![]() |
Citat:
Dumnezeu a spus sa vina la El cine vrea ,de ce sa ma oblige sa ma imprietenesc cu anumite persoane ? E ceva silit ,impus aici .Trebuie sa avem libertate . |
Citat:
Pai ia citeste matale ce spune parintele Cleopa in versurile Sfintiei Sale despre "sulemeneala", si ai sa vezi cum te lasi manipulata daca ti-e frica putin de pacat! Si apoi putem sluji la doi domni?:68: Spui ca persoana pe care o cunosti e modesta; pai cum trebuie sa fie un crestin? mandru, arogant iar femeia crestina sa fie impodobita ca un pom de craciun si cu parul rosu? sa fie imbracata indecent? Crestinul sa foloseasca parfumuri scumpe sau sa foloseasca un mir din biserica cu care se si protejeaza de duhurile astea necurate ce bantuie mai mult ca niciodata in jurul nostru?;care ar fi scopul meu ca si crestin:sa plac oamenilor sau lui Dumnezeu? Cu ce iti este afectata viata ta personala sau a altcuiva daca persoana respectiva nu se machiaza, nu se rujeaza, nu se vopseste, nu imbraca fusta scurta? Din ce am mai citit si eu am inteles ca daca Dumnezeu vroia sa fiu blonda , asa m-ar fi lasat pe lumea asta, iar daca m-a lasat bruneta si am devenit carunta inseamna ca este tot din ingaduinta LUI si n-ar trebui sa ne razvratim si sa ne dam noi un alt aspect; pentru ce am face asta? sau pentru cine? Si apoi n-ar trebui tinute toate posturile? n-ar trebui sa mergem regulat la biserica? NU e vorba de nici o manipulare: cand incepi sa vrei sa traiesti crestineste iti schimbi si modul de viata; acest mod de viata care il cataloghezi tu ca fiind al visarionistilor ai sa-l intalnesti si la alti crestini care au avut sau au ca si parinte duhovnicesc calugari din manastiri care sunt sau au fost cunoscuti in toata tara sau chiar si in strainatate; Iar daca vrei informatii, cel mai corect este sa le obtii personal si nu din auzite sau din ce spun unii sau altii, ca nu cumva sa judeci gresit si sa cazi in alt pacat. Ma iarta si Dumnezeu sa-ti descopere ce este mai bine pentru sufletul tau! |
poi nu de visarionishti trebuie sa scapatzi ci de:
vis-arie-ionish-shtii multe, alea ale voastre, de la voi inshiva.... ca diaconul Visarion Iugulescu a fost un bun credincios creshtin-ortodox. |
Vsovi, ce Doamne-iarta-ma ai vrut sa spui?
Si de ce tot zici "gLumei" in loc de lumii, asa cum rezulta din context ca intentionezi? |
Citat:
Dar ce face mama ta atit de rau? Nu stiu mare lucru -de fapt stiu aproape nimic - despre Pr Visarion Iugulescu.Stiu doar ca e ingropat la Mrea Cernica de linga Bucuresti,si a fost inmormintat cu mare cinste.A venit atita omenire la Cernica ,in ziua inmormintarii ,la Cernica,de am crezut ca de atita greutate se va scufunda ZONA...Si eu,care nu l-am cunoscut cind era in viata,si nu am apartinut ,nici apartin grupului sau de adepti,deoarece ,prin natura profesiei merg f des la CERNICA,adesea merg si la mormintul Pr Visarion si-i aprind o luminare... In orice imprejurare ,singurul lucru bun ,pe care-l putem face pt noi si/sau pt cei din jur ,este: SA NE RUGAM! |
intrebare:D
eu am o carte de predici ale parintelui Visarion Iorgulescu, tiparita cu binecuvatarea Preasfintitului parinte Galaction.Credeti ca e bine sa o mai citesc? Eu am mai citit din ea si nu mi s`a parut nimic suspect:D....
|
Am citit topicul si in felul acesta m-am hotarit sa intervin si sa-mi spun parerea deoarece este uimitoare concluzia generala desprinsa din interventiile fratilor.
Inainte de postare tin sa-mi cer iertare celor care au alte pareri, sa-i asigur ca in lumea asta incapem cu totii indiferent de credinta si pareri si ca mintuirea nu ne-o poate garanta nimeni decit daca facem poruncile lui D.zeu,nu facem pacate si pt. asta ne luptam pina inchidem ochii ! Deci, doi tineri (mithrandir si catalin sem),vulnerabili foarte in sinceritatea lor cauta raspuns la realitatile vremii.Nici nu se asteptau sarmanii ca prin punerea a citei une intrebari asupra lor se vor napustii marea majoritate a topicistilor cu limbaj si acuze demne mai de graba de ,,smecherasi" de cartier,in contradictie flagranta cu nivelul si pretentiile topicului. In primul rind de departe este clar procentul de visarionisti de pe topic. In al doilea rind limbajul violent si atitudinea extrem de ostila nu le face deloc cinste unor sustinatori ai unui asa mare om ,care este el Visarion rasoforul. Fratilor, unii dintre voi ,cei care ati facut seminar si si facultate de teologie, ce se intimpla cu voi de ponegriti atit de rau aceste institutii...sau ati uitat(mai ales absolventii de teologie de dupa 2003)de juramintul facut la absolvire prin care va prindeati ca veti marturisi dreapta credinta ortodoxa a lui Hristos(si nu a altui nume !)neschimbata, nemodernizata, neinoita , necumetrita cu Oastea Domnului sau cu Turma lui...,sau cu stilistii ori visarionistii? De asemenea va prindeati ca veti respecta, intari si veti duce in lume bunul renume al scolii(fac. de teologie) pe care ati absolvit-o si care v-a uns la sfirsit prin hirotesie in timpul sf. liturghii ca misionari ortodoxi ? Urit lucru faceti ca va ridicati imotriva scolilor si a maestrilor care v-au descoperit voua invatatura dreapta(ortodoxa)de credinta si care v-au crezut demni sa duceti mai departe aceasta f. grea jertfa. Voi nici nu ati albit in misionarism si deja huliti ! Pai daca scolile pe care le huliti au fost atit de rele voi, care le-ati absolvit ,cum credeti ca sunteti ?Multa rusine si mare pacat. Daca ati simtit ca nu puteti sau ca nu sunteti in stare de ortodoxia curata de ce nu v-ati oprit la timp ...pina sa deveniti misionari. Cine v-a obligat sa mergeti mai departe ? In al treilea rind: am vazut ca de parintele Petre David ,mare doct al stiintei teologice si aparator al ortodoxiei,unii nici nu au auzit ,altii il iau asa ca pe un surogat iar altii care ar fi trebuit sa-i fi studiat materia chiar il tagaduiesc,fatis sau pidosnic. Pai daca parintele Petre D. spune ce spune in a sa ,,Misiologie" sa stiti fratiile voastre ca nu se joaca ! De ce ? Pai tocmai pt. asta sa intram in subiectul preopriu-zis al interventiei mele : Foarte frumos a aratat fratele Daniell, in a sa postare, ca nu este ingaduit si nu trebuie sa apreciem aparitia a tot felul de organisme ,fratii, miscari,tarii, lucrari,turme, osti, s.a.m.d.in biserica ortodoxa. De ce ? pt. ca cel mai bun pastor, invatator, miscator, ostas, lucrator,etc este numai Hristos, in biserica sa. Sf. ap. Pavel atrage atentia asupra greselii impartirii credinciosilor in functie de predicator (Appolo, Chefa, Pavel)intr-una din epistolele sale. Mai este de precizat ceva? ce sa mai... nu este clar ! Biserica ortodoxa este una si una singura ! De altfel, de-alungul timpului ce soarta au avut toate nebuniile : vladimirestenii, ostasii domnului, turmasii unuia sau altuia,fratiile si lucrarile te mai miri cui ? Liderul incontestabil al oricarui crestin este numai Hristos. Pai mai fratilor, daca vrei sa progresezi in toata viata ta si sa fi din ce in ce mai crestin cine te opreste pe tine sa nu cauti asta in biserica cu ajutorul duhovnicului ? Vrei sa te rogi mai mult ? spune asta duhovnicului si te incarca de nu mai ai timp de altceva. Vrei sa ajungi la desavirsire cu rugaciunea ? incepe sa spui rugaciunea inimii pina ai sa o ai continua ! Vrei sa fi mai bun, mai milos ,mai smerit, mai iertator,mai milostiv ? Pai cine te tine ? nu ai indreptarele de spovedanie in care sunt trecute obligatiile tale ? si cine te opreste sa le implinesti cu virf si indesat ? desigur ispititorul si apoi le lasi balta si te plingi ca duci lipsa de un ... cine stie ce iluminat care sa-ti vorbeasca pe sufletul tau ales si sa te sarute pe crestet ca ce bun si ascultator esti tu, nu ? Nu te tine nimeni sa nu devi un sfint decit ispititorul care-ti stie slabiciunea si aiureala din minti si mai ales ca nu asculti dumnezeieste de duhovnic si te duce incet ,incet pe la tot felul de procopsiti . Ce lipsuri ai tu in biserica ortodoxa si in slujitorii ei de simti nevoia sa te organizezi altfel (sau si altfel)decit este rinduiala canonica. Nu iti place un duhovnic sau o biserica ? cauta altul,si ei sunt oameni si au neputintele lor firesti. Dar daca in tot orasul tau si si la minastirile din imprejurimi nu ai reusit sa-ti gasesti un duhovnic pe placul tau atunci sa sti ca esti in mare ispita si bine nu-ti va fi; vei putea sa ajungi astfel pe cale refugiatilor. Unii din fratii de pe topic spun ca visarionistii sunt buni si au un sentiment al evlaviei mai ridicat,altii spun despre cei mai de sus in ierarhie sau organizare sau lucrare ca au si ei ca si noi multe pacate ba chiar apucaturi de genu :,,noi desteptii si restul ...prostii". Sunt reale ambele variante. Eu insumi am in oras visarionisti o multime care in primul rind au infuzat f. repede functiile(este clar ca vorbesc despre diaconi si preoti)din structura episcopiei,tinara de altfel,si care se comporta separatist : noi ai nostrii ...si ei aialaltii ! Despre intrunirile lor din duminicile dupa-amiaza ce sa mai zic : nu este in practica ortodoxa cintari din nici un intrument iar cintarile altele decit psaltice nu sunt canonice. Filme se gasesc la pangarele f. multor minastiri din tara despre vietile sfintilor si ale sfintelor iar rugaciunile in comun se fac in biserica(acatiste, paraclise) si nu prin case ! Despre parintele rasofor Visarion... cu visele lui, cu marirea lui mai dihai decit a batrinului Cleopa, cu statul lui de-a dreapta Tatalui(locul cred ca este ocupat de Hristos si chiar cel de-a dreapta Lui insusi),si mai ales cu faptul ca nefiind preot hirotonit nu era nici duhovnic ce sa mai vorbim. Pai tot ce va spunea ,bun sau rau, era inafara duhovniciei... adica fara folos !Si ce este inafara binecuvintarii duhovnicesti este de la ispititor,chiar daca la inceput arata frumos si bine ! Eu caut sa va inteleg oarecum dragostea catre el, dar tot nu pot intelege ceea ce v-am intrebat si mai sus : ce v-a lipsit in biserica lui Hristos de a trebuit sa cautati un neduhovnic ca sa ... va calauzeasca ,chipurile ! Pt. cei doi frati mithrandir si catalin-sem: va pot face urmatoarea recomandare ,pe care va rog sa o luati doar ca pe un sfat si nu ca pe o indicatie : - marturisiti credinta adevarata care o invatati curent la scoala sau chiar in seminar fara lipsuri si fara adaugiri ! Hristos se marturiseste doar intr-un singur fel : asa cum ne-a invatat el ,toti unsii lui si duhovnicii nostrii ! - aparativa pe voi si pe ai vostrii de naluciri pt. ca puterea satanei este mare si umbla de la facerea lumii urlind si batind din coada pe cine sa mai inghita, este neostoit; - daca ai vostrii si chiar si voi voiti sa va nevoiti atit de mult in trairea ortodoxiei atunci gasiti ,,cruci" in biserica lui Hristos incit nici nu le puteti duce ... si nu este nevoie sa umblati la ,,visatori- lunatici" pt. ca chiar Hristos ne spune :,,... luati jugul meu si imi urmati mie pt. ca este..." (stie toata lumea citatul dar prea putini sunt cei care si vor asa, deobicei omul vrea mai tot timpul altceva decit este ingaduit). - nu uitati ca toata viata nioastra de crestin practicant este f. precis legiferata de sf. canoane. Respectatile si faceti voia Mintuitorului ! |
oare de ce ne impungem noi crestini asa de rau...uitativa in lume cum e China,India unde sunt atatea suflete care nu au nici in clin nici in maneca cu ortodoxia..si foarte putin sunt convertiti si mai sunt si alti in Asia,Africa America iar noi care suntem o mana 30%din polulatia globului si 99%in Romania stam sa adjudecam ca acela e stilist atata timp cat are acelas Dumnezeu si aceleas canoane numai ca diferenta de zile ii diferentiaza pt asta merita char asa sa ne uram......!desi pretindem ca ne inchinam la acelas Dumnezeu dar acelas din toate punctele de vedere...ce facem cu cei care nu cred in Dumnezeu?asta ar fi bine sa ne intrebam si sa ne rugam ca toti sa fim intrun gand...NOI URAM PREA MULT SI UITAM SA IUBIM....daca ar fii un pic de intelegere si dragoste poate unitatea credinte ar fi alta dar cu criticile si sfaturile din partea unora sau a altora se adanceste prapastia urei si dezbinari in cat peste ani va fi greu de unit...eu cred si sustin ca daca ar fi un pic de dragoste si intelegere ar fi mult mai bine dar mandria nu ne lasa si uite asa din cati de putin suntem si mai putin ajung sa inplineasca cu adevarat cuvatul Domnului care zice iubiti pe vrasmasi vostri.....mai exact sa se ajunga la o conciliere si nu dezbinare pt ca avem acelas Dumnezeu acelas reguli si ne rugam dupa acelas tipic aceleas carti numai ca parerile sunt impartite si in stilu asta nu stiu daca se va ajunge vreodata la unitatea credintei.....!ce facem cu cei care nici macar nu au auzit de Dumnezeu......ca un exemplu cineva intr o vizita de lucru intro tara din asia vede un episcop imbracat in straie arheresti si intreaba zicad :"este vreun samurai!!!"deci ramai socat cand vezi ca alti nici nu au auzit si noi ne dezbinam atat......si mai ales in fiecare zi zicem:precum in cer asa si pe pamant...."dar de unde pe pamant fiecare se crede ca are dreptate dreptatea fiind in mintea fiecaruia....ne caertam pe canoane pe care noi le incalcam mereu nu cele care face referire la biserica ci pe cale referitoare la viata particulara si luam doar ce ne convine noua....X greseste Y greseste si evident toti gresim...
|
pt. piedonee
Frate ,mie imi este un pic mai greu sa inteleg mesajul tau... dar il apreciez ,cu unele adaosuri.
Se spune(cu adevarat) ca dupa datele ultimului recesamint in Romania sunt 87% de ortodoxi. Invatatura ortodoxa ne invata asa despre frati : cu totii suntem fii aceluiasi Dumnezeu ,ceea ce inseamna ca suntem datori sa ne iubim unii cu altii, sa ne ajutam si sa ne sprijinim reciproc in toate zilele vietii ! Dar cind vine vorba sa-l marturisim pe Hristos si sa i ne inchinam (nici nu mai vorbesc de cei care nu-l au pe Hristos de Dumnezeu si mintuitor)asta se face intr-un singur fel : asa cum am aratat in postarea de mai sus. Alt fel de marturisire nu este dreapta(ortodoxa). Fratia ta ar trebui sa intelegi si sa crezi acest lucru asa ,doar din dogme,cum ai invatat religia la scoala(ca daca esti teolog si ai asemenea idei ... nu prea esti convins de ortodoxie)si nu din exemple simplute ca pentru incepatori... Uite,cu iertare, in acest sens iti dau citeva exemple: sa nu crezi ca toate substantele acre sunt vitamina C sau toate dulci sunt zahar sau toti oamenii pe care ii vezi imbracati in alb prin spitale sunt si doctori sau... si asa exemplele pot continua mult. Tot asa nici orice D.zeu nu este cel bun. Este buna dragostea, chiar f. buna dar nu se poate dragoste cu sila, adica catre cei ce nu vor sa stea in ortodoxie si isi fac fractiunile, schismele si bisericile lor. Crezi fratia ta ca D.zeu este cel mai desavirsit in dragoste ? Pai si atunci de ce nu-l mintuieste pe diavol impotriva vointei lui? Ia ,sa te gindesti fratia ta la lucrul acesta(bine inteles daca si ai bunatatea si dragostea de rigoare)si sa vezi la ce raspuns ajungi ! Este buna dragostea, iertarea,tacerea dar doar acolo unde este locul si timpul lor. Daca ne dam mai iertatori ,mai cum se cade, mai dragastosi, etc, decit sfintii care au facut canoanele dupa care intreaga biserica ortodoxa vietuieste atunci am cazut in mare pacat... adica ne dam mai sfinti decit sfintii si asta inseamna nebunie. Atentie mare la cum vietuim si ce iubim si ingaduim ! Dar sa zicem ca nu am inteles eu bine ce vroiai fratia ta sa-mi spui... si de aceea te rog sa ma ierti ! |
Despre parintele rasofor Visarion... cu visele lui, cu marirea lui mai dihai decit a batrinului Cleopa, cu statul lui de-a dreapta Tatalui(locul cred ca este ocupat de Hristos si chiar cel de-a dreapta Lui insusi),si mai ales cu faptul ca nefiind preot hirotonit nu era nici duhovnic ce sa mai vorbim. Pai tot ce va spunea ,bun sau rau, era inafara duhovniciei... adica fara folos !Si ce este inafara binecuvintarii duhovnicesti este de la ispititor,chiar daca la inceput arata frumos si bine !
Zaharia, nu te supara, spune-mi si mie de unde ai scos toate tampeniile astea? dar sa nu-mi spui ca din ce ai auzit sau spus ucenici de-ai parintelui Visarion caci asa nu are nici o valoare; spune-mi concret ai citit tu personal, ai auzit tu cu urechile tale asemena afirmatii?daca da, spune-mi si mie sa ma conving si eu; de ce afirmi ca ceea ce spunea era in afara duhovniciei? am mai scris de cateva ori si vad ca nu am primit nici un raspuns de la nimeni: in care predica de-a parintelui este scris ceva care contravine invataturii sfintilor parinti sau canoanelor? dar te rog insistent sa-mi raspunzi; |
Citat:
|
Citat:
Doamne ajuta! |
Citat:
Nu e nimic silit aici! De vrei te duci, de nu te duci unde voiesti:La circiuma, la teatru, la plimbare, etc...Domnul a zis : cine vrea sa vina dupa Mine.... |
Citat:
|
Cred ca sunteti prost sau insuficient informati, atunci cand aruncati cu pietre in Ierodiaconul Visarion Iugulescu. Din punctul meu de vedere, el a fost un om cu o viata de adevarat sfant.
Poate ca noi nu vom vedea acea zi, dar sper ca BO sa il canonizeze, cand va crede de cuviinta. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:32:06. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.