Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Dogmatica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5074)
-   -   Intrebare despre credinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15128)

AlinB 24.06.2012 23:15:04

Citat:

În prealabil postat de Adrianna (Post 454340)
Multumesc,
Citisem, dar nu imi era clar nici cine avea aceste dureri si nici cauza durerilor, subiectiva sau o boala care sa le justifice. Pentru ca durerile subiective sunt vindecate tot de tratamente subiective, medicamente placebo, educatie, autosugestie etc. Imi cer iertare daca informatia va pare prea brutala.

Citat:

În prealabil postat de Adrianna (Post 454364)
Prietena mea nu a afirmat ca darul vindecarii i-ar apartine ci ca un grup de oameni in care se afla si ea (cu acordul si binecuvantarea preotului) s-a rugat pentru acea persoana prin punerea mainilor si persoana s-a vindecat. Si prietena mea mi-a relatat ce a simtit ea personal in timpul rugaciunii, a simtit in mod clar ca era ca un instrument in mainile acelei forte care a vindecat bolnavul. Dupa spusele medicilor care au confirmat apoi vindecarea, acea vindecare este inexplicabila din punct de vedere medical.

Serios?
Poate ca diagnosticul de cancer a fost gresit si de fapt nu avea nimic, decat niste dureri care au fost subiective si au trecut tot printr-un proces subiectiv, autosugestie.

Sau poate ca cei care i-au pus diagnosticul de cancer sau poate chiar asa zisa "bolnava" era in cardasie cu "harismaticii" care au "vindecat-o" si au inscenat totul pentru noi adepti.

Imi cer iertare daca informatia vi se pare prea brutala.

AlinB 24.06.2012 23:25:40

Citat:

În prealabil postat de Adrianna (Post 454334)
Multumesc de raspunsuri.
Deci suntem de acord ca, conform invataturii ortodoxe, acel har interior (mantuitor) se gaseste doar in Ortodoxie dupa schisma din 1053.

1053? Sigur te-ai documentat bine?

Citat:

Cat despre credinta practica versus teoretica tocmai ca cea practica nu am vazut-o ci am avut de-a face doar cu cea teoretica exact ca si aici pe site, am invatat multe dogme si teorii si ritualuri pe care le-am respectat fara a vedea semnele evanghelice tocmai fiind invatata ca aceste semne nu sunt pentru tot mireanul ci doar pentru marii sfinti si parinti imbunatatiti, restul trebuie sa taca si sa se smereasca, altfel sunt niste oameni mandri si iubitori de laude.
Concret, ce dogme si ritualuri ai urmat, de cand, si unde?
Asteptam dovezi in acest sens.

Unde in Sf. Scriptura sunt garantii de genul: "daca vei face asta, dupa timpul asta, vei obtine cutare har"?

Citat:

De unde si pana unde astfel de concluzie? Asta numiti credinta in Cuvantul Domnului?
Asta fiind un fel de bataie de joc la adresa notiunii de credinta?

Citat:

Iar aici, cu exceptia unei singure persoane care m-a incredintat ca are si marturii practice ortodoxe, restul mi-ati raspuns tot doar la modul teoretic, cu un ton mai mult sau mai putin politicos, dupa caracter. Unde este aici credinta practica ortodoxa de care vorbiti ca eu vad doar teorii si iar teorii, ba chiar teorii care neaga aspectul practic si importanta lui.
Restul trebuid ce anume? Sa se laude ca au cutare sau cutare dar?
Cum ramane cu indemnul scripturistic: "Sa nu stie stanga ce face dreapta"?

Citat:

Si ce treaba au neoprotestantii aici?
Intr-adevar, e posibil sa fie o confuzie la mijloc, nu vorbiti dpdv al unei persoane care are o perspectiva neoprotestanta ci una atee.

Citat:

Eu am cerut marturii ortodoxe si vad ca nimeni nu are astfel de marturii cu exceptia unei singure persoane care nu le poate face publice pentru un motiv ramas mie necunoscut. Dati-mi marturii practice ortodoxe in locul celor teoretice pe care le-ati scris. Va multumesc!
Ati auzit de vorba cu sa nu arunci margaritare la porci?

Bataia de joc la adresa Sf. Scripturi si a credintei este de acum mai mult decat evidenta.

Citat:

In ceea ce ii priveste pe hristosii mincinosi, nu prea vad care este scopul acestei remarci aici, poate va explicati putin. Hristosii mincinosi au aparut de ceva vreme, eu am auzit de unul printr-o tara araba, un om care se da drept Hristos revenit pe pamant si care astfel inseala multa lume, sunt destui care si-au parasit biserica si s-au dus dupa el zicand ca biserica nu a inteles ca Hristos a venit pe pamant in persoana acelui individ, si zicand ca biserica este ca pe vremea evreilor, nu l-a recunoscut pe Hristos cel revenit a doua oara. Ce legatura au acesti oameni care se dau drept Hristos cu credinta in Hristos cel inaltat de-a dreapta Tatalui si care nici vorba sa fi revenit deja pe pamant? Eu nu prea vad legatura.
Probabil lipsa discernamentului sa fie problema?

Citat:

Iar daca dvs. va permiteti sa imi judecati credinta ca nefiind practica in comparatie cu a dvs. (lasand la o parte lipsa de ortodoxism intr-o astfel de practica), va rog sa imi spuneti macar prin mesaj privat daca dvs. aveti roadele evanghelice sau nu ca sa va urmez ca exemplu de credinta practica ortodoxa.
Nu e ne-practica, este inexistenta.

Adrianna 25.06.2012 00:03:13

Am multumit anticipat celor care au mai dorit sa raspunda, dvs. insa provocati intr-un mod pe care ma feresc sa il calific.

Este o diferenta intre fapte cu care nu trebuie sa se laude omul (cat se roaga, cat posteste, cata milostenie da, cat de bun este etc.), fapte care fac obiectul acelei remarci sa nu stie stanga ce face dreapta, si semne care sunt daruri de la Dumnezeu pentru credinta, si care sunt date tocmai in folosul celorlalti atat spre ajutor cat si spre a fi acea lumina care nu trebuie tinuta sub oboroc, acea sare a pamantului etc. Credinta este insotita de semne conform evangheliei asa cum scrie la Marcu, nu vad de ce luati totul peste picior ca si cum nu ar fi adevarat. Scrie la Marcu vreo conditie pentru a primi semnele alta decat credinta? Eu nu am vazut sa scrie. Iar cand Domnul facea minuni zicea foarte simplu: "Fie tie dupa credinta ta", fara nici o alta conditie in afara credintei, si facea totul public pentru a-i imbarbata si pe ceilalti prezenti si nicidecum pe ascuns. Deci faptele sunt una si semnele care urmeaza credintei sunt cu totul altceva. Primele sunt facute lui Dumnezeu in taina si Dumnezeu in taina rasplateste, iar ultimele sunt date de Dumnezeu si nu facute de om (mare diferenta!), sunt date pentru credinta omului in scopul ajutorarii celorlalti si nicidecum in folosul celui care le primeste pentru a se mandri cu ele si a trage cine stie ce foloase din ele (o alta mare diferenta!).

Si cu aceasta va rog sa nu mai provocati si nici sa mai luati peste picior lucruri serioase. Daca aveti ceva bun se spus, spuneti, daca nu atunci nu terfeliti in noroi margaritarele altora ca nu-i demn de numele de crestin. Nu am pus intrebarea pe un site ateu ca sa trebuiasca sa se fereasca cineva de porci asa cum acuzati dvs. Suntem in mediu crestin aici sau nu? Ca daca si in mediu crestin trebuie sa stam cu ochii tinta la porci asa cum sugerati in raspunsul dvs., pai se pune intrebarea cum de apostolii si-au dat margaritarele comunitatilor de crestini pe care le infiintau. Putin respect in cadrul comunitatii nu strica.

Iar comparatia dvs. intre un cancer si o durere subiectiva este extrem de deplasata. Iar daca nu va pricepeti deloc la medicina atunci tacerea este de aur.

Va multumesc pentru interventie - aceasta si viitoare, si sa nu va suparati ca nu va mai raspund, ceea ce scrieti este extrem de neconstructiv si nu va face onoare.

Fiti binecuvantat si in pace!

Mihailc 25.06.2012 00:15:11

Nu sunt un mare fan al ”viselor și vedeniilor”, sau al miracolelor spectaculoase, dar am aflat niște lucruri în ultimul timp care m-au pus pe gânduri.

O persoană suferindă de boală posibil letală, a aflat că pe lângă tratamente medicale și alterantive naturiste, ar merita încercat și la Sfântul Nectarie pentru o intervenție cu efect miraculos. Omul s-a dus la biserica specializată în acest sens și s-a informat asupra a ceea ce trebuie să facă în vederea obținerii mijlocirii celebrului sfânt, s-a dus acasă și s-a pus pe post, rugăciune, milostenii și toate cele pe care le face un creștin ”practicant”, însă după mai multe luni de nevoințe după regulament, nu s-a constatat niciun rezutat pozitiv. Merge din nou la biserică, spune acolo care-i treaba și primește îndemnul să continue. Din nou nevoință, rugăciune, maslu și toate celelalte.
Într-o seară, când omul se simțea foarte rău și se afunda în deznădejde, își începe pravila obișnuită și la un moment dat îl apucă un plâns sfâșietor, iese din tipic și se apucă să vorbească sincer cu sfântul ca și cum i-ar fi stat în față, printre altele reproșându-i că nu-l ascultă și nu vrea să intervină în favoarea lui, că el nu-i perfect dar nici mult mai rău ca alții și alte lucruri pe care le spun oamenii când simt nevoia să-și descarce inima și de bune și de rele. Se pare că acestă rupere de ritm a avut efect, întrucât în timpul somnului imediat următor, sfântul îi apare în vis și îi spune: (redau cu cuvintele mele esența mesajului ) ”Frate cutare, rugăciunile tale sunt ascultate și am văzut că ai credință și vrei să te tămăduiești. Însă nu ai spus și ce vrei să faci cu viața ta odată ce te vindecă Dumnezeu. În gândurile tale reiese că îți pare rău după avere, după familie, după lucrurile care ți-au plăcut în mod deosebit și mai de folos îți este să te săvârșești acuma când obligat de boală, ți-ai pus cât de cât rânduială în viața duhovnicească, că după aceea iar o să cazi în nepăsare”.
Trezit din somn, omul nostru a alergat la duhovnic și au stabilit împreună că are nevoie de o cruce pe măsura darului primit, au stabilit ce și cum, și din momentul acela omul s-a vindecat, înviind cu adevărat și duhovnicește, iar astăzi viețuiește ca unul care nu mai vrea nimic pentru sine ci totul pentru Domnul și aproapele, fiind un exemplu extraordinar pentru toți cei care au dubii că poți sluji lui Dumnezeu la modul total, din condiția precară de laic azvârlit în lume.
Am istorisit acesta pentru a evidenția un adevăr cu vechime în Biserică: Dumnezeu vindecă întotdeauna pentru un scop care depășește beneficiarul darului, producând efecte metanoetice durabile și mult mai valoroase decât vindecarea însăși.

Adrianna 25.06.2012 01:01:09

Multumesc foarte mult pentru aceasta marturie!! Imi este mai de folos decat toate celelalte scrise pana acum! Se leaga foarte mult cu un raspuns personal primit acum cateva zile (trec sub tacere modul in care l-am primit) si in care mi-a fost dat ca raspuns la intrebarea pusa de mine in acest topic, pasajul din Marcu:

"1. Inceputul Evangheliei lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu,
2. Precum este scris in proorocie (la Maleahi) si Isaia: “Iata Eu trimit ingerul Meu inaintea fetei Tale, care va pregati calea Ta.
3. Glasul celui ce striga in pustie: Gatiti calea Domnului, drepte faceti cararile Lui”.
4. Ioan boteza in pustie, propovaduind botezul pocaintei intru iertarea pacatelor.
5. Si ieseau la el tot tinutul Iudeii si toti cei din Ierusalim si se botezau de catre el, in raul Iordan, marturisindu-si pacatele.
6. Si Ioan era imbracat in haina de par de camila, avea cingatoare de piele imprejurul mijlocului si manca lacuste si miere salbatica.
7. Si propovaduia, zicand: Vine in urma mea Cel ce este mai tare decat mine, Caruia nu sunt vrednic, plecandu-ma, sa-I dezleg cureaua incaltamintelor.
8. Eu v-am botezat pe voi cu apa, El insa va va boteza cu Duh Sfant."

Acum am inteles in sfarsit raspunsul primit. Il banuiam oarecum, dar nu il intelesesem pe deplin, ceva imi scapa din el.
Domnul sa va binecuvanteze si pe dvs. si pe bolnavul care a avut bunatatea sa faca publica aceasta marturie!
Lauda Domnului pentru toate!
Multa pace!

catalin2 25.06.2012 20:20:34

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 454428)
Nu invita, patrund ele daca trupul este patimitor si mintea neluminata de har. Cred ca Mihailc a explicat destul de bine, intr-un alt topic, cand cineva cerea sfaturi privind activarea chakrelor:

Multi carismatici actuali se lasa sedusi de "odihna in Duhul", care e acea stare de inconstienta in care cad (spectaculos, pe spate, inspirata din tehnica hindusa de activarea a energiei kuadalini).

Ceea ce a explicat Mihailc este corect, acelasi lucru spun si eu. Adica faptul ca prin diverse tehnici sunt atrasi ingerii cazuti care incep sa aiba controlul asupra acelor persoane. Astfel e prima faza de invocare a spiritelor (in religiile pagane) si apoi de posedare temporara, transa.
Din cate inteleg tu spui ceva putin diferit, extinzi faza de invocare si peste momentul cand apare transa. De exemplu penticostalii sau carismaticii au o faza de pregatire (echivalenta cu invocarea, repeta de exemplu aceleasi cuvinte ca o mantra) si apoi urmeaza faza de vorbire in limbi (echivalenta cu faza de transa). Asadar cand cad pe spate este deja transa si nu invocarea. La fel si in cazul hindusilor/budistilor.

catalin2 25.06.2012 20:25:01

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 454418)
Am subliniat ceva din postarea dumneavosatra care strica tot rationamentul.

Desigur ca in mod inconstient, nuami cei ce practica magia neagra isi dau seama constient ca lucreaza cu ingeri cazuti. Dar si cei ce practica magia alba lucraza tot cu acestia, numai ca ei cred ca nu.
La fel in zilele noastre sunt o gramada de tehnici moderne cu denumiri moderne care de fapt sunt aceleasi vechi practici pagane cu o fata schimbata. De exemplu reiki, meditatia transcedentala, etc., toate sunt practici orientale pagane, dar cu un nume mai academic si o prezentare sub forma stiintifica.

catalin2 25.06.2012 20:33:17

Citat:

În prealabil postat de Adrianna (Post 454463)
Este o diferenta intre fapte cu care nu trebuie sa se laude omul (cat se roaga, cat posteste, cata milostenie da, cat de bun este etc.), fapte care fac obiectul acelei remarci sa nu stie stanga ce face dreapta, si semne care sunt daruri de la Dumnezeu pentru credinta, si care sunt date tocmai in folosul celorlalti atat spre ajutor cat si spre a fi acea lumina care nu trebuie tinuta sub oboroc, acea sare a pamantului etc. Credinta este insotita de semne conform evangheliei asa cum scrie la Marcu, nu vad de ce luati totul peste picior ca si cum nu ar fi adevarat.

Sfanta Scriptura trebuie luata in intregime, nu doar citate singulare, cum procedeaza neoprotestantii. Iar in Sfanta Scriptura scrie si sa deosebim duhurile. Acea slujnica spunea adevarul, deci roada buna, dar ai vazut ca era de fapt un demon care o munea, nu erau roade ale Duhului.
Uite exemple de la Reiki, tehnica pe care am facut-o eu si de care nu am mai vrut sa stiu dupa ce am devenit credincios.
La primul grad cei ce faceau initierea puteau sa vindece cu mainile. Se simtea o energie in maini atat la cel initiat cat si asupra celui ce i sa facea tratament. La gradul doi erau "roade" si mai mari, nici nu mai era nevoie de maini, vindecarea se facea cu ajutorul mintii, cu ajutorul unor semne. De asemenea, se putea influenta o persoana cu mesaje la nivel subconstient (asta era explicatia). De fapt era doar o tehnica orientala de colaborare cu duhuri cazute.

MihaiG 25.06.2012 20:58:02

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 454600)
Desigur ca in mod inconstient, nuami cei ce practica magia neagra isi dau seama constient ca lucreaza cu ingeri cazuti. Dar si cei ce practica magia alba lucraza tot cu acestia, numai ca ei cred ca nu.
.

Noțiunea de "invocare inconștientă" este o contradicție în termeni. Puneți mâna pe un dicționar.

andra_v 25.06.2012 22:59:42

Despre cea mai mare minune

Părintele Iustin Pârvu : “Luptă-te, suflete, ca să primești acest har!”
Este Har...

- să iubești fără să fii iubit…
- să slujești fără să fii prețuit…
- să dăruiești fără să ți se mulțumească…
- să te jertfești și fără să ți se recunoască…
- să ierți fără să fii iertat…
- să-l susții pe cel care te-a lepădat…
- să rămâi liniștit, deși ești nedreptățit…
- să crezi deși nu vezi față în față…
- să crezi deși nu ești deplin lămurit…
- să investești clădind fără speranțe…
- să taci pentru a nu face rau aproapelui…
- să vorbești de dragul adevărului…
- să înduri fără să murmuri, fără să cârtești….
- totul să-ți aparțină, dar tu de toate bucuros sa te lipsești… Luptă-te, suflete, ca să primești acest har!

Adrianna 26.06.2012 00:15:49

Multumesc pentru raspunsuri.

Faptul ca slujnica din Biblie spunea adevarul nu inseamna ca roada era neaparat buna ci roadele bune sau rele se cunosc dupa scopul lor. Acea slujnica spunea adevarul nu pentru a le ajuta spre bine pe persoanele respective ci pentru a aduce venit stapanului sau, deci roada sa a fost rea. Cei care fac minuni pentru a profita de persoanele in cauza spre profitul lor sau a altora cu siguranta fac minunile cu putere de la cel rau.
In cazul prietenei mele, adevarul spus prietenei sale pe care a visat-o nu a avut nici un scop pentru prietena mea ci s-a dovedit ulterior bun pentru prietena ei pe care a visat-o pentru ca a ferit-o de a lua antibioticul care ar fi daunat copilului de 6 saptamani pe care il purta in pantece fara sa stie, deci visul prietenei mele cu siguranta i-a fost dat de Dumnezeu pentru a proteja copilul din burta prietenei sale.

La fel si visul din marturia cu Sf. Nectarie care a fost postata, si vindecarea miraculoasa care a urmat. Nu s-a produs vindecarea decat atunci cand scopul a putut fi unul bun pentru bolnav. Aceasta marturie m-a ajutat sa inteleg in sfarsit de ce semnele din capitolul de la Marcu citat de mine in prima postare nu apar automat alaturi de credinta: ele sunt date de Dumnezeu unui credincios doar atunci cand este nevoie de ele pentru a ajuta pe cineva, daca si numai daca scopul lor este unul bun pentru persoana care le primeste (care este ajutata). De aceea marturia primita cu vindecarea facuta de Sf. Nectarie doar dupa ce acel bolnav si-a schimbat comportamentul, a raspuns la intrebarea mea pentru ca eu cerusem raspuns la Dumnezeu la aceasta intrebare legata de Duhul Sfant si raspunsul primit a fost in Bazilica Sf. Francesco di Assisi pe care am vizitat-o vacanta asta (prietena mea italianca locuieste aproape de Assisi asa ca am profitat sa merg o zi si in Assisi) si in aceasta Bazilica, dupa ce m-am rugat sa primesc si eu Duh Sfant, am simtit brusc o nevoie imperativa de a citi din Biblie dar nu aveam niciuna cu mine asa ca m-am multumit sa ma rog sa primesc Duhul Sfant, dupa care m-am dus la o masa sa vad daca era vreo carticica cu viata sfantului Francesco despre care nu stiam nimic, si pe masa am vazut ca era Evanghelia de la Marcu tradusa in mai multe limbi din care cunosteam cate ceva. Am facut o rugaciune ca sa primesc raspuns la framantarea mea dupa care am deschis cartea "la intamplare" undeva pe la mijloc, si cartea s-a deschis la prima pagina din aceasta Evnghelie din Marcu, la o traducere intr-o limba pe care o cunosc, pagina unde era pasajul cu modul in care se obtine Duhul Sfant de la Domnul Iisus, deci exact ceea ce ma framanta pe mine, si ceea ce imi sarea in ochi ca si cum ar fi fost subliniat in carte in culoare fluorescenta era cerinta Sf. Ioan Botezatorului de a schimba comportamentul (ceea ce in Biblia ortodoxa romaneasca este tradus prin "neteziti Caile Domnului"). Nu pricepeam insa ce anume trebuia sa inteleg exact din aceasta fraza cu schimbatul comportamentului ca raspuns la intrebarea mea, m-am gandit ca poate mi se spune ca trebuia sa schimb ceva in comportamentul meu si nu intelegeam ce anume din moment ce ma straduiesc sa fac in viata cat de bine pot. Marturia primita aici cu vindecarea facuta de Sf. Nectarie mi-a deslusit nedumerirea: nu era vorba neaparat de comportamentul meu ci de al celui care cere vindecarea, acela trebuie sa si-l schimbe, sa se reintoarca la Domnul, pentru a putea fi vindecat de credinciosi prin punerea mainilor asa cum scrie la Marcu. Si intelegand acest lucru, mi-am amintit cele spuse de prietena mea: intr-adevar inainte de a se ruga pentru bolnavi prin punerea mainilor ei cer bolnavilor sa isi schimbe viata, sa se caiasca de pacate si mai ales sa ierte tuturor pentru a putea fi si ei iertati de Dumnezeu si abia in aceste conditii punerea mainilor functioneaza. Iar cei care vindeca nu au absolut nici un profit din treaba asta. Ca atare roadele acestora sunt bune.

Si la fel cu toate celelalte minuni cu suport biblic, nimic nu este bun sau rau in sine ci scopul cu care este facuta minunea si rezultatul ei asupra omului arata daca roada este buna sau rea. Eu nu am studiat fenomenele de care vorbiti, insa as dori sa stiu care sunt criteriile pe care le folositi pentru a da verdicte asupra originii satanice a acelor fenomene. Dupa parerea mea, este gresit sa le puneti pe toate intr-o oala doar pentru ca va sunt mai putin familiare. Cele care au suport biblic trebuie studiate cu mai mult discernamant. Parerea mea.

Si sa nu uit: in cazul acelui baiat bolnav si dependent de droguri tot din Italia, nu stiu daca ati citit marturia primita de mine: cand a intrat in biserica la auzul chemarii mamei sale (mama catolica care se ruga inauntru pentru vindecarea lui, si care nici vorba sa faca parte din vreo grupare carismatica, ci era o simpla mama care se ruga pentru copilul ei), el a cazut inconstient pe podea imediat ce a intrat in biserica. Si cand s-a trezit si s-a ridicat de pe podea, era complet vindecat si de boala si de dependenta de droguri, si semnele bolii si dependentei ii disparusera de pe corp, ramanandu-i doar tatuajele. Iar cand a intrebat-o pe mama sa de ce il chemase, aceasta i-a raspuns ca ea nu il chemase, doar se rugase pentru el sa se vindece.
Sa inteleg ca dupa parerea dvs. vocea care a chemat baiatul a fost cea a unui spirit rau care apoi l-a aruncat pe podea, l-a posedat si l-a vindecat? Pentru ca, in cazul asta este foarte ciudat faptul ca spiritul rau l-a facut pe baiat sa se intoarca cu fata la Dumnezeu renuntand la comportamentul gresit de pana atunci (droguri etc). Daca mai nou spiritele rele ii vindeca pe oameni pentru a-i intoarce la credinta in Domnul Iisus in loc sa ii indeparteze pe oameni de acesta, atunci nu am inteles eu bine credinta. Sau poate nu am inteles bine postarea dvs. Sau ambele.

Multumesc de raspunsuri.

AlinB 26.06.2012 02:48:41

Citat:

În prealabil postat de Adrianna (Post 454648)
Si sa nu uit: in cazul acelui baiat bolnav si dependent de droguri tot din Italia, nu stiu daca ati citit marturia primita de mine: cand a intrat in biserica la auzul chemarii mamei sale (mama catolica care se ruga inauntru pentru vindecarea lui, si care nici vorba sa faca parte din vreo grupare carismatica, ci era o simpla mama care se ruga pentru copilul ei), el a cazut inconstient pe podea imediat ce a intrat in biserica. Si cand s-a trezit si s-a ridicat de pe podea, era complet vindecat si de boala si de dependenta de droguri, si semnele bolii si dependentei ii disparusera de pe corp, ramanandu-i doar tatuajele.

La asa poveste induiosatoare i-ati fi putut scoate si tatuajele de pe corp.
Pe bune.

Apropo, cum s-a verificat disparitia dependentei de droguri asa la minut?
I s-a inmanat imediat un joint si l-a respins?

antoniap 26.06.2012 06:18:39

Intrebare despre credinta sau prozelitism?

antoniap 26.06.2012 06:43:45

Există mântuire înafara Bisericii Ortodoxe? Sunt martirii eterodocșilor martiri adevărați pentru Hristos?

Sa citim opinia preotului ortodox, Matei Vulcanescu.

Yasmina 26.06.2012 09:11:27

Dupa cateva pagini,am vazut unde ne conduce acest subiect...
Ma intreb daca initiatoarea topicului inca mai are"intrebari",daca dansa avea deja raspunsul pregatit la aceasta "dilema"????
:76::107:

Adrianna 26.06.2012 10:56:39

Multumesc de interventii.

Raspuns aveam dar nu si interpretarea lui, plus ca nu-l primisem intr-o biserica ortodoxa si nici prin "metode" ortodoxe, deci se punea si problema validitatii unui astfel de raspuns. Marturia primita cu minunea facuta de Sf. Nectarie, a adus atat interpretarea cat si evidenta ca nimeni nu il poate impiedica pe Dumnezeu sa dea raspunsuri la cei care le cauta. Cauta si vei gasi. Cat despre cei ce nu cauta, puteti ignora acest topic iar admin poate sa il si stearga, ipentru ca in fond eu sunt cea care am cautat un raspuns, l-am gasit si deci topicul nu mai are scop. Il rog pe admin sa il stearga daca voua va dauneaza si va rapeste pacea.

Si daca sincer va intereseaza sa stiti cum de este sigura vindecarea de depenenta de droguri, baiatul da marturie pete tot in Italia de multa vreme.

Numai pace tuturor!

Yasmina 26.06.2012 11:11:44

Citat:

În prealabil postat de Adrianna (Post 454705)
Multumesc de interventii.

Raspuns aveam dar nu si interpretarea lui, plus ca nu-l primisem intr-o biserica ortodoxa si nici prin "metode" ortodoxe, deci se punea si problema validitatii unui astfel de raspuns. Marturia primita cu minunea facuta de Sf. Nectarie, a adus atat interpretarea cat si evidenta ca nimeni nu il poate impiedica pe Dumnezeu sa dea raspunsuri la cei care le cauta. Cauta si vei gasi. Cat despre cei ce nu cauta, puteti ignora acest topic iar admin poate sa il si stearga, ipentru ca in fond eu sunt cea care am cautat un raspuns, l-am gasit si deci topicul nu mai are scop. Il rog pe admin sa il stearga daca voua va dauneaza si va rapeste pacea.

Si daca sincer va intereseaza sa stiti cum de este sigura vindecarea de depenenta de droguri, baiatul da marturie pete tot in Italia de multa vreme.

Numai pace tuturor!

Exista marturia multor minuni infaptuite de sfinti ortodoxi,bineinteles ma refer la minuni contemporane,nu neaparat antice;in special vindecari sau rezolvari de situatie miraculoase.

AlinB 26.06.2012 11:37:18

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 454687)
Dupa cateva pagini,am vazut unde ne conduce acest subiect...
Ma intreb daca initiatoarea topicului inca mai are"intrebari",daca dansa avea deja raspunsul pregatit la aceasta "dilema"????
:76::107:

Binenteles, nu este nici o intrebare/nelamurire, este doar o prelegere pentru cei care nu s-au prins inca, personajul face instructie ortodocsilor: asta trebuie sa intelegeti din Sf. Scriptura, iar daca intelegeti asta atunci trebuie sa credeti asta, pentru ca eu am experimentat asta si am vazut asta si eu cred asa si asa e bine, explicatiile voastre nu sunt bune dar mai dati, ca asa e frumos, sa vedeti cum pana la urma tot eu am dreptate si tot cu ideea fixa cu care am deschis topicul asta am ramas.

AlinB 26.06.2012 11:43:52

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 454714)
Exista marturia multor minuni infaptuite de sfinti ortodoxi,bineinteles ma refer la minuni contemporane,nu neaparat antice;in special vindecari sau rezolvari de situatie miraculoase.

Nu asta era ideea - ideea cu care a pornit de cand a deschis topicul si care a dorit sa o inoculeze sub aparenta cautare de raspuns, este ca miracole sunt peste tot.

Acolo unde este un miracol atunci musai este si Dumnezeu si daca este Dumnezeu este si har si daca este si har este si Biserica si deci Biserica este peste tot unde se pretinde a fi.

E una din strategiile diavolului: daca nu va putem nega harul, mantuirea pentru ca ati fi chipurile idolatri, imorali, ne-Biblici, etc. atunci haideti macar sa cadem de acord ca nu sunteti voi Biserica, ci doar o particica a ei.

Cu ideea asta a venit, cu ideea asta a ramas.

AlinB 26.06.2012 11:49:50

Citat:

În prealabil postat de Adrianna (Post 454705)

Pe cuvantul tau de proaspat forumist?

Si la Benny Hinn sunt multi care dau "marturie" ca a facut vindecari cu circul lui.
Ideea este ca..? A..stai ca tu n-ai auzit decat de pacaliciul ala "dintr-o tara araba".

Ia de aici "Incredible Demonstrations of God's Power"

http://www.youtube.com/watch?v=LPpjURtM5OI

P.S.
Eu as zice ca topicul sa ramana.
E un studiu de caz f. interesant.
Cum sa vii cu parerea ta sub forma de intrebare si sa pleci tot cu ea.

catalin2 26.06.2012 12:55:26

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 454602)
Noțiunea de "invocare inconștientă" este o contradicție în termeni. Puneți mâna pe un dicționar.

Ca sa criticati ceva si nu aveati ce ati gasit o greseala de exprimare? sa inteleg ca in rest ati inteles si sunteti de acord cu tot mesajul, sau nu ati inteles nimic? In cazul ca nu ati inteles si sunteti de alta parere inseamna ca pentru dvs. ce face un sfant si o ghicitoare care spune ca are har si ca lucreaza cu Dumnezeu e acelasi lucru. Daca citeati ceva despre crestinism stiati ca si calugarii se rugau chiar la divinitate si aveau parte de aparitii ale ingerilor cazuti uneori chiar transformati in ingeri de lumina. Acestia nu invocau duhuri rele, la fle ca toti cei ce sunt influentati de ingerii cazuti. Daca nu ati inteles aceste lucruri nu stiu de ce mai purtati discutii despre crestinism. In mare parte spuneti numai lucruri gresite, uneori chiar stupefiante, nu cunoasteti prea multe dar va dati parerea si apoi va folositi si agresivitatea pentru a compensa ignoranta.

catalin2 26.06.2012 12:57:51

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 454718)
Binenteles, nu este nici o intrebare/nelamurire, este doar o prelegere pentru cei care nu s-au prins inca, personajul face instructie ortodocsilor: asta trebuie sa intelegeti din Sf. Scriptura, iar daca intelegeti asta atunci trebuie sa credeti asta, pentru ca eu am experimentat asta si am vazut asta si eu cred asa si asa e bine, explicatiile voastre nu sunt bune dar mai dati, ca asa e frumos, sa vedeti cum pana la urma tot eu am dreptate si tot cu ideea fixa cu care am deschis topicul asta am ramas.

Intotdeauna a facut asa Adriana, dar pana acum am vazut ca la topicul despre Filioque a inteles invatatura ortodoxa si nu a spus ca ortodocsii au inteles gresit si catolicii corect. Pana acum.

MihaiG 26.06.2012 13:12:19

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 454734)
Ca sa criticati ceva si nu aveati ce ati gasit o greseala de exprimare?

Nu doar o greșeală de exprimare, ci o greșeală de logică. De altfel, din restul mesajului dumneavoastră se vede că persistați în această eroare, de care probabil nici nu sunteți conștient, pentru că nu cunoașteți semnificația termenului "invocație".

A invoca înseamnă o activitate conștientă și îndreptată către un scop bine determinat.

Este posibil să invoc X și să nu se prezinte X, ci Y, asta e adevărat, dar nu înseamnă că eu am invocat pe Y, înțelegeți acum ?

Potrivit cu logica dumneavoastră și cu exemplele pe care le-ați prezentat, am putea spune că acel călugăr care s-a rugat lui Dumnezeu și i s-a înfățișat un diavol l-a invocat pe diavol. Înțelegeți acum de ce e greșit ?

mihaila_alin 26.06.2012 15:32:31

Citat:

În prealabil postat de Adrianna (Post 454313)
Multumesc de raspunsuri.

Roadele Duhului Sfant sunt toate cele trecute in Biblie nu numai unele. Cele citate in Galateni le-am vazut si la multi altii din alte credinte.

Prietenele mele fac parte dintr-o comunitate bine-nteles, tin de o parohie si impreuna cu cei de acolo se roaga cu punerea mainilor, nu se apuca de capul lor. Iar profetiile facute de prietena mea, ca cea pe care am scris-o, s-au implinit toate.

Vad ca exista o persoana aici care a primit marturii ortodoxe de acelasi tip dar se pare ca nu este voie sa se dea si la altii aceste marturii. Imi scapa motivul, dar daca asa stau lucrurile, inseamna ca am primit raspunsul la intrebarea mea si locul meu in mod evident nu este aici, printre voi. Imi cer iertare ca v-am deranjat.

eu cunosc o prorocita penticostala ce a fost prinsa la furat de gaini.

ioanna 26.06.2012 17:12:18

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 454735)
Intotdeauna a facut asa Adriana, dar pana acum am vazut ca la topicul despre Filioque a inteles invatatura ortodoxa si nu a spus ca ortodocsii au inteles gresit si catolicii corect. Pana acum.

Recunoaste Cataline ca a crescut Adriana in ochii tai :71:
Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 454722)
Ia de aici "Incredible Demonstrations of God's Power"
http://www.youtube.com/watch?v=LPpjURtM5OI

E trist cand ma gadesc ca Benny Hinn a fost crescut intr-o familie crestin-ortodoxa, botezat ortodox, iar apoi , ajuns in Canada, a trecut la penticostalii carismatici dezlantuindu-se in show-uri live.

Ia priviti-i pe ai nostri. Din ciclul "lumea e un teatru, noi suntem actorii" :http://www.youtube.com/watch?v=K8gClUOgYeQ Incep sa ma ingrijorez pentru penticostalii romani; s-au contaminat de-a binelea cu valul nociv venit de peste Ocean, parca nu erau asa acum cativa ani! Drumul spre "slain in the spirit" e larg deschis.
http://www.youtube.com/watch?v=rSD66...eature=related (vedeti de la 2:52-3.20 si de la min5.00 incolo)

catalin2 27.06.2012 21:20:34

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 454739)
Nu doar o greșeală de exprimare, ci o greșeală de logică. De altfel, din restul mesajului dumneavoastră se vede că persistați în această eroare, de care probabil nici nu sunteți conștient, pentru că nu cunoașteți semnificația termenului "invocație".
A invoca înseamnă o activitate conștientă și îndreptată către un scop bine determinat.

Neintelegerea e la dvs. pentru ca nu ati inteles despre ce e vorba.
Daca tot ati luat-o cu intelegerea termenului ce scrie in dex: " a chema în ajutor (o divinitate)". Asadar cand un hindus invoca o zeita/zeu cine ii raspune? Si in unele cazuri cine vine si il poseda si intra in transa? El crede ca e divinitatea cea pe care o invoca, dar de fapt sunt demoni. Un alt exemplu, am citit odata un articol despre voodoo, ca fac semne grafice pentru a chema spiritele. Atunci mi-am dat seama ce sunt semnele de la Reiki, pentur ca si la Reiki se faceau la gradul doi semne grafice specifice. La asta m-am referit dar v-am si explicat o data, dar dvs. niciodata nu intelegeti si va tot contraziceti ca si cum ati intelege ceva. Puteti sa va limitati la lucruri pe care le cunoasteti?

catalin2 27.06.2012 21:22:58

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 454760)
Recunoaste Cataline ca a crescut Adriana in ochii tai :71:

Trebuie si laudat cineva care spune ceva bine, ca sa progreseze. In special cineva care e tot timpul criticat (pe buna dreptate).

MihaiG 27.06.2012 22:03:46

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 454922)
Neintelegerea e la dvs. pentru ca nu ati inteles despre ce e vorba.

Priceless.

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 454922)
Daca tot ati luat-o cu intelegerea termenului ce scrie in dex: " a chema în ajutor (o divinitate)". Asadar cand un hindus invoca o zeita/zeu cine ii raspune? Si in unele cazuri cine vine si il poseda si intra in transa? El crede ca e divinitatea cea pe care o invoca, dar de fapt sunt demoni.

Nu cred că ați înțeles o distincție esențială. Invocată a fost divinitatea.

Haideți să o luăm băbește, poate va fi mai ușor. Dacă eu ies pe stradă și strig: "Cătălin2, vino să-mi spui cât e ora !!!", iar cel care apare este nea Gogu care îmi fură ceasul, despre cine se va putea spune că a fost chemat/invocat de către mine ? Nea Gogu sau Cătălin2 ? Cătălin2, evident.

Adrianna 27.06.2012 22:45:22

Vad multa tulburare aici. Imi spuneti ca roada Duhului Sfant este pacea si rabdarea si...

Nu am inteles care este concluzia la faptul ca un calugar ortodox (sau mai multi) l-au invocat pe Dumnezeu si in locul lui s-a prezentat diavolul. Concluzia care ar fi? Nu mai trebuie invocat Dumnezeu in Ortodoxie de frica sa nu apara diavolul in locul Lui Dumnezeu? Sau trebuie invocat Dumnezeu dar nu trebuie acceptat nici un raspuns de la El de frica sa nu fie diavolul cel care raspunde? Sau ce alta solutie ar fi? Ce solutie a dat Domnul Iisus pentru aceasta problema?

Nu prea am inteles contra-argumentul cu Benny Hill, ci observ ca sunt date contra-argumente de pomi cu roade rele la exemplele de pomi cu roade bune. Este ca si cum eu as spune ca intr-o clasa elevul X este un elev bun iar voi ati raspunde ca scoala acestui elev este de fapt un bar pentru ca elevul Y se da in spectacol rau de tot cine stie pe unde. Daca cineva ar dori sa va imite metoda, ar zice ca ortodocsii il invocam pe cel rau din moment ce calugarii ortodocsi (toti bine-nteles, generalizam identic) se roaga lui Dumnezeu si in locul Lui Dumnezeu apar diavolii. Deci ar putea trage concluzia ca in cazul asta in Ortodoxie nu exista Duhul Sfant.

Tocmai din cauza actiunii diavolilor in lume, domnul Iisus a spus sa ne uitam la roade pentru ca pomul rau (diavolul) nu poate face roade bune. Daca ar putea, pai atunci Domnul si-a racit gura degeaba sa ne invete cum sa il deosebim. Ori El tocmai in acest context ne-a invatat sa privim roadele. Deci daca dati exemple de oameni care se dau in spectacol cine stie pe unde, roadele vorbesc de la sine pentru aceia. Insa nu de acestia era vorba, ci exact de opusul, de cei care au roadele Duhului Sfant. Si aceste roade le cautam in Ortodoxia recenta, vazandu-le la altii, si slava Domnului ca macar unii au inteles si mi-au dat marturii, si aceste marturii mi-au adus multa bucurie si pace. Altii insa fac multa tulburare...

Pacea Domnului sa fie si cu voi!

ioanna 27.06.2012 22:50:15

Citat:

În prealabil postat de Adrianna (Post 454949)
Deci daca dati exemple de oameni care se dau in spectacol cine stie pe unde, roadele vorbesc de la sine pentru aceia. Insa nu de acestia era vorba, ci exact de opusul, de cei care au roadele Duhului Sfant.

Adriana, ai dat exemplul cu acea mama care s-a rugat pentru fiul ei dependent de droguri si care s-ar fi vindecat in mod miraculos. Alin a venit cu exemplul lui Benny Hinn, care se roaga deasemenea pentru vindecarea unora, in maniera exuberanta carismatica si care s-au vindecat. (cel putin asa afirma ei, ca si tanarul catolic care da marturie prin Italia). Crestinii traditionali sunt introvertiti, crestinii NP sunt extrovertiti, rugaciunea lor e una "dinamica" :)

Adrianna 27.06.2012 23:41:59

Multumesc de raspuns.

Acum inteleg mai bine. Dar nu imi este clar in ce consta aceasta "exuberanta carismatica". In exemplul dat de mine, acea mama doar s-a rugat in biserica, ca orice om care se roaga, ce este exuberant aici? Iar la cealalta vindecare la care a participat prietena mea, nu am fost de fata, iar ea nu mi-a povestit de vreo exuberanta, dar pe de alta parte, italienii in comparatie cu alte natii sunt din fire exuberanti in viata de zi cu zi fara sa fie "carismatici", sau poate ca in felul lor sunt carismatici :) Deci cred ca trebuie definit putin acest termen de exuberanta, pentru a putea intelege despre ce este vorba.

Citeam la un moment dat ca anumiti protestanti canta la chitara si danseaza in timpul slujbelor motivand acest comportament la nu mai imi aduc aminte cine din Vechiul Testament care multumea lui Dumnezeu in acest fel. La vremea respectiva am verificat si asa era, deci si acela din Vechiul Testament ar fi fost foarte exuberant in comparatie cu sobrietatea bizantina. Sa insemne asta oare ca aceasta sobrietate este ceva absolut divin iar restul exuberantelor vin de la cel rau, sau pur si simplu este vorba de temperamentul unor oameni/natii care nu are nimic de a face cu divinul sau necuratul, temperament care se manifesta si in modul in care aduc slava lui Dumnezeu si i se roaga Lui? Chiar si in marturia cu Sf. Nectarie apare ceea ce am trait si eu: rugaciunile facute in mod sobru dupa ritual nu sunt neaparat ascultate, ci a fost ascultata rugaciunea facuta in mod natural, cu cuvinte proprii, cu off-ul propriu si cu temperamentul propriu. Am experimentat si eu acest lucru, si aceasta m-a facut sa inteleg ca rugaciunea ritualica este exact ceea ce a spus Domnul sa nu facem, pentru ca asa faceau paganii. Marturia adusa cu minunea sf. Nectarie m-a edificat si mai mult in acest sens, mi-a confirmat ca este absolut ortodox ceea ce traisem eu chiar daca nu se incadra in optica bizantina a Bisericii Ortodoxe.

Iar preotul catolic de la Medjugorje care o avea in fata pe femeia ce i se spovedea fara ca el sa inteleaga o boaba? Cu ce putere a putut el intelege ceea ce spunea femeia si a putut sa ii raspunda pe limba ei pe care acest preot nu o cunostea? Toate s-au intamplat dupa ce el, in disperare de cauza, i s-a rugat lui Hristos intrebandu-l ce sa faca cu acea femeie. Si aceasta este o roada buna, preotul a spovedit-o pe femeie prin darul primit de a vorbi o limba necunoscuta lui, si este tot o roada a Duhului Sfant. Aceasta marturie mi-a fost trimisa de o alta prietena catolica misionara in China, mi-a trimis-o ca raspuns la acuztiile mele cum ca Biserica Catolica nu ar mai avea Duh Sfant. Asta cum se mai explica? Acum, dupa celelalte marturii ortodoxe primite aici, sunt sigura ca daca si ortodocsii s-ar spovedi la preoti straini si nu numai la duhovnicul lor, asemenea minuni (de a vorbi o limba straina necunoscuta) s-ar intampla si in Biserica Ortodoxa.

Multumesc de raspuns.

mihaila_alin 28.06.2012 00:03:29

Adriana

poti sa fi sigura caci credinta ortodoxa este LUCRATOARE insa sfintii nostrii [cei in viata] nu dau voie sa li-se faca publice sfintele lucrari.nu stiu de ce nu poti intelege atita lucru,e asa de simplu,de citeai vietile sfintilor de pretutindeni vedeai acest lucru.sunt multi dinte cei ce locuiesc printre noi si fac lucruri deosebite,insa in smerenie ti-e dat sa cunosti mai mult,smereste-te si rezultatele nu intirzie sa apara.si io zic: nu te mai uita in ograda lu' alta ci uita-te in ograda ta de vezi ce lucruri minunate gasesti.

mihaila_alin 28.06.2012 00:06:45

adriana, poate tu vrei sa faci reclama bisericii apusene?

Adrianna 28.06.2012 00:18:29

Multumesc de raspuns.

Spuneti ca nu este voie sa se faca publice lucrarile dar sa ma uit ca voi gasi lucruri minunate. Care lucruri minunate daca nu este voie sa se faca publice? Tocmai pentru ca nu erau publice nu aveam cum sa le vad si concluzia mea era ca nu existau si ca de aceea Biserica invata sa nici nu le cautam ci sa ne multumim cu lupta cu pacatul si punct. Faptul de a le vedea la altii care nu se sfiesc sa le faca publice m-au facut sa pun acest semn de intrebare in credinta ortodoxa. Acum am aflat ca exista si in Biserica Ortodoxa, am primit cateva marturii, dar daca mi se tot repeta ca trebuie sa fie secrete, pai inca stau sa ma gandesc daca trebuie sa ma multumesc cu faptul ca exista in secret, sau trebuie sa merg acolo unde nu sunt tinute ascunse ci sunt folosite pentru binele tuturor, asa cum cere Biblia, sa nu se puna lumina sub oboroc. Inca nu am luat decizia, si nu o sa o iau in pripa, dar nu este exclus cand ma voi convinge daca Duhul Sfant se afla sau nu si la ei.

Adrianna 28.06.2012 00:21:24

Reclama bisericii apusene? Cred ca pe acest forum sunt oameni calificati sa o faca, cei din biserica apuseana, dar nu cred ca este interesul nimanui sa faca o astfel de reclama. Biserica Ortodoxa este mantuitoare din punct de vedere apusean.

Multa pace!

mihaila_alin 28.06.2012 00:53:22

Citat:

În prealabil postat de Adrianna (Post 454963)
Multumesc de raspuns.

Spuneti ca nu este voie sa se faca publice lucrarile dar sa ma uit ca voi gasi lucruri minunate. Care lucruri minunate daca nu este voie sa se faca publice? Tocmai pentru ca nu erau publice nu aveam cum sa le vad si concluzia mea era ca nu existau si ca de aceea Biserica invata sa nici nu le cautam ci sa ne multumim cu lupta cu pacatul si punct. Faptul de a le vedea la altii care nu se sfiesc sa le faca publice m-au facut sa pun acest semn de intrebare in credinta ortodoxa. Acum am aflat ca exista si in Biserica Ortodoxa, am primit cateva marturii, dar daca mi se tot repeta ca trebuie sa fie secrete, pai inca stau sa ma gandesc daca trebuie sa ma multumesc cu faptul ca exista in secret, sau trebuie sa merg acolo unde nu sunt tinute ascunse ci sunt folosite pentru binele tuturor, asa cum cere Biblia, sa nu se puna lumina sub oboroc. Inca nu am luat decizia, si nu o sa o iau in pripa, dar nu este exclus cand ma voi convinge daca Duhul Sfant se afla sau nu si la ei.

nu este un secret,ci este smerenie adinca,e cu totul altceva

catalin2 28.06.2012 02:24:51

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 454938)
Nu cred că ați înțeles o distincție esențială. Invocată a fost divinitatea.

Haideți să o luăm băbește, poate va fi mai ușor. Dacă eu ies pe stradă și strig: "Cătălin2, vino să-mi spui cât e ora !!!", iar cel care apare este nea Gogu care îmi fură ceasul, despre cine se va putea spune că a fost chemat/invocat de către mine ? Nea Gogu sau Cătălin2 ? Cătălin2, evident.

Sa inteleg ca zeii hindusi in conceptia dvs. reprezinta divinitatea? Sper ca stiti ca nu exista acei zei, sunt doar in imaginatia lor fiind pacaliti de vrajmasul. Scrie in Sfanta Scriptura ca toti zeii neamurilor sunt idoli, iar in spatele idolilor stau ingerii cazuti. Cititi va rog vietile sfintilor (comuni) si o sa vedeti ce spune despre zeii romanilor.
Eu am spus: Desigur ca in mod inconstient, numai cei ce practica magia neagra isi dau seama constient ca lucreaza cu ingeri cazuti. Deci cand invoca pe Kali, acela e un inger cazut, pe el il invoca. Discutie fara rost si pierdere de timp, probabil pentru ca ati fost deranjat de evidentierea contradictiei catolice de la topicul Filioque si cautati un motiv.

MihaiG 28.06.2012 07:28:59

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 454978)
Sa inteleg ca zeii hindusi in conceptia dvs. reprezinta divinitatea? Sper ca stiti ca nu exista acei zei, sunt doar in imaginatia lor fiind pacaliti de vrajmasul. Scrie in Sfanta Scriptura ca toti zeii neamurilor sunt idoli, iar in spatele idolilor stau ingerii cazuti. Cititi va rog vietile sfintilor (comuni) si o sa vedeti ce spune despre zeii romanilor.
Eu am spus: Desigur ca in mod inconstient, numai cei ce practica magia neagra isi dau seama constient ca lucreaza cu ingeri cazuti. Deci cand invoca pe Kali, acela e un inger cazut, pe el il invoca.

Domnule, încercați în mod deliberat să induceți în eroare sau nu mai știți despre ce vorbim ?

Ce zei hinduși, ce idoli, ce Kali/Mali ?!

Era vorba despre Duhul Sfânt !!! Dumneavoastră ați susținut că atunci când se roagă Duhului Sfânt, penticostalii îi invocă pe diavoli.

Nu o cheamă pe Kali, nu o cheamă pe Astarte, nu pe Zamolxis sau mai știu eu pe cine, ci Duhul Sfânt !!!

Vă este clar acum că este o absurditate și o contradicție logică să afirmi că cel care se roagă Duhului Sfânt îl invocă (adică îl cheamă cu intenție) pe diavol ?!

anita 28.06.2012 09:44:20

Citat:

În prealabil postat de Adrianna (Post 454208)
Multumesc de raspunsuri.

Lupta cu pacatul si viciile nu este exclusiva Ortodoxiei sau crestinismului in general, ea exista si la evrei dar si la alte religii/culte/curente spirituale etc cu exact aceeasi satisfactie spirituala ca si la ortodocsi, motiv pentru care sunt convinsi de veridicitatea caii alese si nu renunta la ea in favoarea alteia. Nu ma refer aici la cei care il cauta pe Satana si lucreaza cu el, ci ma refer strict la cei care il cauta pe Dumnezeu si incearca sa ii faca pe plac dupa puterea lor.

Lupta cu pacatul nu se poate castiga fara lucrarea sfintelor taine din biserica ortodoxa ,spovedanie , impartasanie ,sfantul Maslu.
Citat:

În prealabil postat de Adrianna (Post 454208)
Sunt convinsa ca dimpotriva, eu sunt ca aceia din Biblie care se botezau dar nu aveau Duh Sfant ci aveau nevoie sa il primeasca ulterior de la apostoli. Unde sunt astazi apostolii care sa dea Duh Sfant celor ce nu l-au primit prin Botez asa cum se facea in Biblie?

Apostolul Pavel avea Duh Sfant si ca atare vindeca oamenii. Ce anume era acel spin nimeni nu stie, ci doar se fac presupuneri. Cert este ca pentru a vindeca o boala, nu isi punea bolnavul mainile asupra lui insusi ci ceilalti isi puneau mainile peste bolnav dupa ceea ce scrie in Biblie.

Cei care imi raspundeti, aveti semnele Duhului Sfant sau le-ati vazut la vreo persoana credinciosa pe care sa mi-o recomandati? Ca eu nu vorbesc aici de cei care nu vor sa il cunoasca pe Dumnezeu si pentru care Dumnezeu ramane discret si tacut la poarta, ci vorbesc de cineva care vrea sa deschida poarta si nu vede in spatele ei ceea ce este promis in Evanghelie.

Va multumesc!

Apostolii din vechime sunt astazi episcopii si preotii ortodocsi.
Sa nu uitam ca vindecarea o da Dumnezeu acelora care sunt pregatiti sufleteste sa o dobandeasca ,nu celor pacatosi pentru care boala e mai de folos pentru curatie sufleteasca si mantuire.
De aceea spune preotul precum spunea sf.Pavel ca atunci cand cineva este bolnav sa mearga la preotii bisericii ,sa se spovedeasca ,sa se impartaseasca,sa participe la slujba sf.Maslu.
Imi amintesc ca un sfant spunea ca adevarata minune pe care o savarseste un crestin este lasarea pacatelor ,curatirea de patimi.
Cate minuni ar trebui sa se savarseasca in jurul nostru ca sa ramanem tari in credinta ?
De aceea cred ca minunile sunt mai putin importante ,noi trebuie sa avem mai multa ravna catre cele sfinte ,rugaciune ,sfinte slujbe.

anita 28.06.2012 09:49:43

Citat:

În prealabil postat de Adrianna (Post 454963)
Multumesc de raspuns.

Dumneavoastra nu sunteti ortodoxa?
Daca vreti minuni ,dati cautare dupa "Sfantul Nectarie minuni" si nu cred ca va ajunge jumatate de zi sa le cititi.
Dati cautare dupa sfantul Mina minuni si veti gasi de asemenea.
Doamne ajuta !

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:34:01.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.