Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   loc de rugaciune pentru Andreicozia (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11420)

heaven 08.12.2010 16:59:15

Din cate observ numai loc de rugaciune nu este acest topic si,din pacate, asta chiar in postul Craciunului...

mihailt 08.12.2010 17:02:52

Citat:

În prealabil postat de GheronIosifIsihastul (Post 311316)
Diavolul este viclean, siret, mincinos, si foloseste extremele, ca sa manipuleze ! Unde ai vazut tu inchizitie in ortodoxie?Ascultarea se face de bunavoie, Hristos ne cere sa ascultam dupa cum si El a facut ascultare! si sa ne lepadam de noi insine TOTAL!!
Nu exista Andrei un "ei" si un "noi" ce tot insinuezi nu stiu ce interese impuse ale nu stiu cui carenu stiu ce ar avea de castigat.. Aceste sfaturi de ascultare le-au dat niste bieti pustnici care plangeau neancetat si erau plini de Duhul Safnat ,care au vazut cat de periculos si de siret este diavolul si au dat aceste sfaturi numite canoane ca sa ne putem proteja de aceste ispite si caderi pana cand capatam noi insine Duhul Sfant in dar de sus! Ce tot ii dai cu inchizitie ,cu menghine? Este penibil ce spui! Asta sa o spui lui papa de la roma dar nu noua ortodocsilor.. Macar in sinea ta sper ca ai spus'o doar asa de senzatie ca sa starnesti ura omului fata de ascultare si de smerita cugetare si de sfatuire.. caci zice Inteleptul Iisus fiul lui Sirh "CAILE NEBUNILOR SUNT DREPTE INAINTEA LOR(ADICA SE INCRED IN EI INSISI) IAR INTELEPTUL ASCULTA SFATURILE!(aDICA NU SE INCREDE IN EL INSUSI).. pricepi? Mai Andrei, da sunt oameni care nu cunosc dogma Biseriic ortodoxe, curatia si desavarsirea ei.. Pe acestia tu ii otravesti cu aceste false acuzatii menite sa instige la cum am spus mai sus neascultare.. Ca bietele oite sa iasa din staul, sa se lepede de Biserica si sa iasa afara cu lupii.. Dezbinare dinaluntru! Asta faci! Lup imbracat in haine de oaie! Da nu iti e rusine de mine ca stim amandoi ce inseamna fericita ascultare! De ce indraznesti sa joci rolul asta malefic? iar tu Mihailt! A MIA OARA REPET!!! Nu ma intereseaza pacatele lui Andrei! Vorbim de Erezie! De HULA Impotriva DUmnezeiirii Lui Hristos, Impotriva Fecioriei Maicii omnului, impotriva Crucii, a Sfintilor, a tot ce e mai drept si mai curat si mai SFANT!! Aici Biserica trage linie.. Aici ia sfarsit toleranta si se ia atitudine! Se izoleaza erezia, se avertizeaza populatia, se mustra etreticul, se roaga pentru el si daca nu se indreapta nici asa ,ramanem de veghe si demontam toate cursele lui ca sa nu cada vreo oita in plasele astea!Tu stai cu mainile in san . Asa facem noi astazi.. Ne doare-n cot de Adevar, de Biserica.. daca s-ar lua de mama dumitale cred ca ai apara-o! Asa este? Dar cum Bserica si Maica Domnului nu le simti probabil ca mama, ii mai iei si apararea ca sa-l incurajezi..Repet, erezia este altceva! Nu ma intereseaza faptele acestui om! Orice prunc ar fi priceput deja demult asta! Am pomenit eu vreun cuvant despre pacatele lui? Eu sunt acuzat de fapte rele,da! Eu condamn erezia si absolut nimic altceva! Fa diferenta si citeste vietile Sfintilor, Dogmele ortodoxe etc.. Nu mai extrage fraze din context adaugand un "Deci rezulta ca" .. Este absurd, josnic si penibil! Frati ortodocsi, ar fi momentul daca iubiti pe Maica Domnului si Biserica sa luati atitudine impotriva hulelor! Nu osandim pe nimeni! Ca judecata este a lui Hristos! Prevenim, avertizam! Spunem ADEVARUL! Si ne rugam sa se trezeasca si sa fie iertati! Nu trimitem pe nimeni noi in iad! prevenim ,caci toti dusmanii Bisericii au sfarsit rau! Le atragem atentia ,le explicam ,ca sa aiba sansa sa se indrepte chiar si ei si daca nu, barem pe cei mai novici sa-i protejam de aceasta boala sufleteasca! erezia se intinde cel mai usor! Imediat omul se duce dupa altie dumnezei, se abate de la adevar! erezia creste ca buruiana si ca ciulinul si trebuie plivita ! Cine sa faca asta? Sa stam sa privim in timp ce ei invenineaza sufletele? NU trebuie sa luam atitudine? ca si impotriva avortului si a altor molime ucigatoare de oameni si mai ales de suflete!
Dumnezeu sa-i ierte pentru rautatea lor, mai ales ca se vede clar aici ca o fac cu buna stiinta si cu viclenie!
Asa ca nu mai stati comozi si caldicei pe margine si priviti, vezi Doamne din bunatate!
asta este falsa smerenie!
Doamne miluieste-ne si apara-ne de cel viclean!

Fratele Andrei nu a indemnat pe nimeni sa se lepede de Biserica ortodoxa si nici nu a hulit pe Maica Domnului.Cel putin eu nu am vazut aceasta. Daca a facut vreodata asa ceva as dori sa vad si eu respectiva postare.

GheronIosifIsihastul 08.12.2010 17:21:40

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 311325)
Din cate observ numai loc de rugaciune nu este acest topic si,din pacate, asta chiar in postul Craciunului...

Pai ca bine zici! te invit sa te rogi! Cine te opreste? ai fost printre primii care in mod hilar nu te smintesti cand andrei in post si in afara lui, in absolut fiecare postare ca deja e eveniment cand nu huleste in vreo postare si nu batjocoreste el ceva, nu ai luat atitudine.. dar cand cineva ia atitudine impotriva hulitorului de Dumnezeu repede mi-ai sarit la beregata! Cum vine asta? Asa ca lasa falsa evlavie, ca nu te impusca pe tine nicio iubire si dragoste de Dumnezeu.. Tu esti la fel de eretica.. Deja v-am invatat.. Sunteti o gasca unita si actionati in haita.. in grup.. eu sunt singur si mic.. asa a fost mereu inegala lupta, dar eu lupt in apararea adevarului si nu ma dau in laturi sa marturisesc ortodoxia! ca barem la capitolul asta sa zic nu! Daca la celelalte sunt cu totul vandut pacatului!
Iti doresc inima sincera si da! rugaciune dreapta si dreapta socoteala! repet! taci cand e hulita Biserica, Dumnezeu, Crucea, Imediat esti "sunteti" toceranti! iar cand cineva ia atitudine, Dumnezeule Mare! Ce lume stramba! il atacati! Sa va fie rusine! de 10 ori rusine!
Falsa evlavie, falsa "ingaduinta", falsa intentie, iubire de sine si erezie, asta va uneste si asta este ADEVARUL!! Nu mai faceti pe blanzii si pe dragastosii ca vomit ! sa va vad ca tremurati cand e hulita Biserica si Hristos! sa va rupeti hainele de pe voi cand auziti hule impotriva Celui care a facut Cerul si pamantul! rusine !

GheronIosifIsihastul 08.12.2010 17:31:04

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 311326)
Fratele Andrei nu a indemnat pe nimeni sa se lepede de Biserica ortodoxa si nici nu a hulit pe Maica Domnului.Cel putin eu nu am vazut aceasta. Daca a facut vreodata asa ceva as dori sa vad si eu respectiva postare.

Pai de asta se numesc mai lupi imbracati in haine de oi! pai si-ar da toti seama imediat daca ar veni cu oferta pe fata.. da el invita sa iesim din staul ca vezi Doamne asta e adevarata ortodoxie.. Mai dar tu chiar nu ai inteles? Ce tot insisti si-i iei apararea hulitorului? ia intreaba-l pe el direct! Sa zica! Este Maicuta Domnului Fecioara? Este Hristos Dumnezeu adevarata din Dumnezeu adevarat? Se cinstesc sfintele Moaste? Este Sfanta Impartasanie Trupul si Samngele Domnului sau este doar o "comemorare"? ia intreaba-l, spune-i Andrei ca omul asta a coborat acum din luna! Spune-i despre invatatura ta cea noua.. Ca Pavel a spus ca de vine altul sa ne invete altfel decat ce am primit sa fie anatema! AAA stiu! E un pasaj adaugat de "ei"!
ma duc sa vomit acum de-adevaratelea! Mihai, sincera dezamagire.. Nu cred,ca "nu l-ai auzit hulind".. Adica mi s-a parut mie..? andrei, ai putina demnitate si barem recunoaste-ti invataturile(hulele) .. Dumnezeu sa te ierte si sa te indrepteze pe calea cea dreapta pentru rugaciunile Sfantului Nicolae, ale sfantului Apostol Pavel, Ale Maicutei Domnului si pentru Multa Sa milostivire si iubire fata de oameni!
Amin!

GheronIosifIsihastul 08.12.2010 17:33:08

Citat:

În prealabil postat de GheronIosifIsihastul (Post 311334)
Pai ca bine zici! te invit sa te rogi! Cine te opreste? ai fost printre primii care in mod hilar nu te smintesti cand andrei in post si in afara lui, in absolut fiecare postare ca deja e eveniment cand nu huleste in vreo postare si nu batjocoreste el ceva, nu ai luat atitudine.. dar cand cineva ia atitudine impotriva hulitorului de Dumnezeu repede mi-ai sarit la beregata! Cum vine asta? Asa ca lasa falsa evlavie, ca nu te impusca pe tine nicio iubire si dragoste de Dumnezeu.. Tu esti la fel de eretica.. Deja v-am invatat.. Sunteti o gasca unita si actionati in haita.. in grup.. eu sunt singur si mic.. asa a fost mereu inegala lupta, dar eu lupt in apararea adevarului si nu ma dau in laturi sa marturisesc ortodoxia! ca barem la capitolul asta sa zic nu! Daca la celelalte sunt cu totul vandut pacatului!
Iti doresc inima sincera si da! rugaciune dreapta si dreapta socoteala! repet! taci cand e hulita Biserica, Dumnezeu, Crucea, Imediat esti "sunteti" toceranti! iar cand cineva ia atitudine, Dumnezeule Mare! Ce lume stramba! il atacati! Sa va fie rusine! de 10 ori rusine!
Falsa evlavie, falsa "ingaduinta", falsa intentie, iubire de sine si erezie, asta va uneste si asta este ADEVARUL!! Nu mai faceti pe blanzii si pe dragastosii ca vomit ! sa va vad ca tremurati cand e hulita Biserica si Hristos! sa va rupeti hainele de pe voi cand auziti hule impotriva Celui care a facut Cerul si pamantul! rusine !

Gasca lui pitigoi(cel viclean) dai intr-unul tipa doi(sau trei sau .. mai multi!)

doctor_faustus 08.12.2010 17:33:21

Citat:

În prealabil postat de GheronIosifIsihastul (Post 311334)

Prietene, cred că te zbați degeaba. Acest ins slujește în altă parte și cu foarte mare probabilitate absolut interesat. Cred că este inutilă orice contră cu astfel de inși care nu fac decât sistematic să încerce ducerea în derizoriu a oricărei poziții autentice de Ortodoxie, așa cum ai și dumneata. Nu trebuie să ne lăsăm păcăliți de astfel de intruși, de trolli care altceva pur și simplu nu știu să facă; erau și în vremea lui Hristos destui care să încerce chiar și pe El să Îl ducă în derizoriu. Ba mai mult, diavolul L-a ispitit pe Iisus ca să i se închine lui în schimbul puterii lumești. Așa cum a fost prigonit Hristos, așa vor fi prigoniți și ucenicii lui; întotdeauna se vor găsi oameni ca să facă așa ceva, măcar până la judecată. Părerea mea este că trebuie întâi să îl ignorăm complet pe acest intrus și să facem o petiție organizată adresată administratorilor forumului, cu cât mai multe semnături și cereri ca acest individ să fie exclus de pe forum, iar forumul să fie atent monitorizat așa încât să nu mai pună piciorul pe aici să sfideze și să ducă în derizoriu orice atitudine autentică ortodoxă.

costel 08.12.2010 17:41:33

Draga "Gheron", din cate vad tu ceri ca un om sa se indrepte prin rugaciunea noastra, dar in schimbi lovesti in altii. Ce sa intelegem, ca doresti indreptarea unui om si caderea multora?

GheronIosifIsihastul 08.12.2010 17:46:02

Citat:

În prealabil postat de doctor_faustus (Post 311342)
Prietene, cred că te zbați degeaba. Acest ins slujește în altă parte și cu foarte mare probabilitate absolut interesat. Cred că este inutilă orice contră cu astfel de inși care nu fac decât sistematic să încerce ducerea în derizoriu a oricărei poziții autentice de Ortodoxie, așa cum ai și dumneata. Nu trebuie să ne lăsăm păcăliți de astfel de intruși, de trolli care altceva pur și simplu nu știu să facă; erau și în vremea lui Hristos destui care să încerce chiar și pe El să Îl ducă în derizoriu. Ba mai mult, diavolul L-a ispitit pe Iisus ca să i se închine lui în schimbul puterii lumești. Așa cum a fost prigonit Hristos, așa vor fi prigoniți și ucenicii lui; întotdeauna se vor găsi oamenia ca să facă așa ceva, măcar până la judecată. Părerea mea este că trebuie întâi să îl ignorăm complet pe acest intrus și să facem o petiție organizată adresată administratorilor forumului, cu cât mai multe semnături și cereri ca acest individ să fie exclus de pe forum, iar forumul să fie atent monitorizat așa încât să nu mai pună piciorul pe aici să sfideze și să ducă în derizoriu orice atitudine autentică ortodoxă.

Da frate, ai dreptate! Asa ar trebui! Dar vad ca noi membrii bisericii astazi suntem slabi ,foarte dezinteresati, reci, plictisiti, fara ravna.. De asta persista in acest mediu care-i este prielnic.. administratoriii forumului dau afara pe cei care vorbesc impotriva lor si nu impotriva lui Hristos.. eu am postat odata un coment impotriva acestei atitudini a lor si m-au banat! In schimb tolereaza si iata! au devenit sursa de sminteala de la invatatura cea dreapa si Apostolica si persista la infinit in ea! daca aveau dragoste fata de Dumnezeu il alungau pe lup de printre oite! dar le convine "polemica" ratingul ei.. Dumnezeu sa-i ierte si sa-i lumineze..Si sa-i ierte si daca iarasi ma vor bana tot pe mine! Mi-as dori sa vada cu ochii lor jertfa unui mucenic ,ce inseamna sfanta ravna si iubire fata de Adevar si de Biserica.. Ca sa se trezeasca.. dar ei nu stiu ce fac.. dorm.. dorm adanc.. si cand paznicul doarme.. lupul isi face treaba nestingherit! Ba imi spune el mie inca si se mai si lauda asa ca sa-mi faca in sac ca are ani de zile de hule si nimeni nu l-a banat! Adica e ca si cum mik-ar fi spus diavolul.. Am castigat, sunt ai mei, i-am cucerit, ii am la picioare! tot pe tine te vor lepada daca te iei de mine! Si asa a fost! Fratii nu iau atitudine.. tot felul de false scuze.. ca e post.. pai tocmai! aratati dragostea fata de Adevar! ca trebuie sa fim "toleranti" fata de pacatosi.. Da fata de pacatosi! dar nu fata de erezie! Asta m-am tot chinuit eu sa explic.. Am reusit dar sunt putini cei care au urechi de auzit si sinceritate.. noi in schimb confundam lenea duhovniceasca cu rabdarea in ispite.. si tot asa..
Oricum sincer iti multumesc.. Dumnezeu sa te binecuvanteze! Si te rog, sincer te rog si insist! Roaga-te si pentru mine!
Doamne ajuta!

mirabela 08.12.2010 17:46:17

Citat:

În prealabil postat de GheronIosifIsihastul (Post 311341)
Gasca lui pitigoi(cel viclean) dai intr-unul tipa doi(sau trei sau .. mai multi!)

Aualeu ce taraboi, dai in unul tipa doi!!!

Cum spuneam, e frumos ce faci tu, dar e munca de sisif, noi suntem mult prea mici, pentru o lupta asa mare! Orice argumente ai aduce, sunt pe degeaba.

GheronIosifIsihastul 08.12.2010 17:49:32

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 311344)
Draga "Gheron", din cate vad tu ceri ca un om sa se indrepte prin rugaciunea noastra, dar in schimbi lovesti in altii. Ce sa intelegem, ca doresti indreptarea unui om si caderea multora?

Ce cadere mai? ce tampenii spui mai acolo? Tu loviturile mele le vezi? Da spune-mi te rog: PE CELE IMPOTRIVA BISERICII NU LE VEZI?
Hai sictir! Mai cate forme luati voi ceata luipitigoi.. "sa intelegem" in numele cui vorbesti tu omule? Eu iau apararea bisericii si-i resping pe cei care o hulesc si pe cei care-i sustin pe cei care o hulesc. Punct! Dumnezeu sa te ierte ca sa simte de la o posta viclenia din cuvintele tale..

Rearbottoms 08.12.2010 18:15:33

Citat:

În prealabil postat de GheronIosifIsihastul (Post 311347)
Hai sictir! Mai cate forme luati voi ceata luipitigoi.. "sa intelegem" in numele cui vorbesti tu omule? Eu iau apararea bisericii si-i resping pe cei care o hulesc si pe cei care-i sustin pe cei care o hulesc. Punct! Dumnezeu sa te ierte ca sa simte de la o posta viclenia din cuvintele tale..

You sir, are a strange man.

Tu de acum nu mai esti religios, esti fanatic; la fel de periculos ca un suporter al lui Manchester..

GheronIosifIsihastul 08.12.2010 18:28:34

Ia spune-mi ai auzit de Onufrie cel Mare? Om drag, sunt singur, asta asa este si usor de observat... Dar te intreb, Sfantul Onufrie cel Mare era un fanatic religios? Pe ce loc este Ortodoxia in viata ta.. Este unul dintre multele sertare, pe langa fotbal si manchester? Ma tem ca te referi la fanatic in sensul de "cel care prea ia in serios viata religioasa.. adica nu mai "se distreaza" cu nimic altceva".. asta ar fi grav.. Imi amintesc ca erai un fel de ateu plictisit din postarile tale.. tu erai,nu? AAA, da, cu tine am vorbit.. Inchei subiectul.. este inutil.. e nevoie de rugaciune..Daca ati avea putina bunavointa fratilor.. Stiu ca e greu.. Dar Indrazniti sa cautati sincer si este imposibil sa nu ajungeti ortodocsi!
Doamne miluieste toate sufletele de pe acest forum!

catalin2 08.12.2010 18:33:45

Nu prea inteleg agitatia, e clar ca andrei are pareri proprii, e liber cugetator. Din acestia sunt multi, din pacate. Nefiind o marturisire ortodoxa, ar trebui sa ne ingrijoram la fel de mult ca pentru cei de alte religii de pe forum.

andreicozia 08.12.2010 18:53:55

Citat:

În prealabil postat de GheronIosifIsihastul (Post 311336)
1. Pai de asta se numesc mai lupi imbracati in haine de oi! pai si-ar da toti seama imediat daca ar veni cu oferta pe fata..

2. Sa zica! Este Maicuta Domnului Fecioara? Este Hristos Dumnezeu adevarata din Dumnezeu adevarat? Se cinstesc sfintele Moaste?

3. Este Sfanta Impartasanie Trupul si Samngele Domnului sau este doar o "comemorare"? ia intreaba-l, spune-i Andrei ca omul asta a coborat acum din luna!

4. Ca Pavel a spus ca de vine altul sa ne invete altfel decat ce am primit sa fie anatema! AAA stiu! E un pasaj adaugat de "ei"! !

1. Nu-i adevarat. Faptul ca eu ca ortodox, in lumina civilizatiei, a intelegerii si a cunoasterii prin educatia laica de care ne bucuram in ziua de astazi, vreau sa inteleg mai bine ce-i adevarat(si sunt multe si folositoare) si ce este mit si adaugat in prealabil pentru a manipula cu josnicie tipic evreiasca popoarele este dreptul meu de om garantat de Dumnezeu, nu-i mistocareala a lupilor in blana de oaie si alte analogii prostesti, arhaice si debile-fanatice de genul asta.
Intrebare pentru toti care ar trebui sa concluzioneze cele afirmate mai sus:
Oare de ce numai noi ortodocsii folosim aceste frici ca "cineva cu halva", un mare bau-bau ne submineaza credinta si religia, pe cind ceilalti isi vad de treaba in domeniul iubirii aproapelui poruncita de Hristos, stind mereu cu bratele deschise si cu minecile suflecate?

2. Maicuta?..vrei sa zici Mama lui Hristos, daca este/a fost fecioara sau nu? De unde vrei sa stiu eu omule, sau tu? ca doar nu ai fost acolo, nu esti doctorul Mariei care o fi examinat-o la nastere sau dupa cind se ducea ca orice femeie la controalele ginecologice.

Si chiar daca ar fi acum aici cu noi sau sa fi fost noi atunci cu ea, tot nu am fi stiut deoarece acest lucru este ceva intim, in caz ca nu stiai, si desi HRISTOS ne-a invitat sa-i pipaim ranile, ele erau intr-un loc unde se putea atinge corpul.
Ca urmare Hristos, mintuitorul nostru 3este de acord sa nu credem ceva ce ni se impune de catre cei catine cu bita, si cu vorba aspra, cu tupeu, aroganta, si obligativitate agresiva si deseori violenta, cu injurii si calomnieri nesimtite si de-a dreptul obraznice. Dar, de fapt, la ce te poti astepta de la un fanatic, nu?
Vrei sa-ti pastrezi jobul tau preferat de calugar sau preot, ce-oi fi tu acolo?...pai mai invata crestinismul adevarat, nu pe cel fanatic, din disperare.

3. Din nou, dovedeste-mi scripturistic ca Hristos a spus sa ne hranim cu singele lui(singe-singe, nu vin) si cu carnea lui( nu piine) si ca nu este un simbol...ca ar fi fugit Apostolii care incotro,..cu siguranta!...ca ei de comemorarea pomenirea mortilor au auzit dar de vampirism nu! asta cu siguranta!..doar asa intelge un crestin adevarat Impartasania...ca mincam si bem de la Hristos!(asa cum ar intelege copiii)...nici nu are rost sa mai comentam ca ar fi complet aiurea

4. Da, sunt multe pasaje adaugate din diverse motive. Se observa usor din contradictiile create cu ceea ce spune Hristos.

GheronIosifIsihastul 08.12.2010 19:04:26

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 311360)
Nu prea inteleg agitatia, e clar ca andrei are pareri proprii, e liber cugetator. Din acestia sunt multi, din pacate. Nefiind o marturisire ortodoxa, ar trebui sa ne ingrijoram la fel de mult ca pentru cei de alte religii de pe forum.

Catalin, acum intelegi agitatia? M-a scutit Andrei de un efort si a spus singur! El vorbeste vezi Doamne, ca "ortodox" nu ca liber cugetator! Intelegi? asta este erezia cea mai periculoasa.. ca e virusul inlauntru..in staul.. Desigur daca zicea acolo protestant, nu-mi pasa! Dar eu l-am citit stand de vorba cu oamenii cu biete suflete care nu prea cunosc si stim cu totii ce tentante sunt ofertele astea ale diavolului care par mereu indrepatatite.. vorbeste de pumnul din gura si oamenii care nu prea merg la Biserica zic ca da! Mama mea a mers 10 ani la Biserica si tot ceva in genul lui cugeta.. daca am lua atitudine cu aceste focare de erezie, multe rele le-am preveni.. Eu traiesc si am sub nas zilnic roadele ereziei.. Este teribila si ramificatiille ei ne afecteaza pe toti.. Dar ma cutremur totusi de cata moleseala si delasare este printre noi.. Stii ce zice in Sfanta Scriptura, am uitat unde.. ca pentru ca nu au vrut sa primeasca invatatura cea dreapta le-a dat Dumnezeu una falsa ca sa cada prada ei..ca nu au iubit Adevarul ci au iubit minciuna.. Adevarul nu L-au primit c minciuna au primit-o! Asa si noi..Nimeni nu-l condamna pe Andrei ,toti ii primesc hulele ca cea de mai sus, in schimb, ma critica pe mine, care apar Adevarul Apostolic si Credinta noastra stramoseasca Ortodoxa! este plin ,am observat din reactiile care au fost, sunt mai multi eretici decat ortodocsi.. o sa vedeti ,ca am infiintat un thread ca sa vedem asta si poate asa ne-om mai dezmetici.. asta reflecata cu alte cuvinte starea inimilor si a credintei noastre.. ca nu se mai nasc sfinti din Biserica ci numai eretici.. Eu nu sunt sfant, evident, de unde si durerea ca nu mai are cine sa apere Adevarul.. A ajuns unul ca mine sa lupte !si inca singur.. este teribil de trist..
Doamne miluietse-ne si nu ne lasa pe noi! indreapta mintile noastre pe calea Adevarului Tau! AMIN!

heaven 08.12.2010 20:31:32

Si cu mama ta dai dovada de aceasi agresivitate asa cum o faci cu userii de pe forum?Atunci chiar e trist...si ingrijorator.
Ti-am spus mai demult ca ceea ce uram in ceilalti este ceea ce uram in noi insine...
Acuzi pe altii de viclenie si falsitate,timp in care,in numele rugaciunii si iubirii pentru un frate al tau deschizi un topic pe care sa il poti incolti si sa instingi impotriva lui,de fapt.Oare asta nu se numeste tot viclenie Gheron?
Ce faci tu pe acest topic se cheama atac la persoana si din cate imi aduc aminte este interzis asa ceva pe forum!
Este dreptul fiecaruia sa gandeasca ce doreste,iar a fi crestin nu inseamna sa ai ochelari de cal,sa nu iti pui intrebari,sa nu cauti raspunsuri,Dumnezeu a dat omului libertatea de alegere,in marea Sa iubire,insa multora le este greu sa inteleaga asta si sa isi respecte semenii.
Eu nu am de ce sa ii iau apararea lui Andrei,nu facem parte din nici o conspiratie cladita impotriva ta si chiar nu ii impartasesc toate opiniile,insa il respect pentru libertatea in gandire si faptul ca are curajul sa se exprime deschis,iar din cate imi aduc aminte acesta este dreptul fiecarui cetatean liber.
Descarcarile tale de furie oarba sunt departe de a avea vreo legatura cu crestinismul,ci mai degraba cu niste probleme personale de ordin interior,iar acolo in adancul sufletului tau stii asta...
Sper ca adminul sa sesiseze acest topic si sa il stearga,pentru ca macar acum in post avem nevoie de liniste si rugaciune.
Dumnezeu sa iti lumineze sufletul si mintea!

GheronIosifIsihastul 08.12.2010 20:59:19

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 311406)
Si cu mama ta dai dovada de aceasi agresivitate asa cum o faci cu userii de pe forum?Atunci chiar e trist...si ingrijorator.
Ti-am spus mai demult ca ceea ce uram in ceilalti este ceea ce uram in noi insine...
Acuzi pe altii de viclenie si falsitate,timp in care,in numele rugaciunii si iubirii pentru un frate al tau deschizi un topic pe care sa il poti incolti si sa instingi impotriva lui,de fapt.Oare asta nu se numeste tot viclenie Gheron?
Ce faci tu pe acest topic se cheama atac la persoana si din cate imi aduc aminte este interzis asa ceva pe forum!
Este dreptul fiecaruia sa gandeasca ce doreste,iar a fi crestin nu inseamna sa ai ochelari de cal,sa nu iti pui intrebari,sa nu cauti raspunsuri,Dumnezeu a dat omului libertatea de alegere,in marea Sa iubire,insa multora le este greu sa inteleaga asta si sa isi respecte semenii.
Eu nu am de ce sa ii iau apararea lui Andrei,nu facem parte din nici o conspiratie cladita impotriva ta si chiar nu ii impartasesc toate opiniile,insa il respect pentru libertatea in gandire si faptul ca are curajul sa se exprime deschis,iar din cate imi aduc aminte acesta este dreptul fiecarui cetatean liber.
Descarcarile tale de furie oarba sunt departe de a avea vreo legatura cu crestinismul,ci mai degraba cu niste probleme personale de ordin interior,iar acolo in adancul sufletului tau stii asta...
Sper ca adminul sa sesiseze acest topic si sa il stearga,pentru ca macar acum in post avem nevoie de liniste si rugaciune.
Dumnezeu sa iti lumineze sufletul si mintea!

sictir pitigoi.. tu esti mai periculoasa bag de seama si decat andrei.. heaven.. du-te te rog in padure si plimba -te cu lupii pe acolo "crestina ortodoxa" .. asa pentru "respectul" tau fata de "libertatea de gandire " cum ai numit-o aparandu-l pe andrei.. pe care da l-am incoltit si-i trag masca de pe fata cum fac si cu tine! Nu va mai numiti ortodocsi, nu mai improscati ortodocsii cu ereziile voastre si nu am nimic cu voi.. v-am spus, in padure, acolo stati.. Da cata vreme va vad prin staul am sa tip LUPII PANA CAND OI AMUTI!!! CAT ma tine Dumnezeu ! Asa ca HAI SICTIR!! Tu ai nevoie de liniste sa iti plasezi veninul lupesc?
da nu iti e rusine? Ce rugaciune ? La Maica Domnului? Cum i te adresezi mai tu Maicii Curatiei dupa ce l-ai aparat pe cel care o huleste? nu ti-e rusine??? barem evita zona asta ca pun lanterna pe ochii tai vicleni imediat, nu te-ai invatat minte? Voi care propovaduiti ca Maica Domnului nu este pururea Fecioara, ca Mantuitorul Hristos nu e Dumnezeu, ca Sfanta Impartasanie nu e Trupul si Sangele Domnului, ca Sfanta Scriptura nu e scrisa de Duhul Sfant, vreti liniste si pace ca sa puteti sa injectati otrava in suflete asa in tacere? eu stiu ca voi ca tantarul care te ciupeste mai intai lasati o zeama anestezica si bietele suflete cu care vorbiti chiar va si indragesc.. ca asa e pacatul.. frumos si placut la vedere.. dar provoaca tulburare si apoi moarte! Acum, Da! In post va starpim! Pe cat se poate! Cei sinceri vor stii sa discearna fiii carui duh sunteti , dupa ce v-am pus in aceasta lumina.. cum vin mustele la .k...t, asa v-ati strans toti ereticii peste faclia asta de a-m pus-o eu aici si nu va da pace.. incercati cu viclenie ca sa o stingeti ca va vadeste!Va tot apropiati cu diferite "bune intentii" Va DERANJEAZA!!! In Numele lui Hristos eu pacatosul si amaratul va vadesc macar si un suflet de reusesc sa previn deajuns imi este!
Vorba Parintelui Amfilochie ,ce voi zice eu altminteri cand voi fi intrebat"de ce ai tacut?" iaca ! Nu tac! strig in gura mare LUPIII!!! Dusmanii Bisericii si ai ADEVARULUI!! iata-I! uitati-i!! Viclenii lupi, imbracati in haine de oi, care se ascund dupa parute "bune si crestinesti "intentii ,ca sa propovaduiasca razvratirea impotriva Bisericii si ca sa-mi rastalmaceasca mie vorbele cu viclenie , celui care vorbesc drept si cinstit in numele credintei ce am primit-o si pe care o pazesc ,ca altceva pe lumea asta nu am decat pe ea,de altceva nu-mi pasa si Dumnezeu imi este martor ca nu am nimic cu pacatosul ci am cu ereticul si cu erezia lui! Asa am fost invatat de Sfintii Parinti si am infiintat acest thread in ziua Sfantului Ierarh Nicolae ca sa amintesc tuturor aceasta si ca sa-i indemn la marturisire si la paza dreptei credinte! Ca asa cum am spus, alta avere nu am decat sufletul si dreapta credinta ceea ce voi ucideti prin ereziile voastre..
Dumnezeu sa va ierte si sa va indrepte prin pocainta la Ascultarea fata de Biserica si de Adevarul ei intreg si nezdruncinat!

mirabela 08.12.2010 21:21:27

zicea parintele arsenie boca, ca unii vor intra cu biblia in mana in iad!!!

Rearbottoms 08.12.2010 21:21:36

Citat:

În prealabil postat de GheronIosifIsihastul (Post 311418)
sictir pitigoi.. tu esti mai periculoasa bag de seama si decat andrei.. heaven..

Luati exemplu de cum se vorbeste cu o domnisoara ;p (deduc ca e domnisoara din conversatie).

valentin.viliga 08.12.2010 21:27:24

Citat:

În prealabil postat de Rearbottoms (Post 311423)
Luati exemplu de cum se vorbeste cu o domnisoara ;p (deduc ca e domnisoara din conversatie).

prea multa isihie, in lipsa argumentele se mai recurge si la argumente de genul acesta

daniil96 08.12.2010 21:27:43

Citat:

În prealabil postat de GheronIosifIsihastul (Post 311368)
Catalin, acum intelegi agitatia? M-a scutit Andrei de un efort si a spus singur! El vorbeste vezi Doamne, ca "ortodox" nu ca liber cugetator! Intelegi? asta este erezia cea mai periculoasa.. ca e virusul inlauntru..in staul..
...

fii linistit ... lucratura lui Andreicozia e foarte transparenta ...

dupa prima si a doua mustrare ... te indepartezi ca sa nu iti tulburi linistea

aici e cand m-am suparat eu pe andrei http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=196

asa ca vezi, nu prea poate pacali pe nimeni cu eticheta "ortodox" pusa la profil :1:

anna21 08.12.2010 21:37:35

@ GheronIosif

Si eu am fost indignata de multe ori de hulele lui. Si am cerut banarea dupa ce o hulise pe Maica Domnului, dupa ce a contestat minunile savasrsite de Hristos (adica nu se incurca cu minunile sfintilor, chiar mersul pe apa a lui Hristos l-a contestat.. si altele), adevarul Bibliei etc.

Sincer iti spun, nu inteleg demersul acesta cu sa ne rugam pentru el. O vreme (mai demult) m-am rugat si eu si l-am pus si la biserica.. dar apoi am inteles ca-mi pierd timpul.
Dar nu pot eu sa ma rog pentru cei care chiar au nevoie de rugaciuni?
Sunt atatia oameni bolnavi sau suferinzi, chiar pe acest forum mai vine cate cineva si spune ca trece printr-o perioada grea.. Sa ne rugam pentru aceia.
Hristos a venit pentru pacatosi. Ce treaba avem sa-i tragem pe drepti de maneca?

Ca daca omul nu are nevoie de Hristos, de ce sa-l fortam noi?
Cum spunea parintele Rafail Noica: faca-se voia mea este iadul. Lasa-l sa-si faca voia. Nici macar Dumnezeu nu-i limiteaza libertatea in nici un fel.

Plus ca diferenta dintre Andrei si altii este doar una: el are curajul sa spuna ce crede (in fine, nu e curaj, e tupeu, de fapt). Dar sa stii ca multi gandesc ca el. Uite si tu cati il citeaza, cati spun ca-l apreciaza pentru "inteligenta" etc.
Daca-l "prigonim", maine,poimaine isi mai face si o secta, omul, ca vad ca adepti nu lipsesc :(.

Lasa-l ca-ti pierzi linistea.

GheronIosifIsihastul 08.12.2010 22:14:19

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 311430)
Si eu am fost indignata de multe ori de hulele lui. Si am cerut banarea dupa ce o hulise pe Maica Domnului, dupa ce a contestat minunile savasrsite de Hristos (adica nu se incurca cu minunile sfintilor, chiar mersul pe apa a lui Hristos l-a contestat.. si altele), adevarul Bibliei etc.

Sincer iti spun, nu inteleg demersul acesta cu sa ne rugam pentru el. O vreme (mai demult) m-am rugat si eu si l-am pus si la biserica.. dar apoi am inteles ca-mi pierd timpul.
Dar nu pot eu sa ma rog pentru cei care chiar au nevoie de rugaciuni?
Sunt atatia oameni bolnavi sau suferinzi, chiar pe acest forum mai vine cate cineva si spune ca trece printr-o perioada grea.. Sa ne rugam pentru aceia.
Hristos a venit pentru pacatosi. Ce treaba avem sa-i tragem pe drepti de maneca?

Ca daca omul nu are nevoie de Hristos, de ce sa-l fortam noi?
Cum spunea parintele Rafail Noica: faca-se voia mea este iadul. Lasa-l sa-si faca voia. Nici macar Dumnezeu nu-i limiteaza libertatea in nici un fel.

Plus ca diferenta dintre Andrei si altii este doar una: el are curajul sa spuna ce crede (in fine, nu e curaj, e tupeu, de fapt). Dar sa stii ca multi gandesc ca el. Uite si tu cati il citeaza, cati spun ca-l apreciaza pentru "inteligenta" etc.
Daca-l "prigonim", maine,poimaine isi mai face si o secta, omul, ca vad ca adepti nu lipsesc :(.

Lasa-l ca-ti pierzi linistea.

Multumesc Anna! Eu totusi credeti-ma ca ma bucur intr-un fel si ca exista.. adia ce ne-am face fara el ca sa-l parafrazez pe parintele Arsenie Papacioc.. si pe Parintele Ioanichie Balan care zice ca prin acesti hulitori si eretici Biserica s-a slefuit ei au mentinut-o mereu in stare de trezvie ca sa se pazeasca de atacurile lor.. Pe de alta parte cei care nu iubesc Adevarul le-a dat Dumnezeu pe acesti eretici care propovaduiesc minciuna.. Eu stii ce ma intreb.. Simt mai, simt ca el stie si asta ma doare cumplit.. El e constient atat cat se poate in pozitia lui, dar el stie ce face.. mama mea, desi nu vorbim, cel putin temele religioase sunt tabu, dar ea a ales erezia ca un fel de protest.. un fel de :" na Doamne ca ti-o fac eu si ti-i fur pe toti si asta o fac cand se intalnesc cu Marea Cerinta si anume "smerirea sufletului, caderea in umilinta si pocainta pentru ce esti.. mama mea a facut avarturi si nu vrea sa se pocaiasca si atunci a zis ca nu e pacat! Ca e o inventie a bisericii si asa a ajuns sa sustina si ca Hristos e .. extraterestru!:)) Dar nu Dumnezeu.. Dar ea stie in inima ei si cred eu ca si in constient ce face.. Sa luam de exemplu fariseii care L-au omorat pe Hristos si care nu voiau sa creada in El desi au vazut atatea minuni! le rastalmaceau, le negau, dar eu ma intreb seara , cand puneau capul pe perna, nu le tipa constiinta inlauntrul lor? Ca doar au vazut cu ochii lor! Andrei stie ca Hristos e Dumnezeu de exemplu, ca l-am auzit eu spunand ca "sa ne dea o dovada".. ca si fariseii cereau semn.. sau da-te jos de pe cruce si o sa credem.. el crede, ooo da! Insa provoaca ! Nu vrea sa se smereasca si atunci zice pai nu esti Dumnezeu, ca uite eu te hulesc si tu ce faci? De ce nu vii sa ma opresti? maica Siluana imi vorbea de un criminal, si e si un filmulet facaut de Cristis tabara pe tema asta, imi vorbea de acest criminal de la un penintenciar care ii marturisea ca a omorat un om ca sa_l provoace pe Dumnezeu sa i se faca vazut, simtit si sa-i opreasca mana! Si dupa ce a aucis se uita zicea Maica Siluana, in sus sa vada, vine sau nu Domnul? Daca vine, zicea el,ma caiesc daca nu, mai omor unul! cam asa si cu Andrei, intelegi ce vreau sa zic? Nu vrea sa se smereasca si Hristos i s-ar face simtit in inima ca Dumnezeu INSTANTANEU! si zice ca scuza :VREAU SEMN! NU E SEMN PE CER< NU E DUMNEZEU! PANA CAND NU MI SE DA SEMN EU NU CRED! si semn nu i se va da! decat semnul lui Iona! Ce inseamna semnul lui Iona care a stat in pantecele pestelui, adica in iad? ca semn de trufie dumnezeiasca, raspuns la provocare, sau impunere, cum ar fi un semn pe cer nu i se va da dar cel smerit, coborarea la iad, gestul pentru care ingerii si-au acoperit ochii cu aripile lor cand L-au vazut pe Hristos Dumnezeu coborat di iubire la iad! Ce poate fi mai maret,mai demn de un Dumnezeu? dar trebuie sa accepti si sa primesti dinamica smeritei cugetari.. Hristos vine nu pe cer! ci in iadul tau omule!
Asta incerc eu sa-i tot spun in cate feluri oi putea, poate ca va lucra.. Cuvintele dumnezeiesti lucreaza asa in timp.. dar are si el nevoie sa i se spuna.. Tot victima e pana la urma cu toate ca erezia este aparte fata de celelalte pacate, caci ea nu poate beneficia de iertare.. ca ereticul nu accepta ca el greseste.. asta e semnul ereziei.. vezi Sfantul Simeon stalpnicul cand l-au rugat sa se dea jos de pe stalp si sa-i urmeze pe parinti zicandu-i "ai gasit tu alta cale"? si pentru ca a vrut sa faca ascultare si sa se coboare nu a fost eretic.. si apropo, urma ca cei trimisi cu forta sa-l dea jos de acolo.. daca nu asculta de mustrare.."ca daca ziceti ca pacat nu aveti, pacatul vostru ramane"..Sfantul Siluan era banuit de un calugar ca e eretic si par Sofronie l-a intrebat pe calugarul.. da ai vorbit cu Parintele Siluan, l-ai mustrat? Da zice el si s-a opus, te-a contrazis? zice, NU!Dimpotriva tacea si baga capul in pamant, era foarte bland! Deci nu era eretic, comenta parintele Sofronie ca ereticul nu asculta de mustrare ci se enerveaza , sfideaza..
Mai, am spus la argumente ca sa conving un batalion de eretici:) dar parca nu vorbesc catre oameni.. M-am linistit si ma mangai cu interventiile voastre, ale catorva, ca asa de multi teribil de multi il simpatizeaza ca m-am speriat.. De asta am facut si alt thread pe tema ascultarii fata de biserica.. o sa vedem acolo, daca participa cam care e procentajul..dar vorba ta, multi nu sunt sinceri.. le gandesc, se smite asta de la o posta din prima propozitie deja le poti detecta, ereticii sunt asa de increzuti ca le scapa coada pe sub costum sau le mai iese cate o copita, o cornita, nu se pot ascunde:)
ma duc la rugaciune, rugati-va pentru mine , va rog din suflet si Dumnezeu sa ne miluiasca.. Cu adevarat! Sa ne miluiasca!..eh, Doamne ajuta frati crestini si noapte buna!

andreicozia 08.12.2010 22:20:52

Citat:

În prealabil postat de daniil96 (Post 311426)
fii linistit ... lucratura lui Andreicozia e foarte transparenta ...

dupa prima si a doua mustrare ... te indepartezi ca sa nu iti tulburi linistea

aici e cand m-am suparat eu pe andrei http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=196

asa ca vezi, nu prea poate pacali pe nimeni cu eticheta "ortodox" pusa la profil :1:

Mustrare la ce? Cu ce am gresit eu punid ca SFINTUL Toma totul la indoiala asa cum ii sta bine UNUI OM!, nu, deci revino la acel mesaj si arata-mi unde am gresit eu ca om care cere verificari , confirmari si dovezi BINE documentate , nu de la luuuuuume adunate, intelegi tu, in caz ca nu esti din cler ca atunci te inteleg, insa daca esti mirean nu ai de ce sa nu ai dreptul sa iti pui intrebari. Ar insemna ca procedezi ca cele trei maimute..nu aud , nu vad, nu vorbesc si te-ai intoarce in epoca barbara, inapoi in pestera unde cind nu-ti place ceva dai in cap si-i numesti pe toti eretici si ca sa supravietuiesti precum nea Gheron.
S-au schimbat vremurile Daniiile! oare intelegi? sau si tu iti aperi jobul caldut?
Bine a remarcat Heaven, ca voi de fapt mustrati problemele voastre interioare, neelucidate si alambicate pe care nu le puteti scoate le lumina

andreicozia 08.12.2010 22:32:02

Citat:

În prealabil postat de GheronIosifIsihastul (Post 311441)
............si zice ca scuza :VREAU SEMN! NU E SEMN PE CER< NU E DUMNEZEU! PANA CAND NU MI SE DA SEMN EU NU CRED! si semn nu i se va da! decat semnul lui Iona! Ce inseamna semnul lui Iona care a stat in pantecele pestelui, adica in iad? ca semn de trufie dumnezeiasca,!

Aceasta analogie pur necrestineasca a fost cu siretenie inclusa ca un artificiu ca fiind spusa de Hristos.

Si evident, nefiind ceva ce a spus Hristos, intra in contradictie cu adevaratele fapte si vorbe ale Lui si anume faptul ca Hristos nu ar mai fi facut NICI O MINUNE IN FATA POPORULUI SI A FARISEILOR daca ar fi gindit in acesti termeni categorici adica " acestui popor viclean nu i se va da nici un semn...decit semnul lui Iona...etc...etc" cind de fapt El a facut o multime de minuni. Deci unde-i CONSECVENTA in ceea ce predici, vorbesti si FACI?
Doar asa poti infiinta o scoala si o religie, cea crestina, cind esti consecvent si lipsit de contradictii, altfel CEVA CLAR SCIRTIIE! ! !

Nu este deci nici un semn de trufie si mindrie sa ceri asa ceva ci ca o binevenita si binecuvintata dovada ca Dumnezeu este mereu prezent si sare in orice moment sa confirme existenta Lui spre binele sufletelor care tinjesc catre El.
Indiferent ce cred unii si altii mai "rivnitori" si "inflacarati", ca trebuie sa suferi si suntem prapaditi si nenorociti plini de patime si pacate, AI TOT DREPTUL SA CERI CONFIRMARI. Hai sa o spunem pe aia dreapta! Hristoe ar fi fost ca si cu Ap Toma in asentimentul nostru. Sa privim cu fruntea sus ca asa ar fi fost si sa nu ne mai vaicarim ca tatele in piata. Suntem in secolul XXI si noii ortodocsi trebuie sa fie in rind cu civilizatia nu sa fuga in Taiga cu toti ciudatii carora le trec tot felul de bazaconii apocaliptice prin minte.

GheronIosifIsihastul 08.12.2010 22:39:41

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 311443)
Mustrare la ce? Cu ce am gresit eu punid ca SFINTUL Toma totul la indoiala asa cum ii sta bine UNUI OM!, nu, deci revino la acel mesaj si arata-mi unde am gresit eu ca om care cere verificari , confirmari si dovezi BINE documentate , nu de la luuuuuume adunate, intelegi tu, in caz ca nu esti din cler ca atunci te inteleg, insa daca esti mirean nu ai de ce sa nu ai dreptul sa iti pui intrebari. Ar insemna ca procedezi ca cele trei maimute..nu aud , nu vad, nu vorbesc si te-ai intoarce in epoca barbara, inapoi in pestera unde cind nu-ti place ceva dai in cap si-i numesti pe toti eretici si ca sa supravietuiesti precum nea Gheron.
S-au schimbat vremurile Daniiile! oare intelegi? sau si tu iti aperi jobul caldut?
Bine a remarcat Heaven, ca voi de fapt mustrati problemele voastre interioare, neelucidate si alambicate pe care nu le puteti scoate le lumina

Ce a spus heaven nu se lipeste mai la erezie.. orice sunt, absolut toate pacatele le am dar eretic nu sunt ! Nu am nici cea mai mica indoiala fata de cele propovaduite de Biserica, locul meu cald din biserica apropo ,e in afara altarului si a manastirii Andrei.. sunt un mirean pacatos, nu sunt un "ei" .. Fac asta din dragoste fata de cele sfinte. Dumnezeu imi e martor ca lacrimez de durere cand te vad ca hulesti pe Domnul si pe Maica Sa.. Cand te citesc ce scrii despre Maicuta Nevinovatiei, a Curatiei, a Luminii, a Neprihanirii, a Sfinteniei, a Milei, Dragostei, a Blandetii, mi se frange ceva in mine si nu suport sa o vad batjocorita.. eu daca vad imaginea Maicii Domnului pe jos pe undeva cum mi s-a intamplat de cateva ori, plang, o iau, o curat o sarut si o duc acasa si o pun la loc de cinste.. am asa multe cruci si iconite ba de hartie ba de plastic chiar si de metal.. De asta fac eu ce fac si ma doare cumplit si crede-ma ca plang si cand vad ca fratilor nu le pasa.. Ce ai cu Maicuta Domnului Andrei? de ce ? Ce ti-a facut Ea tie?
Maicuta Sfanta, iarta-ne! IARTA-NE Maicuta si lumineaza-ne intunericul!

GheronIosifIsihastul 08.12.2010 22:46:19

Ea este Stapana mea omule! iar eu sunt robul ei netrebnic! Ea ma apara pe mine si ma va mantui, sunt sigur de asta.. Nu te las sa o terfelesti si la nevoie devin si caine pentru Ea! Sunt, crede-ma in stare sa te caut si-n gaura de sarpe si sa iti cer socoteala pentru Ea! dar ce sa intelegi tu lucrurile astea? Stii tu ce Ascultarea ? Sunt robul ei si al Bisericii unde Ea este Imparateasa noastra cea Aleasa si cea mai Inalta decat toata faptura si din cer si de pe pamant! Cu adevarat daca ma prinzi in anumite momente sunt gata sa ma duc in iad pentru ea dar recunosc ca din pacate pentru slabiciunea mea nu mereu.. Si spun asta pentru ca m-am lepadat candva..

andreicozia 08.12.2010 22:52:11

Citat:

În prealabil postat de GheronIosifIsihastul (Post 311450)
Ea este Stapana mea omule! iar eu sunt robul ei netrebnic! Ea ma apara pe mine si ma va mantui, sunt sigur de asta.. Nu te las sa o terfelesti si la nevoie devin si caine pentru Ea! Sunt, crede-ma in stare sa te caut si-n gaura de sarpe si sa iti cer socoteala pentru Ea! dar ce sa intelegi tu lucrurile astea? Stii tu ce Ascultarea ? Sunt robul ei si al Bisericii unde Ea este Imparateasa noastra cea Aleasa si cea mai Inalta decat toata faptura si din cer si de pe pamant! Cu adevarat daca ma prinzi in anumite momente sunt gata sa ma duc in iad pentru ea dar recunosc ca din pacate pentru slabiciunea mea nu mereu.. Si spun asta pentru ca m-am lepadat candva..

Gheroane, Gheroane, iar prigonesti lumea aiurea in tramvai?

Tu nu vezi ca bati cimpii?

GheronIosifIsihastul 08.12.2010 22:52:58

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 311447)
Aceasta analogie pur necrestineasca a fost cu siretenie inclusa ca un artificiu ca fiind spusa de Hristos.

Si evident, nefiind ceva ce a spus Hristos, intra in contradictie cu adevaratele fapte si vorbe ale Lui si anume faptul ca Hristos nu ar mai fi facut NICI O MINUNE IN FATA POPORULUI SI A FARISEILOR daca ar fi gindit in acesti termeni categorici adica " acestui popor viclean nu i se va da nici un semn...decit semnul lui Iona...etc...etc" cind de fapt El a facut o multime de minuni. Deci unde-i CONSECVENTA in ceea ce predici, vorbesti si FACI?
Doar asa poti infiinta o scoala si o religie, cea crestina, cind esti consecvent si lipsit de contradictii, altfel CEVA CLAR SCIRTIIE! ! !

Nu este deci nici un semn de trufie si mindrie sa ceri asa ceva ci ca o binevenita si binecuvintata dovada ca Dumnezeu este mereu prezent si sare in orice moment sa confirme existenta Lui spre binele sufletelor care tinjesc catre El.
Indiferent ce cred unii si altii mai "rivnitori" si "inflacarati", ca trebuie sa suferi si suntem prapaditi si nenorociti plini de patime si pacate, AI TOT DREPTUL SA CERI CONFIRMARI. Hai sa o spunem pe aia dreapta! Hristoe ar fi fost ca si cu Ap Toma in asentimentul nostru. Sa privim cu fruntea sus ca asa ar fi fost si sa nu ne mai vaicarim ca tatele in piata. Suntem in secolul XXI si noii ortodocsi trebuie sa fie in rind cu civilizatia nu sa fuga in Taiga cu toti ciudatii carora le trec tot felul de bazaconii apocaliptice prin minte.

Repet! le-a dat semnul lui Iona savarsind minunea de a intra in iadul aelor bolnavi si de a-i vindeca! nu semne pe cer! Ei asta cereau! Vedeau vindecarile, il vedeau pe Lazar, au fost acolo n-avea grija, ei vroiau cu trufie, ca si Irod care tot din mandrie nadajduia sa vada pe viu vreo minune! Dar semn nu vi se va da! decat semnul lui Iona.. Coboara cu mintea in inima infranta si smerita si-l vei primi! Altul nu vei vedea decat cand va fi prea tasrziu! Cand o sa-l vezi a pe Cer, venind pe norii cerului! sa te tii atunci, ca nu ai crezut ca e Dumnezeu! Acum ce mai spui? ai pricept sau nu? Esti orbit de necredinta multa .. viermele ereziei ti-a devorat credinta andrei.. tu vezi ce ai devenit? dusman al lui Iisus!

mihele_m 08.12.2010 23:20:21

Loc de rugaciune pentru AndreiCozia

Stapine hristoase Dumnezeule Cel ce cu patimile Tale ai vindecat patimile noastre si cu ranile Tale ai tamaduit ranile noastre ,daruieste-ne lacrami de umilinta noua celor ce mult ti-am gresit ! Imprumuta trupurilor noastre din mireasma trupului Tau celui de viata facator si indulceste sufletele noastre cu cinstit singele Tau , de amaraciunea cu care ne-a adapat potrivnicul . Inalta catre Tine mintea noastra cea tirita in jos si ne ridica din prapastia pieirii. Ca nu avem pocainta ,nu avem umilinta ,nu avem lacrami de mingiere , care intorc pe fii la mostenirea lor . Intunecati sintem la minte de patimile lumesti ,nu putem cauta spre Tine la durere , nici nu ne putem inferbinta cu lacramile dragostei celei catre Tine .Dar , Stapine Doamne Isuse Hristoase , Visteria bunatatilor ,daruieste-ne pocainta desavirsita si inoieste iarasi in noi intiparirea chipului Tau !Desi noi te-am parasit ,Tu insa nu ne parasi !Iesi de ne cauta de ne intoarce iarasi la Pasunea Ta ,numarindu-ne iarasi cu oile cele alese ale turmei Tale !Hraneste-ne si pe noi impreuna cu dinsele cu verdeata Dumnezeestilor Tale Taine , pentru rugaciunile Preacuratei Tale Maicii si ale tuturor Sfintilor Tai in veci Amin! Doamne Ajuta ! tuturor ca Sfintele Sarbatori sa le petrecem cu sanatate si bucurie Duhovniceasca .

mihailt 09.12.2010 00:44:58

Mai frate Andrei pai vezi ca se zice la Sfanta Liturghie crestin ortodoxa (care e veche de aprox 1700 de ani):
"Pe preasfânta, curata, preabinecuvântata, mãrita, Stãpâna noastrã, de Dumnezeu Nãscãtoarea si pururea Fecioara Maria, cu toti sfintii sã o pomenim".
(normal aci ne gandim mai intai la pururea fecioria Maicii Domnului fata de pacat,care e o feciorie de numai Maica Domnului o are dintre oamenii firesti,ca e fara pacat .Cealalta feciorie au avut mai multe fecioare.)
Scrie si Sfantul Ioan Damaschinul la Dogmatica acum vreo 1300 de ani:
"După cum atunci când a fost zămislit Cuvântul a păstrat fecioară pe aceea care a zămislit, tot astfel si atunci când a fost născut a păzit nevătămată fecioria ei, trecând numai prin ea si păstrând-o încuiată."

fadmin 09.12.2010 10:49:58

Am luat act de toate postarile. Nadajduiesc ca ne vom bucura unii de altii. In cazul in care voi crede ca s-a trecut dincolo de bunul simt, voi lua masuri.

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:19:29.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.