![]() |
Citat:
unui om.Daca un om are o intrebare inseamana ca doreste un raspuns la aceea intrebare. Ia tu rigla si calculeaza cati mm de istetime iti lipsesc . Citat:
Si atunci exista doua variante: 1.Fie n-ai citit si ai sarit 2.Fie ai citit dar n-ai inteles, caz in care e...grav.In cazul asta.... Hmm test de verificare: Aline am 2X+3 = -1 , cat e X ? Citat:
bine, daca n-a inteles iarasi bine. Barometrul meu nu este construit pe baza priceperii sau al nepriceperii altora. Citat:
i-ar fi dat barbatului doua creiere.(unul pentru el si cu celalalt sa gandeasca pentru ea).Insa din moment ce Dumnezeu i-a daruit si femeii creier atunci Dumnezeu vreau ca si ea sa gandeasca. Citat:
atunci cand o femeie sau barbat se comporta asa, aici numai vorbim de ratiune ci vorbim de patima.Din moment ce nu mai vorbim despre ratiune chemarea la ratiune este un non-sens.Singura care poate ajuta pe patimas este rugaciunea catre Dumnezeu si nu ratiunea. |
Acum ca un fel de concluzie la acest topic: nu o cunosc pe initiatoarea topicului, dar ce pot spune- judecand dupa ce a postat: ca om nu pot spune decat ca-i doresc numai bine, sa gaseasca ceea ce isi doreste (mi se par niste lucruri absolut firesti, nu ceva extravagant sau iesit din comun) si sa fie fericita!
Nu stiu- din pacate sau din fericire- (repet- judecand dupa ce a postat) pot spune ca in general cam inteleg ce simte, deoarece si eu sunt singur, insa vorba aia- mergem inainte! |
Sfatul meu este sa ai curajul de a posta o prezentare cu tine pe saitul
"Matrimoniale ortodoxe" - http://matrimonialecrestine.wgz.ro/m...niale-ortodoxe si sa te rogi la Dumnezeu sa-ti ajute! Dupa cum vei constata daca vei accesa acel sait, sunt destule anunturi cu tineri de 25-35 ani care-si doresc o relatie stabila, totul este sa ai curajul sa incepi o conversatie cu ei prin e-mail. Nu te costa nimic, nu mai sta pe ganduri! Doamne ajuta! P.S Uite un exemplu de anunt facut de un tanar: "Numele meu este Radu,am 26 ani,1,76 m,78kg,sunt din jud. Covasna, loc de munca stabil si doresc sa cunosc o femeie cu varsta intre 18-27 ani, care doreste sa se casatoreasca, nu ma intereseaza situatia ei materiala doar ce-a sufleteasca. Email manuel_yo53@yahoo.com. Doamne ajuta. " |
Acolo posteaza doar grasi :)
|
Citat:
|
Citat:
Acolo posteaza tinerii care nu au avut sansa de a-si gasi perechea potrivita: grasi, slabi, scunzi, inalti, bruneti, blonzi, destepti sau mai putin dotati ... toti niste suflete care-si doresc un lucru atat de firesc si de normal, sa fie impreuna cu cineva drag. |
Citat:
Uite un alt mesaj: "Buna, numele meu este Teo, am 25 de ani, sanatos, nefumator, aspect fizic placut, 179 cm, 90 kg, Locuiesc in Germania, doresc sa cunosc o fata care isi doreste sa vina aicea , care sa isi doreasca o familie, un viitor mai bun. nu stiu ce as putea scrie aicea pentru a impresiona,nu doresc lucru asta. doresc sa cunosc o fata harnica cu frica de Dumnezeu." Nu ma atrage deloc mesajul asta, dar nu vreau sa il analizez din moment dat ce am declarat ca sunt impotriva matrimonialelor, bine hai sa zicem ca sunt de parere ca merg de la varsta de 40 poate chiar 50 incolo si mai mult asa domn sau doamna care cauta pe cineva pentru companie. |
Citat:
|
Citat:
La un moment dat aveam o fotografie cu mine la profil, Florin ai vazut-o? :) Ce zici AlinB a vazut-o? Oi fi frumoasa si de aceea tine cu mine :)))) |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Interesant subiect,se poate discuta la nesfarsit pe tema asta,insa ideea e simpla:ai intalnit pana acum vreun barbat care sa te frapeze?!
|
Citat:
Este sigur ca felul in care ai fost pana acum nu a dat rezultate si trebuie sa schimbi ceva, treaba cu matrimonialele sa stii ca nu e chiar asa de rusinoasa cum pare, sfatul meu este sa incerci totusi sa postezi o descriere despre tine si sa-ti dai adresa de e-mail. Sa stii ca nici pe acest forum nu stii daca cei cu care vorbesti sunt sau nu "sanatosi la cap". Este evident ca vei avea mai multe discutii prin e-mail cu cei care vor vrea sa te cunoasca, nimeni nu te obliga sa te vezi cu ei ... dupa mai multe discutii, daca-i vei pune pe saracii baieti sa recite poezii si sa-ti arate cate diplome au, probabil ca se vor lipsi si ei de orice intalnire ... dar banuiesc ca nu asta era scopul discutiei. Nu este clar, ca daca ai fi stiut cum sa faci, ai fi avut deja unul sau chiar mai multi prieteni pana acum si nu ai fi virgina ? Nu te supara pe mine, dar cu prejudecati, fara ingaduinta si fara deschiderea necesara, nu prea o sa faci mare lucru ... este alegerea ta pana la urma! Am sa-ti propun o postare amuzanta pentru saitul de matrimoniale ortodoxe: "Tinerica, aproape de 25 de ani, pretentioasa, dar corecta, caut un suflet care sa-mi accepte defectele si sa-mi tolereze calitatile, dragut, desteptut si fidel cat se poate ! Cea mai importanta calitate este sa ma gaseasca el pe mine, ca eu pe el nu l-am gasit! Pentru corespondenta trimiteti mesaj la adresa: exemplu@email.com" Obs: poti sa-ti creezi o adresa de mail speciala pentru acest tip de corespondenta, pe care sa o stergi cu usurinta daca lucrurile se complica cu unul sau altul ... Orice drum lung incepe cu primul pas ... mai ales cand este vorba de o relatie de lunga durata. |
Citat:
e de vina ca l-a luat. Daca intarzie maritatul , atunci tot ea de vina ca doreste un barbat inteligent. Orice ar face tot ea devina, nu ? Hmm chestia asta are tenta putintel misogina. Hello, fiecare "sac isi are petecul sau" ori "fiecare surub cu piulita sa". Lasatii si pe ceilalti sa-si traiasca viata si nu-i mai luati la rost. Mai in gluma, mai in serios un om doreste o parere si se alege cu 10 duhovnici si zece canoane dar nimeni nu i-a raspuns la intrebare. =)) Citat:
Intelegi ? :65: |
Citat:
Sa stii ca in patru labe e usor sa ajungi (cand bei peste masura) mai greu este sa te ridici, intelegi ? |
Citat:
|
Citat:
Ohoo, dar ce problema ai tu, sau mai bine zis ce grija :))) Va rog sa nu uitati ca va aflati pe un site crestin si ortodox pe deasupra, nu va lasati degetutele sa scrie fara creieras! P.S: Fara chestii intime si aluzii cu mine daca aveti putin bun-simt ca nu suntem la ... birt! Multumesc! |
Citat:
Unii pur si simplu nu inteleg aluziile si se trezesc asa din senin pe camp. Ar fi cam asa: "-Dragul meu in noaptea astea ne cunoastem si noi mai bine ?" -Pai nu inteleg.Ti-am aratat buletinul.Stii cine sunt.Ce mai doresti?" =)) |
Citat:
|
Citat:
Oricum eu am zis ca nu am avut iubit dar nu am zis ca nu am pacatuit. :D Pacatosi mici ce suntem :))) |
Citat:
|
In mod ciudat
Unele persoane nu si-au dat seama de cateva lucruri despre initiatoarea topicului si in loc sa o trimita la duhovnic intra in jocul ei.
1. Nu are nevoie de sfaturi. Are nevoie de o solutie magica pentru a-si indeplini dorinta. 2. Nu este bine sa ai o parere contrara sau sa ii atragi atentia ca greseste. Atunci esti misogin, de rea-credinta, o judeci, esti intolerant... 3. Ea este o persoana buna care face bine si tot nu are ce isi doreste, desi altii sunt rai si totusi primesc de la Dumnezeu o existenta mai buna. 4. Barbatii sunt rai si au "criterii de selectie defecte", dar ea poate alege ce vrea. 5. Are deja o imagine stabilita in minte cu ce isi doreste si orice altceva nu corespunde. 6. Credinta si invatatura pentru ea au rol orientativ si sunt interpretabile. 7. Orice i-ai spune de bine, o incurajare ii hraneste egoul si o ancoreaza in lumea ei (asa cum si-o imagineaza). ...... Ori, numai de duhovnic nu are nevoie si nu vrea sa ii "impuna" cineva ce sa faca pentru ca ea nu greseste. De fapt lumea este defecta si nepotrivita pentru ea. |
Citat:
|
Citat:
Spune-le celor care nu sunt in stare sa inteleaga lucruri simple si se trezesc asa din senin, judecatori. :D De fapt, mai bine ar fi sa nu, cine stie cati alti 80 de judecatori se trezesc pe aici, fiecare cu propriul adevar, gata sa sustina efervescent argument pro privind pedeapsa ce trebuie aplicata. Ii "ochiesti" tu care sunt.De obicei sunt cei care se agita ca un pepsi. (daca nu eram pe un site ortodox se folosea alta expresie =)) ) |
Citat:
Nu si-a pus problema ca ea ar putea gresi. Raportarea ei la greseala este de felul "unde am gresit de nu mi s-a intamplat pana acum ce mi-am dorit". Dorinta si visul sunt centrele universului ei. |
Citat:
Citat:
Citat:
sa-si puna intrebari.Se numeste evaluare, re-evaluare asurpa persoanei sale.Auto-diagnostic.Iar daca raman intrebari la care nu are raspuns este perfect normal sa mai ceara si o alta parere. Citat:
visam sa ajungem medici(poate chiar chirurgi) se ne punem intrebari cum sa facem sa gresim cat mai putin in atingerea acestui scop. Altii dorim si visam sa ne facem calugari, preoti iar atunci ne punem intrebari cum sa facem sa gresim cat mai putin in atingerea acestui scop. Altii dorim si visam sa ne facem o casnicie iar atunci ne punem intrebari cum sa facem sa gresim cat mai putin in atingerea acestui scop. Si exemplele pot continua... Este perfect normal sa doresti si sa visezi, sa avem asipiratii.Faptul ca fiecare din noi doreste anumite aspiratii, e dreptul fiecaruia. Pentru asta Dumnezeu a lasat liberul-arbitru.Nu trebuie sa punem la zid pe altii daca aspiratiile noastre difera. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Eu am spus are o problema in felul in care se raportaza si intelege credinta si invataturile Bisericii si o alta problema ca nu intelege ca situatiile de ordin duhovnicesc se "trateaza" la duhovnic. Deja am obsesii ca altii care repeta pe orice topic aceeasi idee, pentru ca repet si eu asta, dar ea cauta de fapt o "solutie magica" pentru ceea ce percepe ea ca fiind cea mai mare problema a ei. Si daca "solutia" ar veni de la martorii lui Iehova, de exemplu, ar imbratisa-o fara rezerve. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
20 de ani omul este deja matur( sa nu mai vorbim ca femeile se maturizeaza si mai repede) si fiecare om stie ce a gresit si ce nu a gresit in viata sa.Stie la ce sa renunte si ce sa indrepte.Problema este ca nu stie cum sa faca asta si de aceea cauta raspunsuri.Un om cauta raspunsuri atunci cand isi pune intrebari.Si isi pune intrebari atunci cand are probleme.Si are probleme cand stie ca undeva a gresit. Iar in momentul cand ai probleme stii bine ca ai gresit, dar nu stii unde ai gresit. Citat:
este una din ordin duhovnicesc, si vrei sa rezolvi problema fie ca vrei fie ca nu vrei vei ajunge la duhovnic.Cine vrea sa rezolve o problema va da pana la urma de cauza ei.E doar o chestiune de timp. Citat:
si in cele din urma ar ajunge la duhovnic.E drept ca in cazul acesta si-ar incarca la cruce mult mai mult, pentru cei care isi leapada credinta, trebuie canon pe masura si multa pocainta. Luciane nu-ti fa probleme, cine este scris in cartea vietii, la timpul necesar, Dumnezeu ii va chema inapoi.La Glasul Sau oile Sale ratacite vor auzi si se vor strange.Faptul ca Dumnezeu te poate chema cu vorba sau printr-un anumit eveniment ce ti se intampla in viata, este altceva. |
Da... strict pe subiect, nimeni nimic? Sincer nu credeam ca o sa se ajunga la alte chestii...
|
Citat:
|
Citat:
Din pacate fotografia cu tine nu am vazut-o, iar in legatura cu ce a zis AlinB: aici eu nu il judec, si e bine sa nu te afecteze ce a zis x sau y, iar cu "gura lumii"- pai sa vezi intr-un oras mic ca Husul unde fiecare se stie cu fiecare si "radio sant" functioneaza ireprosabil! Nicioadata nu trebuie sa te afecteze ce zice lumea, deoarece lumea nicioadata sau foarte rar te-ar ajuta la greu! |
V-am atasat o poza cu mine si nu ca sa ma laud. Cine stie, poate cunoasteti putina psihologie sau bazandu-va pe intuitie va ve-ti schimba parerea despre mine.
|
Ce pot spune- draguta! Cu psihologia aici trebuie sa recunosc ca nu ma pricep prea bine! Parerea nu am de ce sa mi-o schimb- pe baza a ce ati spus si postat v-am spus cum vad si cum cred eu.
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:34:48. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.