Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   U.d.m.r. (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15459)

MihaiG 05.09.2012 13:11:39

Citat:

În prealabil postat de Decebal (Post 469005)
Aș vrea, pe lângă aceste linkuri, și să transmit că nu există nici o națiune sau naționalitate bănățeană, așa cum nu există națiune sau naționalitate ardelenească sau transilvană.

Dumneavoastră puteți să transmiteți orice, înclusiv că Pământul este plat. De fapt, există voci mai credibile decât a dumneavosatră care transmit asemenea fabulații, (vezi the flat earth society) dar asta nu le transformă în realitate.

Realitatea este că bănățeanul de etnie română din teritoriul actual al României are infinit mai multe lucruri în comun cu, să zicem, bănățeanul de etnie sârbă din Banatul sârbesc sau cu bănățeanul de etnie maghiară decât are în comun cu olteanul de etnie română.

Eu când trec frontiera spre Szeged nu simt că am trecut în altă țară - casele arată la fel, satele la fel (mă rog, mai curate și mai îngrijite, cu mai puține gropi în pavaj); dar când trec frontiera spre Oltenia senzația că am trecut în alt spațiu cultural/civilizațional este covârșitoare. Și nu sunt singurul care simte asta.

Banatul și bănățenii nu reprezintă, poate, o națiune în înțelesul clasic al cuvântului, dar reprezintă un spațiu civilizațional, un loc în care oamenii nu s-au agățat de etnie pentru a construi ceva comun, ci de valori.

Și la aceste valori se referea Traian Vuia când deplângea modul în care s-a făcut unirea.

tikaalba 05.09.2012 13:13:15

Eu sunt in mijloc sau la mijloc si toti ma ocoliti,oare de ce?

Este un subiect dureros pentru unii ca mine si motiv de competitie pentru altii.Cum am mai scris intr-un post anterior,una este sa fii turist si cu totul altceva,roman traitor aici.Esti turist sau tranzitezi si ai nevoie de serviciile lor mi se pare normal sa te trateze cu toata ospitalitatea,o fac pe banii tai,nu?..,o fac in interesul lor.Trebuie sa fie incuiati(ca sa nu folosesc alt cuvant)sa procedeze altfel.

Si cum Doamne iarta-ma sa nu se inraiasca romanu de aici cand toti dau in el,si romanii si maghiarii.Si daca ar veni unul la mine si m-ar intreba:ma,Costica de ce nu te muti tu cu satra ta pe dambovita ca acolo se inhama calul la caruta,ca acolo-ti pune neamul la jug,ca acolo...domnilor postatori,frati cu mine in nici un caz,el romanul ala rau,Costica(adica al` de sta in coasta unora) vin si va zic,nu plec,ma,nu plec!

Pune-ti harta Romaniei in cui,o harta mare,mare,peste ea imaginar asezati domnii mei o cruce,o cruce la fel de mare....uneva la picioarele crucii curge Dambovita....rastigniti-l pe ROMAN,acolo...vedeti atunci unde-i Ardealul si ce-i Romania fara Ardeal...

Ungurii din Ungaria nu au o parere prea buna despre cei de aici,desi sunt de un neam,probabil ca stiu ei de ce.

Decebal 05.09.2012 13:25:32

Sunteți într-o eroare fatală, domnule G. Lăsați-ne pe noi cu spațiile civilizaționale, nu există nici un Banat și nici o vreo "națiune bănățeană", vorbești despre niște constructe imaginare care nu au nici cea mai mică legătură cu realitatea. Dacă dumneata nu ești român, să fii sănătos, domnule, stai la tine în casă cu fabulațiile tale anti-istorice. După cum am mai spus astfel de idei, mai ales că până acum nu mai auzisem de vreo "națiune bănățeană", auzisem doar de imaginara "națiune transilvană", și aici nu mă refer la domnul G., ci în general la cei care răspândesc astfel de aberații para-istorice, mai ales la nivel politic, sunt produsul unor mentalități anti-românești, împotriva Poporului Român, împotriva Statului Român, împotriva Națiunii Române și care militează într-un fel sau altul pentru distrugerea României; asta cu "națiunea bănățeană" nu o mai auzisem, o știam pe aia cu "națiunea transilvană"; ele sunt niște proiecte anti-românești 100%, care vin în special pe filieră maghiară, dar nu numai maghiară.

Dar nu am de gând să mai continui pe marginea acestei basne istorice referitoare la imaginara "națiune bănățeană", etc. Aici este vorba despre UDMR și alte probleme decât fantasmagoricul "ținut bănățean".

AlinB 05.09.2012 13:39:20

Citat:

În prealabil postat de Decebal (Post 469010)
Așa este, mă gândeam că acest lucru este îndeobște știut și nu mai trebuia să îl menționez. Mai mult, o bună parte a așa zișilor maghiari din România sunt la origine români, secui (și poate or mai fi fost și alții) care au fost maghiarizați. Ați văzut că se vorbește despre așa zisul "Ținut Secuiesc", asta în condițiile în care în România mai trăiesc maxim 500 de secui, adică de secui care încă mai păstrează identitatea secuiască și care nu au fost maghiarizați. Denumirea de "Ținut Secuiesc" se dovedește încă o dată a fi o simplă manipulare, iar dacă nu este așa să se restrângă respectivul "ținut", așa din vorbe pentru că nu vorbesc despre nici o ciuntire din pâmântul românesc de acolo, la cei 200 sau 300 sau 400 de secui câți mai trăiesc în România. Ăia 300 de secui din România mai au la ei în grădină un iluzoriu, imaginar și fabulatoriu "ținut secuiesc". Nu există nici un "Ținut Secuiesc". Ăsta este un proiect anti-românesc care nu are nici o legătură cu cei maxim 500 de secui care mai există în România, și care este în esență un proiect de rapt teritorial din teritoriul României și trebuia de mult și încă trebuie tratat ca atare și cu maximă atenție.

Nu te infierbanta asa, denumirea este una de origine istorica probail, sa zicem chiar arbitrara daca te incalzeste cu ceva (sau racoreste, pe vremea asta..) ungurii o cer in numele lor, nu a celor 3-400 de secui de care zici tu.

Bine zici cu maxima atentie..nu e greu sa se regizeze iar un Tg. Mures '90 ca se gasesc suficienti romani prosti, manipulabili si mitarnici pentru un scandal international, iar de aici la un Kosovo in varianta romaneasca e doar un pas.

Acum, luand-o si din alt punct de vedere si ce mai scriau romanii nostri chiar aia nationalisti pe alte topice, Ungaria parca era un exemplu de dezvoltare economica si independenta (opus slugarniciei de la noi) fata de UE si FMI.

Amar-ironic vorbind, daca vrem sa salvam macar o parte din Romania de romani - sa o dam la unguri.

Sudul am putea sa-l dam la bulgari, ca si aia ne dau clasa, cu Moldova e mai problematic ca taticu Urss nu e mai breaz decat UE -ul, poate cu polonezii negociem ceva, desi le este cam peste mana ..

Eugen7 05.09.2012 13:41:33

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 468176)
Steguletul cu ungurii e scos si fluturat de fiecare data cand aia romani get-beget se pregatesc sa faca o prostie.

Sau au facut-o, si ura publica trebuie sa ia alta directie.

Mare noroc au cu ungurii astia..

Asertiunea este pertinenta. Subcriu.
Dusmanii omului sunt: patimimile, pacatele, duhurile demonice...

Adevarul este urmatorul: boierii romani ii jupoaie pe bietii romani in zonele majoritar locuite de roamni, iar "boierii" unguri ii jupoaie pe unguri in zonele locuite de majoritari de unguri.

Daca fiecare om indiferent de religie, nationalitate etc. ar respecta cele 10 porunci ce bine ar mai fi... insa cine are oare interesul "divide et impera"? Cine castiga de urma conflictelor sociale... oare nu tot cei care ne asupresc si se imbogatesc de pe urma conflictelor.

De ce suntem oare orbi? A fi OM nu tine de rasa, cultura, religie... a fi om tine de virtute.

Locuind in trasilvania am cunoscut cetateni romani (sau care au dubla cetatenie atat romana cat si ungara) de etnie maghiara si mai "extremisti", precum altii si mai intelegatori ai realitatii (caci si romanii din trasilvania au trait sute de ani sub "conducere" straina... si nu aveau nici macar drepturi cetatenesti minime. Astazi etincii maghiari din Romania au prin constituie drepturi cetatenesti nediscriminatorii. Astazi etincii maghiari au si multe drepturi etince...).

Am trait si situaii incare anumite persoane care lucrau in comert se prefaceau ca nu inteleg limba romana... tin totusi sa povesc o intamplare petrecuta cu ceva timp in urma. Eram intr-o excursie in zona Sfanta Ana si ne-am gandit sa nu mai urmam drumul marcat pana la gara... am mers pe jos si ne-am ratacit, in cele din urma am ajuns in sat. Eram insetati, apa nu mai aveam. Am vazut o batranica la poarta unei case si si i-am cerut apa pe limba roama. Dansa nu a inteles (si cu siguranta nu vorbea limba romana), atunci i-am facut semne (limba "universala") si dansa ne-a adus apa cu multa dragoste de om. Se vedea acesta in ochii ei... si dansa a vazut multumirea in ochii nostri... Oare ce ne opreste sa fim oameni daca nu patimile, pacatele duhurile demonice? Oare de ce acceptam vrajba din care "castiga" tot hotii (fie de etinie maghiara, fie romana).

Doamne ajuta.

Decebal 05.09.2012 14:06:53

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 469028)
Nu te infierbanta asa, denumirea este una de origine istorica probail, sa zicem chiar arbitrara daca te incalzeste cu ceva (sau racoreste, pe vremea asta..) ungurii o cer in numele lor, nu a celor 3-400 de secui de care zici tu.

Bine zici cu maxima atentie..nu e greu sa se regizeze iar un Tg. Mures '90 ca se gasesc suficienti romani prosti, manipulabili si mitarnici pentru un scandal international, iar de aici la un Kosovo in varianta romaneasca e doar un pas.

Dar nu m-am înfierbântat absolut deloc, eram chiar destul de calm și văd că am răspuns destul de calm față de cum o făceam odată. Așa este exact cum ai spus dumneata; ungurii nu au nici un drept să revendice vreun "Ținut Secuiesc". Acei 300-400 poate ar avea ceva de revendicat pe la ei prin fața televizorului și asta numai așa cu titlu de fabulație pseudo-istorică, așa zisul "ținut secuiesc" este de fapt și de drept pământ românesc.

Nu știu ce a fost în Kosovo, o să mă informez când voi avea timp; însă personal nu cred în această fluturare de marote gen "Kosovo", cred că sunt niște false pretexte pentru a se scuza erori sau trădări imense din alte puncte de vedere.

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 469028)
Amar-ironic vorbind, daca vrem sa salvam macar o parte din Romania de romani - sa o dam la unguri.

Amar, nu ironic vorbind, aberezi fără margini. Nu întâmplător vorbea cine despre "vulturii forumului", se pare că au apărut și s-au mai și dat pe față. Asta este o afirmație absolut tendențioasă cum că românii ar trebui să își cedeze suveranitatea că vezi Doamne nu se pot guverna singuri, sau nu le stă bine cu națiune suverană; este vorba exclusiv despre propagandă anti-românească și care merge în continuarea propagandei anti-românești și anti-ortodoxe care se face de peste 20 de ani încoace în această țară. Afirmații tendențioase precum cele de mai sus intră la aceeași categorie cu afirmația unui pseudo-român care vorbea despre industria românească precum despre un morman de fiare vechi; de-asta au și vorbit așa pentru ca să o facă să devină un morman de fiare vechi.

AlinB 05.09.2012 14:21:29

Citat:

În prealabil postat de Decebal (Post 469034)
Dar nu m-am înfierbântat absolut deloc, eram chiar destul de calm și văd că am răspuns destul de calm față de cum o făceam odată. Așa este exact cum ai spus dumneata; ungurii nu au nici un drept să revendice vreun "Ținut Secuiesc". Acei 300-400 poate ar avea ceva de revendicat pe la ei prin fața televizorului și asta numai așa cu titlu de fabulație pseudo-istorică, așa zisul "ținut secuiesc" este de fapt și de drept pământ românesc.

Nu stiu pe ce baze il revendica - probabil pe criteriu majoritatii si nu neaparat pe motive de ordin istoric.

Citat:

Nu știu ce a fost în Kosovo, o să mă informez când voi avea timp; însă personal nu cred în această fluturare de marote gen "Kosovo", cred că sunt niște false pretexte pentru a se scuza erori sau trădări imense din alte puncte de vedere.
Ma mir ca o persoana atat de informata ca tine nu a auzit de Kosovo..
Ai sa fii surprins la ce s-a putut ajunge tot in baza unui nationalism de ba(l)ta de care vorbeam mai sus.

Citat:

Amar, nu ironic vorbind, aberezi fără margini. Nu întâmplător vorbea cine despre "vulturii forumului", se pare că au apărut și s-au mai și dat pe față. Asta este o afirmație absolut tendențioasă cum că românii ar trebui să își cedeze suveranitatea că vezi Doamne nu se pot guverna singuri, sau nu le stă bine cu națiune suverană;
Dezastru economic si nu doar de la ora actuala confirma faptul ca romanii intr-adevar nu se pot guverna singuri.

Citat:

este vorba exclusiv despre propagandă anti-românească și care merge în continuarea propagandei anti-românești și anti-ortodoxe care se face de peste 20 de ani încoace în această țară.
Nu amesteca lucrurile, concentraza-te si incearca sa ramai pe subiect.

Citat:

Afirmații tendențioase precum cele de mai sus intră la aceeași categorie cu afirmația unui pseudo-român care vorbea despre industria românească precum despre un morman de fiare vechi; de-asta au și vorbit așa pentru ca să o facă să devină un morman de fiare vechi.
Din pacate se pare ca asta e realitatea - economia romaneasca nu era din cale afara de competitiva dar putea sa supravietuiasca, mai ales la cati bani s-au imprumutat si cheltuit aiurea, se putea face retehnologizare, dar am zis ca au sa faca strainii asta in locul nostru, am vrut economie de piata, privata si salarii ca in Vest, nu?

Decebal 05.09.2012 14:28:45

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 469037)
Dezastru economic si nu doar de la ora actuala confirma faptul ca romanii intr-adevar nu se pot guverna singuri.

Din pacate se pare ca asta e realitatea - economia romaneasca nu era din cale afara de competitiva dar putea sa supravietuiasca, mai ales la cati bani s-au imprumutat si cheltuit aiurea, se putea face retehnologizare, dar am zis ca au sa faca strainii asta in locul nostru, am vrut economie de piata, privata si salarii ca in Vest, nu?

Toate aberațiile pe care le proferezi aici sunt propagandă anti-românească. Vezi că suntem pe un topic despre UDMR, cu alte cuvinte dumneata ești cel off-topic. La aceste afirmații tendențioase pe care le răspândești aici o să îți răspund cu o altă ocazie și pe un topic corespunzător.

Eugen7 05.09.2012 14:33:33

Citat:

În prealabil postat de Decebal (Post 469034)
Amar, nu ironic vorbind, aberezi fără margini.

Iertati-ma va rog... poate ma "bag" unde si cand nu trebuie.
Consider ca ironia amara este binevenita, intrucat daca continuam asa... fie ca vrem fie ca nu vrem... altii (straini bogati) vor cumpara Roamnia bucata cu bucata si "cu acte in regula". De ce? Pai daca asa o vand "boierii" nostri (Petrom este doar un singur exemplu... cand "conducatorii" nostri au "vandut" "la pachet" si terenurile petrolifere romanesti si astfel poporul roman beneficiarul de drept al bogatiilor naturale ale tarii a fost "furat". Asta in in timp ce in Norvegia regele la fiecare sfarsit de an da fiecarui cetatean suma de bani din profitul companiei petrolifere de stat caci spune: "pentrolul norvegian este al poporului si ca atare poporul trebuie sa beneficieze de el". Nu e o reclama mascata la forma de guvernare monarhista, ci este o apreciere la modul de guvernare scandinav in general, care este printre cele mai oneste in contemporaneitate, nivelul lor social fiind de referitna).

Hotia si prostia domina societatea roamnesca de la cel de jos pana la cei de sus (care ar trebui sa conduca). Romanii nu (mai) stiu sa lucreze... nici pamantul nici industiral... si or sa vina altii ca ne puna la treaba (evident ei stapani si noi sclavii... dar nu pe fata ci cu acte in regula de angajati pe un salariu de sclav din care sa putem supravietui doar de o zi pe alta in in timp ce ei isi vor spori opulenta)... si culmea o sa vedem ca se putea face profit foarte bun in Romania si in agricultura si in industire. Degeaba ne vom tangui atunci...
(Ceea ce am scris nu are pretentii "profetice"... e o simpla si succinta analiza a istoriei... "cine uita trecutul e condamnat sa il retraiasca".)

Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domul Iisus Hristos.

Decebal 05.09.2012 14:42:54

Ceea ce menționați dumneavoastră sunt roadele acțiunilor anti-românești susținute pe plan ocult și apoi implementate inclusiv cu ajutorul trădătorilor de neam și de țară. Nu cred deci că este cazul culpabilizării întregii societăți românești pentru atacurile pe toate fronturile împotriva României, inclusiv prin intermediul infiltraților care lucrează împotriva României chiar de la guvernare, din parlament, de la președenție și așa mai departe. Dar despre astea nu vreau să mai continui aici și acum pentrui că suntem pe un alt topic și deja văd că se dorește deturnarea topicului înspre propagandă anti-românească. O să revin însă asupra acestor elemente de propagandă anti-românească pe un alt topic și cu o altă ocazie.

Eugen7 05.09.2012 14:43:09

Citat:

Subscriu afrimatiei. Insa pana nu vedem cauzele acestui dezastru degeaba ne lamentam.
Intreb si nu retoric: In aceasta stiuatie avem nevoie de un Mihai Viteazul, Stefan cel Mare, Mircea cel Batran, Constantin Brancoveanu spre exemplu... sau avem nevoie de un Carol I, Ferdinand I...

Citat:

"Bate-voi pastorul si oile se vor imprastia".
Pastorii nu sunt doar preotii intr-un popor ci pastorii sunt si conducatorii in domenii specifice: medicina, inginerie, invatamant, justitie...

Comunismul a distrus o intreaga generatie de intelectuali. Preoti, profesori, ingineri, doctori au fost prigoniti, omorati... batjocoriti. Ce i-a inlocuit? Atesimul, hotia, minciuna...
Acum culegem roadele... si vom zace asa pana ori ne vom pocai intreg poporul in sac si cenusa precum ninivitenii ca sa ne ierte Dumnezeu pentru hotii, minciuni, avorturi, dusmanie intre frati... sau ne vor cotropi altii, evident nu prin arme ci econimic "cu acte in regula" si vom ajunge un popor de slugi.

Scoala roamneasca e la pamant per ansamblu. Nu se mai "produc" conducatori si "orb pe orb nu poate sa calauzeasca".

Cea mai "buna" investitie intr-un popor sta in educatie!

Doamne ajuta.

tikaalba 05.09.2012 15:39:40

Alo,permiteti,el Costica(ce sta in coasta unora),el,,prostul,, de roman ardelean ,stiti voi cum??Da,domnii mei,prost,prost de bun.Nu stiti,nu aveti de unde sti,candva ,demult ,dupa ce am terminat scoala in satul meu,sat amarat dar cu biserica mare in varful dealului si cu tintirimul imprejur,s-a hotarat desteptul de tata sa ma dea la scoala la oras.A fost o traditie ca sa urmam acelasi liceu.Liceu maghiar avand clase cu predare in limba romana,am fost 26 in clasa(5 romani +restul),profesori maghiari predau si la noi,limba ramana am invatat-o cu profesor maghiar.De nu intelegea cineva ceva se explica in maghiara,daca noi minoritatea indrazneam sa spunem ca n-am inteles ,pai cum altfel n-am fost atenti si cate si mai cate...azi copii mei au trecut prin scoala ,acelasi liceu(deh,sa nu pierdem traditia)bursieri ai statului roman,copii prietenilor nostri sunt si au fost bursieri si ai statului raman si ai altora.Daca o familie maghiara isi inscrie copilul la o scoala maghiara primeste o indemnizatie ca vine de la UDMR,ca vine din partea Ungariei,nu stiu,plus altele multe beneficii.Unul din copii prietenilor nostri este student la medicina in Tg Mures,peste putin timp o sa termine facultatea ,este la sectia maghiara,nu este vorbitor de limba romana(sunt stimulati de aceleasi surse sa ramana sa profeseze in romania),stiut fiind faptul ca in spitalele muresene vin bolnavi din toata tara,multi ,foarte multi din zona Moldovei.Cum se va face dialogul medic-pacient?Fisele de observatie se complecteaza numai in limba romana,ei cei care nu stapanesc limba romana,si nu sunt putini cum vor face?...asta e doar un caz.

Eugen7 05.09.2012 15:55:21

Citat:

În prealabil postat de tikaalba (Post 469070)
Alo,permiteti,el Costica(ce sta in coasta unora),el,,prostul,, de roman ardelean ,stiti voi cum??Da,domnii mei,prost,prost de bun.Nu stiti,nu aveti de unde sti,candva ,demult ,dupa ce am terminat scoala in satul meu,sat amarat dar cu biserica mare in varful dealului si cu tintirimul imprejur,s-a hotarat desteptul de tata sa ma dea la scoala la oras.A fost o traditie ca sa urmam acelasi liceu.Liceu maghiar avand clase cu predare in limba romana,am fost 26 in clasa(5 romani +restul),profesori maghiari predau si la noi,limba ramana am invatat-o cu profesor maghiar.De nu intelegea cineva ceva se explica in maghiara,daca noi minoritatea indrazneam sa spunem ca n-am inteles ,pai cum altfel n-am fost atenti si cate si mai cate...azi copii mei au trecut prin scoala ,acelasi liceu(deh,sa nu pierdem traditia)bursieri ai statului roman,copii prietenilor nostri sunt si au fost bursieri si ai statului raman si ai altora.Daca o familie maghiara isi inscrie copilul la o scoala maghiara primeste o indemnizatie ca vine de la UDMR,ca vine din partea Ungariei,nu stiu,plus altele multe beneficii.Unul din copii prietenilor nostri este student la medicina in Tg Mures,peste putin timp o sa termine facultatea ,este la sectia maghiara,nu este vorbitor de limba romana(sunt stimulati de aceleasi surse sa ramana sa profeseze in romania),stiut fiind faptul ca in spitalele muresene vin bolnavi din toata tara,multi ,foarte multi din zona Moldovei.Cum se va face dialogul medic-pacient?Fisele de observatie se complecteaza numai in limba romana,ei cei care nu stapanesc limba romana,si nu sunt putini cum vor face?...asta e doar un caz.

Binevenit exemplul prezentat de dvs.

Vorba aceea "cine are urechi de auzit sa auda"... dar ma "tem" ca nu o sa "vada" nimeni prezentul: "ce semanam aceea vom culege".

Se cam "uita" (voit sau din ingnoranta) atat exemplul lui Mihai Viteazul, Stefan cel Mare, Constantin Brancoveanu... precum si al lui Carol I, Ferdinand I in ceea ce priveste poporul roaman, Romania.

"Romania nu este a mea si nici a voastra... ci a urmasilor urmasilor urmasilor vostri"

Doamne ajuta.

tikaalba 05.09.2012 16:04:22

@TunsDiana,nu sunt in asentimentul tau cand vorbesti de angajatori maghiari.Atunci cand locuiesti intr-o zona in care maghiarii sunt majoritari cred ca este normal sa se angajeze persoane cunoscatoare atat a limbii maghiare cat si a celei romane,ce faci cu un salariat care nu cunoaste limba majoritatii?Nu-ti poti permite ca angajator in conjunctura actuala sa angajezi romani necunoscatori ai limbii maghiare,AICI.Sunt maghiari care nu cunosc limba romana in ceea mai mare parte batrani din adevarata zona secuiasca,au urmat cele cateva clase la lb maghiara si apoi n-au mai iesit din lumea lor,mirifica lume intradevar,vorbesc aici de zona Siculeni(Ciceu),dar sunt si foarte multi tineri care refuza sa vorbeasca limba romana.Cei care si-au facut o afacere,care s-au scolit prin alte parti si multi altii ca ei,comunica cu toata lumea aproape la fel,frumos,civilizat si vorbesc romaneste la fel cum vorbesc eu ungureste.

Produsele unguresti nu sunt cu nimic mai bune decat cele romanesti,cu siguranta un alt gust,un ambalaj mai atragator si mentalitarea ca e un produs strain(vezi doamne,Ungaria!
)daca nu-i pe gustul tau,nu-l cumperi .

ovidiu b. 05.09.2012 16:30:20

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 469017)
De altă părere, poate, mai credibil - în funcție de prejudecățile cu care pornim în analiză. Cine are în cap un ciocan vede numai cuie; cine îi urăște pe unguri vede numai.....

Bine zici, să înțeleg că ești unul din acei unguri care își cere "drepturile"? Nimeni nu urăște pe unguri. Dar nici să-i lăsăm să facă ce vor.

Citat:

Făcând abstracție de limbajul pentru care ați primit un report post din partea mea și de atitudinea puerilă de superioritate,

Poate ai uitat de atitudinea ta, una plină de mândrie prostească, asta cu "eu nu sunt român" ci "bănățean" de unde ai mai scos-o? Se pregătește ceva și pe la voi prin zonă? :39:

Citat:

rămâne faptul eu am fost acolo și știu despre ce vorbesc.

Mesajele tale dovedesc contrariul. Apropo, mesajul celui din zonă - tikaalba, văd că îl ignori mereu, tu dându-te drept unul care știe și care a fost. Amice cui vinzi gogoși?

Citat:

Dumneavoastră ați fost ?

Da am fost. Și cunosc persoane de acolo care se plâng de situația lor foarte grea. Și nici eu nu sunt departe de zonă....oricum mult mai aproape decât tine.

Citat:

Suntem la noi în țară în sensul că ne aflăm în țara ai cărei cetățeni suntem toți. Dacă vă imaginați că prin etnie aveți vreun drept suplimentar față de maghiari.... imaginați-vă în continuare.

Ei fi avocatul ungurilor cumva? Amice suntem români și la noi în țară, adică România, avem dreptul de a ne apăra țara. Țara nu e a ungurilor ci a românilor, știu că voi asta vreți, dar planul vostru va eșua. Dacă românii de etnie maghiară vor naționalitatea maghiară să meargă în Ungaria și să ne lase pe noi în pace. La fel, dacă tot te lauzi și tu și ei că sunteți mai civilizați de ce mai stați pe aici? Vă învit în mult iubita Ungarie. Noi ne putem duce nevoile și fără voi. Slovacii deja au luat atitudine dând o lege care le anulează dreptul ungurilor din Slovacia de a avea naționalitate dublă,

Citat:

Am o curiozitate: dumneavoastră, sau familia dumneavoasatră, de când vă aflați "la noi în țară" ?

De când ne-am născut amice. Și când spun țara noastră mă refer la români în România. Priceput? Că au și alte etnii aceleași drepturi ca și românii, sunt de acord. Dar de la drepturile de cetățean român și până la autonomie, pe care secuii o trâmbițează, e cale lungă.

ovidiu b. 05.09.2012 16:46:54

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 469019)
Eu când trec frontiera spre Szeged nu simt că am trecut în altă țară - casele arată la fel, satele la fel (mă rog, mai curate și mai îngrijite, cu mai puține gropi în pavaj); dar când trec frontiera spre Oltenia senzația că am trecut în alt spațiu cultural/civilizațional este covârșitoare. Și nu sunt singurul care simte asta.

Păi și de ce mai stai în România, dacă în Ungaria e mai frumos și mai bine? Te mândrești cu cu ceva ce nu-i al tău? Dacă ai fi un bun creștin nu ai vedea minusurile altora, ci minisul tău. Nu degeaba se spune că cine-i îngust la minte n-are leac nicăieri.

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 469019)
Banatul și bănățenii nu reprezintă, poate, o națiune în înțelesul clasic al cuvântului, dar reprezintă un spațiu civilizațional, un loc în care oamenii nu s-au agățat de etnie pentru a construi ceva comun, ci de valori.

Și care sunt valorile tale? Catolicismul din care derivă ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor....Mă faci să râd amice.

ovidiu b. 05.09.2012 17:03:24

Citat:

În prealabil postat de tikaalba (Post 469076)
dar sunt si foarte multi tineri care refuza sa vorbeasca limba romana

Asta spuneam și eu...refuză cu o încăpățânare acerbă să vorbească românește. Eu cred că așa sunt învățați de mici, iar planul lor este unul condus de liderii lor din Ungaria și nu de aici de cei din țară. Aștia de aici fac doar ce li se dictează de dincolo.

MihaiG 05.09.2012 17:07:27

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 469080)
De când ne-am născut amice. Și când spun țara noastră mă refer la români în România. Priceput?

Nu, nu, nu. Nu mi-ai raspuns la intrebare. Familia TA, de câte generații este în România ?

ovidiu b. 05.09.2012 17:47:46

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 469087)
Nu, nu, nu. Nu mi-ai raspuns la intrebare. Familia TA, de câte generații este în România ?

Nu știu unde vrei să bați dar poți fi direct.

TunsDiana 05.09.2012 18:06:52

Citat:

În prealabil postat de tikaalba (Post 469021)
Eu sunt in mijloc sau la mijloc si toti ma ocoliti,oare de ce?

Este un subiect dureros pentru unii ca mine si motiv de competitie pentru altii.Cum am mai scris intr-un post anterior,una este sa fii turist si cu totul altceva,roman traitor aici.Esti turist sau tranzitezi si ai nevoie de serviciile lor mi se pare normal sa te trateze cu toata ospitalitatea,o fac pe banii tai,nu?..,o fac in interesul lor.Trebuie sa fie incuiati(ca sa nu folosesc alt cuvant)sa procedeze altfel.

Si cum Doamne iarta-ma sa nu se inraiasca romanu de aici cand toti dau in el,si romanii si maghiarii.Si daca ar veni unul la mine si m-ar intreba:ma,Costica de ce nu te muti tu cu satra ta pe dambovita ca acolo se inhama calul la caruta,ca acolo-ti pune neamul la jug,ca acolo...domnilor postatori,frati cu mine in nici un caz,el romanul ala rau,Costica(adica al` de sta in coasta unora) vin si va zic,nu plec,ma,nu plec!

Pune-ti harta Romaniei in cui,o harta mare,mare,peste ea imaginar asezati domnii mei o cruce,o cruce la fel de mare....uneva la picioarele crucii curge Dambovita....rastigniti-l pe ROMAN,acolo...vedeti atunci unde-i Ardealul si ce-i Romania fara Ardeal...

Ungurii din Ungaria nu au o parere prea buna despre cei de aici,desi sunt de un neam,probabil ca stiu ei de ce.

.................................................. ..............

Adriana Cluj 05.09.2012 18:13:04

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 468999)
in Ardealul de nord, situatia este alta, din pacate.

Asa este, in zona care a fost sub ocupatie maghiara atitudinea fata de romani, comportamentul, dorintele secesioniste si de ocupatie ale ungurilor sunt cu totul altele decat in alte zone ale tarii unde acestia convietuiesc cu populatia majoritara ori alte etnii.
Poate va amintiti marsul de acum cativa ani in 15 aprilie, desfasurat in Cluj, la care a participat chiar si ministrul sanatatii de atunci, Cseke Attila- deci un membru al guvernului Romaniei, platit de Romania- in care sloganul principal scris pe pancarte si strigat in gura mare prin mijlocul Clujului era: Ardealul, pamant unguresc!!! Iar oficialitatile romanesti, respectiv guvernul, prefectura, primaria a tacut malc!!!
Cum ar fi reactionat la astfel de manifestari ungurii daca romanii maghiarizati fortat din tinutul Gyula ori Szeged (caci granita acolo a fost candva, pe Tisa) ar fi marsaluit asa in Ungaria?????

Mi-e greu, foarte greu, sa privesc si sa citesc cuvintele unor asa-zisi ROMANI si ORTODOCSI aici....
cu cata superficialitate privesc lucrurile,
cu cata ignoranta si agresivitate dau in cei care traiesc azi avanpremiera Diktatului de la Viena,
insira cuvinte doar de dragul de a se afla in treaba sau a fi impotriva,
ori a se da destepti...... exact cum zice Tika, competitie in vorbe ..... fara a tine seama de ceea ce se intampla in realitate, sub ochii nostri ............ dar langa noi, caci ocupatia maghiara nu a ajuns candva si pe meleagurile lor ca sa stie ce inseamna..............vai de noi, vai de noi....... :(

PS: Confirm ceea ce spune Tika: parerea defavorabila a ungurilor din Ungaria despre ungurii din Romania, nici macar limba vorbita de ei nu este identica, o stiu chiar de la sursa.
In problema noastra acest aspect conteaza doar in masura in care nu sunt doriti in Ungaria, desi le-au acordat cetatenia, dar astea sunt cu totul alte probleme... nu-i vor acolo, asa ca-i incurajeaza sa-si faca o Ungarie mica aici.

TunsDiana 05.09.2012 18:32:26

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 469080)
Bine zici, să înțeleg că ești unul din acei unguri care își cere "drepturile"? Nimeni nu urăște pe unguri. Dar nici să-i lăsăm să facă ce vor.

Poate ai uitat de atitudinea ta, una plină de mândrie prostească, asta cu "eu nu sunt român" ci "bănățean" de unde ai mai scos-o? Se pregătește ceva și pe la voi prin zonă? :39:

Mesajele tale dovedesc contrariul. Apropo, mesajul celui din zonă - tikaalba, văd că îl ignori mereu, tu dându-te drept unul care știe și care a fost. Amice cui vinzi gogoși?

Da am fost. Și cunosc persoane de acolo care se plâng de situația lor foarte grea. Și nici eu nu sunt departe de zonă....oricum mult mai aproape decât tine.

Ei fi avocatul ungurilor cumva? Amice suntem români și la noi în țară, adică România, avem dreptul de a ne apăra țara. Țara nu e a ungurilor ci a românilor, știu că voi asta vreți, dar planul vostru va eșua. Dacă românii de etnie maghiară vor naționalitatea maghiară să meargă în Ungaria și să ne lase pe noi în pace. La fel, dacă tot te lauzi și tu și ei că sunteți mai civilizați de ce mai stați pe aici? Vă învit în mult iubita Ungarie. Noi ne putem duce nevoile și fără voi. Slovacii deja au luat atitudine dând o lege care le anulează dreptul ungurilor din Slovacia de a avea naționalitate dublă,

De când ne-am născut amice. Și când spun țara noastră mă refer la români în România. Priceput? Că au și alte etnii aceleași drepturi ca și românii, sunt de acord. Dar de la drepturile de cetățean român și până la autonomie, pe care secuii o trâmbițează, e cale lungă.

.................................................. ...................

TunsDiana 05.09.2012 18:44:23

Citat:

În prealabil postat de tikaalba (Post 469070)

.................................................. ......................................

TunsDiana 05.09.2012 19:05:05

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 469094)
Asa este, in zona care a fost sub ocupatie maghiara atitudinea fata de romani, comportamentul, dorintele secesioniste si de ocupatie ale ungurilor sunt cu totul altele decat in alte zone ale tarii unde acestia convietuiesc cu populatia majoritara ori alte etnii.
Poate va amintiti marsul de acum cativa ani in 15 aprilie, desfasurat in Cluj, la care a participat chiar si ministrul sanatatii de atunci, Cseke Attila- deci un membru al guvernului Romaniei, platit de Romania- in care sloganul principal scris pe pancarte si strigat in gura mare prin mijlocul Clujului era: Ardealul, pamant unguresc!!! Iar oficialitatile romanesti, respectiv guvernul, prefectura, primaria a tacut malc!!!
Cum ar fi reactionat la astfel de manifestari ungurii daca romanii maghiarizati fortat din tinutul Gyula ori Szeged (caci granita acolo a fost candva, pe Tisa) ar fi marsaluit asa in Ungaria?????

Mi-e greu, foarte greu, sa privesc si sa citesc cuvintele unor asa-zisi ROMANI si ORTODOCSI aici....
cu cata superficialitate privesc lucrurile,
cu cata ignoranta si agresivitate dau in cei care traiesc azi avanpremiera Diktatului de la Viena,
insira cuvinte doar de dragul de a se afla in treaba sau a fi impotriva,
ori a se da destepti...... exact cum zice Tika, competitie in vorbe ..... fara a tine seama de ceea ce se intampla in realitate, sub ochii nostri ............ dar langa noi, caci ocupatia maghiara nu a ajuns candva si pe meleagurile lor ca sa stie ce inseamna..............vai de noi, vai de noi....... :(

PS: Confirm ceea ce spune Tika: parerea defavorabila a ungurilor din Ungaria despre ungurii din Romania, nici macar limba vorbita de ei nu este identica, o stiu chiar de la sursa.
In problema noastra acest aspect conteaza doar in masura in care nu sunt doriti in Ungaria, desi le-au acordat cetatenia, dar astea sunt cu totul alte probleme... nu-i vor acolo, asa ca-i incurajeaza sa-si faca o Ungarie mica aici.

.................................................. .............................

MihaiG 05.09.2012 19:05:28

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 469091)
Nu știu unde vrei să bați dar poți fi direct.

Pentru că te bați în piept cu cărămida naționalismului, vreau și eu să știu cam de cât timp este familia ta română și de unde se trage ea. Deci ? Câti antecesori îți cunoști, ce nume, ocupație, naționalitate aveau ?

Întrebare valabilă și pentru ceilalți mari români verzi din audiență.

Adriana Cluj 05.09.2012 19:38:03

Mai scuteste-ne cu genealogia dumitale. am mai vazut-o cu alta ocazie din cate imi amintesc.

Subiectul este altul!!!
Nu mai deviati discutia.

Suntem romani, ne socotim romani, simtim romaneste, si aici este Romania (nu stim cat inca... :( ) chiar daca n-om avea sange romanesc 100%, la o posibila analiza genetica!!!!!

TunsDiana 05.09.2012 19:59:37

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 469107)
Pentru că te bați în piept cu cărămida naționalismului, vreau și eu să știu cam de cât timp este familia ta română și de unde se trage ea. Deci ? Câti antecesori îți cunoști, ce nume, ocupație, naționalitate aveau ?

.................................................. .....................................

AlinB 05.09.2012 20:30:04

Citat:

În prealabil postat de Decebal (Post 469049)
Ceea ce menționați dumneavoastră sunt roadele acțiunilor anti-românești susținute pe plan ocult și apoi implementate inclusiv cu ajutorul trădătorilor de neam și de țară. Nu cred deci că este cazul culpabilizării întregii societăți românești pentru atacurile pe toate fronturile împotriva României, inclusiv prin intermediul infiltraților care lucrează împotriva României chiar de la guvernare, din parlament, de la președenție și așa mai departe. Dar despre astea nu vreau să mai continui aici și acum pentrui că suntem pe un alt topic și deja văd că se dorește deturnarea topicului înspre propagandă anti-românească. O să revin însă asupra acestor elemente de propagandă anti-românească pe un alt topic și cu o altă ocazie.

Constientizarea unei realitati in loc de a alerga dupa cai verzi pe pereti si dusmani mai mult sau mai putin imaginari nu este propaganda anti-romaneasca.

Provocarile acelor unguri sunt posibile cu concursul clasei politice romanesti.
Schimbati conducatorii iar lucrurile se vor reglementa de la sine.
Tratati cauza, nu efectele.

AlinB 05.09.2012 20:36:49

Citat:

În prealabil postat de Eugen7 (Post 469050)
Subscriu afrimatiei. Insa pana nu vedem cauzele acestui dezastru degeaba ne lamentam.
Intreb si nu retoric: In aceasta stiuatie avem nevoie de un Mihai Viteazul, Stefan cel Mare, Mircea cel Batran, Constantin Brancoveanu spre exemplu... sau avem nevoie de un Carol I, Ferdinand I...

Indraznesc sa cred ca au fost produsul unui popor sanatos, ceea ce in ziua de azi..

"Bate-voi pastorul si oile se vor imprastia".
Pastorii nu sunt doar preotii intr-un popor ci pastorii sunt si conducatorii in domenii specifice: medicina, inginerie, invatamant, justitie...

Citat:

Comunismul a distrus o intreaga generatie de intelectuali. Preoti, profesori, ingineri, doctori au fost prigoniti, omorati... batjocoriti. Ce i-a inlocuit? Atesimul, hotia, minciuna...
Acum culegem roadele... si vom zace asa pana ori ne vom pocai intreg poporul in sac si cenusa precum ninivitenii ca sa ne ierte Dumnezeu pentru hotii, minciuni, avorturi, dusmanie intre frati... sau ne vor cotropi altii, evident nu prin arme ci econimic "cu acte in regula" si vom ajunge un popor de slugi.
Mai greu..in mare, n-a ajuns inca cutitul la os si poate nici atunci.
Iar la cei care au ajuns ...ii vezi ca se refugiaza mai degraba in alcool decat in biserica.

Citat:

Scoala roamneasca e la pamant per ansamblu. Nu se mai "produc" conducatori si "orb pe orb nu poate sa calauzeasca".
Cea mai "buna" investitie intr-un popor sta in educatie!
Doamne ajuta.
Cea mai buna investitie a unui Stat manipulator sta tot in educatie - cu cat mai multi prosti, cu atat mai usor de guvernat si facut jocurile politice.
Deci nu e intamplatoare directia actuala a educatiei.

AlinB 05.09.2012 20:37:59

Citat:

În prealabil postat de TunsDiana (Post 469106)
Romanii ce au facut cand au vazut manifestarea ungurilor din Cluj, nu au protestat, nu au pus pancarte cu Ardealul, pamant romanesc?

Da, trebuiau sa-si dea cu pancartele in cap unii la altii.
Era mai usor sa se ajunga la concluzia ca ungurii au nevoie de o zona a lor ca sa nu mai fie batuti de romani.

ovidiu b. 05.09.2012 21:31:09

Citat:

Pentru că te bați în piept cu cărămida naționalismului,

Nu mă bat cu cărămida naționalismului în piept, ci doar am semnalat un fapt, o intenție a unor cetățeni români de altă etnie care vor să săvârșească o hoție. Așa că domnule avocat vă rog din nou să faceți diferența.

Citat:

vreau și eu să știu cam de cât timp este familia ta română și de unde se trage ea. Deci ? Câti antecesori îți cunoști, ce nume, ocupație, naționalitate aveau ?

Te-am rugat să nu ne vinzi gogoși și să vii cu chestii serioase. Ți-am deminstrat pe desen că ești pe lângă subiect. Așa pentru liniștea ta, părinții mei sunt de etnie români, bunicii mei la fel, iar străbunicii de asemenea.

ovidiu b. 05.09.2012 21:32:30

Citat:

Prietene am rugămintea să nu ne incluzi pe toți în oala ta verde.

ovidiu b. 05.09.2012 21:57:25

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 469128)
Da, trebuiau sa-si dea cu pancartele in cap unii la altii.
Era mai usor sa se ajunga la concluzia ca ungurii au nevoie de o zona a lor ca sa nu mai fie batuti de romani.

Ce prostii vorbești. Păi ce vrei să facă românul când ungurul vine și spune că Ardealul este pământ unguresc? Dacă cei de sus nu au făcut nimic oamenii și-au făcut singuri dreptate. Și sunt convins că o să o mai facă ori de câte ori va fi nevoie. Ungurii nu pot să fure pământul românesc, căci adevărul este unul singur și Dumnezeu îl știe. Ce ar trebui să facem? Să ne maghirizăm toți și să ne catolicizăm? Tot amintiți de păcate. Dar nu e păcat să nu-ți aperi cele mai de preț moșteniri, credința și pământul? Ștefan cel Mare și alți voievozi aminți pe aici, ce au făcut? Au stat cu mâinile în sân? Aaa că ai noștri de la putere dorm sau sunt corupți sau în cârdășie cu ei, nu te îndreptățește pe tine sau pe mine să cârtim. Sau ei fi și tu un pui verde?

tikaalba 05.09.2012 22:12:54

Costica, cu permisiunea dumneavoastra...

@TunsDiana-invatarea istoriei si a geografiei RO nu-i normal sa se invete in limba maghiara dar atata timp cat acesti copii nu vorbesc romaneste,bineanteles ca nu toti,tu cum crezi ca se poate rezolva?Te-ai uitat din curiozitate peste un manual de istorie de la sectia romana?Ca peste unul de la maghiara sigur nu...

Cred ca nu m-am exprimat corect referitor la scoala,profesorii maghiari predau in limba romana ,doar daca cineva nu intelegea se explica in maghiara si se intampla destul de des.La inscrierea in liceu a trebuit sa optam pentru a doua limba straina,maghiarii au ales germana iar eu cu inca cativa am ales engleza si s-a gasit o solutie de compromis cu care parintii nostri au fost de acord.Cand aveam in orar engleza ne luam boceluta si mergeam intr-o clasa maghiara si totul a fost ok.

tikaalba 05.09.2012 22:37:19

In 18.06.2012 s-a tinut la Sovata o conferinta privind autonomia Tinutului Secuiesc,UDMR a semnat un pact secret.Oare cu cine a semnat si de ce secret ca doar e vorba de trei judete ale Romaniei...informatia preluata din cotidianul de limba maghiara Haromszek(covasna).

AlinB 05.09.2012 22:46:30

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 469163)
Ce prostii vorbești. Păi ce vrei să facă românul când ungurul vine și spune că Ardealul este pământ unguresc? Dacă cei de sus nu au făcut nimic oamenii și-au făcut singuri dreptate. Și sunt convins că o să o mai facă ori de câte ori va fi nevoie. Ungurii nu pot să fure pământul românesc, căci adevărul este unul singur și Dumnezeu îl știe. Ce ar trebui să facem? Să ne maghirizăm toți și să ne catolicizăm? Tot amintiți de păcate. Dar nu e păcat să nu-ți aperi cele mai de preț moșteniri, credința și pământul? Ștefan cel Mare și alți voievozi aminți pe aici, ce au făcut? Au stat cu mâinile în sân? Aaa că ai noștri de la putere dorm sau sunt corupți sau în cârdășie cu ei, nu te îndreptățește pe tine sau pe mine să cârtim. Sau ei fi și tu un pui verde?

Iti dau si tie acelasi sfat ca lui Decebal.
Citeste despre Kosovo.
Chiar si despre ce s-a intamplat in '90 ar trebui sa mai citesti, poate ai sa-ti dai seama ce a fost de fapt.

Pe urma, mai vorbim.

Pana atunci, las-o mai moale.

TunsDiana 05.09.2012 22:50:17

Citat:

În prealabil postat de tikaalba (Post 469167)
In 18.06.2012 s-a tinut la Sovata o conferinta privind autonomia Tinutului Secuiesc,UDMR a semnat un pact secret.Oare cu cine a semnat si de ce secret ca doar e vorba de trei judete ale Romaniei...informatia preluata din cotidianul de limba maghiara Haromszek(covasna).

.................................................. ..............

ovidiu b. 05.09.2012 23:25:13

.........................

MihaiG 05.09.2012 23:26:36

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 469114)
Mai scuteste-ne cu genealogia dumitale. am mai vazut-o cu alta ocazie din cate imi amintesc.

Subiectul este altul!!!
Nu mai deviati discutia.

De ce, nu vi se pare hazliu că cei care fac cea mai mare paradă de naționalism sunt aceia care nu sunt în stare să-și demonstreze descendența din strămoși români măcar până la a patra spiță ? Mie mi se pare.

MihaiG 05.09.2012 23:30:04

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 469155)
Te-am rugat să nu ne vinzi gogoși și să vii cu chestii serioase. Ți-am deminstrat pe desen că ești pe lângă subiect. Așa pentru liniștea ta, părinții mei sunt de etnie români, bunicii mei la fel, iar străbunicii de asemenea.

Toți cei opt străbunici sunt de etnie curat română ? Sunteți foarte sigur ? Dar despre stra-strabunici ne puteți spune ceva ? De exemplu, știți cum îi chema, măcr pe jumătate dintre ei, cu ce se ocupau, de unde erau ? Dar despre stă-stră-străbunici știți să ne spuneți ceva ? Câți dintre ei erau români, de unde erau, cu ce se ocupau ? Sau, dacă nu despre toți stră-stră-străbunicii, măcar despre unul, știți să ne spuneți ceva ?

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:26:34.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.