Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   De ce nu au pravoslavnicii mai multi copii. (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14718)

stefan florin 27.03.2012 22:26:07

Citat:

În prealabil postat de FlaviusM (Post 437350)
Daca este asa, cum se explica atunci totii copiii care au murit de foame si din cauza altor lipsuri materiale in toate epocile istorice? Dar astazi, cand anual mor de foame mii de copii prin diverse regiuni foarte sarace, dumnezeu de ce nu le trimite si lor "painea"?

si e vina lui Dumnezeu ca acei copii mor de foame sau e vina semenilor lor indiferenti si a guvernului lor? Si la noi in tara sunt destui copii care mor de foame. Tot Dumnezeu e de vina? Ce-ai vrea sa vina Dumnezeu sa-ti bata la usa si sa-ti dea de mancare si tu sa nu faci NIMIC? Ne-a asezat intr-o tara in care curge "miere si lapte". E vina nostra daca nu stim sa ne gospodarim tara si ca alegem conducatorii care ne tot fura de atata amar de vreme si noi tot pe ei ii votam. Dumnezeu l-a pus pe Iliescu de 3 ori in fruntea tarii? Sau pe Basescu de 2 ori? Cred ca stii ce "mult bine" ne-a adus guvernarile lor. Tot Dumnezeu este cel care ne baga E-uri in alimente? Ne facem rau cu mana nostra si dam vina pe Dumnezeu

Laura19 27.03.2012 22:36:36

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 437584)
E vina nostra daca nu stim sa ne gospodarim tara si ca alegem conducatorii care ne tot fura de atata amar de vreme si noi tot pe ei ii votam. Dumnezeu l-a pus pe Iliescu de 3 ori in fruntea tarii? Sau pe Basescu de 2 ori? Cred ca stii ce "mult bine" ne-a adus guvernarile lor. Tot Dumnezeu este cel care ne baga E-uri in alimente? Ne facem rau cu mana nostra si dam vina pe Dumnezeu

Nu mai fii naiv. Nu populatia alege cine e presedinte, teoretic da, practic nu. Iliescu nu trebuia sa iasa presedinte, ci Vadim.-mi-a zis tata cum a stat treaba atunci. Ultima data nu Basescu trebuia sa iasa, ci Geoana. Si oricum, din orice partid ai alege, tot aceiasi oameni sunt. A plecat Boc, a venit Ungureanu care e de doua ori mai rau. De ce partidele nationaliste n-au voie sa participe la alegere? ND si PP?
Aaaa...Dumnezeu ne da conducatorii pe care ii meritam. Si comunismul a fost o pedeapsa ptr.noi. Fara ingaduirea Sa, astia care ne-au condus nu puneau mana pe putere. Asa cum si pe greci si rusi i-a pedepsit cu imparati rai cand faceau pacate multe. Si presedintele nu este Unsul Lui Dumnezeu, este unsul oamenilor.
Cand poporul roman se va pocai si se va intoarce la credinta si la Sf.Traditie, atunci o sa avem si conducatori buni. Pana atunci, culegem ce am semanat.

Profetul de carton 28.03.2012 09:14:51

Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 437592)
De ce partidele nationaliste n-au voie sa participe la alegere? ND si PP?

PP-DD al lui Diaconescu? are voie sa participe la alegeri iar daca va iesi, atunci chiar se va alege complet praful de Romania!

stefan florin 28.03.2012 09:37:33

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 437664)
PP-DD al lui Diaconescu? are voie sa participe la alegeri iar daca va iesi, atunci chiar se va alege complet praful de Romania!

de unde stii asta? Mai bine PP decat PDL sau USL. Vorbesc sincer

Profetul de carton 28.03.2012 09:42:56

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 437668)
de unde stii asta? Mai bine PP decat PDL sau USL. Vorbesc sincer

cre' ca glumesti, e dimineata si iti arde de glume.

Laura19 acredita ideea ca in locul lui Iliescu trebuia sa iasa Vadim si ca lucrul asta ar fi fost foarte bine iar acum voi doi spuneti ca PP-DD este mai bun ca orice alt partid. Probabil nu stiti cine a fost Vadim in trecut si ce "promisiuni" demagogice si hilare ofera Diaconescu Dan simpatizantilor sai! Cum sa dai 20.000 euro firecarui roman? stiti ce inseamna asta? aveti ceva notiuni de economie? INFLATIE ! O inflatie atat de mare incat Romania va intra in default, asta in mod cert, nu o spun eu ci analistii economici seriosi.

Profetul de carton 28.03.2012 09:48:40

Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 437592)
Asa cum si pe greci si rusi i-a pedepsit cu imparati rai cand faceau pacate multe.

retorica de genul asta nu e axata pe realitate, pai atunci inseamna ca americanii au fost atat de credinciosi ca tot timpul au primit presedinti buni? americanii sunt mai pacatosi decat rusii sau grecii, asta fara indoiala!

Laura19 28.03.2012 10:08:01

Asa au zis duhovnicii din Rusia si Grecia, ca doar nu am scos de la mine.
Si nu poti compara Rusia,Grecia cu America. Presedinti buni? care din ei? toti au fost masoni. toti. SUA a fost tara creata de masoni,pentru ei. Si nu stiu de ce ti se pare ca e asa bine in SUA, cand e departe de a fi asa. SUA incepe incet incet sa tinda spre totalitarism combinat cu fascism. Canada de asemenea. Si spre deosebire de Rusia si Grecia, SUA nu a fost niciodata stat ortodox. Cei care vor plati cel mai mult vor fii ortodocsii, ptr ca ei au avut aceasta perla pretioasa, numita ortodoxie, au stiut Adevarul si nu l-au pretuit. E mult de spus.

Nu am zis ca Vadim ar fi fost mai bun. Am zis ca ar fi trebuit sa iasa el, insa alegerile au fost numai oficial in mana poporului. Intelegi? Pe romaneste, s-au furat alegerile. Putina cercetare si ai sa vezi ca asa a fost. Am zis, mi-a zis tata cateva chestii si am mai citit si eu si cam asa a fost.

Am zis PP si ND. Adica Partidul pentru Patrie si Noua Dreapta, ambele partide nu au voie sa participe la alegeri ptr.ca nu au nu stiu cate semnaturi. Pentru patrie este cred ca a doua s-au a treia oara cand nu are dreptul de a intra in alegeri, desi e partid din 1993.

http://www.pentrupatrie.ro/

stefan florin 28.03.2012 10:47:53

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 437670)
cre' ca glumesti, e dimineata si iti arde de glume.

Laura19 acredita ideea ca in locul lui Iliescu trebuia sa iasa Vadim si ca lucrul asta ar fi fost foarte bine iar acum voi doi spuneti ca PP-DD este mai bun ca orice alt partid. Probabil nu stiti cine a fost Vadim in trecut si ce "promisiuni" demagogice si hilare ofera Diaconescu Dan simpatizantilor sai! Cum sa dai 20.000 euro firecarui roman? stiti ce inseamna asta? aveti ceva notiuni de economie? INFLATIE ! O inflatie atat de mare incat Romania va intra in default, asta in mod cert, nu o spun eu ci analistii economici seriosi.

profetule eu nu am zis PP-DD ci doar PP care este un alt partid decat cel de care ai amintit tu

Profetul de carton 28.03.2012 10:49:31

Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 437680)
Am zis PP si ND. Adica Partidul pentru Patrie si Noua Dreapta, ambele partide nu au voie sa participe la alegeri ptr.ca nu au nu stiu cate semnaturi.

aoleu, astia sunt neo-fascisti???

Profetul de carton 28.03.2012 10:50:40

Citat:

Si nu poti compara Rusia,Grecia cu America. Presedinti buni? care din ei? toti au fost masoni. toti.

Corect, dar si presedintii Greciei, Rusiei, Romaniei tot masoni sunt/au fost.
O sa intelegi cum stau treburile in politica cand vei creste mai mare.

stefan florin 28.03.2012 10:58:36

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 437691)
Corect, dar si presedintii Greciei, Rusiei, Romaniei tot masoni sunt/au fost.

aici ai dreptate

Profetul de carton 28.03.2012 11:03:30

Citat:

Nu am zis ca Vadim ar fi fost mai bun. Am zis ca ar fi trebuit sa iasa el, insa alegerile au fost numai oficial in mana poporului. Intelegi? Pe romaneste, s-au furat alegerile. Putina cercetare si ai sa vezi ca asa a fost. Am zis, mi-a zis tata cateva chestii si am mai citit si eu si cam asa a fost.

Nu avem de unde sa stim; eu unul nu cred deoarece Iliescu a fost foarte popular iar Vadim era greu sa se impuna in acei ani deoarece cam toti stiau ce fusese el in trecut, dar cel mai important este ca Iliescu avea sprijin extern rusesc (pe care l-a cautat si Geoana), insa Vadim, nu. Iliescu a fost omul Moscovei. Atunci, in timpul acela. Acum am iesit din raza de influenta a rusilor si am intrat in cea a americanilor. Tot rau este, acum ne fura altcineva.

TunsDiana 28.03.2012 16:19:51

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 437664)

De acord! Doamne fereste!

TunsDiana 28.03.2012 16:24:00

Citat:

Si nu poti compara Rusia,Grecia cu America. Presedinti buni? care din ei? toti au fost masoni. toti. SUA a fost tara creata de masoni,pentru ei. Si nu stiu de ce ti se pare ca e asa bine in SUA, cand e departe de a fi asa. SUA incepe incet incet sa tinda spre totalitarism combinat cu fascism. Canada de asemenea. Si spre deosebire de Rusia si Grecia, SUA nu a fost niciodata stat ortodox. Cei care vor plati cel mai mult vor fii ortodocsii, ptr ca ei au avut aceasta perla pretioasa, numita ortodoxie, au stiut Adevarul si nu l-au pretuit. E mult de spus.

Am zis PP si ND. Adica Partidul pentru Patrie si Noua Dreapta, ambele partide nu au voie sa participe la alegeri ptr.ca nu au nu stiu cate semnaturi. Pentru patrie este cred ca a doua s-au a treia oara cand nu are dreptul de a intra in alegeri, desi e partid din 1993.

http://www.pentrupatrie.ro/

De Noua Dreapta am auzit! Ce partid e Partidul pentru Patrie?

Profetul de carton 28.03.2012 16:38:55

Citat:

În prealabil postat de TunsDiana (Post 437748)
Ce partid e Partidul pentru Patrie?

ceva in genul fostului partid "Totul pentru tara" http://i52.tinypic.com/119rsip.jpg

Profetul de carton 28.03.2012 16:52:58

Cine a zis ca-i pare rau ca nu candideaza partide ultranationaliste precum "Noua dreapta" sau PP-ul acela obscur de care chiar nu a auzit nimeni, sa se gandeasca cu luare aminte, ca in eventualitatea ca va castiga alegerile in Romania, vor avea ei destui membri capabili sa ocupe functii in toate judetele? nu vor intra atunci in aceste partide neo-fasciste tot felul de oportunisti, numai ca sa ocupe functii?
Si apoi ideologia este una nedemocratica, totalitara! ar arunca poate Romania in razboi!
Mai, nu fiti copii la minte, oamenii acestia au steaguri si tricouri cu chipul lui Horia Sima si al altor legionari ! promoveaza cultul personalitatii si idei de dreapta, fasciste.
Stiti de la scoala ce au facut legionarii? cate crime? stiti?
Hmmm....http://i53.tinypic.com/osr2ir.gif

AlinB 31.03.2012 00:25:53

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 435865)
Daca am trai in Somalia, atunci Dumnezeu ne'ar lumina mintea spre a trai curat inaintea Lui.

Uite ca nu traim in Somalia ci intr-o tara majoritar ortodoxa si daca e sa ne luam dupa vorba ta, la tot ce ii lumineaza Dumnezeu pe pravoslavnici este sa-si omoare copii.

Dar stim f. bine ca nu Dumnezeu e de vina, deci sa nu punem toate prostiile noastre in carca lui Dumnezeu.

Citat:

Atata vreme cat traim in Romania insa, nu ne lipsesc inca multe.
Si totusi..suntem mai rau ca aceea care n-au nici apa de ajuns.

Citat:

Pacatele noastre au dus la atata suferinta in lume, iar nu numarul de copii nascuti de unele familii credincioase.
unele..bine zis.

AlinB 31.03.2012 00:29:34

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 435869)
exemplu e deplasat.
In romania se poate trai cu am spus.

Ba nu, nu se poate, e o gluma trista, un copil nu creste doar cu apa si mancarea rupta de la gura fratilor si surorilor lui.
Cand o sa ai si tu copii, mai multisori asa, poate ai sa-ti dai seama de asta.

Citat:

Nu suntem in somalia. In loc sa cautam solutii ptr ca locuitorii celorlalte parti ale lumii ca aceastia sa poate face copii, mai bine ne-am uita in propria ograda ca variante avem destule.
Serios, chiar asa..de ce sa ne uitam la greselile altora, mai bine sa le facem si noi.

Citat:

Credinta insa nu....
Tocmai de aia nici nu trebuie tinute prelegeri si facute indemnuri de parca romanul ar avea o credinta de fier, nu trebuie neaparat sa ne uitam la somalezi avem si noi suficiente cazuri de familii cu multi parint copii si parinti incompetenti si neglijenti, care traiesc din alocatia copiilor in timp ce copii mor de foame (nu, nu le ajunge doar apa).

Sau alte cazuri nu atat de evidente dar la fel de nefericite.

AlinB 31.03.2012 00:33:32

Citat:

În prealabil postat de andrei25 (Post 435930)
Cred ca nu e corect cum ati pus problema : "cresterea populatiei". De parca fiecare familie din Romania ar avea cel putin 7 copii, si incepand de maine, Biserica ar da ordin, ca stacheta minima sa fie de 10 copii. Se militeaza pt oprirea crimelor care se fac prin avorturi. Aduceti ca argument situatia economica. Asta e dovada de lipsa de credinta sau de putina credinta in Dumnezeu. Asa cum am spus si anterior, ne punem nadejea in acest sistem ticalosit, vandut si tradator, si nu ne punem nadejea in Dumnezeu. Trebuie sa intelegem ca tara noastra, si nu numai, trece prin situatia asta dificila, datorita pacatelor. Dumnezeu face cu tara noastra, cum fac mama si tata cu un copil care face prostii, si nu asculta de ei. Il mustra, ii da o nuia, il cearta, si toate astea le fac din dragoste, nu din altceva. Asta face Dumnezeu cu noi. Ne mustra, ca sa ne intoarcem de la grelele pacate, catre El. Daca Dumnezeu ar fi drept, ori ne-ar pedepsi pe loc, ori ne-ar lasa in voile noastre pacatoase, si ar fi mai grav, pt ca ne-am pierde mantuirea.

Tocmai ca Biserica nu pune stachete dar sunt tot felul de discursuri ale unora din Biserica care desi poate nu aduc si numere intr-un fel pun astfel de stachete.

Dupa parerea ta, doi parinti care au impreuna
Nu despre avorturi era vorba aici ci despre responsabilitate.

Zici ca situatia economica nu e un argument, dupa parerea ta doi parinti care au salariul minim pe economie si stau cu chirie, cati copii ar putea sa intretina?

AlinB 31.03.2012 00:45:16

Citat:

În prealabil postat de Ekaterina (Post 437448)
Superba pilda!
Ar fi interesant sa vedem niste statistici reale care fac referire la toate epocile istorice si sa vedem cati copii au murit mai degraba de diferite boli pentru care nu exista tratament si cati de foame. In zilele noastre, in tara noastra, cati copii mor anual de cancer si cati de foame. Ma refer la tara noastra, nu pentru ca nu m-ar interesa copiii din diverse regiuni foarte sarace, dar acolo este o situatie aparte, lasata asa nu intamplator. Cumparand un pachet de pampers, am donat un vaccin pentru acesti copii. Daca s-ar face campanii similare, dar care sa asigure hrana, situatia nu ar mai fi asa dramatica.

Trebuie sa te hotarasti, ori Dumnezeu le trimite paine din cer ori sunt la mila semenilor lor, mila care poate sa fie indestulatoare sau nu, realitatea arata ca de cele mai multe ori, nu.

Citat:

Personal nu am cunoscut si nu am auzit pana acum de copii care sa moara de foame in familiile care isi pun toata increderea in Dumnezeu.
Nici eu n-am auzit de bogati care sa moara de foame.
Asta e un fals truism.

Nu zic, pentru credinciosul autentic lucrurile se aranjeaza intr-un fel sau altul, dar cati sunt credinciosi autentici?

Ii vedem pe la stirile de la ora 5 alaturi de criminali, violatori si altii - au facut 5 copii si pe unul l-au facut pierdut pe nu stiu unde, traiesc din alocatia copiilor iar celui mic in loc de lapte ii dau apa si paine sau nici atat.

Oare sloganuri de genul "unde Dumnezeu trimite un copil trimite si paine pentru el" n-ar trebui ajustate nitel la realitate?

Citat:

In cel mai trist caz, acest lucru este posibil acolo unde parintii sunt stapaniti de o patima, de exemplu parintii sunt betivi si nu se ingrijesc de copii, dar si in cazul lor sunt oameni milosi, impresionati de suferinta acestor copii nevinovati si nu lasa lucrurile sa ajunga asa departe.
Si inca crezi ca cel mai mare rau este sa moara de foame.
Dar educatie?
Dar iubire?

Citat:

Dar eu in postarea mea ma refeream la omul care isi pune increderea in Dumnezeu. Cred cu toata puterea ca daca un parinte pus ii situatia de a nu avea ce sa puna pe masa, cade in genunchi inaintea lui Dumnezeu si se roaga cu lacrimi pentu copii, acest parinte nu isi va vedea copiii murind de foame.
Bun ca am lamurit-o, ajusteaza si sloganul in consecinta.

Laura19 31.03.2012 01:07:04

Mda.Toti presedintii Romaniei au fost masoni. Insa, Romania, spre deosebire de SUA, a avut si domnitori si conducatori credinciosi, unii dintre ei ajungand Sfinti. La fel si Rusia,Grecia. SUA nu are mostenirea pe care o are Romania,Grecia,Rusia. Singurii presedinti ai SUA care nu au vrut sa faca planurile masonilor au fost Lincoln si Kennedy. Evident, au murit "accidental" sau din cauza unui "psihopat".

Legionarii nu au fost fascisti. Nici macar nu au fost un partid. Nu ma iau dupa ce invat la scoala, ptr.ca daca ar fi sa ma iau dupa lectiile scolare ar trebui sa cred ca noi ne tragem din maimute, Carol II a fost un Sfant, Stefan cel Mare a fost un desfranat si alte chestiuni. Istoria de la scoala numai adevarata nu este. Am citit despre legionari, am citit cartile lui Codreanu, am vazut marturia sotiei lui Codreanu, am citit si auzit parerile marilor duhovnici despre legiune. Asta ca sa nu mai adaug, ca unii din cei mai mari duhovnici romani au fost legionari, la fel si o parte din Sfintii Inchisorilor. A fost chiar si o profetie facuta de un sfant in privinta legiunii. Si sa nu il comparam pe Codreanu cu Sima. Legionarii au inceput sa fie agresivi dupa ce a venit Sima. Nimeni nu a zis ca au fost perfecti si fara de greseala si cu siguranta au platit ptr.pacatele lor. Eu dau mai mare crezare marturiilor marilor duhovnici despre legiune si a fostilor detinuti politici de pe vremea comunismului si a martirilor care si-au dat viata la Aiud, Jilava si alte inchisori, decat istoricilor, presei si a politicienilor.

Pei cum sa auzi de partidele nationaliste, daca nu sunt promovate de media si sunt date la o parte? Daca mai nou a fi nationalist sau patriot esti etichetat ca fiind "extremist" si media face orice ca sa ajute la defaimarea oamenilor care ar putea sa duca un bine tarii?! Nu am zis ca aceste partide ar fi perfectiunea intruchipata. Am vrut doar sa evidentiez ca numai parditele pe care le vor ei sunt promovate si au dreptul la alegeri. Pana si un copil normal scolar, ne-ar conduce mai bine cat orice politcian corupt. Oricum, un nou Mihai Viteazu, un nou conducator care sa ne scoata din noroiul in care ne-am afundat, nu o sa mai prindem.

@TunsDiana. Poti intra pe siteul lor sa vezi despre ce e vorba.

Gata.ASta este ultimul mesaj postat despre masoni,presedinti,partide etc. Cel putin, pe acest topic.

Imaginea saraciei extreme, la Arad. Foamea i-a impins pe 5 frati sa manance noroi pe paine

AlinB 01.04.2012 03:18:57

Chiar trebuia sa poluezi si topicul asta cu prostiile de mai sus?
Nu sunt destule topice deschise despre legionari?
Si da, au fost violenti inainte de Sima, cu Codreanu in frunte si pentru asta au platit scump.

Are legatura cu alegerile care se apropie sau..?

ciprian22 04.04.2012 01:24:26

Subscriu la cele spuse de Laura.Astazi a fi nationalist este confundat cu a fi extremist.Desi nu sunt legionar si nu sunt de acord cu doctrina lor in totalitate pentru acei putini care au facut rau nu putem sa stergem cu buretele vointa de bine a celor peste un milion de suflete care au facut parte din miscare.

AlinB 04.04.2012 14:34:19

Citat:

În prealabil postat de ciprian22 (Post 438587)
Subscriu la cele spuse de Laura.Astazi a fi nationalist este confundat cu a fi extremist.Desi nu sunt legionar si nu sunt de acord cu doctrina lor in totalitate pentru acei putini care au facut rau nu putem sa stergem cu buretele vointa de bine a celor peste un milion de suflete care au facut parte din miscare.

Din pacate acel milion de suflete daca aveau constiinta morala trebuiau sa iasa din miscare in momentul in care asasinatul a devenit metoda miscarii de a face politia iar asasinilor li s-au ridicat imnuri pentru "sacrificiul maret" iar mai nou li se fac si acatiste de catre unii disociati de realitate.

andrei25 05.05.2012 00:13:57

"Disociati de realitate"? Inseamna ca si mintea dumneavoastra a fost manipulata! Nimeni nu a sustinut vreodata crimele facute de legionari, dar evreilor le este teama de oamenii nationalisti, pt ca astfel nu-si mai pot duce planul demonic la bun sfarsit. De asta au lovit si lovesc in miscarea legionara. Dar sutele de mii de crime facute de evreii comunisti nu le pomeniti? Au umplut puscariile din toata tara. Pana si Moscova s-a cutremurat de torturile din Romania. In toata istoria Bisericii, nu exista mucenici care sa fii suferit asemenea si atatea torturi, ca martirii inchisorilor comuniste. Nu mai dezinformati lumea! Daca nu sunteti convins, mergeti in cimitirul Giulesti, la moastele Sf Ilie Lacatusu, care ghici, a fost legionar!

ortodoxa2310 05.05.2012 00:52:30

Citat:

În prealabil postat de mihaiB (Post 435227)
De ce nu mai au in ziua actuala oamenii credinciosi mai multi copii. Uita Parintele Cleopa s-a nascut intr-o familie cu 10 copii. Este adevarat ca au murit de tineri toi fratii lui. Dar acum cu progresul medical copiii au sanse sa traiasca.

Copiii nu mai au UNDE sa-si creasca eventualii multi copii, LA PROPRIU. Unde vrei 10 copii inghesuiti in acelasi apartament cu bunicii?... le mai pune paturi si pe scara blocului, ce face? :)

Copiii inainte la 18 ani erau adulti cu toate responsabilitatile unui adult. Acum efectiv nu mai este posibil... la 18 ani esti ... nimic. Copil nu mai esti, adult nu ai cum, ca nu sunt locuri de munca si esti obligat sa stai cu parintii. In cazul in care faci o facultate, dupa facultate, 24-25 de ani, aceeasi poveste.Servici, si stai cu parintii in locuinta tata de Ceausescu, astepti sa moara sa-ti ramana tie. Unde te muti cu nevasta si copii in apartament cu parintii?...

Inainte lumea mai statea la case, era gradina si curtea mare, mai faceai 2-3 camere, incapea gramada de copii. Acum... unde?... pana si casele sunt mici in orase majoritatea, sunt terenurile atat de fragmentate de mostenitori ca mare diferenta nu e intre bloc si casa, curtea cat un balcon.

Si mai e ceva, foarte important--- nu are cine sa se ocupe de ei, de copii. Pe vremurile alea cu multi copii femeile erau casnice, treburile lor erau casa si copiii. Evantual muncile agricole, dar acestea le permiteau sa vada si de copii. Acum doar barbatul singur, dintr-un salariu chiar bunicel, nu mai are cum sa intretina o familie mare.Femeia munceste cot la cot cu barbatul,e plecata de acasa toata ziua, cine sa stea cu copiii? In situatia asta si un copil numai e un efort enorm de mare... Nu mai zic, ca mai sunt si ratele acum adaugate la cheltuieli, pt ca toate costa prea mult...

Teribile vremuri.

AlinB 05.05.2012 01:19:56

Citat:

În prealabil postat de andrei25 (Post 443177)
"Disociati de realitate"? Inseamna ca si mintea dumneavoastra a fost manipulata! Nimeni nu a sustinut vreodata crimele facute de legionari, dar evreilor le este teama de oamenii nationalisti, pt ca astfel nu-si mai pot duce planul demonic la bun sfarsit. De asta au lovit si lovesc in miscarea legionara. Dar sutele de mii de crime facute de evreii comunisti nu le pomeniti? Au umplut puscariile din toata tara. Pana si Moscova s-a cutremurat de torturile din Romania. In toata istoria Bisericii, nu exista mucenici care sa fii suferit asemenea si atatea torturi, ca martirii inchisorilor comuniste. Nu mai dezinformati lumea! Daca nu sunteti convins, mergeti in cimitirul Giulesti, la moastele Sf Ilie Lacatusu, care ghici, a fost legionar!

Iar paranoia evreasca..

Crestinii isi sapa singuri groapa prin ticalosiile care le fac zi de zi si tot pe evrei dau vina.

Deci recunosti ca sunt adevarate crimele dar nu le-au facut legionarii ci evreii sau cum?

Ca de lovit cum altfel lovesc decat prin greselile care le-au facut chiar legionarii?

Or mai fi si niste exagerari dar sunt crime care nu le pot nega nici macar legionarii chit ca incearca sa ofere explicatii subtiri.

Ce importanta au crimele comise de comunisti in contextul acesti discutii?

Nu le-a scris nimeni acatiste si nici nu i-a ridicat in slavi ca model de traire crestin - ortodoxa cum se incearca cu legionarii

Dna. Moscova ma indoiesc ca s-ar fi cutremurat altfel decat tectonic, ca rusii au avut si ei tortionarii lor si ma indoiesc ca ar fi fost mai umani decat cei din Romania.

Aia cu "istoria Bisericii" cred ca e trasa de par.
Duhovnicia nu se masoara in intensitatea sau rafinamentul torturilor.
Ca nu toti cei care au trecut prin inchisorile comuniste erau sfinti cum de au iesit pe poarta.

Si talharul de-a dreapta a ramas cunoscut ca talhar dar fii sigur ca in Rai n-a intrat ca talhar si nici nu se face elogiul talhariei ca si mod de viata si cale spre mantuire.

AlinB 05.05.2012 01:25:58

Citat:

În prealabil postat de ortodoxa2310 (Post 443179)
Copiii nu mai au UNDE sa-si creasca eventualii multi copii, LA PROPRIU. Unde vrei 10 copii inghesuiti in acelasi apartament cu bunicii?... le mai pune paturi si pe scara blocului, ce face? :)

Cam scartie capitolul "obiectivitate".

N-a zis nimeni de 10, dar cred ca 3-4 copii incap totusi intr-un apartament ca nu toti stau cu bunicii.
Cum se face ca majoritatea nu fac mai mult de 1-2?

Si culmea, nici la cei care au ditamai casele nu vezi mai multi, ba chiar cu cat is mai mari sunt si mai goale.

ortodoxa2310 05.05.2012 02:13:37

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 443185)

N-a zis nimeni de 10, dar cred ca 3-4 copii incap totusi intr-un apartament ca nu toti stau cu bunicii.

Si culmea, nici la cei care au ditamai casele nu vezi mai multi, ba chiar cu cat is mai mari sunt si mai goale.

Daca un individ incepe sa munceasca de la 24 de ani si strange ban peste ban stand acasa cu parintii si contribuind foarte putin le cheltuielile casei... cam pe la 38 de ani are bani sa-si ia locuinta presupun. Dar hei, hai ca trebuie mai devreme, ce stam atata. 30! Incepe sa vorbesca lumea ca nu te mai insori. Cauti o fata cu zestre cel putin cat sa completeze partea care-ti lipseste pt apartament.Mai contribuie si parintii cu ceva parale... mai pui si de-o nunta cu dar ( tradus milogeala) si iti iei si mobila. Bun plan, bun. Nu include nicaieri nimic crestin, e doar "un cerc de interese". Trist.

Nu fac mai mult de 1-2 pt ca n-au timp sa-i cresca (servici amandoi... am vazut cum e, pana trece copilul de 8-9 ani e tot un chin intre servici si copil), n-au unde (se presupune ca unui copil ii trebuie alocata o camera, nu poa' sa stea mai multi intr-o camera...), nu sunt credinciosi, vor o viata comoda, etc.

Cei cu ditamai casele si fara copii... pun mai mare pretz pe viata comoda, bani, distractie, lux... doar asta e considerata "viata implinita" azi.

... vorbim aici de Biserica, Scripturi, legile Domnului... vorbim un fel de limba straina asa pentru cineva dinafara sferei, vorbarie copilareasca pt cineva care nu crede. Realizezi ca majoritatea oamenilor nici nu se gandesc sa ia in serios lucrurile astea, in cel mai bun caz le considera vorbarie simbolica alambicata fara aplicatii in viata reala, sau cu aplicatiile dorite de ei.

TunsDiana 05.05.2012 10:52:36

Citat:

În prealabil postat de ortodoxa2310 (Post 443179)

Copiii inainte la 18 ani erau adulti cu toate responsabilitatile unui adult. Acum efectiv nu mai este posibil... la 18 ani esti ... nimic. Copil nu mai esti, adult nu ai cum, ca nu sunt locuri de munca si esti obligat sa stai cu parintii. In cazul in care faci o facultate, dupa facultate, 24-25 de ani, aceeasi poveste.Servici, si stai cu parintii in locuinta tata de Ceausescu, astepti sa moara sa-ti ramana tie. Unde te muti cu nevasta si copii in apartament cu parintii?...

Inainte lumea mai statea la case, era gradina si curtea mare, mai faceai 2-3 camere, incapea gramada de copii. Acum... unde?... pana si casele sunt mici in orase majoritatea, sunt terenurile atat de fragmentate de mostenitori ca mare diferenta nu e intre bloc si casa, curtea cat un balcon.

Si mai e ceva, foarte important--- nu are cine sa se ocupe de ei, de copii. Pe vremurile alea cu multi copii femeile erau casnice, treburile lor erau casa si copiii. Evantual muncile agricole, dar acestea le permiteau sa vada si de copii. Acum doar barbatul singur, dintr-un salariu chiar bunicel, nu mai are cum sa intretina o familie mare.Femeia munceste cot la cot cu barbatul,e plecata de acasa toata ziua, cine sa stea cu copiii? In situatia asta si un copil numai e un efort enorm de mare... Nu mai zic, ca mai sunt si ratele acum adaugate la cheltuieli, pt ca toate costa prea mult...

Teribile vremuri.

Aveti dreptate in tot ce ati scris!

TunsDiana 05.05.2012 11:02:47

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 443185)

Nu isi permit mai mult de 1- 2 copii din diverse motive: lipsa de spatiu, bani putini, nu pot sta cu ei, ca trebuie sa mearga la lucru.

Cei cu case mari sunt o categorie separata, oricum nici ei nu sunt prea de acuzat pentru ca la cheltuielile pe care le au cu acea casa... ce sa mai vb, multi se intind mai mult decat le este plapuma pentru a da bine in fata oamenilor dar isi permit greu sa intretina acea casa, d-apoi mai mult de 1-2 copii. Mai sunt si cei cu bani multi la care primeaza comoditatea, bunastarea.

Ekaterina 06.05.2012 00:48:39

Citat:

În prealabil postat de TunsDiana (Post 443217)
Nu isi permit mai mult de 1- 2 copii din diverse motive: lipsa de spatiu, bani putini, nu pot sta cu ei, ca trebuie sa mearga la lucru.

Cei cu case mari sunt o categorie separata, oricum nici ei nu sunt prea de acuzat pentru ca la cheltuielile pe care le au cu acea casa... ce sa mai vb, multi se intind mai mult decat le este plapuma pentru a da bine in fata oamenilor dar isi permit greu sa intretina acea casa, d-apoi mai mult de 1-2 copii. Mai sunt si cei cu bani multi la care primeaza comoditatea, bunastarea.

Pe langa problemele de ordin material si lipsa spatiului, eu cred ca oamenii nu vor mai multi copii deoarece cresterea lor este o proba grea de nevointa. Parintii se plang ca copiii se cresc greu, nu dor din punct de vedere material ci si pentru faptul au parte de multe nopti albe, renunta la multe dorinte si placeri personale, trec printr-o etepa in care ei raman pe ultimul plan, intr-un cuvant este o asceza greu de acceptat si cu atat mai mult de repetat.

lore86 06.05.2012 09:44:49

Citat:

În prealabil postat de Ekaterina (Post 443425)
Pe langa problemele de ordin material si lipsa spatiului, eu cred ca oamenii nu vor mai multi copii deoarece cresterea lor este o proba grea de nevointa. Parintii se plang ca copiii se cresc greu, nu dor din punct de vedere material ci si pentru faptul au parte de multe nopti albe, renunta la multe dorinte si placeri personale, trec printr-o etepa in care ei raman pe ultimul plan, intr-un cuvant este o asceza greu de acceptat si cu atat mai mult de repetat.

subscriu.
nevoile materiale nu sunt asa costisitoare, acum bineinteles daca nu vrei sa imbraci copilul numai in haine de chico si sa-i cumperi toate jucariile aparute pe piata.

Adevarata nevointa incepe odata cu ingrijirea lor: dimineata trezeste-i pregateste-le hainute, imbraca, fa curat dupa ei, pregateste-le mancare, spala, iesi cu ei in parc....
Timp ptr tine = 0. De multe ori ma uit la femei care merg la sala, la coafor, sa-si faca manichiura...Si ma gandesc cand au timp? Mie nu imi ramane timp aproape deloc, de multe ori raman chiar cu treaba in urma...si cand am impresia ca sunt la zi cu totul, o iau de la capat...
Aparent nu pare mare lucru....dar dupa o saptamana de stat cu copiii, si cele mai inversunate pareri se schimba..:D

anna21 06.05.2012 10:25:19

Si mie imi pare ca Ekaterina a pus punctul pe i.
Cea mai grea parte este ingrijirea copiilor. Mai ales daca este copilul mic.. Tin minte ca nu aveam timp nici sa mananc.
Nu stiu cand a fost ultima data cand am putut spune ca am facut totul (ca nu am ramas cu nimic in urma).
Si dupa ce ca nu ai timp de tine, se mai gasesc si altii sa te critice (cum arati, ca nu ai mai citit o carte de un secol -doar noaptea este posibil-, ca nu ai pus muraturi, ca nu scrie copilul destul de frumos.. ). Ba poate mai ai si un sot nemultumit ca nu mai esti cuceritoare (eu, cel putin am problema asta: mi se reproseaza ca nu am parul aranjat -nu cumva sa-l prind in coda ca e nenorocire!-, ca nu-mi intind parul cu placa si face zulufi, ca am pielea uscata si neglijez sa-mi pun crema pe corp (cine are timp de asta?) etc.. Extraordinar de frustrant.
Si ca sa fie tacamul complet, mai sunt si alte rude binevoitoare si cunoscatoare a istoricului familiei, care imi reamintesc adesea ca sotul meu lua lectii de germana si patinaj si inot si fotbal in scoala generala, ca unchiul x era un talent desavarsit la mathematica (plus 3-4 sporturi pe care le stapanea) dar copiii mei cum de nu stiu germana, patinaj, pian, fotbal etc.. (ca au fondul genetic, nu? Doar ca au o mama incompetenta in a dezvolta talente naturale). Aparent nu mai conteaza sa ai copii sanatosi, nu mai conteaza dezvoltarea lor morala, formarea caracterului.. Ci esti presata sa bagi in ei cunostinte de-a valma, sa-i faci competitivi in societatea putreda de azi prin toate mijloacele.

Si timpul pt tine? Timp sa te "aranjezi"? Pai pun ceasul sa sune la 5:30 sau 6 ca sa am timp de dus si altele. Timpul este atat de pretios ca si dus fac cu ceasul alaturi: daca nu ma incadrez in 6 minute dus si 10 minute uscat (si aranjat!!) parul, mi-am dat programul matinal peste cap. Am prietene care sunt atat de stresate de lipsa de timp incat pun ceasul (timer) langa copii cand mananca, se imbraca etc.. Mie mi se pare cam exagerat, dar le inteleg foarte bine.
Nu este timp.. Mai ales daca nu ai sprijinul sotului (si in Romania este mentalitatea ca barbatul sa nu faca nimic ca-i sub demnitatea lui sa puna mana pe o matura) si a familiei (parinti, socrii) este foarte greu.

ortodoxa2310 06.05.2012 11:55:26

Ai atins un punct important aici... cu aranjatul. Domnii vor neveste care sa arate ca niste adolescente toata viata si mereu puse la punct ca femeile din reviste. Merge departe obsesia asta de a fi perfecte pt sotz... pana si optiunea de a naste prin cezariana tot de "dragul" sotului o fac multe, de teama ca nasterea naturala... intelegeti la ce anume ma refer, o sa le faca mai putin atragatoare.
Si copii putini, pt ca si dupa unul e un stres maxim pentru majoritatea femeilor sa-si revina la forma initiala, un an-doi de fitness, creme anticelulita, antivergeturi, tratamente cosmetice, in unele cazuri chiar si operatii estetice. Toate astea in timp ce are grija de un copil mic.Dupa toate astea sa mai faca inca un copil, sa o ia de la capat?
Eu cred ca daca n-ar fi stresul asta asa mare ca le lasa barbatii daca nu mai arata ca atunci cand le-au luat, femeile ar naste mai multi copii.

Mihnea Dragomir 06.05.2012 12:49:21

Citat:

În prealabil postat de ortodoxa2310 (Post 443461)
pana si optiunea de a naste prin cezariana tot de "dragul" sotului o fac multe, de teama ca nasterea naturala... intelegeti la ce anume ma refer, o sa le faca mai putin atragatoare.

E prima dată că aud asemenea aiureală. Și nu, nu înțeleg la ce anume vă referiți. Cu alte cuvinte, vreți să spuneți că există soți care preferă o soție cu cicatrice de cezariană pe burtă, uneia fără cicatrice ? Din experiența mea cu viitoarele mămici și viitorii tătici, ele sunt cele care vor cezariană, motivul cel mai frecvent fiind teama de nașterea naturală. Foarte greu să le scoți cezariana din cap. "Mi-e frică să nasc natural" aud adesea. Atunci le răspund: "deci, mai puțin frică vă este să vă operați?". Cu chestia asta, mai am uneori succes: până atunci nu realizaseră că cezariana este operație. "Deci, cezariana e operație?" "Desigur, doamnă", le spun, "intervenție de mare chirurgie: cu mâna întâi, mâna a doua, anestezist. La o oră după ce nașteți natural, îl puteți suna pe soțul ca să vă felicite, să vă aducă florile și friptura. La o oră după ce nașteți prin cezariană, sunteți la reanimare. Două zile supe, pe urmă piureuri și pilafuri. În caz de succes."

ortodoxa2310 06.05.2012 13:21:08

Am auzit stand la coada la cabinetul genecologic chestia asta, de 4-5 ori. Poate nu o auziti pt ca este recunoscuta ideea mai mult intre femei, pana si cele care fac alegerea asta sunt constiente de doza de ridicol.E vb de muschii vaginali, nu vor mai fi la fel ca inainte de nastere daca nasc natural. Prefera operatia chiar stiind in ce consta.
Si am chiar in familie, o fata a nasilor mei care mi-a zis ca tot din motivul asta a preferat cezariana.

Adriana Cluj 06.05.2012 13:26:57

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 443465)
E prima dată că aud asemenea aiureală. Și nu, nu înțeleg la ce anume vă referiți. Cu alte cuvinte, vreți să spuneți că există soți care preferă o soție cu cicatrice de cezariană pe burtă, uneia fără cicatrice ? Din experiența mea cu viitoarele mămici și viitorii tătici, ele sunt cele care vor cezariană, motivul cel mai frecvent fiind teama de nașterea naturală. Foarte greu să le scoți cezariana din cap. "Mi-e frică să nasc natural" aud adesea. Atunci le răspund: "deci, mai puțin frică vă este să vă operați?". Cu chestia asta, mai am uneori succes: până atunci nu realizaseră că cezariana este operație. "Deci, cezariana e operație?" "Desigur, doamnă", le spun, "intervenție de mare chirurgie: cu mâna întâi, mâna a doua, anestezist. La o oră după ce nașteți natural, îl puteți suna pe soțul ca să vă felicite, să vă aducă florile și friptura. La o oră după ce nașteți prin cezariană, sunteți la reanimare. Două zile supe, pe urmă piureuri și pilafuri. În caz de succes."

Mai luminati-le domnule doctor, pe femeile astea care, nu stiu ce le-a apucat de vor cezariene! Parca e o moda!
Nasterea pe cale naturala -atunci cand nu exista motive medicale de a se proceda altfel- este cea mai usoara, cea mai normala.
Dupa doua ore isi poate lua copilasul in brate sa se bucure de el, sa-l alapteze...

Ekaterina 06.05.2012 21:27:49

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 443459)
Si dupa ce ca nu ai timp de tine, se mai gasesc si altii sa te critice (cum arati, ca nu ai mai citit o carte de un secol -doar noaptea este posibil-, ca nu ai pus muraturi, ca nu scrie copilul destul de frumos.. ). Ba poate mai ai si un sot nemultumit ca nu mai esti cuceritoare (eu, cel putin am problema asta: mi se reproseaza ca nu am parul aranjat -nu cumva sa-l prind in coda ca e nenorocire!-, ca nu-mi intind parul cu placa si face zulufi, ca am pielea uscata si neglijez sa-mi pun crema pe corp (cine are timp de asta?) etc.. Extraordinar de frustrant.

Din pacate sotii care vad asa lucrurile uita sa mai fie recunoscatori sotiilor, care din dragoste pentru ei, au purtat 9 luni in pantece un copilas, copilul lor, au trecut prin nastere, lauzie si alte suferinte. Toate aceste etape sunt grele, femeia trece prin multe schimbari care o afecteaza si are nevoi la randul ei de sustinerea sotului. In aceasta perioada sotia este depasita de situatie si sotul trebuie sa o inteleaga. Nu sustin ca sotul trebuie neglijat si neluat in seama, dar el trebuie sa o accepte si mai nearanjata, stiind bine motivul pentru care ea nu mai reuseste sa faca acest lucru.

Mihnea Dragomir 06.05.2012 21:37:12

Citat:

În prealabil postat de ortodoxa2310 (Post 443470)
E vb de muschii vaginali, nu vor mai fi la fel ca inainte de nastere daca nasc natural.

Opinia aceasta arată, pe de o parte, ignoranța în privința unor caracteristici fundamentale ale mușchilor netezi, iar pe de alta lipsa de experiență. Ar putea rezolva ușor, întrebându-și doctorii. De ce se discută la coadă la cabinet, și nu chiar în cabinet?

Este ca și când ai crede că, în urma unei constipații, mușchii rectului nu vor mai fi ca înainte de efortul de defecație. Drept care ar trebui optat pentru operarea intestinului și scoaterea fecalomului de acolo. Nu că nu s-ar putea face, tehnic vorbind, dar nu este ciudat ?
Sau, ca și când ai crede că după o masivă acumulare de urină în vezică dată de imposibilitatea micțiunii în condiții civilizate, mușchiul vezicii are să fie amărât de tot, lipsit de orice tonicitate. Vai de asemenea nenorocire !

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:39:45.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.