![]() |
Citat:
deci inainte de anul zero aveau deja un avans cultural incomensurabil ! toate comorile filosofice ale umanitatii s-au plamadit atunci !!! |
Citat:
Citat:
In primul rand deja au inceput si ei sa se mai cizeleze,sa mai evolueze ca sa zic asa. Majoritatea isi termina scolile,dau la facultate,unii au si loc de munca etc. Ca sa nu mai zic de fete,care pana nu demult erau atat de discriminate in randul lor,iar acum au serviciu,termina scoala,dau la facultate,dau de permis etc. Iti spun eu,nu prea mai vezi acel primitivism de care vorbesti. Intr-adevar,au avut si inca au destul de multe aspecte negative,insa se simte o usoara indreptare. Si sa recunoastem,sunt mult mai uniti si mai descurcareti ca noi,sunt niste adevarati luptatori cu viata (unii din ei). Ba mai sunt si credinciosi o parte! Ca sa nu mai zic ca iti arat tigani mai curati si mai ordonati ca romanii,mai harnici etc. Ai intrat vreodata in casele lor? E o curatenie exemplara! Iar fetele lor... sunt harnice,foarte harnice,cu mult peste romance! Plus ca am mai sus,nu sunt deloc atat de destrabalate si de imorale. E pacat ca aruncam cu piatra fara ca macar sa cunoastem toate aspectele... |
Citat:
Raul,sfatul meu este sa mai intri si prin case de romani si chiar sa incerci sa socializezi cu romani... se pare ca ai petrecut mai mult timp printre tigani decat printre ai nostri :)) No offense ! |
Citat:
|
Citat:
e exemplul cel mai viu si graitor, aici in direct, asupra a ceea ce se petrece de cateva zeci de ani incoace : romanii au ajuns sa-i admire pe...tigani !!! tot traind printre tigani, si cunoscandu-le obiceiurile (il putem si consulta in privinta asta !!!) stimatul noastru coleg ,laudand asa-zisa cinste a unor tiganci,a uitat insa sa precizeze un mic amanunt : Tiganii isi obliga femeile sa stea numai acasa !!! Desigur ca o nevasta care sta exclusiv acasa,nu te poate insela,ca n-are cu cine !!! Logic ! Pe cand una ce sta jumate de zi la servici in compania unui numar apreciabil si divers de barbati cu care interactioneaza fecvent (si de multe ori i se face si curtemai direct sau mai voalat, fara ca sa incurajeze asta neaparat !!!) are sanse mai mari sa calce stramb,decat una ce sta non-stop acasa !!! Si apoi se stie si un copil de gradinita ca tiganii in general isi cam bat nevestele ! Deci ,si acasa ,si batuta, cu m sa nu fii cuminte ??? Ha,ha,ha !!! |
Citat:
|
Citat:
Citat:
În schimb, când țigăncile sunt cuminți, asta e din cauză că sunt claustrate și bătute. De ce, oare, mie îmi miroase a judecată cu două măsuri ? Ipoteza că și în neamul țigănesc, la fel ca în oricare alt neam, Dumnezeu a sădit legea Sa, v-a trecut prin cap ? |
Citat:
Din pacate,noi ca popor nu prea suntem invatati sa ne asumam responsabiltatea in nimic din ceea ce se intampla si vesnic,pentru nefericirea noastra sunt de vina altii. Caci in orice relatie interumana,adevarul se afla undeva pe la mijloc... Ok,tiganii sunt ei primitivi si cum mai doriti voi sa ii numiti,insa,totusi,prezenta lor este simtita si in alte tari ale Europei.Cum de acolo,in ograda vecinului nu se petrece ce se petrece la noi? Oare cum favorizam noi,romanii,ca popor terfelirea aceasta de imagine a tarii? Pai,ia sa vedem...sa incercam sa deschidem putin tv-ul,ziarele,cam ce emisiuni se urmaresc,ce invitati sunt prezenti in platouri,ce filme ruleaza in serie?Populatia tanara si de varsta a doua a Romaniei,ce muzica asculta,ce limbaj utilizeaza,ce reviste rasfoieste,cum se imbraca?Cu ce isi hranesc sufletul o mare parte dintre confratii nostri? Ii mai auziti pe multi ca citesc,ca privesc un film bun,ca merg la teatru,opera,ca au o viata culturala,sociala si spirituala intensa?Cam ce valori mai au romanii nostri,in mare majoritate?Cat de patrioti mai sunt? V-ati suparat pe comentariile lui Raul,insa,dintr-un anumit punct de vedere tind sa ii dau dreptate: majoritatea tiganilor tin la familie si la copii(cati le da Dumnezeu,cam atatia fac!) asa cum sunt ei,cu obiceurile acelea primitive...Tin foarte mult la etnia lor si sunt uniti.Multi sunt credinciosi,intr-adevar,iar in casele multora dintre ei este curatenie (si eu am avut ocazia sa ii cunosc o vreme). Ca au ei alte tare si le ma ia ceva pana sa intre in randul lumii si sa se civilizeze...da,de acord,insa de ceva ani au inceput,nu mai sunt asa necizelati,unii s-au amestecat cu romani,au meserii interesante si chiar sunt niste persoane care au reusit prin munca si talent in viata.Stefan Banica Jr e tigan,Marcel Pavel,Andra,dar si multi altii. In timp ce etnia aceasta usor usor ia o panta ascendenta,romanii ce fac?Iau ce este mai rau de la tigani,nicidecum exemplele bune: manelele,imnul tarii cantat pe ritmuri tiganesti de ziua nationala,telenovelele tiganesti,ziare si televiziuni ce fac o audienta coplesitoare cu emisiuni in care se prezinta prostituate,infractori,persoane cu afectuni psihice si ...multi tigani. Eu am urmarit campania asta de tiganizare a Romaniei care a inceput sa se faca incepand cam de prin 2000 si un pic,parca, mai subtil la inceput,insa consecvent,ca picatura chinezeasca,pana cand in prezent asistam la o amploare fara precedent a acestui fenomen,iar romanii nu prea reactioneaza...pai cum sa o faca,doar li s-a indus asta ani de-a randul,li s-a inflitrat in subconstient prin toate mijloacele,deja este ceva absolut firesc sa urmaresti ca eveniment de interes national nunta unui clan mafiot tiganesc! Si se mai spune ca tiganii terfelesc fara mila imaginea tarii...pai daca noua nu ne e mila de ea si ne batjocorimi singuri tara,unor straini de ce le-ar fi mai mila decat noua? |
Citat:
Marcel Pavel are numai fite in cap, si s-a apucat sa faca Conservatorul la 40 de ani ca toata viata nu a fost in stare, va dati seama ca pe bani si pe favoruri stiind ca acum este faimos. Despre Andra ce poti spune, daca s-a pus sa cante manele cu Adrian Minune... no comment, o avea ea voce dar in fine... Din punctul meu de vedere campania aceasta de tiganizare este exclusiv promovata de mass media care a inceput promovarea manelelor in anii 2000, posturile TV in special. Ma gandesc ca multi dintre cei care conduc posturile TV sunt tigani la origine sau tiganiti. Daca multi romani de neam prost asculta manele, urmaresc emisiuni si filme tiganesti, se comporta ca niste tigani, sunt casatoriti cu tigani si admira pe tigani, este pentru ca s-au uitat prea mult la TV, si s-au lasat influentati. In plus mai este si lipsa de patriotism, lipsa de cultura si lipsa mandriei nationale. Cel mai bine ar fi sa nu se mai amestece tiganii cu romanii cum a fost pe vremuri, fiecare cu etnia lui. In ceea ce priveste teatrul, opera si filmele sa stiti ca sunt destul de scumpe pentru multi romani, nu ii acuzati ca nu au cultura, nu au acces la cultura din cauza banilor. Nu cred ca trebuie sa generalizam pentru niste admiratori de tigani, sa exageram si sa spunem ca s-a produs tiganizarea in totalitate a Romaniei. Nu ne-am suparat pe Raul pentru ce a spus despre tigani, din partea mea n-are decat sa admire tiganii in detrimentul romanilor dar sa nu se puna sa jigneasca romanii caci asta nu e ok. Ma mir ca nu v-ati scandalizat la ce a scris, deci vi s-a parut normal ca a zis romancele sunt desfranate, nu sunt harnice si sunt imputite, dar avand in vedere ca ati spus ca ati vizitat casele tiganilor nu mai mir de nimic.. |
Draga mea,infumurati sunt si romanii in mare parte,ma indoiesc ca mandria ar fi un atribut exclusiv al tiganilor.Deasemenea,eu ce am putut admira de la distanta la acesti oameni a fost valoarea lor artistica,faptul ca mi se par educati,cu bun simt si cei 7 ani de acasa din modul in care s-au exprimat la diverse emisiuni.
Nu ii cunosc personal pentru a le lipi etichete si chiar daca tangential i-as cunoaste,m-as feri de astfel de verdicte,pana nu as cunoaste mai in profunzime omul in cauza.Sa inteleg ca dvs i-ati cunoscut mai multa vreme la modul personal? Cei mentionati sunt tigani,insa unii care au muncit si au talent,iar ce fac ei cu etnia lor e problema lor. Observ ca exista tendinta extremismelor,de a gandi totul in alb sau negru,bun sau rau.Fiecare etnie si popor are calitatile,dar si tarele sale.Nu exista ca tiganii sunt rai,diavoli pe cozi de matura si toate bubele sunt in capul lor,iar romanii sunt buni si ingerasi. A privi si in ograda vecinului si sa ii poti vedea si calitatile,dincolo de defecte e o virtute si arata obectivitate,verticalitate. Citat:
Sa inteleg ca scandalizarea tine loc de ratiune sau faptul ca nu as fi de acord cu un procent din ceea ce afirma cineva,inseamna ca trebuie sa imi pun ochelari de cal si sa ignor si mesajele pozitive enuntate de acea persoana? Poate imi explicati si mie cu putin mai multa logica,de unde ati dedus dvs ca eu consider ca romancele "sunt desfranate,nu sunt harnice si imputite" sau care parte din Citat:
Si nu inteleg ce vreti sa spuneti prin remarca malitioasa "dar avand in vedere ca ati spus ca ati vizitat casele tiganilor nu mai mir de nimic..".... |
Citat:
Nu-mi amintesc ca ei sa se raporteze la Dumnezeu... Obiceiul ca fetele lor sa fie virgine vine nu neaparat dintr-o convingere religioasa sau morala,ci mai degraba este o constrangere la care intreaga parte barbateasca trebuie sa adere! Aceasta lege nescrisa a lor le apara pe tinerele fete de a fi victimele relatiilor incestuase inainte de casatorie. O alta problema,pe mine tocmai unitarea si solidarismul lor ma supara; adica ma supara in general toti oamenii egoisti care urmaresc sa faca binele numai in familia lui,in natia lui lasandu-i pe altii pe afara. Cum se impaca aceasta tendinta avara de dragoste pt semeni cu invatatura crestina ?? Eu ca si crestina,nu apreciez valorile tribale dar asta nu inseamna ca nu am vorbit cu ei,nu am interactionat sau m-am retinut in a-i ajuta. Am avut un coleg tigan,care a sters toate pacatele facute de fratii lui.Acest baiat, de o modestie exemplara,a intrat in compania noastra sa intrebe daca nu avem nevoie de om de serviciu...Aveam nevoie de ajutor,asa ca a fost angajat si a devenit preferatul tuturor,mai ales al meu deoarece era un model de smerenie,foarte modest si accesibil,dar inzestrat cu mult umor. Nu se supara niciodata,mereu avea un zambet pe buze si era extrem de manierat cu colegele lui,incercand sa faca el lucrurile cele mai grele in locul lor. Este de la sine inteles ca Dumnezeu plateste inmiit binele cu bine,astfel ca baiatul tigan a avansat,a terminat o facultate ,are economii in cont pt viitoarea familie,toate acestea din munca cinstita - este o poveste de succes!! Pai si unde a avut el conditiile astea? Intr-o companie 100% romaneasca !!! |
dezastru pentru Romania !!!
http://www.evz.ro/detalii/stiri/pres...ne-982089.html
din pacate, vorbele si parerile trec,insa realitatea sumbra si daunatoare ramane !!! La adapostul cald al political-corecteness-ului tamp, promovat de tarile invingatoare in ww2, acesti tigani isi fac de cap, beneficiind de legile blande si omenia occidentala !!! Problema mare e insa ca ne fac un rau imens ca imagine, descurajandu-i pe potentialii turisti ca sa vina in Romania si,astfel, generand o paguba pib-ului romanesc, deci implicit noua ! apoi,ca romani, mereu vom fi bagati in aceeasi oala, cu tiganii, oriunde vom merge,in occident,ca turisti sau ca si muncitori !!! Deci, tiganii astia is un dezastru national, din pacate nu prea bine explicat si pus in lumina, tot din cauzele binecunoscute (pentru a nu fi invinuiti de rasism !!!) Io personal, cred ca un priocent considerabil din starea de acum il datoram tiganilor !!! Deci.. traisca tiganii care, nu pregata in orice chip si fel, sa ne traga in...jos !!! Fara acest balast tiganesc eram mult mai departe ,ca tara !!! Totusi, ce solutii am putea aplica ca tara, astfel incat sa contracaram acest efect devastator ??? |
Citat:
Vezi aici masurile luate de Franta,in 2010 (parca). http://www.time.com/time/world/artic...013917,00.html |
Citat:
|
Citat:
Daca sunt prinsi facand infractiuni, de ce nu sunt inchisi si sunt doar trimisi inapoi tara? Nu din omenie, ci din comoditate si zgarcenie - ca sa nu cheltuiasca cu ei - justitia, inchisoarea - costa. Cine ar trebui sa-i inchida, Statul roman? Pentru infractiuni comise in strainatate care nici nu pot fi instrumentate de justitia romana? Sa fim seriosi. Inca o diversiune ca diversiunea ungureasca, menita sa abata atentia romanului de la adevarata problema - conducatorii lui si nu minoritatile. |
Citat:
Cica era in al doilea razboi mondial, un neamtz, gata sa impuste un evreu. Si cand sa-i traga un glonte in cap, se aude o voce de sus: "Lasa-l in pace, am alte planuri pentru el, acesta imi va fi Papa". La care neamtzul: "Bine, dar eu?". Vocea: "Si tu". |
Citat:
|
Trist acest topic.Trist pentru ca sunt multe pareri extremiste..trist pentru ca sunt oameni care mai cred in puritatea rasiala.Tiganii?Tiganii sunt la fel de romani ca noi.Vorbesc romana iar limba tiganeasca nu este altceva decat un dialect vechi alcatuit din cuvinte grecesti romanesti si pe unde au mai umblat ei.Sa nu uitam ca pana pla Cuza NOI romanii am practicat sclavia ,iar biserica noastra putea vinde pana si "jumatati de tigan" nu numai un sat intreg..o familie sau un copil luat de la sanul mamei.Fiind pe o treapta inferioara a societatii normal ca si-au facut societatea lor unde primeaza alte lucruri.Nu este normal sa aruncam frustrarile noastre asupra etniei in sine.Da este adevarat ca cei mai multi romani care fura in alte state sunt tigani..dar inainte de toate sunt romani pe care statul nostru nu a stiut sa-i tina in frau.Nu a stiut sa-i pedepseasca atunci cand gresesc.Nu a stiut sa-i initieze in societate si pe care in mare proportie ai considera urmasii sclavilor de alta data.pardon..robilor boieresti..domnesti sau manastiresti.Daca in tara asta legea ar fi lege in 10 ai nu vom mai avea tigani care sa ne dezonoreze.Dar asa..pentru ca infractorii sunt lasati de capul lor normal ca fac ce le trece prin cap.Personal am cunoscut si tigani cumsecade..muncitori si sufletisti.Stiti care-i culmea?Nici ei nu-i sufera pe cei care fac urat.Nu puteti caracteriza o etnie doar pentru ca multi sunt rai.La fel fac si francezii..pentru ca tiganii nostri fura acolo..ei spun ca Romania este tara tiganilor..lucru care nu ne comvine.De ce la randul nostru facem la fel?Unde-i toleranta..si ce cauta astfel de comentarii aici pe un forum crestin?Despre unguri...pana in armata nu am vazut un ungur..aveam prieteni care aveau unul din parinti maghiar dar nu vazusem unul care sa nu stie bine romaneste.Cand l-am vazut pe primul eram atat de indoctrinat incat nu m-ar fi mirat daca s-ar fi napustit asupra mea tipand si vrand sa ma muste.Din vre-o 30 de maghiari care erau acolo..cam 20 erau oameni normali ,vre-o 3 mi-au devenit prieteni si vre-o 7 erau intradevar nesimtiti si mereu se ascundeau in spatele faptului ca nu stiu romaneste,vorbeau numai intre ei..etc.Atunci mi-am dat seama ca se pastreaza proportiile la fel ca in randultuturor oamenilor.peste tot se gasesc uscaturi.Personal cel mai rau lucru mi se pare extremismul si instigarea la ura.Fac mai mult rau decat tiganii sau ungurii insisi(aia care fac rau).Luat la general cred ca numarul romanilor care cersesc si fura afara ca si a celor ultraradicali xenofobi si extremisti din Romania intrec numarul tiganilor si al ungurilor si a altora pe spatele carora se pune involutia noastra ca popor pentru ca se pastreaza proportia.Cred ca rezolvarera problemei tine numai de aplicarea corecta a legii.Nu stiu daca ati observat dar un neamtz care a venit in Romania in putin timp (maxim 2-3ani) incepe si el sa scuipe seminte pe strada..sa fie neserios..etc..Asta pentru ca nu are cine sa-l traga la raspundere cum ar face organul legii la el in tara.Doamne ajuta!
|
Citat:
Ideea care se pare ca totusi va scapa este aceea ca daca esti rau intentionat, pot sa crezi orice. Am postat un banc prost ca raspuns la altul prost dar care l-ati prezentat se pare cu mare satisfactie ca "un banc bun". Din moment ce ati ratat totusi morala, va intreb direct, in virtutea bancului pe care l-ati prezentat. Sunteti roman? Eu asa am impresia. Daca 3 Mihnea Dragomir se intalnesc, iese un rahat? Sau credeti ca sunteti singurul roman care scapa definitiei bancului? |
Citat:
Nu mai stiu in ce context era o discutie de genul asta si spunea un roman unui neamt: "pai ai nostri sunt asa si pe dincolo, nu disciplinati si corecti ca la voi". La care neamtul: "crezi tu? pai pana cand legea nu ne-a ars la sange, tot ca voi eram". Sunt civilizati in baza constrangerii, nu a unui miracol al evolutiei. La noi legea nu prea se aplica - ori din omenie (uneori) ori din cauza coruptiei (probabil de cele mai multe ori), asadar fara constrangere, de unde educatie? |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Tocmai,ca prin alte parti se iau masuri impotriva unor comportamente indezirabile ale unor anumite etnii si nu este doar cazul tiganilor,dar,mai ales nicaieri eu nu am vazut un alt popor sa se contopeasca si confunde cu ei asa cum s-a petrecut la noi in ultimii ani. Ne situam cumva la polul opus,in sensul ca permitem ceea ce nicaieri in lume nu se permite: ca imnul national de ziua nationala a Romaniei sa fie lalait si pocit de manelisti,schimbam denumirea tiganilor in rommi,ceea ce usor a creat confuzie peste granita si sunt sigura ca nu a fost nimic la intamplare,ci o comanda bine gandita,pentru ca la nivel de subconstient acum vom fi identificati cu ei,dar mai ales cu elementele negative ale acestei etnii.Pentru ca in marea lor majoritate,cei din aceasta etnie care au plecat peste grantita au comis fapte cu caracter antisocial:furturi,crime,violuri. Apoi: le ascultam muzica,le-am imprumutat o parte din vocabular sau expresii,dansurile,filme cu teme din viata tiganilor,iar in ultimul timp asist la faptul de a vedea prin majoritatea platourilor de televiziune,ziare,stiri...persoane sau stiri despre persoane apartinand acestei etnii. Numai ca si ei au valorile lor,ei bine nu...sunt invitate exact acele elemente antisociale,aflate la granita societatii: clanuri mafiote,prostituate,drogati,oameni ce traiesc din scandaluri s.a.m.d. Timp in care, valorile noastre sunt uitate,se asterne praful pe ele si ne mai aducem aminte de ele,atunci cand moare cate una,moment in care ne apuca melancoliile,se vorbeste cateva zile,saptamani (insa in special pe tema vietii personale,cea artistica fiind aproape ignorata) si cam atat...iarasi uitare. Eu despre asta vorbesc si de asta sunt suparata pe ceea ce se intampla. Si poate o sa imi spuneti ca sufar de teoria conspiratiei,insa eu consider ca tot acest proces a fost foarte bine gandit inainte si cu scopul de a distruge natiunea romana...avand la baza ce motivatie,chiar nu stiu,insa ma gandesc ca trebuie sa fie una foarte solida. Manipulare la scala nationala!Da,adevarat,insa ca in orice proces de manipulare,te poti lasa ori nu manipulat.Insa,daca privim ce se intampla...ne dam seama cam in ce proportie se lasa manipulat romanul,iar pe mine asta ma alarmeaza mai mult. De vina nu sunt tiganii,ungurii,evreii si pe care i-om mai gasi sa ii bagam la inaintare ca tapi ispasitori pentru nefericirea noastra,ci noi,care nu mai stim care ne sunt radacinile,valorile. Guardian intreba ce ar fi de facut,pentru ca vorbele si parerile nu schimba situatia...de acord! Sa devenm responsabili,in primul rand,sa ne vedem in primul rand noua vulnerabilitatile,sa devenim constienti de ele,iar apoi sa vedem ce solutii se pot gasi concret.Sa ne intoarcem atunci catre noi si sa vedem ce hranim?Ce hranim,aia vom primi! Reintoarcerea la radacini si valorile nationale si sa refuzam toate tiganismele si americanismele ieftine cu care suntem indopati. Insa,cand ma mai duc si eu ca omul la o plimbare prin padure si in zonele de camping vad si oameni de varsta a doua si a treia ascultand manele de rasuna valea,oameni care dealtfel,judecand dupa varsta, au crescut cu muzica noastra traditionala populara ...e cam ingrijorator,iar perspectivele deloc roz,iar asta te face sa te intrebi,in cativa zeci de ani ce se va intampla,oare noi vom ajunge sa fim o minoritate in propra noastra tara?Mai ales daca ne gandim in ce ritm fac copii tiganii prin comparatie cu romanii!Daca se va intampla asta,atunci nu pot sa spun decat ca...ne meritam soarta,pentru ca nu facem mai nimic sa o schimbam (cel putin o mare parte din populatie),ba chiar contribuim cu mare veselie si inconstienta! Si mai cred ca daca Dumnezeu ingaduie niste lucruri sa se intample in existenta unui popor,este pentru ca acel popor are de invatat niste lectii importante,iar nu prin a ne vaita si a arunca vina pe lectie vom reusi sa ne schimbam cursul destinului,ci prin responsabizare,asumare si schimbare ....nu a celor din jur,ci a noastra! :) Dar,evident este parerea mea pe care aleg sa mi-o exprim liber,nu inseamna ca cineva are obligatia de a o asimila. |
@Heaven
Imi cer scuze,intr-adevar am inteles gresit la ce faceai referire. Eu nu cred ca este vb despre nici o conspiratie ci doar despre inversarea valorilor intr-o lume in care are intaietate cultura de masa,necomplicata,usor asimilabila. Posibil sa spuneti ca am o obsesie legata de comunism,insa parerea mea este ca atunci s-a petrecut declinul elitelor care erau vanate mai ceva decat celebrele vrajitoare in trecut. Cioran se stabileste in Franta,Eliade in America,exilul elitelor incepe...moarte intelectualilor,este vremea clasei muncitoare sa domine!(clasa muncitoare=tarani convertiti in muncitori) |
A fi tigan nu este o insusire a pielii, nici o problema de arbore genealogic.
Este o alegere de a simti, gandi si voi in modul cel mai rusinos posibil. Multi dintre oamenii zilelor noastre sunt tigani, pretutindeni. Si nu arareori (cam la fel de des ca in media populatiei generale), printre rromii, cum zicem noi acum, de pretutindeni, s-au aflat si inca se mai afla, sfinti si sfinte, mucenici si mucenite, crestini dreptmaritori cu adevarat. Aceste date pot fi verificate cu usurinta. Tiganizarea de care vorbim este un fenomen cultural si social care nu poate fi atribuit rromilor, decat daca voim sa gasim iarasi tapi ispasitori pentru nevrednicia noastra. Eu asa consider. Cat despre "imaginea tarii" (vai ce pedanterii firoscoase tragem), eu cred ca riscam sa o terfelim fiecare, prin modul cum ne comportam. |
Citat:
|
Citat:
Sunt perfect de acord cu tot ce ati scris aici! |
Citat:
Credeti ca imi arde sau as avea ceva de castigat sa scriu la misto pe aici? |
Citat:
|
Citat:
|
Manastirile si bisericile ortodoxe au fost primele care au eliberat tiganii din sclavie.
George Enescu nu era tigan? Daca pui un indian si un tigan unul langa altul, nu vezi mare diferenta. Am mai vazut la scoala si pe strada indieni, si daca nu stiam ca sunt din India dupa portul lor, puteam sa bag mana in foc ca sunt tigani. Si limba tiganilor seamana cu limba indienilor. Doar sunt un trib indian. Si la traditii si conceptii seamana tiganii cu indienii. Tiganii nu au tribunalul lor in Ro? Eu asa am auzit. Sper sa fi auzit prost. Sunt uniti, asa e. Dar sunt uniti si la bine, si la rau. Si tiganii nu o sa aleaga niciodata un roman in favoarea unui tigan. Prostitiuatele din vest. Hm. V-ati intrebat cate din ele fac ceea ce fac ptr. ca vor ele si cate din ele sunt fortate? Bordele sunt locurile un stau femeile care au fost luate si puse sa se prostitueze. Nu este o noutate ca traficul de carne vie este in floare in Ro. Au fost si emisiuni, s-a discutat despre cazuri si cazuri in care fete romance erau furate si fortate sa se prostitueze prin vest. Multi pesti se dau drept iubitii lor, le zic ca se muta impreuna in alta tara si cand ajung acolo o dau pe mana altuia. Nu neg cazurile in care unele fete aleg ele, insa sunt f.multe situatii in care fetele chiar sunt fortete si nimeni nu mai zice nimic despre ele. Ba, mai legalizeaza si prostitutia. E gresit sa zici ca tigancile sunt mai curate decat romancele. Pot si eu sa iti dau exemple de romance mai curate decat tigancile. Pot, ca am de unde. Nu neg ca sunt familii de tigani civilizati, cu scoala, care muncesc cinstit. Stiu ca sunt si e gresit sa spui ca toti tiganii sunt asa si asa. Dar aici nu cred ca era vb. despre ei, ci mai degraba despre tiganii care ne-au adus faima prin occident. Cand cei din vest ne fac tigani nu o zic ca sa ne faca complimente si nici n-au avut ocazia sa cunoasca tigani civilizati. Au si tiganii mafia lor, gastile lor, au facut o gramada de prostii cu care sa iasa in evidenta. Fete de tigani deobicei se marita cu cine vor parintii lor. Si nu sunt rare cazurile in care parintii isi dau fata unui barbat care are bani, sau sa isi plateasca o datorie sau alte motive.Si mai au obiceiul ala cu camasa. Camasa fiind dovada ca fata a fost fata mare. Si tigancile, multe din ele sunt vrajitoare. Unele sunt excroace dar sunt si adevarate si citesc in boabe. |
Citat:
Si eu cred ca ai o parere proasta despre confratii tai... |
Mi-a povestit mama ca o doamna se pregatea sa meagra in Europa, sa viziteze cateva tari, inclusiv Ungaria. Si cand a fost intrebata de ce nu merge si in Romania, ca e aproape de Ungaria a zis "nu, ca sunt tigani multi". Un amic roman de aici mi-a povestit ca s-a intalnit cu o negresa din Paris, si cand a auzit aia ca e din Romania, l-a intrabat: "tigan?". La magazin la mama e o tiganca romanca care cerseste. Cand eram prin a-VIII-a, mergeam pe drum cu o colega pana la casa bunicii ei, si erau vreo 3-4 tigani intr-o caruta. Si l-au pus pe unul mai mic sa dea in noi si cand am fugit arunca cu pietre. Evident cei mai mari radeau. Au aratat la stiri doua cazuri in care tiganii vroiau sa omoare niste romani. Un om conducea masina pe durmul spre Prahova pe acolo si i-a iesit in fata un tigan si l-a calcat, nu mai stiu daca l-a omorat sau ba. Si tot familiounul acelui tigan a iesit sa il omore pe sofer, sa se razbune, desi romanul nu a gresit cu nimic, nu l-a calcat pe acel tigan pe trecerea de pietoni. A trebuit sa fuga in curtea unei case si sa sune la politie. Celelalat caz, asemenator. Doi romani in masina, au calcat un tigan pe bicicleta, familia tiganului au vrut sa ii omoare, iar romanii au scapat cand a venit politia.
Ce am zis mai sus, am zis ca sa evidentiez ca tiganii nu sunt perfecti sau mai buni decat romanii. Asa cum nici romanii nu sunt mai perfecti sau mai buni. Insa Romania este tara noastra, a romanilor si nu ar trebui sa o lasam pe mana oricui. Tiganii fac ce fac pentru ca noi ii lasam. Pentru lipsa de patriotism, de credinta si de unitate se intampla ce se intampla. Vina principala este a romanilor, dar asta nu inseamna ca tiganii nu fac ceea ce fac. Si cand cineva zice ca ar fi bine sa ne gandim la natia noastra romaneasca nu o zice cu ura fata de alte natii. E intr-un fel normal ca romanul sa fie cu o romanca, tiganul cu o tiganca, negrul cu o negresa etc.. Exista un motiv ptr. care Dumnezeu a lasat un pamant, o tara ptr. fiecare natie si nu ne-a pus pe toti la gramada. TARA_CEA_NOUA.asf http://www.youtube.com/watch?v=FyafyJUGNZ8 |
Citat:
( Constitutia Romaniei ) :1: |
Citat:
Dar ce sunteti domnule judecator, inchizitor, sa judecati pe prietenele lor d-voastra de vorbiti de dosare? Nu cred ca lor le-ar placea ce vorbiti despre ele aici! Asta o sa fie ultima mea postare vis-a-vis de subiectul desfranarea/virginitatea femeilor pentru ca acest subiect nu are legatura cu topicul de fata, si anume tiganii. Dupa cum vad eu d-voastra va credeti superior acestor fete din moment ce vorbiti de ele asa. Imi primul rand ca nu aveti dreptul sa judecati, in al doilea rand si daca ar fi asa cum spuneti trebuie sa le dati d-voastra exemplul personal, sau daca nu va place ca sunt asa incercati sa va faceti prietene numai dintre tiganci daca sunt asa de pure cum spuneti! Sa stiti ca multe fete braveaza, se prefac adica, la presiunea prietenilor pentru a nu parea proaste pentru ca sunt virgine, spun am facut cutare si cutare lucru si de fapt nu au facut si din moment ce nu ati fost de fata sa vedeti nu puteti fii sigur de nimic. Mi se pare un subiect delicat dar. cu toate astea o sa va spun pe sleau si o sa inchei. Si daca v-ati fi culcat cu 1, 2 , 5. 10, 20 de fete din aceasta categorie de varsta ca sa puteti afima ce afirmati, lucru care nu va face cu nimic mai bun decat ele, tot nu puteti sa afirmati ca un procent atat de mare sunt cum sunt. Incercati sa ganditi dincolo de cercul d-voastra limitat, stramt, nu inseamna ca daca fetele din anturajul d-voastra sunt asa, toate fetele sunt asa. Nu cred ca cunoasteti atat de multe fete si mi se pare absurd sa extrapolati la toate fetele din tara.. |
Citat:
|
Citat:
Destul de ok discursul dar nu se potriveste cu link -ul de la sfarsit. Multe afirmatii dar toate rateaza esenta - nu tiganii s-au inmultit peste masura, noi ne-am imputinat peste poate. Si ca numar si ca solidaritate si constiinta nationala. Tiganii fac cate 10 copii, romanii cate 1-2 si pana la 10 ii omoara in pantece, cu ce sunt tiganii vinovati pentru asta? Ne asteptam sa nu platim pretul alegerilor noastre? De ce? Ca suntem cei mai fuduli, cei mai cu motz, cei mai cei.. ce? |
http://www.rtv.net/o-femeie-lovita-d...deo_25238.html
Uite aici dovada de omenie din partea unei doam...unei feme...unei pirande, impreuna cu marlanii din neamul ei. |
Citat:
|
Am mentionat in "discursul" meu ca vina principala este a romanilor, ca nu mai avem credinta,iubire de neam si unitate, si am zis de asemenea ca romanii nu sunt mai buni sau mai perfecti decat tiganii. Daca nu e credinta, evident ca sunt si avorturi. Sunt multe de spus pe acest subiect.
@apophis. Nu stiu care sunt mai rau: tiganii care au jefuit-o pe acea femeie ranita ori soferii care nu au ridicat un deget? |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:48:16. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.