![]() |
Citat:
Citat:
Niciunul din textele amintite nu folosește termenul "succesiune apostolică", ori "continuitate apostolică", ori "transmiterea apostoliei", ori mai știu eu ce formulă asemănătoare... puteți verifica dacă nu credeți. De asemenea, în niciunul din versetele enumerate nu apare cuvântul "preot", ori "mai marii preoților". Puteți de asemenea verifica în originalul grecesc: http://www.scripture4all.org/OnlineI...reek_Index.htm |
Citat:
|
Citat:
"Iar episcopul, văzîndu-i că s-au pocăit cu adevărat, i-a primit cu bucurie și, învățîndu-i sfînta credință, i-a botezat pe toți, cu femei și copii, iar școala lor a făcut-o Biserică Domnului nostru Iisus Hristos. Atunci a fost mare bucurie în cetatea aceea, nu numai pentru neputincioșii care au fost tămăduiți, ci și pentru necredincioșii evrei care s-au botezat, căci au primit sfînta credință pentru minunea care s-a făcut de icoana Domnului" ` Acestea sunt asa zis "mizeriile antisemite"??? |
Citat:
"A doua zi s-a adunat mult popor și împreună cu arhierei și bătrîni au mers la casa unde era icoana Domnului. Și intrînd înăuntru au găsit icoana pe care au scos-o afară și au pus-o în mijlocul lor, zicînd: “Precum părinții noștri au batjocorit pe Iisus, așa și noi să facem cu această icoană”. Și au început a scuipa icoana și a lovi chipul lui Iisus Hristos de o parte și de alta. După aceea au zis: “Am auzit că părinții noștri pe lemn L-au răstignit pe Iisus, deci să facem și noi la fel cu această icoană”. Și luînd piroane, le-au bătut în chipul Lui, în mîinile și picioarele Lui și punînd în trestie un burete de oțet l-au lipit de gura Domnului. După aceasta au adus o suliță și au poruncit unuia ca să împungă coasta Domnului." Demonizarea evreilor, reprezentati ca un popor care in corpore, in frunte cu preotii si batranii, il scuipa si il rastignesc pe Cristos, tradeaza o atitudine antisemita. A colporta asemenea basme nu este cu nimic mai civilizat decat a-i acuza pe evrei de otravirea fantanilor, de rapirea pruncilor crestini pentru a le bea sangele sau de ultra mega conspiratia iudeo-serpiliano-balauriano-antihristica. De asemenea, antisemit este termenul de "jidovi". |
Citat:
Intrucat nu aveti preotie in biserica, asa cum a cerut-o Hristos, si cum a organizat-o Apostolii, nu ai de unde sa stii ... inainte de acest verset, Ap. spune in cap 5: ''13. Este vreunul dintre voi în suferință? Să se roage. Este cineva cu inimă bună? Să cânte psalmi. 14. Este cineva bolnav între voi? Să cheme preoții Bisericii și să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn, în numele Domnului. 15. Și rugăciunea credinței va mântui pe cel bolnav și Domnul îl va ridica, și de va fi făcut păcate se vor ierta lui. Deci, vezi ca este nevoie de preoti..... Citat:
Citat:
Apropo, dar cultele NP cate soiuri sunt, oare il propovaduiesc pe Hristos asa cum l-au propovaduit Apostolii???? |
CITAT:
"Poate n-am fost suficient de clar: eu nu resping învățătura despre punerea mâinilor, despre hirotonire. Aceasta se practică în toate bisericile neoprotestante, inclusiv în Biserica AZȘ. Singura diferență e că nu se numește "succesiune apostolică", iar oficianții nu se numesc preoți." SEMN BUN.TU NU RESPINGI INVATATURA DESPRE PUNEREA MAINILOR,DESPRE HIROTONIE.SI RECUNOSTI CA OFICIANTII VOSTRI NU SE NUMESC PREOTI SI NICI NU AU SUCCESIUNE APOSTOLICA.IARASI SEMN BUN. |
CITAT:
"Niciunul din textele amintite nu folosește termenul "succesiune apostolică", ori "continuitate apostolică", ori "transmiterea apostoliei", ori mai știu eu ce formulă asemănătoare... puteți verifica dacă nu credeți. De asemenea, în niciunul din versetele enumerate nu apare cuvântul "preot", ori "mai marii preoților". RASPUNS: NICI NU TREBUIE SA CAUTI ACESTE TERMENE IN SF.SCRIPTURA,NU LE VEI GASI.DAR DIN TEXTE REZULTA CA PREOTIA A FOST INSTITUITA DE SF.APOSTOLI SI SUCCESIUNEA TRANSMITERII HARULUI DUHULUI SFANT.SI DACA VREI SA STII MAI MULTE DESPRE SUCCESIUNEA APOSTOLICA IN BOR TREBUIE SA STUDIEZI SF.TRADITIE SI PE SF.PARINTI. |
Citat:
2. Versetul 16 spune foarte clar: "Mărturisiți-vă deci unul altuia păcatele..." Expresia [άλλήλων] = unul altuia, reciproc, mutual; nu lasă nici o umbră de îndoială că mărturisirea păcatelor se face în ambele sensuri. Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Dar ia spune măi sectarule, este sau nu adevărat și biblic că Iisus Hristos a dat apostolilor Săi puterea de a ierta și de a ține păcatele ?? Și ai cumva impresia că această putere a rămas doar la apostoli adică doar vreo câteva decenii în Biserică iar după aceea a dispărut ?? Chiar ne crezi și pe noi atât de ignoranți așa cum ești dumneata de ignorant ?? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
"Și a plăcut cuvântul înaintea întregii mulțimi, și au ales pe Ștefan, bărbat plin de credință și de Duh Sfânt, și pe Filip, și pe Prohor, și pe Nicanor, și pe Timon, și pe Parmena, și pe Nicolae, prozelit din Antiohia, Pe care i-au pus înaintea apostolilor, și ei, rugându-se și-au pus mâinile peste ei." Aici nu e vorba de primirea Duhului Sfant deoarece persoanele enumerate acolo aveau deja Duhul Sfant, lucru care e scos in evidenta in acelasi capitol in vers 3: "Drept aceea, fraților, căutați șapte bărbați dintre voi, cu nume bun, plini de Duh Sfânt și de înțelepciune, pe care noi să-i rânduim la această slujbă. " |
Citat:
Pe de altă parte observ că dumneata încerci să amesteci lucrurile, bineînțeles că nu te acuz pentru că știu că o faci din ignoranță. Cei șapte diaconi au fost rânduiți la respectiva lucrare (Fapte 6:2). Faptul că erau plini de Duhul Sfânt însă nu este un fapt care să îi pună pe același plan cu apostolii. După cum bine vezi, deși erau plini de Duhul Sfânt, ei nu erau apostoli, nu aveau harul și autoritatea sfinților apostoli. Acet lucru se mai poate vedea și mai departe când în capitolul 8, Filip propovăduiește cuvântul evangheliei, însă pentru primirea Duhului Sfânt de către cei botezați este necesară coborârea apostolilor Petru și Ioan pentru a se ruga și pentru a își pune mâinile peste ei pentru a primi Duhul Sfânt. Și din acest capitol reiese harul și autoritatea pe care în Biserica primară precum și în etapele istorice ulterioare le-au avut apostolii, iar după ei episcopii hirotoniți de ei, episcopii care i-au succedat la conducerea Bisericii. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
VOI SPUNETI CA SOLA SCRIPTURA,DE FAPT SI ASTA ESTE O MINCIUNA,VOI LUATI DE PE ICI DE PE COLO CATEVA CAPITOLE,CEVA DIN FAPTE,SI CEVA CAP.DIN CORINTENI A SF.APOSTOL PAVEL ,RESTUL DE SOLA SCRIPTURA? Ce spune SF.Apostol Petru(Ptr.3/16) despre unele scrieri ale Sf.Apostol Pavel;" in ele sunt unele lucruri anevoie de inteles,pe care cei nestiutori si neintariti le rastalmacesc,ca si pe celelalte Scripturi,spre a lor pierzanie. Ce spune diaconul Filip,in drum spre Gaza,intalnindu-l pe famenul etiopean citind,in caruta,din proorocul Isaia,l-a intrebat:"Oare intelegi cele ce citesti"?,la care famenul a raspuns:"Cum voi putea intelege,de nu ma va povatui cineva?"(FA 8,27-31). DECI ,cine vrea sa citeasca Sfanta Scriptura trebuie sa se mentina pe linia talcuirii pe care le-o da Biserica si Sf.Parinti fara a se abate de la aceasta,astfel,ai citit bine,este pre a lor pierzanie. La tine am observat insa din postarile tale ca nu prea iei in seama argumentele ce-ti sunt puse in fata,si cauti mai mult sa gasesti din cei mai nestiutori care intra pe forum pentru ai "pescui".TU CREZI CA RATACIREA ESTE O CALE DE MANTUIRE? |
Citat:
4. Iar noi vom stărui în rugăciune și în slujirea cuvântului. 5. Și a plăcut cuvântul înaintea întregii mulțimi, și au ales pe Ștefan, bărbat plin de credință și de Duh Sfânt, și pe Filip, și pe Prohor, și pe Nicanor, și pe Timon, și pe Parmena, și pe Nicolae, prozelit din Antiohia, 6. Pe care i-au pus înaintea apostolilor, și ei, rugându-se și-au pus mâinile peste ei. 7. Și cuvântul lui Dumnezeu creștea, și se înmulțea foarte numărul ucenicilor în Ierusalim, încă și mulțime de preoți se supuneau credinței. Dupa cum se vede din text acesti sapte barbati au fost alesi pentru Taina Preotiei,pentru a raspandi cuvantul lui Dumnezeu."și se înmulțea foarte numărul ucenicilor în Ierusalim, încă și mulțime de preoți(a se intelege preotii VT) se supuneau credinței. "La fel se intampla si acum in Biserica Ortodoxa,preotii sunt hirotoniti dupa ce au trecut prin seminarii facultati etc.Deci nu este ales oricine,ci doar din cei scoliti,ucenici. Cat despre Harul Duhului Sfant,are partasie orice credincios prin Sf.Taine si care participa frecvent la slujbe.La a ne sfinti viata cu totii suntem chemati,la dobandirea Harului Duhului Sfant cu totii suntem chemati.Doar ca pentru dobandirea Harului si pentru sfintirea vietii este nevoie de preoti,doar prin aceste instrumente instituite de Dumnezeu ceilalti oameni pot dobandi sfiintenie,au partasie cu Harul Duhului Sfant. Este nevoie de multa documentare,deaceea eu recomand la multi sa-i citeasca pe Sf,Parinti,acesti traitori in Duh si prieteni a lui Dumnezeu,incepand din sec.2 si ...pana in zilele noastre. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
"Lasă-mă cu "textele" astea. Puterea și Harul Duhului Sfânt se transmit de la Dumnezeu, nu de la oameni." PUTEREA SI HARUL DUHULUI SFANT SE TRANSMIT DE LA DUMNEZEU PRIN OAMENI.DAR TU NU AI MINTE PENTRU A PRICEPE ACEST LUCRU. |
Citat:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...?t=2741&page=5 |
Citat:
|
Citat:
DACA APOSTOLII AU HIROTONIT EPISCOPI,IAR EPISCOPII AU HIROTONIT PREOTI, NU ESTE CLAR CA ESTE O SUCCESIUNE A HARULUI SI PUTERII LUI DUMNEZEU?SE NUMESTE SUCCESIUNE APOSTOLICA PENTRU CA A PLECAT DE LA APOSTOLI,NU SPUNE NIMENI CA APOSTOLII A HIROTONIT APOSTOLI.DAR TU ESTI TARE JALNIC IN GANDIRE. NU PREA ESTE CE DISCUTA CU TINE,NU AI BUNAVOINTA DA A RECUNOASTE ADEVARURILE DIN SCRIPTURA. APOI,STII CUM E;"MULTI CHEMATI ,PUTINI ALESI. SFATUIESC SI PE CEILALTI USERI SA NU-SI MAI PIARDA TIMPUL CU TINE. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Deci...adevarul sau somnul usor? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
E drept ca "fratiorul" meu are fixurile lui, si asta poate deveni suparator, dar in unele lucruri ar trebui sa-i acorzi o sansa; stie ce zice. A studiat legile fizicii [aka Biblia] mai mult decat noi doi. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Nu era mai simplu sa recunosti ca te-ai exprimat gresit? Cadea cerul pe tine? Nici macar nu am pomenit ceva de invatatura sau cultul meu si ai si sarit in sus.:29: Putina onestitate, te-as ruga... |
Citat:
|
Citat:
Bun, tu mi-ai oferit un sfat, eu am luat cunostinta de el, toate bune. In rest, sunt de acord cu ce ai scris. |
Citat:
Citat:
Pavel inainte de convertire era un om cu studii inalte insa nu l-au ajutat cu nimic, ca el tot in intuneric era. Intalnirea cu Hristos a fost cea care i-a schimbat viata. Citat:
Preotul ce poate face e sa te invete calea Domnului insa lucrarea de mantuire si sfintire a credinciosului este realizata de Dumnezeu. Expresia ta cum ca "doar prin aceste instrumente instituite de Dumnezeu ceilalti oameni pot dobani sfintenie" e gresita. Nu preotul ma face sfant ,ci Duhul Sfant. Preotul poate fi un exemplu de sfintenie pentru ceilalti dar nu poate el insusi sa ii faca sfinti pe ceilalti. |
Citat:
Fapte 6, 6. Pe care i-au pus înaintea apostolilor, și ei, rugându-se și-au pus mâinile peste ei. Fapte 14, 23. Și hirotonindu-le preoți în fiecare biserică, rugându-se cu postiri, i-au încredințat pe ei Domnului în Care crezuseră. I Timotei 4, 14. Nu fi nepăsător față de harul care este întru tine, care ți s-a dat prin proorocie, cu punerea mâinilor mai-marilor preoților. II Timotei 1, 6. Din această pricină, îți amintesc să aprinzi și mai mult din nou harul lui Dumnezeu, care este în tine, prin punerea mâinilor mele. Citat:
La NP, pastorii doar ii invata pe oameni, pt ca "pocainta" se da prin consemnarea numelui in conscriptia cultului respectiv....categoric, pe baza "botezului"... Citat:
Apostolii au fost trimisi in lume cf. Matei 28, 19-20 . la randu-l lor, si ei, au ales episcopi, pr. si diac. pe care i-au pus in pastorirea turmei lui Hristos. Si acestia au primit si primesc si azi, putere de la D-zeu .... Si un citat care-mi place ....Matei 10, 40 "Cine vă primește pe voi pe Mine Mă primește, și cine Mă primește pe Mine primește pe Cel ce M-a trimis pe Mine.") Fereasca D-zeu pe acel preot daca va spune ca te poate sfinti cu-de-la-sine-putere, fara interventia lui D-zeu... ala nu-i slujitorul lui D-zeu... Dumnezeu lucreaza prin preoti asa cum a lucrat prin Apostoli...preotii sunt cei care ii slujesc lui D-zeu si totodata savarsesc minuni prin puterea lui D-zeu...nu preotul tamaduieste, ci D-zeu; asa cum , nu preotul sfinteste, ci D-zeu prin preot... Dar ca sa nu ne amagim si ca sa ne intelegem mai binisor... cum sfinteste D-zeu pe om? sau cum vezi tu sfintenia ? sau cum arata o persoana sfanta?...pt tine... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:35:10. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.