Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Caracteristicile Martorilor lui Yehova (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15757)

Cornel Urs 02.01.2013 17:35:53

Citat:

În prealabil postat de nesperatu (Post 492308)
Tocmai am invatat: Isus Hristos.

E logic.

Iar fiinta suprema e Dumenzeu. Nimic de neinteles. E ok ?

poate ii spui si lui "osutafaraunu", ca sa ramana si el cu ceva daca tot tranziteaza acest forum !

nesperatu 02.01.2013 17:36:57

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 492307)
nu pot sa-ti raspund la intrebarea asta. Parerea mea este ca din prostie. Dumnezeu NU are nevoie de un nume. EL este unic. NU mai exista in univers un alt Dumnezeu, si din acest motiv nu are nevoie de un nume pentru a fi identificat

Foarte adevarat, si eu simt la fel. Dar totusi, atuci cand noi oamenii vorbim intre noi despre EL, trebuie sa folosim un cuvant sau un mijloc de apelare, doar nu o sa-i spunem "chestia aia infinita". Nu, am inventat un nume rezonabil zic eu

nesperatu 02.01.2013 17:40:37

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 492309)
poate ii spui si lui "osutafaraunu", ca sa ramana si el cu ceva daca tot tranziteaza acest forum !

Osutafaraunu nu crede in noul Testament sau ce ?

Si nu inteleg de ce nu se cheama el nousnoua, de ne pune pe noi sa facem calcule referitoare la numele lui. Am glumit, osutafaraunule.

nesperatu 02.01.2013 17:44:04

Intrebare pentru Cornel_urs

Daca Isus e fiul lui Dumnezeu, e tot infinit si atotputernic ?

osutafaraunu 02.01.2013 17:45:58

Citat:

În prealabil postat de nesperatu (Post 492311)
Osutafaraunu nu crede in noul Testament sau ce ?

Dacă vreți să aveți zile bune pe acest forum vă dau un sfat: nu hrăniți troll-ul. Vă spune un pățit care târziu a ascultat de acest sfat binevoitor al altui pățit... Doamne ajută!

Citat:

Si nu inteleg de ce nu se cheama el nousnoua, de ne pune pe noi sa facem calcule referitoare la numele lui. Am glumit, osutafaraunule.

Deh, lipsă de inspirație! :)

Ciprian Mustiata 02.01.2013 17:46:29

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 492290)
cred ca stii ca numele YHWH nu se mai gaseste in NT

Exista o cotatie legata de YHWH in NT: Exodul 3:14-15 are o referinta directa in Ioan 8:58.

Lasand ce zic Martorii lui Iehova, lumea academica disputa versetul sub alta perspectiva: ei considera ca scriitorul lui Ioan ca fiind teologie personala, dar nu au indoieli ca Ioan considerau pe Domnul Iisus ca fiind cel putin divin / parte din Dumnezeu si nici ca Ioan ar fi zis despre el insusi ca ar fi Iehova/Yahweh!

Partea cea mai interesanta e ca de obicei martorii folosesc alt verset ca sa prezinte autoritatea numelui lui Dumnezeu, anume Romani 10:13, ce e un verset cheie din teologia lor. Partea cea mai amuzanta, e ca aceste versete vb. de Domnul Iisus Hristos (vedeti Romani 10:9 ce e clar in context, iar numele de Iisus este derivat din Yeshuah - adica Salvarea vine de la Yahveh)

Cornel Urs 02.01.2013 17:46:52

Citat:

În prealabil postat de nesperatu (Post 492312)
Daca Isus e fiul lui Dumnezeu, e tot infinit si atotputernic ?

Omniprezent, atotputernic, infinit, nemuritor, mantuitor !

nesperatu 02.01.2013 17:48:00

De ce usutafaraunu ?Nu trebuie sa traiasca si trolli din ceva ? Sa-i lasam sa moara de foame? Ia zi, se spune e aici ca tu nu crezi in NT, e adevarat ?

nesperatu 02.01.2013 17:48:38

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 492316)
Omniprezent, atotputernic, infinit, nemuritor, mantuitor !

Ok, aici mi se rupe filmul. In aceste conditii, nu pare ca exista doi Dumnezei ?

osutafaraunu 02.01.2013 17:54:04

Citat:

În prealabil postat de nesperatu (Post 492317)
De ce usutafaraunu ?Nu trebuie sa traiasca si trolli din ceva ? Sa-i lasam sa moara de foame? Ia zi, se spune e aici ca tu nu crezi in NT, e adevarat ?

Trebuie și ei să trăiască, că doar nu le dorim moartea, Doamne ferește! Dar îi mai lăsăm să se descurce și singuri în această lume rea...
Cum aș putea să cred o asemenea prostie? Orice creștin adevărat crede în nt. Ba aș spune mai mult, chiar de s-ar supăra unii: Nu poți fi creștin adevărat dacă respingi VT...

DragosP 02.01.2013 17:54:18

Ai uitat și de Duhul Sfant trollica. Asta ca să faci definitiv entorsă la neuron.

Cornel Urs 02.01.2013 18:00:03

Citat:

În prealabil postat de nesperatu (Post 492318)
Ok, aici mi se rupe filmul. In aceste conditii, nu pare ca exista doi Dumnezei ?

ca sa intelegi mai bine, iti recomand "Dogmatica" de D. Staniloaie:

http://calindragan.wordpress.com/201...1-2-%C8%99i-3/

nesperatu 02.01.2013 18:01:59

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 492322)
ca sa intelegi mai bine, iti recomand "Dogmatica" de D. Staniloaie:

http://calindragan.wordpress.com/201...1-2-%C8%99i-3/

Nu ai o explicatie mai rapida, sumara ? Eu inteleg destul de repede, nu trebuie sa citesc o carter intreaga, sugereaza-mi un pic

Cornel Urs 02.01.2013 18:03:40

Citat:

În prealabil postat de nesperatu (Post 492324)
Nu ai o explicatie mai rapida, sumara ? Eu inteleg destul de repede, nu trebuie sa citesc o carter intreaga, sugereaza-mi un pic

la cat ma pricep, eu am explicat, dar... pentru lucrurile mai delicate, ii las pe cei care intr-adevar au caderea si harul sa explice ! de ei trebuie sa asculti si tu!

nesperatu 02.01.2013 18:03:42

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 492319)
Trebuie și ei să trăiască, că doar nu le dorim moartea, Doamne ferește! Dar îi mai lăsăm să se descurce și singuri în această lume rea...
Cum aș putea să cred o asemenea prostie? Orice creștin adevărat crede în nt. Ba aș spune mai mult, chiar de s-ar supăra unii: Nu poți fi creștin adevărat dacă respingi VT...

Cornel Urs, ceea ce spune 99 aici e destul de rezonabil, care e problema ta cu el ? (fara partea cu trolii, bineinteles)

osutafaraunu 02.01.2013 18:05:49

e.d.i.t. a.t.

Cornel Urs 02.01.2013 18:06:17

Citat:

În prealabil postat de nesperatu (Post 492326)
Cornel Urs, ceea ce spune 99 aici e destul de rezonabil, care e problema ta cu el ?

problema?
i-am pus cateva intrebari punctuale, iar acest individ m-a ignorat total, refuzand orice raspuns, iar in bataie de joc mi-a trimis o poza cu o broasca (probabil asa arata duhurile de care este posedat, sub forma unor broaste, ca in Apoc.: 16 :13)

nesperatu 02.01.2013 18:07:15

Nu-i mare dezastru ce a facut el.

Eu ma retrag sa citesc Dogmatica, merci pentru link, see you.

Cornel Urs 02.01.2013 18:09:43

Citat:

În prealabil postat de nesperatu (Post 492329)

Eu ma retrag sa citesc Dogmatica, merci pentru link, see you.

foarte bine !
Domnul sa te aiba in paza Sa si iti doresc lectura placuta (iti va fi de mare folos !)

Cornel Urs 02.01.2013 18:19:18

Citat:

În prealabil postat de Ciprian Mustiata (Post 492315)
Exista o cotatie legata de YHWH in NT: Exodul 3:14-15 are o referinta directa in Ioan 8:58.

cred ca ai vrut sa spui : "conotatie"

Ciprian Mustiata 02.01.2013 18:21:58

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 492332)
cred ca ai vrut sa spui : "conotatie"

Multumesc de corectie!

Am "romanizat" cuvantul englezesc quote - trebuia sa zic citat sau referinta.

Cornel Urs 02.01.2013 18:24:49

Citat:

În prealabil postat de Ciprian Mustiata (Post 492333)
Multumesc de corectie!

n-ai pt ce...

Citat:

În prealabil postat de Ciprian Mustiata (Post 492333)
Am "romanizat" cuvantul englezesc quote - trebuia sa zic citat sau referinta.

"referinta" ar merge cel mai bine.

stefan florin 02.01.2013 19:52:49

Citat:

În prealabil postat de Ciprian Mustiata (Post 492315)

Lasand ce zic Martorii lui Iehova, lumea academica disputa versetul sub alta perspectiva: ei considera ca scriitorul lui Ioan ca fiind teologie personala, dar nu au indoieli ca Ioan considerau pe Domnul Iisus ca fiind cel putin divin / parte din Dumnezeu si nici ca Ioan ar fi zis despre el insusi ca ar fi Iehova/Yahweh!

Partea cea mai interesanta e ca de obicei martorii folosesc alt verset ca sa prezinte autoritatea numelui lui Dumnezeu, anume Romani 10:13, ce e un verset cheie din teologia lor. Partea cea mai amuzanta, e ca aceste versete vb. de Domnul Iisus Hristos (vedeti Romani 10:9 ce e clar in context, iar numele de Iisus este derivat din Yeshuah - adica Salvarea vine de la Yahveh)

cerceteaza si ai sa te convingi ca pana in prezent in TOATE manuscrisele ale NT din lume NU se gaseste termenul YHWH.Chiar atunci cand Hristos sau vreun apostol citeaza din VT, iar in scrierile VT aparea termenul YHWH, Hristos sau apostolul il inlocuieste cu termenul DOMNUL sau DUMNEZEU. Asta o stiu de la un fost martor al lui Iehova care a facut vreo 2 ani cercetari pentru a se convinge singur, ca TOT ceea ce martorii i-au spus au fost minciuni

Cornel Urs 02.01.2013 20:45:35

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 492364)
Asta o stiu de la un fost martor al lui Iehova care a facut vreo 2 ani cercetari pentru a se convinge singur, ca TOT ceea ce martorii i-au spus au fost minciuni

la fel ar fi si cu adventistul, daca ar cerceta bine invataturile din cultul lor!

Illuminatu 02.01.2013 23:18:59

Citat:

Pentru ca sambetistilor le plac calculele. Eu ii spun "666" pentru ca 9+9(de la 100-1) = 18 = 6+6+6 (adica 666).

Si referitor la calcule, eu stiam ca au prezis venirea Mantuitorului la fix 3 ani si jumatate de la darea legii duminicale. Mai e de actualitate "profetia" asta sambetista, 666?

Pentru ca daca a ramas actuala aceasta "profetie" inseamna ca ati mai fixat o data calendaristica a Parusiei - dupa multe altele fixate deja si "expirate" - , nu-i asa, 666?

osutafaraunu 03.01.2013 00:18:14

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 492448)
Pentru ca sambetistilor le plac calculele. Eu ii spun "666" pentru ca 9+9(de la 100-1) = 18 = 6+6+6 (adica 666).

Așa o fi că prea o spui cu foc; însă acelea nu sunt calcule, ci calculi. Probleme cu rinichii? Ori...

Citat:

Si referitor la calcule, eu stiam ca au prezis venirea Mantuitorului la fix 3 ani si jumatate de la darea legii duminicale. Mai e de actualitate "profetia" asta sambetista, 666?

Știai rău. Probabil confunzi cu "profețiile" babei Vanda, iar baba respectivă nu e adventistă, ci ortodoxă. Adică a fost, Dumnezeu s-o ierte![S-o ierte pentru că... a "profețit", pentru că a fost ortodoxă, pentru că a fost babă... anyway, potrivește tu cum ar fi mai bine...]

Citat:

Pentru ca daca a ramas actuala aceasta "profetie" inseamna ca ati mai fixat o data calendaristica a Parusiei - dupa multe altele fixate deja si "expirate" - , nu-i asa, 666?

Cum adică "ați mai"? Adventiștii de ziua a șaptea n-au fixat nicio dată calendaristică pentru Parusie! Dar despre asta s-a mai discutat offtopic și pe alte... topice.

Ciprian Mustiata 03.01.2013 09:17:13

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 492364)
cerceteaza si ai sa te convingi ca pana in prezent in TOATE manuscrisele ale NT din lume NU se gaseste termenul YHWH.Chiar atunci cand Hristos sau vreun apostol citeaza din VT, iar in scrierile VT aparea termenul YHWH, Hristos sau apostolul il inlocuieste cu termenul DOMNUL sau DUMNEZEU. Asta o stiu de la un fost martor al lui Iehova care a facut vreo 2 ani cercetari pentru a se convinge singur, ca TOT ceea ce martorii i-au spus au fost minciuni

"Eu sunt Cel ce sunt" este YHWH. Ca orice nume al lui Dumnezeu, este un titlu (la fel ca Elohim, El Shaddai, Adonai, etc.).

Deoarece NT este scris in Greaca: YHWH nu apare, dar apare in traducerea lui ("Eu sunt cel ce Sunt"). Si in fapt motivul pentru care apare, este teologia celui ce a scris Evanghelia dupa Ioan. El credea clar ca Hristos era Dumnezeu intr-o multime de pasaje (plecand de la ideea ca el este Creatorul (Ioan 1), Ioan 10:30 (Eu si Tatal una suntem), Ioan 14:6-10

In principal teologia lui Ioan este acceptata ca Hristos este divin, si acest pasaj "are sens" in perspectiva ca Iisus se identifica ca Dumnezeu.

Citat:

John presents a "higher" Christology than the synoptics, meaning that he describes Jesus as the incarnation of the divine Logos through whom all things were made, as the object of veneration,[9] and more explicitly as God incarnate.[10] Only in John does Jesus talk at length about himself and his divine role, often shared with the disciples only. (...)
The historical reliability of John is debated, particularly by secular scholarship (...)
Sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Gospel_of_John

Cornel Urs 03.01.2013 12:24:29

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 492457)
Cum adică "ați mai"? Adventiștii de ziua a șaptea n-au fixat nicio dată calendaristică pentru Parusie!

nici nu au cum, deoarece data cand Iisus vine, nu se cunoaste decat de Tatal.

Illuminatu 03.01.2013 23:48:29

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 492457)
Știai rău. Probabil confunzi cu "profețiile" babei Vanda, iar baba respectivă nu e adventistă, ci ortodoxă. Adică a fost, Dumnezeu s-o ierte! S-o ierte pentru că... a "profețit", pentru că a fost ortodoxă, pentru că a fost babă... anyway, potrivește tu cum ar fi mai bine...

Cum adică "ați mai"? Adventiștii de ziua a șaptea n-au fixat nicio dată calendaristică pentru Parusie! Dar despre asta s-a mai discutat offtopic și pe alte... topice.

Baba Vanda chiar a avut unele profetii care s-au implinit ... spre deosebire de baba ellie, care a facut multe anti-profetii, adica profetii care s-au implinit tocmai pe dos.

osutafaraunu 04.01.2013 10:44:11

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 492736)
Baba Vanda chiar a avut unele profetii care s-au implinit ... spre deosebire de baba ellie, care a facut multe anti-profetii, adica profetii care s-au implinit tocmai pe dos.

Yeah, ne-am lămurit deja cu Nostra-dama de Petrici...

stefan florin 04.01.2013 11:30:04

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 492826)
Yeah, ne-am lămurit deja cu Nostra-dama de Petrici...

si noi cu aia a voastra

Cornel Urs 31.01.2013 13:49:22

http://www.youtube.com/watch?v=cO-b65W-zQs

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:34:26.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.