![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Daca Dumnezeu era asemanator noua, atunci am fi putut sa spunem exista din momentul X.
Dar El este intru totul diferit noua, de aceea intrebarile de genul "de cand exista", nu sunt pentru Creator, ci pentru fiintele create. |
Citat:
Citat:
Citat:
In plus, chiar crezi ca inainte sa coboare Moise de pe munte oamenii nu stiau ca nu e bine sa furi sau sa ucizi? |
Citat:
Normal ca oamenii stiau ca nu e bine sa furi si sa ucizi pe aceea vreme, dar vad ca pentru tine a fura e discutabil, a respecta parintii se rezuma doar la "daca merita", a ucide se poate daca e cazul, a fi desfranat esti in dilema, desi consider ca nu esti animal sa o faci ca animalele iar a iubi oamenii este stupid si greu de realizat. In consecinta, unii atei, sunt rai, nemilosi si cruzi acestea fiind atribute inumane, care considera ca doar egoul lor exista si restul sunt undeva in spate, in umbra, ceva neimportant. Dumnezeu e drept si este foarte bine ca cei care hulesc pe Dumnezeu si care nu cred in El sa ajunga in chinul cel vesnic. Imi pare rau pentru tine, Konijiro ca esti asa, dar cand ai sa mori vei avea o surpriza de proportii. |
Citat:
Cele 10 porunci sunt oricum outdated, asta ca sa ma exprim politicos. Dar Biblia in sine e o sursa suficienta de informatii pentru a respinge existenta zeului crestin. Citat:
Numai voi o tineti sus si tare cu moralitatea absoluta, si inteleg de ce, pentru ca o percepeti de origine divina, si va e teama de caracterul relativ al moralitatii, ca ar putea sa se transfere si zeului vostru. Ca iti place sau nu, sau ca accepti sau nu, moralitatea este relativa, si in perpetua schimbare. Referitor la ce ai scris: - a fura ESTE discutabil. Daca situatia e de asa natura ca trebuie sa fur ca sa imi hranesc copiii, orice alta optiune neexistand, ar trebui sa ii las sa moara? - da, parintii trebuie respectati daca merita. Ia zi, un copil care e mutilat la varsta de 3 ani si dupa aia trimis la cersit, ar trebui sa isi respecte parintii? Dar o fata care e violata de tatal ei de la o varsta frageda pana cand reuseste sa scape de acasa, ar trebui sa isi respecte violatorul? - cat despre ucidere, pana si Codul Penal face diferente intre diferitele tipuri de omor si situatiile in care se intampla. Imi pare rau, dar nu toti vedem treburile astea in ALB/NEGRU, doar pentru ca ne e lene sa observam nuantele de gri. - cu desfranarea nu sunt in dilema. Ai aruncat un termen in discutie, te-am rugat sa il definesti. Dilema nu e la mine, ci la tine, avand in vedere ca definitia nu a aparut inca. Citat:
Ai avut vreodata curiozitatea sa verifici cam cum stau ateii fata de credinciosi, in tarile unde asemenea sondaje se fac? Vei avea o surpriza. Epic fail apropo de ideea ca religia te face mai bun, mai civilizat sau mai iubitor. Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
gandire medievala
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Eu nu vad viata in termeni de drept/nedrept. Traiesti cat traiesti, si mori cand mori. Unii oameni mor la timp (in ochii unora), sau prea devreme (in ochii altora). Ce e asa de complicat? Insa atunci cand vorbesti despre Haiti si Japonia si zici ca pacatele lor au atras mania Dumnezeului tau (iubitor, de altfel), te intreb: ce pacate au avut copii care au murit si ei acolo? |
Citat:
Din contra imi doresc sa traiasca cat mai mult ca sa reuseasca sa se pocaiasca inainte de a muri. Daca e necesar 1000 ani pentru asta m-as bucura ca Dumnezeu sa le dea. Am spus ca cei care hulesc pe Dumnezeu si nu cred in El, isi merita iadul atunci cand vor muri. ca toti murim, nimeni nu e nemuritor. Cu crimele in numele religiei, trebuie sa discutati cu cei a caror religii au participat la asa ceva: catolici, protestanti, luterani, iezuiti si mai stiu cine, mahomedani. In istorie nu exista ca ortodoxia sa fi fost implicata in crime in masa in numele ortodoxiei. Ca da, multi ortodocsii au fost ucisi si transformati in martiri de-a lungul istoriei asta e altceva. Un ortodox considera ca Dumnezeu e drept. Si exista texe si explicatii pentru toate la Sfintii Parinti. (referitor la Vechiul Testament) Acest post al dv. explica clar ca nu sunteti ortodoxa. E cazul, din respect pentru ceilalti useri sa va afisati apartenenta religioasa corecta. |
Citat:
Intrebarea 13: - Ce religii sunt considerate gresite. raspuns: Toate religiile care sunt in lume in afara de cea crestin ortodoxa sunt gresite si nu il mantuiesc pe om . O religie gresita este o badjocura la adresa oamenilor. Dupa moarte se descopera imediat cat de trainic a fost lucrul pe care omul si-a intemeiat nadejdea. Si cat de cumplita si de sfasietoare va fi starea celui care va vedea atunci ca a fost inselat. Sfantul Teofan Zavoratul Intrebarea mea este: si Sfantul Teofan Zavoratul este stupid si infantil cand a spus cele de mai sus? Pentru ca cuvintele mele se bazeaza exact pe aceste cuvinte ale Sfantului Teofan. |
Citat:
|
Citat:
Deci ia zi, daca ma nasc intr-un trib jungla amazoniana, si deci ortodoxia imi e inaccesibila, ajung in iad, direct? Asa zice zeul tau, drept si iubitor? |
Citat:
|
Citat:
Raportat la inocenta lor poate era mai drept sa mori tu.Si raportat la interesul umanitatii era poate mai bine sa mori tu,ei fiind mai mici sunt viitorul iar tu,fiind matur,deja esti pe panta descendenta.Da uite ca tu traiesti si ei nu.In acesti termeni este o nedreptate,fara a implica factorul divin,ca tu traiesti.Daca nedreptatea asta nu ar fi existat acum nu mai discutam pe crestinortodox despre ce crezi tu despre nedreptate.Dar uite ca se intimpla si nici unul nu poate spune,cu siguranta,de ce se intimpla asa si nu altfel. Deseneaza pe o foaie 2 de ,,X".Incepi usor sa ii unesti cu o linie.Primul X este nasterea.Al doilea va fi moartea ta.Linia pe care o desenezi este viata pe care o traiesti.Ai timp,intre cele doua puncte,sa iti dai seama de anumite aspecte sau nu.Dupa ce viata ta,buna sau rea,dreapta sau nedreapta,utila sau inutila,se va termina te vor arde sau te vor pune in pamint intr-o groapa mai mica,ca dimenisuni,decat o toaleta publica.Este valabil si in cazul meu.In momentul cand ultima ta suflare se va stinge atunci vei afla daca ce ai crezut este asa cum ai crezut sau te-ai inselat.Daca nu te-ai inselat vei fi cenusa sau mancare pentru viermi si in cel mai bun caz,in functie de proprietatile solului,corpul tau va intra in putrefactie intr-un timp mai lung sau mai scurt.Dupa 4 saptamini aprox vei mirosi groaznic,pielea va fi deja in descompunere si viermii iti vor alerga prin cap.Valabil si in cazul meu.Si aici se termina povestea vietii tale.Cei de dupa tine isi vor mai aduce aminte de tine sau nu in functie de anumiti factori.Pentru tine oricum nu va mai conta.Dupa 100 de ani o sa ne gaseasca unii craniu,vom fi expusi intr-un muzeu si copii se vor holba la noi ascultand explicatiile ghidului despre ,,Cum esti tu acum am fost si eu si cum sunt eu acum vei fi si tu". Daca te inseli in aprecieri,sufletul tau va sta fata in fata cu Adevarul.Ce va urma nu ma pronunt.Daca te-ar fi interesat Ecclesiastul atunci ai fi aflat lucruri interesante dar poate nu te intereseaza asa ca nu insist nici eu.Ideea este ca ai sa mori,se poate intimpla oricand iar viziunea ta tau pana atunci,conform celor spuse de tine este ,,Eu nu vad viata in termeni de drept/nedrept. Traiesti cat traiesti, si mori cand mori.".Pacat ca nu te intereseza Ecclesiastul..acum peste 2000 de ani,a sintetizat unu situatia atat de bine ca ai ramine uimit.Poate iti arunci vreodata privirea...cat timp curge linia intre cele doua puncte... Bafta. |
Citat:
Sfantul este ortodox. Dar si eu sunt ortodoxa. Iar argumente sunt destule. Cauta-le ca le vei gasi. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Adica pui un citat pe care il consideri argument, dupa care spui o treaba care contrazice citatul. Bravo! Cata coerenta... Citat:
|
Citat:
Eu cred ca tu nu intelegi nivelul discutiei, ba ai probleme serioase la intelegerea textelor Sfintilor Parinti. Asa ca te invit pe tine sa nu mai murdaresti credinta ortodoxa pentru ca din cauza celor ca tine multi se smintesc. ``Din cauza celor ca tine ... se feresc oamenii sa-mi marturiseasca religia``. Acum, cum se face, ca se feresc oamenii sa iti marturiseasca tie religia? Poti fi mai explicita? De ce trebuie oamenii sa iti marturiseasca religia tie iar tu sa stai ascunsa sub o masca ? Ca vad ca tu esti altceva sub masca de ortodox. Si vad ca atunci cand ti se cere clar sa marturisesti credinta ortodoxa , raspunzi atacand ca si cum ai fi fost muscata de un sarpe. Eu nu am treaba, fi ce vrei , atee, agnostica, budhista, hindusa, fii ce vrei, dar nu minti ca esti ortodoxa, fireste daca iti respecti interlocutorii. |
Citat:
Doar ca eu sunt pe calea spre mantuire, iar tu pe o alee spre..... vei vedea la finalul aleii. Apropo, ce se discuta aici? de cand exista Dumnezeu? Sa inteleg ca au venit ateii sa ne spuna de cand exista Dumnezeu ei care nu cred in Dumnezeu? Sa inteleg ca au venit agnosticii sa ne spuna de cand exista Dumnezeu ei care sunt neutrii si zic nici da nici ba? |
Citat:
Citatul ala e ca si cum m-as duce la managerul general Coca Cola, si l-as intreba: "Dintre Coca Cola si Pepsi, care e bautura mai buna?". Ce crezi ca ar raspunde?:39: |
Citat:
Ca fapt divers eu sunt din Maglavit si am avut privilegiul sa-l cunosc pe Petrache Lupu, si am petrecut foarte mult timp in preajma oamenilor bisericii (si buni si rai ca tot omul) asa ca te rog nu-mi mai pune la indolaia religia. Eu incerc sa o apar aducand argumente logice. |
Citat:
|
Citat:
vrei sa iti dau eu argumente? sa te lipsesc de efortul cautarii? Daca vrei sa discutam in amanunt despre ortodoxie si argumentele vietii de dincolo sunt dispusa sa discutam. In legatura cu citatul, lucurile sunt complexe, se pare ca tu nu ai capacitatea sa le intelegi. Sfantul se refera la cei care au auzit de Hristos si de ortodoxie si care nu au nici o scuza in a cerceta, a cauta sa vada ce este cu adevarat ortodoxia. Nu se refera la triburile amazoniene care nu au auzit decat tunetele, fulgerele, ploaia, soarele, luna, semenii, animalele si vegetatia. Orotdoxia este cea mai complexa religie, iti ofera raspunsuri la toate , totul este sa vrei, doar atat, sa vrei sa citesti si sa intelegi. |
Citat:
|
Citat:
Deci daca vroiai sa zici ca tu stii mai bine pentru ca crezi, te anunt ca la nivel argumentativ, tocmai ti-ai batut un cui in talpa. Citat:
Citat:
Mai exact, unde e exprimata diferenta intre cei care au sansa sa cunoasca ortodoxia, dar aleg sa nu o faca, si cei care nu au aceasta sansa? Nu ma intereseaza interpretarea ta, ci strict citatul. Astept. Citat:
Nu e nici o bariera in "complexitate" atunci cand poti sa zici orice, fara sa fii vreodata pus in situatia de a aduce dovezi. S-au scris tratate intregi despre zane si spiridusi. Foarte complexe si alea. Deci si prin urmare, zanele si spiridusii exista, pentru ca informatia despre ei e tare complexa. Un raspuns este cel care e sustinut de fapte si dovezi, nu o vorba aruncata de la adapostul autoritatii de preot, "sfant" sau zeu. La capitolul asta, religia sta foarte prost. Multe din "raspunsurile" date de-a lungul vremii s-au dovedit a fi gresit si neconforme cu realitatea, si nu vad ca lucrurile se schimba in vreun fel. |
Citat:
Oricum chiar daca avem impresia ca suntem cineva, doar impresiile noastre nu sunt suficiente ca sa stabileasca daca chiar suntem cineva. Cine e mic acela e mai mare in fata lui Dumnezeu si cine e mare acela este mai mic . Asa si eu cred ca tu nu ai nici un pic de repect pentru credinta ortodoxa si ca atunci cand nu stii ce sa mai argumetezi recurgi la jgniri grosolane asupra ortodosilor. Apropo: ce cauti pe un forum ortodox? Ortodoxia sau polemica? Daca te intereseaza ortodoxia atunci ar trebui sa privesti altfel ortodocsii. daca te intereseaza polemica atunci cauta un forum exclusiv destinat polemicii. Pe noi ortodocsii nu ne ntereseaza polemica. Nu te obosi sa raspunzi, ca nu ma intereseaza ideile tale. Si daca o faci, e inutil, ca nu am sa ma mai impiedic de orice nimic. |
Citat:
|
[quote=konijiro;363192]Faptul ca crezi nu inseamna ca ai acces la mai multe informatii. Din contra, e un lucru care se constituie intr-o piedica atunci cand e vorba de evaluarea obiectiva a informatiilor respective.
Deci daca vroiai sa zici ca tu stii mai bine pentru ca crezi, te anunt ca la nivel argumentativ, tocmai ti-ai batut un cui in talpa. [quote] Daca vroiam sa zic..... Dar nu vroiam. Am zis ce am zis. Deci fara idei speculative. Am acces la tot atatea informatii ca oricine. Ca si tine ca si Radianta ca si Lilith. Deci avem aceleasi sanse sa intelegem adevarul. Iar cu evaluarea obiectiva te asigur ca totul , cel putin in cazul meu, a trecut prin filtrul ateismului, agnoticismului, si doar in final al crestinismului. La mine chiar crestinismul a fost ultima varianta la care m-am gandit. Am trait cativa ani buni in ateism, apoi am avut o perioada scurta in care credeam doar in Dumezeu si atat si apoi am ajuns si la crestinism. Deci am folosit si eu candva argumentele ateiste. Apropo, Konijiro, noi doi am mai purtat discutii acerbe acum cateva luni pe tema ateismului nu crezi ca nu mai e cazul sa reluam? Nu de alta dar e inutil. Tu nu ma schimbi pe mine si eu nu te schimb pe tine. So, that is it. |
Citat:
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:26:29. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.