era o metafora. Voua va iau sefii sectei simtul umorului la aglutinare, pardon, intrarea in organizatie, sau cum?

Ionel28 27.01.2016 12:57:37

Citat:

Deci si tu crezi in Imperiul Rakata , sf-uri din astea , Raelieni , etc. Reptilieni poate. De asta ma mir , cum se poate ca un ,,crestin,, adevarat sa creada asa ceva daca si Biserica Ortodoxa respinge asemenea tampenii. Tare interesant. De fapt chiar ieri am gasit pe Internet , este vorba de Dinu Costel Linca care a postat Youtube multe documentare la care el comenteaza acolo , despre stramosii nostrii dac-geti. Si s-a ajuns pana acolo incat se spune ca ,,Buda,, ,, ,,Mithra,, ,,Vishnu,, ,,Zamolxis,, erau daci de-ai nostrii de fapt filozofi sau pastori care au intemeiat religii si crezuri si i-au civilizat pe altii. Este un inversunat al Bibliei , si spune ca Iisus este creatia Romei , si Biserica este satanica deoarece este impotriva neamului romanesc. Va dati seama ce prostii gandesc unii. I-am scris ca nu asa , dar imediat a vorbit urat a injurat si asta a fost. Mi-am dat seama ce caracter are. Deci vrea sa spuna ca DOAR ,stramosii nostrii au fost cei mai cei , erau de fapt zeii solari ,din care ne tragem cu totii , blonzi cu ochii albastrii etc. Sant si lucruri adevarate despre civilizatia traco-daca , imbracamintea , simbolistica , etc , dar sant si unii entuziasmati asa de tare de acest lucru ca au cazut in extreme.

Ionel28 27.01.2016 13:02:50

Citat:

Semidocti sant altii , gen Pavel Corut care o tine intruna cu Zamolxianismul lui, Eugen Delcea care zice ca Adam si Eva vorbeau romaneste , unii am vazut ca au ajuns sa spuna ca Iisus Hristos era dac , sau ungur. Unul Costel Dinu Linta pe Youtube , entuziasmat tare de istoria stramosilor nostrii spune ca Zamolxis=Ares=PELASGII=dacii=Dionysos=faraonii, etc. Sau ca zeul Ares cu coarne de berbec si Zamolxis, si Vishnu , Buda erau de fapt daci de-ai nostrii pastori sau filozofi care au civilizat popoarele si au lasat urmasi. Aici sant tampeniile secolului 21.

cristiboss56 27.01.2016 17:28:50

Ionele , ai mari sanse cu tehnica actuală, asa că nu dispera ! ! !
Obstacolele tehnice legate de transplantarea capului unei persoane pe corpul alteia pot fi, în prezent, depășite, afirmă dr. Sergio Canavero, un neurochirurg membru al Grupului de Neuromodulare Avansată din Torino. Într-un articol recent, el preconizează o procedură chirurgicală bazată pe transplanturile de cap reușite realizate la animale, începând din 1970.
Principala problemă a transplantului de cap era că specialiștii nu puteau conecta măduva spinării donatorului cu cea a primitorului, astfel încât animalul rămânea paralizat de la punctul de transplant în jos.
Dar, spune dr. Canavero, progresele recente în ceea ce privește reconectarea măduvei spinării care fusese anterior secționată chirurgical demonstrează că acest lucru ar putea fi posibil și la oameni. (Totuși, nu este același lucru cu a reda funcția sistemului nervos la cavdriplegici sau alte victime ale leziunilor traumatice ale măduvei spinării.)
La animale, această procedură a fost deja aplicată.
Metoda preconizată de Canavero este foarte similară cu cea aplicată de Robert White, care a transplantat cu succes capul unei maimuțe rhesus pe corpul unei alte maimuțe din aceeași specie, în 1970
. Însă tehnicile de reparare a țesutului nervos, disponibile azi, nu existau atunci, astfel încât, deși animalul a supraviețuit, nu și-a putut recăpăta funcțiile motorii

Ionel28 27.01.2016 19:18:50

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 611966)
Ionele , ai mari sanse cu tehnica actuală, asa că nu dispera ! ! !
Obstacolele tehnice legate de transplantarea capului unei persoane pe corpul alteia pot fi, în prezent, depășite, afirmă dr. Sergio Canavero, un neurochirurg membru al Grupului de Neuromodulare Avansată din Torino. Într-un articol recent, el preconizează o procedură chirurgicală bazată pe transplanturile de cap reușite realizate la animale, începând din 1970.
Principala problemă a transplantului de cap era că specialiștii nu puteau conecta măduva spinării donatorului cu cea a primitorului, astfel încât animalul rămânea paralizat de la punctul de transplant în jos.
Dar, spune dr. Canavero, progresele recente în ceea ce privește reconectarea măduvei spinării care fusese anterior secționată chirurgical demonstrează că acest lucru ar putea fi posibil și la oameni. (Totuși, nu este același lucru cu a reda funcția sistemului nervos la cavdriplegici sau alte victime ale leziunilor traumatice ale măduvei spinării.)
La animale, această procedură a fost deja aplicată.
Metoda preconizată de Canavero este foarte similară cu cea aplicată de Robert White, care a transplantat cu succes capul unei maimuțe rhesus pe corpul unei alte maimuțe din aceeași specie, în 1970
. Însă tehnicile de reparare a țesutului nervos, disponibile azi, nu existau atunci, astfel încât, deși animalul a supraviețuit, nu și-a putut recăpăta funcțiile motorii

Eu vorbeam de cei care i-am amintit cu aiurelile lor nationaliste. Da , numai ca sant multi care chiar cred toate lucrurile astea. Si cum am mai zis sant lucruri perfect adevarate da , despre stramosii poporului roman , si chiar si Biserica strabuna prin multe ritualuri si practici continua oarecum religia stramoseaca a dacilor , ascunsa sub crestinismul Apostolic . Dar sa spui ca Buda al asiaticilor era un roman , era un dac blond cu ochii albastrii , sau Mithra zeu indoeuropean era si eu un cioban filozof dac de-al nostru este hilar.

Ionel28 27.01.2016 19:23:10

Citat:

În prealabil postat de Intrarea Vagonului (Post 611934)
Bah anti-transfuzie, eu scriam la modul semi-glumet, dupa cum bine a vazut Mihai si orice om intreg. In timp ce voi, martorii lu ebola, credeti pe bune in turnu de veghe si alte cretinisme russeliene, 144000 de martori ai nustiucui care de fapt dupa voi sunt milioane adica toti membrii sectei, etc., etc. Si nu cred in Imperiul Rakata, era o metafora. Voua va iau sefii sectei simtul umorului la aglutinare, pardon, intrarea in organizatie, sau cum?

Sant ortodox , omule , nu stiu de ce o tii intruna cu tampeniile tale. Si primii crestini nu au fost ortodocsi? Numai ca au fost si ,,catolici,, in sensul universal al credintei crstine. Atunci cum vorbesti asa.

Pelerin spre Rasarit 27.01.2016 19:26:54

Daca reuseste cineva sa stabileasca clar, pe baza unor dovezi strict istorice, care ritualuri/obiceiuri/traditii ale celor aprox 30 de triburi diferite de daci/geti/traci (despre care stim foarte putine in realitate) le continua BOR, specificat clar,eu sunt gata sa-mi caut stramosii fix in familia lu Burebista :)

ahilpterodactil 27.01.2016 19:35:47

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 611966)
... deși animalul a supraviețuit, nu și-a putut recăpăta funcțiile motorii

Asta imi suna cam asa cum sunt convertirile din ultimii ani...
Iertare! Forta analogiei m-a biruit...

ahilpterodactil 27.01.2016 19:37:23

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 611975)
Daca reuseste cineva sa stabileasca clar, pe baza unor dovezi strict istorice, care ritualuri/obiceiuri/traditii ale celor aprox 30 de triburi diferite de daci/geti/traci (despre care stim foarte putine in realitate) le continua BOR, specificat clar,eu sunt gata sa-mi caut stramosii fix in familia lu Burebista :)

Ce e aia "dovezi strict istorice"?
Ce m-ai facut sa rad, bunule...:)
(desi m-am crispat un pic la faza cu BOR, recunosc, umil)

Intrarea Vagonului 27.01.2016 19:41:51

Citat:

Pai nu, Burebista este stramosul lu' Napoleon Savescu, cum de nu te-ai prins?! Asa ca trenu' asta dinastic l-ai pierdut. Mersul pe jos si tzoalele sunt inventie daca, iar roata si focul, getica. Parol!

Pelerin spre Rasarit 27.01.2016 19:42:29

Ceva de tipu ,,Noi tribu Kiasigilor, mandru trib dacic din sudu la ce veti numi voi Romania, de comun acord cu tribu piefigilor, adica bucurestenii vostrii, va lasam mostenire obiceiu taiatu godacului si va prevenim ca e marca inregistrata si e protejat de dr de autori. Daca niste zapauci moderni zic ca-i obiceiu costobocilor sa nu-i credeti" :))

Intrarea Vagonului 27.01.2016 19:45:30

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 611982)
Ceva de tipu ,,Noi tribu Kiasigilor, mandru trib dacic din sudu la ce veti numi voi Romania, de comun acord cu tribu piefigilor, adica bucurestenii vostrii, va lasam mostenire obiceiu taiatu godacului si va prevenim ca e marca inregistrata si e protejat de dr de autori. Daca niste zapauci moderni zic ca-i obiceiu costobocilor sa nu-i credeti" :))

Smthg like this. Da' de conferinta "Perit-au dacii?" a marelui Hasdeu, in care demonstreaza ca dacii sunt stramosii lituanienilor, si nu au vreo treaba cu trufia valaha protocronista, nu mai zice nimeni nimic?! Prefer demitizarea ca ghioaga non-dacica cu care sa pocnim pe oo protocronismul asta dement, pe bune.

Pelerin spre Rasarit 27.01.2016 20:03:40

Eu ii iubesc pe daci :) iubesc toate cele, aprox,30 de triburi.Nu stiu daca aveau aceiasi limba, aceleasi obiceiuri, aceiasi scriere,cat de des se bateau sau se impacau,stim foarte putine despre ei. Ceva din ADN meu vine (si) de la ei si fac parte din mine. Sau poate nu dar nu conteaza.Oricum,cand ajung la Dumnezeu, promit sa-i caut pe toti si sa-i imbratisez :)

Ionel scuze pt intrerupere.Da-i bataie inainte cu purificarea utopica si vei atinge sigur nirvana.Succes!

ahilpterodactil 27.01.2016 20:09:21

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 611988)
Ceva din ADN meu vine (si) de la ei ...

Bine ca nu vine DNA-ul....:))))

Pelerin spre Rasarit 27.01.2016 20:12:33

Buna asta :))

Intrarea Vagonului 27.01.2016 20:34:43

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 611993)
Buna asta :))

Pelerin si Pterodactil, voi deci nu credeti teoria vidului populational? Ceva imi spune ca istoria nationalista, compusa indeosebi din motive politice in sec. XIX si ajunsa la delir protocronist in perioada ceausista, este plian de narcisism si minciuni. A propos, Pelerin, stii cumva ce natiune era de fapt Menumorut?

Intrarea Vagonului 27.01.2016 20:41:27

Menumorut era roman cum sunt eu malgas. Era Khazar, adica evreu Ashkenazi. Unul din lucrurile care ma sufocau in perioada comunista era minciuna narcisista si latratoare in domeniul istoriei nationale (ma pasiona istoria, desigur la nivel de elev dar eram foarte bun la materie). Istoriografia oficiala de atunci il mentiona, ciuntind mincinos cronica lui Anonymus (nu, nu baietii cu masca), alaturi de Glad si Gelu, ca fiind un lider de uniuni tribale protoromane in Ardealul de Nord-Vest si Crisana.

Pelerin spre Rasarit 27.01.2016 20:52:25

Pt Theo :)

Eu stiu sigur ca stramoasa mea daca din tribu Tauriscilor s-a indragostit de legionaru roman ( cu titlu roman, era de fapt din Palestina), au avut copii si unu dintre vitejii urmasi ai lor, din negura istoriei, a salvat de la inec o frumoasa fata, din tribu cumanilor, care au trecut pe aici,ea ramasese in urma si s-au iubit si ei pana un stranepot al lor a plecat cu negutatorii greci de la Dunare tocmai in Egipt unde a avut multi copii din care unu a luptat in armata bizantinilor. Acesta a avut doar o fata care s-a maritat cu un viking din Garda Varangiana, fata lor a plecat cu sarb sa lupte contra turcilor iar baiatul a ajuns, cu corabiile venetienilor, in Italia, unde a regasit-o pe stranepoata unui cuman care era ruda cu strastrabunica lui si au facut copii, unu a plecat in nordu Scotiei iar altu a trecut prin Campia Romana in drum spre Kiew.Nu a mai plecat de aici pt ca a dat peste o olteanca frumoasa foc :) care l-a facut om la casa lui pana la a X generatie cand stranepotu lui, auzind de un pamant numit Lumea Noua...pana la a x generatie cand un stranepot a dorit sa vada Romania, de unde auzise el ca ar fi fost strabunica lui...pana la a x generatie care sta si bate campii pe un forum, strangand in el tot ce i-au transmis ei, buni sau rai, frumosi sau urati, destepti sau prosti, crestini sau pagani.... :)

GMihai 27.01.2016 21:15:25

Citat:

În prealabil postat de Ionel28 (Post 611974)
Sant ortodox , omule , nu stiu de ce o tii intruna cu tampeniile tale. Si primii crestini nu au fost ortodocsi? Numai ca au fost si ,,catolici,, in sensul universal al credintei crstine. Atunci cum vorbesti asa.

Da primii creștini aveau Turnul de Veghe ? Păi vezi, Ionele, vezi......

Dar primii creștini erau o societate cu sediul în Brooklyn, New York ? Păi vezi.....

Ionel28 27.01.2016 21:55:47

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 612001)
Da primii creștini aveau Turnul de Veghe ? Păi vezi, Ionele, vezi......

Dar primii creștini erau o societate cu sediul în Brooklyn, New York ? Păi vezi.....

Vad normal ca vad , tu esti cel care nu vede.Primii crestini era o secta iudaica , apatrida care corupea natiunile .Secta iudaica deoarece , dupa cum stii si tu, crestinismul s-a nascut in sanul iudaismului. Motivele reale pentru care ei erau persecutati nu prea sant dezbatute astazi.

GMihai 27.01.2016 22:01:45

Ionel, hai sa lasam teoriile si sa vorbim sincer: faci parte dintre Martorii lui Iehova ?

Da sau nu ?

Ionel28 27.01.2016 22:07:39

Citat:

Si o fii greu oare sa poti stabili care or fii astazi practicile sau ritualurile sau traditiile si simbolurile pe care Biserica intr-un final le-a adoptat in lupta cu paganismul? Nu le auzim oare an de an in preajma Pastelui si Craciunului, sau in majoritatea ritualurilor de inmormantare din diferitele zone ale Romaniei? Iar despre traco-geto-daci , se stiu foarte multe , asta daca fiecare crestin are in biblioteca lui carti despre spiritualitatea stramosilor , etc. Daca Cultul Soarelui era atat de raspandit la populatiile de geto-daci , si se spune ca noi ca popor am fost cel mai usor de crestinat , atunci spune si tu de unde vine obiceiul orientarii Bisericilor si Catedralelor cu altarul spre RASARIT ? .

Ionel28 27.01.2016 22:10:44

Citat:

În prealabil postat de ahilpterodactil (Post 611978)
Ce e aia "dovezi strict istorice"?
Ce m-ai facut sa rad, bunule...:)
(desi m-am crispat un pic la faza cu BOR, recunosc, umil)

An de an vedem pe posturile TV ,in preajma ori a Pastelui , ori a Craciunului si se spune ca exista multe practici si ritualuri precrestine in sanul Bisericii. Altceva nu mai trebuie sa spun. Ce sa insemne asta ?

DragosP 27.01.2016 22:33:30

Pai noi nu ne uitam ca tine la teveu.

Pelerin spre Rasarit 27.01.2016 22:35:19

In cantarile ortodoxe Hristos este numit ,,Rasaritul cel de sus". Si cred ca mai exista si o traditie, tot ortodoxa, conform careia Hristos se va intoarce din aceiasi directie,de la rasarit.Exista, daca imi aduc bine aminte,un intreg simbolism pe aceasta tema, pe tema orientarii spre rasarit, ce tine de viziunea si inchinarea ortodoxa, si care pleaca de la o premisa crestina.Cauta si tu mai mult, doar esti ortodox.Tot ce spui este o speculatie, in care nu poti uni verigile lipsa din cauza lipsei de dovezi directe. Adica vei specula la greu. Tu, ortodox, ma intrebi pe mine, protestant, de ce ai lacasu de cult orientat spre rasarit si daca nu cumva au dacii ceva de spus in toata treaba asta...pfff..s-a intors lumea invers :) Mai, da tu, in credinta ta, ortodoxa, la sursele ei, ai verificat ce zic sau ai tulit-o direct undeva in jurul etnogenezei si ai catapultat in pestera lui Andrei tot ce ai impresia ca ti-a transmis Deceneu redivivus? :))

Pe scurt, intreb de curiozitate, ce crezi ca ar trebui facut? Concret.

Intrarea Vagonului 27.01.2016 22:44:26

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 611999)
Eu stiu sigur ca stramoasa mea daca din tribu Tauriscilor s-a indragostit de legionaru roman ( cu titlu roman, era de fapt din Palestina), au avut copii si unu dintre vitejii urmasi ai lor, din negura istoriei, a salvat de la inec o frumoasa fata, din tribu cumanilor, care au trecut pe aici,ea ramasese in urma si s-au iubit si ei pana un stranepot al lor a plecat cu negutatorii greci de la Dunare tocmai in Egipt unde a avut multi copii din care unu a luptat in armata bizantinilor. Acesta a avut doar o fata care s-a maritat cu un viking din Garda Varangiana, fata lor a plecat cu sarb sa lupte contra turcilor iar baiatul a ajuns, cu corabiile venetienilor, in Italia, unde a regasit-o pe stranepoata unui cuman care era ruda cu strastrabunica lui si au facut copii, unu a plecat in nordu Scotiei iar altu a trecut prin Campia Romana in drum spre Kiew.Nu a mai plecat de aici pt ca a dat peste o olteanca frumoasa foc :) care l-a facut om la casa lui pana la a X generatie cand stranepotu lui, auzind de un pamant numit Lumea Noua...pana la a x generatie cand un stranepot a dorit sa vada Romania, de unde auzise el ca ar fi fost strabunica lui...pana la a x generatie care sta si bate campii pe un forum, strangand in el tot ce i-au transmis ei, buni sau rai, frumosi sau urati, destepti sau prosti, crestini sau pagani.... :)

M-ai ametit, pictule. Sigur dinspre tata sunt sarmat yazig. Dinspre mama s-ar putea, sa am ceva sange lipovean si, sper eu, si khazar (as vrea eu sa am asa sange nobil!). Restul genealogiei mele pur si simplu nu exista. :) Doar cu haplogrupuri, alea-alea, as putea sa o rafinez. Ma crezi ca uitai toata genetica?! Acum am in cap doar managere de pachete software.

Intrarea Vagonului 27.01.2016 22:46:32

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 612015)
In cantarile ortodoxe Hristos este numit ,,Rasaritul cel de sus". Si cred ca mai exista si o traditie, tot ortodoxa, conform careia Hristos se va intoarce din aceiasi directie,de la rasarit.Exista, daca imi aduc bine aminte,un intreg simbolism pe aceasta tema, pe tema orientarii spre rasarit, ce tine de viziunea si inchinarea ortodoxa, si care pleaca de la o premisa crestina.Cauta si tu mai mult, doar esti ortodox.Tot ce spui este o speculatie, in care nu poti uni verigile lipsa din cauza lipsei de dovezi directe. Adica vei specula la greu. Tu, ortodox, ma intrebi pe mine, protestant, de ce ai lacasu de cult orientat spre rasarit si daca nu cumva au dacii ceva de spus in toata treaba asta...pfff..s-a intors lumea invers :) Mai, da tu, in credinta ta, ortodoxa, la sursele ei, ai verificat ce zic sau ai tulit-o direct undeva in jurul etnogenezei si ai catapultat in pestera lui Andrei tot ce ai impresia ca ti-a transmis Deceneu redivivus? :))

Pe scurt, intreb de curiozitate, ce crezi ca ar trebui facut? Concret.

Chiar te astepti la un raspuns logic si eventual cult?! Ha. O sa fiu eu mai pro-occidental decat tine si Mihai la un loc cand se va intampla asta. :)))))))))

Pelerin spre Rasarit 27.01.2016 23:10:26

Ai mei si-au identificat stramosii certi cam pana la sfarsitul anilor 1700. Sau undeva in jurul lor. Acolo se cam rupe filmu, putine dovezi, multe ipoteze.Combinatie de trei popoare(sigur) si al patrulea in discutie,dar cu mari sanse. Sunt multicultural prin definitie :)) Sincer mi-se pare fascinant sa port undeva in mine, si am si transmis copiilor mai departe, ceva din ei toti.Acum, peste cateva generatii,nu stiu cum se va ramifica iar combinatia genetica dar,undeva in ei, va fi si o particica din mine si din cei din trecut :) I can live with that. In rest, ca sa nu se supere Ionel, ce sa zic...:))

https://m.youtube.com/?#/watch?v=5j2F4VcBmeo

Seara placuta tuturor.

Intrarea Vagonului 28.01.2016 00:00:18

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 612021)
Ai mei si-au identificat stramosii certi cam pana la sfarsitul anilor 1700. Sau undeva in jurul lor. Acolo se cam rupe filmu, putine dovezi, multe ipoteze.Combinatie de trei popoare(sigur) si al patrulea in discutie,dar cu mari sanse. Sunt multicultural prin definitie :)) Sincer mi-se pare fascinant sa port undeva in mine, si am si transmis copiilor mai departe, ceva din ei toti.Acum, peste cateva generatii,nu stiu cum se va ramifica iar combinatia genetica dar,undeva in ei, va fi si o particica din mine si din cei din trecut :) I can live with that. In rest, ca sa nu se supere Ionel, ce sa zic...:))

https://m.youtube.com/?#/watch?v=5j2F4VcBmeo

Seara placuta tuturor.

Admir oamenii care au perseverenta, interesul si resursele sa isi urmareasca trecutul famialial/genealogic pe durata de secole. Sincer, este o borna a continuitatii de admirat. Parca Marko Bela mai zicea ca isi cunoaste stramosii, anume pana in sec. XVII. Noi romanii din pacate nu avem o cultura a continuitatii familiale, noi nu intelegem ca blazonul, linia de sange sin alte concepte pe care prostii le expediaza cu dispretul gainii fata de vultur ca fiind "medievalisme" sunt de fapt o parte din definitia umanitatii dupa-voia-lui-Dumnezeu, adica mankind as it should be. Continuitatea cu stramosii este o parte a multor filosofii si sisteme religioase pe aceasta planeta.
May the Force enlighten us all!

Patrie si Credinta 28.01.2016 00:30:39

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 611999)

La cate popoare s-au perindat prin zona asta Balcani+Romania+Moldova+Ucraina si cat de amestecata genetic e, sunt destul de sigur ca s-a intamplat si asta.

Ionel28 28.01.2016 15:45:39

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 612014)
Pai noi nu ne uitam ca tine la teveu.

Precis nu va uitati la TV numai la teveu. Si , si daca nu va uitati de loc , acolo tot se spun aceleasi lucruri an de an repetate si se uita altii.

Ionel28 28.01.2016 15:49:23

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 612009)
Ionel, hai sa lasam teoriile si sa vorbim sincer: faci parte dintre Martorii lui Iehova ?

Da sau nu ?

Am spus ca nu , sant ortodox. Dar de ce oare cand cineva spune niste lucruri chair daca altii de pe acest forum desigur nu le intelege , sau nu le pricepe , sau le intelege bine dar ca sa nufie ca cel in cauza , spune despre el ca nu este ortodox, ca este nepriceput , neavenit , nestiutor , eretic , francmason , iehovist etc.

Ionel28 28.01.2016 15:52:26

Citat:

În prealabil postat de Ionel28 (Post 612008)
Vad normal ca vad , tu esti cel care nu vede.Primii crestini era o secta iudaica , apatrida care corupea natiunile .Secta iudaica deoarece , dupa cum stii si tu, crestinismul s-a nascut in sanul iudaismului. Motivele reale pentru care ei erau persecutati nu prea sant dezbatute astazi.

Si nu era asa cum spun oare? Ai citit carti despre credinta primilor crestini. Se minte si acolo cei care au scris respectivele carti oare? Astea sant lucruri bine stiute si analizate nu numai in carti ale unor autori romani , istorici , etnologi sau chiar preoti ( Simion Florea Marian , Dumitru Balasa ,etc) , ci si ale unor autori straini, deoarece sant argumente generale.

AlinB 28.01.2016 17:03:25

Ala care o da cu "credinta primilor crestini" desi evident nu are cunostinte nici de istorie crestina nici de teologie si o lalaie pe youtube (mai nou) - chipurile pentru informare/documentare, clar nu e ortodox, pute a pucioasa de la o posta.

Sau ma rog, mai erau niste mincinosi de baptisti parca, care ziceau ca ei au credinta adevarata, deci pot sa-si spuna "ortodocsi" ca ortodox asta inseamna, "credinta adevarata".

AlinB 28.01.2016 17:30:33

Ia vezi de la 7:20 -8:30
https://www.youtube.com/watch?v=pIpcdIfJUvg

ovidiu b. 28.01.2016 17:41:07

Las-o frate cu gașca anițulesei, ai ajuns și tu să postezi prostii dinastea de doi bani. Păi ăsta e duhul ortodox?

AlinB 28.01.2016 18:00:27

Ce nu ti-a placut la pasajul ala?
Ca exact atat am recomandat.

Asa in general - pe alocuri mai bate campii, nu e cel mai bine informat in chestia cu O.D., etc. dar asa per total nu e o figura rea.
Nu-l ai la inima ca nu-l place pe A.B.? :)

pc-cutza 28.01.2016 19:43:08

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 612103)

Cu vocea aia Vacanta Mare scrie pe el:24:

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:08:30.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.