Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Am nevoie urgent de un sfat! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9679)

Eugen7 19.07.2010 11:35:19

Citat:

În prealabil postat de Nico11 (Post 257560)
Am 22 de ani, am o relatie de 3 ani si jumatate si locuiesc cu prietenul meu cam de 8 luni de zile.la inceput totul a fost frumos dupa care totul a luat o alta intorsatura, certuri in fiecare zi, jigniri, gelozii, etc. avem planuri de casatorie doar ca... nu stiu daca e bine.imi pare atat de rau ca am facut acest pas de a ma muta cu el, ma simt atat de vinovata, plang din orice, sunt trista si nu-mi gasesc linistea.imi doresc enorm sa ma schimb, am inceput sa ma apropii mai mult de biserica, de Dumnezeu. Doar ca nu stiu ce sa fac cu prietenul meu, sa ne casatorim sau sa luam o pauza? va rog din suflet sa imi dati si mie un sfat!

Mergeti amandoi la Biserica, Spovediti-va, ascultati indrumarea lui Dumnezeu prin preotul (duhovnic) si Dumnezeu va va ierta daca va pocaiti sincer (adica va pare rau pentru pacatele savarsite in trecut si promiteti ca veti face tot posibilul sa nu mai pacatuiti). Dumnezeu va va curati de pacate, daruind iar iubirea si feicirea care au fost intinate de pacate...

AlinB 19.07.2010 13:21:29

Citat:

În prealabil postat de Nico11 (Post 270178)
imi cer scuze ca nu am mai scris nimic dar nu am mai avut ocazia.vreau sa va povestesc ce s-a mai intamplat de atunci.nu mai locuim impreuna, eu m-am mutat la ai mei si el la ai lui, am mers la un duhovnic amandoi si ne-am spovedit.la o saptamana insa ne-am certat si eu am hotarat sa ne despartim.am stat despartiti cam o saptamana, timp in care eu am suferit foarte mult si i-am trimis un mesaj in care ii spunem cat de greu imi este, dupa care el m-a sunat si m-a convins sa ne impacam.problema e ca si acum eu nu-mi gasesc linistea, am ceva pe suflet care nu imi da pace, nu sunt fericita.el ar vrea sa ne casatorim dupa ce termina de renovat pe-acasa insa eu nu sunt sigura, nu pot sa ma hotarasc ce sa fac.si ma doare pentru ca ii spun anumite lucruri care nu imi plac in comportamentul lui iar el imi da dreptate, imi spune sa am rabdare ca o sa se schimbe insa mereu ma dezamageste.

Noutati, ceva?

gabriela8 19.07.2010 14:25:35

Citat:

imi cer scuze ca nu am mai scris nimic dar nu am mai avut ocazia.vreau sa va povestesc ce s-a mai intamplat de atunci.nu mai locuim impreuna, eu m-am mutat la ai mei si el la ai lui, am mers la un duhovnic amandoi si ne-am spovedit.la o saptamana insa ne-am certat si eu am hotarat sa ne despartim.am stat despartiti cam o saptamana, timp in care eu am suferit foarte mult si i-am trimis un mesaj in care ii spunem cat de greu imi este, dupa care el m-a sunat si m-a convins sa ne impacam.problema e ca si acum eu nu-mi gasesc linistea, am ceva pe suflet care nu imi da pace, nu sunt fericita.el ar vrea sa ne casatorim dupa ce termina de renovat pe-acasa insa eu nu sunt sigura, nu pot sa ma hotarasc ce sa fac.si ma doare pentru ca ii spun anumite lucruri care nu imi plac in comportamentul lui iar el imi da dreptate, imi spune sa am rabdare ca o sa se schimbe insa mereu ma dezamageste.

Daca il iubesti, ai rabdare cu el si nu fi aspra! Fa-i observatie cu delicatete si evita cearta; sunt convinsa ca perfectiunea nu exista; roaga-te Maicii Domnului; cere duhovnicului tau sfatul si binecuvantarea pentru a face un acatist in urma caruia sa poti face o alegere!

sergiu 19.07.2010 15:00:22

Reveniti la o relatie normala dpdv crestinesc pentru statutul vostru de necasatoriti. Si dupa ce veti reusi sa aveti acea relatie normala si cu Dumnezeu in suflet, abia dupa aia va puteti gandi la casatorie.
Daca va casatoriti cum sunteti acum s-ar putea sa fie si mai rau.
Cum zicea cineva mai sus, casnicia fara Dumnezeu nu prea merge. De altfel nimic fara Dumnezeu nu prea merge, chiar daca pe moment pare posibil.

IonelS 23.07.2010 14:08:51

Ati inceput relatia cu stangul: relatii intime in afara casatoriei..Acsta inseamna nu numai pacat , ci si necazuri in cuplu, ceea ce voi deja aveti. Incearca sa revi la un statut decent de crestina.

sfantatreime 12.08.2010 12:50:35

sfat

Cauta-ti un duhovnic si sigur iti va da o cale de indreptare...Ati gresit pentru ca ati trait necununati,iar pentru ca Dumnezeu sa vada durerea si suspinul tau trebuie sa faci foarte multa pocainta...El si-a satisfacut cu tine numai poftele trupesti,nerespectandu-te ca femeie si neiubindu-te!...Lasa-l si pocaieste-te:post,rugaciune,duminica la Sfanta Liturghie...va fi un drum anevoios si plin de ispite si obstacole,dar o sa vezi in sfarsit luminita de la capat!....Doamne-ajuta!

Mirela0110 12.08.2010 14:51:29

roaga-te la Dumnezeu sa iti deschida ochii

in primul rand mi se pare ca esti foarte tanara....prea tanara ca sa poti vorbi de casatorie... vrei sa te mariti la 22-23 ca sa divortezi la 25 ??? ai toata viata inainte si baieti sunt destui.... iar daca intr-adevar doar pe asta il vrei trebuie sa analizezi bine lucrurile...cat de des iti zice te iubesc, va cereti iertare unul de la altul dupa o cearta? cand mergeti la culcare care este ultimul cuvant ? noapte buna, sau te iubesc? sau nici unul? cat de repede va trece supararea? si care sunt motivele supararii? sunt intemeiate? se pot schimba in bine? in general, intr-o relatie cam totul se poate schimba in bine daca exista iubire cu adevarat din ambele parti ....daca nu... te lupti cu morile de vant si mai pierzi si ani buni din viata ta......

plus ca trebuie intotdeauna sa fiti apropriati de Dumnezeu...sa va duceti la biserica, sa va inchinati, sa va rugati impreuna, sa fiti deschisi si sa il acceptati pe Dumnezeu.....si mai ales ar fi bine daca nu ati trai in pacat...asta e cel mai rau lucru.....

camivero19 25.08.2010 18:22:13

Citat:

Daca poti, incearca sa vizionezi filmul Sfanta Rita din Cascia. Vei intelege multe despre ce inseamna TAina Nuntii si eu cred ca te va ajuta sa iei o decizie. Nu uita insa de rugaciune. Doamne e cu tine si iti va raspunde la timpul cuvenit. Doamne ajuta!

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:51:57.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.