Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   De ce barbatii vor doar aspectul fizic? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15513)

AGabriela 11.09.2012 23:56:28

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 470489)
Bun, am facut lumina in chestiune pana la urma, daca ai sa ramai fata batrana poat macar nu mai intrebi retoric "de ce, de ce eu, Doamne?" :21:

Nu ma uit dupa un fotomodel sau sa fie imbracat nu stiu cum. Si uite o experienta, o conluzie total gresita. L-am vazut la biserica (pe cel ce mi-a dat de inteles ca vestimentatia mea lasa de dorit in ceea ce il priveste) ca fiind un baiat imbracat modest, cam cu aceleasi lucruri pe el mai mereu, fara prea multe schimbari. Stii care a fost ideea mea despre el? "Mmmm, omul asta nu pune accent pe haine! Imi place asta!" ca mai tarziu sa aflu ce de fapt este total opusul. Ufff! Caut doar pe cineva care sa mi se potriveasca si pt care sa ma potrivesc. Pe cineva simplu, modest. Recunosc ca as vrea si eu sa aiba nu stiu ce calitati, sa arate ca fat-frumos, dar decat sa am impresia vesnica de a nu fi suficient de buna pentru el, prefer pe cine-mi va da Dumnezeu. Numai sa-mi dea si mie ochi sa-l vad. Doamne miluieste!

Mihailc 11.09.2012 23:59:12

Citat:

În prealabil postat de Andra_07 (Post 470491)
Nimic nu ne este garantat de cand ne nastem.

În afară de nesemnificativul amănunt că toate trec și nu se mai întorc, iar când îți vine rândul te caută cumătra cu coasa, care te găsește și în gaură de șarpe.

AGabriela 12.09.2012 00:04:51

Citat:

Gabriela, tocmai asta e frumusetea vietii pe Pamant. Faptul ca niciodata nu vom stii ce se va intampla maine. Nimic nu ne este garantat de cand ne nastem. Totul dobandim pe parcurs, cu fiecare zi care trece. Care ar mai fi scopul nostru daca am stii de la inceput ca vom gasi sau nu vom gasi un sot bun, ca vom fi sau nu vom fi mame bune? Tocmai datorita acestei incertitudini permanente, ne straduim sa fim din ce in ce mai buni si luptam sa obtinem fericirea si mantuirea in viata.
Legat de aceasta problema, a faptului ca nu-ti gasesti perechea potrivita, as tinde sa-ti dau un sfat mai obiectiv. Eu consider ca o viata plina de activitate, o viata antrenanta iti permite sa vezi altfel lucrurile. Poate din cauza monotoniei zilnice, ai aceata anxietate si te gandesti permanent la problema ta.
Concret: In locul tau m-as implica in cat mai multe activitati pentru a-mi umple timpul. Mi-as dezvolta noi pasiuni, care automat m-ar conduce catre oameni noi. Daca iti place sa citesti, incepe sa merge la o sala de lectura. Acolo, pe langa carti poti cunoaste persoane cu care ai ce discuta. Daca esti o fire analitica, orienteaza-te catre stiinte exacte. Te poti apuca sa inveti de exemplu programare, statistica, analiza financiara. Poti vizita forumuri de specialitate, ca apoi sa aplici lucrurile invatate. Te poti apuca de fotografie. Chiar si cu un aparat de slaba calitate, poti invata incet incet sa captezi imagini frumoase. Daca esti interesata de probleme ecologice, te poti inscrie intr-o organizatie pentru protectia mediului. In afara de conferinte interesante, ai sansa sa protejezi Pamantul de ceea ce ii face rau. Te poti implica in actiuni umanitare, la fel, in organizatii non-guvernamentale. Astfel, vei simti, ca ajuti lumea sa fie mai buna si sa-l iubeasca pe Dumnezeu. Poti strange bani din salariu si poti merge intr-un pelerinaj la Manastiri cu ocazia Sfintei Sarbatori a Nasterii Domnului.
Viata e frumoasa, din simplul fapt ca Dumnezeu ne-a oferit-o. De ce sa ne gandim la o singura problema, cand de fapt sunt mii de lucruri in aceasta lume care ne pot aduce bucurie si zambet? Scoala este doar o baza a educatiei, dar parerea mea, este ca Dumnezeu ne-a oferit prea multe posibilitati pentru a ne limita doar la ceea ce invatam in timpul anilor de studii. De ce sa nu descoperim mai multe din ce ne-a lasat?
Incepe prin a intoarce rand pe rand filele vietii, invatand din fiecare cate ceva. Poate nu ti se pare un sfat obiectiv, dar crede-ma cel mai mare remediu pentru depresii este activitatea continua. Ia-l, te rog, in considerare. Implica-te in cat mai multe activitati, invata din toate ceva si vei avea cu siguranta sansa sa cunosti oameni buni care te vor fascina. Unii iti vor ramane prieteni, altii iti vor marca existenta poate doar cu o vorba, pe unii ii vei ocoli, dar poate va fi unul dintre ei, care iti va ramane alaturi toata viata.
Nu-ti pot garanta ca vei gasi ceea ce iti doresti, dar iti pot garanta ca vei aprecia fiecare clipa mult mai mult!
Ai grija de tine! Doamne ajuta!

Am spus deja ca implicarea in alte activitati ma face sa nu fiu atat de disperata pe cat as fi daca nu as avea aceste activitati. Din raputeri incerc sa imi ocup timpul. Chiar si colega mea de apartament se intreaba pe unde umblu toata ziua (seara dupa servici). Incerc sa ma vad cu prietenii, sa particip la diferite actiuni etc. Numai ca uneori omul se simte obosit, asa ma simt si eu acum. Am scris durerea mea aici ca sa mai aflu si alte pareri si, recunosc, si din lipsa de activitate pentru moment, caci nu ma aflu acasa ci undeva mai departe. Dar cand sunt acasa incerc, insa starea aceasta tot ma napadeste cand ajung acasa si pun capul pe perna sau cand incerc sa-mi fac pravila, daca mai apuc sa o fac. Multumesc frumos pentru sfaturile frumoase.

AlinB 12.09.2012 00:11:24

Citat:

În prealabil postat de AGabriela (Post 470496)
Nu ma uit dupa un fotomodel sau sa fie imbracat nu stiu cum. Si uite o experienta, o conluzie total gresita. L-am vazut la biserica (pe cel ce mi-a dat de inteles ca vestimentatia mea lasa de dorit in ceea ce il priveste) ca fiind un baiat imbracat modest, cam cu aceleasi lucruri pe el mai mereu, fara prea multe schimbari. Stii care a fost ideea mea despre el? "Mmmm, omul asta nu pune accent pe haine! Imi place asta!" ca mai tarziu sa aflu ce de fapt este total opusul.

Ai aflat de unde? De la binevoitori? Ai stat de vorba cu el personal?

Citat:

Numai sa-mi dea si mie ochi sa-l vad. Doamne miluieste!
Poate aici e buba de fapt.
Si poate ochii ii ai, cum ai si liberul arbitru, dar nu stii sa-i manuiesti, aici Dumnezeu prea mult nu se baga, ca de asta ti-a dat cap, inima si libertate.

anna21 12.09.2012 00:28:56

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 470494)
Povestea asta lasă pe seama imaginației noastre o continuare posibilă.

Iată o variantă:

Una dintre "ele": Wow, ce sexi, m-aș duce și eu să gust ceva servit de el. Poate am șanse la "specialitatea casei", dacă mă organizez în așa fel încât să "nimeresc" în intervalul de "happy hour".
Alta dintre "ele": Am simțit eu că-i diferit de carieriștii ăștia plictisitori și insensibili cu care ne-am măritat ca proastele, doar ca să ajungem apoi abandonate ca niște piese de mobilier demodate. Dacă nu-l obsedează cariera, nu-i mai rămâne decât amorul. Romeo, ești al meu!

:))

Nu e nimic rau in a te intalni cu un chelner, daca asta doresti.
Foarte, foarte rau este sa te intalnesti cu un chelner care da impresia ca ar fi mult mai mult.

In cei 36 ani ai mei am invatat ("the hard way"- calea amara) ca nu trebuie sa te increzi in barbatii care se ocupa prea mult de aspectul lor (mai ales daca statutul lor nu justifica aceasta sau daca situatia materiala nu o permite!).
Pentru cine doreste explicatii: preocuparea excesiva pentru aspect tradeaza nesiguranta (omul simte ca este nedecvat/lasa de dorit intr-o privinta sau mai multe sau se simte inferior si incearca sa compenseze).
Similar, daca el cere ca sotia /partnera sa arate ca din revista, este tot din cauza faptului ca el se simte inferior..
Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca multi barbati foarte eleganti/dichisiti vor si altfel de "confirmare" a imaginii lor: vor ca femeile sa ii placa! Ba si mai mult.
In general, cu cat un barbat "incearca" mai mult sa arate ca este ceva, depune mai mult efort in imaginea sa.. ei, instinctul imi spune ca este ceva in neregula cu el.

Daca un barbat este matur emotional, stie cine este si isi accepta statutul, nu incearca sa se impuna prin imagine.

AGabriela 12.09.2012 00:38:56

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 470501)
Ai aflat de unde? De la binevoitori? Ai stat de vorba cu el personal?

Chiar crezi ca as fi persoana care se ia dupa binevoitori? Normal ca am vorbit personal cu el. Nu este bine sa tragi o concluzie despre o persoana cu care nu vorbesti sau nu ii vezi faptele.

AGabriela 12.09.2012 00:41:23

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 470505)
:))

Nu e nimic rau in a te intalni cu un chelner, daca asta doresti.
Foarte, foarte rau este sa te intalnesti cu un chelner care da impresia ca ar fi mult mai mult.

In cei 36 ani ai mei am invatat ("the hard way"- calea amara) ca nu trebuie sa te increzi in barbatii care se ocupa prea mult de aspectul lor (mai ales daca statutul lor nu justifica aceasta sau daca situatia materiala nu o permite!).
Pentru cine doreste explicatii: preocuparea excesiva pentru aspect tradeaza nesiguranta (omul simte ca este nedecvat/lasa de dorit intr-o privinta sau mai multe sau se simte inferior si incearca sa compenseze).
Similar, daca el cere ca sotia /partnera sa arate ca din revista, este tot din cauza faptului ca el se simte inferior..
Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca multi barbati foarte eleganti/dichisiti vor si altfel de "confirmare" a imaginii lor: vor ca femeile sa ii placa! Ba si mai mult.
In general, cu cat un barbat "incearca" mai mult sa arate ca este ceva, depune mai mult efort in imaginea sa.. ei, instinctul imi spune ca este ceva in neregula cu el.

Daca un barbat este matur emotional, stie cine este si isi accepta statutul, nu incearca sa se impuna prin imagine.

Cred ca este destul de adevarat ce ai spus

simona_fidela 12.09.2012 00:51:11

Un sfat bun as zice.
Citat:

Gabriela, tocmai asta e frumusetea vietii pe Pamant. Faptul ca niciodata nu vom stii ce se va intampla maine. Nimic nu ne este garantat de cand ne nastem. Totul dobandim pe parcurs, cu fiecare zi care trece. Care ar mai fi scopul nostru daca am stii de la inceput ca vom gasi sau nu vom gasi un sot bun, ca vom fi sau nu vom fi mame bune? Tocmai datorita acestei incertitudini permanente, ne straduim sa fim din ce in ce mai buni si luptam sa obtinem fericirea si mantuirea in viata.
Legat de aceasta problema, a faptului ca nu-ti gasesti perechea potrivita, as tinde sa-ti dau un sfat mai obiectiv. Eu consider ca o viata plina de activitate, o viata antrenanta iti permite sa vezi altfel lucrurile. Poate din cauza monotoniei zilnice, ai aceata anxietate si te gandesti permanent la problema ta.
Concret: In locul tau m-as implica in cat mai multe activitati pentru a-mi umple timpul. Mi-as dezvolta noi pasiuni, care automat m-ar conduce catre oameni noi. Daca iti place sa citesti, incepe sa merge la o sala de lectura. Acolo, pe langa carti poti cunoaste persoane cu care ai ce discuta. Daca esti o fire analitica, orienteaza-te catre stiinte exacte. Te poti apuca sa inveti de exemplu programare, statistica, analiza financiara. Poti vizita forumuri de specialitate, ca apoi sa aplici lucrurile invatate. Te poti apuca de fotografie. Chiar si cu un aparat de slaba calitate, poti invata incet incet sa captezi imagini frumoase. Daca esti interesata de probleme ecologice, te poti inscrie intr-o organizatie pentru protectia mediului. In afara de conferinte interesante, ai sansa sa protejezi Pamantul de ceea ce ii face rau. Te poti implica in actiuni umanitare, la fel, in organizatii non-guvernamentale. Astfel, vei simti, ca ajuti lumea sa fie mai buna si sa-l iubeasca pe Dumnezeu. Poti strange bani din salariu si poti merge intr-un pelerinaj la Manastiri cu ocazia Sfintei Sarbatori a Nasterii Domnului.
Viata e frumoasa, din simplul fapt ca Dumnezeu ne-a oferit-o. De ce sa ne gandim la o singura problema, cand de fapt sunt mii de lucruri in aceasta lume care ne pot aduce bucurie si zambet? Scoala este doar o baza a educatiei, dar parerea mea, este ca Dumnezeu ne-a oferit prea multe posibilitati pentru a ne limita doar la ceea ce invatam in timpul anilor de studii. De ce sa nu descoperim mai multe din ce ne-a lasat?
Incepe prin a intoarce rand pe rand filele vietii, invatand din fiecare cate ceva. Poate nu ti se pare un sfat obiectiv, dar crede-ma cel mai mare remediu pentru depresii este activitatea continua. Ia-l, te rog, in considerare. Implica-te in cat mai multe activitati, invata din toate ceva si vei avea cu siguranta sansa sa cunosti oameni buni care te vor fascina. Unii iti vor ramane prieteni, altii iti vor marca existenta poate doar cu o vorba, pe unii ii vei ocoli, dar poate va fi unul dintre ei, care iti va ramane alaturi toata viata.
Nu-ti pot garanta ca vei gasi ceea ce iti doresti, dar iti pot garanta ca vei aprecia fiecare clipa mult mai mult!
Ai grija de tine! Doamne ajuta!

Fani71 12.09.2012 09:32:18

Citat:

În prealabil postat de AGabriela (Post 470499)
Am spus deja ca implicarea in alte activitati ma face sa nu fiu atat de disperata pe cat as fi daca nu as avea aceste activitati. Din raputeri incerc sa imi ocup timpul. Chiar si colega mea de apartament se intreaba pe unde umblu toata ziua (seara dupa servici). Incerc sa ma vad cu prietenii, sa particip la diferite actiuni etc. Numai ca uneori omul se simte obosit, asa ma simt si eu acum. Am scris durerea mea aici ca sa mai aflu si alte pareri si, recunosc, si din lipsa de activitate pentru moment, caci nu ma aflu acasa ci undeva mai departe. Dar cand sunt acasa incerc, insa starea aceasta tot ma napadeste cand ajung acasa si pun capul pe perna sau cand incerc sa-mi fac pravila, daca mai apuc sa o fac. Multumesc frumos pentru sfaturile frumoase.

Da, te inteles foarte bine. Totusi, raman convinsa ca este o solutie foarte buna, chiar daca tot suferi si chiar daca iti doresti altceva.
Imi amintesc ca si eu as fi vorbit la fel, desi ma ocupam cu multe lucruri interesante. Simteam ca sunt facuta si pentru viata de familie.
Dar cum am mai zis, in cazul meu, din aceste activitati am ajuns pana la urma sa il cunosc pe sotul meu. Nu direct, ci oamecum indirect.

ioan cezar 12.09.2012 15:14:46

Citat:

În prealabil postat de AGabriela (Post 470171)
Dar nu inteleg barbatii.

Incepe prin a intelege/cunoaste/convietui/trai crestineste cu unul dintre ei. Doar cu unul, cu un barbat. E suficient, asa cred. Lasa "barbatii"... Sa ma ierti de indemn.
Lasa si femeile, zic eu. Adica ocupa-te de o singura femeie: de tine insati.

Astfel, un barbat si o femeie, impreuna, in dragoste de Dumnezeu, vor avea cu adevarat prilejul invatarii si trairii unei vieti binecuvantate de Domnul. Asa zic eu sa ne ajute Bunul Dumnezeu, fiecaruia si tuturor. Ma iertati pentru interventie.

Eugen7 12.09.2012 15:31:34

Citat:

În prealabil postat de ioan cezar (Post 470565)
Incepe prin a intelege/cunoaste/convietui/trai crestineste cu unul dintre ei. Doar cu unul, cu un barbat. E suficient, asa cred. Lasa "barbatii"... Sa ma ierti de indemn.

Astfel, un barbat si o femeie, impreuna, in dragoste de Dumnezeu, vor avea cu adevarat prilejul invatarii si trairii unei vieti binecuvantate de Domnul. Asa zic eu sa ne ajute Bunul Dumnezeu, fiecaruia si tuturor. Ma iertati pentru interventie.

Subscriu asertiunii si indraznesc sa adaug:
Popa Duhu:
"Duh neastâmpărat și cutezător în predicele sale de pe amvoanele bisericelor, înțepa ca vespea, zicând:

— Elisei a curățit de lepră pe Neeman Sirianul, trimițându-l să se scalde în râul Iordanului. Iară eu vă trimit la Căcaina, ca să vă curățiți de lepra ignoranței și a trândăviei!
Odată era o floare, numită rușinea fetelor, foarte răspândită în țară la noi; dar de când au luat "mârșavele de modă" locul gospodinelor românce, această floare a început a dispărè din grădinele și țărinile noastre.
— Cine are urechi de auzit să audă!"
http://www.neamt.ro/cmj/Creanga/Popa_Duhu.html

Consider ca aceasta intrebare "De ce barbatii vor doar aspectul fizic? " trebuie completata de intrbarea "De ce femeile (ce stiu sa fie sotii) nu cauta unde si cum trebuie barbatii ce pot fi soti"?

Pilde: "Femeia sotie cauta un suflet (de barbat sot) "nobil" (noblete duhovniceasca evident si nu lumeasca) iar femeia desfranata se uita (la barbatul de care poate lua) o bucata de paine".

Doamne ajuta.

AGabriela 12.09.2012 17:20:57

Citat:

În prealabil postat de ioan cezar (Post 470565)

Doar nu v-ati facut impresia ca as dori 10 barbati, ci am spus aceasta caci am tot cautat si in biserica si in alte cercuri. Si cum sa invat daca nu il gasesc pe acela unul sau Dumnezeu nu binevoieste a mi-l scoate inca in cale? Chiar daca nu am dat impresia stiu destul de bine ca si la mine trebuie sa lucrez. Iar impreuna vom putea invata si merge pe drumul spre mantuire abia dupa ce ne va binecuvanta Dumnezeu a fi impreuna, sau gresesc oare?

ioan cezar 12.09.2012 20:23:51

Citat:

În prealabil postat de AGabriela (Post 470577)
Doar nu v-ati facut impresia ca as dori 10 barbati, ci am spus aceasta caci am tot cautat si in biserica si in alte cercuri. Si cum sa invat daca nu il gasesc pe acela unul sau Dumnezeu nu binevoieste a mi-l scoate inca in cale? Chiar daca nu am dat impresia stiu destul de bine ca si la mine trebuie sa lucrez. Iar impreuna vom putea invata si merge pe drumul spre mantuire abia dupa ce ne va binecuvanta Dumnezeu a fi impreuna, sau gresesc oare?

Nu mi-am facut nici o impresie, nu am cum sa stiu cati barbati doreste inima dvs. Sper insa ca dvs. stiti bine.
Am comentat modul in care ati numit prima postare. I-ati pus un titlu. Ati inceput cu o generalizare abuziva, care se refera la o multime de barbati si ati afirmat ca toti acestia au o anumita inclinatie: "De ce barbatii vor doar aspectul fizic?" - scriati acolo... Nu stiu din ce palarie ati scos o asemenea concluzie. I-ati cunoscut cumva pe toti? Pe mine ma cunoasteti, de exemplu?
V-am recomandat sa abandonati astfel de ganduri (care sunt daunatoare) si sa va concentrati asupra altui mod de a vedea lucrurile. Altceva nu am voit sa spun si nici acum nu mai doresc sa spun altceva, afara de:
Mult succes in gasirea perechii dvs., Dumnezeu sa va ajute sa fiti un cuplu fericit si o familie binecuvantata de Domnul!

AlinB 12.09.2012 20:28:10

Citat:

În prealabil postat de AGabriela (Post 470577)

De ce orbecaim prin intuneric?
Pentru ca vedem doar ceea ce vrem sa vedem.

Citat:

În prealabil postat de AGabriela (Post 470496)
Recunosc ca as vrea si eu sa aiba nu stiu ce calitati, sa arate ca fat-frumos, dar decat sa am impresia vesnica de a nu fi suficient de buna pentru el, prefer pe cine-mi va da Dumnezeu. Numai sa-mi dea si mie ochi sa-l vad. Doamne miluieste!

Citat:

În prealabil postat de AGabriela (Post 470484)
Poate ca tin si eu intr-o oarecare masura de anumite aspecte fizice, trebuie reciprocitate intr-o oarecare masura, nu? Cu siguranta si eu is fatarnica.

Mihailc 12.09.2012 20:41:12

Până la urmă întrebarea cu subtext acuzator din titlul topicului, ar trebui nuanțată și completată.

De ce și bărbații vor doar aspectul fizic???

Ei (bărbații) să facă bine să accepte resemnați ce "le dă Dumnezeu", și noi (femeile) să căpătăm făt frumosul la care am visat dintotdeauna.

Sau, vorba lui Cioran: "Am toate defectele celorlalți și totuși ceea ce fac aceștia mi se pare inadmisibil"

mihaila_alin 12.09.2012 21:38:43

fiecare sac

isi va gasii petecul sau.....da,invers.
barbatul fie el cit de urit tot ar vrea un guvaer de femeie frumoasa,o mirodenie asa, sa mai infrumuseteze peisajul din batatura si sa ii mai incalzeasca inima in noptile reci de iarna geroasa.toate femeile sunt frumoase.
Domnul sa binecuvinteze frumosele de pe linga casa omului.

editheraven 12.09.2012 21:50:22

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 470607)
barbatul fie el cit de urit ....toate femeile sunt frumoase.

Hehe :D Pare o fraza stereotip.

AGabriela 12.09.2012 22:19:58

Citat:

În prealabil postat de ioan cezar (Post 470591)
Ati inceput cu o generalizare abuziva, care se refera la o multime de barbati si ati afirmat ca toti acestia au o anumita inclinatie: "De ce barbatii vor doar aspectul fizic?" - scriati acolo... Nu stiu din ce palarie ati scos o asemenea concluzie.

Da.Intr-adevar, a fost, este si va fi o generalizare abuziva, insa as minti daca nu as sustine ca asta este concluzia mea de acum, mentionez, cu aproape toti barbatii pe care i-am intalnit, credinciosi sau necredinciosi. Daca am jignit pe cineva imi cer scuze. Tot ca o concluzie este si ca asa cum mi-am asternut, asa dorm; iar acum sunt singura si voi fi si in viitor doar datorita pacatelor mele. Oricum numai Dumnezeu stie daca exista cate un om ptr fiecare in lumea asta, cert este ca mai am de asteptata mult si bine avand in vedere cat mi-a slabit credinta. Dumnezeu da doar celor ce cred, nu si celor plangaciosi ca mine.
Imi pare rau ca am ranit pe unii dintre dvs. Puteti considera topicul inchis.
Doamne sa va ajute in toate cele buna si de folos!

anna21 12.09.2012 23:31:02

Citat:

În prealabil postat de AGabriela (Post 470617)
Da.Intr-adevar, a fost, este si va fi o generalizare abuziva, insa as minti daca nu as sustine ca asta este concluzia mea de acum, mentionez, cu aproape toti barbatii pe care i-am intalnit, credinciosi sau necredinciosi. Daca am jignit pe cineva imi cer scuze. Tot ca o concluzie este si ca asa cum mi-am asternut, asa dorm; iar acum sunt singura si voi fi si in viitor doar datorita pacatelor mele. Oricum numai Dumnezeu stie daca exista cate un om ptr fiecare in lumea asta, cert este ca mai am de asteptata mult si bine avand in vedere cat mi-a slabit credinta. Dumnezeu da doar celor ce cred, nu si celor plangaciosi ca mine.
Imi pare rau ca am ranit pe unii dintre dvs. Puteti considera topicul inchis.
Doamne sa va ajute in toate cele buna si de folos!

Imi pare rau ca te-ai intristat.

Din scrisorile lui Valeriu Gafencu catre surorile lui:
"Tare mult doresc să nu vă gândiți la căsătoria voastră, absolut deloc. Cu cine mă voi mărita? Cum va fi el? Cine va fi el? Etc. Sunt gânduri inutile, fără sens, deșarte. Aceste preocupări arată că în sufletul vostru încă nu s-a stabilit certitudinea adâncă a adevărului. Să aveți o singură grijă. Sufletul. Să trăiți curat, în frica lui Dumnezeu. Să iubiți pe Hristos, să vă dăruiți toată ființa Lui, printr-o trăire curată, în rugăciune.

În ceea ce privește căsătoria: O, să n-aveți nici o grijă, dar absolut nici o grijă, căci se găsesc atâtea suflete dornice de a întâlni suflete curate de fecioare, pentru a se uni cu ele și a zidi un cămin creștin fericit.
Dacă voi ați înțelege acest adevăr pe care vi-l mărturisesc, v-ați convinge mai târziu, că dragostea de Dumnezeu este Esențialul, v-ați convinge de adevărul spus de Mântuitorul : “Căutați Împărăția Cerurilor, și toate celelalte vi se vor adăuga vouă."

Nu are rost sa iti bati capul gandindu-te ca vrei sa te mariti, cum ar fi sa te mariti etc...
Nu cred ca este bine sa ceri lucruri fara de folos.
Iar daca iti este de folos, iti da Dumnezeu!

Vrei sa stii cum esti sa fii maritata? Nu este usor. Nici in cele mai grozave familii pe care le cunosc nu curge lapte si miere. Iar uneori este chiar foarte greu. Pot umple pagini intregi cu casnicii esuate numai din cercul meu de cunostinte! Azi mai am doar o prietena casatorita.. sau doua (dar barbatul o inseala si ea traieste cu asta). Restul fie nu au reusit sa se marite, fie au divortat.
Inteleg dezamagirea ta.. Lumea este destul de hidoasa, aceasta este realitatea. Lasa lucrurile sa curga.. Nu le forta, ca poti da de probleme.
De ex. stiai ca circa o treime din femeile din Romania sufera din cauza violentei domestice (verbala, fizica, presiune pt intretinere relatii sexuale)? Vei spune ca tu cauti barbat credincios. Raspunsul meu este: cam saizeci procente din populatie considera violenta domestica justificata.. Asta cu aspectul -barbatii vor femei atractive- este (prin comparatie) o problema minora.

Gandeste-te la lucrurile pe care le poti face azi. Si fa-le. Daca ai familie, s-a terminat cu timpul. Rolul de sotie si mama chiar ocupa tot timpul..
Nu te mai gandi la ce nu ai.
Observa si bucura-te de ceea ce ai si de ceea ce poti face.

Mihailc 13.09.2012 00:04:31

Aha, de-aia unii scriu căznicie, în loc de căsnicie. Că în practică sunt sinonime, nu paronime. :71:

Ekaterina 13.09.2012 00:15:12

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 470623)
"Tare mult doresc să nu vă gândiți la căsătoria voastră, absolut deloc. Cu cine mă voi mărita? Cum va fi el? Cine va fi el? Etc. Sunt gânduri inutile, fără sens, deșarte. Aceste preocupări arată că în sufletul vostru încă nu s-a stabilit certitudinea adâncă a adevărului. Să aveți o singură grijă. Sufletul. Să trăiți curat, în frica lui Dumnezeu. Să iubiți pe Hristos, să vă dăruiți toată ființa Lui, printr-o trăire curată, în rugăciune.

În ceea ce privește căsătoria: O, să n-aveți nici o grijă, dar absolut nici o grijă, căci se găsesc atâtea suflete dornice de a întâlni suflete curate de fecioare, pentru a se uni cu ele și a zidi un cămin creștin fericit.
Dacă voi ați înțelege acest adevăr pe care vi-l mărturisesc, v-ați convinge mai târziu, că dragostea de Dumnezeu este Esențialul, v-ați convinge de adevărul spus de Mântuitorul : “Căutați Împărăția Cerurilor, și toate celelalte vi se vor adăuga vouă."

Minunat cuvant, cat adevar!!! Cel ce pune inceput bun, indiferent de trecutul sau si traieste aceasta viata pentru Dumnezeu, nu are cum sa nu se randuiasca bine. Si eu cunosc multe familii ce s-au despartit, de multe ori la mijloc sunt si copii. In unele cazuri se ajunge aici si din graba fetelor de a se marita. Rabdarea este cruce grea, dar roadele ei se vad in timp. Traiesc cu certitudinea ca in viata exista o lege a compensatiei.

AGabriela 13.09.2012 01:03:36

Citat:

Nu are rost sa iti bati capul gandindu-te ca vrei sa te mariti, cum ar fi sa te mariti etc...

Vrei sa stii cum esti sa fii maritata? Nu este usor. Nici in cele mai grozave familii pe care le cunosc nu curge lapte si miere. Iar uneori este chiar foarte greu. Pot umple pagini intregi cu casnicii esuate numai din cercul meu de cunostinte! Azi mai am doar o prietena casatorita.. sau doua (dar barbatul o inseala si ea traieste cu asta). Restul fie nu au reusit sa se marite, fie au divortat.
Inteleg dezamagirea ta.. Lumea este destul de hidoasa, aceasta este realitatea. Lasa lucrurile sa curga.. Nu le forta, ca poti da de probleme.
De ex. stiai ca circa o treime din femeile din Romania sufera din cauza violentei domestice (verbala, fizica, presiune pt intretinere relatii sexuale)? Vei spune ca tu cauti barbat credincios. Raspunsul meu este: cam saizeci procente din populatie considera violenta domestica justificata.. Asta cu aspectul -barbatii vor femei atractive- este (prin comparatie) o problema minora.

Gandeste-te la lucrurile pe care le poti face azi. Si fa-le. Daca ai familie, s-a terminat cu timpul. Rolul de sotie si mama chiar ocupa tot timpul..

Va multumesc pentru cuvantul de incurajare. Nu m-am grabit a ma marita, caci poate pana acum eram si divortata daca faceam pasul cu cine nu trebuie, cat despre violenta domestica nu sunt genul care sa stea sa incaseze. Dar va dati seama ca nici nu pot sa plec de la premiza unui divort. Oricum voi lua o pauza pentru un timp. Am in plan sa ma implic in ceva actiuni pentru cateva luni de acum incolo. Dumnezeu sa-mi dea zile, putere si harnicie.
Fraza "Cautati Imparatia cerurilor si toate acestea vi se vor adauga voua!" foarte reala pentru cine mai stie sa caute. Nici nu mai stiu, nici nu mai pot. Sunt mult prea lenesa sa o mai fac si mult prea necredincioasa. Cat despre intristare sa nu va para rau, caci este crucea pe care o duc de copila, o cruce cu care m-am obisnuit si se pare ca nu ma pot (sau nu vreau) debarasa de ea. Veselia si bucuria sunt doar oaspeti care trec destul de rar pe aici. Toate bune.

claudiadcd 13.09.2012 01:46:01

Verisoara mea a fost casatorita multi ani cu un baiat care nu o respecta deloc, numai eu stiu cita violenta verbala si fizica a putut indura pina intr-o zi cind a hotarit ca nu poate merge mai departe. I-au trebuit apoi vreo opt ani sa-si recapete increderea in sine si in ceilalti. Si pt ca era singura si nu stia ce sa faca cu viata ei s-a rugat la Maica Domnului sa o ajute. Parintele duhovnic a indemnat-o sa citeasca Paraclisul Maicii Domnului timp de 40 de zile in fata icoanei , in biserica .Si in a 40-a zi , fiind in genunchi in fata icoanei, l-a intilnit pe viitorul sot care venise "din intimplare " in acea biserica si tocmai se inchina si el la icoana Maicii Domnului. Cind si-au intilnit privirile ,pt prima oara, au stiut cumva, au simtit ca sunt facuti unul pt celalalt. S-au casatorit ,la inceput le-a fost mai greu , acum sunt ca fratii, este atita pace intre ei, se inteleg din priviri, aproape ca nici nu mai este nevoie sa-si vorbeasca, sunt tare frumosi. Casnicii frumoase exista si acum ! Eu, spre exemplu , nu as putea sa ma indragostesc de cineva doar pt ca arata bine si ca mine sunt convinsa ca sunt foarte multi. Cred ca atunci cind apar asemenea probleme trebuie sa ne uitam atent in interiorul nostru ca nu cumva sa fim noi de vina. Citeam undeva ca nu trebuie sa asteptam sa fim iubiti ,ci sa iubim noi cu tot sufletul , sa avem sufletul deschis, mare, curat ,blind. Imposibil ca un asemenea suflet sa nu-si gasesca perechea, dragalasenia lui nu poate trece neobservata si iubind frumos nu poate sa nu fie iubit.Eu cred ca nu trebuie sa deznadajduiesti, nu trebuie sa-ti ucizi sufletul cu tristetea , cred ca trebuie sa inveti sa taci in interior ca sa auzi glasul lui Dumnezeu.Intotdeauna Dumnezeu ne este alaturi si ne vorbeste, noi suntem opaci. Frumusetea interioara lumineaza ochii si imblinzeste chipul. Asta sta in puterea ta, prin rugaciune si smerenie.

ioan cezar 13.09.2012 04:05:58

Citat:

Subscriu. Buna postare, realista (poate un pic cinica, foarte usor, pe undeva, insa asa cam este si realitatea). Minunata scrisoarea lui Valeriu Gafencu.

anna21 13.09.2012 05:59:35

Citat:

În prealabil postat de ioan cezar (Post 470643)
Subscriu. Buna postare, realista (poate un pic cinica, foarte usor, pe undeva, insa asa cam este si realitatea). Minunata scrisoarea lui Valeriu Gafencu.

:)
Un pic cinica? Sunt foarte, foarte amara...
Am ajuns sa ma bucur ca am baieti si nu fete pentru ca asta este: traim intr-o lume a barbatilor.
In ultimii cinci ani am strans povesti incredibile numai din cercul meu de cunostinte.. Si nu vorbesc de banala inselare ci chiar de ceva apropiat de tortura fizica si psihica.. Si ce li s-a intamplat nu ajunge in statistici.
(Pana si prietena mea avocata pe care am mentionat-o pe thread a trecut printr-un calvar.. incredibil cat a indurat. Si cu toate astea nu ea a cerut divortul! Chiar credea in "sanctitatea casatoriei" - e catolica)
Nu stiu ce se intampla azi. Cred ca este o boala a lumii contemporane: egoismul acesta crancen! Mi-e greu sa cred ca asta a fost casatoria intotdeauna (am exemplul luminos al parintilor mei care si-au fost intotdeauna sprijin).

Dar nu vreau sa fiu nedreapta cu barbatii, am cunoscut si barbati extraordinari (care nu sunt calugari. Pentru ca ideea mea despre barbatie implica controlul asupra sinelui, a nu trai pentru sine, jertfa.. asta este barbatia in viziunea mea). Dar stii care este ironia? Sotiile lor nu intelegeau ce au alaturi. Deci tot aia.

anna21 13.09.2012 06:32:31

Citat:

În prealabil postat de AGabriela (Post 470640)
Fraza "Cautati Imparatia cerurilor si toate acestea vi se vor adauga voua!" foarte reala pentru cine mai stie sa caute. Nici nu mai stiu, nici nu mai pot. Sunt mult prea lenesa sa o mai fac si mult prea necredincioasa. Cat despre intristare sa nu va para rau, caci este crucea pe care o duc de copila, o cruce cu care m-am obisnuit si se pare ca nu ma pot (sau nu vreau) debarasa de ea. Veselia si bucuria sunt doar oaspeti care trec destul de rar pe aici. Toate bune.

Gabriela, iarta-ma ca fac presupuneri.. dar daca tu astepti pe altcineva sa te faca fericita, cred ca gresesti din start.
Este adevarat ca suntem fericiti in relatii, dar aceasta vine de obicei din ceea ce suntem noi dispusi sa daruim.
Nu-ti face iluzii: nu exista omul care sa te faca fericita. Fericirea vine din alta parte.
"Blestemat fie omul care se încrede în om și își face sprijin din trup omenesc și a cărui inimă se depărtează de Domnul".

Mai mult, cred ca daca te debarasezi de intristare, vei gasi mai degraba pe cineva. (secret: barbatii sunt atrasi de o femeie fericita. Chiar cred ca este mult mai important decat felul in care arati! Multi barbati sunt tristi si se sprijina pe altii - o femeie- in cautarea unui echilibru emotional).
Pune un zambet pe buze.. face mai mult decat o imbracaminte atragatoare.
Tine spatele drept, capul sus si ai incredere ca nu esti singura, Cineva te iubeste si are grija de tine.

Eugen7 13.09.2012 09:16:05

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 470647)
Am ajuns sa ma bucur ca am baieti si nu fete pentru ca asta este: traim intr-o lume a barbatilor.

Intreb retoric... oare Maica Domnului ar fi de acord cu afrimatila dvs. de mai sus.
Lumea este a omului, iar hristificarea sfintenia nu este exclusiv dedicata masculinitatii.

Citat:

Dar nu vreau sa fiu nedreapta cu barbatii, am cunoscut si barbati extraordinari (care nu sunt calugari. Pentru ca ideea mea despre barbatie implica controlul asupra sinelui, a nu trai pentru sine, jertfa.. asta este barbatia in viziunea mea). Dar stii care este ironia? Sotiile lor nu intelegeau ce au alaturi. Deci tot aia.

" De ce barbatii vor doar aspectul fizic?" similar cu "De ce Eva i-a dat lui Adam sa "muste" din fructul oprit (evident neascultarea, necredinta, neincredera in Dumnezeu)"? O fi fost Eva constienta de cadere... sau in naivitatea ei a crezut ca face un bine...
Poate sunt (ne)bune aceste cuvinte de mai sus, insa ce e important ca atunci cand Dumnezeu ofera pocainta, iertarea, mantuirea, tamaduirea Adam si Evei... ce fac ei?
Pai Adam bolnav de mandrie paseaza responsabilitatea pe femeie (Eva), care nu se lasa mai prejos si urmand modelul "capului" familiei (barbatul) arunca si ea responsabilitatea pe sarpe (dracu)... si uite asa pana in ziua de astazi aruncam vina de la unii la altii fie barbati fie femei fie copii, in loc sa ne dorim "metanoia", pocainta sincera, smerenia onesta, tamaduirea si iubirea...

Emanciparea femeii, feminismul bineintes ca are "justificare" in comportamentul inadecvat al barbatilor (betivi, curvari, nenorociti, abuzatori...). Dar oare ele nu sunt orbite ca si barbatii de patimi cand se casatorsc? Si cand trece "saptamana oarba" si barbatii si femeile isi vad reciproc patimile si in loc sa se ajute sa se tamaduiasca arunca unii in altii cu pacatele savarsite...

Barbatii ce fac cand observa "emaciparea" (revolta) femeilor, feminismul? In loc sa se pocaiasca, sa se smereasca sa fie barbati intru Hristos, "raspund" feminismului cu un misoginism exacerbat. Si uite asa ne facem rau unii altora.

Consider ca bine ar fi ca barbatii si femeile s-ar intreace in sfintenie, in hristificare dupa prototipurile inechivoce; pentru barbati: Hristos Iisus, pentru femei: Maica Domnului.

Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos.

Cornel Urs 13.09.2012 09:31:54

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 470648)
Multi barbati sunt tristi si se sprijina pe altii - o femeie- in cautarea unui echilibru emotional.

asta e o chestie adevarata insa mai ales la femei, ele fiind mai slabe emotional.

Laura19 13.09.2012 09:32:26

off-topic: A zis cineva ceva legat de violenta in familie si mi-am amintit de o inregistrare, poate ajuta. Maica Siluana Vlad - Femeia victima a violentei domestice
(
alte doua conferinte despre femei,dragoste care mi-au placut: Maica Sulina Vlad - Despre femeie & Maica Sulina Vlad - Taina imbracarii si dezbracarii in ortodoxie)

Eugen7 13.09.2012 09:49:52

Citat:

Gabriela, iarta-ma ca fac presupuneri.. dar daca tu astepti pe altcineva sa te faca fericita, cred ca gresesti din start.
Este adevarat ca suntem fericiti in relatii, dar aceasta vine de obicei din ceea ce suntem noi dispusi sa daruim.

Subscriu afrimatiilor.
Pentru ca o prajitura (familia) sa fie buna, toate ingredientele trebuie sa fie bune... caci daca ingredientele (barbatul si femeie) nu sunt bune (ci sunt impatimite)... atunci nici un bucatar nu va putea face o prajitura buna...

Citat:

(secret: barbatii sunt atrasi de o femeie fericita. Chiar cred ca este mult mai important decat felul in care arati! Multi barbati sunt tristi si se sprijina pe altii - o femeie- in cautarea unui echilibru emotional).

Asa este insa este valabil si pentru femei. Care femeie doreste un barbat distrus, deprimat, tristi, lipsit de initiativa...

Consider pertinenta afrimatia ca "barbatul doreste o femeie care sa il sustina" in tot ceea ce face, sa il incurajeze.... intr-un "cuvnat": "sa creada in el, in capacitatea lui de a fi barbat, tata, sot". Barbatul si femeia au nevoie unul de altul din toate punctele de vedere: emotional, afectiv, intelectual, material; evident conform ontologiei specifie barbatului si femeii (femeia este mai gingasa, mai delicata... barabtul este mai viteaz, mai puternic fizic... femeia este mama, barbatul este tata etc.).

Din punct de vedere afectiv, emotional femeia este de mare ajutor barabtului caci "Fericit este barbatul femeii celei bune si numarul anilor lui indoit este. Fie bogat fie sarac el are intodeauna inima vesela..." (Sirah)

In viata toti pacatuim, toti grestim fie barbat fie femeie si bine ar fi ca daca alegem casatoria, langa noi sa avem parteneri de nadejde. "Ce semanam aia culegem"...

Doamne ajuta.

Citat:

Pune un zambet pe buze.. face mai mult decat o imbracaminte atragatoare. Tine spatele drept, capul sus si ai incredere ca nu esti singura, Cineva te iubeste si are grija de tine.

Indrazensc sa adaug (atat pentru barbati cat si pentru femei): Roaga-te Domnului Iisus Hristos si Maicii Domnului, fii intotdeauna tu insuti, nu incerca sa ascuzi: bucuria, tristetea, fericirea... "nu cauta sa viclenesti". "Pacea si Sfintenia" intru Hristos atrag oamenii...

Doamne ajuta.

Fani71 13.09.2012 10:00:24

Citat:

In ultimii cinci ani am strans povesti incredibile numai din cercul meu de cunostinte.. Si nu vorbesc de banala inselare ci chiar de ceva apropiat de tortura fizica si psihica.. Si ce li s-a intamplat nu ajunge in statistici.
(Pana si prietena mea avocata pe care am mentionat-o pe thread a trecut printr-un calvar.. incredibil cat a indurat. Si cu toate astea nu ea a cerut divortul! Chiar credea in "sanctitatea casatoriei" - e catolica)
Nu stiu ce se intampla azi. Cred ca este o boala a lumii contemporane: egoismul acesta crancen! Mi-e greu sa cred ca asta a fost casatoria intotdeauna (am exemplul luminos al parintilor mei care si-au fost intotdeauna sprijin).

Lumea in care traim este rea.
Totusi, nu cred ca este bine sa ne oprim la aceste aspecte mai mult decat e nevoie ca sa ne rugam pentru cei care sufera si pentru cei care ii fac pe altii sa sufere. Si sigur, sa nu traim pe un norisor roz, sa ne pazim. Dar sa ne pazim inima noastra, mai intai, sa fie treaza si sa nu cada in capcane.
Sa nu fim ca musca, ci ca albina (postase glykys imaginea asta a unui parinte pe alt thread), nu ca cea care vede mizeria, ci ca cea care vede florile.

Eu am cunoscut si vad in jur si multi barbati minunati, incepand cu al meu (ceea ce nu inseamna ca nu are si defecte si aspecte mai colturoase, dar cine nu are? caa nu traim inca in rai). Cunosc diversi soti atenti, responsabili, iubitori. De ce sa nu vorbim si despre ei?

Subscriu insa la ceea ce i-ai scris Gabrielei in mesajulm care urmeaza acestuia.

Eugen7 13.09.2012 10:22:48

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 470662)
Sa nu fim ca musca, ci ca albina (postase glykys imaginea asta a unui parinte pe alt thread), nu ca cea care vede mizeria, ci ca cea care vede florile.

Foarte frumos. Subscriu.

Citat:

Eu am cunoscut si vad in jur si multi barbati minunati, incepand cu al meu (ceea ce nu inseamna ca nu are si defecte si aspecte mai colturoase, dar cine nu are? caa nu traim inca in rai). Cunosc diversi soti atenti, responsabili, iubitori. De ce sa nu vorbim si despre ei?

Cu totii cunoastem soti, sotii modele intru Hristos.
Consider ca daca ne dorim vietuirea intru Hristos Iisus nu se poate sa nu fie bine in familie.
Un prieten (necasatorit, fecior atat la trup cat si la inima si minte) spunea: "Nepotrivirea in familie... ce este asta? Cum se poate ca un barbat si o femeie sanatosi fizic si duhovniceste sa aiba probleme de "compatibilitate" daca se iubiesc cu adevarat intru Hristos?"

Doamne ajuta.

Yasmina 13.09.2012 12:16:40

Citat:

Lumea in care traim este rea.
Totusi, nu cred ca este bine sa ne oprim la aceste aspecte mai mult decat e nevoie ca sa ne rugam pentru cei care sufera si pentru cei care ii fac pe altii sa sufere. Si sigur, sa nu traim pe un norisor roz, sa ne pazim. Dar sa ne pazim inima noastra, mai intai, sa fie treaza si sa nu cada in capcane.

Subscriu insa la ceea ce i-ai scris Gabrielei in mesajulm care urmeaza acestuia.

Multi sunt frumosi si buni,pana intr-un moment x cand te socheaza cu descoperirile pe care le faci...
A vb despre casatoria perfecta sau partenerul perfect la timpul prezent,nu-mi pare corect.Aceasta perfectiune are nevoie de timp.
Trebuie sa astepti pana la sfarsitul natural al mariajului pt a trage o concluzie dreapta.
Nu aduce anul ce aduce ceasul- proverb romanesc.

Adica degeaba vb despre ei ca sunt soti excelenti acum daca la anul trecem printr-o adevarata tragedie cu sotul+amanta.
Cred ca mai intelept este sa ai o atitudine realista asupra vietii in general fara a baga capul in nisip si a te face ca nu exista murdarii,mizerii,porcarii pe lume.

AlinB 13.09.2012 13:48:23

Citat:

Eu cred ca femeia chiar prin natura sa poate detine o parte importanta de control, chiar daca nu este genul de control la care se gandeste automat un barbat, chiar daca nu izbeste ochii, nu de putine ori puterea lor sociala e mai mare decat a barbatilor.

In primul rand, ea este cea care formeaza predominant copii, fie ei baieti sau fete. Acesti copii sunt viitorul societatii.
Deci in spatele unui barbat ratat ca si barbat cu demnitate in fatza lui Dumnezeu, este o mama ratata.
Iar in spatele acelei mame o alta mama care si-a ratat misiunea.

In al doilea rand, ea are puterea (extraordinara) sa zica da sau nu unui barbat.
Dar atat timp cat ea este legata in mod pacatos si cu o dependenta bolnava de ideea de barbat care in capul ei este cvasi-echivalenta cu sansa la fericire cum ai spus si mai sus, nu are nici intelepciunea nici discernamantul de a folosi cum trebuie aceasta putere.

Nu mai vorbim de cazuri in care in spatele deciziilor unor barbati au fost de fapt femei. Decizii bune - femei bune, decizii proaste - femei .. rele :)

Citat:

Ironiile vietii..femei cu barbati care nu-i merita si barbati cu femei care nu le merita..cum de s-au gasit asa si nu altfel?
Simplu..pentru ca ambele genuri au slabiciunile lor.

AlinB 13.09.2012 13:50:30

Citat:

În prealabil postat de AGabriela (Post 470640)
Cat despre intristare sa nu va para rau, caci este crucea pe care o duc de copila, o cruce cu care m-am obisnuit si se pare ca nu ma pot (sau nu vreau) debarasa de ea. Veselia si bucuria sunt doar oaspeti care trec destul de rar pe aici. Toate bune.

Sunt mai multe feluri de intristare.
Una vindeca si chiar duce la o tainica bucurie, alta ucide sufletul.

Fani71 13.09.2012 15:20:48

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 470678)
Multi sunt frumosi si buni,pana intr-un moment x cand te socheaza cu descoperirile pe care le faci...
A vb despre casatoria perfecta sau partenerul perfect la timpul prezent,nu-mi pare corect.Aceasta perfectiune are nevoie de timp.
Trebuie sa astepti pana la sfarsitul natural al mariajului pt a trage o concluzie dreapta.
Nu aduce anul ce aduce ceasul- proverb romanesc.

Adica degeaba vb despre ei ca sunt soti excelenti acum daca la anul trecem printr-o adevarata tragedie cu sotul+amanta.
Cred ca mai intelept este sa ai o atitudine realista asupra vietii in general fara a baga capul in nisip si a te face ca nu exista murdarii,mizerii,porcarii pe lume.

Cine a vorbit despre casatoria perfecta sau partenerul perfect? Eu nu cred sa o fi facut. Ziceam doar ca exista si barbati minunati, cu care te poti incumeta sa duci o casnicie frumoasa, care sa ii duca pe amandoi spre mantuire. Si chiar sa aduca si fericire in lumea asta (in care Imparatia lui Dumnezeu poate fi deja prezenta, asa ne-a spus Hristos, nu?).

Una din calitatile cele mai mari ale unui om care il face un partener de viata bun este sa recunoasca ca nu este perfect si ca greseste. Daca un barbat are aceasta calitate (si o femeie, desigur, dar vorbeam de barbati aici), cred ca poate si evolua, poate si sa se schimbe spre bine, poate si sa nu cada in greseli mult mai grave.

Sigur, nu suntem nici unul feriti de esecuri si dezamagiri. Dar de ce sa le punem inainte?

mihaila_alin 13.09.2012 16:42:58

daca vrei sa fi mereu nefericit

aminteste-ti intruna, toate lucrurile neplacute din viata ta.oare de ce sa umblam mereu cu batul in mizerii?nu mai bine ar fi sa suflam in cenusea sperantei,poate mai gasim o scinteie ce poate aprinde un foc mare[al dragostei]intre frati. din cite bag bine de seama,pe acest forum exista o lupa continua intre cele doua sexe,si asta nu e bun lucru.de ce nu, macar noi crestinii,nu dam dovada de mai multa intelegere,decit ceilalti. femeia trebuie privita ca un lucru frumos in viata omului,ca ceva care te inveseleste,te completeaza ,nu ca un resort comprimat care poate in orce moment sa degaje o energie nociva,distrugatoare.in fata greutatilor vietii,greutati create si de cei ce conduc destinele,minunat ar fi sa ne unim lupta impotriva greutatilor.dezbinarea a mers pina si la nivelul familiilor,nu credeti ca asta vor unii?.inainte vreme nu erau asa multe greutati nu era stres,familiile erau mai unite,era mai multa dragoste,frica de Dumnezeu[inceputul intelepciunii] si era mai multa credinta.viata e scurta si grea,de ce sa nu alegem doar ce e bun si frumos?.

Domnul sa binecuvinteze familia.Amin.

Lucian008 13.09.2012 19:22:21

Citat:

În prealabil postat de Andreea2012 (Post 470409)
Parerea mea este ca toti sunt la fel.Cand o sa intalnesc pe unul care face exceptia va anunt.Dar ma cam indoiesc, deoarece toti sunt cu 2 fețe(poate chiar mai multe) :)

Pe aceeasi logica, cum ti s-ar parea ca un barbat sa spuna ca toate femeile sunt niste desfranate? Nu ar fi placut? Nu e asa, nu?
Ti se pare ca ai o experienta de viata prea vasta ca sa poti generaliza absolut?

CelMandru 14.09.2012 00:10:52

Dacă nu ne smerim noi înșine, de bună voie, ne smerește Dumnezeu. Oricum ar fi, trebuie să vedem că iese bine pentru noi, însă s-ar putea să nu prea înțelegem judecata lui Dumnezeu, și-o să ni să pară c-am căzut după un cal cam mare și... o să doară. Așa că...

mihaila_alin 14.09.2012 06:58:21

dragoste pacoste.

Citat:

În prealabil postat de Andreea2012 (Post 470409)
Parerea mea este ca toti sunt la fel.Cand o sa intalnesc pe unul care face exceptia va anunt.Dar ma cam indoiesc, deoarece toti sunt cu 2 fețe(poate chiar mai multe) :)

sufletul tau indurerat te face sa spui chear si ce nu gindesti.
doar nu este prapastia asa de mare, precum vrei tu sa o faci,durerea si deziluzia te face sa pari asa agresiva,dind la o parte respectul fata de 'cel' ce reprezinta sprijinul creat de Dumnezeu,si incredintat femeii,precum si femeia,este incredintata barbatului,formind cuplul,ce va crea continuitatea procreerii, robilor imparatiei lui Dumnezeu.
frumusetea la care se uita Domnul este cea interioara si nu se refera la cea trupeasca, caci trupul e muritor si sufletul este vesnic.Dumnezeu alege aspectul fizic al fiecaruia,sa nu uitam ca suntem chipul si asemanarea Sa. unele femei apeleaza la medicina estetica spre a fi mai atragatoare din partea barbatilor si ajung la o viata intinata si desfrinata fara precedent.
oare asta vrea Domnul?.dupa ce se vor cicatriza ranile din sufletul tau, referitoare la partea barbateasca, vei vedea ca tu esti un timbru si in cele din urma iti vei gasi si tu scrisoarea de care te vei alipi.

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:13:42.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.