![]() |
eh si tu acuma...
cand interpretezi dupa placul inimii gasesti cele mai bune pretexte sa dai cu paru ;) |
Ipocrezie este sa pretinzi ca esti un bun crestin si sa raspunzi cu jigniri cand nu iti convine ceva. Una este parerea mea pe care am dreptul sa mi-o exprim, fara sa te jignesc:"mic pui de ignorant"- deducand ca imi jignesti si parintii,in opinia ta, ma trag dintr-o familie de ignoranti.Nu ma voi angaja in nicio alta discutie cu tine pentru ca imi displace prodund sa interactionez cu persoane fara bun simt. O seara buna
|
Am si eu o parere, o idee de adaugat la cele existente [deci, deja are legatura cu topicul].
Sa luam un om ca exemplu si ma voi alege pe mine, pentru a usura monologul ce va urma. Sunt un mare pacatos, beau peste masura, spre exemplu. Ce pot spune in aceasta situatie, eu exist? Nu pot spune sigur ca nu vad nimic ce sa-mi confirme asta, eu vad in jurul meu doar crasme, vin, tuica, "prieteni" de pahar, "dusmani" care ma cearta ca nu sunt ca ei, ca eu beau [cat tupeu la ei !!!]. Deodata eu nu mai vreau sa beau si ma straduiesc sa ma tin aceasta intelegere cu mine. Dar in jurul meu tot cele amintite mai sus le vad, crasme, vin... "prieteni" si "dusmani". Dupa o luna nu mai rezist si incep sa beau, chiar mai mult, imi fac mai multi "prieteni" de pahar. "dusmanii" incep sa se indeparteze. Dar un "dusman" nu renunta, el sta langa mine si ma tot bate la cap sa renunt, sa o iau de la capat. Intr-un sfarsit renunt la asta pentru ca Dumnezeu spune sa avem dreapta socoteala. Si incep sa ma rog... dar tot cele de mai sus le vad peste tot. Parca "dusmanii" incep sa-mi devina prieteni, si "prietenii" incep sa-i vad ca pe niste saraci. Cu ajutorul lui Dumnezeu, rugandu-ma continuu Lui si staruind in a ma indeparta de orice ocazie de a cadea, scap de aceasta patima, a bauturii. Dar in continuare, eu observ la mine ca un pahar de as bea parca revine starea de dinainte. Oare intrebarea initiala nu era mai bine pusa asa: "In ce moment din <<existenta>> noastra putem spune ca existam?". Ca de existat se vede ca existam. Nu crezi? Adica tu spui ca noi suntem niste robotei. Atunci pune degetul deasupra lumanarii si spune in momentul acela: Eu nu exist, deci eu nu simt durerea. Aaa, poate spui ca lumanarea nu exista, ca plasma aceea [focul] nu exista, ca este o plasmuire a imaginatiei cuiva. Fa din nou exercitiul: pune degetul in aceasta plasma si tine-l acolo si spune: Lumanarea asta e doar in mintea mea, sau a altcuiva, ea nu exista. Singurul foc ce nu arde am vazut ca este doar lumina care coboara si aprinde lumanarile credinciosilor de Inviere la Sfantul Mormant. Deci incep sa vad lumea din jur ca fiind cele reale doar dupa ce am scapat de patima [mai bine spus patimi]. Ca daca sunt impatimit nu vad lucrurile drept. Spre exemplu luam doi oameni, un desfranat si un betiv. Cel desfranat foloseste bautura in mod normal, nu se simte nici atras de ea si nici nu o respinge. Cel betiv nu vede in jur obiecte de satisfacere a poftelor sale. [in realitate nu este un betiv pur, un desfranat pur; pacatul, incet incet, aduna cateva pacate, dar nu este obligatoriu; si, oricum, doar intr-o directie poti pacatui cel mai mult, nu in toate]. Dar un om care scapa de toate patimile, le indeparteaza, el cum vede? Orice patima ar fi avut, cele legate de patima sa se straduieste sa le vada normal, iar pe celelalte le vede normal, prin darul lui Dumnezeu, ca l-a ajutat sa nu intre pacatul si in acelea. Asadar, un om despatimit vede la fel [cat de cat, fara mari diferente, macar se straduieste] ca un om liber. Iar oamenii despatimiti vad la fel, cel putin se straduiesc, nu pentru ca sa fie ca toti, ci pentru ca Dumnezeu ne porunceste, doar asa putem fi liberi, deasupra tuturor, dar slujind tuturor. In momentul in care tinzi sa ajungi liber si continui sa gandesti rational, observi ca tot din jurul sau se neaga. Se afirma si se neaga. Dumnezeu da porunci ca sa fim liberi. Cum poti fi liber, fiind ingradit de niste porunci... pai TOTI trebuie sa fim liberi. Deci haideti sa fim liberi si sa traim cele din jur, ce folos sa stim daca existam. Nu se spune: ma doare maseaua, asa vad si eu ca mai traiesc... dar sa merg la doctor ca stiu ca inca traia... voi vedea, sa ajung totusi la stomatolog, ca daca nu ma grabesc, in curand conserva aceasta se va opri din functionare. Doamne ajuta ! Ionut |
Oameni buni.Fac apel la ratiunea si demnitatea voastra!Va implor!Incetati!Va comportati ca niste oameni rai!Si sunt sigur ca nu sunteti!Va rog incetati!Daca chiar ati inteles CUVANTUL DOMNULUI,luminati-va sufletul si mintea si opriti-va!am vazut oameni care locuiesc in strada cu demnitatea mai mare decat a voastra!
|
Citat:
Nu am pretins niciodata ca as fi un bun crestin, deci nu as avea cum sa fiu ipocrit in privinta asta.;) |
Citat:
|
Si ca sa improspatez memoria, uite cateva remarci pline de smerenie si de dragoste crestina:
`ai vreun argument pt asta...? cat de inteleapta poate fi o persoana care da cu sapa o zi intreaga si seara bea tuica si asculta manele ? poate ma luminezi si pe mine...` `si incearca sa imparti insiruirile alea de cuvine in niste propozitii coerente pentru ca e greu de descifrat ce scrii, din lipsa punctuatiei` D`e maine ma apuc de citit scripturile, de discutat cu taranii pentru a acapara intelepciunea ancestrala ce salasluieste in aceste suflete profunde.` `Intr-adevar, Alexandr.Bazil, nu cred ca ai cu cine discuta pe acest forum, mai ales cand ti se spune ca ai idei sataniste sau ca esti ateu; rezulta clar ca nu au inteles nimic din ce ai vrut sa spui. Bine zicea macs, gandesti deci esti satanist.(si l-am combatut si pe descartes cu aceasta ocazie)` |
Aceste replici cu care nici eu nu sunt de acord,odin,vin din partea unor oameni care nu au intentii bune.Tu nu cunosti armele cu care pot fi combatuti.De fapt ei nici nu trebuie combatuti.A fi om direct nu inseamna a fi unul care arata cu degetul.Si sa stii si tu un lucru!Demnitatea nu iti poate fi calcata in picioare decat de propria persoana!Ceea ce tu numesti demnitate,aceea pe care tu o detii,o regasesti cumvala Iisus??Daca tu spui ca ti-a fost ranita demnitatea ,atunci inseamna ca lui Iisus i-a fost ucisa!Si in al doilea rand,daca ai fi o persoana cu adevarat superioara spiritual,ai ignora cele spuse mai sus.Crezi ca le vei schimba parerea prin contraatacuri?Te inseli.Reflecta la asta.Daca tu ma consideri un om cu ocolisuri,nu ai decat.Eu ma cunosc mult mai bine.Forumul asta nu e locul acestor vanitati.Ai bifat casuta la inscrierea in forum si ai fost de acord cu regulamentul.Si tu,si toti cei care purtati mizeria asta de discutie.V-ati razgandit cumva?pe forumul care pentru unii e speranta nu jucati jocuri intelectuale de carciuma!AFARA!
|
eu nu am vrut sa jignesc pe nimeni daca am facut-o scuze
nu mi-a placut ce ai spus despre sarmanii tarani si despre partea cu Dumnezeu ce sa zic fiecare gandeste cum vrea si Doamne ajuta! |
A fi direct inseamna a spune ceea ce gandesti. Ti se pare ca am facut altfel?
Nu inteleg cum poti sa imi vorbesti mie de jocuri intelectuale... Mai bine te-ai gandi la ce forumuri initiezi, si apoi mai discutam... ce zici? |
Mi-am promis mie ca nu mai raspund pe acest topic, dar nu ma pot abtine. Da odin, imi cer scuze, nu ai afirmat pe nicaieri cat de bun crestin esti si deci nu am ce sa iti reprosez pentru replicile acide pe care mi le dai atat mie cat si celorlalti, este problema ta.
Dar iti propun totusi sa dam dovada de maturitate si sa incetam discutia, macar din respect pentru ceilalti care se simt jigniti de ceea ce scriem. De acord? |
Alexandr_Bazil sincer iti spun ca eu fara Hristos nici sa gandesc nu pot. Dar e de apreciat perseverenta cu care intri pe acest forum. Poate e nevoia sa-ti demonstrezi capacitatile intelectuale in fata credinciosilor, poate o faci din grija pentru noi, dar un lucru tot e sigur: ori noi devenim destepti si destupati la minte ca tine, ori tu te prostesti ca noi. Grea sarcina ti-ai asumat, a unui adevarat lider.
Eu m-as fi reconfortat pe un forum ateist ... o fi asa ceva? M-as fi scaldat in lumina cunostintei si a "ratiunii". Trebuie sa fie un chin pentru tine pana la urma ca ne suferi zi de zi. Dar persevereaza, din doua una, ai grija sa nu te molipsesti. Credinta cica se transmite misterios pe cai inexplicabile la inima omului. Iti poti inchipui? Sa gandesti cu inima? E aiurea pentru un ateu !!! Tema de gandire si pentru tine "luminatule". A te crede mai destept ca milioane si milioane de suflete pe pamantul asta dovedeste complexe de personalitate. Liviu |
Hmm... mai are rost sa existe topicul? Mi se pare ca nu mai are nimeni de spus ceva pe tema. Cred ca ar trebui sa se faca un topic unde userii sa se ia la pumni(verbal). Colors...acum sincer...unde am spus ca sunt mai destept decat milioane si milioane de suflete? Nicaieri. Unde am spus ca sunt ateu? Unde am spus ca sunt "luminat"? Unde am spus ca vreau sa demonstrez ce capacitati intelectuale? Am spus undeva ca vreau sa prezint un adevar sau altul cuiva? Ce sarcina de lider mi-am asumat? Nu mai specula. Si nu te teme...nu cred ca ne molipsim aici unul de la celalalt de vreo credinta sau necredinta :P.
|
Cam multe intrebari disjustificative pentru o persoana care a spus! Da a spus, acolo si-acolo, si-acolo... :D Baziliderule :rolleyes: :D:D Oricum Colors itzi zice foarte bine ca ar fi cazul sa te mai plimbi si pe alte forumuri, un pic de curatzenie nu strica, mai iesi in parc, te mai dai cu bicicleta... :D
|
cu alte cuvinte, crestinescul "du-te si te plimba"...
|
Cate zambete in mesajul lui ovidiu.
Repet intrebarea de mai devreme: mai vrea cineva sa mai spuna ceva relevant? |
Citat:
|
Raspuns la...? :dontgetit::dontgetit::dontgetit:
|
La intrebarea ta de mai sus... `mai vrea cineva sa mai spuna ceva relevant?`
|
aha...deci...topicul e inchis momentan... ???
|
Habar nu am... Insa stai linisit, nimic nu se pierde...:p
|
Alexandr_Bazil, defineste termenii "a exista", "real"/"adevarat" dar fara sa te uiti in dictionar. vreau definitiile tale. uite-te abia dupa ce le-ai scris.
dak ai mai scris.. imi cer scuze, dar n-am avut rabdare sa citesc chiar tot |
Cred ca am mai spus: noi existam, chiar daca am fi niste iluzii in mintea unei alte fiinte. Un personaj de roman e real? Dar exista? Da exista, chiar daca e doar o idee. A fi real este putin diferit. As defini realul ca diferit de sfera imaginarului. Acum eu pot da doar o opinie in ceea ce priveste calitatile pe care o fiinta reala le are deasupra unei entitati imaginare. Nu putem spune ca trebuie sa fie neaparat o fiinta materiala-cel mai simplu exemplu: Dumnezeu-fiinta nemateriala, dar reala prin definitie. As sublinia vointa: o fiinta imaginara ar avea vointa proprie? Nu, ea este produsul gandurilor unei alte fiinte, si este supusa acestor ganduri. Deci o fiinta care deja poate sa decida singura, independent de vointa oricarei alte entitati, nu ar fi reala?
Bineinteles ajungem la o piedica: noi decidem, sau actiunea e "regizata" :p |
aham... deci am inteles asa: noi existam: k fiinte imaginare sau reale, nu conteaza, dar existam. iar tu vrei sa afli proprietatile realitatii, cum ne dam seama k ceva/cineva e real.
nu cred k prin intrebarea asta vrea sa demonstreze prostia crestinilor... n-are cum. mai ales k nici el nu stie. nu oricine poate raspunde la intrebarea asta. k sa demonstrezi prostia cuiva trebuie sa-i pui intrebari cel mult de nivel mediu... iar aceasta intrebare este, clar, adresata celor cu un mare grad de inteligenta. asadar, dak cineva inceark sa foloseask aceasta intrebare k "arma" impotriva noastra, a crestinilor, o putem intoarce impotriva lui. cred k nici cercetatorii nu pot raspunde, deocamdata. acum nu sunt capabila sa raspund... imi place provocarea... ma mai gandesc, dar.. :) |
Ei , dc cautati in dictionare , cnad ar fi trebuit sa va uitati mai bine in cuvinte ??
"se bazeaza stric pe perceptia noastra" <<<< tocmai , nu se bazeaza numai pe perceptia noastra , dar si pe celor din jurul nostru, si cum se spune , masele de oameni castiga , so dak 9 persoane percep aerul transparent , a 10 care il vede roz e cel care greseste , deoarece "si pentru ca" , 1 pers poate gresi , dar mai multe e mai putin probabil sa greseasca toti ! Deoarece nu se bazeaza strict pe perceptia noastra , ci si a celor din jur , al legilor fizicii , etc. etc. pot zice ca am infimat fraza :) Pt ca u nu ai zis sa demolam toata prop. , ci doar sa o demolam :) BUSTED !!! |
De fapt opinia unei majoritati nu reprezinta neaparat un adevar. Un exemplu simplu: 9 oameni cred ca o piatra oarecare este o divinitate, al 10-lea nu crede asta. Faptul ca majoritatea fac din bolovan un zeu, nu inseamna ca bolovanul este si zeu.
Perceptia noastra asupra lumii are prioritate in fata perceptiei altora, avand in vedere ca noi actionam pe baza acestui sistem. Un exemplu in sensul asta: o colonie de un milion de furnici vor percepe un gard de 1 metru inaltime ca un obstacol greu de trecut, pe cand un om inalt de 1.80 metrii il va considera un obstacol usor de trecut. Dar pentru a ne raporta strict la rasa umana-un om nu tocmai sanatos psihic poate sa vada lumea intr-un fel foarte diferit fata de un om fara nici o afectiune psihica. Pana si faptul ca avem opinii diferite, si le sustinem pe ale noastre dovedeste ca perceptia noastra este mai importanta decat perceptiile altora. Nu te grabi sa iti proclami ideea ca fiind automat adevarata si de necontestat :p:p |
Ai uitat sa iei in considerare caracterul uman ! Oamenii sub nici un chip nu vor recunoaste ca au gresit si vor venera piatra aia , kit ca acel 1 om zice si stie ca nu e adevarat ! Chiar si Dumnezeu a zis ca suntem miei , adica ne miscam in turma , 1 sare in prapastie sarim toti , deh , sa fim in pas cu ceilalti :) O sa se mai gaseasca 1...2 sa vada ca e prapastie , dar ceilalti tot vor sarii !
Revenind la subiect... ideea ca fiind automat adevarata si de necontestat <<<< daca te-ai fi prins care e ideea ...;) ideea e ca acel simplu cuvant , "strict" nu isi are locul ! Nu ne bazam numai pe perceptia noastra , ci avem si influente exterioare ! E ca si cum Dumnezeu iti zice sa pasesti in prapastie , perceptia ta stie ca e prapastie , dar influenta exterioara iti zice ca nu e , sa ai incredere si tu vei pasi !! SO strict NU ARE CE CAUTA !! app. , ms ca cauti gauri in afirmatiile mele ;) , 98 din 100 ar fi zis din prima ca am dreptate ;) eh , a trebuit sa mai explic 1 data mai detaliat :) |
nici eu nu-s de acord! :p
Citat:
tu ai dreptate intr-un fel, suntem influentati foarte mult de cei din jur, dar purul adevar nu depinde de majoritatea... cineva mi-a spus zilele astea: "dak n-ar exista moartea nici n-am stii k existam, k suntem vii" :) |
Citat:
Si cum aceasta provocare la gandire a fost rezolvata....:) NEXT ! |
"Si cum aceasta provocare la gandire a fost rezolvata...."
A fost? ????????? |
Citat:
De fapt opinia unei majoritati nu reprezinta neaparat un adevar. Un exemplu simplu: 9 oameni cred ca o piatra oarecare este o divinitate, al 10-lea nu crede asta. Faptul ca majoritatea fac din bolovan un zeu, nu inseamna ca bolovanul este si zeu. Ai uitat sa iei in considerare caracterul uman ! Oamenii sub nici un chip nu vor recunoaste ca au gresit si vor venera piatra aia , kit ca acel 1 om zice si stie ca nu e adevarat ! Chiar si Dumnezeu a zis ca suntem miei , adica ne miscam in turma , 1 sare in prapastie sarim toti , deh , sa fim in pas cu ceilalti O sa se mai gaseasca 1...2 sa vada ca e prapastie , dar ceilalti tot vor sarii ! ideea ca fiind automat adevarata si de necontestat <<<< daca te-ai fi prins care e ideea ... ideea e ca acel simplu cuvant , "strict" nu isi are locul ! Nu ne bazam numai pe perceptia noastra , ci avem si influente exterioare ! E ca si cum Dumnezeu iti zice sa pasesti in prapastie , perceptia ta stie ca e prapastie , dar influenta exterioara iti zice ca nu e , sa ai incredere si tu vei pasi !! Asa si cum vad ca esti mai greu de convins...nu mai stau sa o iau pe ocolite si scot asul din maneca ;) Dumnezeu si Iisus au zis ca existam , cine esti tu sa contrazici acest lucru ? :) Orice crestin nu ar contesta acest lucru ! So daca continui te inndoieste de cuvantul lui Dumnezeu si u nu ai vrea sa faci asta , nu ? :) So , problem solved ! NEXT !! |
de existat, existam... dar suntem reali? :rolleyes: citeste putin mai sus postarile mele si o sa intelegi
Citat:
|
"Avand in vedere ca existenta noastra se bazeaza strict pe perceptia noastra, este imposibil sa afirmam cu certitudine absoluta ca noi existam."
Asta vroiam sa demonstrez , ca existam !! de existat, existam... dar suntem reali? <<< deja deviem de la subiect ! So am demonstrat ca existam , Topic solved ! NEXT ! |
Nitro...am trecut de asta pe undeva printre primile pagini...apoi am tratat si problema realitatii. Spuneam ca o fiinta reala exista independent de vointa oricarei alte fiinte.
|
Citat:
De ex. tu , daca seful tau , un amic , un aurolac decide sa treci in nefiinta , are sanse reale de reusita atat timp cat e motivat , ramane concentrat asupra tintei ( tu :P ) si nu afli dinainte de acest lucru ! So nu exista independent !! Problem solved ! NEXT ! p.s. sorry ca am sarit peste primele pagini , dar cand am vazut la ultimul post ca inca incercati sa rezolvati am inteles ca nu e solved :D Acum vi le-am rezolvat pe amandoua :D :P |
oare? eu tot in ceatza sunt : )) sau, probabil, nu ai inteles tu prea bine despre ce e vorba :)
|
:):):)
|
Spuneam ca o fiinta reala exista independent de vointa oricarei alte fiinte.
Aceasta propozitie , tradusa intr-un limbaj mai ..pe romaneste , suna ceva de genu : " orice om traieste pentru ca vrea el si el este stapanul absolut asupra vietii lui , oricare ar fi intentiile altor oameni " Si cum stim toti ca daca mafia te vrea la 2 metri sub pamant pana duminica asa o sa fie , un om nu exista independent de vointa altei fiinte !! |
pfoai.... pai nu despre asta era vorba : )) clar n-ai inteles.
deci... existi = existi k fiinta reala sau k fiinta imaginara. ori esti real ori esti imaginatia cuiva... deci "ESTI", "EXISTI" dar... real = ? ? ? ? ? cum iti dai seama k esti real? dupa ce criterii te ghidezi? pana sa te omoare mafia tu chiar existi k fiinta reala sau k fiinta imaginara? poate k asa si-a imaginat tipul... k vine mafia si te baga la 2 metri. acum intelegi? :D |
Citat:
Mai sti ? ! :D ? pana sa te omoare mafia tu chiar existi k fiinta reala sau k fiinta imaginara? poate k asa si-a imaginat tipul... <<< Singura fiinta care are capacitatea intelectuala de a-si miagina o planeta intreaga , in cel mai mic detalui la nivel subatomic ar fi Dumnezeu ..... ! Cum , daca am lua afirmatia ca suntem in mintea lui Dumnezeu ca pe una corecta , inseamna ca noi suntem deja in rai si nu mai are rost sa traim fictivi ci pur si simplu sa ne eliberam de corp si ajungem instant in rai :D Cum DUmnezeu zice ca nu suntem deja in rai , inseamna ca nu suntem in imaginatia lui => SUNTEM REALI !!! PROBLEM SOLVED ! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:01:33. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.