![]() |
Citat:
nu am solutie salvatoare, daca as avea nu v-as cere ajutorul. ma deprima pentru ca simt ca nu e adevarat crestinismul, in neconformitate cu adevarul, cu realitatea si noaptea din cauza gandurilor am tulburari... stiti cum ma rog de la o vreme? nu lui Iisus in mod explicit, sau vreunui nume, ci Dumnezeului adevarat... desi nu consider nimic gresit in a te ruga lui Iisus chiar daca nu e Dumnezeu sau chiar daca e fals, ca si concept in marea lui parte reprezinta ceva foarte bun.. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Argumente concrete. Sa stii ca Sfintii Parinti spun ca sufletul ravasit de diavol este tulburat si agitat. E nevoie de multa rugaciune, ti-am spus: rugaciuni scurte si staruitoare. Acesta al catelea sfat este pe care ti-l dau? |
Citat:
|
Citat:
intra in intunecare de ganduri. Este o ispita care trebuie tratata cu atentie. Aceasta are multe cauze, asa ca trebuie prin introspectie sa le identifici si sa aplici doftoria potrivita. Insa, de obicei, cauza evidenta este lipsa cunostintelor privind modul in care pot fi generate bucuriile duhovnicesti. Putini il cunosc. Unii il descopera singuri, atat cat ingaduie Dumnezeu, altii mai norocosi au duhovnici buni, rugatori in Duh. Acesta este mestesugul mestesugurilor, deasupra tuturor cunostintelor lumesti si ingeresti. In lipsa de bucurii duhovnicesti, ispitele lumii devin mult mai atragatoare sufletului flamand. Tine minte, in afara de dragostea dumnezeiasca nu exista mantuire sau bucurie nealterabila. Continua sa cauti. La convingerea nezdruncinata se ajunge doar prin multe rationamente corecte. O credinta fundamentata doar pe 'feeling' poate fi usor daramata de vicisitudini. |
Citat:
De ce nu raspunzi lui Dobrin7m? Punctual poate reusim ceva... |
Citat:
Vrei ajutor? 1. aici in ortodoxie se face asa..................... si e neghiobism. 2. Aici.............................. si e superstitie. 3. Aici .............................. si e intunecat. Astept sa completezi punctele. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Noi femeile astea care nu stim ce vor ne rugam Domnului nostru Isus si Maicii Domnului in primul rand pentru altii nu pentru noi,pentru sot, copii,parinti. Noi astea care nu stim ce vrem nu ne punem atatea intrebari fiozofice ci facem practic ceea ce trebuie ca stii cum se spune:Dumnezeu iti da dar nu-ti baga in traista. Roaga-te sa-ti lumineze Dumnezeu mintea si nu-ti mai pune atatea intrebari inutile |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Am si eu o intrebare ,cind ai fost ultima data la spovedit si cind te-ai impartasit cu PreaCuratele Taine ale lui Hristos.Pentru ca daca nu ai facut lucrurile acestea degeaba te duci la biserica.Ai fost doar la un simplu spectaciol.Si sa nu te mire de ceai ajuns in situatia asta.Dumnezeu sa te lumineze si sa iti dea gindul cel bun,restul replicilor postate de tine sunt lucruri fara sens,nu au legatura cu Hristos.Iertaiti-ma fratilor.
|
Incearca sa te detasezi fiindca crestinismul are mai multe aspecte , unele sint divine altele lumesti iar cele lumesti nu poti avea pretentia sa fie desavirsite oricit ar pretinde unii sau ne-am dori.
Marii sfinti in intelepciunea lor au facut abstracte de ele si au mers mai departe, altfel nu ajungeau acolo...chiar si astazi exista duhovnici chiar renumiti care au viziuni diferite in anumite aspecte particulare iar asta nu ar trebui sa fie pricina de poticnire. Si apoi mai sint lucruri care trebuie descoperite de fiecare, dogma nu are intentia sa acopere toate intrebarile posibile sau la un nivel extradoct ..este o vorba care spune ca nu e bine nici sa sti prea multe deci ea trebuie sa fie cumva la un nivelmediu sa poata fi acceptata de cit mai multi ..cel putin in faza actuala de 2000 de ni in coace..daca ceva se va schimba in viitor avem rabdare si om vedea. Insa pina atunci fiecare mai departe isi face viziunea asa cum il duc puterile si cum i se descopera . Nici macar Iisus nu a spus ca biserica e desavirsita si ca dupa el va curge doar lapte si miere , uneori spunea ca a venit s aduca razboi alteori ca dupa El vor veni lupi flaminzi si pui de cuci (adica sturzi falsi) deci pe linga partea diplomatica a discretiei anumitor taine poate exista si restu de inerente lipsuri ..toata chestia e sa t strecori printre ele sa ajungi la comoara inelepciunii tale. |
Citat:
|
Citat:
Deci daca vezi pacatosii si raii asta nu inseamna ca trebuie sa pierzi credinta ta. ASi nevoie de rugaciuni scurte si staruitoare. Noptile ,daca ai sufletul tulburat pune mana si te roaga. asa cum ti-am aratat. Scrut si staruitor. Doamne ajuta! Doamne iarta-ma! Doamne miluieste-ma! Doamne nu ma lasa! Doamne ajuta neputintei mele! poti lua siragul de matanii si roaga-te, in orele cand nu poti dormi. Sufletul tau se va linisti. Te-a tulburat rau de tot aghiuta. alunga-l! cu rugaciunea si postul. De maine e postul Sfintilor Apostoli. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Nu cred ca tu in inteligenta ta nu te-ai gandit ca ti se va cere sa aduci argumente. Deci nu e bine sa te eschivezi de la raspuns. Dar daca esti obosit noi iti lasam termen de odihna, o sa deschidem un thread separat in care asteptam sa vii sa aduci argumentele cu care sustii cele afirmate. Se va numi argumentele lui guru. |
Citat:
Roaga-te lui Dumnezeu cu rugaciuni scurte si staruitoare ca sa treci peste perioada asta grea pentru tine.Nu gandi ceva rau ca sa-ti para rau mai tarziu Doamne ajuta! |
Citat:
|
Citat:
Sfintii Parinti ne invata sa nu purcedem in a invata pe cineva daca noi insine nu suntem tari in credinta. Ca dovada chiar tu. Nu poti indrepta pe cei pe care ii vezi ca sunt cum sunt cand tu insuti esti un mare pacatos la limita apostaziei. deci nu e neghiobism ci intelepciune. Cand vei fi suficient de invatat si intarit vei putea corecta pe oricine pana atunci esti un simplu invatacel ca multi dintre noi. |
Citat:
|
Citat:
Dumnezeu nu trage pe nimeni inapoi de la El. Dumnezeu nu stopeaza pe nimeni din calea nevointei, calea spre mantuire. Eu zic sa te opresti in loc, sa nu mai primesti gandurile rele. Incearca sa analizezi toate gandurile ce vin , daca nu poti singur incearca sa ceri sfatul unui invatat. acesta este un duhovnic bun care poate avea dreapta judecata si socoata. Prima treapta a atacului diavolului sunt gandurile . prin ele manipuleaza omul. Te afli in plina manipulare a mintii de catre diavol. Nu trebuie sa te sperii, ci doar sa ceri ajutor de la Domnul. In noaptea asta cand ai ganduri si esti agitat si tulburat sa te rogi cum te-am invatat si maine sa spui cum ai trecut peste ispita. Chiar daca acum in gandul tau iti vine repede ideea ca nu e ispita, e tot de la necuratul. ca doar el e tatal minciunii. Cand nu poti analiza gandurile , respinge-le pe toate . Si roaga-te . Atat. Goleste mintea si te roaga neincetat la Domnul si vei primi vindecare. Nu trebuie decat rabdare in rugaciune. Cat va fi nevoie. |
Citat:
|
Citat:
|
Esenta crestinismului nu este ceea ce se vede la suprafata sau prin sinoade , esenta pe de-o parte consta in binecuvintarile care urmeaza sa vina ,in cale care tocmai vin si in cele care au venit dar pe care noi nu le-am vazut, esenta este in simplitatea celor care tac si sint cuminti in sine lor , care nu se baga in fata , care pot sta de vb cu un evreu , musulman , galben sau rosu, care stau acolo in chilii si manastiri atingind pacea si inocenta inteleapta facind astractie de lumescul din jur.
Imagineza-ti ca ai o barca micuta sau o pluta firava ,o saltea de aer si fiind pe mare esti incomjurat de naufragiati , evident ca nu ii poti salva pe toti si atunci cine ajunge primul la tine are loc, restul poate vor fi salvati de alte barci..deci nu poti corecta chiar totul , pe masura ce corectarea noastra interioara va creste odata cu ea va creste si valoarea generala.. ..si apoi in zilele din urma nu poti avea pretentia sa fim atit de albiti ca in alte vremuri acum chiar si cel mai sfint nu scapa complet de chiar orice pacat-adevarat ca nu mai sint asa mari sfinti ca altedati dar oricum per total tti functionam cam la jumate din turatie cum spuneam. In fond esenta care zici tu ca era odata tot din oameni se oglindea deci fiecare are responsabilitate egala sa o manifeste asadar sa o cautam si sa o scoatem la suprafata prin manifestarea individuala. |
Citat:
Cum la fel de convinsa sunt ca ai dreptate cand ai spus ca ne-ai hranit.... DA, asa e ne-ai hranit de prea multe ori, aproape de fiecare data. Si prin posturile tale ne pui in fata cu o realitate....care ma intristeaza. SA stii ca prin jerfea Sa Hristos a dat posibilitatea tuturor oamenilor sa se mantuiasca. Chiar si diavolului. Numai sa se pocaiasca.Sa aiba puterea sa zica "Doamne IIsus Hristoase, fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine PACATOSUl" Atat.E suficient. Restul vine de la sine. Incearca..... |
Citat:
|
Citat:
Deci dacă vrei să fii creștin, caută să te asemeni lui Hristos și atunci vei descoperi și adevărata ortodoxie. Cei mai mulți dintre noi suntem pe cale, și nu am devenit încă ortodocși. |
Citat:
Sa nu uiti asta! |
credinta in diavol atrage dupa sine frica si superstitia.. Si raul si binele vine de la Dumnezeu... raul nu are esenta in sine..
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Cu siguranta ca intre noi, invataceii, e bine sa vorbim , si sa ne intarim in credinta.(din care face parte si guru si noi chiar trebuie sa ne punem unul in locul altuia) Iar aici ma refer la cu totul altceva: In cartea 1000 Intrebari si raspunsuri despre viata duhovniceasca este scris asa: intrebarea 166: care sunt caile vietii duhovnicesti pe care nu trebuie sa le urmam decat cu chemare adevarata? - nebunia pentru Hristos - calauzirii celorlalti, - sihastria |
Nici daca cauti birna si nodul in papura nu e solutia in conditiile in care inca sintem incercati din greu si sintem in curs de cizelare.
Apoi te inteleg, nici sa fortezi lucrurile si sa le iei strict ca pe o reteta nu e bine. Fiecare are ritmul lui si le stie pe ale lui, fiecare abordeaza spritualitatea asa cum simte si cum considera. In fond e viata lui. Si apoi fiecare om are perioade si perioade , fiecare etapa cu specificul ei. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:14:31. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.