Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Cainii vagabonzi-eterna problema a romanilor !!! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12237)

Yasmina 19.02.2011 08:28:51

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 339524)
"Oricat l-am pretui pe acest animal simpatic,si intr-adevar devotat omului,si pe care chiar si noi il iubim,ca si pe celelalte animale(calul,vaca, porcul,mata...gaina,...etc!)nu putem sa-i conferim un statut privilegiat(eventual statut de animal sfant,ca al vacii in india !!!) inj detrimentul altor animale, la fel de simpatice si pe care le sacrificam la greu,pentru hrana,fara ca corul aparatorilor cainilor sa fie scandalizati de asta !!!"

Se vede ca nu esti iubitor de caini....Si ba da CAINELE are un statut aparte...Iar eu vazand atitudinea ta si a altora din zona, nu ma intreba din care tabara mi-as alege un prieten, ca nu ti-ar conveni raspunsul.....De multe ori , un sufletel de caine, face mai mult decat al multor oameni ce se pretind amici binevoitori....Cat despre restul animalelor din nefericire sacrificate.....au fost numite in biblie ca sunt pt OM....Insa cainele nu trebuie persecutat si ucis....Sa ne ierte Dumnezeu!

Nu-i problema ca nu este el iubitor de caini,problema este CA NICI PE ALTII NU-I LASA!!!!
Eu care sunt iubitoare,nu-i trag de maneca pe cei care nu sunt,insa ei isi aroga dreptul de a-mi face un top al prioritatilor in viata...

calator prin ploaie 19.02.2011 08:32:02

Yasminei

Deh , draga mea...da dovada cat de "crestineasca"-i e iubirea fata de toata zidirea dumnezeiasca...

ps. sa inteleaga si sa incerce sa iubeasca cainele, traind o viata in armonie? wooow e utopie....

Yasmina 19.02.2011 09:06:02

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 339530)
Deh , draga mea...da dovada cat de "crestineasca"-i e iubirea fata de toata zidirea dumnezeiasca...

ps. sa inteleaga si sa incerce sa iubeasca cainele, traind o viata in armonie? wooow e utopie....

vezi ca ne baga pasajul din Biblie,prin care animalele si plantele sunt date omului SPRE FOLOS,zicand"putem face ce vrem cu ele,Dumnezeu ni le-a bagat in traista,sunt ale noastre de acum",fara a gandi o clipa,oare Lui Dumnezeu ii este placuta bestialitatea asta?

uitati un mic pasaj din viata Sf.Fanurie(care-mi este tare drag!):

"Si atata milostenie avea, incat si pe fiarele care se atacau intre ele, le impaca, ingrijindu-le, daca erau ranite si aranjandu-le culcusuri bune, ca nu de putine ori, l-a gasit parintele lui (pustnicul), culcat alaturi de vreun sarpe mare, care in timpul somnului lui Fanurie il pazea in gura vizuinei ca sa nu-l atace vreo alta fiara.
De asemenea, el avea darul, ca cei ce sunt atacati de multe fiare de prin pustietati, sa le certe pe ele si sa le porunceasca lor a se salaslui mai departe intr-o prapastie si sa nu mai supere pe vreun om, incat si fiarele cele mai de temut, cand erau atacate de om sau de alta fiara mai puternica, desi nu aveau grai, intorceau ochii spre coliba lui Fanurie si indata erau scapate. Deci s-a facut iubit de toate pustiile, din imprejurimi si mai departe, iara toti locuitorii pustiului multumeau lui Dumnezeu ca le-a trimis lor pe acel tanar prea imbunatatit, care si fiarele le imblanzeste si pe oameni ii tamaduieste."

guardian knight 19.02.2011 09:36:30

dreapta masura !!!

trebuie, sa pastram dreapta masura in toate !!!
Cineva zicea ca noi suntem sadici sau neiubitori de animale, nimic mai fals !!!

Totdeauna am iubit orice animal, si ne-a intristat moartea sa !
Si cat de urata este aceasta moarte in unele cazuri !

Oare ati vazut vreodata cum se sacrifica un vitelus ?
Cum vine macelarul,ca un gade,cu barda in mana, lovind sarmanul animal in cap,pana cade in genunchi,si apoi ai taie gatul cu un cutit mare !!!
Calul,si alte bovine si taurine de ascest fel sunt ucise in aclasi mod !!!

Ati vazut vreodata o pisica ucisa si chinuita de caini ! Arata jalnic .,plina de muscaturi !
Si dispar anula mii si mii de pisici,chinuite in acest fel !!!
De ce, ma intreb,aparatorii cainilor ,nu vad si aceste exemple de mai sus,si nu sar in sus plini de o sfanta si fireasca revolta ??? ???

Marele Dumnezeu insusi a lasat insa,animalele pentru binele omului,si nu pentru raul sau !
De aceea omul, cuprins de o tristete profunda si o remuscare fireasca, nu poate sta sa moara de foame langa, vitel,sau langa porc,fiind in firescul lasat de zumnezeu,sacrificarea acestor animale pentru binele omului !!! Lege lasata de Dumnezeu !

Acuma, la fel e si in domeniul,cazul cainilor heberei : Dumnezu vrea binele omului,si si ai porunceste, prin firescu lucrurilor,sa elimine prin ucidere pe acei caini nedoriti de nimeni !
Iar omul,supus vointei divine, o face fara placere si cu remuscari,insa o face spre binele sau !
Deci, in concluzie, oricata fireasca compasiune si mila am avea, nu putem pune mai presus de om (creatura perfecta a divinitatii)...pe animale, deoarece i-am aduce o jignire imensa lui Dumnezeu ,considerand animalele superioare omului !

I-as sfatui deci,pe cei care cred ca animalele sunt superioare omului,sa-si reconsidere pozitia, si sa se gandeasca bine daca nu sustin o erezie si o jignire la adresa perfectiei lucrarii dumenzeiesti !
Amin !

calator prin ploaie 19.02.2011 09:52:22

Draga Guardian....nu exagera ca atentezi la inteligenta si rabdarea noastra...Nimeni n-a sustinut ca animalele ar fi egale sau superioare omului....DAR...e dreptul lor la viata...si ca-ti place ori nu , au fost create tot de Tatal Ceresc...NIMENI nu are dreptul sa impuna moartea lor, dar se pot lua masuri de stopare a inmultirii lor...Iar daca exista exemplare in mod real violente , da, se pot eutanasia frumos si bland....In scripturi nu este incurajat uciderea lor ....sa fiu iertata...Dumnezeu NU a lasat sacrificarea cainilor , pisicilor...ci sta scris explicit ce carne sa se manance....
Si stii ceva? Fiecare gand rau sau fapta de rea credinta se va plati....Asa ca...

heaven 19.02.2011 10:04:12

Nu degeaba printul intunericului este denumit si domnul minciunii,viclesugurilor si manipularilor...
Impletirea binelui cu raul,a adevarului ascuns cu grija in minciuna astfel incat cu greu mai faci deosebirea,a crimei dosite in spatele bunelor intentii si numirea acestora "dreapta masura",exagerari lacrimogene menite sa impresioneze audienta si toate...cu numele lui Dumnezeu pe buze si cu crucea in mana!

calator prin ploaie 19.02.2011 10:24:01

pt guardian..poate iese putin din noapte

http://www.youtube.com/watch?v=ZXCrm...eature=related

heaven 19.02.2011 10:34:11

Mai am o ultima postare de facut,deoarece,parerea mea ca intunericul se face mult prea simtit prin tensiunea care exista pe acest topic si sunt sigura ca nu doar eu simt acest lucru:
ma rog lui Dumnezeu sa ne dea la toti minte,pace si lumina in suflete ca sa putem reconstrui aici pe Terra ceea ce odata tot omul a distrus,sa putem sa ne vindecam pe noi si intreaga fire prin singurul leac care exista:Iubirea neconditionata si credinta in Dumnezeu!

Si un mic cadou muzical pentru voi toti:

http://www.youtube.com/watch?v=WJv_ZziKUJg&feature=fvw

calator prin ploaie 19.02.2011 10:37:54

heaven

Multumesc mult pentru darul tau ! Am toate albumele lui Yanni, il pretuiesc mult! :53:

Yasmina 19.02.2011 10:54:52

multumim pt daruri, ladies!

@Heaven
nu uita ca vom avea un pamant nou,unde lacrimi,moarte,plangere,durere nu vor fi:

1.Și am văzut cer nou și pământ nou. Căci cerul cel dintâi și pământul cel dintâi au trecut; și marea nu mai este.

2. Și am văzut cetatea sfântă, noul Ierusalim, pogorându-se din cer de la Dumnezeu, gătită ca o mireasă, împodobită pentru mirele ei.

3. Și am auzit, din tron, un glas puternic care zicea: Iată, cortul lui Dumnezeu este cu oamenii și El va sălășlui cu ei și ei vor fi poporul Lui și însuși Dumnezeu va fi cu ei.

4. Și va șterge orice lacrimă din ochii lor și moarte nu va mai fi; nici plângere, nici strigăt, nici durere nu vor mai fi, căci cele dintâi au trecut.

Apocalipsa lui Ioan

nutucutu 19.02.2011 12:24:41

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 339281)
Calatorule prin ploaie,
Raspunde-mi te rog la o intrebare simpla: ce vei mai zice cand acesti catelusi dragalasi iti vor mutila sau ucide copiii tai care vor iesi sa se joace prin parc?
Realitatea de afara nu prea lasa loc de utopie.

Domnule Florin Ionut, exista o vorba care spune "ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa ti se indeplineasca." Eu, dupa experienta proprie, as transforma vorba in "ai grija ce nu-ti place sau ce urasti, ca aia vei avea." Revenind la ciinii vagabonzi: acum vreo 12 ani locuiam in Bucuresti, iar ciinii erau peste tot, si in blocuri, si in parc, si pe strada. Erau discutii la TV-pro si contra lor. Eu eram contra. Spuneam exact la fel: omul primeaza, ce ne facem cu copii, e mizerie si lipsa de igiena datorita lor. Eram chiar inversunata in sustinerea parerilor mele si ma contraziceam cu cei care erau de alta parere. "Cum pot pune unii un animal deasupra omului?", sau "In loc sa adopti un ciine, mai bine adopti un copil."-sint lucruri pe care le spuneam adesea. Au trecut anii, m-am casatorit si culmea: sotul meu aduna ciinii si pisicile de pe strada. Avem 9 ciini si 2 pisici (efectiv micsorat, ca am mereu grija sa intreb daca adopta cineva un animal, iar daca vor, le dau). Iata ca exact ceea ce am judecat sau nu mi-a placut, asta mi se intimpla. Am ajuns la concluzia ca toate creaturile Domnului merita respectul nostru. Si tare multa bucurie aduc aceste animale! Nu va puteti imagina cum e cind vii acasa, iar pe sub poarta se vad 9 boticuri de animale care te asteapta!

Acum lumea s-a obisnuit si ne aduce catei sau pisicute si ni-i lasa la poarta. O data am gasit o cutie cu doua pisicute si o punga cu lapte. Erau foarte, foarte, frumoase. Am intrebat in jur daca le vrea cineva si s-au gasit repede doritori, pentru ca erau asa frumoase. A doua zi, una din persoanele care a luat o pisicuta, mi-a spus ca a dus pisicuta acasa, a pus-o intr-o cutie si i-a dat-o fetitei, care avea vreo 7 ani. Iar fetita, entuziasmata, i-a spus: "esti ce-a mai buna mamica de pe pamint." Iata, uneori, ce putin trebuie sa facem, pentru a fi "cei mai buni de pe pamint".

Florin-Ionut 19.02.2011 12:24:54

fapte

http://www.presaonline.com/stiri/soc...zi-243346.html
http://www.sibiul.ro/stiri-locale/om...calduri/21617/
http://www.ziare.com/craiova/stiri-a...-caini-1259594
http://www.evz.ro/detalii/stiri/o-fe...entarii/1.html
...
Internetul e plin de articole de genul asta.

Sfantul Trifon a blestemat animalele care strica recoltele:

http://www.crestinortodox.ro/slujbe-...fon-99021.html

Sa ma scuzati daca nu ma las sensibilizat de cainii maidanezi care ataca oamenii de pe strada si copiii care ies seara sa se joace in parcuri. Daca un singur om ar avea de suferit din cauza lor - si avem atatea exemple - , atunci eu iau mitraliera si ma duc sa le rezolv problema existentiala. Crestineste vorbind.

calator prin ploaie 19.02.2011 12:32:21

FlorinIonut
Sa ma scuzati daca nu ma las sensibilizat de cainii maidanezi care ataca oamenii de pe strada si copiii care ies seara sa se joace in parcuri. Daca un singur om ar avea de suferit din cauza lor - si avem atatea exemple - , atunci eu iau mitraliera si ma duc sa le rezolv problema existentiala. Crestineste vorbind.

........................
Sa ma ierti....dar cate clipuri nu sunt cu bestii UMANE, chinuind animale nevinovate...caini si alte cele...
Iar despre afirmatia ta de acum, pe mine una m-ai convins: nu doar despre ce fel de om esti si ce suflet ai, cat mai ales de felul crestinului ortodox care esti...Si stii ce iti zic? Doar atat : fie tie ....dupa sufletul tau, prin gratia divina....ca de platit rautatea , o plateste fiecare , mai devreme ori mai tarziu..Nimic nu justifica inumanul din om....iar constiinta si constienta ne separa de necuvantatoare....Sa te ierte Dumnezeu...

dianagroza 19.02.2011 12:37:45

Sincer... nu va inteleg.
Luati foarte personal lucrurile astea.
Ideea este simpla: locul cainilor nu este pe strada, liberi!
In acest sens trebuie facut ceva la nivel national...
Daca ati avea copilul muscat de un caine maidanez, ca jumatate de fata umbrita de cicatrice...va garantez ca v-ati modifica opinia. Si nu in sensul eutanasierii... in sensul strangerii de pe strazi pentru ca unii sunt periculosi.
Eu sunt de acord cu sistemul american, cainele este luat de pe strada, este testat si daca nu are sanse sa fie adoptat sa fie eutanasiat intr-un mod nedureros.

calator prin ploaie 19.02.2011 12:43:35

Ai dreptate Diana

Ai rezon Diana....dar vezi incrancenarea lui Florin? Si sa cred ca ea vine din prea plinul bun sufletesc al lui? Ar fi bine sa punctezi ca sa se termine toata discutia de aici , pt oricum glasul nostru tot nu se aude unde trebuie...Iar eu devin tot mai trista ! :53:

dianagroza 19.02.2011 12:53:41

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 339599)
Ai rezon Diana....dar vezi incrancenarea lui Florin? Si sa cred ca ea vine din prea plinul bun sufletesc al lui? Ar fi bine sa punctezi ca sa se termine toata discutia de aici , pt oricum glasul nostru tot nu se aude unde trebuie...Iar eu devin tot mai trista ! :53:

Nici eu nu sunt de acord cu abordarea lui Florin,
Am vazut foarte multi caini otraviti, e infricosator sa le vezi chinul, cainele meu a murit otravit in mai putin de 5 min. Il plimbam, am vazut ca a luat ceva de jos, am incercat sa-i scot din gura, la cateva secunde vad ca deschide botul si ii curgea apa, nu intelegeam de unde. Deodata observ o privire pierduta, tremura. Am fugit plangand in casa sa ma ajute mama ca moare. In ultimile momente nici nu ma cunostea, se ferea de mine. I-am fortat laptele si apa cu sare pe gat, parea sa reactioneze in asteptarea tatalui meu cu o injectie... A venit si veterninarul si a zis ca asa otrava el nu a mai vazut... Si totusi, a murit... abia am avut timp sa reactionez. Prin cartier cadeau cainii secerati cu spume la gura... era dureros si normal ca nimeni nu a fost pedepsit. Se spunea ca primaria ar fi pus otrava, altii suspectau niste vecini. Atunci au murit si multi caini cu stapan.

Am tinut la cainele asta ca la niciunul de dinainte si de dupa. Stiam ca e pentru mine, l-am gasit in scara, era minuscul. L-am adus in casa si mama a zis sa ies afara. Am plans ca eu nu intru in casa fara caine. Am convins-o... si ea l-a indragit. Arata ca un caine lup in miniatura. Era adorabil si scheuna de cate ori ii pronunta mama numele meu... Era ca umbra mea, daca ma ridicam se ridica, daca cantam urla cu mine, ce mai plangea cand il lasam in casa...

Din acest motiv pledez pentru o injectie, una care sa nu le cauzeze nici un fel de reactie, sa fie ca o anestezie...

calator prin ploaie 19.02.2011 12:56:24

Dumnezeu sa duca sufletele nevinovatilor caini unde le e sortit sa fie , iar cei cu suflete haine, am convingerea ca vor fi pedepsiti...Imi pare tare rau pentru catelul tau...:53:

dianagroza 19.02.2011 12:58:45

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 339604)
Dumnezeu sa duca sufletele nevinovatilor caini unde le e sortit sa fie , iar cei cu suflete haine, am convingerea ca vor fi pedepsiti...Imi pare tare rau pentru catelul tau...:53:

Hai sa nu exageram... din cate stiu eu animalele nu au suflet :))

guardian knight 19.02.2011 13:17:16

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 339540)
Draga Guardian....nu exagera ca atentezi la inteligenta si rabdarea noastra...Nimeni n-a sustinut ca animalele ar fi egale sau superioare omului....DAR...e dreptul lor la viata...si ca-ti place ori nu , au fost create tot de Tatal Ceresc...NIMENI nu are dreptul sa impuna moartea lor, dar se pot lua masuri de stopare a inmultirii lor...Iar daca exista exemplare in mod real violente , da, se pot eutanasia frumos si bland....In scripturi nu este incurajat uciderea lor ....sa fiu iertata...Dumnezeu NU a lasat sacrificarea cainilor , pisicilor...ci sta scris explicit ce carne sa se manance....
Si stii ceva? Fiecare gand rau sau fapta de rea credinta se va plati....Asa ca...

Va felicit pentru luciditatea de-a concede, pana la urma,ca acei maidanezi violenti trebuie totusi eutanasiati !
Desigur, ca noi nu vrem sa fim intelesi gresit, in sensul ca nu dorim macelul cainilor de dragul artei de-a ucide !!! Si pentru asta suntem de acord sa fie deportati in custi si spatii,special amenajate,pentru a scapa de la o moarte sigura !!!
Insa vedeti dvs, idealul e frumos, dar realitatea sumbra !
V-ati intrebat cine asigura,si din buzunarul cui cheltuieli de 200-300 lei noi, pentru intretinerea unui singur caine pe parcurs de o luna ???
Sa luam de la gura copiilor orfani si a pensionarilor,sau din salariile bugetarilor, cum sa facem ???

Ar mai fi solutia,singura viabila, ca tocmai iubitorii cainilor sa se angajeze in mod voluntar si solemn,ca sa mearga periodic,pentru a ingriji si hrani din banii lor acele animale !
Daca s-ar face o cheta pubilca chiar si eu as dona o suma !
Deci solutii ,modalitati,sunt, numai sa fie bunavointa intre oameni !

calator prin ploaie 19.02.2011 17:08:41

Nimeni n-a spus ca n-ar fi solutii...Am afirmat raspicat ca de s-ar crea o politie a animalelor ca in occident m-as inscrie...Sa vezi tu atunci amenzi si oamenilor pretinsi iubitori de animale...

calator prin ploaie 19.02.2011 17:23:34

Si animalele(cainii) au un suflet al lor...DIANEI

"În viziunea "Patriarhului călugărilor singuratici" există patru categorii de vietăți: primele, ființele îngerești, înzestrate cu suflet și nemuritoare; a doua categorie sunt cele cu rațiune, suflet și răsuflare - oamenii; din cea de-a treia fac parte animalele, care au răsuflare și suflet; a patra categorie cuprinde plantele care au numai viață, lipsite de suflet, răsuflare, rațiune sau nemurire. Pe de altă parte, aceste patru atribute presupun ideea de posesie a vieții.
....................
Intr-o perspectivă psiho-teologică se situează cele șapte niveluri ale sufletului, parafrazate din lucrarea augustiniană "Măreția sufletului tău". La nivelul primar (întâlnit la om, animale și plante), sufletul, puterea de viață a trupului care îl ține în unitate și armonie, susține hrănirea, creșterea și reproducerea. La nivelul al doilea (regăsit la om și animale), sufletul caută orice se potrivește cu firea trupului, are memorie, amintindu-și de cele trăite prin simțuri și ceea ce a învățat prin obișnuință.

..............
Sfântul Ioan Scărarul: "Nimic nu este fără ordine și scop în împărăția animalelor, fiecare poartă înțelepciunea Ziditorului și Îl mărturisește. Dumnezeu a dăruit omului și animalelor multe însușiri firești, cum ar fi mila, iubirea, sensibilitatea . căci până și dobitoacele necuvântătoare se tânguiesc când pierd pe vreunul de-al lor" Fără insinuări zoolatre, putem compara dragostea și recunoștința unui câine față de stăpânul său cu nerecunoștința pe care unii oameni o arată Creatorului lor? Celor dintre noi care se conduc instinctual după legea lui Plant "Homo homini lupus" le adresăm spre meditație cuvântul neobositului analist Vasile cel Sfânt: "Nu vă temeți mai mult de fiarele sălbatice decât de propria voastră lipsă de credință".
Din "Au animalele suflet?"-Cornel Dragos prin Laurentiu Dumitru

"Sa nu socotesti ca sufletul animalelor este mai vechi decat ipostasa trupurilor lor..."[ Sf.Vasile cel Mare . DECI animalele au un suflet dar desigur nu identic cu cel uman...

"Să stii mata că patru sunt felurile vietuitoarelor din lume, după Sfintii Părinti. Asa! Tine minte: Îngerii au minte si duh, oamenii au trup, minte, duh si suflet; ANIMALELE au trup si SUFLET, dar suflet cu simtire, că dacă îl tai, îl doare, nu-i asa? "-in Sfaturi ortodoxe...

heaven 19.02.2011 18:27:41

Din acatistul Sf.Modest:

"Condacul 6:

Dupa trecerea din viata aceasta a stapanului tau, devenit, prin truda si darul lui Dumnezeu, fiu duhovnicesc, ai mers la Ierusalim ca sa te inchini Sfintelor locuri si apoi te-ai retras in Muntele Sinaiului, unde ai facut multe minuni, mai ales tamaduind dobitoacele; ca ai primit de la Dumnezeu mai mult acest dar, pentru ca in tinerete pastor de dobitoace fiind, catre ele milostiv te-ai aratat intelegand durerile lor. Deci, petrecand in preajma necuvantatoarelor fapturi ale Ziditorului a toate, te minunai de lucrurile Lui, cantand: Aliluia!"

http://www.crestinortodox.ro/files/i...st-animale.jpg

dianagroza 19.02.2011 21:25:49

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 339686)
"În viziunea "Patriarhului călugărilor singuratici" există patru categorii de vietăți: primele, ființele îngerești, înzestrate cu suflet și nemuritoare; a doua categorie sunt cele cu rațiune, suflet și răsuflare - oamenii; din cea de-a treia fac parte animalele, care au răsuflare și suflet; a patra categorie cuprinde plantele care au numai viață, lipsite de suflet, răsuflare, rațiune sau nemurire. Pe de altă parte, aceste patru atribute presupun ideea de posesie a vieții.
....................
Intr-o perspectivă psiho-teologică se situează cele șapte niveluri ale sufletului, parafrazate din lucrarea augustiniană "Măreția sufletului tău". La nivelul primar (întâlnit la om, animale și plante), sufletul, puterea de viață a trupului care îl ține în unitate și armonie, susține hrănirea, creșterea și reproducerea. La nivelul al doilea (regăsit la om și animale), sufletul caută orice se potrivește cu firea trupului, are memorie, amintindu-și de cele trăite prin simțuri și ceea ce a învățat prin obișnuință.

..............
Sfântul Ioan Scărarul: "Nimic nu este fără ordine și scop în împărăția animalelor, fiecare poartă înțelepciunea Ziditorului și Îl mărturisește. Dumnezeu a dăruit omului și animalelor multe însușiri firești, cum ar fi mila, iubirea, sensibilitatea . căci până și dobitoacele necuvântătoare se tânguiesc când pierd pe vreunul de-al lor" Fără insinuări zoolatre, putem compara dragostea și recunoștința unui câine față de stăpânul său cu nerecunoștința pe care unii oameni o arată Creatorului lor? Celor dintre noi care se conduc instinctual după legea lui Plant "Homo homini lupus" le adresăm spre meditație cuvântul neobositului analist Vasile cel Sfânt: "Nu vă temeți mai mult de fiarele sălbatice decât de propria voastră lipsă de credință".
Din "Au animalele suflet?"-Cornel Dragos prin Laurentiu Dumitru

"Sa nu socotesti ca sufletul animalelor este mai vechi decat ipostasa trupurilor lor..."[ Sf.Vasile cel Mare . DECI animalele au un suflet dar desigur nu identic cu cel uman...

"Să stii mata că patru sunt felurile vietuitoarelor din lume, după Sfintii Părinti. Asa! Tine minte: Îngerii au minte si duh, oamenii au trup, minte, duh si suflet; ANIMALELE au trup si SUFLET, dar suflet cu simtire, că dacă îl tai, îl doare, nu-i asa? "-in Sfaturi ortodoxe...

Am mai cautat, vad ca se vorbeste de un suflet nerational...
Ultimul sens al cuvântului suflet este vietatea (orice ființă vie): „Iată Eu închei legământ cu voi, cu urmașii voștri. Și cu tot sufletul viu, care este cu voi: cu păsările, cu animalele și cu toate fiarele pământului, care sunt cu voi..." (Facere 9, 9-10). ))(În acest sens „martorii lui Iehova" au schimbat toate cuvintele „vietate" în versetele Facere 1,20-24 cu cuvântul „suflet").
Și, ce are sufletul nemuritor a omului cu sufletul (viața) animalelor care este în sângele lor?
Diferența între sufletul omului și a animalelor se vede clar în momentul și modul creației. Despre aceasta ne arată Sfânta Scriptură și Sf. Părinți. Sfântul Ioan Gură de Aur ne vobește: „Uită-te câtă deosebire este între crearea acestei minunate ființe raționale și crearea animalelor! Când a creat animalele Dumnezeu a spus: „Să mișune apele de vietăți (suflete) vii..." (Facere1,20) și îndată au ieșit din ape animale însuflețite. La fel și pământului i-a spus: „Să scoată pământul ființe (suflete) vii..." (Facere 1,24). Când a făcut pe om n-a mai grăit așa, ci mai întâi ia creat trupul din țărână, și după aceasta i-a dat putere de viață, adică sufletul. Pentru aceasta spunea Moise despre animale: „Sângele animalului este sufletul (viața) animalului". Sufletul omului însă este netrupesc și nemuritor, mult superior trupului și atât de deosebit de el, cât e de deosebit trupescul de netrupesc".
Omul a fost creat mai deosebit decît animalele, după „chipul lui Dumnezeu" (Facere 1,27), și a fost pus de Dumnezeu să stăpânească toate vietățile. (http://www.ortodoxia.md)

Deci sper ca m-am facut inteleasa cand am zis ca animalele nu au suflet. Termenul de suflet folosit are un sens total diferit.

Florin-Ionut 19.02.2011 23:29:26

Citat:

În prealabil postat de dianagroza (Post 339726)
vad ca se vorbeste de un suflet nerational...

Noi suntem creati dupa modelul divin, adica existam, suntem vesnici, rationali, avem vointa proprie si sentimente.

Pe cand animalele exista, nu sunt vesnice, nu au ratiune, dar au vointa proprie si sentimente.

calator prin ploaie 20.02.2011 09:35:43

Pro catelusi si alte animalute

Animalele au categoric un suflet(reiese clar si din scrierile sf parinti), precum scrisesem, diferit de cel uman, dar el exista , deoarece are sentimente si o anume inteligenta.....Sa le iubim , pretuindu-le, neuitand ca Domnul nu agreaza rautatile de nici un fel, dar nici speculatiile voind sa coboare ceea ce el a daruit din iubire....Doamne ajuta!

ps. Cine n-are un caine , sa-si ia....sunt destule sufletele nevinovate acolo.....

pps. Si tot citind opiniile unora, tot mai pregnanta e senzatia consacrata de altcineva....ca uneori omul e adevarata fiara, nu animalul.....

I.Calin 20.02.2011 13:18:01

O propunere pentru iubitorii acestor patrupede

Chiar de-ar fi să vă supărați, ce-ar fi să înființați o Asociație a iubitorilor de câini, care să se susțină prin donațiile iubitorilor, să vă cumpărați teren pe banii Asociației, să construiți adăposturi pentru aceste animale nevinovate și să le întrețineți și îngrijiți cu multă dăruire:53:. Sau există vreuna? Pentru că atunci altfel se pune problema:32:.

Nu mi se pare firesc ca statul (în speță, primăriile) să aloce fonduri pentru câinii vagabonzi atâta vreme cât există oameni vagabonzi... muritori de foame și nu neapărat din vina lor. Sau, mă rog, în condițiile în care economia noastră este cum este nu cred că ar fi momentul să susținem prin banii contribuabililor și câinii vagabonzi.

Adică, în condițiile în care ajutoarele sociale pentru cei cu handicap din naștere se reduc drastic sau concediile de maternitate sau alocațiile copiilor sau ... mai știu eu ce.

Cred că ar trebui să ne stabilim foarte clar prioritățile. Și revin la propunere: iubitorii de câini vagabonzi să-și asume și demersurile practice ale îngrijirii animalelor și să nu scoată castanele din foc cu mâna altora. Mai ales, cu acei contribuabili care, mai degrabă, ar dori să vadă eutanasiate bietele necuvântătoare.

camy_d 20.02.2011 13:19:24

Spunea o creștină într-un interviu la Trinitas TV, printre altele despre cruce, că dacă faci cruce, nici câinii nu te mai bagă în seamă. Pare plauzibil, oricum și dacă o credeți și dacă nu, când vedeți că vă atacă niște câini, faceți-vă cruce, eventual mai faceți și înspre ei, în lipsa unor mijloace fizice de a vă apăra, că poate o fi avut dreptate, nu strică să încercați.

calator prin ploaie 20.02.2011 16:28:01

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 339813)
Spunea o creștină într-un interviu la Trinitas TV, printre altele despre cruce, că dacă faci cruce, nici câinii nu te mai bagă în seamă. Pare plauzibil, oricum și dacă o credeți și dacă nu, când vedeți că vă atacă niște câini, faceți-vă cruce, eventual mai faceți și înspre ei, în lipsa unor mijloace fizice de a vă apăra, că poate o fi avut dreptate, nu strică să încercați.

si impotriva "bestiilor" bipede...ce sa facem? Ca pana dam sa facem o cruce...ne-au dat in cap, ne-au injunghiat, sau ne-au calcat indiferenti pe trecerea pietonala cu masina....

guardian knight 20.02.2011 18:45:29

Citat:

În prealabil postat de I.Calin (Post 339811)
Chiar de-ar fi să vă supărați, ce-ar fi să înființați o Asociație a iubitorilor de câini, care să se susțină prin donațiile iubitorilor, să vă cumpărați teren pe banii Asociației, să construiți adăposturi pentru aceste animale nevinovate și să le întrețineți și îngrijiți cu multă dăruire:53:. Sau există vreuna? Pentru că atunci altfel se pune problema:32:.

Nu mi se pare firesc ca statul (în speță, primăriile) să aloce fonduri pentru câinii vagabonzi atâta vreme cât există oameni vagabonzi... muritori de foame și nu neapărat din vina lor. Sau, mă rog, în condițiile în care economia noastră este cum este nu cred că ar fi momentul să susținem prin banii contribuabililor și câinii vagabonzi.

Adică, în condițiile în care ajutoarele sociale pentru cei cu handicap din naștere se reduc drastic sau concediile de maternitate sau alocațiile copiilor sau ... mai știu eu ce.

Cred că ar trebui să ne stabilim foarte clar prioritățile. Și revin la propunere: iubitorii de câini vagabonzi să-și asume și demersurile practice ale îngrijirii animalelor și să nu scoată castanele din foc cu mâna altora. Mai ales, cu acei contribuabili care, mai degrabă, ar dori să vadă eutanasiate bietele necuvântătoare.

stimate domn, adevarata problema a iubitorilor de caini (a unora dintre ei,sa nu generalizam) este de fapt una de spsihologie subterana !
Ca sa fiu mai clar, nu numai ca acesti oamnei,nu doresc eutanasierea maidanezilor,ci,si mai mult nu doresc de fapt sa fie luati de pe strada, ci lasati pe strada, lor facandu-le o placere inconstinta si sadica, ca ceilaltiu oameni sa fie muscati si sa tremure de fica cainilor !
Acesta este de fapt secretul cel mare, al tutur babelor, mosilor sau adultilor ingrijitori secreti de caini pe langa usa blocului personal,sau pe langa vreun container de margine de bloc !
Aceste persoane amarate, vor si ele sa se simta puternice,in fata celorlalti semeni, bagand in mod discret si secret, groaza in ei, prin intermediul acestor maidanezi,protejati,care firesc, latra ,cand vreun trecator grabit merge pe acolo !
Deci sentimentul orgolios al puterii ai face pe acesti oameni sa aiba o dragoste bolnava pentru caini,si normal sa tipe ca din gura de sarpe cand, surasa puterii lor este eutanasiata !!!
Desigur, ca ei sunt apasati de o ura atroce impotriva semenilor-oameni, folosind cainii ca pe o razbunare inconstienta !!!
Am precizat ca nu vreau sa generalizez, exista multe persoane, sincer iubitoare de animale si care nu intra in categoria de mai sus ,insa nu am facut decat sa descriu o tipologie, des intalnita,din pacate !

Yasmina 20.02.2011 20:18:43

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 339996)
stimate domn, adevarata problema a iubitorilor de caini (a unora dintre ei,sa nu generalizam) este de fapt una de spsihologie subterana !
Ca sa fiu mai clar, nu numai ca acesti oamnei,nu doresc eutanasierea maidanezilor,ci,si mai mult nu doresc de fapt sa fie luati de pe strada, ci lasati pe strada, lor facandu-le o placere inconstinta si sadica, ca ceilaltiu oameni sa fie muscati si sa tremure de fica cainilor !
Acesta este de fapt secretul cel mare, al tutur babelor, mosilor sau adultilor ingrijitori secreti de caini pe langa usa blocului personal,sau pe langa vreun container de margine de bloc !
Aceste persoane amarate, vor si ele sa se simta puternice,in fata celorlalti semeni, bagand in mod discret si secret, groaza in ei, prin intermediul acestor maidanezi,protejati,care firesc, latra ,cand vreun trecator grabit merge pe acolo !
Deci sentimentul orgolios al puterii ai face pe acesti oameni sa aiba o dragoste bolnava pentru caini,si normal sa tipe ca din gura de sarpe cand, surasa puterii lor este eutanasiata !!!
Desigur, ca ei sunt apasati de o ura atroce impotriva semenilor-oameni, folosind cainii ca pe o razbunare inconstienta !!!
Am precizat ca nu vreau sa generalizez, exista multe persoane, sincer iubitoare de animale si care nu intra in categoria de mai sus ,insa nu am facut decat sa descriu o tipologie, des intalnita,din pacate !

Sunt convinsa,ca daca nu ar fi fost CAINI,si ar fi fost PISICI,MAIMUTE,VEVERITE,IEPURI,PORUMBEI(deci animale inofensive) sau alte vietati care ar trai in libertate pe strazi,tot asa ati fi tipat si dramatizat fenomenul!!!
Ideea este ca nu iubiti animalele in genere,va par scarboase,INFERIOARE,si preferati sa dati ajutor unui om-doar pentru faptul ca va asteptati la ceva in schimb,rasplata,recunoastere-pe cand daca ati ajuta necuvantoarele sau natura,satisfactiile care vin inapoi nu va zguduie mandria personala.

Sunt extrem de putini oameni care isi ajuta semenii neconditionat,fara sa astepte nimic altceva in schimb-asa sunt si iubitorii de animale,ajuta niste FIINTE fara ajutor,fara drepturi,care nu-si pot face dreptate singure.

V-ati intrebat vreodata,cate PENSII,AJUTOARE PT ORFANI SI SARACI ar fi acoperit NEPLATILE DE TVA ALE MAHARILOR din romania??????
Sunt multe probleme care trebuiesc abordate,problema familiilor in care sotii nu au nici un fel de servici,mor de foame dar chef de amor au o gramada,chiar si pe burta goala-astfel ca sunt cazuri,cand la propriu,le-au murit copiii de foame.Oameni tineri,sanatosi ,in putere,care pot munci de dim pana seara,in loc sa leneveasca si din plictiseala,sa toarne copii pe nemancate!!!!!

Am intrebat-o pe o sarmana cu o gramada de copii,care cersea la biserica,care este povestea ei,si mi-a spus ca barbatul ei lucra la cai ferate,obisnuia sa bea cu colegii,si venea acasa baut cu nevoi de amor,in fiecare zi,si ea ce sa faca???Avea 7 copiii,toti facuti la un an diferenta,ea nu putea munci...cu cine sa lasi 7 copiii?Va par familiare povestile?

Oare ca parinte,nu te doare ceea ce le faci copiilor tai?cum ii pui intr-o situatie la limita subzistentei??care mai este diferenta dintre animalele care se inmultesc la intamplare si omul,pe care il ridicam in slavile inalte,ca are ratiune sau vointa persoanala??

Pana una,alta trebuie sa platim si pentru cainii si pentru copiii abandonati,desi copiii provin din reproducerea unor fiinte RATIONALE,SUPERIOARE,parca...

calator prin ploaie 20.02.2011 23:32:59

guardian Knight

guardian knight
a scris :"stimate domn, adevarata problema a iubitorilor de caini (a unora dintre ei,sa nu generalizam) este de fapt una de spsihologie subterana !
Ca sa fiu mai clar, nu numai ca acesti oamnei,nu doresc eutanasierea maidanezilor,ci,si mai mult nu doresc de fapt sa fie luati de pe strada, ci lasati pe strada, lor facandu-le o placere

inconstinta si sadica, ca ceilaltiu oameni sa fie muscati si sa tremure de fica cainilor !"

Iti raspund:

1.Nu esti in stare sa emiti judecati doar in proprio nomine? Nu atribui gandirea ta CATEGORIC bolnava, altora...nimeni nu-ti da acest drept..ca bunul simt ti-e lasat in amanet, clar....

guardian knight
"Acesta este de fapt secretul cel mare, al tutur babelor, mosilor sau adultilor ingrijitori secreti de caini pe langa usa blocului personal,sau pe langa vreun container de margine de bloc !
Aceste persoane amarate, vor si ele sa se simta puternice,in fata celorlalti semeni, bagand in mod discret si secret, groaza in ei, prin intermediul acestor maidanezi,protejati,care firesc, latra ,cand vreun trecator grabit merge pe acolo !"

Iti raspund:
2.Sa ma ierti , dar nu doar batranii iubesc animalele , insa da, poate baba ta si mosul tau nu o fac pt daca tu esti cum esti, categoric ceva vina au si ei...Apoi de ce crezi tu ca persoanele care ingrijesc animale ar fi amarate? Poi , poti avea tu nenicule, bani garla , daca n-ai minte si suflet nici atat...Da, esti un trecator , dar am senzatia ca din cei cu parul dupa ei, da de pot lovi un caine , sa arate ce grozavi sunt...Dupa modul in care ai pus problema , plus limbajul....esti departe nu doar de a fi crestin ci primordial OM...Pt mine si nu doar, ramai o entitate, care putand uri atat de mult sfideaza orice posibilitate de apropiere si indumnezeire.

guardian knight :
"Deci sentimentul orgolios al puterii ai face pe acesti oameni sa aiba o dragoste bolnava pentru caini,si normal sa tipe ca din gura de sarpe cand, surasa puterii lor este eutanasiata !!!"

Iti raspund 3:
Cred ca esti unul "mic", "marunt"incat se poate sa nu te vada nimeni cum vrei tu si certamente "slab", daca traiesti cu impresia aceasta despre cei ce ocrotesc maidanezii....Dintre ei(cainii fara stapan) MAJORITATEA NU ATACA !....Dar tu i-ai vrea ucisi pe toti...Sa te ierte Dumnezeu !...Si asta iar graieste despre ce insemni tu...

guardian knight:

"Desigur, ca ei sunt apasati de o ura atroce impotriva semenilor-oameni, folosind cainii ca pe o razbunare inconstienta !!!
Am precizat ca nu vreau sa generalizez, exista multe persoane, sincer iubitoare de animale si care nu intra in categoria de mai sus ,insa nu am facut decat sa descriu o tipologie, des intalnita,din pacate !"

Iti raspund 4.

Nu stiu cati ani ai, dar banuiesc...dar ai o judecata bolnava....Si in toata porcaria pe care ai postat-o nu s-a simtit perfect decat ca : a. ai o pb cu cainii in general vb; b.esti animat de sentimente deloc ortodoxe vizavi de oameni;c.TI-AI FACUT O AUTO CARACTERIZARE , datorita careia practic nu stiu ce cauti aici...vorbind astfel despre OAMENI si despre caini.....

Ps. Nu te mai osteni sa-mi scrii ceva "de dulce" dintr-un motiv . mi-e sila sa te citesc si ma respect prea mult ca sa fac asta!

Iubitorilor de caini :http://www.youtube.com/watch?v=Hllqp...eature=related

calator prin ploaie 20.02.2011 23:47:24

guardian knight dedicatie!

http://www.youtube.com/watch?v=dpzZC...eature=related

andreicozia 21.02.2011 00:08:31

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 339594)
FlorinIonut
...

Doamna, ti-am mai explicat parca in alte cuvinte ca nu ai dreptate sa te iei de Ionut.
El vorbeste din experienta si din grija catre cei multi. Nu se gindeste numai la EL. Prin asta da dovada de gindire crestina.
Tu pe de alta parte cu al tau batjocoritor "crestineste vorbind" vorbesti dintr-un spirit poetic, nerealist.
Stii ce se intimpla in cazul tau. Nu reusesti sa ai empatie cu cel de linga tine care a fost muscat, si deasemenea ai acea opozitie (gen datul cu coatele in dreapta si-n stinga) tipic romaneasco/balcanica catre autoritatea in drept, si INDISCIPLINA CIVICA si comunitara.

Atita timp cit aceste notiuni de cultura si civilizatie tie si celor multi ca tine VOR FI STRAINE si NEASIMILABILE din cauza caposeniei acestui segment enorm al populatiei veti continua sa va balaciti in mizerie si suferinta(dar va veti considera justificati sa suferiti ca cica suferinta ii crestina, tata!, ii buna la mintuire, fara ea cica suntem pierduti, si alte aberatii similare).

Pe scurt, aceasta retorica a ta referitor la ciinii vagabonzi care nu sunt altceva decit alt fel de sobolani de cartier, s-ar schimba la 180 de grade in momentul in care ai fi tu personal muscata serios de o haita care vrea pungile tale de mincare, dupa care povestea nu se termina aici, mergind la spital de vre-o 20 de ori pentru injectii extrem de dureroase in abdomen sa mai capeti si vre-un virus de pe acolo, "asa cadou-as" din partea statului!.

De ce oare felul in care militam depinde de circumstantele noastre PUR PERSONALE, EGOISTE?
Poate ca reusesti sa scrii ceva si in sensul asta, ce zici?..te bagi? :)

calator prin ploaie 21.02.2011 00:32:54

Doamna, ti-am mai explicat parca in alte cuvinte ca nu ai dreptate sa te iei de Ionut.

1. Nu ma iau...dar imi EXPRIM opinia indiferent ca te deranjaza asta...domnule!
El vorbeste din experienta si din grija delor multi. Nu se gindeste numai la EL. Prin asta da dovada de gindire crestina.
Tu pe de alta parte cu al tau batjocoritor "crestineste vorbind" vorbesti dintr-un spirit poetic, nerealist.
2.Asa sunt eu alcatuita....mai...poetica dar sunt o fire empatica, receptionand perfect deopotriva trairile celor din jur si bipezi cat si pe cele ale nefericitelor patrupede...Ca sa stii si tu....traim in sec XXI si chiar de ai o fire romantica , idealista...picioarele sunt bine ancorate pe pamant (desigur depinde ce nr la pantofii mintii are cel care le priveste)

Stii ce se intimpla in cazul tau. Nu reusesti sa ai empatie cu cel de linga tine care a fost muscat, si deasemenea ai acea opozitie (gen datul cu coatele in dreapta si-n stinga) tipic romaneasco/balcanica catre autoritatea in drept, si INDISCIPLINA CIVICA si comunitara.

3. Stiu... N-as avea constiinta impacata daca as fi o ipocrita, sa gandesc una si sa scriu ce vrea s-auda celalalt..Alfabetul manipularii nu trece la mine...

Atita timp cit aceste notiuni de cultura si civilizatie tie si celor multi ca tine VOR FI STRAINE si NEASIMILABILE din cauza caposeniei acestui segment enorm al populatiei veti continua sa va balaciti in mizerie si suferinta.
4.Draga...nu voi dori niciodata UCIDEREA unui caine nemotivat, dar am specificat daca m-ai fi citit peste tot , ca cei ultraviolenti si nedresabili pot fi eutanasiati, dar bland , nu cu ciomagul...(ca ase ii moda la romani)....

Pe scurt, aceasta retorica a ta referitor la ciinii vagabonzi care nu sunt altceva decit alt fel de sobolani de cartier, s-ar schimba la 180 de grade in momentul in care ai fi tu personal muscata serios de o haita care vrea pungile tale de mincare, dupa care povestea nu se termina aici, mergind la spital de vre-o 20 de ori pentru injectii in abdomen sa mai capeti si vre-un virus de pe acolo, asa cadou.

5.Intamplator ori nu....am fost muscata....De doua ori...Insa stii ceva? Am invatat ceva din asta....Si de atunci m-am atasat si mai mult...Ii faci sobolani de cartier...Sincer....la cum gandesti chiar nu mi-as dori un tip ca tine....De cand cu cainii saracii vagabonzi....am inteles din nefericire ce multa lume-i in jur si cat de putini OAMENI !

De ce oare felul in care militam depinde de circumstantele noastre PUR PERSONALE, EGOISTE?
Poate ca reusesti sa scrii ceva si in sensul asta, ce zici?..te bagi? :)
6. Egoism? De unde si pana unde? Ca NU vreau eutanasierea in masa a cainilor fara de stapan? Sa fiu o egoista pt iubesc creatia lui Dumnezeu si vietatile inmultite din prostia si neglijenta unora? Nu voi fi de acord cu uciderea lor, dar pledez pentru adaposturi, sterilizari, deparazitari, vaccinari si ADOPTII !!!
Sa fiu iertata, dar ceea ce ma defineste naturii umane indumnezeite , mi-a daruit iubirea pana si fata de rame , respectul fata de viu si mila fata de neputintele sufletesti ale unora dintre semenii mei ! Pace tie !

Pentru cei cu open mind:
ps. Cine n-are un catelus poate sa-si ia unul, la adaposturi si pe strada sunt destui necajiti! Sa dovedim ca inca mai sunt OAMENI intre oameni...

Raoul 21.02.2011 00:38:08

Bine de mine ca am pisica... Sper sa nu inceapa vreo pornire impotriva felinelor :8:

calator prin ploaie 21.02.2011 00:41:24

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 340088)
Bine de mine ca am pisica... Sper sa nu inceapa vreo pornire impotriva felinelor :8:

Stii ceva Raoul, dar stiu ca tu stii.....Am si un motan de toata frumusetea si e manierat ca mai mai ar putea da lectii unora , daca ar putea vorbi !

heaven 21.02.2011 07:37:08

Cred ca ar fi mai bine daca adminul ar inchide acest topic,pentru ca nu este cauzator decat de zazanie si proasta dispozitie de la un anumit punct.
Pana la urma tot ce era de spus s-a spus si de o parte si de alta,mai mult de atat se ajunge la jigniri,acuze si alte lucruri care nu ne fac cinste ca si crestini si oameni civilizati,iar intr-un final fiecare va alege sa actioneze asa dupa cum il indeamna cugetul si simtirea!

Yasmina 21.02.2011 08:33:50

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 340107)
Cred ca ar fi mai bine daca adminul ar inchide acest topic,pentru ca nu este cauzator decat de zazanie si proasta dispozitie de la un anumit punct.
Pana la urma tot ce era de spus s-a spus si de o parte si de alta,mai mult de atat se ajunge la jigniri,acuze si alte lucruri care nu ne fac cinste ca si crestini si oameni civilizati,iar intr-un final fiecare va alege sa actioneze asa dupa cum il indeamna cugetul si simtirea!

Si eu ma alatur acestei rugaminti catre Admin,pt ca acest topic nu mai face nici un sens!
Iar mai mult decat decat,discutiile nu se vor indrepta pe noi fagasuri,ci arata de parca se vor inflama si mai mult!

Florin-Ionut 21.02.2011 10:00:23

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 340107)

Oamenii trebuie sa invete sa polemizeze fara sa se enerveze si fara sa acuze. Cu atat mai mult ce se se pretind crestini si ortodocsi.

calator prin ploaie 21.02.2011 10:22:18

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 340122)
Oamenii trebuie sa invete sa polemizeze fara sa se enerveze si fara sa acuze. Cu atat mai mult ce se se pretind crestini si ortodocsi.

Iote unde-mi era lupusorul moralist !....Ce actuale pot fi si azi fabulele...

Personal nu voi mai scrie un rand aici, deoarece "rabia" neiubitorilor de caini dauneaza grav sanatatii crestine! Dumnezeu sa ne ierte pe toti !:25:

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:16:58.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.