Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Porcule, te-am omorat ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11791)

tricesimusquintus 10.01.2011 20:32:08

Citat:

În prealabil postat de daniil96 (Post 321622)
niciun adventist nu consuma carne?

ma dezamagesti ... te ascunzi dupa cires

În niciun caz carne de porc, cum sugerai în postarea anterioară. Că parcă era vorba de carne de porc și mai ales de sânge ca aliment. Dar se pare că aspectul acesta ți-a scăpat din pricina... cireșului.:4:

mihaila_alin 10.01.2011 20:32:24

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 321368)
Scrie și prin Noul Testament, dar românul ortodox respectă mai mult Tradiția decât Scriptura.

trice ai inceput anul prost tot cu tepusa aia a ta boanta de atita intepat sau ti-a lasat-o penticostalul si pe a lui si atuncea cind cu una, cind cu alta.ai putea sa mai fi si tu ingaduitor ca nu toti sunt sclipiciosi la minte ca tine.mira-te ce om.

Langu 10.01.2011 20:33:56

Citat:

În prealabil postat de razvan_andrei (Post 321345)
Hormonii fricii? Nu am auzit de acesti hormoni, insa stiu cu certitudine ca orice carne mananci, daca sangele nu este scos din ea, atunci nu mai este chiar asa sanatoasa;)

Nu sunt hormoni,este vorba de un exces de adrenalina,din cate stiu.

tricesimusquintus 10.01.2011 20:37:00

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 321629)
trice ai inceput anul prost tot cu tepusa aia a ta boanta de atita intepat sau ti-a lasat-o penticostalul si pe a lui si atuncea cind cu una, cind cu alta.ai putea sa mai fi si tu ingaduitor ca nu toti sunt sclipiciosi la minte ca tine.mira-te ce om.

Multă imaginație mai generează "țepușa" ceea...
Ce să fac frate, dacă deschideți topice din astea? Găsiți și subiecte mai plăcute gâdilirii urechilor domniilor voastre. Încercați însă pe la "secte", ori pe la "generalități", că în rest :68:n-am voie să intru... dau în țepușa adminului.

I.Calin 10.01.2011 20:38:13

Creier, hormoni, frică, stres etc.,oare, mai ce...:15:? Hai să dăm mână cu mână, într-o pașnică horă porcină și să ne înfrățim cu porcii.:27:
Nu mai miră nimic, de fapt, unii stau la masă cu ei.
Doamne iartă-mă!

mihaila_alin 10.01.2011 20:41:30

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 321461)
Cu plăcere. :3:

Păi uite că are legătură și cu acel citat, acum observ. În această privință Tradiția se abate de la Scriptură și încă binișor de tot... :39:

bai trice te rog specifica este traditia populara,si sf. traditie,concret la care faci referire ca sa vorbim romaneste

tricesimusquintus 10.01.2011 20:49:18

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 321637)
bai trice te rog specifica este traditia populara,si sf. traditie,concret la care faci referire ca sa vorbim romaneste

"Băi" domnule, atâta vreme cât nici autoritatea supremă a bisericii locale (preotul paroh) nu mai știe linia de demarcație între ele, greu lucru îmi ceri! Numaidecât o să-mi ceri detalii, îți ofer unul singur (că se încadrează cât de cât în topic): botezul... cailor.

I.Calin 10.01.2011 20:52:39

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 321645)
"Băi" domnule, atâta vreme cât nici autoritatea supremă a bisericii locale (preotul paroh) nu mai știe linia de demarcație între ele, greu lucru îmi ceri! Numaidecât o să-mi ceri detalii, îți ofer unul singur (că se încadrează cât de cât în topic): botezul... cailor.

Nu fi rău, nu cred să existe vreun preot ortodox care să nu fie capabil să facă distincția între tradiție populară și sfânta tradiție (care, de altfel, împreună cu Sf. Scriptură, scrierile Sfinților Părinți formează un tot unitar). (De fapt, orice creștin ortodox cred că poate să traseze linia de demarcație între cele două...)

mihaila_alin 10.01.2011 20:52:44

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 321493)
Eu vad ca Sfintii Apostoli zic acolo "sa se fereasca de sange" foarte probabil in primul sens s-or fi referind sa se fereasca oamenii de a varsa sangele altor oameni adica si de a te lua la bataie cu altcineva.Poate zice si a se feri oamenii sa manance sange crud de la animale.
Oricum e foarte periculos sa mananci sange crud de animale,poti sa iei foarte multe boli asa.
La romani carne se mananca fripta (traditional),sangeretele nu are sange crud ca e afumat /fiert si acolo sunt peste 100 de grade.
Asa ca daca mananci sangerete,nu mananci sange crud.

nu pot sa fiu de acord cu tine,nu cauta suport la faptul ca unii manica singe,nu ai dreptul sa maninci nici singerat de ce vinatori puscatura[locul pe unde au intrat alicele]o arunca.in caz de supravietuire nu se mai pune problema atuncia de la tintari si pina la elefanti tot ce prinzi.deocamdata nu e cazul.

mihaila_alin 10.01.2011 20:55:50

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 321502)
De parcă carnea din supermarketuri nu provine de la animale tăiate:21:

ce zici de puii cei vineti de se mai vad uneori prin magazine.asa ceva nu as minca nici batut.

I.Calin 10.01.2011 20:57:31

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 321650)
ce zici de puii cei vineti de se mai vad uneori prin magazine.asa ceva nu as minca nici batut.

Sincer, dar alții din magazin îi mănânci? Eu nu.

mihaila_alin 10.01.2011 20:58:17

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 321504)
Vreau să vă reamintesc că nu toți adventiștii mănâncă carne, iar cei care mănâncă chiar se feresc de a consuma sânge. Cât privește sfatul apostolului Pavel, el se referă așa cum [nu prea bine] citiți la acele bucate făcute de Dumnezeu spre gustare. Acum dacă dvs. considerați că viermii, omizile, gândacii de Colorado și alte scârboșenii sunt "spre gustare" n-am nimic împotrivă, dar vă rog să nu mă poftiți la masă!http://yoursmiles.org/tsmile/disgust/t9404.gif

ba zi Doamne fereste de o catastrofa ca s-ar putea sa nu-ti ajunga precum ti-e cererea.

mihaila_alin 10.01.2011 21:02:48

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 321509)
Interpretarea dumneavoastră este așa după cum vă place să afirmați "după capul vostru". Dacă Sinodul de la Ierusalim a spus să se ferească de sânge PUNCT, nu cred că mai avem ce comenta (că e vorba de sânge de om, de animal, fiert, fript sau afumat). De fapt, așa cum reiese din capitolele respective, interdicția aceasta de a consuma sânge de animal este veche, chiar stră-veche. Porunca nu face altceva decât să-i încredințeze pe creștinii proveniți dintre Neamuri că interdicția din VT este și pentru ei, nu doar pentru iudeo-creștini.

nu pot decit sa fiu de acord cu ce ai spus aici da sa nu ti-o iei in cap cum ca ai avea dreptate tot timpul si punct. cum iti place sa spui.

mihaila_alin 10.01.2011 21:05:24

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 321513)
Ba e cu probleme și încă foarte mari (vi-o poate confirma orice medic nutriționist). Dar -zic eu- nu e mai bine să avem o dietă vegetariană așa cum a fost stabilită omului de la Creație decât să ne facem atâtea probleme (de natură etică, ecologistă, medicală, etc.)? Că în cer sunt absolut sigur, nu vom ucide animale să le mâncăm hoiturile!

spunea un medic german:facutu-sa stomacul meu cimitir de animale.dar nu e pasare ca porcul.

tricesimusquintus 10.01.2011 21:06:59

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 321652)
ba zi Doamne fereste de o catastrofa ca s-ar putea sa nu-ti ajunga precum ti-e cererea.

În caz de catastrofă (care se apropie văzând cu ochii), Domnul ne-a promis că pâinea și apa nu ne va lipsi (Is.33,16). E drept, nu ne promite prepelițe, deși ar putea-o face însă cu siguranță ne-ar ieși și pe nas (Num.11,20).

mihaila_alin 10.01.2011 21:08:25

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 321519)
Lipsește doar concluzia.:39: Înțeleg că trebuie s-o trag eu... Iat-o: și până la urmă a mâncat Sf. Petru ori ba?:4:

oare sa fi fost cretin sa nu asculte porunca Dumnezeiasca,ba unde iti e credinta?calcatorule de porunci.

tricesimusquintus 10.01.2011 21:10:00

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 321661)
oare sa fi fost cretin sa nu asculte porunca Dumnezeiasca,ba unde iti e credinta?calcatorule de porunci.

Asta este, ce să-i faci? Tare neascultător Petru ăsta! Să nu asculte pe Domnul și să mănânce... Nț, nț..

tricesimusquintus 10.01.2011 21:14:31

Citat:

În prealabil postat de I.Calin (Post 321648)
Nu fi rău, nu cred să existe vreun preot ortodox care să nu fie capabil să facă distincția între tradiție populară și sfânta tradiție (care, de altfel, împreună cu Sf. Scriptură, scrierile Sfinților Părinți formează un tot unitar). (De fapt, orice creștin ortodox cred că poate să traseze linia de demarcație între cele două...)

Am dat și eu un exemplu, acum nu mă omorâți! Vorba aceea: "Pe mine m-ai omorât, dar cu calul ce-ai avut? [de l-ai botezat]".
Mai glumesc și eu (... în loc să vin cu o lămâie la așa topic...).

arwein 10.01.2011 21:18:30

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 321356)
nu e pasare ca porcul,nici apa ca, si vinarsul.

nu e pasare ca porcul si nici peste ca gaina....

mihaila_alin 10.01.2011 21:19:58

Citat:

În prealabil postat de I.Calin (Post 321651)
Sincer, dar alții din magazin îi mănânci? Eu nu.

am obiceiul la cei crescuti acasa dar uneori mai scap si la de cei cu euri pacatele ma mina, da tre sa arate bine altfel ba [stiu ca-i toxic]da e precum pacatul.

mihaila_alin 10.01.2011 21:23:10

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 321660)
În caz de catastrofă (care se apropie văzând cu ochii), Domnul ne-a promis că pâinea și apa nu ne va lipsi (Is.33,16). E drept, nu ne promite prepelițe, deși ar putea-o face însă cu siguranță ne-ar ieși și pe nas (Num.11,20).

tricica esti sigur ca meriti piinea din cer ce se da sfintilor,eu sunt un pacatos nus-de merit asa ceva...dar mai gindeste-te.

Yasmina 10.01.2011 21:24:51

din nou,natura!

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 321338)
Carnea de porc este cea mai toxica.Porcul fiind un animal inteligent,realizeaza ca va fi sacrificat iar hormonii fricii pe care ii degaja in acele momente,contamineaza carnea.
In opinia unora si sa omori o musca este ceva sadic si macabru...daramite un porc..:17:

Da,eu fac parte dintre aceia...
Cu ce a gresit o musca sau o alta insecta,doar ca ti-a invadat spatiul?si pt asta trebuie sa moara?Foarte frumos si simplu,se pot prinde si lasa afara de unde au venit,sa-si continuue infima existenta.
Cat despre porci si animale mai mari nici nu vorbesc...o lume ideala ar fi cand am putea sa ne hranim cu salate,fructe si seminte si doar sa ne bucuram sa privim animalele.

Acum nu va ganditi ca toti americanii sunt mari iubitori de animale si un exemplu in galaxie,iubitorii de animale se afla concentrati mai ales in jurul oraselor mari(vezi exemplul cu Chicago),in rest toti taranoii din statele agriculturale sunt la fel ca si oamenii nostri de la tara,cresc animale pt sacrificat iar distractia cea mai mare este sa mearga la vanatoare-aici deosebirea consta in faptul ca aceia care sacrifica animale au gospodarii indepartate de viata orasului si fara vecini prin apropiere,nu ca acesti tembeli din Chicago,care si-au terorizat vecinii cu scene de groaza,venite parca din secole apuse-chestie de educatie,de traditie.
Vorbind de traditie,ce are a face obiceiul cu porcul si tuica in toata aceasta poveste cu nasterea Domnului?Il simtim pe Dumnezeu mai aproape daca taiem in chinuri porcul si bem tuica in jurul lui?mai taiem si niste brazi,mai folosim si niste pocnitori(cu cazia asta mai mor de spaima si niste pasari)si gata,omul arhaic e fericit ca poate distruge totul in calea sa,punand mai presus de toate traditia!(una barbara,desigur).

daniil96 10.01.2011 21:40:07

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 321627)
În niciun caz carne de porc, cum sugerai în postarea anterioară. Că parcă era vorba de carne de porc și mai ales de sânge ca aliment. Dar se pare că aspectul acesta ți-a scăpat din pricina... cireșului.:4:

nu sugerez nimic

te-am intrebat daca adventistii nu mananca deloc carne

de orice fel ... pasare, peste, vita etc.

toate acestea contin sange

cum impaci atacurile tale vehemente cu faptul ca si voi consumati carne cu sange?

Yasmina 10.01.2011 21:42:07

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 321650)

Toata carnea este vanata,deoarece este un les,un hoit-cea care apare rosie si apetisanta in magazine este prelucrata cu anticuagulante,ca sangele sa nu-si modifice structura pentru cateva ore,uneori zile si a se putea vinde.In pachetul de carne tocata rosie si frumoasa la suprafata,poti sa observi prin mijloc zone de carne vanata,total neapetisante-acolo unde anticuagulantele nu au patruns.
Si puii taiati la tara,se vor invineti in cateva zile daca tot amani prepararea lor;eu una nu am mai vazut pui vineti de foarte mult timp,asa ca nu stiu la ce va referiti...
Fireste,nu as manca pui vineti din magazine,dar oare altceva magazinele nu mai au de oferit?

arwein 10.01.2011 21:43:51

Nu va luati de 'hormonii stressului"- de la porc cand il taie. Si vanatul si orice animal e speriat cand vede cutitul, dar asta face parte din fiziologia mamiferelor dintotdeauna. Poate credeti ca atunci cand alerga iepurele fugarit de vulpe descarca 'hormonii fericirii"? Sau cand pisica se joaca cu soarecele inainte de a-l manca o face pentru ca nu are televizor? Nu, ci pentru ca astfel amaratul ala descarca "hormonii stressu-lui" si asta mobilizeaza glicogenul din depozite si ...il face mai dulce.
Acú cred ca un porcusor bine pregatit odata pe an nu e mare lucru pentru majoritatea oamenilor- mai ales iarna- frig, efort mai mare etc. Dar carnurile alea de animale/ pasari crescute in hale, inghesuite, care nu vad lumina soarelui niciodata, hranite cu furaje, fortifiate cu hormoni, tratate cu antibiotice, apoi taiate (credeti ca lor nu le e frica?) si apoi carnea lor tratata cu coloranti, conservanti si imbibata bine cu apa - astea credeti ca sunt mai sanatoase? Chiar daca scrie pe eticheta "curcan"sau "pui"- tot foarte rau e , nu credeti?
Si sa nu uitam ca ortodocsii au posturile!

mihaila_alin 10.01.2011 21:48:54

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 321683)
Toata carnea este vanata,deoarece este un les,un hoit-cea care apare rosie si apetisanta in magazine este prelucrata cu anticuagulante,ca sangele sa nu-si modifice structura pentru cateva ore,uneori zile si a se putea vinde.In pachetul de carne tocata rosie si frumoasa la suprafata,poti sa observi prin mijloc zone de carne vanata,total neapetisante-acolo unde anticuagulantele nu au patruns.
Si puii taiati la tara,se vor invineti in cateva zile daca tot amani prepararea lor;eu una nu am mai vazut pui vineti de foarte mult timp,asa ca nu stiu la ce va referiti...
Fireste,nu as manca pui vineti din magazine,dar oare altceva magazinele nu mai au de oferit?

ei bine ziceam si eu asa, ca nu-i piatra de hotar,dar nici legumele nu-s mai presus contin multe elemente toxice dupa minim4-5 stropiri ce se aplica.

mihaila_alin 10.01.2011 21:53:21

Citat:

În prealabil postat de arwein (Post 321685)
Nu va luati de 'hormonii stressului"- de la porc cand il taie. Si vanatul si orice animal e speriat cand vede cutitul, dar asta face parte din fiziologia mamiferelor dintotdeauna. Poate credeti ca atunci cand alerga iepurele fugarit de vulpe descarca 'hormonii fericirii"? Sau cand pisica se joaca cu soarecele inainte de a-l manca o face pentru ca nu are televizor? Nu, ci pentru ca astfel amaratul ala descarca "hormonii stressu-lui" si asta mobilizeaza glicogenul din depozite si ...il face mai dulce.
Acú cred ca un porcusor bine pregatit odata pe an nu e mare lucru pentru majoritatea oamenilor- mai ales iarna- frig, efort mai mare etc. Dar carnurile alea de animale/ pasari crescute in hale, inghesuite, care nu vad lumina soarelui niciodata, hranite cu furaje, fortifiate cu hormoni, tratate cu antibiotice, apoi taiate (credeti ca lor nu le e frica?) si apoi carnea lor tratata cu coloranti, conservanti si imbibata bine cu apa - astea credeti ca sunt mai sanatoase? Chiar daca scrie pe eticheta "curcan"sau "pui"- tot foarte rau e , nu credeti?
Si sa nu uitam ca ortodocsii au posturile!

posturile si acestea de avem pe acasa cite ceva eco de nu,nu sti ce maninci.

arwein 10.01.2011 21:57:07

Asa e , cand cumperi din alimentara oricum risti, desi in ultima vreme cu moda eco parca mai gasesti si cate ceva mai ok; dar pacostea mare vine de la fast -food si de la lanturile de restaurante fast- food. Acolo chiar ca e ruleta ruseasca!

heaven 11.01.2011 07:22:22

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 321289)
"O familie de români din Chicago a fost luată pe sus de către trupele Swat și dusă la poliție, după ce a înjunghiat porcul în curtea casei, conform datinilor de Craciun.

Potrivit crimetime.ro, in timp ce savurau un pahar cu țuică fiartă și priveau cum un conațional îi face de petrecanie unuia dintre purcei, românii s-au trezit din senin cu o echipă SWAT (trupă militară americană), care fusese sesizată de un anonim că “în curtea unor români se petrece un masacru și se aud răgete desprinse parcă din iad”.

Tabloul pe care l-au găsit trupele Swat în curtea românilor este ușor de imaginat pentru noi, scenariu de groază pentru ei: un bărbat ținea un lighean pentru a colecta sângele, un altul pârlea porcul cu o butelie de gaz. Americanii i-au dus pe români la secție, unde au fost scăpați de un avocat conațional.

Deși avocatul a pledat potrivit unei legi care acordă dreptul la libertate culturală în privința ritualurilor tradiționale, românii au primit un avertisment și vor fi supravegeați timp de doi ani."

http://www.bucharestherald.ro/front-...he-court-yard-

http://www.agenda.ro/news/news/37598...ie-porcul.html

Este intr-adevar ceva infiorator de crud.Copil fiind,aceasta practica m-a traumatizat,efectiv nu puteam sa inteleg de ce semenii ar face ceva atat de cumplit unei fiinte,cum de acei copii puteau sta impasibili pe margine sa se amuze de un spectacol grotesc,cum de nu vedeau acea fiinta in agonie care cerea ajutor.Plangeam in ultimul hal,in ziua aceea nu mai puteam manca nimic,incercam un sentiment de voma si gol in stomac,gol in suflet...Stiu ca ma rugam lui Dumnezeu sa ma ajute cand voi fi mare sa pot ajuta ca suferinta acestor fiinte sa ia final.
Intr-adevar m-a ajutat in acest sens,insa rolul meu,comparativ cu proportia a ceea ce se intampla in lume mi se pare atat de mic...Probabil daca vom fi din ce in ce mai multi care am intelege niste lucruri,am reusi sa recreem paradisul,acel loc in care nu exista suferinta,in care leul,lupul si mai ales omul,cel mai mare pradator,traiau in pace cu toate fiintele.
Multora le par utopii,insa eu simt ca acest lucru este real,iar de fiecare data cand a fost sa intervin pentru un animalutz,am simtit ajutorul real si de netagaduit al lui Dumnezeu,practic eu nu eram decat un instrument si am vazut cat de importanti sunt in ochii Lui Dumnezeu si acesti copilasi mai mici ai Sai!

heaven 11.01.2011 07:34:51

PS:In privinta alimentatiei,sunt ani de zile de cand nu mai mananc carne,prima la care am renuntat fiind chiar cea de porc si motivul nu este nici pe departe doar sacrificiul, de animale,ci pur si simplu pentru ca trupul meu a inceput sa o refuze treptat,treptat acum cativa ani,asa cum am vazut ca face si cu chimicalele din comert,alcool (doar natural mai pot bea si in cantitati f mici),tutun,pentru ca am avut o perioada in care m-am prostit si eu cu tigarile etc E ca si cum as avea un barometru interior care imi spune:asta e benefic pentru tine,asta nu.
De simtit ma simt foarte bine,multumesc lui Dumnezeu probleme de sanatate nu am mai avut de nu mai tin minte,nici macar o raceala nu m-a mai incercat de ani,iar ca aspect fizic multa lume imi da mult mai putini ani decat varsta pe care o am in buletin.
Deci,de putut eu zic ca se poate,insa nu intr-un mod fortat,pentru ca ar fi un soc pentru organism,ci treptat,orientandu-ne spre o hrana cat mai sanatoasa,bazata mai mult pe fructe,legume,lactate,iar cei carora le este greu sa renunte la carne momentan,sa incerce sa se axeze mai mult pe peste si cu siguranta se vor simti mult mai bine.
Deasemenea,aportul de apa este extrem de important pentru organism pentru a elimina toxinele,dar si o detoxifiere periodica a colonului.
Sportul conteaza si el destul de mult pentru mentinerea organismului intr-o stare optima.
Poate m-am intins la vorba,dar daca totusi pe cineva ar interesa un stil de viata mai sanatos si se intreaba daca se poate si altfel,atunci am spus sa impartasesc putin din experienta mea personala.

medusa 11.01.2011 09:10:26

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 321513)
Ba e cu probleme și încă foarte mari (vi-o poate confirma orice medic nutriționist). Dar -zic eu- nu e mai bine să avem o dietă vegetariană așa cum a fost stabilită omului de la Creație decât să ne facem atâtea probleme (de natură etică, ecologistă, medicală, etc.)? Că în cer sunt absolut sigur, nu vom ucide animale să le mâncăm hoiturile!

Eu am zis ca porcul este curat din punctul de vedere spiritual, nu din punct de vedere medical. Medical, nu este bine ca cineva sa exagereze cu consumul carnii de porc, dar putina carne de porc nu face rau.

tricesimusquintus 11.01.2011 09:47:44

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 321772)
Eu am zis ca porcul este curat din punctul de vedere spiritual, nu din punct de vedere medical.

Este straniu să numești un animal (chiar și un animal îngăduit de Dumnezeu ca hrană) "curat din punct de vedere spiritual". Probabil vreți să vă referiți din punct de vedere "ceremonial". Și din acest punct de vedere, vreau să vă asigur că nici evreii nu ardeau pe altar porci și nici adventiștii nu consumă porc din rațiuni ceremoniale. Cred că e sugestivă formularea
"Să nu mîncați porcul, care are unghia despicată și copita despărțită, dar nu rumegă; să-l priviți ca necurat." (Lev.11,7)

medusa 11.01.2011 10:03:04

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 321787)
Este straniu să numești un animal (chiar și un animal îngăduit de Dumnezeu ca hrană) "curat din punct de vedere spiritual". Probabil vreți să vă referiți din punct de vedere "ceremonial". Și din acest punct de vedere, vreau să vă asigur că nici evreii nu ardeau pe altar porci și nici adventiștii nu consumă porc din rațiuni ceremoniale. Cred că e sugestivă formularea
"Să nu mîncați porcul, care are unghia despicată și copita despărțită, dar nu rumegă; să-l priviți ca necurat." (Lev.11,7)

astea sunt versete din Vechiul testament ! sunt depasite !

vreti sa va aduc versete din Noul, unde scrie sa mancam orice si sa nu consideram nimic necurat fiind sfintit prin rugaciune si multumiri catre Dumnezeu ?

tricesimusquintus 11.01.2011 10:07:25

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 321792)
astea sunt versete din Vechiul testament ! sunt depasite !

Mă întreb cum de n-ați ars încă toate aceste versete "depășite". Și mă întreb de asemenea cum de respectați atâtea versete "depășite" din acest Vechi Testament...:106:

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 321792)
vreti sa va aduc versete din Noul, unde scrie sa mancam orice si sa nu consideram nimic necurat fiind sfintit prin rugaciune si multumiri catre Dumnezeu ?

Nu e nevoie. Ciudat este însă faptul că le dați o interpretare tipic "sectară" :4:

medusa 11.01.2011 10:10:30

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 321793)

Nu e nevoie. Ciudat este însă faptul că le dați o interpretare tipic "sectară" :4:

Nu inteleg ce vreti sa spuneti, dar in fine, oricum, mie imi place foarte mult carnea de porc, carnati, costita, muschi afumat etc. etc. - ce poate fi mai bun !

tricesimusquintus 11.01.2011 10:23:59

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 321795)
Nu inteleg ce vreti sa spuneti, dar in fine, oricum, mie imi place foarte mult carnea de porc, carnati, costita, muschi afumat etc. etc. - ce poate fi mai bun !

Păi asta-i problema cea mai sensibilă: p o f t a. Este examenul la care au căzut și primii noștri părinți.
Dumnezeu spune "să nu!", iar omul spune "nu pot, mi-e poftă!"

medusa 11.01.2011 11:36:51

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 321798)
Păi asta-i problema cea mai sensibilă: p o f t a. Este examenul la care au căzut și primii noștri părinți.
Dumnezeu spune "să nu!", iar omul spune "nu pot, mi-e poftă!"

pofta de mancare nu tot Dumnezeu a creat-o ? nu El a creat gustul, papilele gustative, senzatia de foame etc. ? nu El a creat produsele care se pot manca?

ceea ce scrieti mie imi pare fanatism religios.

tricesimusquintus 11.01.2011 11:51:43

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 321828)
pofta de mancare nu tot Dumnezeu a creat-o ? nu El a creat gustul, papilele gustative, senzatia de foame etc. ? nu El a creat produsele care se pot manca?

Aveți dreptate, există și pofte bune (exemplu pofta după un măr sănătos), cum există și pofte pervertite. Aveți de asemenea dreptate și în cea de-a doua afirmație. Vorba românească: nu tot ce zboară se mînâncă.

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 321828)
ceea ce scrieti mie imi pare fanatism religios.

Ce anume? Faptul că vreau să ascult de Dumnezeu?

medusa 11.01.2011 12:02:53

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 321839)

Ce anume? Faptul că vreau să ascult de Dumnezeu?

Atunci ascultati de Dumnezeu si impliniti ce scrie in Biblie:

1 Corinteni 10:25 *Să mâncați din tot ce se vinde pe piață, fără să cercetați ceva din pricina cugetului.
26 *Căci „al Domnului este pământul și tot ce cuprinde el.”
27 *Dacă vă poftește un necredincios la o masă și voiți să vă duceți, să mâncați din tot ce vă pune înainte, fără să cercetați ceva din pricina cugetului.

va recomand ceafa de porc, este extrem de gustoasa.
Pofta buna !

tricesimusquintus 11.01.2011 12:12:49

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 321841)
Atunci ascultati de Dumnezeu si impliniti ce scrie in Biblie:

1 Corinteni 10:25 *Să mâncați din tot ce se vinde pe piață, fără să cercetați ceva din pricina cugetului.
26 *Căci „al Domnului este pământul și tot ce cuprinde el.”
27 *Dacă vă poftește un necredincios la o masă și voiți să vă duceți, să mâncați din tot ce vă pune înainte, fără să cercetați ceva din pricina cugetului.

va recomand ceafa de porc, este extrem de gustoasa.
Pofta buna !

Observ că vă place să vă jucați cu foarfeca, aveți grijă să nu vă răniți! Priviți puțin și la contextul versetelor decupate. La ce se referă "cugetul" creștinului? La "ceafa de porc", ori la cărnurile închinatre idolilor (vezi versetul următor)?

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:05:31.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.