Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre viclenia sectantilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11810)

Geony 11.01.2011 21:42:06

Citat:

În prealabil postat de macsim (Post 322197)
Daca a-i fi spus "nu poti desparti biblia de biserica si biserica de Dumnezeu" te-as fi luat in serios ...

Asta este o afirmatie adevarata in ochii unui NP pt care inceputul "bisericii" sale este de "ieri"...un asemenea om (NP) si L-ar insusi pe Dumnezeu si L-ar include in biserica lor, fara sa-L cunoasca asa cum L-au cunoscut crestinii de-a lungul istoriei.
Eu nu vad Biserica rupta de istorie, pt ca atunci as vedea o perioada moarta intre Scriptura (Cuvantul lui Dumnezeu) spusa si scrisa acus' X ani si Biserica de azi...

tricesimusquintus 11.01.2011 21:44:42

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 322199)
Gigi Becali a facut un sat intreg dupa viitura, si nu le-a dat carti sau Biblii sa citeasca sub bolta cereasca...
...si, la noi in Biserica SMERENIA este virtute, nu ca la NP unde MANDRIA este virtutea de baza si cea care mantuieste....
PS ai aflat de parintele care are acasa un orfelinat de copii luati de pe strada?
sau....nu mai conteaza astea, ci doar cartile pe care le dati pe vreme de saracie? daca le-ati da si o cafea, ca cititul merge bine cu ea?//hahaha...eu n-am emoticon ca sa iti arat cum rad....

... forțat. Eu totuși mă feream de exemplul cu Becali. Nu de alta, dar nu dă bine în context, dă bine doar pe sticlă (doar pentru unii).

Citat:

Vii cu povesti, fata se tragea dintr-o familie adventista, ca nu a fost botezata e alta treaba...se mantuieste ea dupa ce iese de la zdup, ca o boteaza pastorii...
Si ce daca baiatul a fost teolog ortodox?

Cum și ce? Păi e mare rușine măi băiatule... fata înțeleg, că nu era adventistă. Dar prietenul ei ca viitor popă să se preteze la așa ceva... Nț, nț.

caty_deea 11.01.2011 21:46:48

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 322209)
Asta este o afirmatie adevarata in ochii unui NP pt care inceputul "bisericii" sale este de "ieri"...un asemenea om (NP) si L-ar insusi pe Dumnezeu si L-ar include in biserica lor, fara sa-L cunoasca asa cum L-au cunoscut crestinii de-a lungul istoriei.
Eu nu vad Biserica rupta de istorie, pt ca atunci as vedea o perioada moarta intre Scriptura (Cuvantul lui Dumnezeu) spusa si scrisa acus' X ani si Biserica de azi...

150 de ani

caty_deea 11.01.2011 21:49:59

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 322211)
... forțat. Eu totuși mă feream de exemplul cu Becali. Nu de alta, dar nu dă bine în context, dă bine doar pe sticlă (doar pentru unii).

Cum și ce? Păi e mare rușine măi băiatule... fata înțeleg, că nu era adventistă. Dar prietenul ei ca viitor popă să se preteze la așa ceva... Nț, nț.

Dar vai....cum face o sora ceva mai excentric...cum o renegati.Traiesti o utopie daca tu crezi ca baiatul ala e un viitor popa.A fi student la teologie si a deveni preot sau pastor e o diferenta .Dumnezeu ii mai si cerne.

macsim 11.01.2011 21:52:20

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 322209)

Cine si-l poate insusi pe Dumnezeu? Despre Cine vorbim? Dumnezeul pe care eu Il cunosc nu poate fi insusit de nimeni ... El este Creatorul, Atotputernicul, Domnul Ostirilor ... cine si-L poate insusi?

Dar, acesta este Dumnezeul pe care eu l-am intalnit in Cuvantul Sau ... Nu stiu cum arata acela pe care tu Il cunosti ...

Incearca, macar pentru o zi, sa-ti inchipui ca nu este de loc vorba despre tine ci doar despre Dumnezeu ... Ca lumea asta este pentru a-L sluji pe El, nu pentru ca El sa ne slujeasca ... Ca Isus a murit pentru ca Slava Tatalui sa fie revelata, nu pentru intemeierea unei biserici ...

Probabil ca avem nevoie de o schimbare majora de paradigma ...

tricesimusquintus 11.01.2011 21:53:37

Citat:

În prealabil postat de caty_deea (Post 322214)
Dar vai....cum face o sora ceva mai excentric...cum o renegati.

Nu avem motive s-o renegăm, n-a fost niciodată botezată la adventiști.

În schimb tânărul... a fost botezat la ortodocși, ba încă era student la teologie. Dar să-i lăsăm în amarul lor.. nu dorim să mai auzim de asemenea fapte abominabile, indiferent din ce biserică fac parte inculpații.

Geony 11.01.2011 22:05:20

Citat:

În prealabil postat de blajinul (Post 322207)
Ajuta-ne si pe noi sa avem aceeasi parere, despre tine..

Care "NOI", tu si trice.? Pt voi, a fi bine vazut, inseamna a accepta mizeriile cu care ati fost indoctrinati.
Mai blajinule, eu nu am nimic cu tine, ci cu credinta ta oarba si smintita...

Citat:

Acel exemplu (verificarea cu Scriptura) reprezinta un principiu valabil si astazi. Problema este ca unora nu le convine..

Cum se face ca acest principiu a dat nastere la multe secte NP?
Si cu acest argument "valabil si azi" du-te la baptisti sau penti, iehovisti etc. si acolo va probati si va argumentati inselaciunea si amagirea spre pierzarea voastra...

Citat:

Pastorul nu are cum sa ma indoctrineze. Aplic principiul cu verificatul. Nu il cred pe cuvant. .

Parerea ta. Tu verifici cu Biblia in scopul argumentarii inselaciunii... tu probezi cu gandul, si nu pui si sufletul...

Citat:

Si astazi este nevoie de proba cu Scriptura. Ereziile pandesc pe la tot coltul. Ba, mai mult, pandesc din altare si de la amvoane..

Pt noi, cei din Biserica lui Hristos, exista sinod...

Citat:

Azi, multi crestini cu statute vechi, au eresurile inradacinate in mintea lor. .

...sau "crestinii cei noi", aduc eresuri noi sub soare?

Citat:

Exista Vechiul Testament, plin de profetii referitoare la lucrarea Mantuitorului. Iar Sfintii Apostoli propovaduiau Evanghelia lui Hristos folosind, din plin, argumennte din Vechiul Testament (pe care crestinii le verificau). .

Si adventistii ce argumente folosesc? ca nu seamana cu a baptistilor, nici cu a penticostalilor...etc...

Citat:

Nu pot desparti Biblia de Autorul Ei (de Dumnezeu). "Biserica" (cea la care va referiti dvs.) si istoria sunt lucruri relative. Depinde cum le vede fiecare.

Unde scrie ca Dumnezeu este autorul Bibliei, ti se pare ca a scris Iisus ceva?
Biserica la care ma refer eu face parte din istorie. De la Hristos si pana azi si pana la sfarsitul lumii , Biserica dainuie in lume si este de nebiruit .
Hristos S-a nascut in lume, iar lumea are o istorie...
....iar de la Hristos si pana azi, Biserica are o istorie, parerea mea, este ca nu trebuie trecuta cu vederea.

E trist pt toti NP ca n-au o istorie!

caty_deea 11.01.2011 22:07:57

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 322216)
Nu avem motive s-o renegăm, n-a fost niciodată botezată la adventiști.

În schimb tânărul... a fost botezat la ortodocși, ba încă era student la teologie. Dar să-i lăsăm în amarul lor.. nu dorim să mai auzim de asemenea fapte abominabile, indiferent din ce biserică fac parte inculpații.

Tanara fusese botezata la 18 ani in cultul adventist.Am recitit presa si nu am gasit dezmintirea.
Apropo de tanar,invatatura ortodoxa spune ca si harul se poate pierde daca omul cade in pacat din cauza ispitei diavolesti,dar tot invatatura spune ca se poate redobandi prin POCAINTA
Tu nu stii la fel?
Ne rugam Bunului Dumnezeu sa il intoarca pe fratele nostru si sa il primeasca ,asa cum i.a primit pe fiul risipitor si pe Petru care s.a lepadat de 3 ori

Geony 11.01.2011 22:10:33

Citat:

... forțat. Eu totuși mă feream de exemplul cu Becali. Nu de alta, dar nu dă bine în context, dă bine doar pe sticlă (doar pentru unii)..

Ai dreptate , am dat un exemplu nu prea bun...
Raman la varianta , mai bine o carte a profetesei, decat un acoperis deasupra capului...

Citat:

... Cum și ce? Păi e mare rușine măi băiatule... fata înțeleg, că nu era adventistă. Dar prietenul ei ca viitor popă să se preteze la așa ceva... Nț, nț.

Mai tataie, dar rusine pe Iuda nu a fost ca avea deja functia de Apostol?

tricesimusquintus 11.01.2011 22:13:00

Citat:

În prealabil postat de caty_deea (Post 322226)
Tanara fusese botezata la 18 ani in cultul adventist.Am recitit presa si nu am gasit dezmintirea.
Apropo de tanar,invatatura ortodoxa spune ca si harul se poate pierde daca omul cade in pacat din cauza ispitei diavolesti,dar tot invatatura spune ca se poate redobandi prin POCAINTA
Tu nu stii la fel?
Ne rugam Bunului Dumnezeu sa il intoarca pe fratele nostru si sa il primeasca ,asa cum i.a primit pe fiul risipitor si pe Petru care s.a lepadat de 3 ori

Să ajute Domnul!

tricesimusquintus 11.01.2011 22:15:47

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 322228)
Ai dreptate , am dat un exemplu nu prea bun...
Raman la varianta , mai bine o carte a profetesei, decat un acoperis deasupra capului...

Hai să ne lăudăm cu casele construite pentru sinistrați, doar că noi n-am chemat televiziunile la predarea cheilor...

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 322228)
Mai tataie, dar rusine pe Iuda nu a fost ca avea deja functia de Apostol?

A fost destulă și pentru el, că doar de aia s-a spânzurat... nu se mai putea suporta.

caty_deea 11.01.2011 22:17:04

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 322230)
Să ajute Domnul!

2 intrebari pt adventisti
1 .femeile adventiste intra in casa Domnului cand au ciclu?
2. daca Dumnezeu a zis sa nu aruncam samanta....cum ramane cu folosirea cauciucului care nu pemite unirea in totalitate a trupurilor( celor care se casatoresc si care de fapt e doar 1)si care se numeste prezervativ?

tricesimusquintus 11.01.2011 22:26:24

Citat:

În prealabil postat de caty_deea (Post 322233)
2 intrebari pt adventisti
1 .femeile adventiste intra in casa Domnului cand au ciclu?
2. daca Dumnezeu a zis sa nu aruncam samanta....cum ramane cu folosirea cauciucului care nu pemite unirea in totalitate a trupurilor( celor care se casatoresc si care de fapt e doar 1)si care se numeste prezervativ?

În Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea nu există asemenea "controlori" la ușa bisericii, ori în dormitorul soților.

Iosif77 11.01.2011 22:29:13

Citat:

Gigi Becali a facut un sat intreg dupa viitura, si nu le-a dat carti sau Biblii sa citeasca sub bolta cereasca...

Era vorba de miliardari ORTODOCSI.

Gigi Becali e ortodox?
Credeti ca e suficient sa isi faca semnul crucii si sa fie sustinut de Arhiepiscopul Pimen al Sucevei? Un crestin ortodox NU POATE sa vorbeasca asa: http://www.youtube.com/watch?v=gO-wVIeZyhA (Atentie, limbaj licentios. Interzis crestinilor).
Sau Becali este miliardar, este ortodox dar nu este crestin?

Gigi Becali nu le-a dat Biblii pentru ca habar nu are ce este Biblia. Daca ar sti ca este Cuvantul lui Dumnezeu ar implini versetul: „Nici sa nu se pomeneasca intre voi vorbe de rusine!”

Geony 11.01.2011 22:29:18

Citat:

În prealabil postat de macsim (Post 322215)
Cine si-l poate insusi pe Dumnezeu? Despre Cine vorbim? Dumnezeul pe care eu Il cunosc nu poate fi insusit de nimeni ... El este Creatorul, Atotputernicul, Domnul Ostirilor ... cine si-L poate insusi? ...

Sa vb de atribuirea lui D-zeu la un cult NP mi se pare banal...Dumnezeu nu este prezent decat in Biserica pe care a intemeiat-o....restul, e de la diavol!

Citat:

Dar, acesta este Dumnezeul pe care eu l-am intalnit in Cuvantul Sau ... Nu stiu cum arata acela pe care tu Il cunosti ... ...

Dumnezeul meu arata asa cum a aratat la toti crestinii care au facut parte din Biserica din care fac parte, in urma cu 500, 1000 , 1500 sau aproape 2000 de ani.

Citat:

Incearca, macar pentru o zi, sa-ti inchipui ca nu este de loc vorba despre tine ci doar despre Dumnezeu ... Ca lumea asta este pentru a-L sluji pe El, nu pentru ca El sa ne slujeasca ... ...

Ti se pare ca Biserica din care fac parte nu-i slujeste lui D-zeu?
Noi nu fortam mana lui D-zeu, ci o lasam sa se faca simtita...pe cand NP (spre exemplu) se mantuiesc pe banda rulanta....

Citat:

Ca Isus a murit pentru ca Slava Tatalui sa fie revelata, nu pentru intemeierea unei biserici ...

Fapte 20, 28. Drept aceea, luați aminte de voi înșivă și de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi episcopi, ca să păstrați Biserica lui Dumnezeu, pe care a câștigat-o cu însuși sângele Său.

caty_deea 11.01.2011 22:30:21

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 322237)
În Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea nu există asemenea "controlori" la ușa bisericii, ori în dormitorul soților.

Cum??????? Iisus nu e de fata?Nu vede daca respectati sau nu aceasta porunca?

Geony 11.01.2011 22:35:28

Citat:

În prealabil postat de Iosif77 (Post 322239)
Era vorba de miliardari ORTODOCSI.

Gigi Becali e ortodox?
Credeti ca e suficient sa isi faca semnul crucii si sa fie sustinut de Arhiepiscopul Pimen al Sucevei? Un crestin ortodox NU POATE sa vorbeasca asa: http://www.youtube.com/watch?v=gO-wVIeZyhA (Atentie, limbaj licentios. Interzis crestinilor).
Sau Becali este miliardar, este ortodox dar nu este crestin?

Gigi Becali nu le-a dat Biblii pentru ca habar nu are ce este Biblia. Daca ar sti ca este Cuvantul lui Dumnezeu ar implini versetul: „Nici sa nu se pomeneasca intre voi vorbe de rusine!”

Ce va place voua sa cautati la ortodocsi pacatele, pt ca alea va plac voua, alea ii plac si diavolului...iata deci ca voi NP si diavolul aveti si ceva in comun, cautarea pacatului!
Restul, NO COMENT! va las sa-l terfeliti cum vreti voi pe Becali...traiasca pliantele cu EGWhite., jos cu casele lui Becali!

tricesimusquintus 11.01.2011 22:35:35

Citat:

În prealabil postat de caty_deea (Post 322241)
Cum??????? Iisus nu e de fata?Nu vede daca respectati sau nu aceasta porunca?

Era vorba de acei oameni care nu mai pot de grija altora. Sper că acum ai înțeles...

Geony 11.01.2011 22:37:36

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 322237)

"controlorii" sunt constiinta omului...ori aceasat lipseste la AZS, dar si la ceilalti NP.

Geony 11.01.2011 22:40:21

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 322232)
Hai să ne lăudăm cu casele construite pentru sinistrați, doar că noi n-am chemat televiziunile la predarea cheilor...

De la ce sa predati cheile, de la BIblioteca sau de la vreo Tipografie?

blajinul 11.01.2011 22:41:07

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 322223)
Mai blajinule, eu nu am nimic cu tine, ci cu credinta ta oarba si smintita...

Ce anume am spus de ai tras concluzia ca am o credinta oarba si smintita?

Citat:

Cum se face ca acest principiu a dat nastere la multe secte NP?
Si cu acest argument "valabil si azi" du-te la baptisti sau penti, iehovisti etc. si acolo va probati si va argumentati inselaciunea si amagirea spre pierzarea voastra...

Fiecare pasare pe limba ei piere. Eu dau socoteala pentru credinta mea (bazata pe acel principiu).

Citat:

Pt noi, cei din Biserica lui Hristos, exista sinod...

Unele sinoade au fost recunoscute, altele nu. Tot in relativism va scaldati.

Citat:

...sau "crestinii cei noi", aduc eresuri noi sub soare?

Si asta se poate spune.

Citat:

Si adventistii ce argumente folosesc? ca nu seamana cu a baptistilor, nici cu a penticostalilor...etc...

Argumente biblice. Multe (chiar importante - referitoare la mantuire) seamana cu ale baptistilor, penticostalior.

Citat:

Unde scrie ca Dumnezeu este autorul Bibliei,

"Toatã Scriptura este insuflatã de Dumnezeu" (2 Timotei 3:16)

Citat:

E trist pt toti NP ca n-au o istorie!

La ce-mi foloseste istoria? Ca sa ma falesc cu ea sau sa mint cum minte ea? Important este ca eu sa fiu gasit drept, in fata lui Dumnezeu, prin credinta in jertfa lui Hristos. Mi-ar place sa am istoria talharului de pe cruce.

tricesimusquintus 11.01.2011 22:45:54

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 322247)

Era vorba de casele construite pentru sinistrați. Parcă... E ora prea târzie? Noapte bună!

macsim 11.01.2011 22:46:04

Geony

Dumnezeul meu arata asa cum a aratat la toti crestinii care au facut parte din Biserica din care fac parte, in urma cu 500, 1000 , 1500 sau aproape 2000 de ani.

Al meu arata asa cum s-a dezvaluit inca de la intemeierea lumii ...

"Iar Eu și Tatăl Meu una suntem. " -Ioan 10:30

Si, precum dintodeauna ... nimeni si nimic nu l-a putut confisca ... nici macar poporul ales ...

Iosif77 11.01.2011 22:47:16

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 322242)
Ce va place voua sa cautati la ortodocsi pacatele...

Deci crezi ca Gigi Becali poate fi numit ortodox?
Poate trai in orice mizerie morala, bine ca nu-i sectar, asa-i?
Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 322242)
va las sa-l terfeliti cum vreti voi pe Becali...traiasca pliantele cu EGWhite.

Gigi e distractiv ca om de lume dar nu-l putem da ca model crestin.

In ceea ce priveste viata crestina nu-l putem pune pe Becali alaturi de doamna White.
E o diferenta ca de la cer la pamant. Doamna White este o sfanta in comparatie cu el.

blajinul 11.01.2011 22:48:28

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 322247)

Ai auzit de ADRA? Vezi ce fel de asociatie este, cu ce se ocupa si ce a realizat pentru cei in nevoi . Este un exemplu. Afli mai multe aici:
http://www.adra.ro/

Geony 11.01.2011 23:01:35

Citat:

În prealabil postat de blajinul (Post 322248)
Ce anume am spus de ai tras concluzia ca am o credinta oarba si smintita?.

Faptul ca fiecare NP din fiecare cult spune ca tine...ori Biblia spune: Un Domn, o credinta, un botez"....deci O CREDINTA, nu mai multe. O invatatura are Hristos care a fost raspandita la fel si de Ioan, ca si de Pavel ca si Andrei etc...

Citat:

Fiecare pasare pe limba ei piere. Eu dau socoteala pentru credinta mea (bazata pe acel principiu). .

Sa nu uitam ca pasarile sunt de mai multe feluri si culori, toate pier. ... si omul piere, dar credinta din sufletul omului propovaduita de Biserica daca aduce roade, va aduce si binecuvantare si mantuire....
daca credinta e oarba, nu poate fi calauza spre mantuire, asta sa i-o spui si pastorului tau...

Citat:

Unele sinoade au fost recunoscute, altele nu. Tot in relativism va scaldati..

Spune-mi care Sinod din Biserica Rasaritului nu a fost recunoscut?
Concret!...nu veni cu povesti de la pastor...te rog!

Citat:

Argumente biblice. Multe (chiar importante - referitoare la mantuire) seamana cu ale baptistilor, penticostalior..

Si de ce nu va grupati la olalta sa formati ogrupare, nu mai multe?
Ai tu impresia ca sunt la fel, daca ar fi , nu am vb de o sumedenie de secte...

Citat:

"Toatã Scriptura este insuflatã de Dumnezeu" (2 Timotei 3:16).

E vb de insuflare, nu de scriere....intre una si alta este totusi o diferenta.

Citat:

La ce-mi foloseste istoria? Ca sa ma falesc cu ea sau sa mint cum minte ea? Important este ca eu sa fiu gasit drept, in fata lui Dumnezeu, prin credinta in jertfa lui Hristos. Mi-ar place sa am istoria talharului de pe cruce.

La un NP nu-i foloseste cu nimic, mie imi foloseste pt a-mi demonstra vechimea istorica a Bisericii...apoi, istoria imi arata modul in care a ajuns Biserica din primul secol , pana azi ...
Istoria Bisericii nu minteste, pt ca nu are rost...D-zeu nu e tatal minciunii...

Dar , daca Biserica mea nu ar fi de la D-zeu, ar pieri...dar iata, ea dainuie...
Sectele sunt de ieri, si astazi se mai faramiteaza, pt ca nu sunt de la D-zeu.....

Geony 11.01.2011 23:03:13

Citat:

În prealabil postat de blajinul (Post 322254)
Ai auzit de ADRA? Vezi ce fel de asociatie este, cu ce se ocupa si ce a realizat pentru cei in nevoi . Este un exemplu. Afli mai multe aici:
http://www.adra.ro/

Si ce te lauzi?
Vi-au murit laudatorii?

Geony 11.01.2011 23:10:10

Citat:

În prealabil postat de Iosif77 (Post 322251)
Deci crezi ca Gigi Becali poate fi numit ortodox?
Poate trai in orice mizerie morala, bine ca nu-i sectar, asa-i?

Gigi e distractiv ca om de lume dar nu-l putem da ca model crestin.

In ceea ce priveste viata crestina nu-l putem pune pe Becali alaturi de doamna White.
E o diferenta ca de la cer la pamant. Doamna White este o sfanta in comparatie cu el.

Vrei sa vb despre teleevanghelistii americani curvari?
Sau despre Radu Tipei, penticostalul afacerist din Timisoara?
Sau despre Iosif Ton , baptitul care dupa 40 de ani isi schimba predica pt ca a aflat alt adevar in Biblie?

blajinul 11.01.2011 23:11:35

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 322259)

Dar , daca Biserica mea nu ar fi de la D-zeu, ar pieri...dar iata, ea dainuie...

Budismul sau hinduismul sunt mai vechi decat biserica ta. Si iata ca dainuie. Sa inteleg ca si acestea sunt de la Dumnezeu?

macsim 11.01.2011 23:15:24

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 322264)
Sau despre Iosif Ton , baptitul care dupa 40 de ani isi schimba predica pt ca a aflat alt adevar in Biblie?

sau despre:

Preot, prins in flagrant la amanta - FOTO si VIDEO | Buna Ziua ...
11 Ian 2010 ... Preotul Ioan Andries, cel care a fost mutat disciplinar la o alta parohie din judet pentru comportamentul sau deviant, a comis-o din nou ...
http://www.bzi.ro/preot-prins-in-fla...i-video-153654 - În cache - Pagini similare

Preot, filmat în timp ce facea sex
Polițiștii au organizat un flagrant, în urma căruia asupra preotului au fost găsiți cei 5.000 de euro marcați cu cuvântul "șantaj". Prins de Poliție la ...
http://www.agenda.ro/.../preot-filma...facea-sex.html - În cache - Pagini similare

Preotul prins cu o prostituata, suspendat de Episcopie - Obiectiv ...
24 Ian 2006 ... Preotul Stroiu a fost prins la prostituate de reporterii nostri si ... in urma unui flagrant organizat de reporterii de la "Obiectiv" si ...
http://www.obiectivbr.ro/.../2458-Pr...Episcopie.html - În cache

si ... ma opresc aici ...

Deci, despre ce vorbim ???

Iosif77 11.01.2011 23:34:23

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 322264)

Nuuuuu....

S-ar descoperi ca:
1. Teleevanghelistii curvari trebuie sa se pocaiasca si sa se lase de pacatul lor. Altfel nu-s crestini ci niste prefacuti care vor ajunge in iad. Acesta este gandirea si standardul neoprotestantilor. Asa gandesti si tu despre Gigi Becali?
2. Nu stiu despre Radu Tipei. Stiu un Tipei la varful conducerii penticostale. Daca e ruda cu el probabil ca-i un tip cinstit. A fi om de afaceri nu-i o crima.
3. Mmmm, ma surprinzi placut. Esti la curent cu ce se petrece in blogosfera evanghelica. Da, Iosif Ton a luat o decizie extrem de curajoasa. Duhul Sfant schimba viata oamenilor. Dar sunt si multi ortodocsi care gandesc ca el. Unii au declarat-o deja, altii o tin in ascuns asa cum a facut si Ton zeci de ani.

nutucutu 12.01.2011 09:57:43

Citat:

În prealabil postat de macsim (Post 322186)
"Si noi, crestinii de astazi, ne ghidam dupa legile lui Moise, dupa psalmi, dupa toata Biblia, pentru ca toata inseamna cuvintul Lui Dumnezeu."

"Cei care au initiat sectele s-au ghidat, dupa cum spune sfintul Apostol Pavel, dupa bani (zeciuiala nu apare nicaieri in Noul Testament). "

Din prima afirmatie inteleg ca recunoasteti valabilitatea intregii biblii. Din a doua, ca nu recunoasteti zeciuiala, pentru ca nu face parte din NT ... Pai, sau recunoasteti toata biblia, sau numai o parte din ea ...

De aceea am spus sau una sau alta ... nu pot fi amandoua adevarate ...

Da, recunoastem valabilitatea intregii Biblii si o si respectam, iata cum: duhul care strabate toata Biblia este duhul iubirii, si toate legile si perceptele trebuie sa le vedem prin acest duh. Deci, daca Isus a venit si ne-a aratat simplu, cum trebuie sa traim, asa facem. Vechiul Testament e plin de legi si reguli, printre care amintesc taierea imprejur, comportamentul in templu, jertfele pentru pacat, femeia necurata, ce fac bolnavii si asa mai departe. Dar voi ati ales sa respectati doar 2 sau trei, in functie de secta/confesiune: zeciuiala, carnea de porc si sabatul (acesta nu e respectat de toti, unele secte tin duminica).
Noi respectam intreaga Biblie: in cazul carnii de porc s-au dat nenumarate versete care arata ca e permis consumul ei (deci respectam Biblia), in cazul zeciuelii, sfintul apostol Pavel ne invata sa dam cit putem, dar sa dam din toata inima (sfintii nostri ne indeamna sa pastram ceea ce avem nevoie pentru familie si in rest sa dam toata diferenta, insa nu neaparat bisericii, putem da celor care au nevoie, iar in cazul sabatulu sint argumente biblice destule pentru tinerea Duminicii ca zi de odihna.

Deci voi respectati doar 3 puncte din Vechiul Testament iar din Noul Testament nu am vazut sa respectati nimic, noi respectam toata Biblia. Si stii de ce se intimpla acest lucru? Pentru ca nu avem pretentia, ca Lucifer, ca am putea detine noi singuri Adevarul, sau ca Dumnezeu ni s-ar revela noua, in totalitate. Pur si simplu ascultam de Sfinta Biserica, ea e singura care nu greseste; acest lucru ni l-a spus chiar Dumnezeu: puterile iadului nu o vor birui.

georgel23c 12.01.2011 10:30:26

Citat:

În prealabil postat de macsim (Post 322268)
sau despre:

Preot, prins in flagrant la amanta - FOTO si VIDEO | Buna Ziua ...
11 Ian 2010 ... Preotul Ioan Andries, cel care a fost mutat disciplinar la o alta parohie din judet pentru comportamentul sau deviant, a comis-o din nou ...
http://www.bzi.ro/preot-prins-in-fla...i-video-153654 - În cache - Pagini similare

Preot, filmat în timp ce facea sex
Polițiștii au organizat un flagrant, în urma căruia asupra preotului au fost găsiți cei 5.000 de euro marcați cu cuvântul "șantaj". Prins de Poliție la ...
http://www.agenda.ro/.../preot-filma...facea-sex.html - În cache - Pagini similare

Preotul prins cu o prostituata, suspendat de Episcopie - Obiectiv ...
24 Ian 2006 ... Preotul Stroiu a fost prins la prostituate de reporterii nostri si ... in urma unui flagrant organizat de reporterii de la "Obiectiv" si ...
http://www.obiectivbr.ro/.../2458-Pr...Episcopie.html - În cache

si ... ma opresc aici ...

Ati vazut vreodata la televiziune un preot care sa fie dat exemplu pentru viata virtuoasa? Eu nu. Oare nu mai traiesc asemenea preoti?

Geony 12.01.2011 10:33:25

Citat:

În prealabil postat de blajinul (Post 322266)
Budismul sau hinduismul sunt mai vechi decat biserica ta. Si iata ca dainuie. Sa inteleg ca si acestea sunt de la Dumnezeu?

Ti se pare ca slaveste pe Dumnezeu?
Eu ma gandeam (cum o fac adesea cand vb de istoria Bisericii) la cazul iudeului Gamaliel vezi Fapte 5, 34-39....insista pe v. 39.

caty_deea 12.01.2011 10:35:27

Citat:

În prealabil postat de georgel23c (Post 322378)
Ati vazut vreodata la televiziune un preot care sa fie dat exemplu pentru viata virtuoasa? Eu nu. Oare nu mai traiesc asemenea preoti?

Vulturii astia atat asteapta George.Sa calce un ortodox gresit ca sa arate cu degetul si ca sa isi motiveze ei apartenenta la cultul respectiv.Ca la ei nu se intampla asa ceva....Lasa ca fac ei altele....Nu vezi ca daca unul de.al lor face ceva rau ei zic ca nu era de.al lor de fapt.Le e greu sa accepte ca totusi si ei sunt oameni si pot gresi.Probabil ca din cauza mandriei au ajuns sa arate paiul de la noi,dar nu isi vad barna lor

Geony 12.01.2011 10:55:35

Citat:

Prefer sa luam mai intai intrebarile mele, sau sa comentam putin despre ei si apoi sa ajungem si la iudele din Biserica noastra. OK?

Am uitat sa te intreb, esti simpatizantul fratelui pastor Dr. Iosif Ton (cand vb despre acest om imi place sa-i puna intreaga titulatura, de ce?
frate- reprezinta legatura dintre doua sau mai multe persoane de acelasi sange, in cazul NP, de credinta => ori Ton nu mai este frate decat cu dracu, ca bag seama ca-i face voia
pastor- pastorul (ca si preotul) , propovaduiesc poporul spre credinta in Dumnezeu, ii aduna la unitate, => ori Ton nu face decat sa risipeasca, sa demoleze ce a zidit...rusinica!
Dr.- a fi cineva doctor in teologie, presupune a avea vaste cunostinte in domeniu=> ori la ton, nu e cazul, dupa 40 de ani in care ai convins atatia oameni despre credinta ta, ai zidit atatea suflete, acum vii si le ruinezi?
Intreb, oare nu lucra diavolul prin Ton, care cauta sa dezbine?

Geony 12.01.2011 11:14:58

Citat:

sau despre asta:

http://groups.yahoo.com/group/strajerul/message/4061

bob2909 12.01.2011 16:05:59

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 321846)
nu-i suport pe acesti prefacuti religiosi.

...iar noi stam cu "uraciunea pustiirii" in locul cel sfant, iar lucrul asta din pacate il suportam, caci ori nu sesizam, ori ne place...

nutucutu 12.01.2011 16:33:37

Citat:

În prealabil postat de bob2909 (Post 322518)
...iar noi stam cu "uraciunea pustiirii" in locul cel sfant, iar lucrul asta din pacate il suportam, caci ori nu sesizam, ori ne place...

Cind "uriciunea pustiirii" va sta in locul sfint, va fi sfirsitul lumii. Si prin acest verset din Apocalipsa Dumnezeu ne arata ca nu gresim ascultind de Sfinta Biserica; atunci cind Biserica ii va indruma gresit pe credinciosi, va interveni insusi Dumnezeu sa ne apere.

medusa 12.01.2011 16:34:39

Citat:

În prealabil postat de bob2909 (Post 322518)

uraciunea pustiirii inca nu este !

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:37:08.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.