Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Alte Religii (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5034)
-   -   Reiki si tentatii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10519)

mirabela 03.11.2010 14:11:43

unde scrie in sf. scriptura despre existenta extraterestilor????

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 302426)
Unde scrie in Sfanta Scriptura sa luam antibiotice si sa ne facem asigurari de viata ?

Unde scrie sa zburam cu avionul ?

Unde zice sa urmam facultatea ?

Unde zice in Sfanta Scriptura sa purtam discutii pe internet ?

catalin2 03.11.2010 18:33:35

Citat:

În prealabil postat de mirrela (Post 302346)
si eu sunt practicanta reiki si stiu f. multe din tehnicile orientale(majorirtatea,culmea din pexperiente).Ceea ce mi-a provocat o mare confuzie este cum ceilalti protesteaza impotriva dvs..Reikiul presupune transmitere de energie(cum bine si adevarat,atestat de oameni de stiinta,este).Deci un bolnav are o deficienta de energie intr-un organ,iar o chakra posibil sa o aibe slabita tocmai de aceea cel sanatos si initiat va incerca sa-i transmita energie.

Vorbind cu maestrul meu mi-a zis ca posibil sa fi fost Arhanghelul Metatron care sa ma fi supravegheat(sustinand ca el ar fi protectorul geometriei sacre si al armoniei Universului,deci oarecum stapanul tehnicilor ce presupun energii).

Draga Mirela, eu am practicat reiki si stiu cate ceva si despre paranormal si bioenergii, deci iti pot da sfaturi (adica nu sunt in necunostinta de cauza).
Experientele tale paranormale nu vin de la Dumnezeu, ci din partea malefica. Nu exista niciun Arhanghel Metatron, cel mai probabil e un inger cazut care se transforma in inger de lumina. De asemenea, si celelalte experiente paranormale tin tot de zona intunecata.
Reiki e o tehnica ce seamana perfect cu vrajitoria, numai ca are un nume mai asiatic. Dupa ce am devenit credincios mi-am dat seama ca ceea ce faci la Reiki e exact la fel cu ce face un saman, vrajitor intr-un trib. Adica ceea ce se numeste magie alba.
Insasi teoria asta cu bioenergia provine de la taoisti, care e un fel de religie chinezeasca stramoseasca ce imbina filozofia cu vrajitoria. Preotii taoisti sunt un fel de samani (vrajitori), puteti citi pe net despre taoism si preotii sai. Exista o energetica a corpului, dar asta e ceva in corp, nu e nicidecum o putere cum e energia.
Energia aceasta din bioenergie este o stare data de ingerul cazut, cu care cel ce se ocupa incepe sa conlucreze fara sa vrea si sa stie. Toate fenomenele de tip paranormal sunt date de ingerul cazut, pentru a corupe pe cel ce il "ajuta". Minuni se pot face doar in legatura cu credinta, in schimb fenomene paranormale (levitatii, viziuni, telekinezie, Reiki, etc.) poate face oricine, chiar si un ateu.
La Reiki se spune ca asa vindeca si Iisus, cu bioenergie, o idee prosteasca. Iisus vineca pentru ca e Dumnezeu, nu avea nevoie de bioenergie.

Harul Duhului Sfant e energia necreata prin care lucreaza Dumnezeu in lume. Acesta nu se poate cumpara, cum scrie si in Bilbie ca a incercat un mag. E logic ca harul si primirea lui are legatura neaparat cu credinta, adica nu te trezesti peste noapte cu har desi nu ai prea mare treaba cu religia.
In general cei ce se umple de har si capata daruri de pot face minuni sunt calugarii. E si normal, ei se nevoiesc pentru asta, e logic ca ei au mai mult har.
Pentru a vedea o comparatie intre religiile orientale (yoga, in special) si ortodoxie se poate citit cartea unui grec ce a practicat yoga si care l-a cunoscut pe Parinele Paisie Aghioritul. Acolo in carte sunt date si false minuni ale yoginilor si minuni la care a asistat grecul, minuni, ale Parintelui Paisie. In capitolul "Batranul straluceste" vedem lumina izvorata din parintele, lumina care este harul. Aceasta e de fapt lumina ce apare in icoanele sfintilor, nu e o aura de care vorbesc paranormalii. http://www.sfaturiortodoxe.ro/marii-...intele-paisie/

Tot ceea ce tine azi de ceea ce se numeste "paranormal" sunt de fapt tehnici din religiile asiatice, in special hinduismul. Aceste practici si conceptii ale religiilor orientale au inceput sa fie raspandite odata cu infiintarea unei societati numita teozofica, de o rusoaica de origine germana ce a stat un timp in Tibet si devenise mediu (adica preluase tehnici ale vrajmasului de acolo, pentru ca in Tibet budismul e impletit cu practicile samanice ce tineau de religia acelor locuitori de dinaintea introducerii budismului acolo). In 1875 a infiintat aceasta societate si apoi s-a ramificat in mia multe societati, dintre care cea antropozofica, infiintata de Rudolf Steiner, incerca sa impleteasca paranormalul (ocultismul) cu stiinta. Asa au aparut ideile ca puterea mintii face sa se miste obiecte, etc.
Cui ii place mai mult sa fie vrajitor decat crestin o poate face, in definitiv tine doar de alegere si nimeni nu e obligat sa faca ceva.

mirrela 10.11.2010 15:56:52

Citat:

În prealabil postat de haitchi (Post 302359)
Mirela
Acesta din pacate nu este un loc potrivit pentru asemenea discutii. Eu m-am lamurit demult si i-am lasat in pace ca nu am cu cine discuta din simplul motiv ca nu se face diferenta dintre medicina energetica si mai stiu eu ce initieri de 2 bani. Pe "piata initierilor" sunt multi si doar cativa merita atentia. Pe de alta parte, e foarte bine sa fii credincios, dar si mai bine este sa stii ce inseamna acest lucru, mai precis sa cunosti diferenta dintre dogma si aplicarea credintei in viata de toate zilele. Celor care le este frica sau nu inteleg ce se intampla in sfera energetica, ii inteleg. Daca "meseria" asta nu este facuta asa cum trebuie, te poti expune unor riscuri foarte mari pe toate planurile. Biserica in sine, prin rugaciunea de zi cu zi sau in biserica, asigura o protectie energetica DOAR daca aceia care se roaga inteleg pe deplin ce inseamna acest lucru. Blocajele energetice apar din cauza greselilor noastre, insa daca greselile sunt mari...de multe ori, vindecarea se face pe cealalta lume. Mirela, eu pot sa-ti spun doar asa: gaseste un maestru adevarat daca vrei sa continui sa practici ceea ce ai inceput iar daca nu mai vrei, nu mai practici si gata.
Eu mai multe nu pot sa-ti spun aici. Asteapta-te sa fii bombardata dupa aceasta postare, insa recomandarea mea este sa nu raspunzi in nici un fel pentru ca e doar timp si energie pierduta.
Numai bine si sanatate

Look haitchi ce am descoperit eu in aceasta perioada de...confuzie as zice.Pe mine m-a cam mirat,cum pana acum nu a reusit sa-mi explice niciun maestru din cei 3 intrebati pana acum...
Reikiul provine din Japonia ,deci intr-o mare/mica masura are influenta budista.NU ar fi rau avand in vedere ca si budisti merg dupa principii nu chiar f. diferite de ale noastre(referindu-ma la scop).Ok simbolurile sunt acelea,care fac o anumita conexiune cu Divinitatea,energia creatoare si totodata vindecatoare...bun ...Problema mea a survenit cand mi s-a zis sa avansez direct in Karuna.
Ca un "elev" sarguincios ce sunt :) am inceput sa ma informez de inainte,ce presupune,pe ce se bazeaza,cum arata simbolurile etc..LA simboluri insa,mi s-a aprins "beculetul" ca sa spun asa :)) AM observat ca deja prin monitor imi transmiteau energie(cu toate ca nu le-am activat ci doar le-am privit) apoi m-am uitat la descriere:simbolul conecteaza Arhanghelul Mihail,altul pe Arhanghelul Gabriel,altul cu Rafael si inca unul "Harth" daca nu ma insel,conecteaza cu Sf. Feciara Maria.Am tot stat si m-am gandit....dar oare budisti au ingeri ? ca poate asa cum D-zeu este la noi este pt ei Budha...o conexiune,o asemanare cautam si nu gaseam.Apoi am cautat amanuntit ,am aflat ca in unele culte budiste exista dvasi atribuiti ingerilor nostri si acestia sunt subordonati zeului Boddishatva care este numit si zeu COMPASIUNI (principiu de baza in Reiki Karuna),dar repet ca in anumite culte si culmea ca acele culte sunt precum la noi exista secte,deci nu sunt gasiti (acesti dvasi) in filosofia budista.
Deci practic,toti adeptii Reikiului KARUNA sunt inchinatorii lui Boddishatva ,cu toate ca nu stiu lucrul acesta,dar conecteaza dvasi (care dupa cum am vazut,au o forta destul de mare)si practic incalca prima porunca din cele 10 .
DAr totusi...mi-am mai pus o problematica in aprarea REikiului :-? daca totusi Buddha nu a emis concret existenta dvasilor si i-au lasat pe adepti sa-i descifreze prelegerile.Deci daca acesti dvasi exista,ar fi vorba despre acesti arhangheli si totusi nu ar fi un pacat ....daca dvasi din japoneza s-ar traduce inger DAR ce e cu HArth?Cum adica el conecteaza cu Sf. Fecioara ca budismul nu o recunoaste.Si acest detaliu imi denota ca aici este o capcana:ca daca reikiul ar fi medicina energetica,nu ar combina religia cu metode de vindecare (asa cum este Feng Shui spre ex.).si daca ar face=-o nu ar incerca sa induca adeptii in confuzie...ca altfel nu pot sa o numesc daca pana acum nu am primit niciun raspuns.Poate imi poti raspunde sau cineva de aici mi-ar putea raspunde sa ma conving ca ma insel,ca nu este o capcana.DAr stiti..ca in Apocalipsa scrie ca Iisus cand va veni sa aleaga dreptii de pacatosi pe cei fara de pacat ii va pune la dreapta Sa,iar pe cei pacatosi la stanga Sa,DAR"Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: "Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tau? SI N-AM FACUT NOI MINUNI IN NUMELE TAU?"
Atunci le voi spune curat: "Niciodata nu v-am cunoscut; departati-va de la Mine, voi toti care lucrati faradelege." ]Mat 7:22,23 Cee ce cred eu ca oamenii aceia sunt acest "paranormali" din ziua de astazi care fara sa=si dea seama aluneca in noi metode de a-si imbunatati calitatile(dupa cum am fost si eu "ajutata")stiind ca nu incalca niciun principiu Divin,ca respecta cele 10 porunci(si nu se inchina la Boddishatva)si pe langa asta,fac si fapte bune.

mirrela 10.11.2010 16:21:58

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 302473)
Draga Mirela, eu am practicat reiki si stiu cate ceva si despre paranormal si bioenergii, deci iti pot da sfaturi (adica nu sunt in necunostinta de cauza).
Experientele tale paranormale nu vin de la Dumnezeu, ci din partea malefica. Nu exista niciun Arhanghel Metatron, cel mai probabil e un inger cazut care se transforma in inger de lumina. De asemenea, si celelalte experiente paranormale tin tot de zona intunecata.
Reiki e o tehnica ce seamana perfect cu vrajitoria, numai ca are un nume mai asiatic. Dupa ce am devenit credincios mi-am dat seama ca ceea ce faci la Reiki e exact la fel cu ce face un saman, vrajitor intr-un trib. Adica ceea ce se numeste magie alba.
Insasi teoria asta cu bioenergia provine de la taoisti, care e un fel de religie chinezeasca stramoseasca ce imbina filozofia cu vrajitoria. Preotii taoisti sunt un fel de samani (vrajitori), puteti citi pe net despre taoism si preotii sai. Exista o energetica a corpului, dar asta e ceva in corp, nu e nicidecum o putere cum e energia.
Energia aceasta din bioenergie este o stare data de ingerul cazut, cu care cel ce se ocupa incepe sa conlucreze fara sa vrea si sa stie. Toate fenomenele de tip paranormal sunt date de ingerul cazut, pentru a corupe pe cel ce il "ajuta". Minuni se pot face doar in legatura cu credinta, in schimb fenomene paranormale (levitatii, viziuni, telekinezie, Reiki, etc.) poate face oricine, chiar si un ateu.
La Reiki se spune ca asa vindeca si Iisus, cu bioenergie, o idee prosteasca. Iisus vineca pentru ca e Dumnezeu, nu avea nevoie de bioenergie.

Harul Duhului Sfant e energia necreata prin care lucreaza Dumnezeu in lume. Acesta nu se poate cumpara, cum scrie si in Bilbie ca a incercat un mag. E logic ca harul si primirea lui are legatura neaparat cu credinta, adica nu te trezesti peste noapte cu har desi nu ai prea mare treaba cu religia.
In general cei ce se umple de har si capata daruri de pot face minuni sunt calugarii. E si normal, ei se nevoiesc pentru asta, e logic ca ei au mai mult har.
Pentru a vedea o comparatie intre religiile orientale (yoga, in special) si ortodoxie se poate citit cartea unui grec ce a practicat yoga si care l-a cunoscut pe Parinele Paisie Aghioritul. Acolo in carte sunt date si false minuni ale yoginilor si minuni la care a asistat grecul, minuni, ale Parintelui Paisie. In capitolul "Batranul straluceste" vedem lumina izvorata din parintele, lumina care este harul. Aceasta e de fapt lumina ce apare in icoanele sfintilor, nu e o aura de care vorbesc paranormalii. http://www.sfaturiortodoxe.ro/marii-...intele-paisie/

Tot ceea ce tine azi de ceea ce se numeste "paranormal" sunt de fapt tehnici din religiile asiatice, in special hinduismul. Aceste practici si conceptii ale religiilor orientale au inceput sa fie raspandite odata cu infiintarea unei societati numita teozofica, de o rusoaica de origine germana ce a stat un timp in Tibet si devenise mediu (adica preluase tehnici ale vrajmasului de acolo, pentru ca in Tibet budismul e impletit cu practicile samanice ce tineau de religia acelor locuitori de dinaintea introducerii budismului acolo). In 1875 a infiintat aceasta societate si apoi s-a ramificat in mia multe societati, dintre care cea antropozofica, infiintata de Rudolf Steiner, incerca sa impleteasca paranormalul (ocultismul) cu stiinta. Asa au aparut ideile ca puterea mintii face sa se miste obiecte, etc.
Cui ii place mai mult sa fie vrajitor decat crestin o poate face, in definitiv tine doar de alegere si nimeni nu e obligat sa faca ceva.

Nu contest ca acest paranormal tine de religiile asiatice,doar ca sunt si unele persoane care a experimentat aceste manifestari fara nici macar sa stie ca exista acest domeniu ,la varste f. fragede cum ar fi 4-5 ani?crestini fiind .
Nu incerc sa te combat pt ca ai dreptate pe o parte...sunt mult prea mult crestini care se lasa in prada religuiilor asiatice si cei mai mult in practici:yoga s.m.d.p. ajungand sa devina astfel nebuni(eu din pacate am cunoscut un prieten care a dorit si el sa devina "special" si lasat prins in taoism si yoga de a ajuns sa fie diagnosticat cu schizofrenie avansata ;astfel a devenit "special").Dar eu spre ex. nu pot sa uit si nici parintii mei de asemenea cum la varsta de 4 ani imi placea sa ma joc dea "ghicitul cuvintelor":un jucator :)) isi punea un cuvant in gand si celalalt trebuia sa-l ghiceasca.Ei nu reuseau sa ghiceasca acel cuvant pus de mine,iar eu din prima sansa reuseam :)) ASta o fi de la diavol?sau chiar s-ar fi produs o conexiune telepatica naturala intre noi?
Ca, apoi dupa cativa ani nu am mai putut face acest lucru inseamna ca mi s-au inchis simturile o data cu..pacatul dar eu cred ca odata cu acest post tinut f. strict mi s-au mai deschis simturile (asa cred eu)ACum nu stiu....am sa incerc sa stau de vorba cu un preot(dei am mai stat pe tema asta si nu stia nici dansul ce sa-mi spuna concret ca oscila intre o opinie si alta)si am sa abordez problema reikiului ca daca nu stie nimeni sa ma contrazica inseamna ca o fi o cursa,desi inca mai astept.
CAt despre arhanghelul metatron ar fi SF Preainalt Enoh care prin prelegerile sale s-a dovedit a avea o excelenta inteleppciune,iar Sus i s-a dat sa aibe in grija geometria sacra(care tocmai in aceste vremuri se face tot mai evidenta pe....lanuri)

catalin2 10.11.2010 19:51:10

Citat:

În prealabil postat de mirrela (Post 304303)
Nu contest ca acest paranormal tine de religiile asiatice,doar ca sunt si unele persoane care a experimentat aceste manifestari fara nici macar sa stie ca exista acest domeniu ,la varste f. fragede cum ar fi 4-5 ani?crestini fiind .
Nu incerc sa te combat pt ca ai dreptate pe o parte...sunt mult prea mult crestini care se lasa in prada religuiilor asiatice si cei mai mult in practici:yoga s.m.d.p. ajungand sa devina astfel nebuni(eu din pacate am cunoscut un prieten care a dorit si el sa devina "special" si lasat prins in taoism si yoga de a ajuns sa fie diagnosticat cu schizofrenie avansata ;astfel a devenit "special").Dar eu spre ex. nu pot sa uit si nici parintii mei de asemenea cum la varsta de 4 ani imi placea sa ma joc dea "ghicitul cuvintelor":un jucator :)) isi punea un cuvant in gand si celalalt trebuia sa-l ghiceasca.Ei nu reuseau sa ghiceasca acel cuvant pus de mine,iar eu din prima sansa reuseam :)) ASta o fi de la diavol?sau chiar s-ar fi produs o conexiune telepatica naturala intre noi?
Ca, apoi dupa cativa ani nu am mai putut face acest lucru inseamna ca mi s-au inchis simturile o data cu..pacatul dar eu cred ca odata cu acest post tinut f. strict mi s-au mai deschis simturile (asa cred eu)ACum nu stiu....am sa incerc sa stau de vorba cu un preot(dei am mai stat pe tema asta si nu stia nici dansul ce sa-mi spuna concret ca oscila intre o opinie si alta)si am sa abordez problema reikiului ca daca nu stie nimeni sa ma contrazica inseamna ca o fi o cursa,desi inca mai astept.
CAt despre arhanghelul metatron ar fi SF Preainalt Enoh care prin prelegerile sale s-a dovedit a avea o excelenta inteleppciune,iar Sus i s-a dat sa aibe in grija geometria sacra(care tocmai in aceste vremuri se face tot mai evidenta pe....lanuri)

Draga Mirela, desigur ca vrajmasul poate influenta la orice varsta. Pot avea influenta si parintii, care daca sunt interesati sau practicanti de diferite tehnici paranormale pot atrage ingeri cazuti si asta ii afecteaza si pe copii. Asta cu arhanghelul metatron e ceva ce tine de vreo secta sau paranormal, poti sa uiti cu totul. De asemenea, chiar daca vem unele capacitati paranormale trebuie sa le taiem, sa nu le mai dam curs. Numai cei foarte sporiti duhovniceste, calugarii in general, capata daruri ale Duhului Sfant. De exemplu Sf. Ciprian putea sa faca mari "minuni" cand era vrajitor, dar dupa aceea si-a ars toate cartile si n-a mai facut nimic din ce putea face cu magia.
La fel si cu reiki, gata cu el dupa ce iti dai seama ce este, chiar daca vezi ca mai poti "vindeca" sau avea alte "puteri".

mirrela 10.11.2010 21:00:50

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 304361)
Draga Mirela, desigur ca vrajmasul poate influenta la orice varsta. Pot avea influenta si parintii, care daca sunt interesati sau practicanti de diferite tehnici paranormale pot atrage ingeri cazuti si asta ii afecteaza si pe copii. Asta cu arhanghelul metatron e ceva ce tine de vreo secta sau paranormal, poti sa uiti cu totul. De asemenea, chiar daca vem unele capacitati paranormale trebuie sa le taiem, sa nu le mai dam curs. Numai cei foarte sporiti duhovniceste, calugarii in general, capata daruri ale Duhului Sfant. De exemplu Sf. Ciprian putea sa faca mari "minuni" cand era vrajitor, dar dupa aceea si-a ars toate cartile si n-a mai facut nimic din ce putea face cu magia.
La fel si cu reiki, gata cu el dupa ce iti dai seama ce este, chiar daca vezi ca mai poti "vindeca" sau avea alte "puteri".

hm...nu stiu ce sa spun...parintii mei sunt niste parinti extraordonari.Nu sunt si nu au fost niciodata practicanti ale numeroaselor modalitati spirituale.De la dansi am invatat cat de important este postul.,rugaciunea si mersul regulat,duminica de duminica la biserica si totusi nu cred ca toate pot fi catalogate a fi sub amprenta raului(cel putin nu cred ca in cazul acela din copilarie)pt ca daca stam sa analizam mai bine si medicina era considerata o erezie si acum este acceptata de BOR,iar telepatia este demonstrrata stiintific(legatura se produce datorita faptului ca noi suntem alcatuiti din apa).
Sf.Ciprian era un vrajitor,lucru f. diferit de ceea ce am spus eu pt ca eu spre ex. nici nu stiam de acest domeniu inainte si in niciun caz nu faceam vraji,farmece etc.
Cat priveste arhanghelul metatron,ok,am inteles cum sta treaba cu el :P dar totusi nu pot sa contest existenta unei geometrii sacre avand in vedere ca tot felul de mesaje de acest gen se arata in lanuri(pe care unii le-au catalogat a fi mesaje extraterestre)

catalin2 10.11.2010 21:55:12

Citat:

În prealabil postat de mirrela (Post 304395)
hm...nu stiu ce sa spun...parintii mei sunt niste parinti extraordonari.Nu sunt si nu au fost niciodata practicanti ale numeroaselor modalitati spirituale.De la dansi am invatat cat de important este postul.,rugaciunea si mersul regulat,duminica de duminica la biserica si totusi nu cred ca toate pot fi catalogate a fi sub amprenta raului(cel putin nu cred ca in cazul acela din copilarie)pt ca daca stam sa analizam mai bine si medicina era considerata o erezie si acum este acceptata de BOR,iar telepatia este demonstrrata stiintific(legatura se produce datorita faptului ca noi suntem alcatuiti din apa).
Sf.Ciprian era un vrajitor,lucru f. diferit de ceea ce am spus eu pt ca eu spre ex. nici nu stiam de acest domeniu inainte si in niciun caz nu faceam vraji,farmece etc.
Cat priveste arhanghelul metatron,ok,am inteles cum sta treaba cu el :P dar totusi nu pot sa contest existenta unei geometrii sacre avand in vedere ca tot felul de mesaje de acest gen se arata in lanuri(pe care unii le-au catalogat a fi mesaje extraterestre)

Eu nu am zis de cazul dvs., ci in general.
Majoritatea celor ce fac magie alba sau se ocupa cu paranormalul nici nu zic ca fac ceva rau sau vrajitorie. Ei cred ca fac ceva bun, ca ajuta oamenii. Si copii pot capata capacitati, fara sa le dezvolte ei. De fapt in multe cazuri apar la cineva "puteri" fara sa le fi dezvoltat sau incurajat intrun fel, ci dintr-o data. Daca stiti cazul lui Edgar Cayce, un medium american, el a vazut de copil ca avea capacitati, fara sa le dezvolte.

mirrela 15.11.2010 21:02:20

confuza

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 304419)
Eu nu am zis de cazul dvs., ci in general.
Majoritatea celor ce fac magie alba sau se ocupa cu paranormalul nici nu zic ca fac ceva rau sau vrajitorie. Ei cred ca fac ceva bun, ca ajuta oamenii. Si copii pot capata capacitati, fara sa le dezvolte ei. De fapt in multe cazuri apar la cineva "puteri" fara sa le fi dezvoltat sau incurajat intrun fel, ci dintr-o data. Daca stiti cazul lui Edgar Cayce, un medium american, el a vazut de copil ca avea capacitati, fara sa le dezvolte.

si inseamna ca dupa cazul lui Edgar Cayce,ar fi fost un" posedat" din nastere?

catalin2 15.11.2010 22:38:26

Citat:

În prealabil postat de mirrela (Post 305536)
si inseamna ca dupa cazul lui Edgar Cayce,ar fi fost un" posedat" din nastere?

Nu din nastere, nici nu am zis asa, ci cand era copil. La un moment dat in copilarie ii apar niste puteri paranormale.

carmen trandafir 15.11.2010 22:51:01

Sa-i spui adevarul.E cel mai bine.E pacat ce vrea sa-ti faca.E o ispita de la diavol.

mihaila_alin 16.11.2010 12:57:51

asa imi trebuie

am fost si eu dupa'90 la o maestra din aceasta care le are cu cele asiatice o cauta multa lume.mia aplicat tehnicile dumneaei vre-o 12 sedinte in care am simtit doar ameteli pt. banii ce i-am dat,si ce e mai grav dupa fiecare sedinta simteam cum usor, usor Dumnezeu ma paraseste.iata rezultatul ce nu-l asteptam,dar ii asteapta si pe altii ce isi vor dori aceste aplicatii de factura asiatica menite,a va scutura de bani si sa va puneti rau cu Dumnezeu asa fara sa voiti acest lucru.

catalin2 16.11.2010 13:20:16

Am mai citit din conferinta aceasta, acum vad ca de fapt e mult mai rau decat credeam eu. Auzi, chemi entitati luminoase sa te ajute si colaborezi cu ele! Astia sunt ingeri cazuti, de fapt ajungi mai rau ca un vrajitor.

mirrela 17.11.2010 15:45:51

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 305556)
Nu din nastere, nici nu am zis asa, ci cand era copil. La un moment dat in copilarie ii apar niste puteri paranormale.

Citat:

În prealabil postat de carmen trandafir (Post 305562)
Sa-i spui adevarul.E cel mai bine.E pacat ce vrea sa-ti faca.E o ispita de la diavol.

ok am inteles unde bateti...va multumesc...sa stiu cu cine am de-a face pe viitor daca se mai intampla asa "experiente"

mirrela 17.11.2010 15:50:36

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 305680)
Am mai citit din conferinta aceasta, acum vad ca de fapt e mult mai rau decat credeam eu. Auzi, chemi entitati luminoase sa te ajute si colaborezi cu ele! Astia sunt ingeri cazuti, de fapt ajungi mai rau ca un vrajitor.

Pai la acest lucru ma gandeam si eu cand am vazut ca budisti (nici macar ei,secte cu influenta budista) nu au ingeri ci "dvasi"...iar fecioara Maria...nici de unde.Oricum decand v-am scris nu am mai facut aceste practici inselatoare(care faceau ata de "bine" altora) si tot incerc sa caut un preot dispus sa purtam o conversatie ca sa pot primi un canoin,dar dupa cum in societatea de astazi spovada este de ati insirui pacate ,a da un canon si o binecuvantare cat mai repede cu putinta nu prea gasesc un preot care sa pot sa explic mai bine cum "sta treaba" cu reikiul cu toate cu nu stiu...si nu ma maultumeste un canon asa de usor stiind ce pacat am facut. Multumesc mult pt sfaturi!

Neostar 01.12.2010 22:10:38

Reiki

In 10 ani de practica cu multe grade si o practica asidua am ajuns sa inteleg ca nu este nimic decit o ratacire . Va pierdeti timpul si banii si linistea sufleteasca . Lucrurile se pot indrepta daca va opriti in a practica . Cu spovedanie si o Sfinta Impartasanie si rugaciune la Maica Domnului si Sfintul Maslu . Noi suntem Ortodocsi , si avem pe Mintuitorul si pe Mama Lui si nu este nevoie de nici o entitate si de nici un simbol si de nici un acordaj decit de rugaciune si de post si un suflet deschis cu credinta . Rugati-va si uitati de prostia asta cu reiki si alte tipuri de orientalisme ratacitoare . Doamne ajuta-ne la toti .

Victoria2005 03.12.2010 20:47:53

Citat:

În prealabil postat de irodion (Post 285162)
Va marturisesc eu din experienta mea personala. Sper sa ma ierte Dumnezeu pentru toate ratacirile mele printre care as enumera si reiki. Numai duhovnicul meu minunat pe care l-am gasit m-a salvat. Mi-am dat seama de propria mea nebunie dupa un timp de la spovedanie si dupa cateva luni de citit zilnic dimineata si seara rugaciunile din canon si aici ma refer in special la Paraclisul Maicii Domnului.
Voi degeaba ii spuneti lui Haitchi parerile voastre, ea nu o sa priceapa nimic daca nu-i deschide Dumnezeu ochii prin marea Lui mila. Degeaba! Va spun, totul e zadarnic! Eu ma razvrateam impotriva tuturor acestor "ingusti la minte" si "habotnici" cum ii numeam eu atunci. Duhovnicul meu e un om absolut minunat, m-a condus bland si incet pana in punctul in care am vazut cata nebunie era in mine, el nu mi-a zis decat atat atunci "dracii astia nu te vor lasa asa de usor", atunci nu prea am inteles ce a vrut sa spuna, de fapt nici nu intelegeam unde gresisem, ce facusem asa de rau? Aveam o gramada de diplome, toate gradele de initiere in usui reiki si karuna (grad de maestru), grad IV intr-o tehnica de yoga care foloseste energia universala, initiere in kundalini yoga si cate altele ca nici nu vreau sa va mai fac capul patrat....
Dupa acea spovedanie am aruncat cartile de yoga, de reiki, de bioenergie si am rupt toate diplomele mele de maestru dorind sa incep o viata noua. Simteam ca e ceva in neregula, simteam ca perioadele acelea de fericire erau artificiale, era un extaz fals.
Ma caiesc pentru toti anii pierduti in aceste minciuni, mi-am deteriorat atat sanatatea fizica cat si cea psihica dar Dumnezeu e mare si milostiv, "m-a scos din groapa ticalosiei si din tina noroiului si a pus pe piatra picioarele mele si a indreptat pasii mei", Slava Domnului ca a auzit rugaciunea mea din buze necurate, rugaciune pe care o faceam ca pe o ascultare de duhovnic ca in capul meu nimic nu se lega, nimic nu intelegeam... Tarziu, dupa mult timp am inteles traind in mod ortodox ca harul a fost cu mine, harul a lucrat in mine, om bolnav si netrebnic si m-a saltat si m-a scos din nebunie.
Cui sa povestesc eu despre toate acele inselari? Cine m-ar asculta? cand eu insumi am fost intr-o groaznica inselare. E greu fratilor.... greu, eu in prostia mea Il cautam pe Dumnezeu si cautam binele, poate asta a cantarit in Ochii Lui Dumnezeu de S-a milostivit de mine.

Dumnezeu sa ne miluiasca pe toti!

Ma regasesc in povestea ta.Din pacate ai atat de multa dreptate..Nimic nu o va face pe Haitchi sa perceapa Adevarul decat mila bunului Dumnezeu..Eu cred ca acum 3-4 ani eram la fel de inversunata ca ea...Am practicat reiki ...dar m-am oprit la timp, la fel ca tine...datorita unui calugar cu mare har..Mi-a fost cumplit de greu sa accept ca eram in ratacire...incercam sa-mi dau mie insami argumente ca NU gresesc..Eu il cautam pe Domnul in tot ceea ce faceam...Asta e marea amagire...CREDEM CA LUCRAM INTRU LUMINA LUI...asta e scuza noastra care vorba ta, provoaca compasiune in ochii Lui...NU am vrut sa facem rau, ci doar sa-L cautam in toate felurile...Doamne cat de fericita eram crezand ca ceea ce fac e Dumnezeire..crezand ca ceea ce simt e El...Hmmm si sa stiti ca mult timp dupa ce m-am intors cu fatza la El, am mai fost ispitita in fel si chip de intunericul deghizat in falsa lumina...Nu a fost usor dar am reusit...desi si acum uneori ma ingrozeste gandul ca am fost atat de departe de El...Totusi ma consoleaza un gand...Dumnezeu nu permite sa fim ispititi decat CAT PUTEM DUCE...Eu am putut duce cam mult...
Dumnezeu sa va binecuvanteze!

Stanca 05.02.2011 00:52:02

intai ne-am imprastiat, acum ne adunam

M-as fi bucurat daca acum 6 ani, cand m-am trezit "initiata" in reiki, sa am acces la atatea forumuri si site-uri ca acum. Ca in mod sigur nu ma mai initia nimeni nici in camasa de forta!Simt o repulsie aproape organica numai cand ma gandesc ca am putut sa ma bag in asa ceva si, la fel, si atunci "simteam" rece in jurul meu ( chestia cu palmele incalzindu-se nu am simtit=o niciodata, doar daca le tineam mai mult pe corp si atunci e firesc sa se incalzeasca). N-am perceput nici un fel de entitati "luminoase", nu am vazut lumini, scantei, stele verzi sau rosii, nici sunete, nici nu am meditat vreodata pentru ca "nu-mi venea"!Dar viata mi s-a dat peste cap, recunosc. Dupa vreun an a inceput o serie de incercari, care de care mai ciudata, mai pe muchie de cutit. Dupa doi ani credeam ca sunt pe punctul de a innebuni sau a muri, aveam o depresie sora cu moartea, umblam pe strada ca teleghidata si mancam o data la trei zile, cat sa nu mor. Mintea parca mi-era blocata, dadeam numai de persoane ciudate, unele chiar malefice, intram in tot felul de amagiri, voiam sa plec in lume. Imi dadeam seama ca ceva nu e in regula, ma rugam si faceam reiki ( autotratament) zilnic, dar in timp, am observat ca ma rugam tot mai mecanic si ma apuca lenea cand sa ma rog! Incet, desi teoretic continuam sa ma consider credincioasa, am glisat spre domenii tot mai ezoterice, citeam numai carti de genul asta, cautam numai oamenii care erau preocupati de acest domeniu, iar pe cei cu adevarat credinciosi, ii evitam. Mi-am dat seama ulterior ca ma simteam penibil in prezenta lor, ca o baba cloanta care se da Ileana Cosanzeana. Asta a inceput sa-mi dea de gandit. In fine, dupa inca cativa ani, nu multi, am luat "Cararea Imparatiei" a parintelui Arsenie Boca. Citisem cartile cu marturii, dar voiam ceva scris chiar de el. De cate ori vedeam pe undeva poza lui ma apuca jena, imi venea sa dispar de acolo. Asa ca am inceput sa citesc, intai curioasa ce a scris, apoi, dupa cateva pagini bune mi=a venit un gand foarte clar: "Gata cu reiki!". L-am ignorat si am citit in continuare. A doua seara, gandul era si mai pregnant, am inceput sa rasfoiesc repede cartea, sa vad daca gasesc ceva referitor la practicile oculte...atunci am inteles ca nu putem sti niciodata "cine" se prezinta cand e invocat, chemat , ca diavolul e atat de subtil incat poate insela ( cunoscand si ce vrem si cele din Cer) chiar si suflete tari.
Din ziua aceea am inceput un proces invers, m-am "tarat pe coate" inapoi, in singura "dimensiune" unde am simtit mereu cald si bine.
Asta e , pe scurt, istoricul perioadei de reiki. Am ajuns la concluzia ca unii, mai usor "ispitibili" au uneori nevoie de asemenea lectii, ca sa simta ca tatal minciunii exista si nu doarme.

Silencer 05.02.2011 09:16:45

Reiki e shtiinta ? De cand ma rog ? Hai sa lasam prostiile astea ca shtiu eu ce e fizica si fizica cuantica, arata-mi tu o teorie ceva care ar afirma o tehnica reiki...

haitci,cand ai raspuns, nu ai spus doar sa refuze initierea, dar ai mai spus acolo ca energiile e o chestie buna, daca shtii sa te foloseshti de ea, si nu te supara, dar anume din acea cauza multi te contrazic acum. O fi cum o fi parerile tale, da poate sminteshti si pe altii cu ele...

spune-mi te rog, sa inteleg ca esti pentru ecumenism?
Despre arsenie boca ai citit ? El tot era un simplu ieromonah, si toate cate a facut, a facut fara de energii,reiki, si alte chestii de care tu ziceai ca e frica de cunoastere...

camy_d 05.02.2011 12:12:46

Citat:

În prealabil postat de oana Re (Post 282612)
Buna,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am cunoscut o persoana care practica reiki, e un om foarte bun, cumsecade. I-am tot pus intrebari din curiozitate. Mi-a dat sa citesc cateva carti si a spus ca doreste sa ma initieze. Am zis da. Acum nu stiu cum sa mai dau inapoi, nu vreau sa se supere din cauza asta dar eu intrebarile le-am pus doar din curioziate. Sunt constiena ca toata treaba asta cu energiile e un pacat. Nu stiu ce sa fac. Urmeaza sa ma sune si sa ma initieze. Voi ce parere aveti? Ce ar trebui sa ii spun ca nu vreau sa se supere

Ori îți ceri mii de scuze și-i zici adevărul, ori îi zici, tot adevărul, dar mai adaugi într-un mod respectuos faptul că ai descoperit că e o rătăcire, ori îi spui că nu te lasă mama/bunica/...

Stanca 05.02.2011 13:05:00

de unde ecumenism?

Citat:

În prealabil postat de Silencer (Post 333324)
Reiki e shtiinta ? De cand ma rog ? Hai sa lasam prostiile astea ca shtiu eu ce e fizica si fizica cuantica, arata-mi tu o teorie ceva care ar afirma o tehnica reiki...

haitci,cand ai raspuns, nu ai spus doar sa refuze initierea, dar ai mai spus acolo ca energiile e o chestie buna, daca shtii sa te foloseshti de ea, si nu te supara, dar anume din acea cauza multi te contrazic acum. O fi cum o fi parerile tale, da poate sminteshti si pe altii cu ele...

spune-mi te rog, sa inteleg ca esti pentru ecumenism?
Despre arsenie boca ai citit ? El tot era un simplu ieromonah, si toate cate a facut, a facut fara de energii,reiki, si alte chestii de care tu ziceai ca e frica de cunoastere...

Nu inteleg de unde ai dedus ca eu "sunt pentru ecumenism"! Relatam o experienta despre o ratacire, in speta reiki...citeste te rog cu atentie textul, am scris clar ca citisem doar cartile despre Parintele Arsenie Boca, nu ceea ce a scris el insusi, iar Cararea Imparatiei a fost prima, dupa care m-am si lasat urgent de reiki. Nu am relatat tot procesul de revenire la matca, nu cred ca asta e subiectul in discutie. Intr-un fel ai pus problema bine, adica poate fi vorba de un soi de "ecumenism" atunci cand lumea se apuca si de practici ezoterice, pastrand in acelasi timp convingerea ca nu se rup de crestinism. Aici intervine inselarea cea mare, cred. Oricum, eu una nu mai vreau sa aud de nici un fel de practici, asa ca exclude-ma, te rog, din tagma ereticilor! Si nu de "frica de cunoastere" era vorba la Parintele Boca, ci de faptul ca nu putem noi discerne ce sau cine se prezinta atunci cand chemam spiritele ( se referea la interdicita de a te ocupa de spiritism, vrajitorie, ghiciti, etc), deci de aceea e bine sa nu ne hazardam sa intram in dimensiuni depsre care nu avem habar.Daca recitesc fragmentul, s-ar putea discuta mai multe, dar aici am inteles ca se vorbeste despre tentatia reiki...

Stanca 05.02.2011 13:10:19

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 333392)
Ori îți ceri mii de scuze și-i zici adevărul, ori îi zici, tot adevărul, dar mai adaugi într-un mod respectuos faptul că ai descoperit că e o rătăcire, ori îi spui că nu te lasă mama/bunica/...

si eu sunt de acord cu ce zice camy, nu e loc de politete cand iti pui in joc sufletul...si eu si alti cursanti am facut initierea in gr. 1 mai mult "in orb", de jena fata de "maestra"!Totul ne-a fost prezentat atat de inocent si lipsit de pericol, incat multi am confundat reiki doar cu o terapie, mai ales ca se insista pe ideea ca "reiki nu e o religie", deci nu contravine nici unei religii!!! asa ca am "muscat" vreo 15 dintr-o lovitura!

catalin2 05.02.2011 15:25:26

Mai sunt pasionati de reiki pe forum, ar trebui sa citesca si conferinta aceasta.

Stanca 05.02.2011 20:56:05

Bine ar fi sa apuce sa se informeze inainte de a face o initiere sau macar curand dupa, sa nu inceapa sirul nesfarsit de initieri in tot felul de sisteme "inrudite". Vorba aceea "pana fumezi prima tigara e greu", dupa care ajungi la un pachet sau chiar doua fara sa-ti dai seama, dar incearca sa te lasi apoi! Vorbesc in cunostinta de cauza. Am facut o paralela pentru ca mi se par asemanatoare ca tip de dependenta.

Stanca 05.02.2011 21:53:40

Pun si eu un link, e o carte ajutatoare pentru cei care inca nu sunt lamuriti si mai cauta:

http://www.scribd.com/doc/16076663/P...meni-si-demoni

Hikari 13.03.2011 22:10:54

Citat:

În prealabil postat de mirabela (Post 282635)
Biodraci asta e Reiki !!!!!!!!!

Ii inselare draceasca !!!!

Reiki, radiestezie nu-s altceva decat biodraci !

Iata o atitudine crestina ortodoxa. Plina de iubire , intelegere si iertare fata de cel care a gresit. Sa fie acesta un exemplu viu al invataturilor lasate de IIsus Hristos ?
Toate cele bune,
Hikari

florinbrasov0 13.03.2011 23:27:10

Citat:

În prealabil postat de Hikari (Post 347687)
Iata o atitudine crestina ortodoxa. Plina de iubire , intelegere si iertare fata de cel care a gresit. Sa fie acesta un exemplu viu al invataturilor lasate de IIsus Hristos ?
Toate cele bune,
Hikari

Ceea ce ati citat dumneavoastra nu contine nicio atitudine fata de cel care a gresit.
Ca sa intelegeti, voi face o analogie: Daca spun ca avortul e crima inseamna ca nu sunt intelegator sau iertator cu cine a facut pacatul asta? Evident, nu. E doar un adevar crunt. Sau daca spun ca relatiile sexuale in afara casatoriei sunt preacurvii nu inseamna ca judec oameni, iseamna doar ca am spus un alt adevar.

Avem datoria sa dam pe fata lucrarile dracesti (a se vedea Matei 16,23) fara a ne juedca semenii.

Nicu5166 14.03.2011 01:00:08

Asa cum am mai spus si in alte posturi ,in calitatea mea de fost practicant, ajuns la grad de ,,profesor" intr-o astfel de tehnica VA ATRAG ATENTIA ca aceste tehnici ,indiferent cum se numesc, sant VRAJITORII orientale si INCHINARE LA IDOLI si prin practicarea lor veti ajunge sa fiti posedati de cei pe care-i veti sluji si cu care veti lucra .
Va mai atrag atentia sa nu-i ascultati pe cei care sant initiati in aceste tehnici si le practica, pentru ca nu sant decat ,,lupi in blana de oaie ". De asemenea drumul de intoarcere e greu si se face doar prin post , rugaciune si Sfanta Impartasanie !!!
Trebuie sa mai stiti ca toti maestri stau bine din punct de vedere material (asta e plata pentru slujire )...daca santeti interesati de acest aspect va urez ,,drum bun "si Dumnezeu sa aiba mila de sufletele voastre !!!
Sper ca am fost destul de clar ,asa ca nu va mai lasati amagiti !
...,,NU PUTETI SLUJI LA DOI STAPANI"...!!!

calator prin ploaie 14.03.2011 09:05:34

Mda....s-a scris destul pe tema asta....Aceste afirmatii (venita ca un soi de "provocare") le-ai mai postat si pe alt topic. S-a inteles de cei care vor! Pace tie si post usor!

DragosP 23.03.2011 09:38:40

Citat:

În prealabil postat de Nicu5166 (Post 347726)
Asa cum am mai spus si in alte posturi ,in calitatea mea de fost practicant, ajuns la grad de ,,profesor" intr-o astfel de tehnica VA ATRAG ATENTIA ca aceste tehnici ,indiferent cum se numesc, sant VRAJITORII orientale si INCHINARE LA IDOLI si prin practicarea lor veti ajunge sa fiti posedati de cei pe care-i veti sluji si cu care veti lucra .

Pot să știu și eu care sunt idolii la care te închini în Reiki?

Citat:

...,,NU PUTETI SLUJI LA DOI STAPANI"...!!!
Primul Stăpân îl știm: este bunul Dumnezeu.
Dar al doilea?

FiulRisipitor 23.03.2011 10:10:37

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 349723)
Pot să știu și eu care sunt idolii la care te închini în Reiki?

Reiki foloseste in tehnica conceptul chakrelor preluat din hinduism.
In hinduism chakrele au fiecare o anumita insemnatate legata de anumite zeitati. Spre exemplu Sahasrara(chakra coroana sau chakra lotusului cu 1000 de petale) spune ca acolo se uneste energia lui Shakti cu energia lui Shiva, amandoua fiind zeitati hinduse. Shiva fiind si zeul distrugerii realizezi ca nu are nici o legatura cu Dumnezeu nostru care nu distruge ci creeaza. Sa zicem ca este o problema de intelegere si/sau expirmare dar daca mergem mai departe in cazul chakrei Muladhara zeitatea asociata este Ganesh - zeul cu cap de elefant, de aici deja putem sa spunem ca problemele nu mai sunt de exprimare ci e clar nu mai are nici o legatura cu Dumnezeu si este o zeitate in toata regula.

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 349723)
Primul Stăpân îl știm: este bunul Dumnezeu.
Dar al doilea?

Daca credem in existenta lui Dumnezeu atunci nu putem sa nu credem si in existenta diavolului, si cum biblia ne spune "toti idolii neamurilor sunt demoni" l-ai gasit si pe cel de-al doilea stapan.

DragosP 23.03.2011 10:33:50

Citat:

În prealabil postat de FiulRisipitor (Post 349733)
Reiki foloseste in tehnica conceptul chakrelor preluat din hinduism.

E simplist. Chakrele sunt niște centri energetici.

Citat:

Daca credem in existenta lui Dumnezeu atunci nu putem sa nu credem si in existenta diavolului, si cum biblia ne spune "toti idolii neamurilor sunt demoni" l-ai gasit si pe cel de-al doilea stapan.
Oare în univers nu totul se face cu voia lui Dumnezeu?

FiulRisipitor 23.03.2011 10:53:19

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 349742)
E simplist. Chakrele sunt niște centri energetici

Nici nu am vrut sa fie complicat.
1. Le xplica sau nu hinduismul ca si legaturi cu zeitatile lor? (de idoli intrebai parca...)
2. Acesti centri (unii dintre ei coincid tosui cu unele glande endocrine dar NU TOTI!) sunt demonstrati de medicina si/sau stiinta sau sunt doar o filosofie?
3. Ce rol au acesti centrii?
4. Ce fel de energie si de unde vine cea care circula prin acesti centrii?

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 349742)
Oare în univers nu totul se face cu voia lui Dumnezeu?

Asta este o intrebare grea (poate nu grea dar complexa)... incerc totusi un raspuns.
Prin voia lui Dumnezeu eu inteleg ingaduinta si libertatea pe care ne-o acorda. Cu stiinta si ingaduinta lui Dumnezeu eu imi pot ucide sotia, dar asta nu pentru ca El o vrea moarta, ci pentru ca El imi respecta liberul arbitru (ar putea in orice moment sa ma opreasca). Si cum stim liberul nostru arbitru nu este intotdeauna condus numai spre bine.

DragosP 23.03.2011 12:27:21

1. Pe mine nu prea mă interesează cum le explică hinduismul.
2. Da.
3. Vrei un răspuns punctual de la mine, sau crezi că poți găsi suficiente surse de informare decente pe net?
4. Același răspuns ca mai sus.

Liberul arbitru este o iluzie.

FiulRisipitor 23.03.2011 13:20:08

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 349790)
1. Pe mine nu prea mă interesează cum le explică hinduismul.
2. Da.
3. Vrei un răspuns punctual de la mine, sau crezi că poți găsi suficiente surse de informare decente pe net?
4. Același răspuns ca mai sus.

1. Dsi ei le-au "inventat" nu te intereseaza.
2. Mai cauta... Nu exista nici in medicina nici in stiinta nimic care sa confirme acei "centrii energetici" numai asazisa "stiinta Yoga" - care e de fapt hiduismul deghizat (o religie).
3. As prefera raspunsul tau.

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 349790)
Liberul arbitru este o iluzie.

Numai pentru oamenii slabi este o iluzie.

DragosP 23.03.2011 13:45:15

Citat:

În prealabil postat de FiulRisipitor (Post 349808)
1.Numai pentru oamenii slabi este o iluzie.

Mulțumesc frumos! :)

FiulRisipitor 23.03.2011 15:27:05

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 349821)
Mulțumesc frumos! :)

Nu stiu de ce imi multumesti, dar sper ca e de bine. :1:

DragosP 24.03.2011 07:13:14

Citat:

În prealabil postat de FiulRisipitor (Post 349856)
Nu stiu de ce imi multumesti, dar sper ca e de bine. :1:

Îți mulțumesc pentru siguranța și tăria cu care-ți emiți și susții ideile. În fine, am deviat.

În altă ordine de idei, nu știu de ce ar trebui eu să-ți răspund ce sunt, ce vor, cu ce se mănâncă și la ce ajută chakrele (de ex). N-am spus că m-aș pricepe, n-am spus că aș practica Reiki, eu doar eram interesat în legătură cu percepția despre Reiki.
Pace!

calator prin ploaie 24.03.2011 10:14:23

Precum scrisesem altundeva , spiritele mediocre judeca mereu ceea ce nu reusesc sa inteleaga....A emite insa judecati "dupa ureche", adica fara documentare serioasa(si nu din "cultura" de net) denota limitare spirituala....Nu putem trai in sec XXI afirmand ca nu exista altceva decat ce putem noi , fiecare in parte , intelege...Apoi pornirile aducatoare de ofense demonstreaza inca o data cat de orbi pot fi cei care sustin ca ei vad, ei stiu....Nu pledez pentru PRACTICAREA reikiului, insa centri energetici subtili chiar exista....precum si corpul subtil cu invelisurile sale...Ce am constatat in repetate randuri este ca tocmai cei ce tin "conferinte" contra unor lucruri sunt ff putin instruiti vizavi de domeniul adus sub lupa si apoi am inteles ca este mai util sa nu iti risipesti orzul pe gaste, deoarece un "surd" niciodata nu va recunoaste ca asa este si va continua sa vorbeasca de la acel nivel ce ii consacra neputinta....Doamne ajuta!:25:

FiulRisipitor 24.03.2011 15:09:48

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 349992)
În altă ordine de idei, nu știu de ce ar trebui eu să-ți răspund ce sunt, ce vor, cu ce se mănâncă și la ce ajută chakrele (de ex). N-am spus că m-aș pricepe, n-am spus că aș practica Reiki, eu doar eram interesat în legătură cu percepția despre Reiki.
Pace!

Nu trebuie - adica nu e obligatoriu sa-mi raspunzi. In tot ce am citit, experimentat, discutat, in domeniu religii si filosofii orientale nimic nu m-a dus la o convingere ferma. Intotdeauna exista: "de ce?" , "de unde?", "cum?" si alte felurite intrebari, la care raspunsul a fost intotdeauna: "esti prea inferior sa intelegi". Ei bine nu acealsi lucru l-am simtit cu credinta ortodoxa, am primit intotdeauna raspunsurile. Ma asteptam ca poate exista cineva sa explice si pe intelesul meu, era o "invitatie la explicatie".

DragosP 24.03.2011 20:20:22

Citat:

În prealabil postat de FiulRisipitor (Post 350095)
Intotdeauna exista: "de ce?" , "de unde?", "cum?" si alte felurite intrebari, la care raspunsul a fost intotdeauna: "esti prea inferior sa intelegi". Ei bine nu acealsi lucru l-am simtit cu credinta ortodoxa, am primit intotdeauna raspunsurile. Ma asteptam ca poate exista cineva sa explice si pe intelesul meu, era o "invitatie la explicatie".

Imi pare rau ca ai inteles asta.
Eu nu sunt "mai superior" nimanui (sic!).
Am spus, cred, destul de clar de ce am intrebat ce am intrebat.

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:49:38.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.