![]() |
Citat:
Asa pot sa spun si eu despre tine ca lucrezi ca profesor in invatamantul prescolar, in caz ca predai ore de religie. Sau asa pot spune despre profesorii de religie din clasele primare. Ei sunt angajati si platiti pentru spalarea creierelor copiilor, ii invata chestii religioase fara ca ei sa aiba libertatea de a alege daca vor sau nu asta. Exista doua tipuri de oameni, credinciosi si necredinciosi. In cazuri extreme exista si agnosticii, cei care nu stiu ce sa creada, aia sunt greu de influentat. |
Citat:
|
Citat:
Nu neg ca "padure fara uscaciuni nu exista" si nici ca experientele din Biserica pe care le-ati avut pana in prezent s-au redus la "teatrul iefin" pe care l-ati descris. Perceptia teatrului depinde atat de catre subiect cat si de actori. Poate piesa si actorii sunt buni, iar spectatorul dezinteresat... poate spectatorul este interesat insa teatrul este "ieftin". Oricum ideea este simpla: "nu confundam medicul cu medicina". Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul. |
Citat:
|
Ba se poate explica. Se duc acolo pentru ca ei sunt convinsi de ceva anume si nu vor sa vada si chestiile stiitifice. Am dat exemple de credinciosi in paginile precedente.
Dar daca ei sunt 100% siguri de existenta divinitatii, fara dovezi, e parerea lor, sunt liberi sa creada ce vor. |
Nu predau religie. Sunt educator. Imi educ copii in dragoste fata de Domnul. Le explic si lucruri despre Univers si stiinta insa baza este cladirea lor duhovniceasca. Tind sa cred ca elevii mei sunt deosebiti: mai blanzi, mai iubitori, mai iertatori nu datorita mie ci invataturilor Domnului. Am in clasa si baptisti :) Dar participa si ei la actiunile in parteneriat cu Biserica Ortodoxa.
|
Citat:
Hristos Iisus stie EL cu sa vorbeasca atat in Biserica in grup cat si cu fiecare om in parte atat in parte. EL cunoaste adacul inimii (mintea) fiecaruia dintre noi. Problema cea mare este ca noi nu IL lasam pe EL sa lucreze in noi... caci noi de buna voie refuzam conlucrarea cu harul lui Dumnezeu. |
1)
Citat:
Totuși, presupunând că tu nu ești prost, sigur vei trage o concluzie folositoare de la punctul 2) dacă vrei să deschizi ochii; poate de aceea te-a determinat Dumnezeu să intri pe acest forum, pentru a-ți deschide ochii. 2) Citat:
|
Citat:
Eu nu stiu, insinuezi ca am probleme cu dracarimea? :) Ma deranjeaza fumul de tamaie si de lumanari arse, pur si simplu, asa cum pe altii ii deranjeaza zgomotul excesiv, nu e nimic deosebit. |
Citat:
În schimb nu e clar de ce ai scris în profil:ortodox; doar pentru că ai fost botezat, sau pentru a te infiltra? P.S.Am vrut să scriu că topicul se ”spamează” cu aceste mesaje, dar și tu te înscrii, nu-i așa(?), la greutăți în privința spovezii. P.P.S. T erog să întrebi un preot despre ce am scris în legătură cu tămâia. |
Mai am o intrebare pentru colegul Eugen7, da raspunsuri civilizate si ii respect efortul.
Sunt unii care considera ca urmatoarele tipuri de muzica vine de la aia rai, tot un fel de credinciosi spun asta. Voi da 2 exemple, dar vreau sa aflu raspunsul cuiva real credincios. Asadar, iata: 1 http://www.youtube.com/watch?v=I4tQvuhCE_0 si 2 http://www.youtube.com/watch?v=sPqEIL8Llb4 |
Citat:
In ordinea crescatoare a puterii lor duhurile demonice (precum si patimile) sunt: lacomia, desfranarea, avarita (iubirea de arginti, zgarcenia), mania, tristetea (invidia), trandavia, slava desarta si mandria. Astfel sa luam aminte la noi insine mai intai... Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos. |
Citat:
Pai ortodox sunt dupa botez, doar ca nu dau importanta prea mare religiei, nu consider ca tine de religie sa te porti civilizat cu cei din jur. Zi tu care e treaba cu tamaia, la preot nu stiu cat de curand apuc sa ajung. |
Citat:
|
Citat:
Viata duhovniceasca in Hristos nu se bazeaza pe iluzii, pe basme de genul "nu stiu daca sunt pe calea cea buna... nu stiu daca binele pe care il fac este urmare a conlucrarii cu harul lui Dumnezeu". Cine nu stie sa caute, sa alerge la duhovnici la Sfintele Slujbe, sa puna inima si mintea la rugaciune sincera, sa caute cognitia sincera a vietii Duhovnicesti intru Hristos. Sunt deranjat de ipocrizie, superficialitate... si in general orice justificare a vietii omului in afara de trairea inechivoca intru Hristos Iisus prin colucrarea cu harul lui Dumnezeu. Consider pertinenta si de referinta afirmatia Sfantului Iov: "cum pot sa hulesc pe Dumnezeu cand eu simt Duhul Sau in pipetul meu"? Sfantul Serafim de Sarov si Sfintii Parinti Filocalici aceasta realitate o traiesc si ei afirma indubitatbil prin sfintenia vietii lor: "Nu mai traiesc eu ci Hristos traieste in mine" (Galateni) Evident ca cine are ochi de vazut vede, si cine are urechi de auzit aude si cine are minte pentru congnitie duhovnicesca cunoaste pe Hristos Iisus inechivoc caci "Noi am crezut si am cunoscut ca TU esti Hristosul"(Ioan) si "Noi ceea ce stim vorbim si ce am vazut martursim" (Ioan). De aceea se cuvine ca eu sa vorbesc mai putin si Sfintii Parinti mai mult, caci Hristos Iisus vorbeste prin ei. Citat:
Viclenia diavoleasca este mare... si pentru ca suntem la capitolul muzica, de multe ori prin melodii linistitoare, "sentimentaliste", "romantice" indeamna omul la desfranare si neascultare de dragostea lui Dumnezeu. Chiar si in muzica bisericeasca sunt melodii care imbarbateaza omul la lupta cu dusmanii adevarati: patimile, pacatele... duhurile necurate. Evident ca starea de spirit corespunzatoare trebuie intarita prin melodii care sa incite la taria mintii si a inimii. (Mentionez ca sunt nepriceput la muzica. Imi place sa o ascult dar nu sunt capabil sa cant corespunzator... si de aceea las pe cei care se pricep sa o faca.) Asadar sa nu ne pierdem in detalii ci cu ajutorul harului lui Dumnezeu sa cercetam duhurile atat ale muzicii, cat si ale cartilor, emisiunilor TV, documentarleor, paginile de Internet si mai ales a jocurilor de calculator (care induc mandrie, vilolenta, slava desarta... manie). Nu toti oamenii sunt atinsi de frumusetea muzicii lui Bach spre exemplu... dar arta este o expresie a frumosului, iar Dumnezeu este cauza frumosului. Cine poate contesta impactul favorabil (de inaltarea a mintii si a inimii catre frumos, catre perfectiune catre sfintenia lui Dumnezeu manifestata in Sfantul Prooroc David) asupra spiritului umaman a statuii "David" a lui Michelangelo spre exeplu? Consider ca doar o persoana care nu este intreaga la minte poate considera ca o asemnea opera de arta are contotatii peiorative asupra spirtului uman. Doamne ajuta. Domnul nostru Iisus Hristos sa ne daruiasca harul Sau. Amin. |
Citat:
|
Citat:
|
Eu nu am arata nicaieri ca sunt atotstiutor. De multe ori am intrebat cate ceva, asta dovedeste ca le stiu pe toate?
In alta ordine de idei, la fel ca tine si ca altii, nu fac altceva decat sa imi spun parerea, fie ca iti convine fie ca nu. Nu vad de ce te deranjeaza atat de mult cuvintele mele, nu te las eu sa te intaresti duhovniceste sau sa te cladesti sufleteste? Vad ca nu rezisti sa stai deoparte, ai zis ca ai incheiat discutia, dar nu te poti abtine :). |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
E vorba de fum omule, e acelasi lucru cu a sta in fum de tigara. In general nu e bine sa inhalezi fum, decat daca e musai necesar. Tamaia e doar o ceara, nimic altceva.
|
Citat:
Tu ma clasifici fara sa ma cunosti, doar dupa ce scriu eu aici, ceea ce e o mare greseala. |
Citat:
A te purta civilizat este frumos, a te purta ca un adevarat crestin este fermecator. Referitor la tamaie parerea mea este ca ai un "purtator" care nu agreaza mirosul, te face sa vezi numai ce e urat in Biserica, te da afara. Singur hranesti "purtatorul" cu gandurile si faptele tale. In ceea ce priveste cele 2 melodii: prima mi-a transmis un sentiment de frica in special intre jumatate si 3/4 din melodie...a doua nu a avut niciun impact. |
Gresesti draga colega !
Citat:
Această substanță nu este foarte cunoscută, însă proprietățile sale terapeutice au fost descoperite de-a lungul timpului. Este o rășină extrasă din scoarța arborelui exotic Boswellia, tot mai utilizată astăzi în medicina complementară. Cu 15 ani în urmă, un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Florența care confirma calitățile terapeutice ale smirnei a fost publicat în revista medicală „Nature". Specialiștii au constatat atunci că smirna este un puternic analgezic, alungând durerile prin acțiunea substanțelor din compoziție asupra receptorilor de opiacee (medicamente puternice antidurere) din creier. De asemenea, smirna are proprietăți antiinflamatorii și antiseptice și, de aceea, este eficientă mai ales în caz de gingivită și de alte afecțiuni ale cavității bucale. În Arabia Saudită, această substanță este un remediu recunoscut pentru piciorul diabetic. Forma cea mai utilizată a acestei rășini este uleiul esențial de smirnă. Tămâia Ca și smirna, tămâia conține substanțe terapeutice care sunt benefice mai ales în cazul persoanelor cu un nivel ridicat de inflamații în organism. Studiile au demonstrat că tamaia este eficientă în tratamentul colitei ulceroase, boala Crohn (afecțiuni ale intestinului gros), dar și al afecțiunilor Asiaticii considera ca tamaia are o energie uscata, fiind eficienta in cazul inflamatiilor si al infectiilor, precum si in buna functionare a sistemului endocrin. Fumigatiile cu tamaie au fost utilizate din cele mai vechi timpuri pentru purificarea locurilor de rugaciune, deoarece induc linistea sufleteasca, o stare de smerenie, canalizeaza gandurile spre lumea spirituala. In religia ortodoxa, se considera ca fumigatiile cu tamaie inlesnesc contactul cu sfintii si ingerii. Biblia contine numeroase referiri la aceasta rasina, chiar si pruncul Iisus primind la nastere de la magi smirna, aur si tamaie. In scop terapeutic, tamaia se utilizeaza mai ales extern, sub forma de fumigatii sau ulei esential (aromoterapie), in laringite, faringo-amigdalite, bronsite, astm bronsic, infectii urinare, chisturi, stari depresive, stres, insomnii. Intern, tamaia trebuie folosita cu extrem de multa precautie, doar sub supraveghere medicala, deoarece pot aparea la unii bolnavi o serie de efecte adverse grave, inclusiv cresterea toxicitatii unor medicamente alopate. Un alt pericol este reprezentat de contrafacerile existente pe piata, efect vindecator avand doar tamaia medicinala provenita din surse sigure. Oamenii de stiinta incearca in prezent sa realizeze medicamente bazate pe extracte din aceasta rasina, in lupta pe care acestia o duc impotriva bolilor grave, inclusiv a tumorilor localizate la nivelul creierului. respiratorii și articulare. |
Citat:
Eu am alta problema...pentru ca nu tin atat de mult la parintele duhovnic nu prea ma rusinez si alta problema si mai grava: aman sa ma duc ca parca nu am dispozitia de spovedanie (si nu stiu cum sa schimb asta). |
Doamne ajută!
|
Citat:
Inainte de spovedanie, cerceteaza-ti sufletul si scrie pe hartie, pe scurt, fiecare pacat de care iti aduci aminte. Poti sa consulti un indreptar de spovedanie, ca sa fi sigura ca ai acoperit tot ce trebuie. Cand te duci la duhovnic, citesti de pe hartie, e mai usor asa, eventual te va mai intreba el daca considera ca s-a omis ceva sau daca vrea sa inteleaga o situaie mai bine, ca sa stie ca sfat/canon sa iti dea. Apoi, nu uita ca duhovnicii aud de toate la scaunul de spovedanie, aud de furt, avort, adulter, preacurvie, cate si mai cate, nu il va surprinde nimic. Nu o sa te judece sau mai stiu eu, caci stie si el ca omul este slab. Apoi, tu nu iti marturisesti pacatele duhovnicului ca si om, ci lui Dumnezeu. Cu El vorbesti si Lui ii spui ce ai facut si iti ceri iertare, duhovnicul este doar un intermediar. Duhovnicul te asculta, iti da canon, eventual te dezleaga, insa Dumnezeu este cel care iti sterge pacatele si te ajuta prin duhovnic. Rusinea vine de la diavol, asta ptr. ca nu vrea sa te piarda din ghearele lui. Nu il lasa sa te pacaleasca. Cand te duci la spovedanie Dumnezeu si Ingerul Pazitor sunt langa tine, tine minte asta. Si mie mi-a fost rusine prima oara, si mereu imi este defapt, insa cand m-am dus prima oara la duhovnic si i-am spus ca imi este rusine a zis ca nu am de ce, caci Dumnezeu stie deja ce am facut, caci doar El este omniprezent, stie tot, insa asteapta sa spunem ce am facut si sa ne indreptam. Ei, si am retinut acest sfat, si desi simt rusine si ma irosesc toata, tot zic, ptr. ca am in gand faptul ca Dumnezeu deja stie ce am facut, marturisirea mea este doar asumarea faptelor. Cand un om se spovedeste si se indreapta, este bucurie mare in Cer. Este bine inainte de spovedanie sa ti post 3 zile si sa te rogi ptr. luminarea mintii si ptr. aducerea aminte a pacatelor. De asemenea este bine sa te rogi si ptr. duhovnicul tau, ca sa il lumineze Dumnezeu si sa iti dea canonul si sfaturile potrivite. Asa scrie in indreptarul de spovedanie ca trebuie sa facem. Deobicei, spovedania generala, deci din copilarie pana in prezent, este bine sa se faca la un calugar. Dupa ce ai facut spovedania generala, apelezi la duhovnicul tau de mir. Nu este adevarata faza asta, ca daca nu il cunosti nu iti este rusine. Eu nu mi-am cunoscut preotul la care m-am spovedit prima oara si tot mi-a fost rusine. Apoi, mi-am gasit actualul duhovnic, si desi la inceput nu il cunosteam, vb. doar odata cu el, tot rusine mi-a fost. Rusinea asta este o ispita, o piedica ca sa nu te spovedesti. Pleci capul, plangi, te inrosesti, tremuri, dar zici tot. La sfarsit, dupa ce ai zis tot, sa vezi ce bine te simti, usoara ca pana si simti asa o eliberare si o bucurie launtrica. Merita rusinea asta ptr. a scapa de pacate. A zis bine un user, mai bine sa iti fie rusine cateva minute-o ora acum, decat la Judecata Generala. Sper sa revii si sa ne spui daca ai reusit sa te spovedesti. Curaj si Dumnezeu sa te ajute si sa te intareasca! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
http://www.youtube.com/watch?v=kHRf01Gjosk |
Citat:
Asadar, eu cred ca ar trebui sa te rogi sa te poti spovedi - pentru ca o sa vezi ca atunci cand te hotarasti, pot fi multe ispite, ba ti se face rau, ba nu e preotul, ba e multa lume, ba te descurajezi si pleci... Si cand ai ajuns la scaunul de spovedanie, versi tot. Din proprie experienta, iti spun ca la spovedanie niciodata nu am fost mustrata rau, umilita sau desconsiderata, mereu am fost primita cu bucurie si cu caldura parinteasca si sa stii ca, pana m-am stabilit la un duhovnic (care are intre doua varste, oricum, mai degraba tanar decat batran), m-am spovedit si la parinti in varsta si cei tineri si nu am avut a ma plange de niciunul in aceasta privinta. Au fost cazuri in care parintele s-a intristat, se mahnea de ce ii spovedeam, de imi parea rau si mai tare de ce facusem. Cred ca si Hristos tare se intristeaza si se mahneste, dar totusi ne asteapta, cu bratele deschise. Sa iti ajute Dumnezeu sa pui inceput bun si sa ajungi la spovedanie! Sa iti notezi pe o hartiuta toate pacatele, ca sa nu le uiti, daca nu te-ai mai spovedit de mult, si sa vorbesti cu parintele in prealabil, ca sa nu nimeresti intr-o zi cu multa lume. |
Citat:
Citat:
Hai sa indreptam greseala asta. Ce zici asa: tu banat aici, cine vrea sa-ti urmareasca ineptiile si sa se contreze cu tine, sa te caute pe softpedia? tiestodj20 http://forum.softpedia.com/index.php...ost&p=11431752 "in universul cu pamantul plat care se invarte in jurul soarelui, conform cretinortodox." http://forum.softpedia.com/index.php...ost&p=11431882 "Ia de aici, spor la citit. In alea 40 de pagini sunt vreo 2 sau 3 normali la creier. Mie nu mi s-a relevat nimic, eu nu cred ca in povesti cu zei care abia asteapta sa ma prinda la judecata. http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?p=442533#post442533" http://forum.softpedia.com/index.php...ost&p=11431891 "Nu vor, le-am zis sa-si ia macar un binoclu de 3 sau 4 milioane, e perfect sa vada Luna sau Jupiter cu tot cu sateliti." http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=387 Citat:
|
Asa, care e problema? Crezi ca nu recunosc faptul ca eu am scris acolo? E normal sa fiu revoltat ca sunt banat aiurea.
Ai vrut sa pari inteligent si ai ingrosat greseala de acolo, daca ai fi citit mai departe ai fi vazut ca am mancat o litera. Cea mai mare realizare a ta, ai cautat prin sute de pagini pe acolo :) ? Era vorba de ce se scrie pe forumul asta. Dupa cum ai vazut, acolo nu sare nimeni cu gura pe userii care scriu nasoale. |
Citat:
Romanes ? |
Da mai, chestii urate despre religie, ce e in neregula ?
|
Citat:
|
Citat:
Iar daca aici doar 2-3 sunt cu creer si restul dusi dupa capul tau, acolo probabil statistica fiind mai buna pentru cei cu scaun la cap, ce ar fi sa scrii tu doar acolo, ca e mai pe gustul tau? |
Eu vreau sa ii multumesc lui apophis pentru ca datorita lui am putut citi cuvintele frumoase ale lui Eugen7.
In legatura cu topicul, si mie mi-e rusine sa ma spovedesc, dar incerc. Dar eu am alta problema :( Am vrut foarte mult sa ma spovedesc intr-o perioada dupa Pasti, dupa aproape un an de nespovedit. Si in ziua cand am vrut sa merg n-am reusit sa-mi gasesc cheile nicicum, si n-am putut iesi din casa. Versioara mea dormea si pana la urma am trezit-o sa inchida ea usa, dar era prea tarziu... :( Apoi am mers intr-o sambata la ora fixa cand stiam ca incepe Liturghia si iar a fost prea tarziu, nu era nici un preot la spovada. Si pe mine asta tare m-a descurajat, pentru ca simt ca Dumnezeu nu vrea sa ma primeasca, poate ceva gresesc, poate nu imi pare destul de rau, nici nu stiu cu ce gresesc, si sunt intr-o deriva. Pe langa asta, m-am rugat Maicii Domnului (si am si postit special pt asta) pentru o prietena care are niste probleme mari, atat trebuia doar sa isi ia un examen, ca sa i se rezolve o problema de ani de zile, si nu si l-a luat. E prima oara in viata mea cand rugaciunea nu imi este ascultata (sau hai sa zicem a doua). Asta m-a destabilizat foarte mult. Parca nici nu mai stiu ce sa cred... |
Citat:
Doamne ajuta ! |
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:02:14. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.