Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Fara discriminare religioasa. (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12469)

anita 23.03.2011 12:04:08

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 348746)
NU! Indoctrinare este atunci cand li se spune copiilor ca "Dumnezeu i-a pedepsit doar pentru ca nu sunt crestini ca se inchina la Buddha".
Daca tot se tin, orele de religie ar trebui sa transmita dragoste, nu ura.

Nu putem sa incriminam orele de religie pentru ca un profesor de religie a spus asta.
Trebuie ca in familie copiii sa primeasca o educatie crestina pentru ca mai tarziu sa nu avem probleme cu ei.

anita 23.03.2011 12:08:25

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 349548)
Dar parintii acelui copil sunt chiar in ultimul hal de tembeli de i-au permis unui dobitoc, chipurile profesor sa le faca copilul posedat?
Incredibil la ce nivel de indobitocire fanatica s-a ajuns!

Cand e vorba de greselile unui profesor de religie multi se ridica impotriva ,dar la alte materii nimeni nu sare ,chiar daca unii copii mai primesc si cate o palma.

andreicozia 23.03.2011 15:51:00

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 349785)
Cand e vorba de greselile unui profesor de religie multi se ridica impotriva ,dar la alte materii nimeni nu sare ,chiar daca unii copii mai primesc si cate o palma.

Cum sa nu sari Anita, INDIFERENT E MATERIA PREDATA, orice profesor poate sa o ia razna cu religiozitatea si fanatismul, iar asa ceva este de neconceput si imediat trebuie sesizate autoritatile de drept si Inspectoratul ministerului Invatamintului pentru a "urechia" zdravan acel individ. Putregaiul lui interior si mizeria psihica sa si-o verse acasa cu familia nu pe copiii nostrii.
Ei merg la scoala ca sa invete cit fac 1+1 nu aberatii.

anita 23.03.2011 16:28:24

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 349869)
Cum sa nu sari Anita, INDIFERENT E MATERIA PREDATA, orice profesor poate sa o ia razna cu religiozitatea si fanatismul, iar asa ceva este de neconceput si imediat trebuie sesizate autoritatile de drept si Inspectoratul ministerului Invatamintului pentru a "urechia" zdravan acel individ. Putregaiul lui interior si mizeria psihica sa si-o verse acasa cu familia nu pe copiii nostrii.
Ei merg la scoala ca sa invete cit fac 1+1 nu aberatii.

Lasa ca or sa invete toleranta fata de perversiunile sexuale si educatie sexuala din cele mai mici clase.
Unde vor ajunge acesti copii ,ma intreb?
Cred ca vor fi marcati profund de aceasta educatie sexuala precoce.
Copilaria nu va mai fi copilarie.
Chiar daca un preot a gresit si sa spunem ca a vorbit cu fanatism ,nu cred ca asta va influenta comportamentul copilului in aceeasi masura cu lectiile de educatie sexuala precoce. Vom vedea mame la 11,12 ani pe bancile scolilor .

andreicozia 23.03.2011 17:10:26

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 349880)
Lasa ca or sa invete toleranta fata de perversiunile sexuale si educatie sexuala din cele mai mici clase.
Unde vor ajunge acesti copii ,ma intreb?
Cred ca vor fi marcati profund de aceasta educatie sexuala precoce.
Copilaria nu va mai fi copilarie.
Chiar daca un preot a gresit si sa spunem ca a vorbit cu fanatism ,nu cred ca asta va influenta comportamentul copilului in aceeasi masura cu lectiile de educatie sexuala precoce. Vom vedea mame la 11,12 ani pe bancile scolilor .

Las-o mai moale cu isteria "educatiei sexuale"
Eu am predat notiuni de igiena corporala care se numeste mai precis anatomia organelor sistemului de reproducere si daca se face cu cea mai mare seriozitate da rezultate uimitoare. Copiii ies din tenebrele stupide ale ignorantei in legatura cu fluidele care circula prin organele genitale.
Cind se discuta particularitatile reproducerii nici o intrebare nu are caracter personal iar discutiile trebuiesc moderate cu maturitate si seriozitate si totul merge foarte bine ( si asta numai la clasa a 8-a, nu la "cele mai fragede virste, bla, bla)..(aici pe forum se vorbeste foarte mult aiurea in tramvai!).

Nu este cazul sa facem zarva ca niste gainusi ortodoxe speriate cind vine vorba de informatii importante si esentiale. Statisticile au aratat ca rata fetelor minore insarcinate a scazut dramatic in zonele unde se discuta anatomia si fiziologia organelor de reproducere si a metodelor contraceptive, abstinenta fiind cea mai recomandata acestui grup de virsta.,,,si nu ai sa vezi nici o mama de 11,12 ani..astea sunt inventate de tine pe loc, imi pare rau ca-ti spun!
Punct!

luciand 23.03.2011 17:11:56

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 349698)
Imi pare rau, tu esti cel care n-a inteles entropia. Ca dovada, n-ai reusit sa dai un exemplu prin care viata de pe planeta noastra incalca principiul al doilea, desi spui ca o incalca .

N-ai citit atent. N-am spus ca viata incalca principiul al II-lea. Am spus ca aparitia vietii ar incalca principiul entropiei, daca aparitia vietii ar fi lasata pe seama intamplarii. Tocmai pt. ca in conditiile principiului entropiei, materia nu se organizeaza singura. Aparitia viatii a fost posibila doar in masura in care cineva a creat-o. Singura, de la sine, nu avea cum sa apara! La fel cum, daca pui laolalta nisip, pietris, caramizi, barne de lemn si tigle, nu se cladeste singura casa. Trebuie sa existe cineva care sa efectueze lucru mecanic! Altfel, poti astepta o vesnicie si nu se intampla nimic altceva decat ca se degradeaza respectivele materiale. Adica starea de dezorganizare creste si mai mult!
Deci, cum am spus, paradoxul e doar aparent.
Si asta tocmai pt. ca exista cineva - Dumnezeu - care a organizat materia si, dandu-i "suflare de viata", a adus-o la o stare superioara.
Dar, de fapt, nu cred ca n-ai intelea, mai degraba nu vrei sa accepti asta!

andreicozia 23.03.2011 17:20:44

Citat:

În prealabil postat de luciand (Post 349891)
Si asta tocmai pt. ca exista cineva - Dumnezeu - care a organizat materia si, dandu-i "suflare de viata", a adus-o la o stare superioara.
!

Pe pamint nu a fost creata viata.

Viata a fost creata altundeva(nu stim INCA CUM) si importata pe pamint via meteoriti si/sau "vizite" extraterestre. Versiunea cercetatorilor NASA mi se pare cea mai plauzibila bazata pe bacteriile ne-pamintene gasite sub forma fosilizata pe unii dintre meteoritii gasiti in Antarctica. Pamintul doar a furnizat un mediu propice de propagare si partial evolutie a vietii.

Daca Dumnezeu ar fi creat viata pe Terra, acum am fi putut sa reproducem acelasi proces de unii singuri, iar acest lucru s-a dovedit IMPOSIBIL indiferent cum sucim si invirtim elementele CHIMICE

costel 23.03.2011 17:27:21

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 349892)

Viata a fost creata altundeva(nu stim INCA CUM)

Pai cum se impaca afirmatiile tale cu cele relatate in Scriptura: "sa dea pamantul din sine verdeata", si a dat.

cocacoc 23.03.2011 17:32:32

Citat:

În prealabil postat de luciand (Post 349891)
Am spus ca aparitia vietii ar incalca principiul entropiei, daca aparitia vietii ar fi lasata pe seama intamplarii.

Entropia si principiul al doilea se aplica sistemelor inchise, izolate. Chiar te rog da-mi exemplu de cum s-a incalcat entropia in sistemul univers daca la univers te referi .

luciand 23.03.2011 17:37:58

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 349892)

Viata a fost creata altundeva(nu stim INCA CUM) si importata pe pamint via meteoriti si/sau "vizite" extraterestre. Versiunea cercetatorilor NASA mi se pare cea mai plauzibila bazata pe bacteriile ne-pamintene gasite sub forma fosilizata pe unii dintre meteoritii gasiti in Antarctica. Pamintul doar a furnizat un mediu propice de propagare si partial evolutie a vietii.

Daca Dumnezeu ar fi creat viata pe Terra, acum am fi putut sa reproducem acelasi proces de unii singuri, iar acest lucru s-a dovedit IMPOSIBIL indiferent cum sucim si invirtim elementele CHIMICE

Nu stiu ce te face sa spui ca viata nu a fost creata pe pamant !? Pana una-alta, doar pe pamant exista viata. Daca o mai fi si aiurea, inca nu a detectat-o nimeni. Treaba cu bacteriile gasite de NASA, e cam cusuta cu ata alba... O fi ca si cu celulele organice create in laborator! Au reusit sa "creeze" gudron! Ca gaina cu margica!
Iar faptul ca te stepti sa "invarti elementele chimice" si sa creezi viata, asta da! Asta te face un mic zeu, nu-i asa? Sau unul mai mare ?...

luciand 23.03.2011 17:40:19

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 349896)
Entropia si principiul al doilea se aplica sistemelor inchise, izolate. Chiar te rog da-mi exemplu de cum s-a incalcat entropia in sistemul univers daca la univers te referi .

Si care ar fi sistemul izolat? Pamintul?
Pai pe pamant a aparut viata!

luciand 23.03.2011 17:45:49

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 349714)
Si care era teorema demonstrata?

De ce aduci in discutie universul cand ti-am spus destul de clar ca nu e uniform? Exista zone in care entropia creste si zone in care entropia scade. Principiul al doilea nu impiedica acest lucru. Poti sa-ti dai seama de ce?

Pai tocmai ca macro-universul e uniform! Am mai spus-o: volumul insumat al corpusilor ceresti este neglijabil raportat la volumul total al universului. Universul e neuniform doar in vecinatatea maselor mari ale corpurilor ceresti. La nivel statistic el este uniform. Oricum, nu asta era in discutie.
Era vorba despre eparentul paradox ca, intr-un sistem in care se verifica principiul entropiei, a aparut viata. Iar faptul ca entropia scade intr-un loc si creste in altul este adevarat, dar lucrul acesta nu se intampla spontan, de la sine, fara interventie din afara! Tocmai asta spune principiul entropiei, ca de la sine, spontan, fara interventie (fara a se efectua lucru mecanic) starea de organizare a materiei scade! Asta impiedica principiul al II-lea, organizarea materiei si a proceselor fara interventie din afara, fara a se efectua lucru mecanic sau fara a se implementa informatie din afara!
Deci, aparitia vietii este perfect posibila doar pentru ca exista cineva care a creat-o - Dumnezeu!
Nu mai stiu cum sa formulez ca sa pricepi!
Poti sa-ti dai seama de ce ?

cocacoc 23.03.2011 17:49:28

Ok, pamantul. Si cum anume aplici tu principiul al doilea Pamantului din moment ce acesta a primit constant masa din comete (asteroizi si mai stiu io ce) si energie de la soare ?

cocacoc 23.03.2011 17:55:40

Citat:

În prealabil postat de luciand (Post 349900)
Tocmai asta spune principiul entropiei, ca de la sine, spontan, fara interventie (fara a se efectua lucru mecanic) starea de organizare a materiei scade!

Iti mai zic si a2a oara :) , principiul entropiei, principiul al II-lea, se refera la sisteme inchise (izolate) . Ce zici tu e doar spus pe jumatate.

ai2 23.03.2011 19:46:20

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 349901)
Ok, pamantul. Si cum anume aplici tu principiul al doilea Pamantului din moment ce acesta a primit constant masa din comete (asteroizi si mai stiu io ce) si energie de la soare ?

Daca inchizi ochii si te rogi tare de tot si mai ales crezi cu adevarat, Pamantul e orice: sistem inchis, plat....

ai2 23.03.2011 19:56:15

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 349904)
Iti mai zic si a2a oara :) , principiul entropiei, principiul al II-lea, se refera la sisteme inchise (izolate) . Ce zici tu e doar spus pe jumatate.

Nu-i asa ca principiul demonstrat al lui luciand suna savant? Ce mai conteaza ca-i aplicat tembelistic. Important e sa pari serios, sa inveti de pe rost niste termeni complicati si sa ai grija sa spui numele zeului la moda prin zona, nu cumva sa-i incurci ca oricum argumentul nu decide care zeu e creatorul "demonstrat". Cam asta-i calitatea argumentelor care se nasc din gandirea crestina si care sunt acceptate cu mare entuziasm de cei care nu le pricep. De ce oare un zeu ar vrea sa aiba langa el pentru nici mai mult nici mai putin de o eternitate asemenea specimene? Eu ma plictisesc langa asa oameni, daramite un zeu atotstiitor. Si logic. Ce n-as da sa am de combatut un argument serios.

ai2 23.03.2011 20:06:51

Citat:

În prealabil postat de luciand (Post 349900)
Pai tocmai ca macro-universul e uniform! Am mai spus-o: volumul insumat al corpusilor ceresti este neglijabil raportat la volumul total al universului. Universul e neuniform doar in vecinatatea maselor mari ale corpurilor ceresti. La nivel statistic el este uniform. Oricum, nu asta era in discutie. Era vorba despre eparentul paradox ca, intr-un sistem in care se verifica principiul entropiei, a aparut viata. Iar faptul ca entropia scade intr-un loc si creste in altul este adevarat, dar lucrul acesta nu se intampla spontan, de la sine, fara interventie din afara! Tocmai asta spune principiul entropiei, ca de la sine, spontan, fara interventie (fara a se efectua lucru mecanic) starea de organizare a materiei scade! Asta impiedica principiul al II-lea, organizarea materiei si a proceselor fara interventie din afara, fara a se efectua lucru mecanic sau fara a se implementa informatie din afara!
Deci, aparitia vietii este perfect posibila doar pentru ca exista cineva care a creat-o - Dumnezeu!
Nu mai stiu cum sa formulez ca sa pricepi!
Poti sa-ti dai seama de ce ?

This isn't funny anymore!
In mai putin de 2 minute pe goagal uite ce am gasit:

http://en.wikipedia.org/wiki/Entropy

Citat:

In the 1982 textbook Principles of Biochemistry by American biochemist Albert Lehninger, for example, it is argued that the "order" produced within cells as they grow and divide is more than compensated for by the "disorder" they create in their surroundings in the course of growth and division. In short, according to Lehninger, "living organisms preserve their internal order by taking from their surroundings free energy, in the form of nutrients or sunlight, and returning to their surroundings an equal amount of energy as heat and entropy."[52]
Citat:

In a study titled “Natural selection for least action” published in the Proceedings of The Royal Society A., Ville Kaila and Arto Annila of the University of Helsinki describe how the second law of thermodynamics can be written as an equation of motion to describe evolution, showing how natural selection and the principle of least action can be connected by expressing natural selection in terms of chemical thermodynamics. In this view, evolution explores possible paths to level differences in energy densities and so increase entropy most rapidly. Thus, an organism serves as an energy transfer mechanism, and beneficial mutations allow successive organisms to transfer more energy within their environment
Daca aveai bunul simt sa te documentezi macar superficial, ne-ai fi scutit de atata timp pierdut si n-ai fi mintit alta lume care nu verifica argumentele convenabile si care acuma discuta cu alti atei care le arata primul link pe google. Daca vrei sa crezi in bau-bau n-ai decat dar nu-i intoxica si pe altii cu pseudo-stiinta ta.

Traditie1 23.03.2011 21:09:43

Citat:

În prealabil postat de luciand (Post 349623)
Tocmai ăsta-i aparentul paradox: într-un univers în care materia se dezorganizează în mod natural, de la sine, a apărut o formă organizată (în cel mai înalt grad) a materiei - viața! Nimic din legile care guvernează legile acestui univers nu explică apariția vieții.

Lucrurile sunt atât de clare încât numai un copil poate susține contrariul.

andreicozia 23.03.2011 21:12:26

Citat:

În prealabil postat de luciand (Post 349897)
Iar faptul ca te stepti sa "invarti elementele chimice" si sa creezi viata, asta da! Asta te face un mic zeu, nu-i asa? Sau unul mai mare ?...

Nu te face zeu mic sau mare ci te face ceea ce esti pe pamint un om, ceea ce ar trebui sa fii daca nu a-ti denatura motivul existentei tale/voastre aici cu tot felul de fantezii. despre zei care lucreaza cot la cot cu tine.

Dumnezeu este foarte departe de existenta ta aici, si nu-i pasa de tine. Ca urmare nu are rost sa inventezi tot felul de "proptele" ca ar fi implicat in viata ta mai mult decit prin legile clare pamintene in care te-a asezat si prin intemediul carora operezi pe Terra.

Faptul ca nu s-a gasit viata in sistemul nostru solar nu inseamna nimic, ea sigur exista sub alte forme in alte galaxii. Este precum un fir de praf intr-o capita de fin.

luciand 23.03.2011 22:56:32

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 349904)

Vad ca tot n-ai inteles, dar nu stiu de ca ma mai mir?
Unde ai vazut tu sisteme izolate in natura. Exista doar procese reversibile artificiale, generate de catre om si procese ireversebile, adica naturale. Toate procesele care se produc cu frecare sunt ireversibile (Max Plank), iar printre acestea sunt toate procesele naturale. Entropia este tocmai marimea de legatura dintre sistemele termodinamice si mediul inconjurator, pentru transferul de caldura.
Conceptul se sistem izolat adiabatic este unul pur teoretic, pentru simplificarea demonstratiilor. Apoi se trece la generalizare, adica la transpunerea fenomenului in conditii reale.
Principiul al II-lea al termodinamicii, la fel ca si celelalte rezultate ale fizicii sunt valabile in tot universul cunoscut.
Si, la fel cum pricipiul al III-lea al dinamicii (cel cu actiunea si reactiunea) este valabil in tot universul dar si la toate procesele umane, tot asa si principiul al II-lea al termodinamicii este valabil pentru toate procesele (naturale si nu numai), nu doar pentru cele termice.
Si ce spune el (principiul al II-lea al termodinamicii)? Spune ca toate lucrurile merg din rau in mai rau: fierul rugineste, omul imbatraneste, floarea se ofileste, energia se transforma numai de la o temperatura data la una mai mica, fiecare lucru merge de la ordine spre dezordine.
Cu toate astea, pe pamantul asta, care ne rabda pe toti, a aparut viata!

luciand 23.03.2011 23:13:10

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 349929)
This isn't funny anymore!
In mai putin de 2 minute pe goagal uite ce am gasit:

http://en.wikipedia.org/wiki/Entropy

Daca aveai bunul simt sa te documentezi macar superficial, ne-ai fi scutit de atata timp pierdut si n-ai fi mintit alta lume care nu verifica argumentele convenabile si care acuma discuta cu alti atei care le arata primul link pe google. Daca vrei sa crezi in bau-bau n-ai decat dar nu-i intoxica si pe altii cu pseudo-stiinta ta.

Daca bunul simt se rezuma la a cauta pe google (macar scrie-l corect daca tot il folosesti) atunci m-am lamurit. Asta ti-i "documentarea", ai cautat pe "goagal" ? Bravo, halal sa-ti fie!

luciand 23.03.2011 23:21:46

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 349941)
Nu te face zeu mic sau mare ci te face ceea ce esti pe pamint un om, ceea ce ar trebui sa fii daca nu a-ti denatura motivul existentei tale/voastre aici cu tot felul de fantezii. despre zei care lucreaza cot la cot cu tine.

Dumnezeu este foarte departe de existenta ta aici, si nu-i pasa de tine. Ca urmare nu are rost sa inventezi tot felul de "proptele" ca ar fi implicat in viata ta mai mult decit prin legile clare pamintene in care te-a asezat si prin intemediul carora operezi pe Terra.

Faptul ca nu s-a gasit viata in sistemul nostru solar nu inseamna nimic, ea sigur exista sub alte forme in alte galaxii. Este precum un fir de praf intr-o capita de fin.

Nu stiu ce sa inteleg din ceea ce afirmi tu aici? Pe de o parte spui ca "nu s-a gasit viata in sistemul nostru solar", iar pe de alta parte tu spui. Adica tu nu existi? Tu nu esti viata? Sau nu esti "din sistemul nostru solar"?
Incantat de cunastinta: e prima data cand cunosc un extraterestru!

Melissa 24.03.2011 01:28:06

Citat:

În prealabil postat de luciand (Post 349970)
Daca bunul simt se rezuma la a cauta pe google (macar scrie-l corect daca tot il folosesti) atunci m-am lamurit. Asta ti-i "documentarea", ai cautat pe "goagal" ? Bravo, halal sa-ti fie!

Tu nu ai auzit de celebrele expresii : goagal,almanahe,hotele etc., care este??

Citat:

În prealabil postat de luciand (Post 349974)
Nu stiu ce sa inteleg din ceea ce afirmi tu aici? Pe de o parte spui ca "nu s-a gasit viata in sistemul nostru solar", iar pe de alta parte tu spui. Adica tu nu existi? Tu nu esti viata? Sau nu esti "din sistemul nostru solar"?
Incantat de cunastinta: e prima data cand cunosc un extraterestru!

In sistemul nostru Solar exista 8 planete si 5 planete pitice.

Afirmatia "nu s-a gasit viata in sistemul nostru solar" exprima faptul ca NOI apartinem acestui sistem solar si Andrei desigur,se refera la viata de pe alte planete decat Terra,apartinand aceluiasi sistem Solar.Daca spunea "sistemul vostru solar", atunci era justificat comentariul tau.

PS- extraterestru = extra(in afara)terestru(Terrei,Pamantului)...Deci un extraterestru poate foarte bine sa fie in acelasi sistem Solar( de exemplu pe Marte)..asa ca si cu asta ai gresit..

cocacoc 24.03.2011 07:56:35

Citat:

În prealabil postat de luciand (Post 349967)
1) Si ce spune el (principiul al II-lea al termodinamicii)? Spune ca toate lucrurile merg din rau in mai rau: fierul rugineste, omul imbatraneste, floarea se ofileste, energia se transforma numai de la o temperatura data la una mai mica, fiecare lucru merge de la ordine spre dezordine.

2) Cu toate astea, pe pamantul asta, care ne rabda pe toti, a aparut viata!

1)Nu este adevarat ce zici, principiul al doilea al termodinamicii nu asta zice.

Iti spun a3a oara, esti dezinformat sau deja cred ca intentionat ignori ce am zis , uite poti sa citesti aici sa te informezi corect http://en.wikipedia.org/wiki/Second_...thermodynamics .

2)Iarasi ma repet, Pamantul nu este un sistem inchis.

luciand 24.03.2011 18:08:50

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 349993)
1)Nu este adevarat ce zici, principiul al doilea al termodinamicii nu asta zice.

Iti spun a3a oara, esti dezinformat sau deja cred ca intentionat ignori ce am zis , uite poti sa citesti aici sa te informezi corect http://en.wikipedia.org/wiki/Second_...thermodynamics .

2)Iarasi ma repet, Pamantul nu este un sistem inchis.

1. Se pare ca n-ai gasit o exprimare a principiului al II-lea in limba romana! Asta poate sa fie prima cauza pentru care nu pricepi nimic (apropos, vezi ca ti-a ramas putina engleza in coltul gurii, sterge-te). Sau, mai probabil, se pare ca nu stapanesti limba romana! Pentru ca dupa cum te exprimi si dupa cum scrii, asta pare sa fie a 2-a cauza.
2. N-am zis eu ca pamantul e un sistem inchis: tu ai zis! Eu ti-am explicat ca nu exista sisteme termodinamice inchise in natura. Toate procesele naturale sunt procese ireversibile neadiabatice si li se aplica cu brio principiul al II-lea al termodinamicii !
3. Asta-i ultima data cand i-mi mai pierd vremea cu tine. Treci inapoi prin clasa a X-a si cand demonstrezi ca ai absolvit-o, mai discutam. Am remarcat ca la gradinita nu se studiaza inca fizica !...

luciand 24.03.2011 18:37:02

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 349988)
Tu nu ai auzit de celebrele expresii : goagal,almanahe,hotele etc., care este??

Nu, n-am auzit de respectivele expresii! Probabi ca sunt extraterestre... Or fi de pe una din planetele "pitice" (oare ce-or fi alea - am auzit de stele pitice, dar de planete pitice inca nu).

Citat:

In sistemul nostru Solar exista 8 planete si 5 planete pitice.

Afirmatia "nu s-a gasit viata in sistemul nostru solar" exprima faptul ca NOI apartinem acestui sistem solar si Andrei desigur,se refera la viata de pe alte planete decat Terra,apartinand aceluiasi sistem Solar.Daca spunea "sistemul vostru solar", atunci era justificat comentariul tau.
Viata in sistemul nostru solar s-a gasit, crede-ma. Pe a 3-a planeta de la Soare. Poate n-ai bagat tu de seama! Dar noi suntem un grup restrans de prieteni care au aflat informatia asta... Psss, nu spune la nimeni, e inca secret...

Citat:

PS- extraterestru = extra(in afara)terestru(Terrei,Pamantului)...Deci un extraterestru poate foarte bine sa fie in acelasi sistem Solar( de exemplu pe Marte)..asa ca si cu asta ai gresit..
P.S.
De ce-ai deconspirat totul? Si eu, care ma bucuram ca am cunoscut un extraterestru!...

cocacoc 24.03.2011 18:37:51

Citat:

În prealabil postat de luciand (Post 350119)
1. Se pare ca n-ai gasit o exprimare a principiului al II-lea in limba romana! Asta poate sa fie prima cauza pentru care nu pricepi nimic (apropos, vezi ca ti-a ramas putina engleza in coltul gurii, sterge-te). Sau, mai probabil, se pare ca nu stapanesti limba romana! Pentru ca dupa cum te exprimi si dupa cum scrii, asta pare sa fie a 2-a cauza.
2. N-am zis eu ca pamantul e un sistem inchis: tu ai zis! Eu ti-am explicat ca nu exista sisteme termodinamice inchise in natura. Toate procesele naturale sunt procese ireversibile neadiabatice si li se aplica cu brio principiul al II-lea al termodinamicii !
3. Asta-i ultima data cand i-mi mai pierd vremea cu tine. Treci inapoi prin clasa a X-a si cand demonstrezi ca ai absolvit-o, mai discutam. Am remarcat ca la gradinita nu se studiaza inca fizica !...

Principiul al doilea al termodinamicii :

Intr-un sistem inchis entropia creste sau ramane constanta .

cocacoc 24.03.2011 18:47:00

Inca o data, cu cuvintele tale, ca sa intelegi ca erai dezinformat in ceea ce priveste entropia.

Citat:

În prealabil postat de luciand (Post 349967)
energia se transforma numai de la o temperatura data la una mai mica

intr-un sistem inchis

luciand 24.03.2011 18:47:28

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 350129)
Principiul al doilea al termodinamicii :

Intr-un sistem inchis entropia creste sau ramane constanta .

Vad ca ai descoperit litera "A" ! Continua, esti pe drumul bun! Dar vezi ca pana la "Z" e cale lunga...

Dumitru73 24.03.2011 18:50:18

Citat:

În prealabil postat de luciand (Post 350131)
Vad ca ai descoperit litera "A" ! Continua, esti pe drumul bun! Dar vezi ca pana la "Z" e cale lunga...

ne tinem de mistocareala?
sau asa reactionezi cand esti prins in corzi?

luciand 24.03.2011 18:53:11

Citat:
În prealabil postat de luciand http://www.crestinortodox.ro/forum/i...s/viewpost.gif
energia se transforma numai de la o temperatura data la una mai mica

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 350130)
Inca o data, cu cuvintele tale, ca sa intelegi ca erai dezinformat in ceea ce priveste entropia.

intr-un sistem inchis

Bine-nțeles! In natura nu se intampla asta! Daca tu pui mana pe un cub de gheata, gheata se va raci spre zero absolut, iar mana ta va lua foc! Ca, doar, tu si cubul de gheata sunteti un sistem inchis !
Bravo, ai inteles perfect! Continua tot asa !

cocacoc 24.03.2011 18:59:18

Ignora ultimul post, am dat quote la ce nu trebuia din graba .

luciand 24.03.2011 19:00:38

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 350132)
ne tinem de mistocareala?
sau asa reactionezi cand esti prins in corzi?

Iarta-ma, dar cred ca nu privesti din unghiul potrivit. Se pare ca altcineva e in "corzi" ! Ori cu oameni de genul asta, nu exista alt mod de a reactiona...
Nu stii vorba care spune ca cea mai buna arma impotriva prostiei este ironia ?!

luciand 24.03.2011 19:04:39

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 350134)
Ignora ultimul post, am dat quote la ce nu trebuia din graba .

Din momentul asta ignor tot ce tine de tine...
Desi nu esti crestin, i-ti voi spune o vorba: "gura pacatosului adevar graieste", sau, pe laiceste, "fiecare pasare, pe limba ei piere"!

cocacoc 24.03.2011 19:09:18

Mai incerc o data.

Aparitia vietii nu incalca principiul entropiei. In sistemul in care a aparut viata, entropia a scazut si acest lucru a fost posibil pentru ca sistemul a primit masa , energie, caldura.

luciand 24.03.2011 19:11:57

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 350137)
Mai incerc o data.

Aparitia vietii nu incalca principiul entropiei. In sistemul in care a aparut viata, entropia a scazut si acest lucru a fost posibil pentru ca sistemul a primit masa , energie, caldura.

Fix cand era sa apara viata! Si apoi a crescut la loc !? Esti "beton" !

cocacoc 24.03.2011 19:29:37

Citat:

În prealabil postat de luciand (Post 350138)
Si apoi a crescut la loc !?

Aici nu intelegi tu. Entropia a crescut per total in sistemul mai mare care include sistemul in care a aparut viata.

luciand 24.03.2011 20:06:03

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 350139)
Aici nu intelegi tu. Entropia a crescut per total in sistemul mai mare care include sistemul in care a aparut viata.

Si acum scade, ca nu inteleg ? Deci, dupa tine, viata a aparut intr-o perioada cu entropie mare ?
Faci o varza de nu mai intelegi nici tu ! Sistemul mare, care include sistemul mic, care entropie a crescut scazand... Talmes-balmes !...
Entropia asta tine cu tine: cand vrei tu scade, iar cand nu mai vrei tu, creste la loc!...
Omule, entropia scade intotdeauna in procesele naturale, procese care sunt intotdeauna ireversibile! Iar universul este un sistem in care se petrec procese naturale!
Nu scade entropia cand vrei tu, fara a se interveni din afara intr-un proces (natural) ! Ori, pentru ultima data i-ti spun, toate, dar absolut toate, procesele naturale sunt ireversibile, adica se petrec cu degradarea energiei!
In concluzie, aparitia vietii nu este un proces natural! Viata este CREATA !
Asta-i motivul pentru care a fost posibila aparitia vietii: VIATA este un proces nenatural, un proces CREAT. Paradoxul e doar in capul vostru fara Dumnezeu!
Asta-i cauza pentru care entropia nu scade cand vrei tu (crezi ca am crezut, macar o clipa, ca entropia e tradatoare ?) !

Melissa 24.03.2011 20:10:46

Citat:

În prealabil postat de luciand (Post 350127)
Nu, n-am auzit de respectivele expresii! Probabi ca sunt extraterestre... Or fi de pe una din planetele "pitice" (oare ce-or fi alea - am auzit de stele pitice, dar de planete pitice inca nu).

O Planeta Pitica este un corp ceresc ce orbiteaza in jurul Soarelui, are o masa suficienta pentru ca propria gravitatie sa-i permita sa atinga o forma cvasi-sferica, nu si-a curatat vecinatatea din jurul orbitei sale si nu este satelit. Toate celelalte obiecte ce orbiteaza in jurul Soarelui, exceptand satelitii, formeaza colectivitatea Corpurilor Mici ale Sistemului Solar. Conform IAU, mai multe planete pitice asteapta a fi declarate in urmatoarele luni, existand mai bine de o duzina de candidate.

Dupa doi ani de la introducerea noii categorii "Planete Pitice", Uniunea Astronomica Internationala a decis sa denumeasca toate obiectele trans-neptuniene, "Plutoizi". Plutoizii sunt corpuri ceresti ce orbiteaza in jurul Soarelui pe o axa semi-majora mai mare decat cea a lui Neptun, au suficienta masa pentru ca propria gravitatie sa le permita sa atinga o forma cvasi-sferica, si nu si-au curatat vecinatatea din jurul orbitei.

In prezent exista doar 5 corpuri ceresti ce au fost redefinite de IAU ca planete pitice, dintre care 4 au fost reclasificate ca un subansamblu cunsocut sub numele de "plutoizi": Ceres (asteroid), Pluto (plutoid), Haumea (plutoid), MakeMake (plutoid) si Eris (plutoid).

luciand 24.03.2011 20:20:14

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 350145)
O Planeta Pitica este un corp ceresc ce orbiteaza in jurul Soarelui, are o masa suficienta pentru ca propria gravitatie sa-i permita sa atinga o forma cvasi-sferica, nu si-a curatat vecinatatea din jurul orbitei sale si nu este satelit. Toate celelalte obiecte ce orbiteaza in jurul Soarelui, exceptand satelitii, formeaza colectivitatea Corpurilor Mici ale Sistemului Solar. Conform IAU, mai multe planete pitice asteapta a fi declarate in urmatoarele luni, existand mai bine de o duzina de candidate.

Dupa doi ani de la introducerea noii categorii "Planete Pitice", Uniunea Astronomica Internationala a decis sa denumeasca toate obiectele trans-neptuniene, "Plutoizi". Plutoizii sunt corpuri ceresti ce orbiteaza in jurul Soarelui pe o axa semi-majora mai mare decat cea a lui Neptun, au suficienta masa pentru ca propria gravitatie sa le permita sa atinga o forma cvasi-sferica, si nu si-au curatat vecinatatea din jurul orbitei.

In prezent exista doar 5 corpuri ceresti ce au fost redefinite de IAU ca planete pitice, dintre care 4 au fost reclasificate ca un subansamblu cunsocut sub numele de "plutoizi": Ceres (asteroid), Pluto (plutoid), Haumea (plutoid), MakeMake (plutoid) si Eris (plutoid).

Multumesc, asta nu stiam! N-am mai fost pe la sedintele IAU din 2005...:5:
Restul ramane cum am stabilit :53:

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:50:41.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.