![]() |
Citat:
Biserica nu a avut nicio legatura cu identitatea nationala niciodata. Este o minciuna propagata in mediile bisericesti pentru a-si gasi o utilitate. Biserica a fost interesata doar de bani si nu de vreun nationalism. |
Citat:
În altă ordine de idei, n-am înțeles de ce a face săli de sport/a face sport ar fi o prioritate mai mare decât a face biserici/educație spirituală/religioasă. |
Citat:
Asa ca idee.. Acum, ca proiect eu am mai scris ca nu ii vad rostul, mai ales raportat la costuri si nevoia de bani care o are Biserica in tara, proiectul a fost conceput probabil ca o sugativa care sa traga banii Bisericii din alte locuri unde ar fi putut fi cu mult mai lucratori, pe de alta parte putem sa ne gandim si ca are valoare de mesaj pentru cei care cred ca BOR este un organism anacron si fara putere, mai ales avand in vedere si locul unde este amplasata pana la urma.. Cred ca Dumnezeu stie cel mai bine care sunt adevarate ratiuni din spatele acestei constructii, care este miza reala si ce am pierdut si castigat prin asta.. Poate vom afla si noi dar mai in timp asa..sau poate niciodata in viata asta. |
Acum două Duminici, părintele ne-a reținut imediat după Liturghie pentru cîteva anunțuri foarte importante. Primul - că a fost ziua preafericitului și a trebuit să-l laude și el puțin... În fine.
Apoi ne-a explicat că au venit niște chitanțiere de la București ca să facem donații pentru catedrala mîntuirii și că, dacă nu dăm bani păstrîndu-i pentru săraci în loc, ne asemănăm lui Iuda trădătorul care a considerat că mai bine vinde acel mir scump decît să-l ungă pe Hristos. Auzi, ce comparație a găsit de cuviință să facă! La faza asta m-am întors și am ieșit ostentativ prin mulțimea care asculta cuminte lamentațiile protopopului. Fraților, ajutați săracii cu puținii bani pe care îi aveți de dat! |
Pai cu ce-L unge si cea mai mega-super-ultra-catedrala pe Hristos?
Nu L-ar unge mai bine cele cateva sute/mii de biserici care se puteau construi cu aceeasi bani si care ar fi putut adaposti de cateva zeci sau sute de ori mai multi credinciosi in toata tara? Construirea de manastiri acolo unde calugarii traiesc in cate o casuta amarata de pe o zi pe alta din mila catorva credinciosi si mergand la cersit prin parohii din toata tara? Ma intreb totusi, acela era un preot bun si aceea sa fi fost singura lui scapare? Nu stiu daca iesitul ostentativ din biserica este o solutie, la fiecare revolta exista si riscul sa te bantuie spiritul intunecat a lui Luther, dar cred ca gestul mult mai discret a fiecarui credincios in parte de a lasa chitantierul in cauza gol ar fi un raspuns mult mai adecvat. |
Citat:
|
In ceea ce priveste fondurile, iti dau dreptate, n-ar trebui sa primeasca 1 leu in plus fata de ceea ce este alocat in mod normal prin regula care ai enuntat-o.
In schimb, la restul afirmatiilor, da-mi voie sa spun ca daca n-am avea atei, am fi mai sanatosi, nu s-ar copia la bac, oamenii ar fi mai inteligeti, cu mai mult bun simt, n-ar mai fi crize, somaj, etc. |
Citat:
Cât despre sănătare, sunt de acord cu tine: și sportul te ține sănătos.:71: |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Nu inteleg cum poti sa spui ca fara atei ar fi mult mai mult bun simt. Trecand peste faptul ca in Romania numarul ateilor este neglijabil iar bunul simt la fel, nu pot sa cred ca n-ai vazut cum se comporta ultrasii huligani cand se da liber la moaste sau aghiazma. Aia nu pot sa-mi imaginez ca ar avea vreun atom ateu in ei si sunt niste salbatici. Mult mai civilizati sunt spectatorii de la un concert hip-hop sau rock, (chestii evident sataniste, Doamne fereste! ptiu ptiu ptiu) decat hoardele de ahtiati dupa moaste. Vorbesc desigur din experienta. Eu ce am spus am spus bazat pe exemplul altor tari care au preferat o atitudine pragmatica in locul milogirii la sfinti si o duc mult mai bine. Daca "mai bine" este o notiune discutabila, ia-o in sensul "mai sanatosi", "mai inteligenti", "nu copiaza la bac". Crede-ma, daca ar depinde doar de mine, inca s-ar mai da bani bisericilor, dar nu in halul asta. Unii sunt total pierduti fara busola denumita biserica si pentru ei e mai bine sa existe biserici. Unii spun ca fara D-zeu s-ar apuca de omorat oameni pe strada. Nu mai bine facem o biserica si ii lasa sa creada ce vor? O atitudine pragmatica si nimic mai mult. |
Citat:
|
Citat:
ploaie la vreme potrivita ,arsita mai putina ,recolte bogate. Doamne ajuta ! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Un exemplu pragmatic al tarilor supercivilizate il reprezinta Japonia ,care nu si-a pus nadejdea in Dumnezeu si ai vazut ce nenorocire la centralele alea -nu se mai oprea focul. Cum a ajutat inteligenta si stiinta in acest caz ? S-a dovedit ca stiinta a fost neputincioasa. Cat despre atei care sunt mai inteligenti ,te contrazic ,sunt si credinciosi mai putini inteligenti si atei la fel ,cu o inteligenta mediocra. Dar deosebirea este ca primii prin credinta s-au luminat ,Dumnezeu i-a ajutat si si-au depasit nivelul intelectual. Un exemplu este sf.Ioan de Kronstadt. |
Citat:
|
Poate ca, asa cum spuneu unii care au vazut in restul tariilor "civilizate", avem si noi nevoie de un monument religios impresionant, desi -nu-mi amintesc cine anume, un monah ortodox- cred ca Sofronie de Essex a spus despre Westminter Abbey, ceva de felul, "aici nu este nici un strop de har”.
Asa ca zic si eu ca daca trebuie un monument- sa se faca, daca-i musai-musai. Daca insa cautam altceva avem unde gasi, intr-o bisericuta neinsemnata de lemn dintr-un colt uitat de tara putem gasi mai mult har decat in orice cladire impresionanta prin arhitectura ei. |
Citat:
|
Citat:
"....Urmând acest obicei, Vladica Ioan și-a exprimat dorința de a vizita și Catedrala Westminster. Este probabil ca odata sa fi fost un loc sfânt. În ciuda pagubelor pricinuite de Henric al VII-lea, Catedrala s-a pastrat în mod minunat ca o biserica în funcțiune. Dar, acum, nu mai poseda sfințenia pe care o avea odata ca o biserica straveche. Acum mergem sa o vizitam doar ca pe o atracție turistica londoneza. A fost și Vladica sa o vada, și, dupa ce și-a petrecut puțin timp acolo, a plecat, spunând: „Aici nu este har deloc”. Este adevarat ca puteai gasi acolo ramașițele unor figuri celebre din Anglia, ale întemeietorilor politici ai țarii, ale scriitorilor, ale carturarilor, dar nu ale sfinților. (Din cartea “Noi minuni ale Sfântului Ioan de San Francisco”, Editura Egumenița, Galați, 2004) |
Citat:
Iar atunci cand consideri ca ateii sunt mai inteligenti (insemnand oare ca daca fugi de Dumnezeu devii mai 'destept'?), nu faci dupa parerea mea decat sa scoti din tolba de frustrari ale oricarui ateu. Sper ca nimeni nu s-a simtit jignit de cuvintele tale, caci nici n-ar trebui. Orice crestin trebuie sa fie pregatit sa fie la fel de rigid fata de rautatile lumii ca un mort, ca unul care a murit tuturor acestor prostii. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Cate biserici catolice au fost furate de ortodocsi in perioada comunista? |
Citat:
|
Citat:
Citat:
In sensul acesta un om mai rational are sanse mai mari sa fie ateu. Citat:
|
Citat:
Asa este, pentru un stadion, pentru nu stiu ce "floricele pe campii" nu ne batem capul de unde se iau banii, din banii aceia nu se puteau face spitale, azile, scoli, etc? ...dar cand e vorba de o biserica sarim de fund in sus ca mai bine faceau altceva cu banii aceia.......... |
Citat:
2) Este cat se poate de legal sa se construiasca stadioane pe bani publici. Exista fonduri alocate in mod special acestui scop. Daca s-ar face biserici doar din fondurile alocate deja cultelor n-ar mai zice nimeni nimic. Nesimtirea BOR este insa incredibila si cere fonduri suplimentare care trebuie luate din alte parti. Cum politicienilor si preotilor nu le trebuie adepti sanatosi la cap, se taie de la sanatate si educatie. Asa fac rost de o masa usor manipulabila. O masa care crede ce zice popa, o masa care nu stie sa gandeasca independent si sa critice argumentat actiunile dubioase ale preotilor sau politicienilor. 3) cand au venit cu idei faraonice, BOR-ii au trambitat ce se vor folosi numai fonduri private. Stiau prea bine ca nu vor fi in stare sa adune fondurile necesare. Ar fi fost nevoie de multa munca si oamenii nu mai au incredere in preotii cu maseratti. Practic, BOR recunoaste ca 85% ortodocsi este o minciuna pe care se bazeaza doar cand vrea sa fac abuzuri bazate pe majoritate. Totusi, cand crezi ca ar fi cazul sa ne oprim din contruit biserici? Grecii au tot construit. La ce le-au folosit? Si grecii sunt "mai" majoritari ortodocsi! |
@ai2: te rog frumos să pui aici pe site un link, două, câte poți către informațiile de interes public din care să reiasă cheltuielile de la buget cu Catedrala.
Altfel, consider că ceea ce faci tu și ceilalți ca tine este o campanie deșănțată anticreștină în general și antiortodoxă în particular. Mulțumesc frumos. |
Citat:
Citat:
BOR a spus ca nu vrea bani de la buget si ca 400 de milioane e costul total. Acum vor bani de la buget si au ajuns la 600 de milioane. Ce alta campanie mai desantata anticrestina in general si antiortodoxa in particular decat insasi promiscuitatea BOR? |
Citat:
Sper ca toti cititorii mesajelor tale sa inteleaga ca faptul ca arunci cu fraze generaliste, ca tipi asadar, nu demonstreaza de fapt nimic. Si nu comunica de fapt nimic. Citat:
Mie nu de imagine imi pasa, ci de adevar. Ma va durea intotdeauna cand ma va mustra adevarul. Preocuparea de imagine ne transforma in morminte varuite. |
Citat:
Citat:
Altceva nu știu și nici nu-mi permit să fac presupuneri. Sau dacă le fac, le țin pentru mine, afirmațiile le fac ÎNTOTDEAUNA când mă bazez pe ceva concret. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Inteligenta si stiinta tot de la Dumnezeu sunt,unii interpreteaza gresit ce zicea Sfantul Grigorie Palama referitor la "stiinta" prin stiinta Sfantul Grigorie Palama referindu-se la filosofia antica,iar nu la stiinta actuala sau cea care incepuse pe atunci,de e inspirata tot de la Duhul Sfant. Daca tot citezi pe Sfantul Ioan de Kronstadt,vezi ca Sfantul are o predica despre Duhul Sfant,pe unde zice si de mestesuguri ca sunt de la Duhul Sfant. |
Citat:
Cand faci din stiinta Dumnezeu ,inteligenta si stiinta nu mai sunt de la Dumnezeu ci de la draci. Pune dracul mandriei stapanire pe om si se crede el mai presus de toate ,le rezolva singur fara sa ceara ajutor de Sus. Apoi primeste o cearta de la Dumnezeu si se smereste. "Certand Domnul m-a certat dar mortii nu m-a dat" |
Citat:
S-a razgandit sau nu anul asta? Da sau nu? Au urcat costurile de constructie de la 400 milioane la 600? Da sau nu? Chiar trebuie sa iti aduc o colectie de articole de presa care arata sumele alocate de Guvern din fondul de urgenta pentru constructia de biserici? Sau sumele alocate de diverse Consilii locale pentru aceeasi treaba? Daca vrei o fac, dar informatiile respective vor confirma doar o situatie arhicunoscuta deja, pentru cei care au ochi sa vada si urechi sa auda. Citat:
Citat:
Spune-mi si mie, care e efectul masurabil si vizibil al faptului ca avem cel mai mare numar de biserici per capita din Europa? Suntem mai sanatosi? Mai fericiti? Mai calmi? Mai civilizati? Probabil ca si faptul ca in tot haosul produs de cutremur si tsunami nu s-au spart magazine, ba mai mult, oamenii au mers la Politie cu banii si seifurile gasite in ruinele cladirilor tine tot de faptul ca nu sunt ortodocsi, nu? Citat:
|
Citat:
Cand mergi la piata cineva iti da ceva pe degeaba? Suntem noi vrednici de atatea binecuvantari ? Noi hulim la tot pasul ,injuram de cele sfinte si asteptam chilipiruri. |
Citat:
Restul e can-can. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:09:05. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.